28. oktober 2020

Jacob Thage: Muhammedtegninger er en unødvendig provokation, vi vænner os til islamisk indvandring

Alle hverdage mellem 20 og 21 sender Radio4 Dagen i dag, hvor en udvalgt kulturperson kommenterer dagens nyheder. Jeg hører det ikke hver dag, men har endnu til gode at høre en gæst sige noget som helst værdipolitisk, der ikke helt ned i detaljen korrelerer med et klassisk venstrefløjsstandpunkt.

Mandag var gæsten Jacob Thage, direktør for Museum JORN i Silkeborg, og han var som skåret efter en radikal skabelon. Muhammedtegningerne var ‘ikke det værd’, som Uffe Ellemann-Jensen engang havde sagt, og det var i øvrigt Asger Jorns synspunkt, at man ‘ikke skulle provokere bare for at provokere’. For et år siden stod han bag udstillingen Art strikes back, der havde undertitlen ‘Kunsten som vagthund for ytringsfrihed og demokrati’. Ikke et ord om Charlie Hebdo eller Samuel Paty – Muhammedtegningerne var bare en unødvendig provokation.

Herefter gik det fra skidt til værre, da han efterfølgende kommenterede en meget Politiken’sk historie om diskrimination af ‘Ali’. At der kunne være rationelle grunde til at vælge Anders fremfor Ali blev helt ignoreret, og danskerne skulle nok vænne sig til islamisk indvandring, ligesom vi også vænnede os til huguenotterne. Det kunne godt være det tog ‘mange århundreder’, men vi skulle nok lære det. Demografi er skæbne, men han lød til at være helt og aldeles ligeglad. Radio4-værten var på linje, helt som forventet. Programmet kan høres her.

Emil Dahl Mathiasen, Vært: Hele Muhammedkrisen omhandlede jo også vores syn på andre, og respekt for andre. Det er også det der dominerer nyhed nummer fire. I Politiken i dag står der at vi, hvad jeg gætter på er en fællesbetegnelse for danskerne, foretrækker åbenbart Anders fremfor Ali, hvis vi skal hyre rengøringshjælp. Og det er kommet frem gennem en undersøgelse… Hvad tænker du om det Jacob?

Jacob Thage, Museumsdirektør: Det er to alen af et stykke, som vi talte om før. Synes jeg. Man forstår det måske også godt på en eller anden måde, for vi har jo en tilvæningsfrist, som kan tage mange år, mange århundreder måske ovenikøbet. Hvis vi ser historisk, så hentede Christian d. IV hollændere til Amager for at dyrke grøntsager, der kom i flere omgange jøder til Danmark, franske huguenotter til Fredericia, polakker til Lolland-Falster – de var med til at høste roer. Og de var jo alle sammen fremmede som vi meget sjældent, om overhovedet, tog godt imod. Vi så dem helt klart som en trussel på den ene og den anden måde. At hollændere på nogen måde skulle være en trussel, jøderne fungerer jo fantastisk i dag i det danske samfund, franske huguenotter ligesådan, polakkerne og deres efterkommere – der er jo ikke nogen der kunne drømme om at opfatte dem som andet end danske statsborgere på lige fod med alle andre. Øhh, det tager bare lang tid. Og vi bliver forskrækkede, når de kommer, og vi vænner os til dem altid. Nogen gange så tager det længere tid, og sådan tror jeg vi er overfor alt nyt. Det bliver vi nervøse for. Og det gælder også de seneste indvandringer, som vi har fået i Danmark. Det tager tid, og nogle gange tager det rigtig lang tid. Hvor lang tid det tager afspejler samfundsforholdene i den periode, hvor de kommer til. Det må jeg sige. Jeg bliver rystet, når jeg hører en sådan historie. Det er jo ikke noget nyt overhovedet, men det er vi nødt til at lære, for sådan set verden ud – den bliver mindre og mindre. Folk kommer længere og længere fra, og ser mere og mere anderledes ud, men det finder vi jo også ud af. Det gør vi også selv på den ene eller anden måde. Så jeg vil sige – om det er Anders eller Ali, som vi får gjort rent af. Det kan være vi i dag er nervøse ved det. Det hænger også sammen med hvordan vores verden ser ud ligenu. Vi står overfor nogle kæmpe udfordringer… men vi kommer til at lære det. Ingen tvivl om det.

Emil Dahl Mathiasen: Du er optimistisk omkring at vi nok skal lære at få lighed imellem os, på trods af den her nyhed.

Jacob Thage: – Det har vi altid gjort tidligere. Vi har været nervøse for noget nyt, når der har været jødefejder, eller man har blokeret hollændere, eller hvad det nu er. Har fortalt dårlige vittigheder om det ene eller andet. Det forsvinder på et eller andet tidspunkt, så er det en del af os selv. Og vi lægger ikke mærke til det, og det skal vi heller ikke.

Emil Dahl Mathiasen: Ved du hvad. Vi krydser begge to fingre for at det bliver bedre og gerne hurtigere end langsommere…

(Collage: Museum JORN, Art strikes back-udstillingen)

Kunsten som vagthund for ytringsfrihed og demokrati … I détournement anvendes som regel ikoniske symboler sammen med satire, parodi og humor til at kritisere f.eks. kunstmarkedet, men ofte forholder det sig også til aktuelle politiske og etiske problematikker.” (Museum JORN, 2019)

“The so-called Mohammed drawings are once again allowed to enter the debate. They are bad craftmanship, not art but political tools.” (Jacob Thage, 27. september 2017)

(Museumsdirektør Jacob Thage, 2017: “… bad craftmanship, not art but political tools”)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/114480/trackback

34 Comments »

 1. Vi skal ikke vænne os til dem.

  De skal ikke integreres.

  De skal ikke assimileres.

  De skal slet ikke være her.

  Vesten tilhører vesterlændinge.

  Kommentar by Peter Nielsen — 28. oktober 2020 @ 01:52

 2. JAMEN JACOB THAGE HAR JO FULDSTÆNDIG RET. Vi skal bare vænne os til masseindvandringen og besættelsen m.m. Så skal det nok gå altsammen.

  Og hvis vi også kan vænne os til hverdagsterroren, til de stadig flere sygdomme, til den stadig ringere velfærd, til nedskæringerne, forringelserne, diskriminationen og samfundets stigende opløsning og fattigdom, så ender det såmænd nok med at vi lærer at sætte pris på afrikaniseringen og islamiseringen. Og til sidst vil vi nok også blive glade for folkeudskiftningen og hvad Christiansborgs gamle partier ellers har i godteposen til os.

  Kommentar by Bent A — 28. oktober 2020 @ 02:14

 3. PS: Er det ikke på tide at rejse nogle kæmpestatuer til ære for Marianne Helved, Lars Quisling og DF-Tullesen osv. Tænk på hvor uegennyttigt og utrætteligt de har arbejdet for at fylde Danmark med multi-kulti herligheder. Vi skylder dem jo evig tak for berigelsen af vores kære og dejlige land.

  Kommentar by Bent A — 28. oktober 2020 @ 02:36

 4. Man må jo sige at Man må sige at Yemen og Egypten Tunesien og Marokko for slet ikke at tale om Det Vestlige Indien helt op til Det sorte hav og langt ind i Mongoliet har vænnet sig til islam. Og hvad har det bragt dem? Sharia er hvad de har fået ud af det. Sharia er det regelsæt under hvilket muslimer kan dømmes. Tag et kig på hvad der foregår Barbarien,hvor folk der falder i kaliffens unåde bliver halshugget.

  Imens kan vi i sommerhustidende læse at folkekirkens nødhjælp og social foodies -det hedder det sgu,har skiftet marzipangrisen ud med en marzipanged. Formålet er at give en oplevelse som sikrer mad og skolegang til verdens fattigste.
  Velbekomme

  Kommentar by Nielsen — 28. oktober 2020 @ 03:31

 5. Sortehavet hedder det nok. Undskyld forhastet skrivning.

  Kommentar by Nielsen — 28. oktober 2020 @ 03:32

 6. Næste gang du ser roepolakker og kartoffeltyskere kørt i marken, så husk at der tilsammen var tale om mindre end 5.000 mennesker, og at over halvdelen blev sendt hjem igen.

  Plus, naturligvis, at polakker og tyskere ikke er besat af et religiøst had til alt hvad der er europæisk, men det siger vel sig selv.

  Kommentar by Felix Krull — 28. oktober 2020 @ 04:52

 7. https://ekstrabladet.dk/112/tragedie-i-den-engelske-kanal-fire-druknet/8343330

  Kommentar by P — 28. oktober 2020 @ 06:16

 8. Hvorfor skal vi med vold og magt “vaenne” os til noget der er saa meget ringere end det vi har,den fatter jeg ikke rigtigt,Thage og konsorter er totalt skaermede mod realiter paa eet eller andet saet .

  Kommentar by dunk — 28. oktober 2020 @ 06:23

 9. Jeg kan ikke vænne mig til folk som Jacob Thage.

  Kommentar by Erik — 28. oktober 2020 @ 07:28

 10. Endnu en uvidende og enfoldig, højtuddannet med meninger så ufunderede i den virkelighed han nægter, at forholde sig til skriger til himlen. Den revolutionære kommunist med partibog hos Danmarks Kommunistiske Parti Asger Oluf Jørgensen (aka Asger Jorn) anprises trods Gulags slavelejre, udryddelsen af den russiske selvstændige bondestand/kulakkerne, angrebskrig mod Polen i 1920, Moskvaprocesserne, samarbejdsaftale med De Nationale Socialister i Tyskland, Katyn-massakren hvor 20 000 polakker blev myrdet (..og hvor generalmajor Vasily Blokhin personligt dræbte 7000 polakker iført slagterforklæde af læder) den kulturelle udryddelse af den russiske kirke, overfaldet på Polen, der ledte til Anden Verdenskrig, forflytning af 12 000 000 mennesker mod vest efter Anden Verdenskrig, voldelig undertrykkelse af millioner af mennesker i Øst-europa, massiv medskyld i Korekrigen, i Vietnamkrigen, oprettelsen af Den Kinesiske Folkerepubliks og det rædsler, massiv medskyld i udviklingen af rædselsregimer i Afrika og Mellemøsten, massiv medskyld i terrorisme overalt i verden, skyld i miljøkatastrofer af uhørt omfang.

  Så hvorfor ikke også anprise sharia, Muhammed og koranen???

  Kommentar by Limewoody — 28. oktober 2020 @ 08:06

 11. “…så hentede Christian d. IV hollændere til Amager…, der kom i flere omgange jøder til Danmark, franske huguenotter til Fredericia, polakker til…”:
  Fint – lad os udskifte de uønskede tilhængere af dødsreligionen islam i Danmark med hollændere, jøder, franskmænd og polakker; så længe de ikke er muhamedanske, men vil være danske.

  Kommentar by Gustav Jensen — 28. oktober 2020 @ 08:23

 12. Magen til historieløst fjols skal man lede længe efter!
  Roe Polakkerne kom til Lolland i i 1890’erne, de fleste rejste hjem igen men omkring 3-5000 slog sig ned permanent!
  Hollænderne på Amager blev inviteret til Danmark i 1521 af Christian 2. Det var såmænd bare 184 hoveder der slog sig ned i store Magleby.
  Huguenotterne var flygtninge fra Henrik d.4 og Ludvig d. 14 forfølgelser, først havde slået sig ned i Tyskland inden de i starten af 1700’tallet blev inviteret til Danmark, de slog sig ned i Fredericia, Christianfelt og København i kolonier på nogle få hundrede! De fik ry som arbejdsomme og hæderlige mennesker! Kartoffeltyskerne blev inviteret til landet af Frederik d.5 i 1759. Det kom i et antal på knap 1000 og de arbejde hårdt på at opdyrke den jyske hede, ud over kartofler viste begyndte de også at dyrke hvidkål, rødkål, grønkål og gulerødder alt sammen noget de lokale ikke kendte til.
  Alt sammen folk der er kommet her for at arbejde og i yderst begrænset antal.
  Lidt i modsætning til den nuværende muslimske folkevandring!

  Kommentar by Den Nervøse — 28. oktober 2020 @ 08:29

 13. Denne her burde præmieres for idioti: “Emil Dahl Mathiasen: Du er optimistisk omkring at vi nok skal lære at få lighed imellem os, på trods af den her nyhed.” Hurra for halshugningen af skolelæreren Samuel Paty, der ville undervise i ytringsfrihed. Men han tabte hovedet. Det kan vi vel alle blive enige om, hver på vores måde?:-)

  Så 26.10 kl 22.30 et indslag i DR Deadline. Det var et alenlangt indslag om de voldsomme reaktioner i den muslimske verden på Makrons planer om at gribe ind overfor islamiske ekstremister i Frankrig efter halshugningen af Samuel Paty i Paris. Man så herunder den tyrkiske præsident Erdogans opfordring til boykot af franske varer og forbandelser af os vantro i vesten. Erdogan opfordrede nærmest til at fortsætte terroren mod de vantro, der fornærmede profeten. “Off with their heads!”. Som dronningen sagde i Alice i Eventyrland:-)

  Deadline diskussionen var mellem direktør i Euromed Rights, Anders Boserup, tidl. ambassadør i Frankrig, DIIS, Kirsten Biering og ordstyrer DR-journalist Steen Nørskov.

  Dette stjernehold klarede at diskutere håndteringen af den opståede politiske krise uden så meget som at nævne Samuel Paty og at han var blevet halshugget!!!!:-)

  Kommentar by A-mad — 28. oktober 2020 @ 08:30

 14. Personligt kommer jeg aldrig til at tilgive muslimerne tabet af vores ytringsfrihed. Aldrig.

  Kommentar by ino — 28. oktober 2020 @ 08:38

 15. Jacob Thage er en nar, men det er vel nødvendigt for at få en stilling i kulturverdenen. Ligesom Erik (07.28) kan jeg heller ikke vænne mig til folk som Jacob Thage. Midt i al elendigheden er det trods alt en glæde at man selv ikke er en del af denne verden og derfor ikke har behov for at vænne sig til dens uhyrlige personer.
  Imidlertid er det da trist at kulturverdenen stort set består af amøber og endnu mere trist, at jeg er med til at finansiere den over skatten.

  Kommentar by bjarne binee — 28. oktober 2020 @ 08:46

 16. Asger Jorn var en klatmaler og en fræk hund. Nu er hans røvsyge lort ophøjet til hellig status, og selvfølgelig sidder der en røvsyg venstrefløjsakademiker og bestyrer den statsstøttede butik.

  Løsningen ligger lige for: Privatisér!

  Kommentar by Crass Børsting — 28. oktober 2020 @ 09:25

 17. Rigtigt, vi vænnede os til Huguenotter, hollændere, svenskere, kartoffel tyskere, polske roe piger og mange flere, men det er europæere, som vi, udsprunget, omtrent, fra samme kulturelle æt.
  Muslimerne kommer fra en helt anden kultur, religion/ideologi som er vildt fremmed for os. De lever i middelalderen, de har storhedsvanvid, og de mener at ALLE ANDRE skal UNDERKASTE sig dem. Såfremt dette ikke sker, skal vi, enten leve som slaver eller i værste fald af med knoppen.
  De tilbeder, endog en gud, Allah, som KRÆVER at vi lever, fuldstændigt som han befaler, ind i allermindste detalje, ellers vanker der. Muhammed er ikke et hak bedre.
  Det er det som nogle vil have os til at leve med i fremtiden. Jeg har “gudskelov” nået en alder, hvor jeg, måske, har en chance for at slippe for det værste, men jeg gruer for de kommende generationer.

  Kommentar by Allan Gorm Larsen. — 28. oktober 2020 @ 09:38

 18. vi havde ikke massekommunikation og sociale medier dengang Huggenotterne og Jøderne ankom….så simpelt er det. Islam kan ikke tolere frihed, og især ikke ytringsfrihed. Islam er en -usekulærdiktatorreligion med et -politisk -Førerprofetideal, til undertrykkelse af alt andet, som ikke kan henvises til den. Den skaber civilisationskatastrofe , undertrykkelse (især af kvinder), had, terror og krig. Vi har sendt soldater ud i verden (soldaters liv på spil) overfor den religion, som vi lefler for. Det er så afstumpet pinligt at vi ofre vores børn (og børnebørns) fremtids mulighed for at leve i et frit demokratisk samfund for at forlige os med denne modbydelighed. Må De Radikale, Alternativet blive ekscorteret eenbilletmæssigt til et shariahelvede i Pakistan eller Saudi Arabien, og må udviklingen vende. Støt SIAD. http://www.siaddk.wordpress.com. God Onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 28. oktober 2020 @ 10:00

 19. Jacob Thage er ikke bare en idiot, han er personificeret hundegalskab. En ondskabsfuld og forræderisk kommunist galning.

  Men han vil sikkert være velkommen hos enhedslisten og de radikale.

  Kommentar by Bent A — 28. oktober 2020 @ 10:10

 20. Jacob Tåge bliver forhåbentlig den næste idiot i rækken af dumskere der må lade livet til perkerne i Mohammedanmark.

  Kommentar by piphans — 28. oktober 2020 @ 10:25

 21. > Gustav Jensen 08:23
  Ved du hvor stort Danmark er? Skal vi dele skæbne med Israel eller Sverige,som inviterer ALLE fremmede ind?

  Kommentar by Nielsen — 28. oktober 2020 @ 10:36

 22. Endnu en naiv, selvmodsigende, forvirret kulturradikal. Oven i købet direktør for Jorn museet. Er der noget som Jorn’s generation af kunstnere stod for, var det netop at provokere. Men med islams indtog i Europa, skal kunstnerne åbenbart ændre udtryksformer. Ikke flere provokationer. Som på så mange områder, skal vores kultur nu, ifølge de førende meningsdannere, tilpasse sig Islam, fordi der nu er kommet så mange muslimer til landet: Underkastelse = Islam.

  Men opstandelsen over Muhammed tegningerne, var jo bare endnu en skive af salamitaktikken. At undgå dem, vil blot være at forsinke den uundgåelige konfrontation mellem de to uforenelige kulturer.

  Kommentar by JC — 28. oktober 2020 @ 12:35

 23. Man kan ikke sammenligne de tilsammen omtrent 10.000 Roepolakker, Kartoffeltyskere, Hollændere og Huggenotter og Russiske jøder, som er kommet til Danmark over et tidsrum på snart 500 år, med den voldsomme mængde af 3. Verdenslande migranter, der er kommet siden 1983! Det diskuteres hvor mange det drejer sig om, men Statens Serum institut hævder i forbindelse med covid 19 opgørelse, at 9% af Danmarks befolkning i 2019 har ikke vestlig baggrund! Det er over 1/2 million! Og heraf er de fleste stort set uintegrerbare muslimer! 40% af dem kan betegnes som radikale muslimer! Tallene er efter alt tænkelig sandsynlighed langt større, for hvis bare 1 af forældrene er dansk statsborger enten tildelt ved fødslen eller erhvervet, så tæller børnene som pære danske, så når den danske statsborger Hassan får et barn, Muhammed, med Fatima fra den anatolske højslette, så er Muhammed lige så dansk som jeg, der kan fører min slægt 400 år tilbage i Danmark! Så mon ikke det virkelige tallet er dobbelt så stort!

  Kommentar by Den Nervøse — 28. oktober 2020 @ 14:13

 24. Jacob Tæge er meget ubehagelig

  Kommentar by Johnson — 28. oktober 2020 @ 15:18

 25. Jacob Thage, direktør for Museum JORN i Silkeborg, må være bevidst uvidende, selvbedragende, snotdum eller karriérebevidst bureaukrat med roterende intern vejrhane i kasketten. Han minder om David Trals, Stine Tosse, Morten Andegård, Mette Flikflak, Zenia A.F. Stumpet, Rosa Bundløs og alle de andre uhelbredelige islamslikkende grøftevandsamøber. Hellere være ombord på Titanic den 15. april 1912, end at være indbygger i kalifatet Danmarkistan når det starter.

  Kommentar by Gustav Jensen — 28. oktober 2020 @ 15:42

 26. https://jyllands-posten.dk/international/ECE12518562/muslimsk-vrede-vokser-mod-den-satantilbedende-daemon-fra-paris/?st=1

  Få dog de satans muslimer i Vesten smidt ad helvede til!

  De sidste årtiers status viser da klart, at mange muslimer i Europa, kun vil føre til terror og krig med dem.

  De er simpelthen ganske og aldeles gale og syge – alle – da de altid medløber de mest vanvittige af det folkefærd og ikke tager afstand og altid modarbejder de demokratiske land!

  Det er da i dag helt åbenlyst og kan ikke være et tvivlsspørgsmål mere.

  Sæt igang!

  Kommentar by Black Watch — 28. oktober 2020 @ 18:05

 27. Dette tågehorn af en museumsdirektør er lige lovlig glad for Vi formen
  VI skal vænne os til…. VI skal dit og VI skal dat.
  Det VI skulle, det var at fjerne kulturradikale fra alle offentlige jobs. Dernæst skulle fjerne islam fra jordens overflade gerne med våben.
  Omvendt rækkefølge er også OK.

  Kommentar by B. Christiansen — 28. oktober 2020 @ 22:14

 28. Jacob Thage er vist endnu en af mange, med skattebetalt/-støttet løn, der pleaser iSlammet*, i håb om nåde, men ret egentlig er han vist vantro i dobbelt forstand:
  1 Vantro for iSlammets doktriner
  2 vanærende/vantro for sine landsegne ( i iSlamiske kredse: egen familie/klan )
  ?

  eller skal man kalde det prostitution/gulvløber for fjenden?

  * som RV please Nazi da de trængte ind i Danmark i sidste verdenskrig

  Kommentar by M.S. Carstens — 28. oktober 2020 @ 23:45

 29. Ja, vi lever sandelig i gyldne tider. Men nu er Frankrig i så stor krise, at landet iflg. snaphanen er på vej i krig. Og både Norden og Tyskland og England har udsigt til mangedoblet terror.

  Kommentar by Bent A — 28. oktober 2020 @ 23:57

 30. Mere vanvid fra venstrefløjen, vel sagtens. Man brækker sig sgu snart over denne kapitulation. Islam skal bekæmpes, koste hvad det vil, det burde være alle bevidst nu.

  Kommentar by LarsB — 29. oktober 2020 @ 00:01

 31. If the drawings of the pedophile are so below standard, why do muslims rage about it all the time and kill innocent people?

  who do not the hypocrites and liars that attack people verbally take in a few gipsies or muslims under their roof and guarantee for them since they are suck big supporters of free immigrations and communist uncomplete theories.

  if you adopt what you preach then people will not call you a retarded hypocrite and liar.

  Kommentar by Erwache — 29. oktober 2020 @ 05:51

 32. Terrror frankrig?
  Skyldes det tegninger?
  https://ekstrabladet.dk/112/en-er-draebt-og-flere-saaret-under-et-knivangreb-i-nice/8345247

  Kommentar by P — 29. oktober 2020 @ 09:52

 33. @21. 10:36. Europa og verden er ved at blive overbefolket til suicidale dimensioner. Desværre mest med menneskemateriale, som Charles Darwin ville bedømme som totaltabere. Er der genetiske årsager til at vestlige og fjernøstlige individer dominerer verden økonomisk, militært og kulturelt?
  Udskift muslimerne i Danmark med genetiske europæere, inden europæerne bliver besmittet og mister dominansen.

  Kommentar by Gustav Jensen — 29. oktober 2020 @ 11:43

 34. Stine Tosse var inviteret i studiet i Go Morgen Danmark på TV2 i morges, hvor hun debatterede brugen af Muhammed-tegninger i folkeskolen med Nima Zamani.

  Zamani mente, at alle skolebørn skal se tegningerne, hvorimod Bosse – ikke overraskende – mente, at det er “unødvendigt at provokere”.

  Hendes bolleven David Trash er formentlig helt enig…

  Kommentar by Revisoren — 30. oktober 2020 @ 18:19

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 



 

Vælg selv beløb



Blogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP






MediaCreeper