11. november 2020

Kunststuderende støtter hærværk: “En buste ad gangen, én statue ad gangen.. Vi er slet ikke færdige.”

Berlingske har været en tur på Kunstakademiet, og talt med en anonym kvinde, tilhørende ’skolens ‘identitetspolitiske’ studerende’. Hun fortæller, at hun støtter hærværket mod Frederik V-busten, da det er hensigten at ‘nedrive den frygtelige historie, som institutionen her er bygget på’. Statuen signalerer ‘magt’, og de vil gøre op med koloniale strukturer: “En buste ad gangen, én statue ad gangen… Vi er slet ikke færdige.”

IS er normalt en forkortelse for Islamisk Stat, men vi kunne også sige ‘Identitetspolitiske Studerende’. Weekendavisens oprids af det ideologiske miljø på Kunstakademiet, illustrerer hvor langt det er kommet ud. En ‘normkritisk’ venstreradikal kan være nok så servil, men han er stadig blot en privilegeret hvid, der skal kende sin plads. Fra seneste udgave – Oprør: Hovedløs (kræver login).

“Som beskrevet i Weekendavisen i april i år mener kritikere – både blandt lærere og elever inden for skolens massive røde mure og iagttagere uden for – at institutionen er ved at sande til i krænkelsesparathed, stikkermentalitet, militant feminisme, trigger warnings og safe spaces med deraf følgende frygtkultur, hyperoverfølsomhed blandt de studerende og – i sidste ende – kunstnerisk stagnation. …

‘Henrik Plenge… Nogle gange har det næsten været, som om der blandt de studerende var et slags ‘politi’, der hele tiden holder øje med, om nogen overskrider grænser af enhver slags, hvad enten det handler om køn, magt, identitet eller race. Grænserne er til dels selvdefinerede, og plakaterne, der hænger overalt med råd om, hvordan man anonymt kan anmelde folk for krænkelser, bryder jeg mig ikke om. …

Den civiliserede samtale om identitetspolitiske emner har tilsyneladende svære kår på akademiet. I hvert fald endte det mere som aggressiv konfrontation end dialog, da akademiet fredag i sidste uge havde indkaldt de studerende til et arrangement med formålet at skabe forståelse og forsoning. Oplægsholderen var ellers et af de kendte navne i homoseksuelle aktivistkredse, Mads Ananda Lodahl, der jævnligt tager ud på efterskoler og gymnasier for at oplyse om queerteori og minoritetshistorie.

Emnet var magtstrukturer, hierakier og inklusion, men den fredag gik det galt lige fra begyndelsen. Mads Ananda Lodahl indledte nemlig med at sige, at han gik ud fra, at de studerende var på akademiet, fordi de var interesseret i at skabe kunst, gerne ville have lige rettigheder og gik ind for fri kunst.

Det skulle han ikke have sagt. Allerede da blev han mødt med et ‘nej!’ fra nogle af de studerende, som mente, at begrebet fri kunst er forbeholdt privilegerede, hvide mennesker. Fokus skal i stedet være på repræsentation, dekolonialisering og ikkevestlig kunst. Mest hidsigt blev det, da den ellers så normkritiske oplægsholder med massiv ring i næsevæggen udtalte, at når man går ind i svære samtaler om identitetspolitik, er det vigtigt ikke på forhånd at antage, at den anden part er ude på at såre.

‘Så hvis man bare har gode intentioner, kan man altså tillade sig at sige hvad som helst?’ lød reaktionen fra en af de studerende.

‘Det var ikke det, jeg sagde. Du manipulerer med mine ord,’ svarede Mads Ananda Lodahl. Hvorefter den studerende, som er farvet, erklærede, at hun med den udtalelse følte sig udsat for diskrimination.

(Islamisk Stat smadrer historiske statuer i Mosul, Irak, 2015)

Oploadet Kl. 01:17 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/114860/trackback

25 Comments »

 1. Sammenligningen mellem jihadister og kulturmarxistiske kunstnere er helt på sin plads. De venstreorienterede har altid kun kunnet ødelægge. Lige så muslimer.Så snart noget vækker misundelse,er der stor fare for at andre vil have fingre i det. Hvis det så oven i købet er nogens ejendom,er det da klart at de ikke må have det. Ejendomsretten er jo noget frygteligt noget,som kun onde nationalister og egoistiske kapitalister kan tilslutte sig.

  Kommentar by Nielsen — 11. november 2020 @ 01:33

 2. Luk kunstakademiet, er der ingen voksne tilstede?

  Kommentar by KineserSnot — 11. november 2020 @ 01:41

 3. Mads Ananda Lodahl er vist en meget EKSTREM venstrefløjser og bøsse-aktivist, som nok føler sig frarøvet noget af sin identitet, efter at bøsse- og vanvidspartiet “alternativet” kollapsede. Nu mødte han så nogle typer lige så vanvittige som ham selv, og det var nok ikke behageligt.

  Hvis tilstandene er på kunst-akademiet som beskrevet ovenfor, står vi nok overfor galninge og en rød sekt, hvor de hele tiden bekræfter hinanden i at deres fanatiske galskab er sund fornuft. Hvad det kan føre til, er den japanske sekt der spredte giftgas-ampuller blandt togrejsende, eet af mange eksempler på. Der var også den amerikanske sekt som hovedløst og meningsløst brød ind i et hjem og myrdede en filmstjerne og en tilfældig og sagesløs familie. (Manson-mordene)

  Så langt er de kunst-studerende endnu ikke kommet ud, men hvad bliver det næste?

  Hvordan i alverden kan efterskoler og gymnasier tillade sig at udsætte eleverne for typer som Ananda Lodahl??

  Og hvad med at Christiansborg skrider ind over akademiet som åbenbart er blevet til en varmestue for ekstremister med paranoia? At give statstilskud til den slags er en forhånelse af skatteborgerne.

  (Vil man vide noget om fanatisme, kommunisme, islamisme, kan man med fordel studere de tragedier, grusomheder og massemord som begge ideologier har efterladt i deres kølvand)

  Kommentar by BENT A — 11. november 2020 @ 02:18

 4. Awaiting moderation?

  Kommentar by BENT A — 11. november 2020 @ 02:19

 5. Mads Ananda Lodahl er vist en meget EKSTREM venstrefløjser og bøsse-aktivist, som nok føler sig frarøvet noget af sin identitet, efter at bøsse- og vanvidspartiet “alternativet” kollapsede. Nu mødte han så nogle typer lige så vanvittige som ham selv, og det var nok ikke behageligt.

  Hvis tilstandene er på kunst-akademiet som beskrevet ovenfor, står vi måske overfor galninge og en rød sekt, hvor de hele tiden bekræfter hinanden i at deres fanatiske galskab er sund fornuft. Hvad det kan føre til, er den japanske sekt der spredte x-ampuller blandt togrejsende, eet af mange eksempler på. Der var også den amerikanske sekt som hovedløst og meningsløst brød ind i et hjem og myrdede en filmstjerne og en tilfældig og sagesløs familie. (Manson-mordene)

  Så langt er de kunst-studerende endnu ikke kommet ud, men hvad bliver det næste?

  Hvordan i alverden kan efterskoler og gymnasier tillade sig at udsætte eleverne for typer som Ananda Lodahl??

  Og hvad med at Christiansborg skrider ind over akademiet som åbenbart er blevet til en varmestue for ekstremister med paranoia? At give statstilskud til den slags er en forhånelse af skatteborgerne.

  (Vil man vide noget om fanatisme, kommunisme, islamisme, kan man med fordel studere de tragedier, grusomheder og massemord som begge ideologier har efterladt i deres kølvand)

  Kommentar by BENT A — 11. november 2020 @ 02:22

 6. Det jo soergeligt paa mange maader,de vil smadre ting som andre kunstnere med flid,kunnen og moje har skabt,som dygtige haandvaerkere har stoebt,folk some de ikke engang naar til knaerne,sikken en respekt for “kolleger” den frie tanke og haandvaerkets frie udfoldelse.Det er ogsaa soergeligt de er saa blaeste for historisk viden,og for dovne til tilsyneladende at soege den selv.

  Kommentar by dunk — 11. november 2020 @ 03:32

 7. Jeg kan huske da de smadrede Buddhastatshuerne i Afghanistan. Det siger ligesom alt ikke? Støt SIAD. http://www.siaddk.wordpress.com . God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 11. november 2020 @ 04:49

 8. Sidst jeg hørte om mads ananda lodahl havde han travlt med at benægte at de muslimer der med jævne mellemrum overfaldt ham og hans LGBT venner skulle udgøre noget særligt problem, og nu er han så åbenbart gået i gang med at lære om den næste fascistiske gruppering i hans egen omgangskreds på den hårde måde.

  Gå nu bare ind på youtube mads, og skriv #WALKAWAY i søgefeltet. Selv tak.

  Kommentar by Per — 11. november 2020 @ 04:58

 9. Når man betænker, at disse mentalt forvredne kunststuderende tosser engang har været små dejlige og tillidsfulde børn, så må der være institutioner, der virkelig kan gøre børn fortræd under deres opvækst. Det er da uhyggeligt.

  Kommentar by traveler — 11. november 2020 @ 07:51

 10. Shit mand, hvorfor skal jeg betale for det flipperi? Kan de selv se, at de holder mig som slave med deres nasseri? Forbandede hyklere, tjen jeres egne penge! Træk øjeblikkeligt skattestikket ud af det galehus. Sult og nød vil være den hurtigste måde at installere noget virkelighedssans i disse åndeligt afsporede typer.

  Kommentar by Lider af danskhed — 11. november 2020 @ 08:11

 11. Fotoet er fra et fredagsmøde på Akademiet.

  Kommentar by Bastardo — 11. november 2020 @ 09:17

 12. Er der virkelig ikke en fornuftig person på den anstalt der kan vende tossernes retorik imod dem selv?

  Man kunne jo starte med at anmelde folk, anonymt selvfølgelig, for tankeforbrydelser og andre af deres egne fantasifulde påfund, listen er lang. Skab det kaos tosserne selv ønsker og lad dem forsøge at navigere sig igennem en uddannelse mens tvivlen, ubekvemheden og skylden tynger deres i heroin og ecstasy syltede hjerner.

  De opfører sig fuldstændig som en hvilken som helst anden religiøs fanatiker i deres ufattelige tro på deres egne ideer og påfund.

  Kommentar by Santor — 11. november 2020 @ 10:17

 13. Kunstakademiets budget beskæres med 20% pr år over de næste 5 år. Så kan de bruge energi på hvem der skal først ud i virkeligheden

  Kommentar by jesper — 11. november 2020 @ 10:19

 14. Jeg helmer ikke før al vidnesbyrd, bøger, statuer, propagandaflag m.m er fjernet efter alt hvad der hører kommunismen til

  Kommentar by k.m. — 11. november 2020 @ 10:19

 15. Krænkelses-parathed, stikkermentalitet, militant feminisme……

  Det lyder som om det også er en beskrivelse af de radikale og DR.

  Kommentar by BENT A — 11. november 2020 @ 10:30

 16. Eller er det en beskrivelse af Christiansborgs indhold?

  Kommentar by BENT A — 11. november 2020 @ 10:37

 17. Nielsen — 11. november 2020 @ 01:33 HØRT

  TOTALITÆRE MENNESKER TÆNKER ENS. NED med alt, hvad VI ikke kan lide. INGEN plads til afvigende mindretal.

  Kommentar by tavsen — 11. november 2020 @ 10:40

 18. Socialisme og islam:
  Altid nedbrydning, aldrig opbygning.
  Altid magt over selvstændigt tænkende, aldrig frihed.
  Dødens magt frem for livets glæde.
  Dette hvad enten det er fysiske ting eller mennesker.

  Og ellers:
  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne.

  Kommentar by Neuhammer — 11. november 2020 @ 10:46

 19. Luk det såkaldte Kunstakademi, og giv i stedet pengene til de stakkels minkavlere…

  Kommentar by Revisoren — 11. november 2020 @ 11:39

 20. so if come to where the radical commie lives and trash her place would that mean it is ok according to her reasoning or does this only apply to anyone else but her own. the commie low iq thinking? like it is ok to fuck for a political position or that youy get a mininster job because you are a pedophile but for anyone else being a pedophile means being mentally sick and a prison sentence.

  why do those that spread the virus have a job in the first place is something I always asked myself. stop the distribution of fake jobs and stop the empty buses and other local public transport after 18.

  Kommentar by Erwache — 11. november 2020 @ 12:02

 21. Få dem gjort opmærksomme på at Sosser ,radigale og fagbevægelse samarbejdede med nazisterne.

  Med lidt held kan man så få dem til at angribe statuer,plakater og andre minder om kollobatør-Stauning

  da hverken sosser eller radiagale bryder sig om at blive mindet om deres svinestreger dengang vil på den lange bane medføre at der vil skåret i “kunst” budgettet

  Kommentar by jønne — 11. november 2020 @ 16:26

 22. Et flertal af folk med stemmeret her i landet har valgt politikere, som bruger vores skattepenge på den her slags institutioner.

  Rigtig mange danskere er desværre selv-hadende og uvidende tåber, som hellere vil lade nationen gå til grunde end gøre noget som mainstream-medierne har fortalt dem er “racistisk”, “xenofobisk”, “anti-semitisk”, “islamofobisk”, “homofobisk” etc.

  Kommentar by Peter Nielsen — 11. november 2020 @ 20:00

 23. Hvor kommer udtrykket “identitetspolitiske” fra? Det er ‘kritisk raceteori’. Hun er racist.

  Kommentar by anno — 12. november 2020 @ 01:33

 24. Hvis det er hvad skatteborgerne får ud af de mange penge de betaler til Kunstakademiet, så må man jo lukke Kunstakademiet! Jeg har svært ved at hvorfor vi skal være tvangsindlagt til at betale til folk som stjæler, øver hærværk og håner os!
  Det er ikke i orden at stjæle, det er heller ikke i orden at øve hærværk, det er ok for mig hvis du håner mig, det er jeg dybest set lige glad med. Men det er ikke ok at jeg skal betale for at du håner mig!

  Kommentar by Den Nervøse — 12. november 2020 @ 14:32

 25. Ville det ikke være nemmere bare med det samme at lave navnet om til Psykiatrisk Eksperimentalafdeling København?

  Der er tydeligvis INGEN hjemme på øverste etage hos flere af eleverne / patienterne, og de ansatte “behandlere” er åbenbart ikke meget sundere.

  Mon nogen normale personer uden for dette selvfede og “bedrevidende” miljø – uden nogen som helst substans og reel indsigt – overhovedet nogensinde vil gide at se endsige købe deres såkaldte “kunst” ude i virkelighedens verden?

  Vil det allerklogeste for os andre ikke være bare helt at ignorere alle disse selvoptagne og gloriepudsende skabstosser samt aggressive og hypersensitive identitetsfascister med alle deres “rigtige” meninger?

  For er der noget, alle disse selvpromoverende, virkelighedsfjerne og pseudointellektuelle tåber slet ikke kan tåle, så er det at blive mødt med total tavshed, ren ligegyldighed og medfølende overbærenhed over for deres barnagtige og intetsigende frembringelser 🙄

  Lad os endelig give dem deres uendelige safe space af ren ubetydelighed og ligegyldighed, som de så klart fortjener 😅

  Kommentar by Bjovulf — 13. november 2020 @ 05:03

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper