15. november 2020

Chr. Foldager: En stor del af de indvandringskritiske vælgere vil ikke have liberal økonomisk politik

Man kan ikke lave en 1:1 sammenligning af Holland og Danmark, men den overordnede pointe holder formentligt (desværre) hele vejen. Selvom medierne har bildt danskerne ind, at modstand mod indvandring er noget fælt højreorienteret, så er det i virkeligheden relativt apolitisk. Det er godt Nye Borgerlige har overtaget teten, men det er også vigtigt at der er et mere velfærdssocialistisk alternativ, så Socialdemokraterne ikke overgiver sig helt til den værdipolitiske venstrefløj. Analyse af Christian Foldager i Berlingske – Geert Wilders har gjort et overset comeback – det kan være dårligt nyt for Pernille Vermund (kræver login).

“Wilders socialkonservative parti, Partij voor de Vrijheid (PVV), har i stil med Dansk Folkeparti været i dyb krise de seneste år efter et skuffende parlamentsvalg i 2017 og en efterfølgende massiv tilbagegang i meningsmålingerne. En stor del af tilbagegangen skyldtes den fremadstormende opkomling på højrefløjen, Thierry Baudet, som på rekordtid efter valget opnåede stor tilslutning blandt vælgerne til sit nystiftede liberalkonservative parti, Forum voor Democratie (FVD). Han var ifølge alle iagttagere det unge friske pust på højrefløjen, som kunne tilføre ny ilt til kritikken af islam, masseindvandring og globalisering. …

Det seneste år har vælgerne imidlertid langsomt vendt den unge Baudet ryggen for at strømme tilbage til Wilders. Og forklaringen er formentlig ganske simpel: Vælgerne har fået øjnene op for, at Baudets økonomiske politik – ligesom Nye Borgerliges – er liberal og vil medføre velfærdsnedskæringer. En politik, som mange indvandringskritiske vælgere ikke støtter. Med coronakrisens ankomst er det blevet et problem for Baudet, fordi den økonomiske og sociale politik igen er i fokus på grund af stigende arbejdsløshed og store underskud på de offentlige finanser i Holland. Og det lader til at have fået de utrygge vælgere på højrefløjen til at flygte tilbage til Wilders socialkonservative velfærdspolitik.”

(Gallup for Berlingske, 12. November 2020, s. 14, udsnit)

Oploadet Kl. 10:58 af Kim Møller — Direkte link27 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/114980/trackback

27 Comments »

 1. Nye Borgerlige er løsningen
  Hjemsendelse NU

  Kommentar by jesper — 15. november 2020 @ 11:04

 2. Uanset om man er rød eller blå, ethvert samfund tager skade af muslimsk indvandring.

  Mange intellektuelle elsker at smide om sig med fine ord, i stedet for at kalde en spade for en spade.

  Kommentar by k.m. — 15. november 2020 @ 11:13

 3. Ja, jeg er heller ikke så begejstret for NB, mest fordi jeg er en socialkonservativ centrist. Det passer ligesom bedre sammen med nationalisme. Hvis man tror på national sammenhængskraft, skal man også sikre sig at nationen rent faktisk står sammen socialt og økonomisk set.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 15. november 2020 @ 11:27

 4. Hvis man vil forene socialisme og nationalisme, bliver det til nationalsocialisme, der selvfølgelig ikke er det samme som Hitlerisme, men det kommer let til at ligne Stalins nationalkommunisme. Jeg foretrækker etiketten nationalkonservativ.

  Kommentar by Ole Madsen — 15. november 2020 @ 11:44

 5. ET ÆGTE FOLKEPARTI skal naturligvis tage hensyn til mange sider. Det skal tænke på både de stærke og de svage, de heldige og de uheldige, de kloge og de mindre kloge. Samtidig skal det beskytte befolkningen mod både kommunister og kulturfremmede, fordi kommunisme og islamisme altid ender i diktatur og frygtelige ulykker. (statsterror, fattigdom, tortur og massedød)

  Den sociale velfærd og sundhedsvæsnet skal naturligvis også prioriteres højt. Som nedslagtningen af et helt erhverv klart viser, kan folk blive arbejdsløse og blive ramt af social elendighed, sygdomme, skilsmisser, uheld, hjemløshed, depression og andet uden at det er deres egen skyld. Velfærd/sundhed er egentlig ikke andet end en slags fælles forsikringsordning som alle betaler til, og som så hjælper dem som er så uheldige at de får brug hjælp. I et moderne og civiliseret samfund er det ikke noget problem at hjælpe de syge, forulykkede eller voldsramte på en god og ordentlig måde.

  Men hvis landets politikere er asociale, tåbelige, korrupte og forræderiske, som set i Sverige, så falder alt fra hinanden og kultur og velstand udskiftes med barbari og fattigdom.

  DF har svigtet totalt. NB er indtil videre den eneste mulighed for at redde Danmark fra samme skrækkelige skæbne som Sverigstan. Men partiet bør forstå at en kynisk liberal indstilling til svage medborgere er en dårlig ting. I realiteten er vi alle svage, og kan nårsomhelst blive ramt af sygdom eller anden hård modgang.

  Man kan håbe på at Hard Line/SK får fremgang, for uden et stop for indvandring plus repatriering er Danmark fortabt. Men det ser ud til at Astrid Krag og Mette F ikke har megen respekt for demokrati.

  Kommentar by BENT A — 15. november 2020 @ 11:45

 6. …at de får brug for hjælp.

  Kommentar by BENT A — 15. november 2020 @ 11:48

 7. Modstand mod indvandring er – udover modstand mod at opgive vores 1000-årige danske kultur – også modstand mod at danske arbejdere bliver lønmæssiget udkonkurreret af importerede løntrykkere.

  (Det som præsident Trump stoppede ved at opsige nogle af de handelsaftaler, der kostede amerikanske arbejdspladser.

  De aftaler vil den kommende præsident Biden genoptage og han vil lovliggøre de 11 mio illegale indvandrere i USA og åbne grænserne for mere indvandring. Der vil derfor kommene endnu flere løntrykkere f.eks fra Mexico.

  Men som Biden siger: “De er ikke “illegal immigrants”. De er “undocumented Democrats!” :-)

  Kommentar by Amad — 15. november 2020 @ 11:58

 8. ET FRIT DANMARK befriet for indvandring, besættelse, EU-kontingenter og alle mulige skøre rødradikale projekter, vil være et så rigt samfund, at der vil være råd til det hele. Både et ordentligt sundhedsvæsen, en generøs bolig- og velfærdspolitik, en familievenlig familiepolitik, et ordentligt forsvar, et velfungerende politi og retsvæsen osv., osv.

  Kommentar by BENT A — 15. november 2020 @ 12:01

 9. Slaget mellem Trump og Biden gælder noget livsvigtigt: Skal USA stadig være et land med frihed og ægte demokrati, eller skal det være et kommunistisk diktatur? Heldigvis tyder mange udmeldinger på nettet på at Trump vinder. Der skrives om gigantisk valgsvindel.

  OT: Hvorfor bruger DR så mange larmende, støjende, langtrukne og unødvendige spektakel-signaler til at adskille forskellige afsnit i radioaviserne og diverse udsendelser? Tror de at lytterne er døve, eller ønsker de at skade folks hørelse?

  Kommentar by BENT A — 15. november 2020 @ 12:14

 10. Med de mange mange milliarder kroner danske skatteborgere betaler hvert år til besætterne, EU, ulandsbistand og meget andet horibelt, går der ikke lang tid før DK’s velfærd og levestandard ligner noget fra 3. verdenslande.

  Kommentar by Inge N. — 15. november 2020 @ 12:59

 11. NB eller DF, det drejer sig om at få noget til at ske i den virkelige verden. Jeg ville såmænd også kunne stemme på Pernille Skipper hvis hun kunne skippe nogle hundrede tusinde uintegrerede sydpå.

  Kommentar by ino — 15. november 2020 @ 13:32

 12. Der er forhåbentlig stadig mindst en trediedel af den danske befolkning, som får deres udkomme fra det private erhvervsliv og dermed betaler de skatter, som lønner resten af danskerne – hvoraf måske halvdelen rent faktisk fortjener deres løn (eller overførselsindkomst).

  Med denne fordeling burde der stadig være mulighed for en betydelig fremgang for NB.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 15. november 2020 @ 14:44

 13. Langt de fleste der stemmer på DF eller NB er ligeglade med økonomi, der tænker kun på det væsentlige, nemlig at stoppe Islamiseringen af Danmark.

  Hvis de to partier bilder sig andet ind og går og tror at vælgerne vælger dem til pga af økonomi, så de ikke opgaven voksen.

  Kommentar by KineserSnot — 15. november 2020 @ 15:32

 14. Det er yderst vigtigt at DF/NB ikke kun fokuserer på at stoppe Islamiseringen, men arbejder på at stoppe HELE den ikke-vestlige invasion og den medfølgende Store Udskiftning af den (etnisk) danske befolkning.

  Hvis vi ikke kan stoppe og reversere “Den Store Udskiftning”, så forsvinder den danske nation/befolkning uanset hvilken økonomisk model vi vælger.

  Kommentar by Peter Nielsen — 15. november 2020 @ 15:46

 15. @ Kommentar by KineserSnot — 15. november 2020 @ 15:32

  Der er jo heller ikke noget, der er vigtigere, end at få stoppet den tøjlesløse import af blodtørstige muhamedanere og vilde negre.
  Får vi ikke stoppet den ulykke, kan ALT ANDET jo være skide ligegyldigt.
  Dårlig økonomi o.l. kan genoprettes, men har sharialortet først overtaget, er der ingen vej tilbage.

  Kommentar by Knud Madsen — 15. november 2020 @ 15:48

 16. Kommentar by Knud Madsen — 15. november 2020 @ 15:48

  Jeg er udmærket klar over det er således. Men det er eksperterne i medierne ikke. Som de sagde tilbage i 2015, så mente de ikke der var plads til noget til højre for DF.

  I min verden er der massere plads også til højre for NB, det skal bare lige være nogle normale mennesker og ikke Narcissist-Paludan eller UngdomsNazist-Danilen Carlsen der leder foretagnet.

  Kan godt forstå at folk giver NB meget tillid ligenu, men jeg håber hurtigt at folk også opdager der er en del varmluft.

  At de tror de kunne få Charlie Hedbo med på vognen ang Muhammed-tegninger, viser mig de nogle amatører, der ikke har styr på grundlæggende. Alle “garvede” på højrefløjen ved at magasinet afskyr højrefløjen og aldrig vil gøre noget der giver dem brænde til bålet, ligesom alle andre kulturradikale.

  https://counter-currents.com/2015/01/alain-de-benoist-on-the-charlie-hebdo-massacre/

  Kommentar by KineserSnot — 15. november 2020 @ 16:13

 17. Kommentar by Knud Madsen — 15. november 2020 @ 15:48

  Her er det væsentlige i interviewet:

  Benoist: Enough hypocrisy. On April 26, 1999, the leaders of Charlie Hebdo carried cartons to the Department of the Interior containing 173,700 signatures calling for a ban of the National Front. It was a matter of defending freedom of expression! Manuel Valls said that “Zemmour’s book does not deserve to be read,” while another minister asked without shame that “TV shows and newspaper columns cease to harbor such remarks.” To say nothing of the Dieudonné case.

  Kommentar by KineserSnot — 15. november 2020 @ 16:14

 18. Der er ikke noget tilbage at dele ud af når Mette er færdig

  Kommentar by redneck — 15. november 2020 @ 16:30

 19. KineserSnot — 15. november 2020 @ 16:13 skrev:

  “I min verden er der massere plads også til højre for NB, det skal bare lige være nogle normale mennesker og ikke Narcissist-Paludan eller UngdomsNazist-Danilen Carlsen der leder foretagnet”.

  Helt enig. Nye Borgerliges 3 krav om Udvisning af kriminelle, Asylstop og Udlændinges selvforsørgelse er almindelig sund fornuft, som slet ikke burde være kontroversielle.

  Men de 3 krav er desværre langt fra tilstrækkelige. Der er brug for MASSIVE hjemsendelser/udvisninger af ikke-vestlige fremmede, hvis vi skal stoppe den katastrofale igangværende befolkningsudskiftning.

  Kommentar by Peter Nielsen — 15. november 2020 @ 17:02

 20. Tag med Stram Kurs på guidet tur i det fremmede Europa.
  Mød fremmede mennesker og meget fremmede kulturer.

  Kommentar by Hul igennem? — 15. november 2020 @ 17:25

 21. Kommentar by Peter Nielsen — 15. november 2020 @ 17:02

  Der er brug for at udrydde kulturmarxisme i samfundet, så sker hjemsendelserne helt af sig selv.

  Det lidt en sygdom på højrefløjen at man ikke kan se skoven for bare træer og kun fokusere på Islam.

  Kommentar by KineserSnot — 15. november 2020 @ 17:55

 22. KineserSnot — 15. november 2020 @ 17:55 skrev:

  “Det lidt en sygdom på højrefløjen at man ikke kan se skoven for bare træer og kun fokusere på Islam.”

  Jep. Man hænger fast i den her “counter-jihad”-tankegang, selvom Islamisering på mange måder er et symptom på en syg og selv-hadende kultur, hvor etniske danskere stadig er hjernevasket til at føle skyld og skam i stedet for stolthed og loyalitet.

  Kommentar by Peter Nielsen — 15. november 2020 @ 19:20

 23. Lige meget hvad så kan jeg stadigvæk ikke lide muslimer

  Kommentar by Bjarne Jensen — 15. november 2020 @ 19:42

 24. hjemsendelser , repatriering, tilbagesendelser, udsendelser og indsendelser. return to sender-sendelser. vi kommer ikke uden om , at det skal finde sted. det er ikke nok at stoppe for flere eller sende kriminelle ud første gang , eller (den lidt skjulte repatriering)at forlange selvforsørgelse.demografien kommer til at kræve mere end selvførsørgelseskravet , ud med de kriminelle mm.stram kurs er de eneste der konfronterer det forhold ,- hjemsendelser , hjemsendelser ,hjemsendelser …..som iøvrigt også gert wilders allerede tidligt i 00 erne talte for. og han får ret.

  Kommentar by heisahero — 16. november 2020 @ 22:15

 25. Snak, snak, snak. Hvornaar vaagner Danskerne op ?

  Kommentar by Holger D. — 16. november 2020 @ 23:19

 26. > “Wilders socialkonservative parti, [. . .] efter et skuffende parlamentsvalg i 2017

  Det er jo noget vås. Wilders gik frem fra 15 til 20 mandater. Normalt ville man kalde en fremgang på 33% for en succes.

  Løgnepressen var bare fokuseret på, at Wilders ikke fik totalt flertal, som om det nogensinde er sket for et parti i Holland eller Skandinavien.

  Kommentar by MartinH — 17. november 2020 @ 00:14

 27. to look at polls is waste of time, garbage because the ones that do polls are owned by the big political parties or the legacy media are in bed with the parties that cheta on elections, you have numerous elections in the eu that shows what is going on. who cheats on elections and are traitors, the pedophiles, satanists.

  that a retard that is in charge of nye borgelige will get anyway is naive, the idiot plays one instrument when in the Parliment and cameras are turned off and plays some other instrument to “show” that she is not a traitor and a retard, a game that will get more and more obvious the longer the time passes. you will get the same scenario as for the DFP that imploded because they did not have balls to push on but they decided to bet on their self interest.

  why the ones that are for closed borders are pushed out, like paludan because the people will start voting en masse for someone that is for closed borders and in that moment the corrupt garbage idea of “eu” will start to crumble.

  i do not agree with paludan and espciellt not his retarded idea to beg for money on internet and get arrested in shitholes like france or jerkmany and play a hero because he bitches like a commie to get some few headlines from other internet money begging garbage.

  if you are for the people they will call you mentally ill and do all they can to marginalize you, put you in jail, cheat on electins so that you get less votes, manipulate the cut off or isolate you.

  you see what happened with fpo in austria. the idiots fell on a long shot because they had low iq.

  so somewhere you are either a traitor that is playing along to get a millionaire or a civil war will start where the people gets enough and gets rid of all the traitors, pedophiles, rapists and other garbage and sons of bitches.

  Kommentar by Erwache — 18. november 2020 @ 15:35

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper