17. november 2020

Venstreradikale truer: “Havnen er ikke stor nok til alle de koloniale statuer, den skal proppes med.”

Selvom feministerne i Marronage tydeligvis tilhører den revolutionære venstrefløj, så valgte de alligevel at fjerne nedenviste postering, der kun kan læses som en opfordring til hærværk. De er ideologisk udenfor pædagogisk rækkevidde, men man kan selvfølgelig håbe, at de her selverklærede POC’ere ikke alle har dansk statsborgerskab. Et par udvisningsdomme redder ikke Danmark, men lidt har også ret.

(Marronage på Facebook, 15. November 2020)

Fuld tekst

“Marronage står i solidaritet med de antiracistiske studerende på Kunstakademiets Billedkunstskolei
•••
POC- (People of Colour) studerende på det Kongelige danske kunstakademi oplever lige nu en hetz fra mange fronter for at tale om racisme og magt i den institution, hvor de har deres hverdag. Opmærksomheden har fået endnu et boost, da ukendte kunstnere (EDIT: der er en konkret person, som har taget ansvar – se kommentarspor) smed en byste af Frederik den Femte i havnen. Vi har set det mange gange før: det er ikke de undertrykkende strukturer, som er problemet, men dem, som taler om problemerne. Marronage står i solidaritet med alle former for modstand og kritik af kolonialismen. Vi mener ikke, at man kan opstille mure i mellem fortid og nutid. Vi mener, at der er mange måder at tage opgør på, og vi vil altid insistere på retten til modstand og retten til radikal modstand. Ingen aktion er for lille, og ingen er for stor. Der findes ikke en rigtig måde at kæmpe antiracistisk. Kunsten og kunstakademiet burde altid være en kampplads. Hvis der er nogle hvide kunststuderende, som er bange for at de og deres karrierer bliver taget som gidsel i en politisk fortælling, så kan vi kun sige, at I er allerede taget som gidsel. Kunst kan ikke eksistere i et vakuum afskåret fra det samfund, det bliver lavet i. Billeder var nødvendige i klassificeringen af mennesker i det koloniale projekt, arkitektur fungerer som propaganda i diktatoriske regimers opretholdelse. Kunsten er ikke fri af historien, og det kan den heller ikke være i dag. Vores samtid byder os, at vi ikke kan tale om æstetiske kvaliteter, materialer og form alene. Som Sara Ahmed siger, så er institutioner formet af de kroppe, som er I den. Og iblandt Charlottenborgs hvide vægge er et faretruende sted at befinde sig. Husk, at vi er flere end jer, som går på skolen, som hepper og som ser alle de ting, I gør. Når højrefløjen dukker op for at stjæle opmærksomheden er det, fordi I gør noget rigtigt. De er bange for, de billeder af modstand I skaber, fordi de ved, at det er den form for kampagne, som kan blive til større kræfter. Når mistilliden og skrøbeligheden vokser hos dem, som tidligere er gået uberørt af undertrykkelse, fordi I taler om ting, som ikke er i deres interesse, så husk, at forandring aldrig er noget, der er blevet givet til dem, som er blevet undertrykt. Det er noget man skal tage, over lang tid og det sker ikke uden konflikt. I Danmark får Dan Park en udstilling på Christiansborg og Ghettolovgivning og Tryghedspakker frit spil uden modstand fra offentligheden, mens bevægelser og personer, der kritiserer og organiserer sig imod racisme og andre former for diskrimination, bliver hængt ud af såkaldte ytringsfrihedskæmpere og redaktører i den danske mediestand. Dagbladet Information kalder kunstaktionen for ikonoklasme, som er når religiøse og totalitære regimer ødelægger billeder af folk, de er uenige med. I Weekendaviser dækning beskrives en tilstand, hvor kunstakademiets ansatte er bange for den konspiration af racialiserede, som hærger og udgør en trussel for den frie kunst.

Selvom vi ikke er overraskede, så undrer vi os over hvor magtanalysen blev af? Vi husker at de tidligere kolonier og modstandsbevægelserne mod fascismen påpegede, at når fascismen er blevet normal, bliver de folk, som påpeger og rejser sig imod undertrykkelse gjort til de ekstreme. Det er hårdtslående, at kun de ytringer, som falder inden for nationalismen og racismens rammer, må beskyttes. Havnen er ikke stor nok til alle de koloniale statuer, den skal proppes med. Kunsthistorien og fortiden er ikke noget, der står stille. Den er hele tiden i bevægelse, og den dekoloniale historie i Danmark fortsætter ufortrødent.”

Oploadet Kl. 01:06 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/115027/trackback

25 Comments »

 1. “POC- (People of Colour) studerende på det Kongelige danske kunstakademi oplever lige nu en hetz fra mange fronter for at tale om racisme og magt i den institution, hvor de har deres hverdag.”
  ~ Marronage, 15. November 2020.

  Det burde ikke undre nogen. Af alle de forskellige udgaver af racister der findes, er dem der viser deres racisme gennem udtalt lave forventninger til farvede mennesker de aller-værste, og intet omfang af selvhad baseret på egen hudfarve kan skjule det faktum.

  Kommentar by Kimski — 17. november 2020 @ 01:28

 2. Det man siger er man vist selv, især når det kommer fra fascistiske venstreradikale der har set BLM og ANTIFA dræbe adskillige uskyldige mennesker og smadre byerne i usa for milliarder, og nu ønsker det samme herhjemme for at kickstarte en revolution imod noget der skete for århundreder siden.

  Alt det gør de imens de fuldstændigt ignorerer de store terrorsikringer der omkranser statuen, og som KUN står der på grund af de mennesker de holder hånden over!

  Ofrene for dem blev ikke slået ihjel i 1800 tallet, nej de blev slået ihjel sidste år, i sidste måned, i sidste uge, i går, i dag, og i morgen, men dem ignorer de, konsekvent og altid. For de er ikke “racialiserede” som de kan udnytte til deres egen fordel!

  Udover det er det vist ret begrænset hvor mange “racialiserede” der går på kunstakademiet, men jeg syntes dog alligevel at de hvide der konstant taler på sortes vegne imens de kalder sig selv for “antiracister” skal forsøge at stjæle en tonstung statue fra det mest bevogtede sted i landet.

  Go ahead, make my day..

  Kommentar by Per — 17. november 2020 @ 01:38

 3. Det er facebook der har fjernet indlægget. Marronage linker til tumblr, hvor de har opslået selvsamme postering m.facebook.com/story.php?story_fbid=1071277269976368&id=101696526934452&__tn__=%2AW-R

  Kommentar by anno — 17. november 2020 @ 01:38

 4. Hvad skete der iøvrigt med hende den meget hvide lærer på kunstanarkiet som indrømmede hærværket på den sidste statue?

  Jeg gætter på en uges orlov og derefter tilbage på jobbet mandag morgen, klar til at inddoktrinere næste hold studerende med venstreradikal propaganda på danskernes regning.

  Den radikale venstrefløj er et problem, men den apatiske højrefløj er værre.

  Kommentar by Per — 17. november 2020 @ 01:44

 5. TOSSER ER DEM DER ER FLEST AF, siges det. Og hvis det passer, er det logisk at de normale og fornuftige ikke har det nemt. Især ikke efter at at en ny slags meget velorganiserede tosser er kommet på banen.

  En overgang, her i Danmark, især 1950-1980, var de fleste tosser relativt harmløse, og kunne enda være ret hyggelige. Men efterhånden er det som om en ny ondskabsfuld og ekstrem type er blevet almindelig. Er de gamle landsbytosser muteret til at være storbytosser eller ligefrem galninge?

  Er det den marxistiske tidsånd MSM og perverse partier som enhedslisten og de radikale har skabt?

  Er det hjernevasken fra børnehaveklasserne og opefter der har gjort mange danskere syge i hovedet?

  Er det indvandringsindustriens og feministernes følelsesporno, navlepilleri og sexisme-kampagner der har gjort så mange danskere så forvirrede, at de angriber og undergraver det samfund og de hvide mænd der indtil nu har skaffet dem brød på bordet og en høj levestandard, selvom de ikke bestiller andet end at vrøvle løs dagen lang….?

  Vi lever i sindssyge tider, og det er efterhånden svært at forstå hvorfor de normale og fornuftige finder sig i at ekstremt skøre og agressive typer nedbryder, ruinerer og ødelægger det Danmark og folkehjem vi har ret til og dårligt kan undvære.

  Kommentar by BENT A — 17. november 2020 @ 02:58

 6. … der har gjort mange danskere så forvirrede….

  Kommentar by BENT A — 17. november 2020 @ 03:01

 7. Det rablende ideologiske vanvid på kunstakademiet er een ting. Men at samme slags vanvid også synes at have etableret sig inde i den skumle politiske højborg midt i København, det er dæleme uhyggeligt.

  Kommentar by BENT A — 17. november 2020 @ 03:09

 8. Det er egentlig mærkeligt. Jeg kom til at tænke på de gravstene som blev vandaliseret i Randers og så blev en -regnbuefarvet bænk- overhældt med brun (eller anden) maling. Politiet fandt ud af hvem der havde gjort det, og begge personer blev dømt under skærpende omstændigheder for – Hadforbrydelser-….men bare man har de rigtige meninger og lader anden kunstværk vandaliseret, så er det ingen Hadforbrydelse…vel? Hvis det er Venstreorienteret kulturradikalt….jamen så er det jo straffrit (?), bare man har en- langt ude i universet forklaring som Bolt (Se tidligere indlæg), er det vel helt OK. Men det man kalder (sm om det havde noget med det at gøre) højreorienteret, jamen så skal vi alle hyle af det. Der er jo nok af slaveri idag, så hvorfor lade det gå ud over fortiden, istedet for moralsk at bedømme på dens præmiser?- Forkælede fejheds moralister, som føler sig frelst over unødvendigt hærværk. Hvis De ikke bliver straffet og fyret (Hvad siger majestætsfornærmelses juraen? og anden jura om hærværk?), så mister jeg totalt min respekt for det offentligslige jurainstitutioner. Destruktiv kunstidioter. Støt SIAD. http://www.siaddk.wordpress.com
  God tirsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 17. november 2020 @ 05:40

 9. idioterne kan jo så falde i hartkorn med de muhammedanere og venstrefløjs kulturekstremister der ikke kan tåle forsamlingsfrihed og ytringsfrihed (Det er jo politiet der beskytter ytringsfriheden i den forbeindelse.). Ligesom hærværket selvfølgelig skal have juridiske konsekvenser.

  Kommentar by Michael Unna — 17. november 2020 @ 05:45

 10. Drøn godt indlæg 2) Præcist formuleret. Tak Per.

  Kommentar by Michael Unna — 17. november 2020 @ 05:48

 11. Tiden før OS var “uvidenhedens tid”. Men så kom VI og forklarelsens lys spredte sig ud over menneskeheden – bare en skam at der er så mange dumme mennesker. For at udtrykke vores uendelige menneskekærlighed må vi gøre os hårde og udrydde al modstand mod vor menneskelighed. For fremtiden og for menneskeheden.

  Aktionsgruppen “Boomerang” – Københavner Kommunen.

  Sieg Heil Rød Front allah uh akbar….eller noget….

  Kommentar by Limewoody — 17. november 2020 @ 07:37

 12. Feminazierne tror, at ved alliance med POC (en ny racistisk betegnelse for negroide personer), har feminazierne åbnet en ny stærk ‘front’ mod den forhadte “hvide mand”.
  Hvis nogen står ubrødeligt sammen i verden, så er det de hvide femier, de sorte mænd og de brune misogyne mænd.
  Bemærk at ovennævnte antikoloniale, antiimperialistiske, anti homo albus gynastiske personer aldrig har noget positivt program at fremlægge. Alting er anti- et eller andet; undtaget underkastelsen under de brune misogyne mænd.
  Som nogen har sagt – kællinger vil altid 2 modsatte ting, men sætter sig derved altid ansvarsfrit mellem 2 stole.

  Kommentar by Gustav Jensen — 17. november 2020 @ 08:37

 13. # Enig med M. Unna KL. O5.40. Fortiden kan man ikke ændre, så at kaste sig over hvad der skete for 200-500 år siden kan nok være lærerigt, men at demonstrere mod den tids personer er jo ligesom en postgang for sent.

  Desuden er nutidens magthavere ikke klogere end den tids magthavere. Måske er de ligefrem dummere og værre? Marxisme og islamimisme er nok ikke vejen til visdom og ægte humanisme. Der er ihvertfald nok at demonstrere imod i dagens Danmark. Christiansborg og diverse bureaukratier og institutioner osv. begår den ene tåbelighed, udskejelse og forbrydelse efter den anden.

  Det er billigt og en gratis omgang at demonstrere mod fortiden.Det er vel derfor kunstakademiets tosser og hyklere koncentrerer sig om den og ignorerer nutidens overgreb, ulykker og problemer.

  Kommentar by BENT A — 17. november 2020 @ 08:58

 14. Dybest set bevaeger disse “kunststuderende” sig paa et plan, hvor en “sidde-ned strejke ” mod at staa op allerede anses for banebrydende, noget der virkeligt bevaeger ting og saetter sig sig spor i kunsthistorien. Udenfor denne boble, saa beriget den end maatte vaere af kreativitet i homoeopatiske doser, raekker det vel ikke laengere end til en politianmeldelse for haervaerk, skuldertraek og haanlatter…

  Kommentar by krassisten — 17. november 2020 @ 09:11

 15. De her “POC” skal slet ikke være her i landet. Danmark tilhører danskerne.

  Kommentar by Peter Nielsen — 17. november 2020 @ 10:08

 16. DANMARK, SKANDALERNES OG OVERGREBENES LAND. Tidligere var der tale om et rigt, fredeligt, frit og yndigt land. Det er der ikke mere.

  De gamle partier er i gang med en indvandring og folkeudskiftning, hvor der er en tiltagende sandsynlighed for at det ender med svenske vanvidstilstande og massedød/folkemord.

  De er også i gang med en afskaffelse af demokratiet/folkestyret, ytringsfriheden og store dele af økonomien, infrastrukturen og velfærden/ sundhedsvæsnet m.m.m.

  I behandlingen af mink-branchen ser det ud til at ulovligheder, vildledning af offentligheden, hysteriske og overilede beslutninger, store fejltagelser gennem måneder, slingrekurs, grundlovsbrud, ideologisk fanatisme og inkompetent sagsbehandling har fyldt utrolig meget i de politiske processer, der har ført frem til udslettelsen af et erhverv, tusinder af jobs og milliardindtægter til samfundet.

  (Og oppositionen, V, K, DF, har været ynkeligt svag i forhold til den usaglige, diktatoriske og hensynsløse fremfærd fra regeringens side)

  En anden kæmpeskandale er familie-bureaukratiernes behandling af utallige danske familier, som har ført til titusindvis af tragedier. Også Christiansborgs og mediernes femi-fascistiske politik i almindelighed har medvirket til opløsning, splittelse, undergravning og smadring af familieværdier og familie-traditioner.

  Man kunne blive ved. Der er nok at tage fat på af idioti, uretfærdighed, kriminalitet og undertrykkelse i dagens Danmark. Men de røde kunststuderende foretrækker at fortabe sig i fortiden, i gamle forældede og uaktuelle problemer som de ikke kan gøre noget ved. Og iøvrigt var det hvide mænd som afskaffede slavehandelen i de af hvide mænd civiliserede lande.

  De kunststuderende burde prøve at se nutidens virkelighed i øjnene.

  Kommentar by BENT A — 17. november 2020 @ 10:31

 17. — Hvor kunstakademiets ansatte er bange for den konspiration af racialiserede, som hærger og udgør en trussel for den frie kunst!
  Kunsten er lige præcis ikke fri, den er statsstøttet og dermed ikke fri!
  Kunstakademiet er intet mindre en en udklækkelsesanstalt for den rabiate venstrefløj og står i direkte opposition til de folk der betaler for gildet!
  Nu er vores fortid som slavenation ikke ligefrem gloværdig, men der er ingen nulevende danskere, der har slaver! Det er der derimod i Mellemøsten, hvor slavehandel fortsat er praksis! Og gennem tiderne var araberes angreb forskellige steder i Europa kilde til frygt, for ud over at røve tog de også slaver, det var faktisk en ganske omfattende praksis og den er i høj grad blevet usynliggjort, for den passer ikke ind i den fortælling venstrefløjen gerne vil fortælle! Det var måske en opgave for venstrefløjen, af forlange en undskyldning for den hvide slavehandel, der blev praktiseret langt op i middelalderen.

  Kommentar by Den Nervøse — 17. november 2020 @ 11:03

 18. @ 14. PS. Det var saa ikke skuldertraek og haanlatter der skulle politianmeldes ;-)
  Blot for at komme patologisk tungnemme kussehaars-spaltere i forkoebet.
  @ 16. BENT A . Man burde maaske goere disse farvestraalende og evindeligt kraenkede kunstner-spirer (?) opmaerksom paa den kendsgerning, at det var sorte der drev klapjagt paa deres sorte broedre og soestre, for at samle slaver nok, der med gevinst kunne saelges til arabiske “koebmeand”, hvis de altsaa ikke skulle bruge slaverne selv. Udbud og efterspoergsel var allerede dengang motoren bag alskens handel. Aerligt talt, hva’ fanden rager datidens slavehandel mig, hvorfor skal jeg hoere paa alt det haelden vand ud af oererne over reparationer og undskyldninger; jeg har til dags dato endnu ikke hoert om en eneste nutidig sort stammefyrste eller araber-sheik, der offentligt har undskyldt for deres forfaedres gerninger…

  Kommentar by krassisten — 17. november 2020 @ 11:10

 19. Utroligt at det slet ikke falder de menige Antifa-medløbere ind, at de udfører magthavernes beskidte arbejde som det voldelige intimiderende råbe- og tærskehold mod de som faktisk demonstrerer mod magten, fx mod fri indvandring, for ytringsfrihed, imod magtforskydning og – misbrug. Det er samme billede i USA og også forklaringen på politiets passivitet og domstolenes eftergivenhed overfor den organiserede sortklædte pøbelvold. Det mest overraskende er det høje intensitetsniveau som de udlever deres fordrejede og hadske verdensbillede på, som fælles-hadet i “1984”. Big Brother er lykkedes med at kalde oppositionen for Big Brother, – ligesom hos Orwell. Man oplever det samme forarmede medieafrettede tankesæt langt op i middelklassen.

  Kommentar by mvjensen — 17. november 2020 @ 12:16

 20. PS. “… langt op i middelklassen.” Der er vel egentlig ikke en klasse under middelklassen. Måske indvandrene? Danskere med indtægter under middel, synes ofre ret fornuftige og kunne jo ikke vide at DF var en omgang billigt vådt brænde.

  Kommentar by mvjensen — 17. november 2020 @ 12:27

 21. Politiken er nu ude at skrive, busten er yngre og langt mindre værd end først antaget. En ganske besynderlig måde at negligerer forbrydelsen på! Hvis du ridser en bil, er forbrydelsen den samme om det er en dyr Bentley eller en billig Skoda!

  Kommentar by Den Nervøse — 17. november 2020 @ 14:41

 22. Pockers osse…ned med dem!

  Kommentar by Black Watch — 17. november 2020 @ 15:51

 23. Mage til ahistoriske idioter skal man dog lede længe efter. Desuden kunne de end ikke skrive korrekt dansk, da man “synkede”(!) den arme og stjålne statue ned i havnen, men totalskade til følge. Så kan man ikke “synke længere”.
  Morten Messerschmidt har været klar i mælet, herunder at man naturligvis til hver en tid skal diskutere historien, men ikke ødelægge den.
  Der er naturligvis historiske undtagelser, hvor længe undertrykte folkemasser og ditto demonstranter med god grund, i nøje bestemte dele af historien, selvsagt har revet både Hitler-, Stalin-, Saddam Hussein-statuer ned og smadret dem. Det kan ikke undre nogen, med blot lidt historisk indsigt.

  Ift disse ignoranter og idioter, bør den bedste protest dog nok igen-igen henvise til – og konfrontere tåberne med – f.eks. Talebanerens forfælrdelige smadring af Buddha-statuer, eller ISIL’s ødelæggelse af uerstattelige, historiske kulturrigdomme i Syrien, bl.a i Palmyra.

  At konfrontere de i egne øjne “progressive og anti-racistiske” noksagter med dén slags håndfaste argumenter vil være den bedste medicin. Desuden kunne man oveni tilføje bogbrændinger, som Goebbels & Co. foretog sig i sin tid. Det gik også udover både jøder og mørklødede forfattere.

  Håber i øvrigt, at nogen voksne(!) mennesker på det gode gamle Danske Akademi for de Skjønne Kunstarter, desuden får fat i et par solide vagtbetjente til fremover at passe på den danske kulturarv, hvad enten den er i gips, ler, bronze eller i form af fine skitser og tegninger.

  Må man lige minde om disse dages fejring af gode gamle Bertel Thorvaldsen, i anledning af hans 250 år. De nævnte vandalister burde undergå et kursus i samme danske kulturarv inden de “synker” flere uerstattelige danske værker ned i havnen.
  Desuden håber jeg straffeloven også gælder vandalisterne. Men det bringer desværre ikke ødelagte og fine gl. kunstværker tilbage.
  Man græmmes!

  Kommentar by Spitfire1940 — 17. november 2020 @ 21:52

 24. Gad vide om der er lovhjemmel til præventive arrestationer, jeg mener de truer med og “lover” at begå forbrydelser. Hvis jeg havde truet med at begå hærværk på socialisternes hus, så er jeg da sikker på at politiet var troppet op, og som mindste mål have en kammeratlig samtale med mig!

  Kommentar by Den Nervøse — 18. november 2020 @ 11:17

 25. Parodi på Katrine Dirckinck-Holmfeld 😂

  https://www.berlingske.dk/aok/paprika-steen-faar-gjort-tykt-grin-med-buste-destruktionen

  Kommentar by Bjovulf — 18. november 2020 @ 23:06

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper