24. november 2020

J. Eika om ’statsvold’: Borgerlige arbejder ihærdigt på at ‘normalisere racistisk vold og undertrykkelse’

Langt de fleste danskere befinder sig i en virkelighed langt fra venstreradikale eksistenser som Emil Elg og nedenciterede Jonas Eika, og man kan kun håbe de ikke på den ene eller anden måde har et sugerør i statskassen. Herunder Jonas Eikas analyse af buste-sagen, som Politiken gav en halv debatside i søndagens udgave. Her citeret fra Politiken.dk – Vi normaliserer stadig racistisk vold og undertrykkelse (kræver login).

“… Den store forargelse og de mange opfordringer til retsforfølgelse siger måske noget om den borgerlige sensibilitet i det her land. …

Buste-aktionen er for mig at se en billedpolitisk happening, der sætter spørgsmålstegn ved magtens ukrænkelighed og selvfejring. … Nu kan busten så stilles op på ny, deformeret af faldet og saltvandet, så meget mere synlig som kolonialist end før. Soklen kunne man efterlade tom, som en åbning mod en længe ventet samtale om afkolonisering af dansk kunst…

Hvis akademiet som institution var interesseret i de samtaler, ville det ikke fyre Katrine Dirckinck-Holmfeld eller bistå politiet i sagen. Akademirådet tager afstand fra aktionen, blandt andet med den begrundelse, at busten ‘er skabt i en kontekst, hvor det var normalt, at kongen var enevældig, og at slavehandel fandtes’. Hvad er det for et pseudoargument? Al undertrykkelse har det med at blive normaliseret i den tid, den foregår i. Det var derfor, kolonialisterne opfandt racelæren. Det var derfor, de konstruerede hvidheden som det rene, rationelle og civiliserede, og de koloniserede befolkninger som primitive og dyriske.

Også i dag arbejdes der ihærdigt på at normalisere racistisk vold og undertrykkelse. Det er derfor, størstedelen af Folketingets partier konstant portrætterer brune, sorte og muslimske befolkningsgrupper som kulturelt laverestående og uciviliserede, som en trussel mod økonomien og den offentlige sikkerhed.

Det er derfor, ‘ikkevestlig’ – denne essentialistiske betegnelse, der i det store hele er en kode for ‘ikkehvid’ – har erstattet sociale faktorer i de offentlige statistikker. … Det er derfor, de lyver. For at normalisere de rettighedsløse og torturlignende forhold i landets detentionscentre.

For at legitimere ghettopakkens racistiske og klassefjendske angreb på de almene boliger. Kriminaliseringen af især unge brune mænd og deres familier. Lukningen af muslimske friskoler. Deportationerne og den arbitrære fratagelse af opholdstilladelser. …

I en tid med så megen racediskrimination og statsvold – som i sig selv er et bevis på, at Danmark ikke har bearbejdet sin kolonihistorie… Det er altså også normaliseringen af volden – både den historiske, koloniale vold og den racisme, vi ser i dag – som Anonyme Billedkunstnere protesterer imod. Sådan en protest kan kræve en overskridelse af normaliteten, og derfor kan den private ejendomsret ikke virke som moralsk rettesnor.

… Med busteaktionen inviterer Anonyme Billedkunstnere os til at tænke over både vores koloniale historie og den racistiske normalitet, der hersker overalt i Danmark i dag.”

(Jonas Eika takker for Nordisk Råds litteraturpris, 29. oktober 2019)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/115167/trackback

28 Comments »

 1. Hvorfor er der ingen på højrefløjen der omtaler venstrefløjs mediernes konstante forherligelse af totaltære tankestrømme og til-tider vold?

  Hvorfor ser man til imens disse medier modtager millioner og atter millioner i statsstøtte år efter år?

  Kommentar by KineserSnot — 24. november 2020 @ 01:25

 2. FOR DE GALE OG DE SKØRE er det naturligvis vigtigere at beskæftige sig med de overgreb og uretfærdigheder der foregik for 200 og 300 år siden, end de overgreb og uretfærdigheder der sker i dag.

  De forskruede teoretikere og pseudo-intellektuelle interesserer sig ikke for virkeligheden som den er i nutiden, men vil hellere fortabe sig i fortiden, som de ikke kan ændre så meget som en tiendedel millimeter.

  De véd at en kamp mod spøgelser og ældgamle begivenheder er komplet ufarlig. Og derfor udstrækker de kun deres næstekærlighed og retfærdighedskamp til fortidens ofre som de ikke kan hjælpe.

  Men deres attituder, hykleri og vrøvl kan stadig være indbringende. Staten og diverse fonde belønner gerne vås og pladder, hvis bare der bruges bestemte ord og tilsættes marxistiske floskler.

  Kommentar by BENT A — 24. november 2020 @ 01:37

 3. Ja de helt VÆK. Unge drenges shitposting på nettet er det værste. Imens vold i hverdagen er drengestreger.

  Kommentar by KineserSnot — 24. november 2020 @ 01:42

 4. 1. KineserSnot
  Vi venter til der er tid til handling.
  Højrefløjen hvad er det: Jeg er National Konservativ, de Venstre Socialistiske bærme komme til at tage ansvar for det lort de laver, sammen med deres Muslimske vandaler.
  Det er netop den vej Regeringen og dens vælgere ønsker.

  Kommentar by Charles — 24. november 2020 @ 01:45

 5. Kommentar by Charles — 24. november 2020 @ 01:45

  Dette opgør kommer ikke, der skal ske noget nu på de præmisser der er tilstede. Om Bare 15 år er demografien skredet.

  Hvis vi venter ender vi som Brasilien, et segregeret samfund.

  Kommentar by KineserSnot — 24. november 2020 @ 01:48

 6. DE TYPER SOM DISKER op med rød snak om racisme, klassekamp, kolonialisme, ligestilling, berigelse, multi-kulti, EU-herligheder, Afrika-redning, klima-kamp og global næstekærlighed osv., kan umiddelbart virke som ret harmløse landsby- eller storby-tosser. Men desværre er der så mange af dem, at de kan indsætte og opretholde indflydelsesrige partier i det lovgivende parlament og diverse bureaukratier og styrelser mv.

  Se hvad de har udhulet, forstyrret, forpestet, forringet, forværret eller ødelagt gennem de senere årtier:

  1: Demokratiet, 2: retsstaten, 3: folkeskolen/undervisningen, 4: postvæsnet, 5: forsvaret, 6: den personlige frihed og tryghed, 7: familieværdierne, 8: sundhedsvæsnet, 8: erhvervslivets vilkår, 9: politifolks vilkår, 10: den nationale økonomi, 11: den sociale velfærd, 12: trafik-sikkerheden (vanvidskørsler), 13: børns udsigt til en god barndom, 14: hjemmets fred, 15: skattevæsnet, 16: boligpolitikken, (nedrivninger/lejestigninger) 17: patienters klagemuligheder, 18: ældreplejen, 19: folkepensionen, 20: telefonbetjeningen, 21: folkekirken, 22: indfødsretten, 23: den nationale suverænitet og selvbestemmelse, 23: mediernes kvalitet, 24: familiernes sammenhold (skilsmisserekorder), 25: kriminaliteten, 26: folkesundheden (de nye sygdomme), 27: folkekirken, 28: landskaberne (kæmpemaster og kæmpevindmøller), 29: forholdet mellem mænd og kvinder, osv.

  Og så er der jo det at en million danske børn er blevet myrdet inden de nåede at se dagens lys, fordi de var “ubekvemme”. De er så blevet erstattet af en million kulturfremmede fra Afrika og Arabien.

  Alt ovenstående er resultatet af radikal, skabsradikal, kommunistisk og feministisk politik.

  Kommentar by BENT A — 24. november 2020 @ 02:26

 7. DE TYPER SOM DISKER op med rød snak om racisme, klassekamp, kolonialisme, ligestilling, berigelse, multi-kulti,

  EU-herligheder, Afrika-redning, klima-kamp og global næstekærlighed osv……… kan umiddelbart virke som ret harmløse landsby- eller storby-tosser.

  Men desværre er der så mange af dem, at de kan indsætte og opretholde indflydelsesrige partier i det lovgivende parlament og diverse bureaukratier og styrelser mv.

  Se hvad de har udhulet, forstyrret, forpestet, forringet, forværret eller ødelagt gennem de senere årtier:

  1: Demokratiet, 2: retsstaten, 3: folkeskolen/undervisningen, 4: postvæsnet,

  5: forsvaret, 6: den personlige frihed og tryghed, 7: familieværdierne, 8: sundhedsvæsnet,

  9: erhvervslivets vilkår, 9 b : politifolks vilkår, 10: den nationale økonomi, 11: den sociale velfærd, 12: trafik-sikkerheden (vanvidskørsler),

  13: børns udsigt til en god barndom, 14: hjemmets fred, 15: skattevæsnet, 16: boligpolitikken, (nedrivninger/lejestigninger)

  17: patienters klagemuligheder, 18: ældreplejen, 19: folkepensionen, 20: telefonbetjeningen,

  21: folkekirken, 22: indfødsretten, 23: den nationale suverænitet og selvbestemmelse, 23: mediernes kvalitet,

  24: familiernes sammenhold (skilsmisserekorder), 25: kriminaliteten, (værre end nogensinde), 26: folkesundheden (de nye sygdomme), 27: landskaberne (kæmpemaster og kæmpevindmøller), 28: forholdet mellem mænd og kvinder, osv.

  Og så er der jo det at en million danske børn er blevet myrdet inden de nåede at se dagens lys, fordi de var “ubekvemme”. De er så blevet erstattet af en million kulturfremmede fra Afrika og Arabien.

  For første gang i verdenshistorien betaler et folk evighedsturister for at besætte og overtage deres land.

  Alt ovenstående er resultatet af radikal, skabsradikal, kommunistisk og feministisk politik. = det største forræderi nogensinde.

  Kommentar by BENT A — 24. november 2020 @ 02:41

 8. Hvorfor han ikke forlængst selv er flyttet til steder hvor brune, sorte og muslimske befolkningsgrupper er i solidt flertal er mig en gåde.
  Hvad vil han dog her, såfremt han tror er bedre tilstande er tilstede i andre egne.
  At vente til nævnte grupper er i flertal her er mig uforståeligt dovent.
  Men det er nok mig. Der nok her tale om rigtig og ægte kunst.

  Kommentar by Peter Buch — 24. november 2020 @ 02:45

 9. et er for meget…

  Kommentar by Peter Buch — 24. november 2020 @ 02:46

 10. Som før nævnt, så modtager psykiatrien og landets sindssygehospitaler slet, slet ikke nok støtte fra staten.

  I øvrigt er den ovenstående projicering af egne idéer kun interessant, som et indblik i, hvor slemt det står til med undervisningen i landets skoler, og hvor stor en succes Marxisternes lange march gennem institutionerne egentligt har været.

  Er jeg forresten den eneste der lagde mærke til, at Jonas Eika var bombeskæv til prisoverrækkelsen?

  Kommentar by Kimski — 24. november 2020 @ 03:02

 11. De eneste der konstant taler om race og hudfarve er typer som Jonas Eika.

  Alle vi andre vurderer folk på deres handlinger og holdninger, hvilket er grunden til at vi er trætte af både kriminelle indvandrere, muslimer, og rablende venstreradikale racister som Jonas Eika.

  Jeg håber du møder nogle “kriminaliserede unge brune mænd” en dag som kan skære det ud i pap for dig jonas, for det er vist det eneste der hjælper på dit og din politiske fløjs psykotiske stockholmsyndrom.

  Kommentar by Per — 24. november 2020 @ 03:10

 12. Nordisk Råds priser bliver betalt af hvide skatteslaver.
  Alle skattebetalte mærkværdige “kultur”-priser er ikke et frit samfund værdigt.

  Kommentar by Oppenheimer fan — 24. november 2020 @ 04:31

 13. https://ekstrabladet.dk/nyheder/politi-rydder-migrantlejr-med-taaregas-i-hjertet-af-paris/8377418

  Kommentar by Islamarebad — 24. november 2020 @ 06:10

 14. Det mest komiske ved den happening er godtnok afsløringen af, at hun selv kommer ud af en slægt fyldt med slavehandlere. Hun kunne da have hoppet i havnen selv, for “symbolsk” at vaske arvesynden af sig….

  Kommentar by Jack Achaius — 24. november 2020 @ 08:22

 15. Citat: “Kriminaliseringen af især unge brune mænd og deres familier.”
  Kriminalisering af unge brune mænd sørger de brune unge mænd selv for. Det er deres spidskompetence. Jonas Eika er en typisk hjerneomtåget humanist – disse virrehoveder mener helt seriøst, at hvis du krammer en kriminel muslim, bliver han en sød og rar civiliseret ærkedansker. Den apatiske duo, Jonas Eika & Carsten Klam, føler altid langt mere end de tænker. De må være halvhjerner med kun den følende halvdel intakt.

  Kommentar by Gustav Jensen — 24. november 2020 @ 08:34

 16. At kommunister og falske borgerlige er SNOTFORVIRREDE TOSSER, kan måske tydeligst ses af at ved at importere hundredtusindvis af islamister, forbereder de deres egen personlige nedtur og undergang. Som det er de fleste bekendt, hængte islamisterne tusindvis af kommunister og “intellektuelle” i byggekraner, smed dem ud fra højhuse eller pinte dem ihjel i fængsler. Det var islamisternes tak for hjælpen med at gennemføre den islamistiske revolution.

  Kommunister og “humanister” er halvhjerner, som Gustav Jensen skriver.

  Kommentar by BENT A — 24. november 2020 @ 09:39

 17. Selvretfærdigt idioti fra Venstrefløjen retfærdighedssans uden et kompas for hvad det er de vil forbedre eller har et alternativ til. Helt ude i forvrænget perverteringskritisk sans med nyopfundne luftige ord uden jordnær forbindelse. Ud over blindheden for Islam og dens undertrykkelse, så ser de bort fra Deres afstumpede forsøg som flugter alt lige fra Stalin, Pol Pot, Kim Ill Sung etc etc etc, og Deres inspiration fra Hitler (National SOCIALISTISK) til Mussolini (Facistisk). Hvis det selvretfærdige idioti får nogen statsstøtte overhovedet, så stop dette vanvid nu.
  Støt SIAD.
  http://www.siaddk.wordpress.com . God tirsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 24. november 2020 @ 10:13

 18. De ser racisme i alt, og statsvold i alt det de ikke selv tør tage stilling til, eller vil forholde sig til, fordi det underbygger Deres perverterede selvretfærdighedssans :-).

  Kommentar by Michael Unna — 24. november 2020 @ 10:16

 19. Ret lårklaskende morsomt at læse senstalinisten Jonas Eika hoste et helt bibliotek af floskulær tyndskid ned i halsen på Politikens rundforvirrede abonnenter – Tænk sig, at de (Politikens læsere) konstant er villige til at søbe den kål venstrefascister dagligt skider ned i – Det er sgu da morsomt at iagttage?!

  Kommentar by T. Flodur — 24. november 2020 @ 10:48

 20. Bare roligt, Jonas, det er ikke kun de de sorte, brune og muslimerne der er untermenchen, dertil hører også kommunistiske junkies som dig.
  Jeg håber du en dag bliver overfaldet og banket af de stakkels, stakkels små “brune, unge mænd”, så du måske kan få et lidt mere realistisk perspektiv på problemstillingen.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 24. november 2020 @ 10:50

 21. Ja desværre normaliseres racistisk vold -rettet mod hvide-. Det ses tydeligt hinsiddan i Absurdistan.

  Kommentar by Nielsen — 24. november 2020 @ 10:55

 22. Stakkels fyr, er der ikke nogen, der kan tage sig af ham?

  Kommentar by Bastardo — 24. november 2020 @ 10:57

 23. Det er jo velkendt, at det såkaldte Danmark hviler på årtusinders slaveliggørelse af den oprindelige befolkning.
  Jellingmonumenterne står stadig som et synligt symbol, der skamløst hylder den hvide maskuline undertrykkelse af hundredetusinder af slaver af alle køn. De slaver, som har bygget det her land.
  Vi burde skamme os. Vi burde rive hele anlægget ned, Jellingstenene, kirken, museet og byen, og anlægge en mindepark for alle ofrene.

  Kommentar by Bastardo — 24. november 2020 @ 11:07

 24. Kommentar by T. Flodur — 24. november 2020 @ 10:48:
  Politiken er ikke en normal avis. Politiken er en ‘FakeNews’ menighedssprøjte for rettroende islam apologeter. Publikationen stinker af radikal selvhøjtidelighed, alvidenhed og underkastelsestrang – helst under en gruppering af islamofascister, feminazister, globalizter, migranter og humanister befængte med RUCsygen.

  Kommentar by Gustav Jensen — 24. november 2020 @ 11:30

 25. Det vil være dejligt hvis Jonas Eika bliver kørt over af en bus og skulle modtage hjælp til at spise, hver eneste dag resten af hans ussel liv !!

  Kommentar by Bjarne Jensen — 24. november 2020 @ 11:43

 26. Jeg ved ikke hvad han vil opnå, men hvis han ønsker at overbevise mig om rigtigheden i de venstreorienterede synspunkter han prædiker, så må jeg skuffe ham! Han har kun presset mig endnu længere ud på højrefløjen!
  Helt basalt tyveriet og hærværket mod busten er intet andet end netop tyveri og hærværk! Og busten og lignende kunstværker er så langt at foretrække frem for den fremturende grimhed og forfalds “kunst” Jonas Eika står for. Han har lært nogle fine ord, men hele hans holdning står for mig som ulækker! Han forsøger at tale et raceopgør frem, hvor ingen racisme findes. Der findes derimod omvendt racisme. Etniske danskere udsættes dagligt for dominansvold og anden personfarlig kriminalitet – se det er racisme.
  Det der karakteriserer nutidens kunstnere er mangel på evnen til selv at skabe kunst, derfor må de ty til destruktion af ægte kunst. I virkeligheden udstiller de bare deres egne begrænsninger og talentløshed, ja deres uduelighed!
  Jeg overværede på et tidspunkt en direktør, tror jeg, fra Arken. Han fandt et billede af en italiensk kunstner frem, det lignede unægteligt noget min datter havde lavet henne i børnehaveklassen. Han roste billedet og berømmede kunstneren, som han mente kunne sammenlignes med Albrecht Dürer. Jeg tænkte at han laver grin med hele borgermusikken, men nej han var helt gravalvorlig! Nu ved jeg godt at kunstnere ofte siger at de først bliver forstået efter deres død, og da byrådspolitikere nødig vil fremstå som ignoranter, bevilges der penge til uendeligt meget talentløst “kunst”! Og lige nu er hærværk trenten. Jeg glæder mig til talent og forskønnelse igen bliver moderne!

  Kommentar by Den Nervøse — 24. november 2020 @ 12:02

 27. @ Den Nervøse,#26: tjae, dit skriv rammer squ meget godt ang. denne Jonas E.
  Jeg mener at man bør lade ham være fred. Ignorer ham.
  Tag al støtte fra ham. Udstød ham fra fællesskabet.
  Når han er blevet mør, kan han pudse de skiftspor på København H!

  STEM NB! SIAD! Støt GI! Støt UP! Ud af EU&FN! Støt SK! Støt TommyR! Direkte Demokrati NU! Kun 37 på hoPPeborgen! Luk DDR!
  P.

  Kommentar by Piotr — 24. november 2020 @ 18:08

 28. Det kan kun være et spørgsmål om tid, inden lille Jonas får tildelt sit eget program i primetime på DDR…

  Kommentar by Revisoren — 25. november 2020 @ 14:18

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 



 

Vælg selv beløb



Blogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP






MediaCreeper