25. november 2020

Skorini: Kampen for ‘retten til at tænke og tale frit om religiøse forhold’ undergraves af Strasbourg…

Kronik af adjunkt Heini í Skorini i Berlingske – Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol gør sig til islamismens nyttige idiot.

“29. oktober udsendte paraplyorganisationen for de islamiske stater, Organization of Islamic Cooperation (OIC), en opsigtsvækkende offentlig udtalelse, der påpegede, at blasfemiske ytringer ikke kun er ulovlige i den muslimske verden. De er skam også ulovlige på europæisk jord. Det har den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg selv konstateret i flere omgange. Og det betyder, at de europæiske staters kamp for ytringsfriheden og fordømmelse af censur og restriktive blasfemiparagraffer er hykleri og i strid med den retspraksis, som Europas øverste juridiske myndighed i forhold til menneskerettighederne har udviklet.

OICs udtalelse kom på baggrund af genoptrykninger af Muhammed-tegninger og de seneste brutale terrorangreb i Frankrig, som har efterladt landet i højeste alarmberedskab og udløst diplomatiske kriser mellem Frankrig og flere toneangivende muslimske stater. …

OICs diplomater i FN-systemet er ikke skæggede jihadister fra den afghanske ørken, men topakademikere fra de bedste universiteter i USA og Europa. De ved udmærket, hvordan man retfærdiggør autoritær undertrykkelse med blødt, sekulært menneskerettighedssprog, f.eks. ved at hævde, at autoritær censur er et nødvendigt instrument i kampen mod racisme, intolerance, diskrimination og imperialisme.

Samtidig arbejder OIC med en ny islamisk menneskerettighedserklæring, der skal afløse den gamle Cairo-deklaration fra 1990. … Udkastet er ikke offentligt endnu, men da jeg for nylig fik fat i en kopi, stod der således i paragraf 19:

‘Ytringsfriheden må ikke bruges til at krænke helligheder eller værdigheden hos profeter, religioner, religiøse symboler, eller at underminere moral og etiske værdier i samfundet.’

Denne sætning lægger sig tæt op ad den retspraksis, som den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har udviklet. Og det er skæbnens tragiske ironi, at den globale kamp for retten til at tænke og tale frit om religiøse forhold svækkes af en menneskerettighedsdomstol i Strasbourg, der oprindelige blev etableret som et bolværk imod totalitære idéer. De europæiske demokratier burde forlange mere af kontinentets øverste menneskerettighedsmyndighed.”

(Heini í Skorini, Free Speech, Religion and the United Nations, Routledge, 2019)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/115204/trackback

22 Comments »

 1. FORBYD ISLAM I DANMARK 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 25. november 2020 @ 11:06

 2. ‘Ytringsfriheden må ikke bruges til at krænke helligheder eller værdigheden hos profeter, religioner, religiøse symboler, eller at underminere moral og etiske værdier i samfundet.’

  TYDELIGERE KAN DET IKKE SIGES. Islam er målet. GOODNIGHT VIENNA

  Kommentar by tavsen — 25. november 2020 @ 11:13

 3. nEUropa sku’ afskaffes. Og vi ddanskere burde smide fremmede ud af vores land,som retteligt tilhører os.

  Kommentar by Nielsen — 25. november 2020 @ 11:28

 4. Der er ikke nogen free speech “norms” ytringsfriheden , kan ikke, skal ikke gradboejes kan vi ikke een gang for alle faa det fastslaaet.

  Kommentar by dunk — 25. november 2020 @ 11:40

 5. Danmark ud af Europæiske Menneskerettighedsdomstol + EU.

  For et selvstændigt og frit Danmark.
  Hellere være en fattig herre end være rig EU-slave.

  Kommentar by Oppenheimer fan — 25. november 2020 @ 11:53

 6. VERDEN OG VIRKELIGHEDEN KAN VÆRE UBARMHJERTIG. Og alt andet end pladderhumanistisk. I længden er det kun de stærke som overlever.

  Derfor er det sådan at de svage oftest udryddes eller forsvinder. Og i kampen for overlevelse er det sådan at ENTEN TABER MAN, ELLER MAN VINDER. Det er enten eller. Det er liv eller død. Der er ingen mellemvej når et folk står overfor valget mellem at leve eller forsvinde. Der er tit ingen steder at flygte hen.

  Der er dem som bilder sig ind at der er en mellemvej blot ved at være passiv eller overgive sig. Men verdenshistorien er fuld af eksempler på massakrer, blodbade og folkemord/massemord.

  Når et folk står overfor gale/uvidende, korrupte/uduelige politikere, kan det dukke sig og lade tingene fortsætte med at gå deres skæve gang. Men det er en taktik der som regel giver bagslag og ender i død og ulykke, katastrofe eller undergang.

  Hvis folkehjemmet/fædrelandet og det danske folk skal bestå, er det ABSOLUT NØDVENDIGT at sætte gang i mere folkeoplysning, så danskernes flertal kommer til at forstå Danmarks situation og hvor dødsensalvorlig og livsfarlig den er. Christiansborg og medierne styrer Danmark og danskerne mod ufrihed, udskiftning og udslettelse.

  Et brev eller en pjece uddelt til samtlige husstande er minimum, hvis det Danmark vi kender og dårligt kan undvære, ikke skal være forsvundet om fem eller ti år.

  Kommentar by BENT A — 25. november 2020 @ 11:53

 7. PS: Lige nu vil ingen hjælpe os. Hverken de gamle partier, EU, FN, DR eller USA. Vi må selv klare ærterne.

  Kommentar by BENT A — 25. november 2020 @ 12:01

 8. Socialdemokratiet i Danmark synes godt om EU´s forslag til imamuddannelse. Så kommer Islam på finansloven !

  Jow jow, Mette Frederiksen smadrer Danmark hurtigere end Bill Gates kan producere og tvangsvaccinere verdens 8 milliarder mennesker

  Kommentar by k.m. — 25. november 2020 @ 12:29

 9. https://denkorteavis.dk/2020/den-stigende-islamisering-i-danmark-kom-til-debat-i-folketinget/
  Da Nawa indledte med at sige, at DFs modstand mod islam var indædt og henviste til Grundlovens § 67 (religionsfrihed), var banen kridtet op mellem Nawa og Krarup fra begyndelsen.

  Mens de øvrige politikere påviste de foreteelser, der hver for sig og samlet styrkede islamiseringen i Danmark, udtalte Samira Nawa (RV) under sin ordførertale:

  (6:26:07), at hun ikke købte præmissen om den stigende islamisering. Hun sagde ikke uventet: ”I De Radikale har vi ikke bemærket den såkaldte stigende islamisering.”

  Nawa bestred, at indvandrere/efterkommere med muslimsk baggrund ikke integrerede sig. Og så remsede hun op, hvor fantastisk integrationen af netop disse grupper var på arbejdsmarkedet, i uddannelsessystemet, i kulturlivet og som debattører.

  Og tilføjede med sig selv som omdrejningspunkt, så kan muslimerne også komme til at indtage landets fornemmeste talerstol.

  Kommentar by k.m. — 25. november 2020 @ 12:34

 10. Margrete Pestager sidder og klapper i sine små buttede hænder, når det lykkes OIC at kvæle den sidste rest af ytringsfrihed i Europa…

  Kommentar by Revisoren — 25. november 2020 @ 13:16

 11. Ytringsfriheden er i den grad blevet misbrugt til at promovere masseindvandring, multi-kultur, LGBT-agendaen, feminisme, miscegenation etc.

  I en sund og naturlig nation ville man begrænse ytringsfriheden for folk som ønsker at undergrave kernefamilien, promovere degenereret adfærd, fremme ikke-vestlig masse-indvandring etc.

  Kommentar by Peter Nielsen — 25. november 2020 @ 14:09

 12. EU er i lommen på Islam, hvilket både Marrakeshtraktaten og Lobbystrukturen i Kommisionen er et udtryk for. Hvordan kan man nogensinde forvente at EU nogensinde vil kunne forsvare den frihed, vi fik i arv fra Churchill og USA? Lad os se at komme ud af EU. (Heldigvis har vi et retsforbehold:-)).

  Kommentar by Michael Unna — 25. november 2020 @ 15:39

 13. 9). Nej Nawa-Jeg tror gerne man i De Radikale ikke har bemærket den snigende islamisering- (Ikke se ikke høre- men tale meget gerne :-) )

  Kommentar by Michael Unna — 25. november 2020 @ 15:43

 14. # Peter N 14.09: Ja, men her i DK er det foregået på den måde at ytringsfriheden er blevet opdelt: de perverse, undergravende, korrupte og anti-danske grupper har haft fuld tale-ret og tale-tid, og er blevet hjulpet og støttet på alle måder af medierne, mens dem som ville forsvare danskerne mod kommunisme, feminisme, masseindvandring og folkefjendsk politik, har haft meget svært ved at komme til orde.

  Se hvordan DR er mikrofon-holder for enhedslisten og de radikale ved enhver lejlighed. Se hvordan Pølletiken osv. tildeler de røde massevis af spalteplads. Se hvordan en feministisk nar som Georg Metz føres frem, og hvordan Carsten Jensen og Morten Østers er blevet hyldet som var de vismænd og sandheds-helte.

  Mens almindelige og ordentlige danskere blev censureret og hetzet med beskyldninger om racisme, fascisme og landsbytosseri.

  Debatten har været pilskæv i over tyve år.

  Kommentar by BENT A — 25. november 2020 @ 16:10

 15. Alle indskrænkninger af ytringsfriheden vil altid være ‘gummiparagraffer’. Det er jo ikke muligt, sprogligt at identificere hvad krænkelse, hellighed, værdighed og underminering betyder i juridiske termer. Det er aldeles subjektivt, hvad og hvordan disse ord opfattes.
  Konflikterne dukker mest op, når en religions proselytter begynder at kræve anderledes tænkendes underkastelse af proselytterne idé om hvad der krænker dem.
  Religiøst begrundede krav til andre burde forbydes i enhver form. Religion er i Vesten en 100% privat sag, som man aldrig anvendes til undertrykke andres meninger og opførsel.
  Islam er ekstremt missionerende og intolerant overfor andre religioner. Intolerancen viser sig ved den påtagede ‘offerrolle’, som er helt ude trit med den sekulære verdensorden. Islam viser på glimrende vis, hvorfor al religion skal forbydes missionering – både positivt og negativt.

  Kommentar by Gustav Jensen — 25. november 2020 @ 16:55

 16. Kommentar by k.m. — 25. november 2020 @ 12:34.

  “Og tilføjede med sig selv som omdrejningspunkt, så kan muslimerne også komme til at indtage landets fornemmeste talerstol.”

  Hun har virkeligt lært noget af kvinderne i vesten, hvabehar?
  Mig, mig, mig, mig, mig, mig, mig, mi…

  Kommentar by Kimski — 25. november 2020 @ 19:08

 17. OT: MINK-SKANDALEN ER EN ENORM SKANDALE. Og kritikken haglede ned over Tyran-Mette, Mao-Mette, Hitler-Mette, Pol Pot Mette og Lystmorder-Mette (og hvad hun ellers er blevet kaldt) i dag i forespørgselsdebatten. Men hvorfor ingen DR transmission? Hvorfor næsten intet om den i DR i løbet af dagen? Beskytter DR regeringen ved brug af tavshed, fortielse og mørklægning.

  Skandalen bliver værre og værre jo mere der kommer frem. Men det er da helt til grin at kræve en kommission som først kommer frem til et resultat om flere år. Et granskningsudvalg der kan lægge tingene frem i løbet af højst tre måneder er hvad der er brug for. Efter lang tid kan vidner ikke huske hvad de og andre har sagt, eller hvornår de sagde det.

  I dag brugte DR både Brinkmanns briks, “Public service” og en lang snak med Connie Hedeslag til hæmningsløs løgnepropaganda om co2 og kommende klima- og energi-afgifter. Og diverse klima-fanatikere slog et slag for voldsomme omlægninger af landbrug, industri, gartnerier og mange andre virksomheder.

  I flere byer er der uddelt i alt 4500 store bøder til bilister for at køre i dieselbiler fra før 2008.

  Vi udplyndres snart på 500 forskellige måder. Men velfærden bliver alligevel ringere og ringere.

  Kommentar by BENT A — 25. november 2020 @ 19:20

 18. … 1500 forskellige måder…

  Kommentar by BENT A — 25. november 2020 @ 19:25

 19. Eurabia.

  Kommentar by Flaskeposten — 25. november 2020 @ 22:00

 20. “OICs diplomater i FN-systemet …ved udmærket, hvordan man retfærdiggør autoritær undertrykkelse…”

  Tilsvarende har EU og dens aktivistiske domstole sat en ondskabsfuld fælde op for Østeuropa, at de kun kan få støtte fra EU’s Corona-fond, hvis de overgiver sig til EU’s stadig mere syrede woke-imperialisme med lgbt+-ideologi og menap-indvandring. Men EU sælger det under den falske betegnelse ”retsstatsmekanisme”. Man kan godt forstå, at Polen og Ungarn vetoer den svinestreg af EU.

  Tænk – man troede engang, at EU var skabt til at sikre et fredeligt samarbejde og samhandel mellem de europæiske folk. Men midt i Corona-krisen – eller netop derfor – smider EU masken! og viser sig som en værdiimperialist, som får Kunstakademiets identitetspoliti til at ligne søndagsskoleelever.

  Kommentar by traveler — 25. november 2020 @ 23:15

 21. Og den venstreradikale valutaspekulant og milliardær-aktivist George Soros vejrer morgenluft med artikel i JP Debat: Europa må sige fra over for Ungarn og Polen

  Det er sgu uhyggeligt

  Kommentar by traveler — 26. november 2020 @ 12:26

 22. BENT A — 25. november 2020 @ 16:10:

  Helt enig, Bent, man har begrænset/undertrykt ytringsfriheden for alle, som taler den almindelige (etniske) danskers sag. Globalisterne har ubegrænset adgang til alle platforme.

  Kommentar by Peter Nielsen — 26. november 2020 @ 19:13

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper