3. december 2020

Søren Damm om ‘en wokemagtbevægelse gennemsyret af nihilisme, historieløshed, dulgt magtbegær’

Et af de bedste kapitler i Jordan B. Petersons ’12 regler for livet’ er det femte: ‘Sørg for at dine børn er til at holde ud’. Her beretter han om det adfærdsregulerende ‘nej’, eksemplificeret ved forældre til en to-årig dreng, der på grund af laissez-faire-opdragelsen ikke lærte drengen om “… den rimelige grænsesætning, der ellers giver et lille barn maksimal selvstændighed inden for de rammer, som de voksne afstikker.”

Herunder en skarp kommentar i Berlingske af Søren Jacobsen Damm i Berlingske, der blandt andet omhandler ’selvindbildte og frelste 20-årige’. – Woke-bevægelsen er som en tvær og urimelig teenager (kræver login).

“Over tid er den skimlede relativisme vokset, og samfundets grundlæggende værdier slår nu alvorlige sprækker. Ideen om objektivt rigtigt og forkert, eller godt og skidt, er udsondret af mange af de bærende institutioner. I dette værdirelative vakuum ekspanderer nu en wokemagtbevægelse gennemsyret af nihilisme, historieløshed, dulgt magtbegær og et komplet fravær af selvkritik.

Uhyrligt nok har mange af dem, der i dag sidder på ledende poster, selv næret skimlen i en sådan grad, at cirka 700 kunstnerne nu er nået til den afsindige konklusion, at en forvirret vandal som Katrine Dirckinck-Holmfeld bør genansættes på den selvsamme institution, hun ønsker at nedbryde. Øjensynligt evner man kun at gøre oprør, når man samtidig er garanteret løn af det samme system, man ‘ønsker at bekæmpe’. Det må være verdenshistoriens mest ynkelige revolte! Woke-bevægelsen minder om en tvær og urimelige teenager, der efter et skænderi med sine forældre giver dem en fuck-finger og knejsende stormer ud af døren – for at komme tilbage få sekunder efter, med selvfølgelig mine, og bede om 300 kroner at gå i byen for.

Samtidig viser det med al tydelighed, at den radikale identitetspolitik overvejende er en del af et pseudo-akademisk tankesæt, der kun kan overleve i særlige statssponsorerede og omverdens-isolerede ormegårde, hvor der udøves argumentresistent dogmatik, og hvor alle skal sværge på den identitetspolitiske bibel, før man kan få adgang til de saftige statsbetalte ben på identitetspolitisk Rød Stue.”

(Jordan B. Peterson, 12 regler for livet. En modvægt til kaos, 2018, s. 118)

Oploadet Kl. 23:40 af Kim Møller — Direkte link33 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/115429/trackback

33 Comments »

 1. Jeps, det er dét jeg mener med, ‘the Curse of Single Mother Upbringing’, og jeg understøttes i min påstand af utallige studier, der viser at det generelt er en fantastisk dårlig idé, at lade kvinder opfostre børn alene.

  Majoriteten af de utilpassede unge vi ser i dag, kommer fra hjem med en enlig mor, eller hvor manden i forholdet resigneret har givet op, stillet overfor feminismen, statens regler og krav i forhold til samme, og en femi-marxistisk indoktrineret partner, der opfører sig som om hun er en mand.

  Og utilpassede unge, de vokser meget ofte op til at blive de psykotiske individer, der kommer til at forme fremtiden for alle.

  Nå, ja, og så er de jo enormt nemme at styre, fordi de ikke har noget fast holdepunkt i livet.

  Kommentar by Kimski — 4. december 2020 @ 00:38

 2. KIMSKI har helt ret. Den KOMMUNISTISKE FAMILIEPOLITIK som har været gældende de senere årtier, er fuldstændig djævelsk og gennemsyret af hykleri, ondskab og iskold beregning. Den har opløst og splittet utallige familier, har gjort utallige børn fortræd, og har ydmyget og terroriseret tusinder af mænd.

  I længden er det ikke bare familieværdierne de røde har fået ram på. Nej, hele samfundets kultur, økonomi og velfærd undergraves og nedbrydes. Som Kimski forklarer, så er generationer af faderløse børn en virkelig dårlig idé. Det svækker samfundet i afgørende grad, når familiemønstret opløses, når antallet af skilsmisser sætter rekorder, når både mændene og børnene gøres retsløse i forhold til kommunist- og feminist dominerede bureaukratier.

  Men det passer de røde kliker fint, at samfundet nedbrydes. Den røde manual går jo ud på at lægge samfundet øde, og opbygge et nyt rødt utopia på ruinerne.

  Kommentar by BENT A — 4. december 2020 @ 01:35

 3. DESVÆRRE er de fleste danske mænd, hvor dygtige de end er på mange andre områder, nogle dummernikker og vatnisser når det drejer sig om at forsvare sig selv, deres børn og familie-traditionerne. De synes at være håbløst naive og godtroende når massemedierne fører sig frem med kvindesnak, ligestillingsævl, familieret, “barnets tarv”, samt løgn, massivt hykleri og juridisk humbug.

  Hele det af kvindesagskvinder regulerede system er skørt, tosset og pilråddent, og producerer tabere og knuste barneskæbner på samlebånd. Det er let at gennemskue hvis man analyserer en smule på hvad der egentlig foregår. Mange mænd ville gennemskue hvordan man pisser på både dem selv og deres børn, hvis de undte sig selv den luksus at være mere kritiske og skeptiske.

  Men på såvel dette område som på alle mulige andre områder undergraver kommunister og radiGALE politik-kvinder samfundet med altødelæggende politik. Hvis danskerne ikke snart forstår hvor vi er på vej hen, ender Danmark som et rædselskabinet fyldt med idioti, ondskab og barbari.

  Se evt. også bloggen 1. december: FRITZEN: Jeg håber………hvordan mænd er ringe stillet…..

  Kommentar by BENT A — 4. december 2020 @ 02:02

 4. Jeg synes de 700 kunstnere selv skulle betale løn og lokaleleje på akademiet til deres udvalgte.
  Akademiet kunne da oprette “kunstnernes valg”-stillinger til formålet.
  Men.
  Stillen krav om ansvarlighed til kunstnere er dog svært.
  De er jo rigtige kunstnere.

  Kommentar by Peter Buch — 4. december 2020 @ 07:20

 5. Jeps. Det starter med, at forældre ikke vil føle sig “onde” ved at sætte grænser og tage styringen over for deres små børn. Og ender med woke-aktivister, der vil smadre deres eget samfund. Da det er en irrationel reaktion på svigt i opdragelsen, skaber de skadede børne-voksne fuldkommen tossede begrundelser til at retfærdiggøre sig og for at imponere opsamler de brokker fra marxistisk ideologi.

  En ting er, at når faderen erstattes af staten, så kan moderen ofte ikke magte grænsesætningen alene, men har barnet både en mor og en far, så ser man også, at faderen af ideologiske grunde stålsat går forrest i den grænseløse ‘opdragelse’, og fortsætter med at være stolt over sit barn, efterhånden som det vokser sig stor til en woke-aktivist.

  Kommentar by traveler — 4. december 2020 @ 07:53

 6. Wokeflakes, snowflakes, SJW, mmmmmm., altså alle kommunister/marxister/nihilister har intet at tilbyde udover magt – til sig selv. Med et kontor til hver af dem, med dertil hørende fed løn – til dem selv. De er opportunister, der har øjnet fordelen ved også at være en stakkels, undertrykt/uudtrykt minoritetsgruppe – som jo altid rakker ned på hvide (majoritetsbefolkningen (herunder jøder) i det slemme, kapitalistiske, ikke-kommunistiske, USA-allierede Vesten): trans-, etc. halløjet, der straks får bonuspoint overalt, kommer først i køen. Uden meritter – at have gjort en gerning, der kunne gøre dem fortjente – kan de leapfrogge til en høj position, som ikke er velfortjent, men hvor de tjener vel.

  Kommentar by barfbag — 4. december 2020 @ 08:01

 7. Rigtig godt skrevet!
  At den radikale identitetspolitik overvejende er en del af et pseudo-akademisk tankesæt der kun kan overleve i et statssponsoreret og omverden-isolerede ormegaard!
  Spot on!

  Kommentar by Den Nervøse — 4. december 2020 @ 08:51

 8. NEJ

  Det mindst brugte ord hos enlige mødre, der føjer sine børn i alt. Og det er IKKE at være god ved sine børn at tillade dem alt. Det giver nogle forkælede voksne, der selvfølgelig fortsætter i livet med at forvente at få alt forærende.

  “Det må være verdenshistoriens mest ynkelige revolte!”

  Og er statslønnet prostitution. Men giver trofaste vælgere til de glade givere. Da Glistrup foreslog at fratage offentlige ansatte deres valgret, syntes jeg det lød voldsomt. Men siden da er den offentlige sektor inclusive overførselsindkomster steget og steget.

  Parkinsons lov gælder stadig. Flere og flere vil have mere og mere. Jeg priser mig lykkelig for den fattige barndom i 50’erne, hvor toilet i gården var standard, og indlagt vand var en luksus, der ikke var råd til.

  Alle Fattig-Carinaer beklager sig. Professionelle grædekoner, der bliver taget alvorligt af statsansatte journalister

  Kommentar by tavsen — 4. december 2020 @ 10:01

 9. Nihilisme, historieløshed, skjult magtbegær, hykleri om at man med humanisme, klogskab og næstekærlighed vil redde menneskeheden, klimaet og jordkloden.

  Men enhedslisten er en DØDSKULT. De radikale er en dødskult. Og næsten hele Christiansborg er med på de dødssyge idéer om at oversvømme Danmark med Merkels og Ursulas EU-direktiver plus asylanter og multi-kulti og kostbare vanvidsprojekter.

  Det vil de fremture med, indtil udskiftningen og den komplette etniske udrensning af danskerne kan gennemføres/ er fuldført.

  Selv DFs ledelse domineres af radikale typer med Tullesen og Pia K i spidsen. De vil jo ingenting, når det kommer til stykket. De er blevet stuerene, og det er nok for dem.

  Kommentar by BENT A — 4. december 2020 @ 10:07

 10. De fleste ville nok ikke kunne holde en teenagerpige ud, der kun æder kød og som følge deraf fik kronisk urinsyregigt og flere andre følgesygdomme allerede som 17 årig.

  Altså hvis forældrene/faderen er lige så gal i knoppen og lider af samme mani, så gør det selvfølgelig ikke så meget 🤣

  Kommentar by Jack Achaius — 4. december 2020 @ 12:03

 11. Altså der er ingenting galt med kød, jeg ville personligt ikke undvære det. Men at køre en diet udelukkende på bøfkød er om noget endnu mere vanvittigt end veganisme. Kig dog på dine tænder pigebarn(hvis du har nogen tilbage!) Du er ikke en tiger eller en ulv vel Karl Smart!

  Kommentar by Jack Achaius — 4. december 2020 @ 12:09

 12. Hvis kulturen på kunstakademiet er så syg, så er der vel kun at dreje hanen og stoppe bevillingerne betalt af de mennesker den selvudnævnte elite foragter!
  Luk og sluk og læg nøglen på plads!
  Jeg har et brændende ønske om at gøre op med begrebet elite! I virkeligheden er det bare noget der foregår inde i kunstakademiets kokon! Noget med at den ene venstreradikale bilder den anden venstreradikale ind at han, eller som oftest hun, tilhører en elite! I virkeligheden er de ikke andet end copycats, der bare følger moden fra den angelsaxiske verden, hvor man også er begyndt at smide statuer i vandet! Der er intet originalt, det er bare en kopi! Og såmænd bare plumpt hærværk!
  En kunstnerisk elite, er dem der beriger folk, dem som laver noget, som er andet en børnehavesmørerier, noget talentfuldt, noget som viser at de har talent! Det er meget centralt, for enhver kunstner stiller sig i dag op og råber, jeg bliver først forstået efter min død! Og ingen der sidder på pengekassen vil være den som stopper en fremtidig Rembrandt eller Van Gogh, så pengene fosser ud til talentløse “kunstnere” , som så kan gå rundt i den vildfarelse at de er en del af eliten!

  Kommentar by Den Nervøse — 4. december 2020 @ 12:44

 13. En suicidal forfatter med en dysfunktionel familie, der skriver om regler for livet til andre…. Det kan vel koges ned til GØR IKKE SOM MIG🤣

  Kommentar by Jack Achaius — 4. december 2020 @ 12:56

 14. Jordan B. Peterson er heldigvis en gammel, hvid mand, mestrer og er velorienteret i den gammeldags positivistiske samfundsvidenskab. Han kan argumentere imod alle nymarxismens, socialkonstruktivismens, Woke-vækkelsens og identitetspolitikkens vanvittige vildfarne, så de står med åben mund og polypper. Der er mange herlige videoer online, der viser det. Se det og bliv glad ved livet!:-)
  LUK RUC!:-)

  Kommentar by Amad — 4. december 2020 @ 13:13

 15. Her er den trettende og vigtigste regel for en sikker fremtid:
  Regel 13 – Hold dig langt væk fra alle muslimer hvis du vil overleve.
  På ‘Barenakedislam.com’ i dag kan man se en video, der viser præcist hvad muslimer lærer deres drengebørn. Den video ser man kun én gang.

  Kommentar by Gustav Jensen — 4. december 2020 @ 16:07

 16. Jack-off er i stødet, men hvad det har med Ninka-Ninus ovenfor at gøre, står hen i det uvisse

  Kommentar by Træt — 4. december 2020 @ 16:16

 17. Ja, de er nogen pisseirriterende kropumulige møgunger,
  Godt det ikke er mine, men jeg skal jo også trækkes med dem.
  Derfor gør det også mere ondt på dem som ældre nu, når man siger NEJ til dem.

  Kommentar by Hul igennem? — 4. december 2020 @ 16:17

 18. barfbag — 4. december 2020 @ 08:01 skrev:

  ” … som jo altid rakker ned på hvide (majoritetsbefolkningen (herunder jøder)”

  Jeg er helt enig i at de altid giver hvide skylden for alt, som de finder ondt og forkert.

  Men jøder ser sig selv som en selvstændig etnicitet (ikke “hvide”), hvilket også er grunden til, at Israel har brugt genetiske tests til at afgøre om immigranter var af jødisk herkomst.

  Kommentar by Peter Nielsen — 4. december 2020 @ 16:56

 19. Når forældrene er misforstået ‘gode’ og ikke sætter grænser, dvs. lærer børn respekt og værdier (normer), skaber vi grundlaget for disse oprørte utilpassede, evige teenagere, der er prototypen på en Antifa- eller woke-aktivist. Her er Jordan B. Petersons regel 5 værd.

  En anden gruppe, der egentlig ikke helt har noget med ovennævnte gruppe at gøre, er dem der betegnes incel m/k, dvs. især unge mænd, der er blevet sovset ind i deres enlige mors omsorg uden maskulint modspil:

  https://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE12599734/faedre-skal-paa-banen-hvis-vi-skal-undgaa-tabermaend/

  Kommentar by traveler — 4. december 2020 @ 16:57

 20. Jordan Peterson går (ligesom SJWs) IKKE ind for for ytringsfrihed, hvilket blandt andet viste sig, da han i forbindelse med et møde om ytringsfrihed AFVISTE en tidligere inviteret paneldeltager (Faith Goldy), fordi hun havde været GÆST i et politisk ukorrekt radioprogram.

  Jordan Peterson følger også gerne Woke-typerne på andre måder, fx da han sendte et tweet ud, hvor han opfordrede højesteretsdommeren Brett Kavanaugh til at træde tilbage selvom der ingen beviser var for de anklager der var rejst imod ham.

  Kommentar by Peter Nielsen — 4. december 2020 @ 17:00

 21. traveler — 4. december 2020 @ 16:57

  Kvinder har selvfølgelig ingen anelse om, hvad små drenge ønsker. De ønsker modstand i stedet for al den pylren

  Da jeg læste kontaktannoncer i 80’erne, var det tydeligt, at kvinderne ønskede en mand, når knægten havde nået 11-12 års alderen. Så kunne moderen ikke længere styre knægten med omsorg.

  Kommentar by tavsen — 4. december 2020 @ 17:26

 22. Træt

  Du er vist meget træt, som du roder rundt i artiklerne!

  Kommentar by Jack Achaius — 4. december 2020 @ 19:00

 23. Indrømmet. Men dit ævl med kødspisere kontra vegetarer er heller ikke relevant for dette oplæg, Jack-Off

  Kommentar by Træt — 4. december 2020 @ 19:29

 24. Indrømmet. Men dit ævl med kødspisere kontra vegetarer er heller ikke relevant for dette oplæg, Jackass

  Kommentar by Træt — 4. december 2020 @ 19:29

 25. # 20 nu er peterson ikke gud, så han kan også gøre fejl

  Kommentar by jesper — 4. december 2020 @ 19:31

 26. Peter Nielsen 16:56. Forkert. Jøder er hvide, ligesom deres nære genetisk beslægtede, araberne. så der er ingen grund til racedsikrimination for deres vedkommende.

  Ja, der er ikke behov for racediskrimination overhovedet. Racediskrimination er en forældet tankegang, der i dag kun dyrkes af venstrefløjen. Det er der mange nutidige eksempler på. F.eks udenlandsk MSM, der pt er på Bornholm med hele tv-propaganda apparatet for at fortælle hele verden at klippeøen er gennemsyret af racisme. Det lo vi meget af denne vinter.

  Kommentar by Amad — 5. december 2020 @ 12:22

 27. PS. Jeg er som sædvanlig enig med Bent Jensen:
  RACISMERASERIET PÅ BORNHOLM
  Af Bent Jensen
  De landsdækkende danske TV-kanaler brugte mange ressourcer på at få mordsagen på Bornholm drejet hen til, at der var tale om en racistisk motiveret forbrydelse. Uanset alle begrundede afvisninger af påstanden om racisme, skulle sagen for enhver pris stemples som udslag af racisme. Nu har medierne jo i månedsvis hørt og set om racismehysteriet i USA, så nu skulle Danmark heller ikke gå fri. So ein Ding müssen wir auch haben! Ellers er vi jo håbløst bagude.
  Jeg hørte en diskussion i DRs dampradio. Her blev forfatter Carsten Jensen brugt som sandhedsvidne: Danskerne er en racistisk nation! Når den ulækre mand med sine ulækre stempling af mennesker, han ikke bryder sig om, har talt, må alle naturligvis bøje sig i støvet for hans ekspertise. Morten Messerschmidt stillede det fornuftige spørgsmål: – Hvorfor er der nogen, der tager den mand alvorligt, han er jo skør. Det fik en talemaskine ved navn Roger til at eksplodere og beskylde Messerschmidt for, ja naturligvis racisme.

  Kommentar by Amad — 5. december 2020 @ 12:30

 28. Amad — 5. december 2020 @ 12:22 skrev:

  “Forkert. Jøder er hvide, ligesom deres nære genetisk beslægtede, araberne. så der er ingen grund til racedsikrimination for deres vedkommende.”

  Hvis “jøder er hvide”, hvordan forklarer du så, at Israel har brugt genetiske tests til at afgøre om en person er jødisk?

  Kommentar by Peter Nielsen — 6. december 2020 @ 16:13

 29. Peter Nielsen 16:13. Du er racist ergo må du være venstreorienteret?:-)

  “jøder er hvide” ligesom deres nære genetisk beslægtede, araberne. Det er almen viden. Det behøver man ikke genetisk test til at konstatere. Hvis du mener noget andet, er det OK, så kan du vel selv forklare “at Israel har brugt genetiske tests til at afgøre om en person er jødisk”.

  Jeg betvivler, at det er sandt og i givet fald beviser det jo ikke noget om race. Vi er alle genetisk forskellige, hvis man undersøger det akribisk*. Vi se jo også alle forskellige ud pga vores medfødte genetik. Derfor bruges DNA tests til både at afsløre fædre og forbrydere. Så den må du længere ud på landet med:-)

  *vedr. eller præget af (videnskabelig) nøjagtighed (Den Danske Ordbog)

  Kommentar by Amad — 6. december 2020 @ 16:54

 30. PS. Jesus var jøde. Vi fejrer snart hans fødselsdag:-)

  Kommentar by Amad — 6. december 2020 @ 17:00

 31. Kritisk race teori, hudfarve problemet..

  Egentlig burde jøderne være brune iht. CRT. Historisk set et forfulgt mindretal, men..

  1. Hvis jøderne er brune, hvad så med Israel og Palæstina ? (CRT er islamofobisk og anti-palæstina! Og hvordan forklarer man at jøder generelt klare sig godt?)

  2. Hvis de er hvide, er de en del af ‘white privilege’! (CRT er antisemitisk! CRT anerkender ikke jødernes historie.. et forfulgt mindretal)

  Mon ikke CRT vælger/har valgt nr. 2 ?

  Kommentar by anno — 6. december 2020 @ 23:25

 32. Enig anno 23:25. Jøderne er nogen med en bestemt religion. Ikke en race.
  Muslimerne er nogen med en bestemt religion. Ikke en race.
  Araberne er nogen, der har arabisk som modersmål. Ikke en race.

  Kommentar by Amad — 7. december 2020 @ 10:38

 33. PS. til Amad 10:38. Som nævnt var Jesus jøde. Som dreng og teenager i Nazareth blev Jesus påvirket af byens romerske og græske tankegang og livsstil. Byen var præget af en mere moderne livsstil og tankegang sammenlignet med de byer og områder andre jøder levede og boede i. Det var formodentlig derfor han brød med den orthodokse jødedom. Han opfattede sig dog stadig som hørende til den jødiske tro.
  Det var forkastelsen af de orthodokses jødiske tabuer f.eks kravet om omskæring af drenge og forbud mod at spise svinekød, der skabte grundlaget for udbredelsen af kristendommen. Først til Grækenland og derefter til Rom og det øvrige Europa. Kristendommens udbredelse blev fremmet af den romerske kejser Konstantin den første* ca. 280-337.

  *
  “Konstantin 1.s mest skelsættende betydning i europæisk historie beror på hans religiøse stillingtagen til fordel for kristendommen. Han gennemførte Galerius’ toleranceedikt fra 311, greb ind i den donatistiske splittelse i Nordafrika og den arianske strid i de østlige provinser og præsiderede endda selv ved Nikæakoncilet i 325.
  Den kristne kirke integreredes i rigsstyret, og kejserfamiliens eksempel fik stor betydning for de ledende klassers overgang til den nye statsreligion, der på længere sigt kom til at videreføre den antikke kulturarv. Selv lod Konstantin 1. sig døbe på dødslejet.”

  Ovenstående citat er hentet 13. december 2020 fra https://denstoredanske.lex.dk/Konstantin_1._den_Store
  Damsholt, Torben: Konstantin 1. den Store i Den Store Danske på lex.dk.

  Kommentar by Amad — 13. december 2020 @ 11:52

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper