20. december 2020

Islamforskere: Sharia er ikke ‘en konkret lovtekst’, kan sammenlignes med ‘Emma Gads bog fra 1918’

Ekstern lektor Mogens S. Mogensen har altid tilhørt den pro-islamiske avantgarde, og det undrer ikke at han omfavner den antropologiske tilgang til islamisme. At associere sharia med Emma Gads ‘Takt og tone’ er dog en tand mere surrealistisk end normalt fra de bogaktuelle antropologer, men intet kan overraske mere. For mennesker der undertrykkes af sharialove, er der ingen hjælp at hente fra relativistiske akademikere, der tilsyneladende ser det om deres opgave at gøde jorden for multikultur. En meget POV International-agtig boganmeldelse – Sharia: mellem Emma Gad og islamisk lov.

“I manges bevidsthed er sharia en konkret lovtekst, som fx den danske grundlov eller den danske straffelov. Men skulle man endelig sammenligne sharia med en bog, ville det være mere relevant at sammenligne den med Emma Gads bog fra 1918 Takt og tone – Om omgang med mennesker.

Henvisningen til Emma Gads bog bruges i bogen Sharia & Samfund. Islamisk ret, etik og praksis i Danmark, som de to islamforskere Jesper Petersen og Niels Valdemar Vinding netop har udgivet. Bogen er ikke endnu et indlæg i den ophedede debat om sharia, men en lærebog, der giver baggrundviden og værktøjer til at forstå sharia i en dansk kontekst.

… Mens religionshistorikere lægger vægten på studiet af islams tekster, når de forsøger at forstå islam, så anvender Petersen og Vinding en antropologisk tilgang, hvor vægten lægges på konkrete muslimers fortolkning af deres kildetekster og dogmer i deres konkrete kontekst. …

I bogens anden del anvender forfatterne deres teorier om islam og sharia på en analyse af fænomener i den danske kontekst. Her handler det centrale spørgsmål om, hvordan sharia håndhæves.

Da sharia ikke er et udtryk for lovgivning, så er der heller ikke tale om noget domstolsvæsen, men de gældende normer søges håndhævet på mange andre måder, inkl. negativ social kontrol.

Vi har måske ikke brug for en ny udgave af Emma Gads Takt og tone, men vi har i den aktuelle folkelige og politiske situation bestemt god grund til ny refleksion Om omgang med mennesker.”

(Collage: Sharia i Den Islamisk Republik Iran – Sharia i akademikernes Danmark; Foto: The Sun, Saxo)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/115715/trackback

37 Comments »

 1. “..der giver baggrundviden og værktøjer til at forstå sharia i en dansk kontekst.”

  Det er ret åbenlyst, at ingen af d’herrer på noget tidspunkt har været længere sydpå end Mallorca’s turistfælder, når det i så overvældende grad er forbigået begges opmærksomhed, at den sharia lov der findes i skriftlig form, og så den der rent faktisk praktiseres i deres hjemlande, er lige så forskellige som sol og måne.

  I den rent praktiske version, er der reelt set mere tale om en slags religiøst pøbelvælde, hvor den fremherskende moralske og finansielle korruption, det generelt lave IQ, og analfabetismen har overgivet magten til en teokrati, der først og fremmest kendetegnes ved de første to punkter; korruptionen og det lave IQ.

  Men det er ikke kun noget der gælder i den religiøse henseende, men er generelt for hele den arabiske kultur.

  Teoriem ser meget godt ud på papiret, d’herrer, men virkeligheden er en ganske anden, og uendeligt meget mere rædselsvækkende.
  Også selv om man kujonagtigt lefler for dens udøvere, det bedste man har lært.

  Kommentar by Kimski — 20. december 2020 @ 19:10

 2. Jeg omgås ikke med ret mange andre for tiden, og da slet ikke med gruppen af smittede med Corona – hvis man forstår…
  Sharia skal under ingen omstændigheder håndhæves i vores fædreland.

  Kommentar by ino — 20. december 2020 @ 19:11

 3. *til et teokrati..

  Kommentar by Kimski — 20. december 2020 @ 19:11

 4. At hæve hans tilgang er antropologisk er også forkert. Stort set al vestlig antropologiske beskrivelser af mellemøstlige kulturer blev forkastet på universiteterne med Edward Said bog “ Orientalisme” fra 1978. Enhver vestlig beskrivelse af den muslimske verden bliver er form for forsøg på undertrykkelse. Så, universiteterne forkaster reelt set, at forholde sig til disse kulturer. Væk er klaner, stammer, sekter, “ære og skam”, endogami Osv.

  Kommentar by CCC — 20. december 2020 @ 19:18

 5. Det er dessideret perverst at tage så let og ukonkret på Sharia-lovkomplekset som de to herre gør. Totalt afstumpet hen over hovedet på alle ofrene for dette Islamiske monster- Jeg kunne blive ved med forskellige dødstraffe for bl.a blasfemi, og Homoseksualitet (mest kendt fra iran), men en af de værste dødstrafdomme er, hvis en kvinde i retslige ligeværdig Vestlig forstand er blevet voldtaget, men hun-selvfølgelig- ikke kan finde 4 mandlige vidner til voldtægten, og det kan bevises at hun seksuelt har spor på sig-sæd. I så tilfælde har hun begået hor, og skal så stennes ihjel. Fra voldtægt til dødsdom af offeret. Eksistere der noget mere kvindeundertrykkende end islamisk selvforståelse? Det tror jeg ikke. Hvad shariajura angår. Helt konkret inden for Sunni Islam er der 4 RETSSKOLER inden for sharia med en lille bitte forskel- Wahhabistiske er den strengeste som hører til i Saudi Arabien- Shiaislam har Deres egne tolkninger, men det ligner de andre til forveksling i smådetaljer. Jeg kunne blive ved med at fremdrage eksembler.
  Jeg kan forstå hvis de pågældende to subjekter der har skrevet bogen har fået en masse mellemøstlige sponsoreret oliedollars for at skrive det….lort…ud fra referancen her på sitet. Så er der da et rimeligt perspektiv for dette nærmest totalt afstumpede ondskabsfulde moral der lægges for dagen. Sharia skal aldrig nogensinde være en del af -Dansk kontest-….det ville være alt for eksteninsielt afstumpet (Akademisk afstumpet bortforklaringer og lyserøde løgne i den forbindelse har vi aldrig haft brug for)….Føj for den lede……Støt SIAD.
  http://www.siaddk.wordpress.com
  Trods alt til alle. God jul og godt nytår. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 20. december 2020 @ 19:25

 6. Lærebog i afstumpet neglisering af islams konkrete lovtekster, og den virkelighed den skaber.

  Kommentar by Michael Unna — 20. december 2020 @ 19:39

 7. Vi trænger mest til forskning i idiotiske islamforskere, som de to islamforskere Jesper Petersen og Niels Valdemar Vinding er værdige repræsentanter for. Sammenligning af sharia med Emma Gad er stenet blasfemi.
  Sharia er ligesom Skrigeskinkens taler på Hoppeborgen. Tvetydigt og generelt sludder og vrøvl fra ende til anden, som enhver kan udlægge som enhver vil.
  Arabisk som sprog er utrolig fattigt på præcision, ordforråd og udtryksmuligheder – det la-allaer bare derudaf.
  Man kan ikke forlange andet af et sprog, der er udviklet i sandørkner af analfabeter, hvor alt drejer sig om dromedarer, sand, vand, sol og skygge. Hvor naturen er karrig, er kulturen og sproget det også.
  Der er derfor utallige fortolkningsmuligheder hvis man altså gider læse gammelt støvet islamisk oldævl. Alligevel siger alle kloge danske ‘dickheads’ at “der findes kun ét sandt islam”. Det rimer jo ikke med, at der uendelige fortolkninger af sand islam??? Når en moozzie sætter sutterne siger hans heksedoktor ” Af sand er du kommet, til sand skal du blive”.

  Kommentar by Gustav Jensen — 20. december 2020 @ 19:45

 8. Det lader til Vindings kongstanke har været at imamer og andre retslærde ikke har magten over de troende. Derfor spørger han og medforfatteren den menige person på gulvet hvordan de tolker sjaria.

  Vigtigere at vide er om de almindelige på gulvet i en relevant situation, f.eks. hvis der udråbes djihad fra en masse moskeer, vil følge imamerne og andre fiqh-belæste eller dansk lovgivning.

  Der burde næsten udføres en praktisk øvelse, hvor moskeerne i hemmelighed beslaglægges af danske ordenshåndhævere, hvorefter en stemme fra minareten eller indgangsdøren på de relevante sprog fra højttalere kalder til djihad. Så kan det opklares hvor mange mænd møder op for at få udleveret en krumsabel og et skydevåben.

  Kommentar by perhag — 20. december 2020 @ 19:47

 9. Ekstern lektor Mogens S. Mogensen har åbenbart hverken læst koranen eller Takt og Tone af Emma Gad.

  Gade god vide, hvad er får Mogens S. Mogensen til at skrive sådant noget dybt sludder. Er det fordi der ikke er penge, PC-prestige i sandheden ?

  Kommentar by Oppenheimer fan — 20. december 2020 @ 20:44

 10. Er billedet selvcensur pga. PET og Østjyllands Politi?

  Kommentar by Skatteyderen — 20. december 2020 @ 20:53

 11. Mange skønne kræfter spildt, de kunne være brugt bedre i kartoffelindustrien.

  Kommentar by Hul igennem? — 20. december 2020 @ 21:03

 12. De er ikke forskere. De er demagoger og femtekolonne elementer.

  Måske er collagen et billede på deres fremtid.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 20. december 2020 @ 21:27

 13. Lad mig gætte: de påstår sikkert også at jihad bare er en indre mental kamp, og ikke et
  evigt imperialistisk felttog?

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 20. december 2020 @ 21:44

 14. Islamisternes bøger og skrifter er, ifølge mange som har studeret dem, fyldt med opfordringer til vold og mord, svig, list, løgn og krig. Det er også hvad en del net-aviser fortæller. Der er også bogen “Under halvmåne og hagekors”. Og der er hundredvis af beretninger om blodbade og terror i arabiske lande, Frankrig og Sverige osv.

  Billedet med folk hængende i byggekraners snore viser nok hvad der venter kommunister, bøsser, feminister, LGBTQ-folk og mange andre “vantro” når først Merkel, Ursula, Ylva, Jelved og Zenia samt Lars Quisling er blevet færdige med deres islamisering af Europa.

  Kommentar by BENT A — 20. december 2020 @ 21:48

 15. Kriminel tyrker slap for udvisning flere gange : nu er han dømt for voldtægt

  https://tv.frihedensstemme.dk/2020/12/20/kriminel-tyrker-slap-for-udvisning-flere-gange-nu-er-han-doemt-for-voldtaegt/

  Kommentar by Ronkedor — 20. december 2020 @ 21:59

 16. Hvor naiv* har man lov at være i Danmark, hvis man oven i købet har studeret på skatteborgernes regning???

  * /idiotisk/politisk leflende/bøddelleder for sine børn og efterkommere

  Kommentar by M.S. Carstens — 20. december 2020 @ 22:53

 17. Ja Ja, indtil videre er det fuldstændig omkostningsfrit at lyve for islam!

  Kommentar by Santor — 20. december 2020 @ 23:16

 18. Det skønnes at der opholder sig mindst 1000 islamiske terrorister i Europa og så påstår de to koldbøtter at sharia kan sammenlignes med Emma Gad, hvem i alverden bakker op om den slags udtalelser, det er samfundsødelæggende, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Emmagad — 20. december 2020 @ 23:42

 19. “(Collage: Sharia i Den Islamisk Republik Iran – Sharia i akademikernes Danmark; Foto: The Sun, Saxo)”

  Rådhuspladsen 2025

  Kommentar by piphans — 20. december 2020 @ 23:49

 20. – Skatteyderen

  Nej. Havde The Sun haft fotoet usløret, så havde jeg bragt det uændret.

  Kommentar by Kim Møller — 20. december 2020 @ 23:49

 21. Hva´ snakker I om?

  Hvorfor vende og dreje denne landsforræders udgydelser?

  Der er intet at diskutere…han er en rendyrket landsforræder… pure and simple!

  Det er sådan nogen som det svin, som altid til alle tider har eksisteret, der altid er skyld i lande og nationers ulykke…De tror de er sikret og at intet kan ske dem i ly af den herskende klasse og elites beskyttelse!

  En judas der for ussel mammon altid føjer herskerne og sælger sine egne for en slik…så hvad kalder man sådan et møjsvin?

  Kommentar by Black Watch — 21. december 2020 @ 00:06

 22. Emmagad — 20. december 2020 @ 23:42:

  Jeg tror at de to koldbøtter her fundet noget for deres sag her:

  https://www.emmagad.dk/man-skal-aldrig/almindelige-regler.html

  men de glemmer vist, let og elefant, at i Emma Gads leveår, var det ikke multikultur det drejede sig om, men almindelig anstændighed?

  Kommentar by M.S. Carstens — 21. december 2020 @ 00:42

 23. Black Watch — 21. december 2020 @ 00:06:

  “De tror de er sikret og at intet kan ske dem i ly af den herskende klasse og elites beskyttelse!”

  – jeps og det går strygende for dem, så længe de kan holde det etniske danske folk i greb, med, skattebetalt, MSM-/DR-hypnotiserende vildledelse, fulgt op af hygge foran skærmen, frem for aktiv hygge og udfoldelse i hjemmet, med og for sig og sine!

  “se fjernsyn, så kan du snakke med, skønt du hverken kan danse, bage en kage eller fortælle børnene hvordan skoven dufter/hvordan det føles, når andrenalinen pumper/….”

  – og guderne må vide, hvor fedt de lever, på vores bekostning!

  Kommentar by M.S. Carstens — 21. december 2020 @ 01:00

 24. # HW 21.27: Ja, demagoger og femtekolonne elementer er netop hvad de er. Ligesom politikerne og journalisterne i de rødradikale kliker.

  Kommentar by BENT A — 21. december 2020 @ 01:32

 25. Ja man ser jo desværre ofte tilhængere af Emma Gad trænge ind i koncerthaller med maskingevær for at skyde alle de svin der bruger den forkerte dessertgaffel ved spisebordet.

  Kommentar by A Andersen — 21. december 2020 @ 04:23

 26. Follow the money. Sporet starter sandsynligvis ved islamisk trossamfund, og ender i disse “forskeres” lommer.

  Kommentar by Per — 21. december 2020 @ 04:47

 27. Iøvrigt, prøv at gå ind på DR/TV og se “Signe molde på udebane: Hos omskæringstilhængerne”.

  Her sidder en muslim (jeg kan ikke huske om han var imam) og indrømmer blankt at grunden til at hele omskæringsdebatten herhjemme udelukkende handler om jøder, er at DE I FÆLLESSKAB HAVDE AFTALT at jøderne skulle tage sig af den debat, da danskerne ikke i samme grad tør at kritisere dem!!! Det var altså 100% strategisk og ekstremt udspekuleret, alligevel kan han sidde og sige det på landsdækkende tv uden den mindste konsekvens!!

  Mennesker der er SÅ udspekulerede, KUNNE nok også få den tanke at det ville være ret smart at betale nogle danske “forskere” for at kalde sharia for den muslimske version af emma gad..

  Jeg ville ikke blive spor overrasket hvis samtlige af de pro-islam forskere stod på lønningslisten hos islamisk trossamfund eller en lignende organisation, udover alle de tilskud de får fra staten for at tale problemerne ned ved at lyve for danskerne.

  Tænk hvis vi havde nogle journalister i det her land der ville undersøge det, men det har vi jo som bekendt ikke.

  Kommentar by Per — 21. december 2020 @ 05:01

 28. De hængte i byggekranerne på fotoet kan være bøsser, kommunister, uskyldigt dømte, sunni-muslimer eller folk som har sagt et eller andet som har mishaget en myndighed, et bureaukrati eller en landsby. Eller de kan være dømt for “trolddom”. Det shia-muslimske Iran har tortureret/henrettet/ myrdet tusinder af sine egne borgere.

  Kommentar by BENT A — 21. december 2020 @ 06:06

 29. I Danmark, Norge og Sverige hænges folk ENDNU IKKE i byggekraner af hverken sunni- eller shia muslimer. Her er de værste, mest uretfærdige og mest menneskefjendske magtudøvere endnu ikke besætternes og invasionens fortropper, men de tre landes egne radikale og skabsradikale partier og magtudøvere.

  Danskere der er dødsofre for kynisme og rablende politisk galskab fra folkefjendernes højborg, kan ikke beskues hængende i kraner eller lygtepæle. Men døde er de alligevel. Og de kan også tælles i tusinder.
  Hertil kommer de mange som har fået deres liv ødelagt og forkrøblet af politikernes overgreb og udskejelser.

  Alene nedbrydningen af sundhedsvæsnet, familieværdierne, rets- og velfærdsstaten har kostet mange liv. Oveni er der den mangedoblede kriminalitet og importen af sygdomme m.m.

  I fremtiden bliver det endnu værre. Christiansborg er danskernes fjende nr. 1.

  Læs: “Sådan døde Danmark”, og “Sundhedsvæsnet er noget vi leger med”.

  Kommentar by BENT A — 21. december 2020 @ 06:30

 30. Relativistiske akademikere, der tilsyneladende ser det som deres opgave at gøde jorden for multikulturalisme! Multikulturalisme?? Er islamisk kultur ikke i den grad en monokultur? Kan vi andre ikke bare, i bedste fald, få lov til at leve som Dhimmier, hvis vi husker at betale vires Jizya?

  Kommentar by Den Nervøse — 21. december 2020 @ 06:32

 31. Måske skulle man huske på kogebogen af Camilla Plum og Nanna Simonsen mens man samtidig tænker på Plum-fondens økonomiske understøttelse af venstrefløjen førhen – “Emma Gad – Vi Gider Ikke”.
  Man kunne jo så tænke lidt videre og spekulere på hvem venstrefløjens sugar-daddies er i vore dage – Skattefar og George Soros?

  Kommentar by Limewoody — 21. december 2020 @ 07:47

 32. Jeg vil anbefale Jess Asmussens bog om Islam….Den er tildels -politisk korrekt-, men fremviser ærligt sharialovsskolerne, og også nogle af de selvmodsigelser Koranen skaber for Muhammedanerne, samt en rimelig forståelse for den psyke den skaber i Muhammedanerne. Den er selvfølgelig af ældre dato.

  Støt SIAD. http://www.siaddk.wordpress.com.

  God jul og godt nytår. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 21. december 2020 @ 09:59

 33. “Intelligent Design er en videnskabelig disciplin. Neodarwinisme er noget man vælger at tro på”.
  Sådan formulerer professor Jørn Dyerberg resultatet af forskning og refleksioner over livets opståen og funktioner. Neodarwinisme er en videreudvikling og udspecificering af Darwins evolutionsteori – Intelligent Design er teorien om, at der står en intelligent skaber bag alt liv i universet.
  Så er det, man uintelligent kan spørge om hvilken gud, som er mest intelligent. Er det Allah eller den Kristne gud? Netop fordi intelligente skabere må formodes at være alvidende og almægtige, undrer man sig over at guderne billiger konkurrence. Da de tilsyneladende tillader fjendtlige konkurrenter; må de følgelig være ugudeligt afmægtige og uvidende.
  Al religion er derfor social svindel og guderne findes kun som abstrakte åndelige bussemænd – fantasifostre i reptilhjerner.
  Darwin rules based on factual empirical observations. Merry Xmas.

  Kommentar by Gustav Jensen — 21. december 2020 @ 11:39

 34. ‘Sharia er ikke udtryk for lovgivning’
  ‘Håndhæves på mange andre måder’

  Ligesom Minkministerens ‘gode råd’ til embedsværket, politiet, militæret og minkavlerne.

  Kommentar by Bastardo — 21. december 2020 @ 12:00

 35. Jo færre islamister.
  Tilhængere af islam er her betegnet islamister.
  Jo mindre sharia.

  Kommentar by Peter Buch — 21. december 2020 @ 13:56

 36. *Gustav Jensen 11:39
  Intelligent design er noget man har fundet på i midtvesten USA, og selvom de ikke er lige så kugleskøre som de arabere vores politikere har importeret i stor stil, så er det ikke langt derfra!

  Kommentar by Den Nervøse — 21. december 2020 @ 17:20

 37. “Slå den ikke-troende ihjel, hvor du finder ham.” Koran 2:191
  “Før krig mod de vantro, der bor i dit nabolag.” Koran 9:123
  “Når lejlighed viser sig, så dræb de vantro, når du pågriber dem.” Koran 9:5
  “Ingen anden religion end lslam kan accepteres.” Koran 3:85
  “Jøderne og de kristne er perverse; bekæmp dem.” Koran 9:30
  “De vantro er urene, lad dem ikke komme ind i en moske.” Koran 9:28
  “Straf de ikke-troende med ildens flammer, stænger af jern, kogende vand; smelt deres hud og maver.” Koran 22:19
  “Søg ikke efter fred med de vantro; halshug dem, når du fanger dem.” Koran 47:4
  “De ikke-troende er dumme; opfordr muslimer til at bekæmpe dem.” Koran 8:65
  “Muslimer må ikke have vantro fremfor muslimer som venner.” Koran 3:28
  “Terroriser og halshug de, som tror på andre skrifter end Koranen.” Koran 8:12
  “Muslimer skal benytte alle våben for at terrorisere de vantro.” Koran 8:60, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 22. december 2020 @ 13:40

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper