20. december 2020

Gråsten Slot, Dybbøl Mølle og Broager Kirke, 20. december 2020: “Troskab bandt. Vilje vandt.”

Naturskønne Gråsten emmer af historie, og den vil præsentere sig bedre på en sommerdag. Da vejret var nogenlunde, besluttede vi os for at køre forbi Dybbøl Mølle lidt derfra. Jeg har været der tidligere, men denne gang blev der også tid til en tur rundt i området. Fra Dybbøl Banke kunne vi se til Tyskland, men også en ypperlig kirke med to spir på Broagerland. Broager Kirke blev en afstikker på hjemvejen, og her så vi blandt andet Mindehøjen for Broagerlands faldne under 1. Verdenskrig. Ni sogne med 165 familier, der hver især betalte den højeste pris.

Gråsten Slot

“I sin brændende Embedsbolig på denne Grund faldt den 26. Maj 1944 Grænsegendarmeriets Chef, Oberst Svend Bartholin Paludan-Müller efter 3 Timers Kamp – ene mod tysk Overmagt.” (Milhist.dk)

“Troskab bandt. Vilje vandt.”

Dybbøl Mølle

“Tvende Gange skudt i Grus
Atter rejst som Møllehus
Vogter for et Mindebo
Selv en Bavta, dansk og tro.

Spejd så langt dit Øje når
Grav ved Grav i Marken står.
Danske Mænd gav Livet hen
Troskab holder Skansen end.

Tåredugget Ærekrans
Slaar om Dybbøls Navn sin Glans.
Slægter dø, men Sproget binder.
Fremtid gror af dyre Minder.
(Grænseforeningen)

“1872 rejstes et 24 m højt, preussisk mindesmærke over Dybbølslaget på betonfundamentet til blokhuset. Monumentet stod der indtil maj 1945, da det blev sprængt i luften af ukendte gerningsmænd.” (Om Skanse IV; Naturstyrelsen)

“Haanden I rakte/Blodet der rendt
Ofret I bragte/Sammen os bandt”
(Milhist.dk)

“Men end er der sang i skoven, højt bølger det røde flag. End er der en gud foroven, der råder for Danmarks sag.” (1864.dk)

Broager Kirke

“Eders brustne blik ingen kærlig hånd har lukket.”

Oploadet Kl. 21:08 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/115724/trackback

14 Comments »

 1. OMKRING 6000 FALDNE blev den pris som sønderjyderne kom til at betale for radigale politikeres dumheder og manglende vilje til at give den danske hær fair vilkår i tiden op til 1864. De radigales hovedløse politik kostede først tabet af Sønderjylland, og dernæst at danske mænd blev tvunget til at være krigsdeltagere på preussisk side.

  Danmarks unødvendige nederlag blev også til ulykke for millioner af europæere. For allerede 1870 gik tyskerne i krig igen, dennegang mod Frankrig. Det var ikke sket hvis de havde tabt i 1864.

  Kommentar by BENT A — 20. december 2020 @ 22:09

 2. Kæmp for alt hvad du har kært –

  Kommentar by Santor — 20. december 2020 @ 23:08

 3. Mindst en gang om året i deres sommerferie burde de 179 folketingsmedlemmer på borgen tvinges til en rundtur for at ære de modige mennesker der har forsvaret Danmark mod det flyvende ukrudt der blæser ind over grænsen, det kunne give forhåbning om mere fædrelands kærlighed end den borgerne ser i dag, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Emmagad — 20. december 2020 @ 23:22

 4. Skam må falde på Dansk Fjolseparti,som stemte for finansiering af 250 nye dhimmistrissere v.hj.a. højere skatter.

  Kommentar by Nielsen — 21. december 2020 @ 00:06

 5. Den danske helt Svend Bartholin Paludan-Müller bliver i dag pisset på af 80-90% af danskerne, føj for et lorteland.

  Kommentar by piphans — 21. december 2020 @ 00:15

 6. piphans, Svend Bartholin Paludan-Müller får præcist løn som fortjent. Det er det her samfund han ofrede sit liv for.

  Kommentar by Børge-Muhammed — 21. december 2020 @ 00:39

 7. I 1940 var Danmark endnu ikke gennemsyret AF DE TRE ONDSKABS-IDEOLOGIER kommunisme, feminisme og pladderhumanisme…….. som i dag er på vej til at ødelægge og udslette Danmark og til at gøre fremtiden til et helvede for det danske folk.

  Hvis det fortsat udvikler sig som det er begyndt, ER der ingen fremtid for danske børn og unge, for danske familier, for danskhed, kultur, fred og frihed.

  I 1940-45-60 var DR endnu ikke en rødfeministisk løgnefabrik, tv manipulation var der intet af, aviserne var ikke præget af censur og korruption, og EU korrumpering, fjernstyring og udhuling af folkestyret var næsten noget utænkeligt.

  Og feminisering og pladderhumanisme var endnu ikke blevet til et dagligt brøl, trompetskrald og gongong-signal i medierne.

  Og mændene var endnu ikke blevet hetzet, nedværdiget og gjort retsløse. Det var endnu ikke blevet moderne at hetze husmødre og familiers egen børnepasning. Skilsmisse-tallet var meget lille, og rodløse, ulykkelige og faderløse børn var der kun få af.

  Feminiseringen og indvandringen var endnu kun i støbeskeen. Og landet var fredeligt og uden hverdagsterror.

  Skattetrykket var lavt, huslejerne var ikke skruet op, og der var arbejde til alle. Sundhedsvæsnet var Europas bedste eller næstbedste, skolerne og universiteterne havde en høj standard, når man ringede til firmaer og institutioner var der en god og venlig telefon-betjening.

  DSB og postvæsnet fungerede supergodt, og skandaler, pengesvineri, vanvid og statsstøttede PERVERSITETER var der ikke meget af. Man fik ikke reklamekampagner for LGBTQ-problemer, pædofili, gay-parader, rugemødre, racisme og skøre/kafkaske projekter smidt i hovedet dag ud og dag ind.

  Og Danmarks islamisering og omdannelse til hotelpensionat og socialkontor for Afrika og Arabien var en utænkelig tanke. Ingen forestillede sig at Danmark få årtier senere ville blive udsat for invasion og besættelse af afrikanske og arabiske hærskarer.

  Christiansborg og de købte medier har sandelig ikke været meget andet end danskernes værste fjender de sidste 30 år. Systematisk har der arbejdet på at ødelægge Danmark indefra, ovenfra og udefra.

  Sandsynligvis venter om lidt undergangen.

  Kommentar by BENT A — 21. december 2020 @ 00:40

 8. …Systematisk har de arbejdet på at ødelægge…

  Kommentar by BENT A — 21. december 2020 @ 00:51

 9. Ejderstenen er en tavle, som omkring 1670 blev anbragt over Rendsborgs byport mod Holsten. Tavlen bærer den latinske indskrift “Eidora. Romani Terminus Imperii”. Formålet var at markere, at den danske rigsgrænse lå her ved floden Ejderen mellem hertugdømmerne Slesvig og Holsten.
  Stenen blev taget ned i 1806, da “Det Romerske Rige af den Tyske Nation” blev opløst af Napoleon. Den 9. september 1806 blev Holsten indlemmet i den danske stat. Efter Napoleons opløsning af Det tysk-romerske Kejserrige blev hertugdømmet, underligt nok, ”et herreløst land”, som Danmark efter fransk tilskyndelse besluttede at annektere.
  Det tyske forbund oprettedes efter Wienerkongressen ved forbundsakten af 8.6.1815, hvorved Holsten igen blev et selvstændigt tysk hertugdømme med den danske konge som hertug.
  Men stenen blev meget betegnende ikke sat op igen. Sæt den op igen, som en markering til den den tyske kejserinde Angela den 0´te.

  Kommentar by Gustav Jensen — 21. december 2020 @ 08:36

 10. Smukt…Tak for det Kim. God jul og godt nytår. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 21. december 2020 @ 09:53

 11. Frø af Islam er føget over grænsen.
  Tak til Kim.

  Kommentar by Bastardo — 21. december 2020 @ 11:51

 12. Igen smukke billeder, Kim , fra en tid vi ikke må eller skal glemme.

  Kommentar by spørgejørgen — 21. december 2020 @ 12:37

 13. Har det fra Youtube .”Hjørnesparkets Per Holmbo” (kan stærkt anbefales”. Fra England
  Den kristne Hatun Tash, som har talt på Speakers Corner i London,-imod Islam- og som har fået tæsk af Muhammedanere, og blomster og Chokolade af Tommy Robinson- er blevet anholdt (??????). En direkte streaming kan ses.

  Kommentar by Michael Unna — 21. december 2020 @ 12:47

 14. Grænsen tilbage til kongeåen.
  Hvorfor køre så langt når der skal handles ind.

  Kommentar by Islamarebad — 21. december 2020 @ 16:48

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper