5. januar 2021

Uruguays spillerforbund om ‘Negrito’-sag: “He merely used a common expression in Latin America…”

I juledagene var der fuldt program i Premier League, og på tribunen så jeg atter en kæmpe Black Lives Matter-banner. Den slags er værd at huske på, når nu Manchester United-spilleren Edinson Cavani har fået tre spilledages karantæne, en bøde på 100.000 pund og krav om deltagelse i et ‘two-hour face-to-face online education course’ fordi han på Instagram har brugt ordet ‘Negrito’. Tilbage i 2011 havde Liverpools Luiz Suarez en lignende sag – de er begge fra Uruguay, hvor ordet er ukontroversielt.

Hysteriet er udenfor kategori, og det officielle svar fra Uruguays spillerforbund er den helt rigtige måde at takle den slags på. Fra The Guardian – Uruguay players’ union calls on FA to overturn Cavani’s three-match ban.

“The Uruguayan players’ union has called on the Football Association to overturn Edinson Cavani’s three-game ban for using the word ‘negrito’. …

The statement, which has been widely shared by several high-profile players, including Atlético Madrid’s Luis Suárez, read: ‘Firstly, we must condemn the arbitrary conduct of the English Football Association. Far from condemning racism, the English Football Association has itself committed a discriminatory act against the culture and way of life of the Uruguayan people.

‘The sanction shows the English Football Association’s biased, dogmatic and ethnocentric vision that only allows a subjective interpretation to be made from its particular and excluding conclusion, however flawed it may be.

‘Edinson Cavani has never committed any conduct that could be interpreted as racist. He merely used a common expression in Latin America to affectionately address a loved one or close friend. To sustain that the only way to obtain a valid interpretation in life is that which lies in the minds of the managers of the English Football Association is actually a true discriminatory act, which is completely reprehensible and against Uruguayan culture.'”

(Mutual Uruguaya de Futbolistas Profesionales om ‘Negrito’-sagen, Twitter, 4. Januar 2021)

“They invaded and usurped lands they still own, persecuted and executed people for thinking differently, enslaved, prohibited rights, and were champions of religious intolerance. Today they are judges of morality, regardless of context and culture. We are with you, Cavani. (Club Plaza Colonia jf. Tribal Football, 2. januar 2021)

Oploadet Kl. 02:44 af Kim Møller — Direkte link46 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/116078/trackback

46 Comments »

 1. Et enkelt ord “negrito” udløser karantæne, en bøde på 100.000 pund og to timers “genopdragelse”. Spilleren brugte et ord som i hans hjemland er helt OK.

  Det næste bliver vel at man sættes bag tremmer, hvis man taler om sort lakrids eller om farven sort.

  Englænderne synes ramt af den rødradikale sindssyge, som i visse fanatiker kredse betragtes som politisk korrekthed?

  Kommentar by BENT A — 5. januar 2021 @ 03:07

 2. Den Kapitalistiske Fodbold verden er i Europa ramt af en slags momental-sindsyge.

  Kommentar by KineserSnot — 5. januar 2021 @ 03:10

 3. Er det samme slags sindssyge, fanatisme og “korrekthed” som har forvandlet Sverige til en galeanstalt, slagmark og fattiggård? Et land hvor den oprindelige befolkning nu dagligt lider under guerillakrig, terror, tyranni, vold og mord, skyderier og bomber, velfærds- og sundhedskollaps og kommuner der er gået fallit.

  Er det samme slags politisk vanvid som nu er ved at køre Danmark i sænk?

  Kommentar by BENT A — 5. januar 2021 @ 03:22

 4. Som min tidligere chef hr. Stampe på https://da.wikipedia.org/wiki/J%C3%A6gersborg_Kaserne kunne sige til hvad som helst:
  Det har ikke noget med fodbold at gøre.

  Kommentar by Peter Buch — 5. januar 2021 @ 03:53

 5. Siden hvornår er det blevet forbudt at sige neger???

  Kommentar by piphans — 5. januar 2021 @ 05:37

 6. Det er en form for TYRANNI at falde over folk på den måde som skildret ovenfor, hvor de hetzes og straffes for at bruge et enkelt ord, intetanende om at det ville udløse vrede og forargelse hos politisk korrekte fanatikere som ønsker at ensrette sproget.

  AT ENSRETTE SPROG, MENINGER OG TANKER ved brug af hetz, løgn, historieløshed, fortielser, straf og tankepoliti er hvad de røde-, de brune- og de sorte ideologier altid drømmer om, og tit har fået gennemført.

  Men ensretning af borgerne er vejen til DIKTATUR OG STATSTERROR. Ensretning gennemført af statslige eller store organisationer er altid endt i ondskab. Hvor et lands borgere er ensrettede sprogligt og på anden måde, er der intet demokrati, eller det er en parodi.

  Bliver sproget undertrykt, bliver det fattigt, er vejen til hjernevask, retsløshed og afmagt ikke lang. Og borgerne bliver retsløse overfor statsmagten og organiseret kriminalitet.

  Visse partier og kliker vil helst forbyde bestemte meninger og ord. Men hvis borgerne ikke må mene og sige hvad de vil om politikerne og regeringsførelsen, har man allerede et censur-samfund, et kafkask samfund, en totalitær stat.

  Det plejer at ende i vanvid, idioti, plyndring, sygdom, tyranni, råddenskab, elendighed og død.

  I dagens Danmark burde vi nok debattere noget mere, hvordan vi danskere allerede tyranniseres på mange forskellige måder, og hvordan diktaturet, uretten og ulykken sniger sig ind på os, forklædt som humanisme og verdensredning m.m.

  Kommentar by BENT A — 5. januar 2021 @ 07:02

 7. Det kan være starten på Great Reset/One World Order, hvor befolkning der er tilbage, er gjort til slaver for den mega rige elite.

  Måske genindfører de gladiatorkampe som morskab for diktatoren og hans harem.

  Kommentar by k.m. — 5. januar 2021 @ 08:19

 8. NotariusUmulius vil aldrig nogensinde stoppe sit utrættelige arbejde for et shariafrit, koranfrit, islamfrit og muhamedanerfrit Kongeriget Danmark.

  Uden NotariusUmulius‘ virke på og udenfor Uriasposten, så er alt håb slukket for Danmark og det sidste lillebitte glimt af er lys for enden tunnellen vil være slukket, og det VIL jeg ikke kunne leve med og det KAN jeg simpelthen af uegennyttige og landsfaderlige interesser ikke acceptere kommer til at ske, så jeg fortsætter ufortrødent kampen for et hvidt Danmark, og det må Kim og alle andre på Uriasposten bare finde sig i.
  Mit arbejde for et perkerfrit Danmark er et farligt arbejde, men det ef et fædrelandsnyttigt arbejde for et hvidt Danmark, forbyd islam og alt dets hæslige væsen i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 5. januar 2021 @ 08:58

 9. Det synes, at de samme mennesker, som lovsynger “multi-kultur” og inklusion, foragter og fordømmer andre kulturer, som har en normal og værdifri opfattelse af ordet “neger”.

  Her i Danmark benytter vi feks. Dansk-Engelsk og ikke USA-Engelsk. BLM-personer skal ikke bestemme over vores sprog. USA’s BLM-personer må holde op med at besætte og koloniserer vores sprogkultur.

  Kommentar by Oppenheimer fan — 5. januar 2021 @ 10:04

 10. DR lyder mere og mere som en slags radio-udgave af PRAVDA, den sovjetiske stats- og propaganda-avis. Der er snart ikke en udsendelse eller en program-serie som ikke bruges til propaganda. Folk fra enhedslisten, de radikale, SF, alternativet, kvinfo-feministerne, co2-klikerne, europabevægelsen, godheds-, Afrika- og indvandringsindustrien og de “grønne” mv. har nærmest fri adgang til at blive vartet op af DRs mikrofonholdere.

  I “Orientering”, “Verden ifølge Gram”, “Tidsånd”, “Hjernekassen”, “Bagklog”, “Brinkmanns briks og en del radioaviser mv. foregår der som regel enten direkte manipulation, holdningsmassage eller agitprop.
  Man er ikke bleg for at diske op med fordrejninger, kvarte sandheder og udspekuleret vildledning.

  Det næste bliver et samfund i stil med DDR og det blå-gule land.

  Kommentar by BENT A — 5. januar 2021 @ 10:12

 11. Jeg er for længst holdt op med at bruge tid og energi på at følge professionel sport, som nu blot er en blanding af “brød og cirkus” og globalistisk anti-hvid propaganda.

  Kommentar by Peter Nielsen — 5. januar 2021 @ 10:20

 12. Jeg stoppede med at se sport, da vi opsagde kabel-tv.

  Kommentar by CPH — 5. januar 2021 @ 10:57

 13. Ifølge en skør amerikaner hedder det ikke amen i kirken men a-woman

  læs mere på document.no

  Kommentar by k.m. — 5. januar 2021 @ 11:03

 14. Kommentar by Oppenheimer fan — 5. januar 2021 @ 10:04

  Herhjemme anvender vi U.S. English stavning: defense, color, aluminum, whiskey, flavor, apologize, analyze, maneuver, traveler osv.

  Kommentar by CPH — 5. januar 2021 @ 11:09

 15. Kommentar by NotariusUmulius — 5. januar 2021 @ 08:58

  Jeg håber du en trold, fordi dit infantile spam herinde, redder på ingen måde Danmark.

  Kommentar by KineserSnot — 5. januar 2021 @ 12:58

 16. Kommentar by Peter Nielsen — 5. januar 2021 @ 10:20

  “brød og cirkus”-aspektet blev klart forleden, da Boris Johnson lukkede hele landet ned undtagen den hellige professionelle fodbold.

  Kommentar by KineserSnot — 5. januar 2021 @ 12:59

 17. Et tegn på manglende evne på filologien og respekt for de vernakulære sprog og dialekter hvor den globale “jura” sættes i system uden vores “sitz im leben” der plejer vores sind og det levende liv; egentlig så kendte Cavani den omtalte i et venskab, man tager simpelthen venskabet fra mennesker……….

  Kommentar by Moth — 5. januar 2021 @ 13:25

 18. KineserSnot — 5. januar 2021 @ 12:59:

  Ja, hvide englændere skal holdes konstant underholdt med sports-bold, x-factor og videospil så de ikke opdager, at de er på vej til at blive et mindretal i deres eget hjemland.

  Kommentar by Peter Nielsen — 5. januar 2021 @ 14:19

 19. “Demokraterne” i USA, med fru Pelosi i spidsen, har netop vedtaget at det fremover SKAL VÆRE FORBUDT at bruge ord som “mand”, “kvinde”, “far” og “mor”, “bror” og “søster”. De ord må ikke længere anvendes af kongressen, da de angiveligt virker “kønsdiskriminerende”. Bare ordet “kvinde” betragtes som en fornærmelse mod kvinderne.

  Man tror det er løgn, men se det selv hos hodja som har en video om det.

  Skingrende, rablende, forrykt feminisme er hvad det er. Og det er kun nogle af de ord som de røde vil have afskaffet.

  Kommentar by BENT A — 5. januar 2021 @ 16:09

 20. Kommentar by BENT A — 5. januar 2021 @ 16:09

  Kan du ikke vedlægge kilder til dine mange indlæg. Og gerne nogle som normale mennesker, kan stole på!

  Kommentar by KineserSnot — 5. januar 2021 @ 16:39

 21. OT: Der er også en tlf-samtale som Trump har haft ang. “forsvundne” stemmer. En samtale som DR løgnagtigt har kaldt kriminel mv. Man kan selv hos hodja høre samtalen og danne sin egen mening.

  I morgen onsdag den 6.januar afgøres det om Trump forbliver som præsident eller ej.

  Kommentar by BENT A — 5. januar 2021 @ 16:49

 22. Hvem helvede bekymrer sig om at blive kaldt en fedladen bøssekarl eller en niggerlover? Hvis vi ikke må kalde folk ved deres rette navne,er der ved at være brug for en tilbagegang til det klare sprog. Her taler vi dansk,og vi kalder politikere tyveknægte og dommere for medløbere.
  Betydende: justitsvæsenet virker (heller) ikke.

  Kommentar by Nielsen — 5. januar 2021 @ 16:57

 23. corona er skadelig for lungerne.
  Islam, venstrefløjen og dens racismehysteri er yderst smitsom og går direkte i hjernen.

  Mange kulturer er forsvundet gennem tiden. Venstrefløjen og dens mange forgrenede støtter bliver måske den nuværende vestlige verdens undergang, hvis den ikke møder tilstrækkelig modstand.

  Kommentar by k.m. — 5. januar 2021 @ 17:41

 24. Meget “mærkeligt”, at “antiracisterne” gerne må tale om de sorte som sorte, når det gælder “BLACK lives matter”, men at en fodboldspiller ikke må udsige ordet “negrito”, som betyder “sort mand”. Hallo! FIFA er kidnappet af globalistiske ideologer – det er sygt og åndssvagt.

  Kommentar by tilfældig — 5. januar 2021 @ 18:19

 25. Topsport er blevet bras, fordi der er så meget politik.

  Kommentar by Flaskeposten — 5. januar 2021 @ 18:19

 26. Politisk korrekt over landegrænserne, hvor sproget har forskellig mening. Det er pinligt. Selvfølgelig skal ingen have en bøde for at sige noget, som politisk korrekt menes at være forkert. De politisk korrekte kan irettesætte en, men at give en bøde…????….føj. Boycot den bøde.

  Kommentar by Michael Unna — 5. januar 2021 @ 19:14

 27. BLM har dømt betegnelsen ‘kurrekurredut’ for ekstremt racistisk mod antihvide personer. BLM bliver nu præsenteret for ’snurresnurreprut’ som afløser af den fæle ‘kurrekurrdedut’ nedværdigelse.
  Vi hvide håber at de antihvide i BLM vil anerkende vores undskyldning for det dybt racistiske ‘kurrekurredut’ og acceptere vores ydmyge forslag ’snurresnurreprut’ som den politiske korrekte betegnelse for antihvide personer.

  Kommentar by Gustav Jensen — 5. januar 2021 @ 20:53

 28. Jeg er træt af muslimer, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by CPH — 5. januar 2021 @ 21:12

 29. Jeg mener, at alle muslimer skal under våbenmagt drives ud af Kongenriget Danmark under magt og trusseel om vold, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by CPH — 5. januar 2021 @ 21:15

 30. TEST

  Kommentar by CPH — 5. januar 2021 @ 21:20

 31. § 77

  Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres.

  Kommentar:

  Alle borgere kan udtrykke det, de vil. Man kan sige, skrive eller på anden måde udtrykke sine tanker offentligt. Men samtidig må man også tage ansvaret for det, man siger eller skriver. Lovgivningen sætter nemlig nogle grænser for, hvad man kan tillade sig at sige eller skrive offentligt.

  Hvis man f.eks. er meget grov og fornærmer et andet menneske offentligt, kan man risikere at blive stævnet i en såkaldt injuriesag. Og hvis man f.eks. skriver noget, der truer landets sikkerhed, kan man blive tiltalt ved domstolene og idømt straf.

  Indimellem ser man artikler og indlæg i aviser eller blade, som optræder uden navn. I de tilfælde er det den ansvarshavende redaktør, som har ansvaret for det, der står. Derfor skal navnet på den ansvarshavende redaktør altid stå i bladet. Det samme skal bladets trykkested.

  Kommentar by CPH — 5. januar 2021 @ 21:21

 32. Selv om grundloven garanterer ytringsfrihed for alle, kan den i nogle situationer begrænses. Det gælder f.eks. for folk i fængsel. Myndighederne har lov til at indskrænke indsattes ytringsfrihed, hvis det er nødvendigt for sikkerhed og orden.

  Forsvaret har også lov til at indskrænke soldaternes ytringsfrihed, hvis det sker af hensyn til orden og disciplin.

  I princippet gælder ytringsfriheden naturligvis også offentligt ansatte. Men samtidig er f.eks. sagsbehandleren på et socialkontor underlagt tavshedspligt. Tavshedspligten betyder bl.a., at sagsbehandleren ikke må udtale sig om en række personoplysninger, han eller hun har fået gennem sit arbejde.

  Grundloven beskytter mod ‘censur og andre forebyggende forholdsregler’. Forbuddet mod censur blev indført i 1849. Før den tid blev bøger og blade undersøgt af en af kongens embedsmænd, før de blev trykt. Han fjernede det, han ikke brød sig om, og først da kunne bøger og blade blive offentliggjort. Censurforbuddet betyder, at politiet først kan skride ind mod et blad eller en bog, når den er udkommet.

  Myndighederne kan ikke forlange at gennemse et manuskript på forhånd. Alligevel kan man godt skride ind mod en udgivelse, før den er trykt, også uden at overtræde grundloven. Der kan nedlægges forbud mod en offentliggørelse, hvis man kan overbevise en dommer om, at den gør stor skade og er ulovlig. Det er op til dommeren at afgøre, om der skal nedlægges et såkaldt fogedforbud mod udgivelsen.

  Kommentar by CPH — 5. januar 2021 @ 21:21

 33. Det skete f.eks. i 1980’erne, hvor Frimurerordenen kom igennem med forbud mod, at Danmarks Radio viste en tv-udsendelse om ordenen. Udsendelsen ville afsløre nogle af Frimurerordenens hemmelige optagelsesritualer. Sagen blev endeligt afgjort i Højesteret. Og her fik Frimurerordenen medhold. Højesteret mente, at optagelsesritualerne berørte private forhold. Derfor var de beskyttet mod offentliggørelse. Tv-udsendelsen om Frimurerordenen er aldrig blevet vist.

  Kommentar by CPH — 5. januar 2021 @ 21:22

 34. I en anden sag gik det modsat. Den stammer også fra 1980’erne. Her var der i en periode megen debat om landmændenes brug af medicin til husdyr. Plakatkunstneren Mikael Witte blandede sig i debatten ved at lave en plakat, der var forsynet med teksten: ‘Danske svin er sunde, de strutter af penicillin’. Plakaten viste en tegning af en glad gris, som var en satirisk efterligning af noget reklamemateriale fra Andelsslagterierne. Slagteriorganisationerne blev sure. De forsøgte at få plakaten forbudt. Men Højesteret slog fast, at plakaten ikke var ulovlig. Retten lagde vægt på, at plakaten var et indlæg i en samfundsdebat. Derfor var den relevant for offentligheden.

  Kommentar by CPH — 5. januar 2021 @ 21:23

 35. Ytringsfriheden gælder også for Notari u sUmuliu s og Carlo d i Napoli I I, forbyd censur og forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by CPH — 5. januar 2021 @ 21:26

 36. HVEM ER DANSKERNES FJENDER? Det bør man nok tænke dybt over. Der er adskellige af slagsen. Folkemordstinget er nok nr. 1 på listen. Kommunistradioen og kommunist tv-stationerne er nok nr. 2. Hvem skal vi sætte ind under punkterne 3, 4, 5, 6, 7 og 8? Forslag udbedes.

  Gætter på at ingen svarer.

  Kommentar by BENT A — 5. januar 2021 @ 21:42

 37. Der mangler en task force, der kan opspore debatsabotører og brække alle deres fingre og tænder.

  Kommentar by Træt — 5. januar 2021 @ 22:18

 38. Derfor foreslår jeg, at man kun skal kunne kommentere, hvis Kim Møller kender ens rigtige navn og adresse, samt at man indbetaler minimum 100 kr til Uriaspostens virke.

  Kommentar by Træt — 5. januar 2021 @ 22:24

 39. CPH ville derfor have meget svært ved at kommentere, med ti brækkede fingre og en ditto kæbe, så hverken tastatur eller indtaling er mulig.

  Kommentar by Træt — 5. januar 2021 @ 22:25

 40. hvem spilder sin tid med fodbold?
  det bedste der er sket er at al sport er flytte over på betalingskanaler

  Kommentar by jesper — 5. januar 2021 @ 22:53

 41. OT: Der er nu kommet nye restriktioner, der retter op på nogle af Brostrøms tidligere dumheder. Dog er Brostrøm straks klar med endnu mere fjogeri. Nu vil han tilsidesætte vaccine-fabrikkernes anbefalinger, og trodse deres advarsler. Hvilken tillid kan man have til en person der har gættet forkert igen og igen, og som ikke er uddannet som virolog? Alligevel bruges han som ekspert.

  Kommentar by BENT A — 5. januar 2021 @ 22:58

 42. Slipper vi nogensinde af med den fordømte virus som kineserne splejsede sammen i et laboratorium for biologisk krigsførelse. De blev advaret mod deres eksperimenter allerede i 2015, men vendte det døve øre til. Og nu er hele verden offer for deres uansvarlige opførsel.

  Og herhjemme har vi nu områder hvor kulturfremmede ikke tager sygdommen alvorligt, hvorfor de nu optager de fleste covid-19 sengepladser. Disse områder kan vedligeholde epidemien i flere år.

  Vi kan selvfølgelig håbe at vaccinerne udrydder sygdommen, men det er langtfra sikkert.

  Kommentar by BENT A — 5. januar 2021 @ 23:27

 43. BENT A.
  Du her ret i, at det er de kulturfremmede, der ikke tager sygdommen alvorligt. Men de stiller også træskoene i et omfang, der ikke harmonerer med deres procentvise andel af befolkningen, så det er da positivt, at de selv medvirker til et fald i bestanden.
  Revolvermændene gør også et nyttigt arbejde, men de har desværre for mange forbiere.

  Kommentar by B. Christiansen — 5. januar 2021 @ 23:59

 44. >CPH 21:12 & 21:15
  Vi er her ganske enige.
  Overbevis lige justitsvæsenet.

  Kommentar by Nielsen — 6. januar 2021 @ 00:02

 45. #51
  …Eller stiller badesandalerne?

  Kommentar by Hul igennem? — 6. januar 2021 @ 00:21

 46. Hul igennem

  Kommentar by Lirrekassemanden — 6. januar 2021 @ 16:49

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper