30. januar 2010

Forsker: Mere socialisme kan mindske de naturlige konsekvenser af multikultur

Norske Yngve Carlsson må siges at være en klassisk akademiker. På det mere overordnede plan forklarer han, at banderne er en konsekvens af konkurrencesamfundet og økonomisk ulighed. Når han så konkretiserer, taler han om dårlige sprogfærdigheder, mangelfuld opdragelse og løst organiserede grupperinger.

Fra BT – Derfor kommer der bander i samfundet.

“Det er konkurrencesamfundet, hvor det handler om at lykkes i tilværelsen, der skaber grobund for bander.

– Det er ydmygende at være fattig, når det store flertal er usædvanligt rige. Derfor bliver gruppen for en mindre del af de unge indvandrere en alternativ måde at skabe respekt og anerkendelse i en situation, hvor deres fremtidsudsigter er arbejde med en lav løn og lav status.

Det sagde den norske forsker Yngve Carlsson fredag på en konference i DGI-byen arrangeret af Justitsministeriet…

Ifølge Yngve Carlsson er “vilde unge” et centralt led i fødekæden til banderne. Det er for de flestes vedkommende indvandrerunge, der lever en stor del af deres liv på gaden, fordi der er lidt plads derhjemme.

Det er unge, der bliver tabere i skolen på grund af dårlige sprogfærdigheder og manglende støtte fra forældrene.

– De kommer fra familier, der ikke har penge til, at børnene kan dyrke idræt, gå i mærkevaretøj, få dyre cykler og komme på ferierejser til Australien og Florida, påpegede han.

Oploadet Kl. 11:31 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/11608/trackback

15 Comments »

 1. Åhh ja, det var herlige tider tilbage før multikulturen. Der var der ingen fattige, underpriviligerede, ingen misundelse og ingen der havde lavstatus jobs. Og derfor var der heller ingen bander.

  Det må være sammenhængen.

  Kommentar by Superman — 30. januar 2010 @ 11:38

 2. Bliver man sindssyg af at være akademiker, eller er de det allerede inden de starter med at læse.
  En normal regering havde stoppet al støtte til sådanne idioter.

  Kommentar by Fritz — 30. januar 2010 @ 11:40

 3. At være professor er at være original. Og dog …
  22. jan 2010 00:00 Man behøver ikke have gået på universitetet for at regne ud, at de fleste professorer er venstreorienterede.

  http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/353632:Kultur–At-vaere-professor-er-at-vaere-original–Og-dog

  Kommentar by Jens Lauesen — 30. januar 2010 @ 11:55

 4. -> Supermand

  Der er bandekriminalitet alle steder, og værst i Latinamerika, hvor kun et fåtal er rige. Forskeren diskuterer konkret et bandeproblem der bliver værre og værre i disse år (flere medlemmer). Her er problemet multikultur – ikke manglende økonomisk omfordeling.

  Kommentar by Kim Møller — 30. januar 2010 @ 12:02

 5. Sjovt nok ligner den marxistiske religion i dens forskellige utopiske scenarier af fremtidens socialistiske/kommunistiske samfund og islam hinanden til forveksling. Hvor arbejderklassens styre opløser alle modsætninger mellem mennesker og får græsset og kornet til at gro på partiets befaling, regulerer islams love forholdet mellem menneskene og holder dem, og slagter, de der afviger.

  Begge samfundsformer er dømt til at mislykkes da de i høj grad trives ved et ydre fjende – der i disse to religioners optik hedder klassefjenden, vantro, trotskister, bahai´er, hyklere, socialdemokrater, racister, zionister og så videre.

  Begge har en global ambition og lige i tiden har de lavet en alliance mod den store satan – kapitalismen og vesten. Sjovt nok indbefatter denne alliance kristne gejstlige, der i deres iver efter at bekræfte deres eget selvbillede går lige lukt i dyrets gab i et forfængeligt håb om frelse.

  Kommentar by Limewoody — 30. januar 2010 @ 12:13

 6. Da jeg var barn var der sgu heller ikke råd til at “gå i mærkevaretøj, få dyre cykler og komme på ferierejser til Australien og Florida”. Og af forskellige årsager var det også af og til småt med støtten hjemmefra. (“Man kan ikke slå et søm i med et trettental,” kan jeg stadig høre min salig far sige…)

  Og alligevel lod jeg mig ikke indrullere i en bande.

  Vi havde heller ikke noget ungdomshus derude vestpå, men alligevel drog vi ikke igennem den nærmeste by (Videbæk, 3000 sjæle) og begik hærværk.

  Jeg tror nærmere de unge har brug for at få besked på at tage sig sammen i stedet for at være sådan en flok tudefjæs, men jeg nærer ingen forventninger om at det vil ske i min livstid…

  Kommentar by Vagn Henning — 30. januar 2010 @ 12:59

 7. @ Kim Møller

  Vi er enige. Mit indlæg var et forsøg på at ironisere lidt over “forskerens” bortforklaring.

  Kommentar by Superman — 30. januar 2010 @ 14:12

 8. Manden har jo ret – jeg har i hvertfald ikke hoert om bandeproblemer i Nordkorea. Jo mere betonsocialisme, des mindre problemer med bander – det er da soleklart.

  Kommentar by Hugin — 30. januar 2010 @ 16:00

 9. Forekomsten af bander og den relaterede kriminalitet er selvfoelgelig direkte proportional med een eneste ting – det statslige voldsmonopols stiltiende akcept af faenomenet!

  Kommentar by Hugin — 30. januar 2010 @ 16:05

 10. Hvad skal vi egentlig med ferierejser til Florida eller Australien? Jeg har aldrig været nogen steder, og er ikke røget ind i bandekriminalitet. Som barn tjente jeg de fleste af mine penge ved at gå med aviser, mine forældre havde ikke råd til ret mange lommepenge. Fodbolden betalte mine forældre vist, men mærkevaretøj aner jeg stadig ikke, hvad er :)

  Modeksempler er gode mod tåbelig argumentation.

  Det er ydmygende at være fattig, når det store flertal er usædvanligt rige.

  Få en god uddannelse, et arbejde, og spar op. Det er vejen frem. Hvis andre er rigere, er der noget at lære af og efterligne.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 30. januar 2010 @ 17:41

 11. Socialisme er da kuren mod mange forskellige ting:
  Bl.a. intelligens, velstand, konsekvens, frihed og ansvarlighed.

  Kommentar by Svend P — 30. januar 2010 @ 21:24

 12. I Hitlers Tyskland var der heller ingen konkurrerende bander. Med samme norske akademiske logik kunne han lige så godt have foreslået mere nazisme, som problemknuser.

  Kommentar by Menig 442 — 30. januar 2010 @ 21:40

 13. Men HVEM har bildt de muslimske indvandrere ind, at de skulle søge til et vestligt land for der ville de kunne hvad de ikke kunne i egne lande?

  Hovedparten af de muslimske indvandrere europas lande har modtaget har stort set været mennesker, som de arabisk-islamiske lande var henrykte for at slippe af med!

  Og naturligvis har lande som USA, Canada og Australien i stor udstrækning kørt med en udskillelsespolitik som er foregået ” ved grænsen”, hvilket vil sige, at de har ladt de bedst uddannede ind og Europa har så taget dem med kun en smule eller slet ingen skolegang.

  Kommentar by Vivi Andersen — 31. januar 2010 @ 02:11

 14. I Nordkorea er der ingen ungdomsbander, her tror man nemlig på genopdragelse og ikke fængsel. Som danske socislister altid har sagt i alle de år jeg kan huske, så har fængselsstraf ingen virkning og fører ikke til bedre mennesker – de har endda statistik, der beviser det.

  I Nordkorea sender man uvorne unger i genopdragelse, arbejdslejre på ubestemt tid. Så måske skal vi ikke være så bekymrede, hvis vi får en socialistisk regering ved næste valg. Fx. kunne Ole Sohn blive arbejdsminister støttet af Frank Åen – de folk, kan jeg godt sige jer, ved en hel del om både Gulag arbejdslejre og ungdomsbander.

  Kommentar by Bodil — 31. januar 2010 @ 09:26

 15. Jeg voksede op i en del af landet, der i min barndom oplevede een af Danmarks på den tid mest voldsomme regressioner i den regionale økonomi og hvor fritids- og kulturtilbuddende sammenlignet med Odense, København og Århus anno 2010 jo var til at grine dumt af.

  Og det var før internet og Playstation3.

  Men shhh, nævn ikke kultur, social sammenhængskraft og værdier, når vi diskuterer den slags. Konklusionen er jo uacceptabel !

  Kommentar by DaLi — 1. februar 2010 @ 12:01

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper