12. januar 2021

DR’s Steffen Kretz: Trumps base er radikaliseret som ‘Islamisk Stat’, “… er nogenlunde det samme”

Jeg ser stort set aldrig nyhedsprogrammer på DR eller TV2, ligesom jeg holder mig væk fra P1. DR-korrespondent Steffen Kretz vil sikkert mene, at jeg så befinder mig i et ekkokammer af radikaliserede Trump-støttere, der minder ham om Islamisk Stat. Det overlever jeg nok. Citat fra 21 Søndag på DR1.

Steffen Kretz, DR: … de planlægger, de syntes det her var en stor sejr, og det her er noget der har opildnet hele den her base omkring Trump. Den politiske base, altså dem der støtter ham, de her militia-grupper, de her ekstremister på højrefløjen. Og de planlægger fra næste weekend og frem til tirsdag, altså om ni dage, hvor den kommende præsident Joe Biden bliver indsat – endnu flere demonstrationer, som de kalder det. De taler om en million march, altså en march hvor der skal komme en million mennesker, det tvivler jeg stærkt på, at de kan samle, men de planlægger en stor march her i Washington, og det har blandt andet betydet at myndighederne her har indkaldt Nationalgarden på forhånd, så fra en uge vil der være 6000 soldater i Washington, som skal passe på bygningen her. Det det viser er jo at der er ekkokamre her, hvor der er folk der er radikaliseret på en måde, som vi jo har set det, hvis vi nu sammenligner med Islamisk Stat. Jeg har dækket Mellemøsten i mange år, og det her er nogenlunde det samme. Folk der er forsvundet ned i ormehuller på internettet, og lever i en fuldstændig parallel virkelighed, hvor alt er vendt på hovedet… hvor de synes at de forsvarer demokratiet, og ikke det omvendte.

(Collage: Steffen Kretz og Islamisk Stat i Washington)

Oploadet Kl. 01:28 af Kim Møller — Direkte link81 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/116233/trackback

81 Comments »

 1. Trump tabte valget med hvad der svarer til 20.000 stemmer i et dansk folketingsvalg.

  Kommentar by Skatteyderen — 12. januar 2021 @ 01:31

 2. De fleste amerikanere ønskede ikke BIDEN og FRU HARRIS ind i det hvide hus. Hvorfor skulle de dog ønske en svækket og sygdomsramt mand der har modtaget mange millioner af dollars fra mystiske firmaer i udlandet, som præsident? Og hvorfor skulle de ønske sig en rabiat feminist som præsident?

  Ihvertfald er der iflg. hodjanernes, NTD tv’s og Fox news mange videoer og mange andre kilder, foregået massiv valgsvindel med brevstemmer og ved brug af manipulerede stemmetællingsmaskiner. (Smartmatic og Dominion computere) Og valgobservatører blev nægtet adgang til valglokaler i mange byer.

  Mindst 75 millioner amerikanere er bekymrede og utilfredse med udsigten til et kommunistisk USA. Og den omfattende nedlukning af ytringsfriheden og den demokratiske debat vil sikkert skabe endnu mere bitterhed, vrede og frygt. Så det der er udsigt til er splittelse og voldsom konflikt, og det ændrer tomme løfter og valgflæsk næppe ret meget på.

  Vi lever i spændende tider, for der kan ske hvadsomhelst i USA det næste års tid eller mere.

  Steffen Kretz er røde DRs bugtalerdukke, og han siger det som han véd DR og Marie Rørby Rønn gerne vil høre.

  Kommentar by BENT A — 12. januar 2021 @ 02:32

 3. Så Uriasposten er “ormehuller på internettet”. Den havde jeg alligevel ikke set komme.

  Kommentar by B — 12. januar 2021 @ 02:40

 4. AMERIKANERNE STÅR NU OVERFOR et svært, men enkelt valg: De må omgøre “valgets” udfald, eller indstille sig på at komme til at leve i et USA som vil blive til en mellemting mellem Sovjetunionen og Mao-kina, eller USA bliver en gigantisk “humanistisk stormagt” ligesom Sverige.

  Det kan også tænkes at Texas og andre stater melder sig ud af United States.

  Kommentar by BENT A — 12. januar 2021 @ 04:40

 5. Steffen Kretz LÆS KORANEN i stedet for at afsløre dit ukendskab til islam

  twitter har lukket 70.000 brugere ned. Det bliver deres DOWNFALL, man kan da ikke risikofrit ignorere så mange menneskers ytringsfrihed og 88.783.887 følgere af Trump. Tænk på, hvad der skete i Tyskland, da Ursula Meinke’s ytringsfrihed blev suspenderet. Hun var socialdemokrat, indtil Berufsverbot blev effektueret.

  Kommentar by tavsen — 12. januar 2021 @ 07:25

 6. UNDSKYLD >> det var Ulrike Meinhof

  Kommentar by tavsen — 12. januar 2021 @ 07:41

 7. Tror, jeg skal have genset denne film

  The Baader Meinhof Complex
  https://www.imdb.com/title/tt0765432/
  A look at Germany’s terrorist group, The Red Army Faction (RAF), which organized bombings, robberies, kidnappings and assassinations in the late 1960s and ’70s.

  Kommentar by tavsen — 12. januar 2021 @ 07:50

 8. Hans kone Lillian Gjerulf Kretz
  beretter vildt og voldsomt fra Washington. Licens er noget vi giver til familie og venner.

  Undrede mig over, vi intet hører om de 5 dræbte. Men de 4 var Trump-tilhængere, så selvfølgelig er de ligegyldige

  “Officer Brian Sicknick, 42, blev efter sigende ramt i hovedet under onsdagens optøjer, mens fire Trump-tilhængere også døde”

  Officer Brian Sicknick https://www.uscp.gov/media-center/press-releases/loss-uscp-colleague-brian-d-sicknick

  Det er vist bedre at følge den hjemmeside end at lytte til DR’s subjektive udgydelser.

  Kommentar by tavsen — 12. januar 2021 @ 08:11

 9. DR og TV2’s udsendte optræder som er de medlem af stærk religiøs sekt, der blindt følger den store leder.
  Uhyggelig, at befolkning lader sig tryllebinde af den slags.

  Vi har lov at melde os ud af Folkekirken og spare de få kroner i “abonnement” men vi er tvunget til at betale til et statsstyret propaganda apparat.

  Det hjælper desværre ikke at citere Fadervor : Led os ikke fristelse, fri os fra det onde.
  Medierne burde være vagthund der politisk neutral formidler viden ud til befolkningen, men nu er medierne ondskaben, som bringer samfundet i fordærv.

  Hvis Facebook og Google gad faktatjekke Kretz og Steinmetz, ville de straks ryge af skærmen og sat i big-tech karantæne fængsel

  Kommentar by k.m. — 12. januar 2021 @ 08:35

 10. Hver gang Kretz dukker op på TV nyhederne slukker jeg for lyden. Den stodder opfører sig infamt ensidigt. Ligesom resten af slænget i DR og TV2 er de i lommen på MSM. Deres udsagn er dikteret af den paranoide gammelkone fra “the swamp”, hysterikeren Pelooser. Næsten alle medier i Danmark følger slavisk deres amerikanske ‘demokrat’ herrers budskaber om global tilsvining af en politisk opponent. Creepy Joe får 95 pct. af alle amerikanske nyheder, med underdanige rygslikkende kommentarer. Opponenten får de sidste 5 pct. med garanteret beskidt tilsvining.
  Så lidt er den vidt berømte DR neutralitet og objektivitet værd. Fy for en gammel nyhed. DR = Danmarks Rygslikkerradio.

  Kommentar by Gustav Jensen — 12. januar 2021 @ 08:35

 11. Det var som bekendt DF-TULLESEN som hjalp V og K med at flytte DR finansieringen fra lyttere og seere til statskassen. Og tossen hjalp jo også Lars Quisling med at få Marokko-traktaten hængt om halsen på vi danskere.

  Kommentar by BENT A — 12. januar 2021 @ 08:51

 12. Hvad skete der med licenshesten? Lever den endnu?

  Kommentar by Amad — 12. januar 2021 @ 09:18

 13. Måske lever licenshesten stadig? Det håber jeg:-)

  BT KENDTE 29. sep. 2017 – 9:32 “Skandalen rullede i januar, da Radio24Syv, efter at ugebladet Tæt På først havde omtalt sagen, fik gravet frem, at de danske licensbetalere havde finansieret, at DR-værten Johannes Langkilde kunne få hustruens hest med til Washington D.C., da han selv fik det prestigefyldte job som kanalens USA-korrespondent og måtte flytte både to børn, hustru – og altså dennes hest – med til det store udland.

  BT KENDTE 4. dec. 2019 – 21:21
  Husker du licens-hesten? Sådan har den det i dag
  Sagen skabte voldsom debat om, hvordan DR bruger licensmidlerne,
  Hesten trak overskrifter landet over tilbage i 2017, da det kom frem, at det havde kostet licensyderne knap 70.000 kroner at flytte konens hest fra Danmark til Washington DC, hvor Langkilde dengang arbejdede som korrespondent.
  Siden da har der dog været ret stille omkring den famøse hestegate.

  Da B.T. onsdag møder Johannes Langkilde på DR i forbindelse med et pressemøde forud for forårets programmer, fortæller nyhedsværten dog, at hesten stadig har det godt.
  »Den lever i bedste velgående og har det helt fint,« siger han.”

  Kommentar by Amad — 12. januar 2021 @ 09:34

 14. Zuckerberg sidder ved styrepulten og giver ordre : FYR
  erklærer krig mod anderledes tænkende.
  Det startede i det små med T.Robinson, der fik lukket alle konti, og hans følgere blev straffet for at nævne hans navn.

  Nu lader det til man vil fjerne USA’s historie fra Trump-tiden.
  Ikke nok med at de etablerede sociale medier lukker præsidenten og hans følgeres konti på FB Twitter, de lukker fandme også uafhængige Parler.

  Sidste ny er at Big Tech rammer republikanske politikere på pengepungen, ved ikke at støtte dem økonomisk i valgkamp eller politisk arbejde.
  Det er lidt det samme vi ser i Danmark. Her er det bare små virksomheder der holdes lukket ned så længe, at de går fallit.
  Så er staten fri for at bøvle mere med dem.

  Det er politisk etnisk udrensning. Det er sådan noget svineri Danmarks Radio støtter, så nu er der vel ikke længere tvivl om hvem fjenden er ?

  Kommentar by k.m. — 12. januar 2021 @ 10:03

 15. Hvad fanden bilder han sig ind. Han kan sgu selv være ISIS sympatisør. Forloren forløjethed fra Steffen Kretz perverse moral. At sammenligne Trumf med ISIS set….hvornår har Trumf gået ind for slaveri, og brugt magt imod anderledes tænkene og været imod Demokratiet. En ting Trumf mener afstemningen blev manipuleret elektronisk, og en anden ting er at man ikke kan lide hans person eller politik eller begge dele, men at drage perversesammenligninger får mig til at tænke at Steffen minder mig om Hitler :-) :-) :-). Præcist ligeså perverst. :-) :-) :-).

  Støt SIAD. http://www.siaddk.wordpress.com God tirsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 12. januar 2021 @ 10:13

 16. Lyt nøje til ham her, og spørg dig selv om Trump virkelig er færdig som præsident.

  Det kan være Pelosi, Biden og Harris får en slem overraskelse dagene op til 21.jan
  https://www.youtube.com/watch?v=jqWeqXyNTEg

  Kommentar by k.m. — 12. januar 2021 @ 10:35

 17. Jeg faldt over en JP artikel fra 2012

  Politiet måtte anholde 89 personer i forbindelse med optøjerne ved lørdagens demonstrationer. Fem personer blev i går varetægtsfængslet, mens de øvrige 84 anholdte blev løsladt lørdag aften. Foto: Jan Dagø
  Frygten for højreekstrem vold var ubegrundet.
  For lørdagens vold og optøjer ved en demonstration i Mølleparken blev i høj grad iscenesat af autonome og militante venstrefløjsaktivister suppleret af unge fra indvandrermiljøet i Aarhus.
  »Hamrende ærgerligt«
  Det vurderer Bent Preben Nielsen, chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi:
  »Det var i høj grad venstrefløjsaktivister og unge indvandrere fra Aarhus, der skabte optøjerne. Kun to af de anholdte tilhører det ekstreme højre, mens 41 kommer fra Gellerup og omegn. Det er bare hamrende ærgerligt, at sådan en flok fjolser skal ødelægge budskabet for de mange mennesker i en fredelig, velfungerende demonstration,« siger han.
  Dagen derpå var der også dyb skuffelse på venstrefløjen:
  »Det er direkte skadeligt for mulighederne for at skabe bred modstand mod højreekstreme kræfter, når en gruppe selv udøver vold og laver ballade,« siger Per Clausen, der folketingsmedlem for Enhedslisten, og tilføjer:

  »Det er uacceptabelt, og det kom desværre til at skygge for en ellers meget succesfuld, fredelig moddemonstration. Jeg ved ikke, hvem de voldelige unge er, men hvis nogle af dem har tilknytning til Enhedslisten, vil jeg fortælle dem, at volden er helt i modstrid med partiets holdninger.«

  Også Leon Rix Iversen, fællesformand for SF i Aarhus, ærgrer sig:

  »De tosser, der lavede balladen, tog glæden fra vores fredelige demonstration, og jeg føler ikke, at jeg har noget som helst til fælles med dem,« siger han.

  Borgmester: Uacceptabelt
  Borgmester Jacob Bundsgaard (S) ærgrer sig over optøjerne:

  »Der var to fredelige demonstrationer, men så brød en gruppe ud fra moddemonstrationen og prøvede at trænge frem til Mølleparken, og det er helt og aldeles uacceptabelt. Det er professionelle ballademagere, der har brugt lejligheden til at komme i klammeri med politiet, og det er autonome med tilknytning til venstrefløjen, primært fra København og fra udlandet, der er tale om,« siger han.

  *******
  I sensommeren 2020 drog venstrefløjs autonome rundt i USA og brændte hele bydele ned, masser af dræbte og sårede. Myndighederne sagde : “gå ikke ud, I kan komme til skade”

  Da en flok tumper brød ind Capitol, gik venstrefløjspolitikere amok og krævede Trump fjernet ved rigsret.

  Hold humøret oppe og lad os se om ikke Trump stadig har et par gode kort i ærmet –

  Kommentar by k.m. — 12. januar 2021 @ 11:08

 18. Det er venstrefløjens stormtropper der vælter statuer nøjagtig ligesom Islamisk Stat, men alligevel er det højrefløjen der bliver sammenlignet med dem?

  Hvorfor var det lige at DR skulle finansieres over skatten?

  Kommentar by Vagn Henning — 12. januar 2021 @ 11:08

 19. @ k.m. — 12. januar 2021 @ 10:35

  Barnlig ønsketænkning, resten af Verden ville aldrig gå med til det.

  Alle organisationer som involvere USA ville falde fra hinanden i løbet af en time!

  Kommentar by Santor — 12. januar 2021 @ 11:15

 20. God fremstilling af “deres narrativ ” som et alternativ verdensbillede til virkeligheden; er der overhovedet nogle hører hvad han siger om der er en logisk argumentation; kig på Goyas groteske malerier og sammenligningen med billedet af Kretz og konen.

  Kommentar by Moth — 12. januar 2021 @ 11:20

 21. Mon det midaldrende kulturradikale ægtepar Kretz også har fået fløjet en ridehest over Atlanterhavet på licensbetalernes regning?

  Hvordan går det i øvrigt med Johannes Langkildes licenshest Jazz?

  Kommentar by Revisoren — 12. januar 2021 @ 11:41

 22. They told him to take a stand…and he did.

  Kommentar by Michael Sjøberg — 12. januar 2021 @ 12:05

 23. Islammisk stat og BLM og ANTIFA i USA deler iconoclasm som værdi. Ødelæggelsen af statuer og billeder over historiske personer. Man har ikke set dette hos den amerikanske eller europæiske højrefløj.https://en.wikipedia.org/wiki/Iconoclasm

  Kommentar by CCC — 12. januar 2021 @ 12:11

 24. Fodboldkommentatoren Per Frimann er åbenbart også USA ekspert iflg. hans egen overbevisning :

  https://twitter.com/PerFrimann/status/1348701751977893889

  Kommentar by M.P. — 12. januar 2021 @ 12:16

 25. santor siger barnlig ønsketænkning ! det er mulig, men Biden er ikke indsat endnu

  Kommentar by k.m. — 12. januar 2021 @ 12:18

 26. Trumpf holdt en af de bedste taler i FN, imens Grete Thunberg var der for at tale helt hen i vejret om klimaet. På samme tid. Måske youtube har slettet den, men her var virkeligt en præsident der etisk og moralsk stod op imod menneskesmugling o.a. Den bedste tale jeg har set inde fra FN.

  Herhjemme har vi haft en der hældte rød maling over Statsminister Fogh i Folketinget, og en der lukkede høns ud i Folketinget :-) . Så hvad skal man mene om -Venstrefløjens moralske hylen frem og tilbage.

  Kommentar by Michael Unna — 12. januar 2021 @ 12:24

 27. Der er en klar forskel på omfanget af Danmarx Ramadanradios misbrug af licensmidler i forbindelse med udnævnelserne af Johannes Langkilde og Steffen Krets til USA-korrespondent. Da Langkilde gerne ville have sin familie med til USA betalte man for transporten af hustruens hest. Da Kretz gerne ville have sin hustru med til USA oprettede man en ekstra stilling. Pludselig var der åbenbart behov for 2 korrespondenter og den bedst egnede var tilfældigvis Lillian Gjerulf Kretz. Såvel fagligt som økonomisk havde det nok været bedre at give den ekstra stilling til hesten.

  Kommentar by bjarne binee — 12. januar 2021 @ 13:24

 28. Dansk MSM er ét stort sammenspist kulturradikalt foretagende, hvor man sørger for at ansætte familie og venner med de “rigtige” holdninger rundt omkring.

  For eksempel har ægteparret Kretz fået ansat deres talentløse datter Laura Møller Kretz på TV2 Fake News som “journalist”…

  Kommentar by Revisoren — 12. januar 2021 @ 13:52

 29. Trumpf sagde- Blue lifes matters- det blev han også kritiseret for. Trist med Betjentens mistede liv i Kongressen. (Død i tjeneste).

  Kommentar by Michael Unna — 12. januar 2021 @ 14:52

 30. Steffen Kretz kan ikke tåle, at demonstranterne var ligeglade med hans Kone.

  https://streamable.com/qh5s2q

  Kommentar by KineserSnot — 12. januar 2021 @ 15:15

 31. Kommentar by Michael Unna — 12. januar 2021 @ 14:52

  Betjenten blev ikke dræbt, han døde af medicinske årsager. Det nu kommet ud. Selvom pressen har fastslået noget andet.

  Kommentar by KineserSnot — 12. januar 2021 @ 15:39

 32. Det siges, Pelosi’s laptop blev fjernet fra hendes kontor.

  Mon ikke der sidder nogen fra Trump lejren og leder efter belastende materiale på den, man ved jo aldrig hvad hun er blandet ind i

  Kommentar by k.m. — 12. januar 2021 @ 16:05

 33. Er Merkel bange for censur kan give bagslaw´ også for hende?

  Det er ligegyldig om det er big-tech eller hendes EU der udøver censur mod politisk modstandere

  Kommentar by k.m. — 12. januar 2021 @ 16:14

 34. https://www.msn.com/da-dk/nyheder/udland/merkel-problematisk-at-trump-er-fjernet-fra-twitter/ar-BB1cEWDY?ocid=msedgntp

  Kommentar by k.m. — 12. januar 2021 @ 16:15

 35. Kommentar by k.m. — 12. januar 2021 @ 16:15

  Merkel skal ikke spille hellig.

  https://www.rt.com/news/316627-merkel-facebook-zuckerberg-hate/

  Kommentar by KineserSnot — 12. januar 2021 @ 16:41

 36. #30. k.m. — 12. januar 2021 @ 16:05
  På nettet kan man læse, at der på laptoppen var info om en sigtelse for pædofil voldtægt begået af en broder til Pelosi.
  Lige nu er Pelosi ved at begå fuldbyrdet voldtægt på demokratiet, med sine giftige psykotiske anklager mod en ærlig politisk modstander.
  Hun lyver stærkere end Johannes Langkildes hest kan rende – om hvadsomhelst.
  Hendes opførsel de seneste 4 år giver 10+ i kunstnerisk udførelse og intet andet. Andy Warhols bizarre optræden er ren amatørshow ved siden af det absurde teaterstykke, Nancy diverterer den amerikanske offentlighed med.
  Kan Pelosi damen komme for en rigsret for unødig trætte ?

  Kommentar by Gustav Jensen — 12. januar 2021 @ 16:42

 37. Kommentar by Gustav Jensen — 12. januar 2021 @ 16:42

  På det mørke internet, er der leaket billeder af Hunter Bidens pædofili. (Ja der er billeder af ham med børn)

  Kommentar by KineserSnot — 12. januar 2021 @ 16:56

 38. Når der censureres politisk er det selvfølgelig for at skjule sandheden. En frafalden journalist David Sorensen har skabt et fremragende netsted med sandheden i stedet for de efterretningstjenestestyrede medieløgne. Dog er han hoppet på CIA-vildledningen “The Hammer”, men det er en detalje. Her Goolag-oversat noget af det centrale:

  https://www.stopworldcontrol.com/trump/

  Medier er tankekontrol
  tanke kontrol
  Jeg har en kandidatgrad i grafisk kunst og kommunikation, hvilket simpelthen betyder: Jeg er blevet undervist i, hvordan man kan overtale folk med ord og billeder. Jeg ved, hvordan reklame og medier fungerer. I mange år havde jeg vidst, hvor uendeligt korrupt medierne er. Jeg så hver dag, hvordan de almindelige medier ikke informerede folk, men hvordan de fulgte en dagsorden for tankekontrol og massemanipulation.

  Næsten intet, som medierne siger, indeholder endda en brøkdel af sandheden. Alt, hvad de offentliggør, er en perversion af sandheden for at spille massernes sind.

  Nu så jeg denne Donald Trump rejse sig som en løve, og hvad han gjorde var lige så forbløffende som det var spændende: han afslørede åbent massemedierne som en stor falsk, korrupt manipulationsmaskine. Donald Trump registrerer i menneskehedens historie som den, der globalt afslørede løgne og bedrag fra de almindelige medier.

  præsident trumf falske nyheder
  Ingen havde nogensinde gjort noget, der kommer tæt på dette. Og han var ikke forsigtig med det: han var stump, uhøflig i ansigtet og spyttede over dig, da han ikke holdt tilbage, men bare råbte:

  MEDIERNE ER FALSKE NYHEDER!
  Alt, hvad de gør, ligger på jer alle. DE VEND ALTID SANDHEDEN, OG DE SPILER ET SPIL.

  W ow … Betydningen af dette undgår de fleste, der læser dette. Hvorfor? Siden tv’ets fødsel er massemedier blevet brugt af korrupte enheder i CIA, hemmelige samfund, topbankfolk, kriminelle industrier, Big Pharma osv. Til kun at gøre en ting: hjernevask menneskeheden, sløve masserne ned for at blive så dumme. at den kriminelle superrige elite bogstaveligt talt kunne gøre noget med dem.

  De øverste nazistiske eksperter inden for tankekontrol og massehypnose var blevet overført fra tysk til USA for at arbejde for regeringen og medierne.

  hjernevask
  Flere officielle operationer som Paperclip og Mockingbird havde et enkelt mål: at samle verdens bedste eksperter til at implementere en strategi for konstant hjernevask af masserne, så de kunne manipuleres til at tjene dagsordenen for de kræfter, der er”

  Kommentar by perhag — 12. januar 2021 @ 16:59

 39. Så når Generalen i står i det hvide hus den 7 og taler om “Hammer” og “Scorecard”

  Så det fordi han deltager i et CIA-psyop og det uden hold i virkeligheden?

  https://www.document.no/2021/01/11/doc-tv-ikke-alene/

  Kommentar by KineserSnot — 12. januar 2021 @ 17:01

 40. Australien gør som Polen. De vil ikke have Facebook censur på stof, som overholder Australsk lov
  https://www.youtube.com/watch?v=P8VmHXfKFQQ

  Australia begins crackdown on social media, after what they did to Donald Trump

  Kommentar by k.m. — 12. januar 2021 @ 18:26

 41. Reaktionerne på demonstrationen til fordel for Trump, var hysteriske i de almindelige medier. Herunder i de danske TV-og radiokanaler. Jeg tror det hovedsagelig skyldes at både Demokrater og medier i USA, såvel som her, var chokerede over den overvældende tilslutning til den fredelige del af demonstrationen. At ballademagere går over gevind og begår hærværk, ser man til alle store demonstrationer. Demonstrationer orkestreret af venstrefløjer går ofte langt mere grassat. Hvor ofte har vi ikke her i landet set demonstranter belejre Christiansborg. Endog trænge ind på Christiansborg og genere de folkevalgte.

  Optøjerne kan man ikke laste personen Trump for. Han har lov til at have sin teori om valgsvindel, selv om det nok kan give ham problemer, også i den Republikanske lejr. Han bruger vel sagtens beskyldningen som et fundament for sin fremtidige karriere som den reelle oppositionsleder og mediestjerne.

  Det der har været den værste skamplet på det amerikanske parti, har været Demokraternes gentagne forsøg på at få fjernet den folkevalgte præsident med usagligt misbrug af rigsretten. Trumps ageren kan jo også ses som et svar på Demokraternes rablende skøre og udemokratiske heksejagt.

  Kommentar by JC — 12. januar 2021 @ 18:32

 42. En jødelort med penge og magt. Hvad kan der dog gå galt…….

  Kommentar by Bilka — 12. januar 2021 @ 18:37

 43. Fik skimtet på DR text tv. En washington betjent er suspenderet for at have taget Trumpf Kasket på, og vist- stille og ordentlig- de vilde hårder af demonstrerende rundt i kongressen….(:-)).

  Kommentar by Michael Unna — 12. januar 2021 @ 18:53

 44. #39. JC — 12. januar 2021 @ 18:32
  Pointen er ikke, at Trump har sin teori om valgsvindel. Pointen er, at når landets præsident rejser anklager om valgsvindel, skal anklagen naturligvis behandles seriøst. Det betyder, at en uafhængig kommission skal nedsættes og undersøge anklagens holdbarhed. Hvordan er valghandlingen forløbet – lovligt eller ulovligt? Derefter kan kongressen tage politisk stilling til konsekvenserne. Retssystemet skal kun assistere politikerne med at fremskaffe dokumentationer.
  Alt andet er udemokratisk og ansvarspådragende for de politikere, der ikke vil undersøge anklagerne. Så simpelt er problemet.
  Kommer undersøgelsen ikke, har kongressen svigtet sit eget land – USA vil hermed have forladt demokratiet som styreform; foruden det pæne selskab.

  Kommentar by Gustav Jensen — 12. januar 2021 @ 19:19

 45. AT MEDIERNE LYVER, FORTIER OG MANIPULERER er hævet over enhver tvivl. Og DR er blandt de værste. F.eks. har P1 haft “eksperter” i USA-politik til at nedrakke og mistænkeliggøre Trump med udsagn som: Der er ikke foregået nogen form for valgsvindel, og når Trump påstår det, er det kun for at skabe en myte omkring ham selv. Han véd udmærket at der ikke er sket valgsvindel. Han tror ikke engang selv på de løgne om svindel som han slynger ud. Det er bare et taktisk spil fra hans side.

  Hvorfra véd disse “eksperter” hvad Trump selv tror på? Det aner de jo ikke noget om. DR er en rød løgnefabrik.

  Fakta er at der er foregået valgsvindel i stort omfang i de stater hvor “demokraterne” sad på valgprocessen. Det er der overvældende beviser for. Eller vil man påstå at alt det som er kommet frem via Hodja, Fox tv, NTD tv og mange andre kanaler, er bedrag og billedmanipulation? Er alt om hvordan der er blevet fusket med brevstemmer samt Smartmatics og Dominions computere mv. fri fantasi?
  Den skal man vist længere ud på landet med. Se selv de meget overbevisende videoer.

  Trump og republikanerne har al mulig grund til at tro at der er foregået et “demokratisk” kup, og til at en heksejagt og klapjagt på republikanerne allerede er begyndt, og vil få et enormt omfang i årets løb.

  Men om det kommer til at spænde stille af vil vise sig. Alle der tænker realistisk, véd at “demokraterne” ønsker et kommunistisk samfund med centralistisk styring, svækkelse af staternes lokale demokratier, større skattetryk, massiv censur, tankepoliti, hemmelige retssager og undertrykkelse af hvide amerikanere.

  Kommentar by BENT A — 12. januar 2021 @ 19:45

 46. Det utrolige er sket. Ekstra Bladet har skrevet en rimelig fornuftig leder om Trump.
  Ganske vist svines han til med de sædvanlige skældsord, men lederen har dog en pointe.
  Nemlig at alle Trumps millioner af tilhængere jo ikke forsvinder den 20. januar, bare fordi Creepy Joe indtager Det Hvide Hus.
  Hvis Creepy Joe bare fortsætter hvor Hussein Obama og Hillary Clinton slap, vil Trumps tilhængere kun stige i antal fremover, og vreden vokse yderligere…

  Kommentar by Revisoren — 12. januar 2021 @ 19:49

 47. # Gustav J, kl. 19.19: Bravo, det er sådan forløbet burde have været.

  Kommentar by BENT A — 12. januar 2021 @ 19:51

 48. Inden corona-pesten stod Trump til at vinde valget I OVERLEGEN STIL. Sygdommen skadede hans økonomiske resultater, og mange medier gav ham skylden for at smitten var kommet til USA. Men Trump var hurtigere til at begrænse smitten end “democrats”. Og han fik sat gang i vaccine-forskningen og produktionen. Men de mange anklager og beskyldninger fra BLM og de røde medier har kostet ham en del stemmer. Alligevel fik han over halvdelen af stemmerne. Han tabte ikke valget reelt, men man flyttede et par millioner Trump stemmer over til Biden ved brug af computere.

  Hvorfor skulle normalt tænkende USA-borgere dog foretrække Nancy Pelosi, Joe Biden og en hysterisk feminist fremfor Trump og hans stab af kompetente folk? Trump har jo tydeligt vist at han er på de almindelige borgeres side, og at han kunne skaffe dem fremgang.

  Kommentar by BENT A — 12. januar 2021 @ 20:04

 49. Kommentar by Gustav Jensen — 12. januar 2021 @ 19:19
  Oh no no no
  Pointen er at at over 60 uafhængige retsinstanser incl. højesteret har afvist den psykiske syge narcissistiske demagogs konspirationspladder.
  At han prøvede at få højesteret til at kigge på hans fordrukne vrøvl viser bare at hans realitetssans er en by i Rusland da højesteret kun kan foretage afgørelser i føderale tvists men ikke har beføjelser til at overrule de enkelte staters højesteretters afgørelser eller afvisninger af sager i spørgsmål om deres valglovgivning som er forskellig i stort set samtlige hvis ikke alle.
  Så hvad er det lige du mener der skal til for tossens falske konspirationsvrøvl som et overvældende flertal af Republikanske politikere forlængst har hældt ned af brættet.
  Og hvorfor er det kun i delstater han tabte der skulle være valgsvindel ?

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 12. januar 2021 @ 20:05

 50. Den person jeg har tiltro til i spørgsmålet om The Hammer er virkeligt eller en CIA-vildledning er CIA-sladrehanken Kevin Shipp, som bl.a. har forklaret hvordan CIA styrer den redaktionelle linje i en række medier. Her lidt om The Hammer:

  https://thedailycoin.org/2019/11/20/hammer-surveillance-hoax-psyop-intensifies-kevin-shipp/

  Kommentar by perhag — 12. januar 2021 @ 20:18

 51. P.H.R. det røde røvhul skulle have været en klat på lagnet, så var verden et bedre sted

  Kommentar by k. m. — 12. januar 2021 @ 20:34

 52. Kommentar by k. m. — 12. januar 2021 @ 20:34
  I lige måde med den lille justering at i stedet for en plet på lagnet så endte du som en plet på samfundet.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 12. januar 2021 @ 20:38

 53. Vil foreslå at man studerer News NOW, OAN tv, NTD tv, Fox tv og de mange hodja videoer. Og alene det at fjæs-book, twitter og mange andre debatsider er blevet tvangslukket af big-tech, så ytringsfriheden er blevet skåret så meget ned at den er tæt på at blive afskaffet helt, viser da at der foregår noget skummelt, at noget skal skjules, at democrats er ligeglade med demokratiet.

  At højesteret ikke ville behandle sagen, kan der være mange grunde til. Det behøver ikke at have noget med sagens indhold at gøre. Og det med 60 retsinstanser? Hvor er der dokumentation for at det ikke bare er en påstand?

  Nu betyder det ikke noget for USA-valget hvad vi danskere mener. Men vi kan måske lære noget af dets forløb.

  Kommentar by BENT A — 12. januar 2021 @ 20:41

 54. …fjæs-books og twitters debatsider er blevet tvangslukket…

  Kommentar by BENT A — 12. januar 2021 @ 20:44

 55. Rygtet siger at PHR og Jackass mødte hinanden ved et gloryhole i BumZen…

  Kommentar by Revisoren — 12. januar 2021 @ 20:44

 56. USAs højesteret kunne godt have afgjort at de tvivlsomme brevstemmer i svingstaterne ikke skulle tælles med. Men dommerne har måske frygtet for deres sikkerhed eller karriere, og ville måske derfor helst undgå at tage stilling.

  Kommentar by BENT A — 12. januar 2021 @ 20:48

 57. Kommentar by BENT A — 12. januar 2021 @ 20:41

  https://da.wikipedia.org/wiki/Højesteret_(USA)

  https://en.wikipedia.org/wiki/Post-election_lawsuits_related_to_the_2020_United_States_presidential_election

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 12. januar 2021 @ 21:03

 58. TRUMP – EN AMERIKANSK TRAGEDIE……. VELKOMMEN TIL SANDHEDENS VERDEN!
  Begge artikler kan læses hos document.dk. Den sidstnævnte artikel fortæller om det orwelske mørke der måske for evigt vil sænke sig ned over USA og Europa.

  Kommentar by BENT A — 12. januar 2021 @ 21:16

 59. Det tætteste vi kommer på valgsvindel er Trumps forsøg på at true republikanske Brad Raffensperger fra Georgia til af fifle (svindle)med de afgivne stemmer.

  Det alene burde være nok til at bure ham inde.

  https://www.cbsnews.com/news/trump-georgia-call-pressured-voter-fraud-evidence/

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 12. januar 2021 @ 21:38

 60. Hvor er det nu lige, man fravælger at betale licens til Stasi kanalen DDR??

  Kommentar by Løsriv Jylland! — 12. januar 2021 @ 21:52

 61. Var 44.000 stemmer (af i alt 157.000.000 afgivne = 0,028%)) gået til Trump de rigtige steder

  Arizona: 10.500 stemmer, 11 valgmænd
  Georgia: 12.000 stemmer, 16 valgmænd
  Wisconsin: 21.500 stemmer, 10 valgmænd

  så havde han vundet, og billedet havde nu været BLM og Antifa og woke people hærgende igen i alle stater. Og Biden/Harris, der i sommerens løb ikke tog afstand fra vold, ødelæggelser og plyndringer i mange amerikanske byer, ville næppe heller nu forsøge at standse det.

  Men sådan gik det ikke, så denne gang, denne ene gang, gik det så ud over politikerne selv og ikke den almindelige amerikaner, der blev terroriseret eller fik ødelagt sit livsgrundlag af vrede masser.

  Politikerne blev selv forstyrret. Fordi der ikke var indkaldt vagtpersonale nok, fordi de republikanske demonstrationer plejer at være fredelige. Og iht MSM er det så tæt på jordens undergang….og alt skyldes Trump…

  Mere bekymrende for det amerikanske demokrati er dog, at de uregelmæssigheder, som er blevet påstået, ikke virker til at være undersøgt til bunds, men er blevet afvist up front, fordi Trump-lejren som privat sagsøger ikke har kunnet fremskaffe tilstrækkelige beviser på den korte tid.

  Bedst ville det være med en virkelig grundig offentlig undersøgelse. De må være i alles interesse. Hvis rygterne er grundløse, så kan de elimineres, og Biden kan af flere anerkendes som legitim præsident. Og hvis der har været fusk, så må der foretages de nødvendige konsekvenser og ændringer i fremtidige stemmeprocesser.

  For den vestlige civilisation er det bekymrende, at den nu skal “ledes” af en præsenil nul-bon, der gennem 47 år i toppolitik ikke har bemærket sig med nogen selvstændige tanker eller resultater. Og tilmed kan være personligt påvirket af, at hans søn tilsyneladende ubegrundet har modtaget store summer fra USA’s største rivaler, Rusland og Kina.

  Den vestlige verden og vores værdier kan lide stor skade i de kommende 4 års ledelses-vakuum i USA. Kina, Rusland, Iran, Tyrket etc. skal nok kende deres besøgelsestid…..

  Kommentar by egon olsen — 12. januar 2021 @ 22:04

 62. Kommentar by egon olsen — 12. januar 2021 @ 22:04

  “Var 44.000 stemmer (af i alt 157.000.000 afgivne = 0,028%)) gået til Trump de rigtige steder”

  Ja ja men på den anden side set så ville ca. 7 millioner amerikanske vælgere føle sig taget godt og grundigt ved næsen.

  Det Amerikanske valg system trænger godt og grundigt til at blive ført up to date så vi ikke i fremtiden er vidne til mindretals diktatur som i virkeligheden er det vi har set senest i Trumps regeringsperiode med tanke på at han fik næsten 3 mill. færre stemmer end Hillary

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 12. januar 2021 @ 22:22

 63. Kommentar by Revisoren — 12. januar 2021 @ 20:44
  Ja ja og der florere også rygter om at du skulle være et satanistisk pædofilt pizzabud.
  LOL

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 12. januar 2021 @ 22:34

 64. Kun børn, speltkællinger og soyboys bruger udtrykket LOL…

  Kommentar by Revisoren — 12. januar 2021 @ 22:50

 65. Under valgdækningen forekom Ulla Terkelsen, som den mest objektive, og det siger ikke så lidt om de øvrige reportere.
  Steffen Kretz topper så listen over de subjektive.
  Men lidt ros skal han også have, for i modsætning til hans forgænger Johannes Langkilde, så skulle han ikke have bragt sin hest med til USA for 80.000 licenskroner.
  Han tog i stedet konen med, så har han også lidt at ride på.

  Kommentar by B. Christiansen — 12. januar 2021 @ 22:51

 66. Ja, hvis de 7 mill. virkelig findes….

  Intet er umuligt, men det virker da mærkeligt og usandsynligt, at Biden får 13 millioner flere stemmer sammen med Harris end sammen med demokraternes superstar Obama i 2012.

  Og at han får 7 mill. flere stemmer end Trump!?

  Særligt når Biden reelt ikke har nogen politik, og tilmed tilbragte det meste af valgkampen med at gemme sig i sin kælder og undgå at udtale sig om noget som helst. Stillede ikke op til nogen pressekonferencer overhovedet, og tog kun imod iscenesatte “Reimer-Bo-spørgsmål” hjemme i kælderen. Og selv da havde han vanskeligt med at fremsige to sammenhængende sætninger i træk.

  Harris kan ikke have bidraget med noget særligt vælgermæssigt. Da hun selv forsøgte sig som kandidat, måtte hun trække sig pga. minimal opbakning (<1% i demokratiske meningsmålinger), allerede inden primærvalgene begyndte.

  Over for det en præsident, som dagligt stillede op til pressens spørgsmål, tiltrak de største mængder af faktiske tilhængere og var populær som ingen anden i nyere tid – og netop er valgt som den mest beundrede mand i USA.

  Trods corona-risiko mødte vælgere frem til valgmøder i titusindvis for at se deres præsident. Og da han selv blev ramt af Covid, viste han sig som en supermand og rystede sygdommen af sig på få dage, og blev immun.

  Politisk havde han skaffet den bedste hjemlige økonomi nogensinde, bedre beskæftigelse og højere lønninger for de lavtlønnede, hjemflagning af virksomheder, forbedrede handelsbalancer over for Kina og EU.

  Hertil udenrigspolitiske resultater, der burde have givet ham Nobels fredspris: Ingen nye krige, men hjemtagelse af tropper, fredsaftaler med 4 af Israels tidligere fjender, forhandlet passificering af Nord-Korea, og et mere robust og balanceret NATO ved at få de øvrige medlemslande til at udvise øget økonomisk solidaritet.

  Hurtig indsats mod Covid ved at lukke for fly fra Kina og Europa, selv om Biden protesterede mod det. Den laveste BNP-nedgang blandt G8-landene, og strategisk fokus på den langsigtede redning ved at forcere vaccinen frem. Med det resultat, at verdens to først godkendte vacciner kom fra USA. Men katastrofal lokal håndtering i demokratisk styret New York og Californien resulterede i høje dødstal. Dog er der 10 europæiske lande, der relativt set har højere covid-dødsrate end USA.

  Tallene for de faktisk fremmødte vælgere på valgstederne, altså de personer, som vi med sikkerhed ved, selv har villet stemme, og selv har krydset af, viser stort flertal for Trump. Men brevstemmerne, hvor man ikke ved, hvordan de er afgivet og indsamlet, viste mærkeligt nok et endnu større flertal for Biden.

  Så alt i alt et meget mærkeligt udfald af valget. Mellem den formentlig dårligste kandidat i nyere tid, Biden, og en af de formentlig bedste præsidenter nogensinde, Trump.

  Det er så mærkeligt, at de mange udsagn om uregelmæssigheder burde undersøges virkeligt grundigt af en kompetent og uvildig kommission eller enhed.

  Kommentar by egon olsen — 12. januar 2021 @ 23:28

 67. Kommentar by Løsriv Jylland! — 12. januar 2021 @ 21:52
  Jeg mener at hvis man søger og får ansættelse som aupairpige i Nordkorea så slipper man til og med 2 måneder efter ansættelsens ophør.
  Men om det også er en konspirationsteori har jeg ikke undersøgt men holder fast i at det er sådan det er.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 12. januar 2021 @ 23:49

 68. Steffen Kretz er ynkelig

  Kommentar by Johnson — 12. januar 2021 @ 23:58

 69. Kommentar by egon olsen — 12. januar 2021 @ 23:28
  “Ja, hvis de 7 mill. virkelig findes….”
  Se det er godt spørgsmål for hvor mange af dem er i virkeligheden efterflg.
  døde som følge af Covid 19 og er deres stemmer så legale.
  Ironi kan forekomme
  ;-)

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 13. januar 2021 @ 00:00

 70. 56. BENT A
  Enig
  Men i sidste indstands var det Mike Pence. der kunne nægte at tælle valgmændene i svingstaterne med.
  Men nu talte han dem med og det er forræderi. dermed har Mike Pence accepteret Valgsvindlen.
  Men Trump og hans Støtter gør ikke. Så der er Udsigt til Ballade.
  Demokraterne har intet at gøre med den Demente og korrupte de skal have den 20/1 + Kamelen.

  Kommentar by Charles — 13. januar 2021 @ 01:23

 71. Steffen Kretz, er det ikke ham med Hingsten og Hoppen ??
  Konen er jo med til USA.

  Kommentar by Charles — 13. januar 2021 @ 01:25

 72. Kommentar by Charles — 13. januar 2021 @ 01:23
  Hvor stamper du din løgnhistorier op fra ?
  I flg.forfatningen over there havde Mike Pence ingen som helst mulighed for at at foretage sig det du falskt påstår men som din psyko afgud har bildt dig ind.
  Du burde hurtigst mulig afhentes af en blå vogn og tvangsinspærres på et sindsygehospital

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 13. januar 2021 @ 01:32

 73. # EGON OLSENS GLIMRENDE OVERSIGT OVER VALGETS FORLØB, 23.28, svarer til hvad der er foregået. Derfor er valget resultat aldeles utroværdigt. Og sammenholder man det med hvad NTD tv, Fox tv, OAN tv, News NOW tv, Prager U.com og ikke mindst hodja har fremlagt af videoer, er der samlet set meget stærke beviser og indicier for valgsvindel.

  Charles har ret i at Mike Pence efter reglerne kunne have nægtet at anerkende valget. Han svigtede som det skvat og den levebrødspolitiker han er. Han er USAs Tullesen.

  Kommentar by BENT A — 13. januar 2021 @ 02:16

 74. Er ikke imponeret af egon olsens gennemgang af valgsnydet i USA, især når der forefindes langt mere seriøse afsløringer af valgsvindlen. Men de kan jo ikke findes i løgnepressen. Man kan f.eks. starte med at læse de 2 bind fra Trumps finansielle rådgiver Peter Navarro:

  https://navarroreport.com/#b7231c7c-dfe7-4f2e-aa3e-637bf9610b2a

  Kommentar by perhag — 13. januar 2021 @ 04:11

 75. Perhag, Tak for tippet om Navarro-rapporten. Ser interessant ud, og bør undersøges nærmere

  Kommentar by egon olsen — 13. januar 2021 @ 07:44

 76. #49. Per Henrik Rasmussen — 12. januar 2021 @ 20:05
  citat: “højesteret har afvist den psykiske syge narcissistiske demagogs konspirationspladder.”
  Korrektion: Højesteret ønskede ikke at behandle sagen og opgav ingen årsag. Sandsynligvis fordi retssystemet afviser politiske sager – det ville for farligt for dem selv.
  Var demofascisterne så skråsikre på, at Trump lyver, kunne de bare lade en uafhængig kommission vurdere den – det turde demofascisterne ikke – de ville blive afsløret – derfor.
  Hvis nogen er syge i roen, er det Pelosi, Biden og MSM’s udemokratiske diktatorer. Pelosi handler totalt ulogisk og kan ikke fremvise beviser for sine vilde påstande. Det hedder unødig trætte.
  Gå efter manden og ikke bolden; som noget ny og spændende.

  Kommentar by Gustav Jensen — 13. januar 2021 @ 08:32

 77. Enig JC den 12. 18:32 “Optøjerne kan man ikke laste personen Trump for. Han har lov til at have sin teori om valgsvindel”. I øvrigt er din opsummering præcis og sober.
  Personligt finder jeg det indlysenede at Trump ikke kan acceptere at have tabt pga valgsvindel. Det siger sig selv. Han har i øvrigt sagt, at han helt normalt vil overdrage magten til demokraternes Joe Biden den 20. januar. Hvis der ikke fældes en dom, der forkaster valgresultatet inden. Trump er ikke levebrødspolitiker og opportunist, som de fleste andre politikere. Han er mere forretningsmand af natur. Derfor er hans credo nok: The Winner Takes it All! Og det er ikke nogen skam at tabe, hvis man gør sit yderste. Markedsøkonomiens credo.

  Kommentar by Amad — 13. januar 2021 @ 09:29

 78. @ Revisoren — 12. januar 2021 @ 20:44

  Fed humor og sikkert ikke helt ved siden af ;)

  Kommentar by Santor — 13. januar 2021 @ 10:41

 79. @ Revisoren — 12. januar 2021 @ 20:44

  Fed humor og sikkert ikke helt ved siden af ;)

  Kommentar by Santor — 13. januar 2021 @ 10:41

 80. Der var fem omkomne ved demonstrationen. En kvinde blev myrdet med et pistolskud, en politibetjent døde pga. sygdom, tre mere omkom. De tre sidste, hvad skete der med dem?

  På videoer ser det ud som om det var professionelle ballademagere der først trængte ind. Og nogen siger der ankom en bus eller flere busser med BLM- og antifa-bøller.

  Desuden havde Trump opfordret til en fredelig demonstration. Men DR og Pølletiken mener naturligvis at alt er Trumps skyld.

  At nogle borgere gik ind i bygningen da der først var lukket op, er da ikke noget særligt. Det er en offentlig bygning, ikke et privat område. Når man tænker på hvad de røde har lavet af ballade, vold, plyndringer og afbrændinger af butikker, biler og bygninger i flere amerikanske storbyer, er det ved kongres-bygningen jo småting i sammenligning.

  Kommentar by BENT A — 13. januar 2021 @ 10:50

 81. Spot on af Michael Pihl i artikel 12. januar 2021 i Trykkefrihed.dk:

  “Zuckerbergs Rigsdagsbrand
  Stormen på Kongressen var en Rigsdagsbrand. Et falsk alibi for Zuckerbergs autoritære censurregime. Anledningen til at antidemokratisk kup, ikke blot af en fanatisk Trump-pøbel, men af techgiganternes politisk korrekte middelklasse til ensidig fordel for den politiske elite og en radikal amerikansk venstrefløj. Som i Weimarrepublikken vil autoritære censurindgreb dog kun forstærke politisk polarisering, segregering og nedbryde ytringsfrihed og demokrati.
  Tech-giganter er i dag en større trussel mod det frie ord end radikale islamister – udtalte for nylig Flemming Rose

  Nu har Bigtech-regimet fået sin rigsdagsbrand. Nu har Mark Zuckerberg fået sit Weimar-øjeblik.

  Den 27. februar 1933 stod Rigsdagen i flammer i Berlin. En måned efter Hitlers udnævnelse til Rigskansler i en usikker koalitionsregering havde en forvirret hollandsk kommunist ved navn Marinus van der Lubbe sat ild til Weimar-demokratiet og til Tysklands parlamentsbygning, angiveligt fordi han derved håbede at kunne anstifte et folkeligt oprør. Men rigsdagsbranden var appelsinen i Hitlers turban og gav blot nationalsocialisterne anledningen til NS-diktaturet. Rigsdagsbranden var det nyttige påskud til indførelsen af autoritære nødlove, der dræbte ytringsfriheden og demokratiet i Tyskland.”

  Kommentar by Amad — 14. januar 2021 @ 16:04

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper