13. januar 2021

Asker H. Boye: “Er Lie Kaas’ stemme for hvid?”, “… tilbage er kun grupper sorteret efter farvekode.”

Venstreradikale identitetskrigere løber aldrig tør for kampe, og seneste handler om de danske stemmer til den nye Disney-film, der blandt andet har musiklæreren Joe i en af hovedrollerne. Han er sort, og så er det selvfølgelig helt vildt forkert, at hans stemme fordanskes af liljehvide Nikolaj Lie Kaas. I en tid hvor sorte skuespillere portrætterer hvide personer fra den vestlige kulturhistorie, er det problematisk med hvide stemmer i en animationsfilm. God kommentar af Asker Hedegaard Boye i Weekendavisen – Stemmefarve: Raseri (kræver login).

“… ‘Det handler ikke om det biologiske i stemmen, for man kan jo ikke høre så meget forskel, men det er det symbolske i respekten og anerkendelsen, samt at man bryder med de strukturelle mekanismer, der fastholder nogle skuespillere i hovedrollerne og andre i birollerne,’ udtalte Mira C. Skadegård, adjunkt ved Institut for Kultur og Læring på Aalborg Universitet, til Berlingske.

PÅ Twitter istemte straks filmmanden, musikeren og newyorkeren Kristian Leth, der kaldte valget af Lie Kaas for en ‘ærgerlig og unødvendig fejltagelse af Disney Danmark’. Leth mente desuden, at det kunstnerisk set var ‘upræcist og sløset og dovent at gå efter the usual suspect og miste nuancen’. Nuancen? Er Lie Kaas’ stemme for hvid? Kan Leth høre folks hudfarve?

… Kritikken hviler nemlig som altid på tre falske præmisser, nemlig at det kunstneriske valg stedse er en politisk handling (ofte ubevidst); at Amerikas dagsorden er verdens dagsorden; og at verden er arrangeret i gensidigt forstærkende undertrykkelsessystemer baseret på identitet.

Det første er en undervurdering, nej, misforståelse af kunstens rolle. Det andet afslører den teoretiserende klasses provinsielle anglofili. Og det tredje er et udtryk for den aktivistiske postmodernisme, der på mange af Vestens universiteter jonglerer selektivt med størrelser som relativsme og essentialisme, alt efter hvordan det passer i dens kram.

Placeringen i det såkaldte intersektionelle hierarki af etnicitet, køn, klasse, seksualitet og fysisk fremtoning bestemmer den moralske vægt: jo lavere placering, desto væsentligere. Det mest begrædelige ved denne ideologi er imidlertid, at den ender med at gøre som sine værste fjender: I en højere sags tjeneste udviskes individet, og tilbage er kun grupper sorteret efter farvekode.

(Musiklæreren Joe i Pixar Soul, 2020; Foto: Youtube)

Oploadet Kl. 10:56 af Kim Møller — Direkte link53 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/116263/trackback

53 Comments »

 1. Den i egne øjne anti-amerikanske venstrefløj er i virkeligheden noget af det mest amerikanofile der findes. Hovedløst kopierer de amerikanske politiske trends og gentager den amerikanske venstrefløjs talkingpoints. De tilpasser det ikke engang danske forhold, de opfører sig som om USA og Danmark var det samme.
  Ligesom deres amerikanske pendenter er de blevet NPC’er der kun kan repetere det de bliver fortalt af de amerikanske liberale medier og venstredrejede universiteter.
  Jeg så det ved en BLM demonstration, ingen substans, bare en flok hjernevaskede små hvide pigebørn der gentog Bwalyas slagord. På engelsk naturligvis, 100% kopieret fra amerikansk BLM.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 13. januar 2021 @ 11:23

 2. Endnu engang tager venstretosserne en bid af sig selv. Hvis DU som selvstændigt tænkende person ikke har erkendt deres umådelige hykleri så bliver den næste bid måske DIG!

  Kommentar by Santor — 13. januar 2021 @ 11:27

 3. Det ser ud til, at Kristian Leth slægter sin fordrukne fader på med kulturmarxistisk nonsens.

  Mon han også ordner køkkenpigen på køkkenbordet?

  Kommentar by Revisoren — 13. januar 2021 @ 12:55

 4. OT: I P1 lader man en “tilfældig” lytter ringe ind og fortælle at nedlukningen af republikanernes ytringsfrihed svarer til hvis man havde taget ytringsfriheden fra nazisterne. Trump er en amerikansk Hitler, mente lytteren. Kommunisten og bøssen Uffe Elbæk var også inviteret ind, og han syntes selvfølgelig også at Trump var helt forfærdelig, og at det er fint og godt at over halvdelen af amerikanerne er blevet udelukket fra den demokratiske debat

  At DR sorterer og filtrerer de lyttere som ringer ind, og hvem de inviterer til at deltage i deres udsendelser, er ikke noget nyt. DR har de sidste mange år foretrukket at være mikrofonholdere for de radigale, enhedslisten, sf og diverse ekstremister.

  Mange udsendelser synes at være teater og aftalt spil.

  Kommentar by BENT A — 13. januar 2021 @ 13:00

 5. PS: Den lytter der var sikker på at Trump er nutidens Hitler, var vist den eneste lytter der slap igennem. Gætter på at mellem 25 og 50 andre blev sorteret fra.

  Kommentar by BENT A — 13. januar 2021 @ 13:11

 6. Vi lever i den identitetspolitiske tidsalder og helt ærligt, så var det til at grine af, hvis ikke det var fordi det var så tragisk!
  Familien var samlet for at vi skulle se en film på Netflix. Valget faldt på en film om Maria Stuart. Historien var velkendt for de voksne. Den foregår i 1500 tallets England og Skotland. På mange måder spændende fortalt og vellavet; Men den faldt fuldstændigt igennem, for blandt de skotske soldater, bevæbnet med høtyve, svær og spyd dukkede helt igennem sorte afrikanske skuespillere op, ikke bare en enkelt, men flere rundt omkring i gelederne, ved hoffet var helt sorte adelsmænd og nærmeste rådgivere til de royale stridende kvinder! Flere indisk eller pakistanske skuespillere dukkede såmænd også op lejlighedsvis for at fuldende historieomskrivningen fuldstændigt og vupti så var 1500 tallets England og Skotland tryllet om til et multietnisk og multikulturelt samfund! Jeg sad målløs! Og vidste ikke om jeg skulle le eller græde! Men da jeg så hvor selvfølgeligt de yngste accepterede historien, som byggende på virkelige begivenheder, så besluttede jeg mig for at græde, eller rettere at blive forfærdet! For de vi var vidne til var George Orwells ministerium for sandhed for fuld udblæsning, historien omskrives så den passer til nutidens magthaveres ønskesamfund! Jeg havde faktisk svært ved at overbevise familiens yngste om at det de så var manipuleret, for i deres verden ville ingen lave noget der var så forkert, hvis ikke det var fordi det var sandt.
  Efterhånden som familien så flere og flere film og serier, blev det åbenlyst at det mere var normen end undtagelsen, at historien blev forfalsket!

  Joseph Goebbels:
  1. Hvis du vil fortælle en løgn, så fortæl en løgn, der er så stor, at ingen ville tro at du ville sige noget sådant hvis ikke de var sandt!
  2. Hvis en løgn siges ofte nok, bliver den til sidst sandhed!

  Kommentar by Den Nervøse — 13. januar 2021 @ 13:20

 7. Når marxister og radikale smider om sig med ord som intersektionelle hierakier, etnicitet, køn, klasse, strukturel racisme og sociale konstruktioner osv., kan man være ret sikker på at det handler om at dupere rakket.

  Ordene kommer hulter til bulter og har nærmest intet med reelle problemer at gøre. De røde vrøvler og pludrer, men deres ævl er fyldt med så mange “fine” ord at mange lader sig imponere og manipulere.

  Men i længden forgifter vrøvlet alt med tænkning, moral og åndelighed, så at en åndelig formørkelse indfinder sig. Tidsånden bliver syg og pervers. Og selv universiteterne kan blive til idiotanstalter.

  De røde tosser kan bedøve os og spilde vores tid med deres nonsens, og kan lokke mange med på meningsløse klimakampe, kønskampe, “grønne” omstillinger, multi-kulti og kommunistiske “ordninger”.

  Men kommunismen er en skør og ondskabsfuld dødskult. Foreløbig har hundredvis af millioner af familier i 35 lande fået en skrækkelig skæbne pga. den røde og brune fascisme.

  Som altid og hver gang ender i gangstervælde og statsterror.

  Kommentar by BENT A — 13. januar 2021 @ 13:47

 8. Jo mere De såkaldte Antiracister går op i hudfarve til det ene eller andet, jo mere såkaldt racistisk virker de. Det lidt ligesom et sår fra USA,s rettighedsbevægelse tilbage i starten af 60 erne, hvor der helt klart var racistiske love- med at sorte kun måtte sidde bagerst i busser, og de havde Deres eget toiletter, og hvor man kunne tale om racisme. Det sår bliver Antiracisterne ved med at pille i for at blive ved med at retfærdigøre Deres indsats. Sydafrika har opgivet appartheid- for lang tid siden, og der er såvidt vides ikke nogen-racistiske- love I USA eller Europa. Den mest racistiske bevægelse herhjemme er for mig at se- Black Life Matters- som åbenbart til Demonstrationer vil indele folk i Hudfarve….Det er en latterlig selvmodsigelse af karat. Hvorfor må Hvide Mennesker ikke lægge navn til Sorte figurer? Skal man grine eller skal man græde?
  youtube: Wild Cherry- Play that funky music (White boy)…læg mærke til bandmedlemmernes sound og (ja) hudfarve. :-) :-) :-)

  Kommentar by Michael Unna — 13. januar 2021 @ 13:57

 9. Det venstreorienterede segment går efterhånden mere op i race end nazisterne gjorde.

  Kommentar by W — 13. januar 2021 @ 14:00

 10. # Den nervøse 13.20: Ja, det ender med vikingefilm hvor halvdelen af vikingerne er kulsorte negre, mens den anden halvdel er hvide kvinder. Der kommer sikkert også snart film som viser at det var kvinderne som byggede byerne, skabte teknologien, videnskaben og lægekunsten og på den måde flyttede menneskeheden fra jordhulerne og op og frem til den moderne civiliserede verden.

  Men lunefulde som kvinder er, har de nu fortrudt og ønsker at komme tilbage til jordhulerne. Det lykkes dem nok.

  Kommentar by BENT A — 13. januar 2021 @ 14:20

 11. EN SIBIRISK VINTER KAN VÆRE PÅ VEJ TIL USA OG EUROPA. For totalitær, udemokratisk og folkefjendsk politik synes at blive udrullet i hele den vestlige verden. Læs “Vinteren kommer” hos hodja eller document. En dyster spådom om at USA nu på få dage eller uger kan blive et stalinistisk kommunistisk samfund.

  Det kan ende som den største, frygteligste, blodigste og længstvarende katastrofe i over 1000 år.

  Kommentar by BENT A — 13. januar 2021 @ 14:41

 12. 11) Ja altså Islam har De jo været nærmest totalt servile overfor selvom det er en yderst totalitær diktatorreligion med en Førerprofetideal, og sammentidig har de bevidstløst talt om- integration, som om de kan få Islam og frihed og Demokrati til at gå op i en højere enhed. Det kan de ikke. Det ved de måske godt, men man bilder de frie befolkninger en løjnemoral ind, fordi man er blevet for politisk diplomatisk fej til at forsvare nogetsomhelst. At EU i sin konstruktion hurtigt kan drejes den vej er jeg ikke i tvivl om (En udemokratisk Kommission og et Micky Mouse parlament, hvor Lobbyister er de eneste der kan påvirke medlemmerne. Alt det helt udenom Demokratiet). Det skal siges der er håb i Polen, Ungarn, og Tjekkiet-visalandende. Australien har også været et håb.
  Selv EU menneskerettighedsdomstolen, som jeg vil kalde EU,s religiøse domstol har underkendt ytringsfriheden for- religiøs freds skyld (østrisk sag)-(Kilde: Se Trykkefrihedsselskabet). De sociale medier vedrørrende Trumf siger sig selv.

  Kommentar by Michael Unna — 13. januar 2021 @ 15:18

 13. #6 Den Nervøse
  Som så mange andre gentager du en løgn. Det Goebbels gjorde var i en tale at fordømme englændernes og franskmændenes propagande som netop var at fortælle massive løgne i propagandaøjemed.

  Kommentar by Danskeren — 13. januar 2021 @ 15:52

 14. BTW. Er det ikke kun racister der går op i farver?

  Kommentar by Santor — 13. januar 2021 @ 16:04

 15. Kommentar by Danskeren — 13. januar 2021 @ 15:52

  Ja Goebbels havde nemlig læst Edward Bernays Propaganda, han opdaterede den efter krigen og kalde den Public Service.

  Kommentar by KineserSnot — 13. januar 2021 @ 16:40

 16. Kommentar by W — 13. januar 2021 @ 14:00

  Nazisterne gik op i race, men de ville ikke ødelægge andre racer i deres hjemlande. Det vil venstreorienterede tilgengæld, alle racer skal have deres værdiset tvunget ned over sig.

  De Europæiske Racer, De Asiatiske Racer, Araberne, Perserne, Latin-Amerikanerne. Der er vel ikke nogen der ikke skal tvinges til at følge deres kulturradikalisme.

  Kommentar by KineserSnot — 13. januar 2021 @ 16:42

 17. Kommentar by BENT A — 13. januar 2021 @ 14:41

  Søg på Morgoths Review på bitchute.

  Uriaspostens spamfilter gør det umuligt at linke til bitchute.

  Kommentar by KineserSnot — 13. januar 2021 @ 16:46

 18. Venstreradikale identitetskrigere løber aldrig tør for kampe”

  De må kede sig gudsjammerligt, imponerende de kan tage sig selv alvorligt, de stakler..

  Kommentar by tavsen — 13. januar 2021 @ 16:57

 19. Tåbeligt og latterligt, men det kommer rullende hen over os som en ny tids tåbelige og latterlige åndsdiktatur.

  Hvad kan vi gøre? Finde os i ingenting. Skide dem i halsen.

  Kommentar by Crass Børsting — 13. januar 2021 @ 17:12

 20. Det er altså også totalt woke at Amin Jensen lægger stemme til Shrek. Han er bare så meget grisehuds farvet og har slet slet ikke grøn hud og mærkelige ører! Kun vægten har de til fælles…

  Kommentar by kartoffeldansker — 13. januar 2021 @ 17:49

 21. Den som man elsker tugter man

  Dumhed er en del af sin egen modsætning.Begrebet er svært at forstå, da kun et vist intellekt kan være dumt… Selv virkelig intelligente mennesker kan være dumme

  Kommentar by Link — 13. januar 2021 @ 18:28

 22. # kartoffeldansker

  Til gengæld er flæskebjerget Amin Jensen medlem af Alternativet, hvilket naturligvis giver ekstra point hos kulturmarxisterne i filmbranchen…

  Kommentar by Revisoren — 13. januar 2021 @ 18:43

 23. Jeg håber faktisk, at alt det her “woke” nonsens gør en masse danske skuespillere og andre kendisser arbejdsløse, da det MÅSKE kan få dem til at indse, hvor farligt, skadeligt og anti-hvidt det progressive projekt er.

  Kommentar by Peter Nielsen — 13. januar 2021 @ 18:52

 24. Temmelig fjollet at folk bliver ophissede over hvem der lægger stemme til en animeret fiktionel figur.
  Jeg ser ærligt talt relativt afslappet på at f.eks. Heimdall i Marvels fantasi-film er sort selv om det nok næppe var sådan vores forfædre forestillede sig den Asgårds vogter, det vak ikke engang sådan Marvel fremstillede ham i de oprindelige tegneserier!

  Der hvor jeg synes at jeg simpelthen hellere vælger at boykotte en serie er når det hele bliver direkte retarderet som f.eks. i serien Bridgerton hvor den engelske dronning Charlotte med rødder i den tyske fyrstelige slægt Mecklenburg-Strelitz præsenteres som værende sort baserende på en temmelig usansynlig myte https://en.wikipedia.org/wiki/Charlotte_of_Mecklenburg-Strelitz

  Seriens instruktør ønskede åbenbart at tage sig absurd kreativ frihed med en historisk person og stille spøgsmålet: Hvad hvis Dronning Charlotte vitterligt var en sort kongelig i det tidlige 1800-tals England.
  https://screenrant.com/bridgerton-queen-charlotte-black-true-story-historical-accuracy/
  Svaret kan man se i traileren: En massiv forfordeling af sorte der med løs hånd bliver tildelt adelstitler, godser, guld og høje positioner ved hoffet.
  https://screenrant.com/bridgerton-queen-charlotte-black-true-story-historical-accuracy/

  #KorrupteNegere!

  Kommentar by Den Kutteklædte Hævner — 13. januar 2021 @ 18:55

 25. 22) Smukt indlæg.:-)

  Kommentar by Michael Unna — 13. januar 2021 @ 19:05

 26. 24) hvad disse mennesker på kontanthjælp ikke skal igennem er ikke småting – hvad med at tilbyde manden en førtidspension og lidt fred i livet

  Kommentar by Link — 13. januar 2021 @ 19:25

 27. Manden er syg og kan ikke holde på et arbejde

  Kommentar by Link — 13. januar 2021 @ 19:27

 28. Muhammed myndighed kan ikke stoppe sig selv Link – Beder til at de får Guds værste straf

  GUD være med jer på Uriasposten

  Kommentar by Ronkedor — 13. januar 2021 @ 19:40

 29. Lige nøjagtigt link – Det er typisk Muhammed myndighed at ville vise deres magt

  Kommentar by Ronkedor — 13. januar 2021 @ 20:02

 30. OT: DR bliver en mere og mere ekstrem rødradikal radio-sender.

  I den senere tid har P1 haft en lang serie om KØNSDISKRIMINATION af kvinder, foretaget af nogle forsikringsselskaber. Det har DR gjort et stort nummer ud af i stribevis af indslag og udsendelser.

  Men den langt værre kønsdiskrimination der foregår af mænd i skilsmisse-systemet, har ikke DRs interesse. De feministiske skilsmisse-bureaukrater har i årtier behandlet mændene yderst nedladende og fjendtligt, har trampet på deres MR og har gjort dem retsløse. Også børnene har fået en kynisk og iskold behandling, og er blevet gjort retsløse.

  Skilsmisse-systemets kommunistiske politik skøjter DR hen over med den største ligegyldighed. Diskrimination er kun interessant når den går ud over kvinder.

  Så var der også noget debat hvortil Søren Pind fra V og Ole Birk Olesen fra LA var inviteret til at sige noget om Trump og indvandring. De lød begge to som var de 100% radikale. Har de nogensinde været andet?

  Kommentar by BENT A — 13. januar 2021 @ 20:25

 31. Lige præcis Link – Det vil sige at du er et produkt af Muhammed myndighed og Kim Møller Uriasposten ikke fatter en skid

  Kommentar by Ronkedor — 13. januar 2021 @ 20:26

 32. Det var da noget af opfordring Kim Møller, hvad med en artikel om Newcastle boldklub

  Kommentar by Ronkedor — 13. januar 2021 @ 20:56

 33. Det er ikke bare identitet/intersektionel, det er kritisk raceteori.. boykot nyracisterne..

  Kommentar by anno — 13. januar 2021 @ 21:22

 34. Uhyre er et begreb som oftest sættes i forbindelse med ondskab og grusomhed.

  Et andet ord for uhyre er “monster”, som kommer fra det vulgærlatinske ord monstrare (i fortid monstrum), fra monere (= at advare/mane, der viser til opfattelsen af, at vanskabninger varsler gudernes vrede). [1]

  Personer som foretager sig grusomme handlinger, eksempelvis tortur, mishandling, mord og andre psykopatiske gerninger, bliver ofte karaktiseret som uhyrer.

  Kommentar by Ronkedor — 13. januar 2021 @ 21:49

 35. En ronkedor er en gammel, ofte aggressiv hanelefant, der lever adskilt fra flokken. Ordet kan også anvendes om ‘en ældre, vrissen mand’.

  I ældre betydning kunne det også være en pralhals. Ordet kommer af det hollandske ronkedoor, som betyder ‘enligt levende elefant’.

  På hollandsk findes også ordet ronkadoor om en pralhals og om en art flyvefisk. Begge ord stammer oprindeligt fra det portugisiske roncador, som både betyder ‘en, der snorker’, ‘flyvefisk’ og ‘pralhals’.

  Hvorfor elefanten er kommet ind i billedet forklares i Ordbog over det Danske Sprog således: »Der skal findes en Slags gamle Han-Elefanter med udgaaede Stødtænder, der er drevne ud af Parringskampen af yngre Medbejlere og alene kan give deres Maskulinum til Kende gennem en Brølen eller Brummen, der lyder baade latterlig og gyselig«.

  Kommentar by Ronkedor — 13. januar 2021 @ 21:51

 36. Er det ikke tredje gang “Ronkedor” bringer de samme indlæg? (42 og 43)

  Kommentar by BENT A — 13. januar 2021 @ 22:02

 37. Hvor ville det være rart, hvis en plug-in kunne overtage besværet med at springe visse kommentatorers indlæg over.

  En skillestreg mellem hvert indlæg, som foreslået af Bent A, ville gøre det lettere at springe ned til kommentatorens navn, og derefter enten op til kommentarens begyndelse, eller ned til næste kommentators navn, osv.

  Kommentar by Træt — 13. januar 2021 @ 22:23

 38. Lige meget hvor meget i prøver på at krybe uden om korset skal i få den straf i fortjener.Så vidt jeg ved findes helvede i Koranen, noget som Bent A og Kim Møller skal tage højde for, Muhammed wannabe (Newcastle United)

  Kommentar by Ronkedor — 13. januar 2021 @ 23:24

 39. Kommentar by BENT A — 13. januar 2021 @ 22:02
  Jow og han lider af marginalt flere kortslutninger i den smule hjerne han har tilbage tilbage end du gør.
  Når man over en længere tidshorisont lever på en løgn eller er forfalden til at lade sig narre af demagoger som f.eks Trump så viser adskillige studier at chancen for skrumpehjerne er et invaliderende stort problem

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 13. januar 2021 @ 23:30

 40. Per Henrik Rasmussen kan ikke forholde sig til ordet/Navnet GUD :)) så går han i selvsving – ud med den røde løber Per Henrik Rasmussen, Klodsmajor

  Kommentar by Ronkedor — 13. januar 2021 @ 23:41

 41. Kommentar by Ronkedor — 13. januar 2021 @ 23:41
  Når engang selvswingerklubben genåbner så smut du derned og bliv korsfæstet
  Klump

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 13. januar 2021 @ 23:47

 42. Jeg har navnet med mig, mere end hvad du har, Klodsmajor

  Kommentar by Ronkedor — 13. januar 2021 @ 23:51

 43. Sov på den Klodsmajor, du vil altid være et skridt bagud

  Kommentar by Ronkedor — 13. januar 2021 @ 23:56

 44. Kommentar by Ronkedor — 13. januar 2021 @ 23:51
  Ja det har du og kan du nu sove godt.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 13. januar 2021 @ 23:56

 45. MAGTDEMONSTRATION WIKIPEDIA

  En magtdemonstration er det at en person, nation, organisation eller lignende demonstrerer sin magt og styrke indenfor et område. En magtdemonstration kan være politisk, religiøs, mm.

  Hvis det i et givet miljø ikke er klart, hvem der er den stærkeste, kan gensidige magtdemonstrationer eskalere, som det f.eks. skete i rumkapløbet og i våbenkapløbet under den kolde krig.

  Magtdemonstrationer kendes også fra dyrenes verden, hvor de ofte tjener det formål at afgøre styrkeforholdet, uden at det kommer til kamp. Eksempler kan findes hos hjorte, påfugle og hundestejler.

  Kommentar by Ronkedor — 14. januar 2021 @ 00:39

 46. Hvor patetisk.
  Nu står verdens største løgnhalass endelig frem og siger det han burde ha´ indrømmet forlængst (omend ikke direkte) at han er en taber der prøver at redde røven af den smule der er tilbage af hans selvrespekt i forsøget at redde det der ikke kan reddes.
  Fuck en taber af en tøsedreng

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 14. januar 2021 @ 00:46

 47. HVAD ER EN RONKEDOR

  En ronkedor er en gammel, ofte aggressiv hanelefant, der lever adskilt fra flokken. Ordet kan også anvendes om ‘en ældre, vrissen mand’.

  I ældre betydning kunne det også være en pralhals. Ordet kommer af det hollandske ronkedoor, som betyder ‘enligt levende elefant’.

  På hollandsk findes også ordet ronkadoor om en pralhals og om en art flyvefisk. Begge ord stammer oprindeligt fra det portugisiske roncador, som både betyder ‘en, der snorker’, ‘flyvefisk’ og ‘pralhals’.

  Hvorfor elefanten er kommet ind i billedet forklares i Ordbog over det Danske Sprog således: »Der skal findes en Slags gamle Han-Elefanter med udgaaede Stødtænder, der er drevne ud af Parringskampen af yngre Medbejlere og alene kan give deres Maskulinum til Kende gennem en Brølen eller Brummen, der lyder baade latterlig og gyselig«.

  Kommentar by Ronkedor — 14. januar 2021 @ 00:54

 48. “HVAD ER EN RONKEDOR”
  Betydningen burde måske indbefatte at det opgraderes til at det en der spammer på en gammeldags måde og som ikke havde forudset at internettet ville blive opfundet

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 14. januar 2021 @ 01:15

 49. Slug den kamel 🐫 Per Henrik Rasmussen/Klodsmajor

  Kommentar by Ronkedor — 14. januar 2021 @ 01:24

 50. Med mindre du kan garantere at kamelen er økologisk og ikke er fodret med genmodificeret hallalcertificeret flæskesvær sluger jeg ikke noget som helst

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 14. januar 2021 @ 01:47

 51. – Bent A

  Jeg slettede nogle af dine mange off topic-henvisninger.

  Kommentar by Kim Møller — 14. januar 2021 @ 04:14

 52. Tilbage til emnet:

  For det første spiller filmen på stereotypen om den sorte soulneger – når nu vi ved, at trans kinøjsere er de mest soulagtige mennesker, der findes.
  For det andet burde de have ladet Blæwer Soerensen indtale rollen. Nåh nej, det ville jo have været stereotyping. Selvfølgelig burde det være en hvid kvinde. Mette Mink?

  Kommentar by Bastardo — 14. januar 2021 @ 11:04

 53. #Rokedor.
  Ignorer den kolbøtte.
  Fodrer du trolden, kommer den igen.

  Kommentar by B. Christiansen — 14. januar 2021 @ 23:43

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper