16. januar 2021

Gymnasielærer: Trump er ‘fascist’, “.. intolerant, og nægter at tage afstand fra racistiske grupperinger”

Diverse Trumphadere er oppe på de høje nagler for tiden. I onsdagens P1 debat, argumenterede pensionerede skolelærer Niels Christian Sauer eksempelvis for, at det var i orden at udelukke Trump fra Twitter. For hvis man kunne tage tilbage til ’30’erne, og tage mikrofonen fra Goebbels og Hitler, så var vi sluppet for 2. Verdenskrig”. På Facebook fremturer han med hashtagget ‘Sætkritikkenfri’, en 2015-kampagne for offentligt ansattes ytringsfrihed.

Her en kommentar fra Rasmus Eliasen, gymnasielærer på Midtsjællands Gymnasium:

“Rasmus Eliasen Må man godt kalde Donald Trump en fascist i undervisningen?

Det er et voldsomt ord, men ja, det må man godt. Han er antidemokrat, han er intolerant og nægter at tage afstand fra racistiske grupperinger, han lyver, manipulerer og fordrejer ud i det groteske, han skaber en personkult, hvor loyalitet til lederen står over alt, han opildner og tilskynder til vold mod politiske modstandere. Og han har siden sit valgnederlag for to måneder siden forsøgt at kuppe sig til fire år mere.

Fascist er et kontroversielt ord at bruge om Trump, men efter sidste uges voldsomme begivenheder står det klart, at det ikke er et forkert ord at bruge. Hvis man har et problem med det jeg skriver, så mener jeg man har et problem med den bekendtgørelse vi har for vores ungdomsuddannelser i Danmark.” (Rasmus Eliasen)

(Gymnasielærer Rasmus Eliasen, Facebook, 15. januar 2021)

Professoralt associationstrick

“… Residensen i Mar-a-largo, Florida, er indrettet i lignende stil. Det er let, næsten for let at trække paralleller til andre despoter og diktatorer, der har brugt en lignende overdådig stil; ofte med et lille middelalderligt slot involveret. Linjen fra Herman Göring og Albert Speer over Saddam Hussein til Victor Yanukovich er åbenbar. … Trumpismens æstetik mangler i kraft af maleteknikken og personfikseringen forbindelse til noget transcendent, som despoter og diktatorer ellers prøver at spejle deres evighed igennem. Den afbildede historik og malemåde peger bagud. Trumpismen mangler en æstetisk vision fremad.” (Professor Bent Fausing, POV International, 11. januar 2021)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/116289/trackback

38 Comments »

 1. Må man kalde Mette Frederiksen totalitær?

  Kommentar by Hul igennem? — 16. januar 2021 @ 16:01

 2. Er David Trash kreperet?

  Den kulturradikale nulbon har underligt nok ikke været inviteret i Deadline som “ekspert” her på det seneste…

  Kommentar by Revisoren — 16. januar 2021 @ 16:10

 3. Om Rasmus Eliasen:
  “En Trump tilsviner” er et kontroversielt ord at bruge om Eliasen, men efter den ovenover citerede Eliasen kommentar står det klart, at det ikke er et forkert ord at bruge.

  Eliasen gider ikke engang nævne eksempler på de fæle egenskaber Eliasen tillægger USA’s hidtil bedste præsident. Eliasen er en småtbegavet bigot papegøje, som nok vasker sin mund for sjældent – for at blive i Eliasens underlødige jargon.

  Kommentar by Gustav Jensen — 16. januar 2021 @ 16:21

 4. Rasmus Eliasen kan selv være Facist. Han er ihverttilfælde ufattelig etisk og moralsk DUM. Man kan mene hvad man vil om Trumfs person og politik, men han er ikke mere Facist end Rasmus Eliasen. Tager Rasmus Eliasen afstand fra BLM bevægelsen? For den er da helt og holdent racistisk (Hvide skal gå bagerst i Demonstration). Politisk var Trumf den bedste udenrigspolitiske Præsident USA har haft i længere tid. Før Coronakrisen fik han også Økonomien til at gå bedre i USA, pga oieudvinding, Hans fejl var undervudering af Coronaviruset, som han arrogant afviste som seriøst, og hans sene indgriben 6 Januar. Personligt er han en Narcisist. Men Facist? Det kan Rasmus selv være.

  Kommentar by Michael Unna — 16. januar 2021 @ 16:35

 5. For nu sprogligt at forblive overthere in Gods Own Country, maa man godt kalde Rasmus Eliasen
  for: ” The southern end of a northbound horse” ? Ja da, det ved gud man maa. Mage til opblaest nar har jeg sjaeldent hoert om.

  Kommentar by krassisten — 16. januar 2021 @ 17:15

 6. Der er uhyggeligt mange mennesker der ikke – når Trump kommer på tale – formår at adskille følelser, fiktion og fakta fra hinanden. De bliver som små Nancy Polisier i en psykriatisk afdeling: impeach, impeach, impeach, IMPEACH, IMPEACH

  Kommentar by ino — 16. januar 2021 @ 17:49

 7. På en måde er de jo at undskylde, når man tænker på mediernes ensidighed. Går man ikke ind på alternative medier, får de intet andet syn på ham og hans politik. På den anden side burde folk dog stille sig det spørgsmål, om hvorfor han har så mange vælgere, hvis han var så forfærdelig. Men det er selvfølgelig nemmere at brøle med vinden, så bliver man ikke hængt ud som dum eller værre racist.

  Kommentar by Britta Due Andersen — 16. januar 2021 @ 18:09

 8. RASMUS ELIASEN har sikkert hørt DRs P1 PROPAGANDA SÅ MANGE GANGE, at han er totalt hjernevasket. Igen og igen har han hørt DRs journalister påstå at Trump er djævelen selv…… Hitler, Stalin, Mao og Pol Pot i een person, et amerikansk uhyre, en idiot, psykopat og udspreder af kæmpestore løgne. En potentiel krigsforbryder og folkemorder osv.

  Mængden af bla-bla-bla fra DR er som Niagara-vandfaldet når der er mest vand i floden.

  Bent Fausing er nok også et rødt betonhoved. Ingen af de to har vel gidet sætte sig ind i hvad Trump har udrettet, og de vil sikkert glæde sig hvis USA bliver til et kommunist styret land.

  Uhyggeligt at danske elever kan blive overladt til en marxistisk stodder som Rasmus Eliassen.

  Kommentar by BENT A — 16. januar 2021 @ 18:14

 9. # UNNA: Så vidt vides var Trump betydelig hurtigere til at stoppe indstrømningen af smittefarligere kinesere end democrats. De ønskede at fortsætte importen af syge flypassagerer.

  Kommentar by BENT A — 16. januar 2021 @ 18:17

 10. Der findes to fag i skolen: Matematik og propaganda.

  Kommentar by Skatteyderen — 16. januar 2021 @ 18:22

 11. Hvis Niels Christian Sauer synes tilsyneladende at det er morsomt eller for den sags skyld relevant, at mixe forskellige tidsperioder sammen; men så er det der med at slukke for mikrofonerne sgu da alt for primitivt?!

  Men okay, nu hvor Niels Christian alligevel har taget os med ud på sin infantile tidsrejse; hvad så med at bringe METOO bevægelsen i spil?! – Hverken Hitler eller Goebbels ville have nået at få lederhoserne fri af røvballerne førend METOO-erne havde fået dem ekspederet op fra ølkælderen og ud med tiggerstaven – Så måske er det med tidsrejser ikke så tosset endda?

  Kommentar by T. Flodur — 16. januar 2021 @ 18:22

 12. Det er NÆSTEN UTROLIGT at de røde slet ikke kan få øje på at situationen er lige omvendt: Det er democrats som har kuppet sig til magten med omfattende valgsvindel i 5-7 stater. Som påvist af en række personligheder, (general Thomas McIverney osv.) tv-stationer, privat-radioer, hundredvis af vidner og ligeså mange videoer.

  Nettet rummer en rigdom af informationer om democrats valgsvindel. Men hvis man kun ser og lytter til Danmarks OFFICIELLE KANALER bliver man narret.

  Kommentar by BENT A — 16. januar 2021 @ 19:10

 13. 8) Måske har du ret, men han nedtonnede Coronaen, og han reklamerede imod brugen af Mundbind i starten (Indtil han selv blev ramt).

  Kommentar by Michael Unna — 16. januar 2021 @ 19:48

 14. I DR er de HENRYKTE over at democrats fik KUPPET republikanerne. De forstår ikke, eller VIL ikke forstå at det med Capitol, folkets hus, på visse måder svarer til rigsdagsbranden i 1933, som nazisterne brugte som påskud til at styrke deres magt, lægge pressen i lænker og starte en forfølgelse af borgere som ikke var begejstrede for Hitlers politik.

  Kommunister har det med at forregne sig. Titusinder af Stalins hengivne fans og medløbere endte med at blive tortureret og henrettet, og det samme skete for de kommunister og bøsser som hjalp islamisterne med at komme til magten i Iran.

  Det der sker i USA og Europa i denne tid, kan nemt blive til ulykke for mennesker af alle slags, og de røde vil næppe være i sikkerhed, hvis vores demokrati og civilisation udskiftes med diktatur, barbarisk politik og vilkårlige juridiske udskejelser.

  Kommentar by BENT A — 16. januar 2021 @ 19:48

 15. Endnu en skolelærer der hele sit liv har færdedes i det beskyttede miljø, skolevæsenet.
  Endnu en idiot, der har pjækket i historietimerne, men skal udbrede sin uforstand over uskyldige værgeløse skole purker.
  Nu har han så brugt lidt tid på at bladre i ordbøgerne, så han kan sløre sin manglende viden i floromvundne fremmed ord.
  Han vil gerne flage som intellektuel, men falder håbløst igennem.
  Må man gerne kalde Trump en facist i undervisningen?
  Nej, det må du sgu ikke. Dine politiske tilbøjeligheder holder du uden for undervisningen.
  Din fornemste opgave er at bibringe poderne de elementære færdigheder, og intet andet. Din tid skal ikke bruges til noget der ligger uden for pensum, og slet ikke på noget der ligner utilsløret indoktrinering.
  Du er en klovn der har misforstået din opgave!

  Kommentar by Finn A. Skov — 16. januar 2021 @ 19:51

 16. 14) Flot skrevet. Enig.

  Kommentar by Michael Unna — 16. januar 2021 @ 20:13

 17. Der er mange demagoger på venstrefløjen.

  Kommentar by KineserSnot — 16. januar 2021 @ 22:43

 18. Som sædvanlig, så går der er par dage og så bliver medierne løgne afsløret. Problemet er bare at mange har ædt dem rådt efter de blevet “spammet” til at starte med.

  >Earlier in the day, the top federal prosecutor overseeing the sweeping probe of the riots at the Capitol told reporters that at this stage, they had no “direct evidence” that rioters who stormed the U.S. Capitol had formed “kill capture teams.”

  https://www.reuters.com/article/idUSKBN29K0K7

  Kommentar by KineserSnot — 16. januar 2021 @ 23:05

 19. Kommentar by BENT A — 16. januar 2021 @ 18:17

  Imens Trump ville stoppe rejser fra Wuhan, så havde demokraterne gang i en “Hug a Chinese”-kampagne.

  Kommentar by KineserSnot — 16. januar 2021 @ 23:21

 20. Alt er muligt nu. Rød har fået alt. Og nu kommer nok et “rebound” af vvilde dimensioner. Rød vil tage alt, ødsle alt, og vel prøve så meget som muligt, at smadre alt der er blåt (dansk blåt) de har SOME med sig så det bliver nemt at være galninge.

  Biden siger alle migranter velkommen og de er allered lukket ind, ved grænsen til Mexico…
  Det, der nu kan ske for Trump, er at han bliver martyr, eller mere martyr. At rød, tør være så hadsk mod halvdelen af USAs befolkning er opskriften på konflikt.

  Jeg synes ikke, der er nogen, der har fundet ud af, hvad det var oprererne på Capitol, egentlig ville? Lave lidt ballade vel. Det udlægges til at de ville besætte Capitol og vælte alt. Det er jo totalt komisk. Og komisk at rød kan lade sig selv gætte i sådanne sindssyge overdrivelser.

  4 år med hatespeak har endeligt gjort dem totalt luftbårne…de vil nok smadre alt og alting, USA, bliver svag og China, Russia, Iran, sidder nu og venter på hver deres del af kagen.. So help me god..

  Kommentar by Gaflen — 17. januar 2021 @ 00:20

 21. Alt hvad han anklager trump for passer på hans egen fløj, og i modsætning til hans anklager imod trump kan det bevises, både i dag og historisk.

  Men alle de tosser med trump derangement syndrome (medierne inkluderet) burde stille sig selv dette spørgsmål: “Hvordan skal jeg få likes på min vrede og kliks på mine artikler om 6 måneder, når ingen taler om trump længere?”

  Og derefter det værste spørgsmål af dem alle for en venstreorienteret: “Er jeg nu nødt til at forholde mig til hvad en venstreorienteret regering gør når den får magt? Og hvor længe kan jeg tie stille om en pædofil og korrupt gammel mand som er tusinde gange værre end trump, bare fordi han er på min side?”

  De fleste af dem vil være indlagt på den lukkede eller arbejdsløse om et halvt år når de ikke længere kan få opmærksomhed på trump eller kritisere biden/harris, og de har fortjent det hver og en af dem for den splittelse de har skabt og de liv de har taget.

  Det er din fremtid rasmus eliasen, og ved du hvad det bedste er? At du allerede godt ved det selv.

  Kommentar by Per — 17. januar 2021 @ 07:30

 22. Helt ærligt, jeg bryder mig egentligt ikke om Trump! Efter valgnederlaget har han opført sig mærkeligt og hans afgang har været og er uskøn! Han er forfængelig og opfører sig klodset, men der er faktisk temmelig meget af hans politik, der har været rigtig god.
  Han har villet stoppe migrantstrømmen fra syd, han var faktisk ved at få styr på økonomien, han forlangte temmelig bestemt af os europæere at vi skulle opfylde vores NATO forpligtigelser, egentligt det manglede bare! Derimod har han håndtering af Coronapandemien været katastrofal! Men Fascist nej! Når man kalder nogen fascist skal man kende sine begrebet, et helt centralt begreb i fascismen er territorial udvidelse og imperiebyggeri. Tyskernes lebensraum mod øst og Mussolinis mare nostrum i Middelhavet, og Trump har været den mindst ekspansive præsident i siden 1800 tallet.
  Han har brugt mindre militær magt og trukket flere styrker hjem end nogen af sine forgængere, så meget at selv Enhedslisten syntes det var for meget! Så fascist tværtimod!

  Kommentar by Den Nervøse — 17. januar 2021 @ 08:35

 23. Man kan vel tilføje at ingen i Vesten vidste hvor fantastisk smitsom denne corona virus er. Og omfattende nedlukninger medfører enorme økonomiske tab, som også koster også liv. Bare se hvordan de covid-syge fylder så meget på hospitalerne at mange andre patienter skubbes ud og ikke kan blive behandlet. Og fakta er at Trump var betydelig hurtigere til at gøre noget mod smittefaren end democrats. Og hvis man naivt tror på DRs og TV 1+2’s bagtalelse af Trump, får man nemt en skæv opfattelse af hvad der er foregået derovre.

  Kommentar by BENT A — 17. januar 2021 @ 09:48

 24. Nu er det så Biden, Nancy Pelosi og Kamel-damen og deres røde parti som skal regere USA. Et nydeligt trekløver må man nok sige. Hvis man studerer hvad mange bøger og hodja osv. fortæller om kommunisme, nazisme, valgsvindel, BLM og feministisk fanatisme, vil man måske komme til det resultat at verden er på vej ind i en meget, meget mørk og skummel fremtid.

  Vanviddet blomstrer, men kan det føre til noget godt?

  Kommentar by BENT A — 17. januar 2021 @ 09:57

 25. Enig med den Nervøse i at Trumps politik ikke har været fascistisk. Han har muligvis ikke været tidligt nok ude mht. at stoppe valgsvindelen, men hvad kunne han gøre ved den? Han kunne vel ikke sætte nationalgarden, militæret eller internationale valgobservatører ind, eftersom de enkelte stater er selvstyrende langt hen ad vejen. Hvad svindelen angår, er der masser af videoer på nettet som fortæller om den. (men snart lukkes nettet vel også ned med hård censur?)

  Kommentar by BENT A — 17. januar 2021 @ 10:06

 26. @24, BENT A . “Vanviddet blomstrer, men kan det foere til noget godt? ” Det korte svar: Nej.

  Kommentar by krassisten — 17. januar 2021 @ 10:43

 27. Må man godt kalde Rasmus Eliasen et affaldsprodukt?
  Det er voldsomt ord, men ja, det må man godt.
  Argumenterne herfor fremgår af Eliasens eget indlæg.
  Har man problemer med det jeg skriver, så arbejder man formodentlig indenfor ungdomsuddannelserne i Danmark.

  Kommentar by bjarne binee — 17. januar 2021 @ 11:51

 28. *bjarne binee 11:51
  Ja – og man må godt sige at Rasmus Eliasen indoktrinerer sin elever med egne holdninger og egne opfindelser af hvad fascisme er!
  Nu ved vi ikke hvilke fag Rasmus Eliasen underviser i, men noget tyder på at det er samfundsfag eller historie.
  Det er voldsomme ord, men man må godt sige at Rasmus Eliasen burde komme tilbage på skolebænken! For han falder i det sædvanlige venstrefløjshul, hvor man bare kalder alle dem man ikke kan lide for Fascist, uden at have styr på hvad det er!
  På det sidste har der faktisk almindelig enighed på venstrefløjen om, at man burde afsætte Trump i de sidste 14 dage af hans embedsperiode, for han var jo nok farlig og ville starte en atomkrig! – Venstrefløjen er med andre ord parat til at begå statskup! Og den sidste præsident der var ved at starte en atomkrig var faktisk demokrat, såmænd JFK.

  Kommentar by Den Nervøse — 17. januar 2021 @ 13:57

 29. Rasmus Eliasen, lærer i tysk og historie på MSG Haslev Gymnasium

  Kommentar by KineserSnot — 17. januar 2021 @ 14:03

 30. Fascisme er et af de mest dæmoniserede og misforståede begreber og for de anti-hvide globalister er det bare en betegnelse for nogen man ikke bryder sig om og derfor gerne vil udskamme og svine til.

  Kommentar by Peter Nielsen — 17. januar 2021 @ 14:22

 31. Det er “sjovt” nok tilhængerne af kommunismen, (som er den ideologi som har myrdet flest uskyldige på kortest tid) som har mest travlt med at beskylde andre for at være fascister.

  Kommunisterne har myrdet mange millioner mennesker, som “Gulag Ø-havet” “Kommunismens sorte bog” og bøger om Lenin, Stalin, Mao og PolPot beretter om. De røde har endog slået flere ihjel end nazisterne.

  Det sørgeligste ved Rasmus Eliasen er ikke at manden er en småfjollet og mislykket gymnasielærer, men at der er tusinder af hans slags på skoler, i redaktioner, i radikale og “borgerlige” partier og rundt omkring i systemet.

  I betragtning af kommunismens rædselsvækkende statsterror og blodbade i en lang række lande, burde den i dag have været forkastet af alle med normal begavelse.

  Det bliver spændende hvad democrats vil bruge magten til? Vil de oprette et hemmeligt politi og starte en klapjagt på millioner af amerikanere?

  Kommentar by BENT A — 17. januar 2021 @ 16:19

 32. Hvad Cuba-krisen angår, er der også dem som udlægger den som at det var Krustjof og Castro som var ved at starte en atomkrig ved at ville placere atomraketter på Cuba, mens Kennedy afværgede krigen med en flådeblokade, fremfor et opgør med Sovjetunionen og Cuba. Krustjof trak så de skibe der var på vej til Cuba tilbage.

  Kommentar by BENT A — 17. januar 2021 @ 16:27

 33. Når kommunisterne (virkelig nazisterne) overtager, bliver de venstreorienterede hippier de første der falder under tyranniet

  Kommentar by Peter — 17. januar 2021 @ 16:49

 34. “Trumpismen mangler en æstetisk vision fremad.” (Professor Bent Fausing, POV International”

  Professor Bent Fausing vil også lege med i tilsviningen af Trump. Han regner vel med, at det er karriérefremmende at udslynge idiotisk irrelevant bavl ud i den blå luft – bare det sviner Trump og bekræfter omverdenen i, at professor bent Fausing er rettroende indskrænket bigot – ligesom alle de andre hjernedøde trumpsvinere. Intet er for småt til at bagtale USA’s bedste præsident med.

  Kommentar by Gustav Jensen — 17. januar 2021 @ 17:30

 35. Intet nyt under solen.

  Husker at 99 % af mine gymnasielærere i starten af 80’erne var betonkommunister.
  Bare for at provokere dem meldte jeg mig ind i KU, og mødte frem i skole i skjorte og slips…

  Kommentar by Revisoren — 17. januar 2021 @ 20:08

 36. BENT A 16:27
  Ja men JFK spillede højt spil og vandt, men det var ikke en selvfølgelighed! Khrustjov trak sig og blev afsat! Men naturligvis vores sympati var og er med Amerikanerne!

  Kommentar by Den Nervøse — 18. januar 2021 @ 13:01

 37. Ham der er beviset på hvor galt det står til, i uddannelsessektoren, røde fascister hele bundtet. Og det er netop det sjove, at vor tids røde og liberale er vendt tilbage til Stalins skole hvor censur og forfølgelse af alle politisk anderledestænkende er dagens ret. Det er samme grundlæggende dunkle princip, som regeringen lægger under hele Coronanummeret; folk skal udskammes hvis de ikke danser i takt. Vi skal lære at underordne os, gøre som magthaverne befaler, dem der ikke vil skal brændemærkes. Vor tids jødeforfølgelse, ingen vil se det – før de også kommer efter dem. Og det gør de.

  Kommentar by LarsB — 19. januar 2021 @ 00:42

 38. Nu da min egen ringhed bliver inddraget, så kan jeg trøste de anonyme netkrigere herinde med, at det pågældende opslag var ment som oplæg til diskussion i en lukket gruppe. Gymnasielærere må også godt diskutere.
  I øvrigt var det en meget interessant diskussion.

  Resultatet blev, at det godt kan diskuteres, om Trump kan kategoriseres som decideret fascist. Men trumpismen har bestemt fascistiske træk, sådan som anerkendte fascisme-forskere og historie-professorer som Robert Paxton og Timothy Snyder har påpeget. Timothy Snyder bl.a. i Weekendavisen for nylig.
  Forfatteren til bogen Anatomy of Fascism, Robert Paxton, mener faktisk, at det efter den 6. januar er nødvendigt at kalde ham fascist.

  Men da folk automatisk tænker Hitler, når de hører fascist, så er det også et dumt ord at bruge, for det er Trump ikke, og det skaber forvirring.

  I øvrigt kan jeg berolige Uriaspostens læsere med, at der skam undervises så neutralt, som det lader sig gøre.
  Men undervisere i både folkeskole og gymnasium er også forpligtet på en formålsbekendtgørelse, som danske politikere har formuleret. Det er vores opgave at fremelske en demokratisk ånd i undervisningen og at “styrke elevernes respekt for friheds- og menneskerettigheder”.

  Antidemokratiske tiltag som at lyve om et valgresultat og at opildne folkemasser til at angribe politiske modstandere, så de må frygte for deres liv, er altså i den forbindelsen noget, som vi ikke kan være neutrale over for.

  Som underviser i Danmark må vi ikke behandle demokratiske og anti-demokratiske handlinger på lige fod. Det ville være i strid med vores formålsparagraf. Derfor behandles DDR, Kina og Sovjetunionen naturligvis også kritisk.

  Og det tror jeg vi alle skal være glade for.

  P.S.: Jeg kommer ikke til at svare på nogen kommentarer.

  Kommentar by Rasmus Eliasen — 19. januar 2021 @ 14:51

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper