31. januar 2010

Flere offentlige institutioner dropper svinekød -> ‘integrationen går fremad’

Meningsmålinger afspejler ikke nødvendigvis virkeligheden, og det at flere muslimer føler sig danske, behøver ikke nødvendigvis være udtryk for vellykket integration. Ulf Hedetoft er en af de integrationsforskere, der ser det som sin opgave, at integrere danskerne ind i en multikulturel verden, med rammer defineret af islam. Overfladisk succeshistorie i Berlingske Tidende (via Ritzaus Bureau) – Religion fylder mindre blandt indvandrere.

“Alt imens regeringen slås med det kuldsejlede burkaforbud og i øvrigt skærper kravene til udlændinge, der vil have permanent ophold i Danmark, så går det fremad med integrationen…

Faktisk vokser afstanden mellem den politiske debat og virkeligheden blandt indvandrere, mener professor og integrationsforsker Ulf Hedetoft fra Københavns Universitet.

– Der er en meget ringe sammenhæng mellem virkeligheden og den meget marginaliserende debat, der er politisk og i medierne. Ofte med et ubalanceret fokus på enkeltsager, siger Ulf Hedetoft, der også er formand for Nordic Migration Research, en forening for forskning i indvandring i de nordiske lande.

Ifølge undersøgelsen er andelen af indvandrere, der slet ikke føler sig danske, siden 2005 faldet fra over 30 procent til under 20 procent i 2009.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/11656/trackback

12 Comments »

 1. Meningsmålinger kan styres på mange måder. Man kan fx spørge på strøget omkring middagstid. Da er der ikke for mange til stede af de, der betaler gildet.

  Det er almindelig benyttet af DR og TV2.

  Kommentar by Børge — 31. januar 2010 @ 17:46

 2. Det lader til at være et ret nymodens propagandafif, at herboende muslimer omtaler Danmark tidligt og silde som “vores land” og ofte efterfulgt at sætninger som “vi er nødt til at blive enige om …”. Etc.

  Underforstået, at Danmark er tabt for danskerne, og at det er os, der er vanskelige, hvis vi ikke vil forstå og indordne os under det og de nye tider, som muslimer har indført, og hvor beklumret nationalisme og egoisme må vige for islamisk modernitet. tza tza tza!

  Bare se hjemmesiderne for Demokratiske Muslimer eller socialdemokraten Yildiz Akdogan på JP Blogs, som er begyndt at sammenligne Europas etniske befolkninger med jødehetzende nazister. Den politiker er virkelig klam, alt hvad hun skriver handler om, at det er så synd for hende og andre muslimer, og hun nægtere at beskæftige sig med de oplagte spørgsmål, som folk har stillet hende. Hun er fremtidens politiker, så længe det varer. Og det er ikke ret længe. Rigdommen smuldrer og med den godmodigheden og tålmodigheden, som allerede er blevet misbrugt alt for længe.

  Kommentar by Anonym — 31. januar 2010 @ 18:03

 3. Det lader til at være et ret nymodens propagandafif, at herboende muslimer omtaler Danmark tidligt og silde som “vores land” og ofte efterfulgt at sætninger som “vi er nødt til at blive enige om …”. Etc.

  Underforstået, at Danmark er tabt for danskerne, og at det er os, der er vanskelige, hvis vi ikke vil forstå og indordne os under det og de nye tider, som muslimer har indført, og hvor beklumret nationalisme og egoisme må vige for islamisk modernitet. tza tza tza!

  Bare se hjemmesiderne for Demokratiske Muslimer eller socialdemokraten Yildiz Akdogan på JP Blogs, som er begyndt at sammenligne Europas etniske befolkninger med jødehetzende nazister. Den politiker er virkelig klam, alt hvad hun skriver handler om, at det er så synd for hende og andre muslimer, og hun nægtere at beskæftige sig med de oplagte spørgsmål, som folk har stillet hende. Hun er fremtidens politiker, så længe det varer. Og det er ikke ret længe. Rigdommen smuldrer og med den godmodigheden og tålmodigheden, som allerede er blevet misbrugt alt for længe.

  Kommentar by Mette — 31. januar 2010 @ 18:04

 4. ” Der er en meget ringe sammenhæng mellem virkeligheden og den meget marginaliserende debat, der er politisk og i medierne. ”

  Udtaler professor og integrationsforsker Ulf Hedetoft , bosat i nordsjællands smørhul af virkelighed.
  Jo vi får skam noget for skattepengene gør vi.

  Kommentar by PB — 31. januar 2010 @ 19:27

 5. En gammel bordbøn forfattet af Kingo, hvor intet ondt bliver sagt om de uintegrerbares forfædre (apropos en nylig artikel om vores angest og bæven for de middelalderlige), dette er blot en højsang til livet og leverpostejen og hele resten:

  Tak for al din Foedsels Glaede,
  Tak for dit det Guddoms Ord,
  Tak for Daabens hellig’ Vaede,
  Tak for Naaden paa dit Bord,
  Tak for Doedsens bitre Ve,
  Tak for din Opstandelse,
  Tak for Himlen, du har inde,
  Der skal jeg dig se og finde

  Kommentar by kalle — 31. januar 2010 @ 19:55

 6. Ja, hvad ellers? Vi taler om muslimers selvfølgelige opfattelse: Vesten i Islam, dummies. Skal den vendes om, må vi nok se at tage os sammen til andet end alle disse magtesløse ord.

  Kommentar by lechaim — 31. januar 2010 @ 20:16

 7. “Religion fylder mindre blandt indvandrere.”

  Det afspejles ikke i danske/vestlige offentlige institutioner og i det offentlige rum, idet religion (religiøse forbud og påbud) fylder mere og mere netop dér (halalkrav, svinekødsforbud, alkoholforbud, boligområder med forbud mod hunde, tørklæder til kvinder og piger, bederum) i Danmark/Vesten – og islam har fået alt for mange særhensyn og særregler, hvilket skader vestlige sekulære og frie samfund og skader kvinders og pigers – og mænds og drenges frihedsrettigheder. Hvilket vi f.eks. kan se med nyindførte forbud mod ja, grisekød. Hvad bliver det næste? Kød forbud i folkeskoler – af hensyn til et fåtal af blodfattige afmaskuliniserede veganere? Indførelse af bederum i folkeskolen? At børn ikke må have sko på i skole, mere kønsapartheid etc.?

  Nej, stå fast på frihed til selv at kunne bestemme hvad man som sekulær, vestlig borger vil have af mad til sig og sine i offentlige institutioner – både på skoler og i børneinstitutioner og på uddannelsessteder og arbejdspladser etc.

  Krav om at fjerne svinekød bliver givet ikke det sidste der kræves af hensyn til religion og ‘integration’ og miljø. Vestrefløjen har kørt det helt store politiske anti-kød spisning i stilling igen. Nøjagtig som i 1970’erne. Så stå fast – og jeg håber også at DF kæmper for denne sag, selvom den umiddelbart ser lille ud og kan virke irriterende at kæmpe med. Det er en principiel sag. Og svinekød – og i det hele taget det at kunne spise kød, hvor man ønsker det og når man ønsker det – ER en af den vestlige kulturs muskler.

  Ligeledes håber jeg også at DF vil kæmpe for at offentlige institutioner – særligt hvor der er børn – bliver fri for demonstrative missionsuniformer til kvinder – dvs. tørklæder.

  Kød forbud, religiøse hijabs krav til kvinder og øget feminisering af den vestlige kultur gør simpelthen Vesten for ensidig, for usexet og for uinteressant og fad. Så her har DF og de borgerlige noget der klart viser et alternativ til en i stigende grad kastrerende, feminiseret og klimaforskrækket venstrefløj. Den er blevet alt for hellig i mere end en forstand. Alt for frelst og uden humor.

  Så nævnes det at der er marginaliserende debat. Det skal jeg lige love for. En af dem er at alle mulige forskellige religionskritikere nu af akademikere – og af flere politikere og religiøse – kaldes for islamofober.

  Netop det usaglige, uprofessionelle og uværdige skred i dansk/vestlig debatkultur gør at det er tvingende nødvendigt at kæmpe for retten til religionskritik. Uanset hvilken religion det drejer sig om. Det skal atter være muligt at lave religionskritik – og religionssatire – som det er muligt at lave kritik af alle mulige andre former for adfærd og handlinger og tankesystemer. Religion – også islam – skal ikke kunne fredes for kritik – i så fald har vi religionstyranni – og ikke et åbent demokrati.

  Godt at DF står fast – viser værdimæssige muskler – på sin ret til religionskritik – den vestlige ret til at kritisere religiøse handlinger og holdninger og tankesystemer. Her viser DF og de borgerlige også et klart alternativ til den mere eller mindre lammede venstrefløj.

  Mette, jeg er enig i din kritik af den kvindelige socialdemokrat. Hun sidder (i overført betydning) på Helle T’s skulder og taler med hver gang Helle T åbner munden og taler om frihed for kvinder, sekularisme og modernitet. Det er sgutte vestlig forståelse af frihed det parti har fat i mere – ikke med de udmeldinger hun har i hvert fald. Det er uhyrligt det der er ved at ske med socialdemokraterne. Mærkeligt at se et så ellers moderne parti sådan gå baglæns på flere måder. Partiet er efterhånden slet ikke til at kende mere. Læg mærke til at det parti har været flittigt til at kalde religionskritikere for islamofober.

  Hvorfor hulan dog stemme på et parti der siger sådan til religionskritikere – når man er ikke-troende og går ind for at alle skal kunne bruge sin ret til at kritisere religion og ditto normer og påbud og forbud – hvis de findes urimelige – uanset hvilken religion?

  Kommentar by Liva — 31. januar 2010 @ 23:35

 8. “Underforstået, at Danmark er tabt for danskerne, og at det er os, der er vanskelige, hvis vi ikke vil forstå og indordne os under det og de nye tider, som muslimer har indført, og hvor beklumret nationalisme og egoisme må vige for islamisk modernitet. tza tza tza!”

  Det er danskerne selv der har tabt Danmark i deres værdiforladte, naive og selvfede verdensopfattelse. Men – lad falde hvad der ikke kan stå. En så svag kultur fortjener ikke at overleve.

  Kommentar by Boo — 1. februar 2010 @ 11:55

 9. Enig. Det er ikke et spørgsmål om, at flere muslimer ‘føler’ sig danske. Hvis jeg fik 25-doblet min månedsløn uden at røre en finger, kunne jeg sikkert føle mig ‘integreret’ hvorsomhelst? Spørgsmålet er om de ER integreret? Det kan de færresste muslimer nok blive og endnu færre ønsker det, tror jeg. Hvorfor skal de i det hele taget integreres, hvis de ikke vil? Det konstante krav om at integrere sig gør dem afvisende eller aggressive, tror jeg. Jeg tror vi må lade dem passe sigselv og holde øje med at de ikke laver for mange ulykker på os og hinanden. Og vi må sende alle dem hjem, vi kan komme afsted med og kun integrere dem, der insisterer på det og evt. med en løgnedetektor teste oprigtigheden af deres ønske om at afsværge islam og blive danske. Ud med resten. Hvis de ikke er danske statsborgere er de jo ifølge konventionen turister og turister skal jo hjem på et tidspunkt?

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 1. februar 2010 @ 15:11

 10. Kan sgu godt forstå at mange forældre vælger at smøre madpakken selv.
  Og hvis kantinen på arbejde ikke serverede ordentlig mad, tog jeg gerne min egen madpakke med. Rullepølsen, leverpostejen, salamien, kødpølse, flæskesteg, hamburgerryg. det er sgu ikke til at undvære lige sluttet af med en lun delle.

  Kommentar by flaben — 1. februar 2010 @ 16:14

 11. OT – og dog ikke. Frankrig er en ledende indikator for Danmark og Frankrig er ved at dø:

  http://galliawatch.blogspot.com/2010/01/lost-territories-forgotten-people.html

  Kommentar by Sigwar — 1. februar 2010 @ 19:36

 12. 11.Sigwar. Tak for det interessante link til artiklen “Lost Territories, Forgotten People” af Mireille Popelin om de 12 millioner franske arbejdere, som er ‘forsvundet’ dvs glemt, fordi de ikke har råd til at flytte ud af boligområderne i forstæderne, der er blevet fyldt med indvandrere. Nu må de leve med daglige forhånelser og ydmygelser fra deres nye naboers side. Danmark er nok tættere på Frankrig i denne henseende end vi umiddelbart tror? Allerede i 1997 overværede jeg, da jeg tilfældigt kom forbi, hvordan en kvindelig pensionist blev skældt ud af en indvandrer, da hun sagde, at han ikke måtte cykle på fortovet, hvor han var tæt på at køre hende ned: “Du skal ikke tale til mig – du skal holde kæft!” råbte han ind i ansigtet på hende. Da han var væk, sagde hun til mig: “Ja, vi kan jo ikke gøre noget, for så bliver det værst for os selv”. Hun var blevet fremmed i sin egen lejighed på Rolighedsvej på Frederiksberg og i sit eget land. Og det er blevet værre siden. Og i København behøver vi blot at tage s-toget til Malmø og mindre end ½ time efter er vi midt i den kommende danske multikulturelle virkelighed à la Beirut. Muslimerne dér driver nu jøderne ud af byen og Malmøs socialdemokratiske borgmester, Ilmar Reepalu, siger at han forstår, at muslimerne gør det. Venstrefløjen dér er nu så godt som forenet med islam og Sverigedemokraterne, som er de eneste indvandringskritiske er jaget vildt. Offentligt ansatte i Sverige bliver afskediget for at være indvandringskritiske. Det skete for over 10 år siden for en bekendt af mig som var gymnasielærer i Karlskrona.

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 3. februar 2010 @ 15:40

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper