5. februar 2021

Zetland-journalist om håndbold-VM: Vi tromlede ‘den egyptiske optimisme’ – “… os, der er skurken.”

Mads Olrik er uddannet journalist, og skriver for venstreorienterede Zetland. Har er glad for håndbold, men har det lidt stramt med at Danmark lige har genvundet Verrdensmesterskabet. Vi var favoritter, fysisk stærke, effektive, og når man har overmagten, har man ’skurkerollen’. Særligt kvartfinale-sejren over værtsnationen Egypten, generer ham. Egyptiske spillere fik deres livsdrøm smadret, og lå grædende på gulvet. Vi var ‘ikke onde, men der var noget skurkagtigt’ over sejren: “Vi trådte, objektivt set, på den lille helt.”, lød det torsdag på Radio4.

Mads Olrik kommenterer hos Zetland – Hvis håndbold var en Disney-film, er det os, der er skurken. Og det er nyt.

“Det er kommet gradvist, men står efterhånden lysende klart, ikke kun i håndbold, men også fodbold og tennis. Engang var vi danskere de små, vævre underdogs, der frejdigt gik op imod overmagten. De ord giver slet ikke mening at bruge om Danmarks sportsidentitet i dag. Nu giver det mening at bruge ord som ‘fysik’, ‘effektivitet’ og ‘nulfejl’. Håndboldlandsholdene er måske det tydeligste eksempel på den tendens. Især fordi vi også har skullet vænne os til en anden ny ting. Nemlig at håndboldherrerne er sportsligt dominerende.

Alt det leder hen til et spørgsmål, vi er nok nødt til at stille os selv, nemlig: Er det os, der er de onde i denne her historie? Og jeg tror ikke, du vil bryde dig om svaret.

… Det danske håndboldlandshold, de regerende verdensmestre, der fredag aften går (eller gik, hvis du først læser det her på den anden side af forløsningen) på banen mod Spanien i VM-semifinalen, er alt det: fysisk stærke, effektive, kyniske realister. … kombinationen af ting som effektivitet, fysik og kynisme på den ene side og så favoritrollen på den anden gør noget helt særligt ved den følelse, man kan have omkring det her hold. Og det er en følelse, vi danskere ikke er vant til at føle.

Det første kast i straffekastkonkurrencen var dér, hvor man virkelig mærkede den nye tilstand. Niklas Landin, 201 centimeter, verdens bedste målmand, der har vundet alt, der kan vindes, stillede sig op over for Ahmed El-Ahmar. Og El-Ahmar laver et skud, man kun kan betegne som frygtsomt. Flad, blødt, lige på Landins højre arm. Og den fornemmelse fortsatte i minutterne efter, at det hele var afgjort. På gulvet lå de egyptiske spillere, de græd, nogle måtte bæres ud af hallen. Og da den danske målmand Kevin Møller stillede op til interview og blev spurgt, hvordan han havde det, svarede han: ‘Jooo, jamen, jeg har det helt fint.’ Det var decideret akavet, som min Zetland-kollega Jesper Olsen sagde til mig dagen efter. Det var rå dansk professionalisme, der lige havde tromlet egyptisk optimisme og stræben efter det umulige.

Det er en svær diskussion for os danskere, når vi er dem, andre slår sig på. … Håndbold er et af de ganske få steder, måske det eneste, hvor vi rent faktisk står på toppen af verden, vi er dem, de andre skal forbi, hvis de vil til tops, og vi viger ikke en tomme. Vi er skurken, med andre ord.

(Egyptiske Ali Zein Mohamed, der tabte til effektive og kyniske danskere, 27. januar 2021; Foto: YT)

Oploadet Kl. 02:12 af Kim Møller — Direkte link29 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/116769/trackback

29 Comments »

 1. Venstrefløjen elsker at klientgøre arabere og MENAP-migranter på en bizar kæledyrsagtig måde, hvor vi skal lege at vi spiller, og lade børnene vinde. Det er synd fordi at Egypten faktisk er et kæmpe stort og suverænt arabisk land med en nogenlunde økonomi og fordi at egyptere i Egypten faktisk er voksne mennesker, der godt kan tåle at tabe en sportskamp. Med til historien hører dog også, at den træner der har gjort Egypten til et land inden for håndbold ikke er egypter, men er hyret ind fra Europa. Jeg synes at Mads Olrik fornedrer egyptere helt vanvittigt i sit indlæg. Han bør købe en kat eller en hund, som han kan lære tricks og lade vinde i spil i stedet.

  Kommentar by Skatteyderen — 5. februar 2021 @ 02:26

 2. Mads olrik er definitionen på en racist, af den slags der ser brune mennesker som nogle der ikke har helt de samme evner som hvide, og derfor skal have særbehandling og pakkes ind i vat. Fænomenet er kendt som “de lave forventningers racisme”, og er ekstremt udbredt på venstrefløjen.

  Skriv en artikel om det mads, hvis du tør.

  Kommentar by Per — 5. februar 2021 @ 03:07

 3. I VISSE ÅNDSFORMØRKEDE, MARXISTISKE, RADIKALE OG SINDSFORVIRREDE KLIKER er der absolut ingen grænser for galskaben. Der er efterhånden noget meget sygeligt og perverst over deres evige kritik og nedrakning af danskerne, samtidig med at alt der er udenlandsk, internationalt eller globalt, hæves til skyerne, eller omklamres med sukkersød humanisme, forståelse og medfølelse.

  Mads Olrik er vel marxist først og dernæst beundrer af alt internationalt. Hvorimod han som rød nar foragter det nationale. Det danske kommer for ham først på 3. eller 4. pladsen. Eller han har intet tilovers for sit eget folk og land? Det er ikke ualmindeligt i woke og “humanistiske” kredse.

  De nedladende holdninger til deres egne landsmænd, er med til at forklare hvorfor venstrefløjserne konstant undergraver danskernes frihed og sikkerhed.

  Kommentar by BENT A — 5. februar 2021 @ 03:24

 4. Få en test og flyt.

  Kommentar by Peter Buch — 5. februar 2021 @ 05:37

 5. ÅÅÅÅÅHHH. Det mægtige Danmark 5 millioner indbyggere på et mægtige areal….Imod det ligge bitte ydmyge Egypten :-) :-) :-) :-). (Enig med 3)) :-) :-) :-). God weekend. :-)

  Kommentar by Michael Unna — 5. februar 2021 @ 06:54

 6. Lille Bitte Egypten :-)

  Kommentar by Michael Unna — 5. februar 2021 @ 06:55

 7. Zetland fik sidste år 2.226.874,89 i mediestøtte. Og danskerne får usportslig optræden i stedet.

  Mads Olrik viser blot sin store skuffelse over, at statsstøttede medier blev snydt for sejren af Det arabiske Forår. Ægypterne genvalgte Det muslimske Broderskab. Endnu en omgang fake-news fra medierne løb ud i ørkensandet.

  Men det var herligt at se, hvor travlt den magtfulde forening Internationale Socialister fik med at ekskludere kommunistiske Bath-ledere i muslimske lande. Nu 10 år efter fiaskoen håbede den statsansatte Mads Olrik, at man kunne overføre den danske inklusionsmodel til sportsarenaen.

  DÅRLIG TABERSTIL

  Kommentar by tavsen — 5. februar 2021 @ 07:11

 8. Selv en, for mig, ikke-begivenhed kan tosserne ødelægge.

  Det er en FREDELIG kamp. En sportsgren med millioner til vinderne, og taberne, både som hold og enkeltpersoner. De virkelige tabere er Os der er nødt til at betale for, endnu, en ting Vi er bedøvende ligeglade med.

  Tag en tudekiks men tør venligst røv i den først!

  Kommentar by Santor — 5. februar 2021 @ 07:41

 9. Jytte Hilden havde ret, livet er for kort til at se på sport.

  Kommentar by Træt — 5. februar 2021 @ 07:44

 10. Hold da en gang lort.
  Danmark og den mandlige anja hjalp da med at egypten kunne score og bringe sig lige. De fulgtes ad i point. Tror ikke at egypten var underdogs. Og hvis får modstandere tyndskid.

  Kommentar by Islamarebad — 5. februar 2021 @ 08:14

 11. I sport vinder nogle og andre taber og sådan skifter det hele tiden:-) Herregud – sport er oprindeligt leg og gymnastik for voksne og intet andet. Nogle fjolser kan se en fordel ved at blande militær, penge og nationalisme ind i skidtet. Vi andre kan måbende betragte den kunstige virak omkring hele gøjemøjet.
  Sport for folket blev først udbredt, da magthaverne sidst i 1800 tallet kunne se sport som en smart afledningsmanøvre til at holde plebejerne under hælen.

  Kommentar by Gustav Jensen — 5. februar 2021 @ 08:20

 12. Jeg har det som Piet Hein: “Med et sundt sexliv undgår man sportslivets fristelser”.
  Jeg fatter derfor heller ikke hvorfor stort set alle nyhedsmedier har en sportsredaktion.

  Kommentar by ino — 5. februar 2021 @ 08:49

 13. Har Mads Olrik nogle kommentarer til de kristnes forhold i Egypten?

  Kommentar by M.P. — 5. februar 2021 @ 08:53

 14. Det giver trods alt lidt demografisk optimisme i en mørk tid:-)
  I år 1900 var der 1½ mio indbyggere i både Danmark og Egypten.
  Nu er der 5,8 mio i Danmark og 102,3 mio i Egypten.

  Der er dog kun 4½ mio etniske danskere i Danmark og resten er indvandrede flest bl.a egyptere og andre fra de varme lande i mellemøsten og omegn.

  At fortyndingen af danskernes andel af befolkningen fortsætter er givet og når der bliver tilstrækkeligt få etniske danskere, tror jeg det danske og det egyptiske håndboldlandshold bliver mere jævnbyrdige? Det må jo være en trøst for den venstreorienterede Radio4/Zetland-journalist Mads Olrik?:-)

  Kommentar by Amad — 5. februar 2021 @ 09:48

 15. Undskyldte kommunisten Henrik Møllgaard ikke til de stakkels muhammedanere?

  Kommentar by Revisoren — 5. februar 2021 @ 09:51

 16. Det var den mest neglebidende spændende sportsoplevelse jeg nogensinde har set, Det var bestemt ikke synd for egypterne, der spillede deres livs kamp som både Danmark og Egypten kunne have afgjort inden straffekastkonkurrencen. Skæbnen ville så at vi skulle ud i straffekast konkurrence, og ærgerligt for egypterne har Danmark verdens bedste målmand! Ærgerligt for Egypten, men, nej, det var ikke synd for dem. De spillede en kanonkamp. Men rigtig, rigtig flot af Danmark. Blændende spil og totalt sportslig optræden gjorde at Danmark blev verdensmestre, punktum.

  Odd.

  Kommentar by Odd S. — 5. februar 2021 @ 10:15

 17. Latterligt. Egypterne tabte kun fordi de dummede sig ved at lave et umuligt groft overfald i en spilsituation, hvor det ikke var nødvendigt. Hvilket resulterede i et dansk straffekast.Bortset fra den situation spillede egypterne som fuldblods professionelle. Det klædte dem at have fået en spansk træner, for et årti tilbage var de stadig præget af østeuropæiske trænere.

  Kommentar by Niels — 5. februar 2021 @ 10:23

 18. Seriøst, verden bliver mere og mere ulidelig. Kan der ikke bare komme en stor meteor forbi, så det kan blive overstået.

  Kommentar by Michael — 5. februar 2021 @ 11:17

 19. Jeg har aldrig set håndbold, men kommunistsvinets beskrivelse af det danske landsholds spillestil gør mig ekstra stolt af at være dansker.

  Kommentar by Felix Krull — 5. februar 2021 @ 12:07

 20. Røde journalister hader Danmark! Så enkelt kan det siges!
  Det er også en mærkelig form for megalomani at en lille nation med 5,8 mio. indbyggere, skal se sig som storebror overfor en nation med 100 mio. indbyggere, i virkeligheden er det dybt racistisk!

  Kommentar by Den Nervøse — 5. februar 2021 @ 12:14

 21. Danmark vandt, Egypten tabte. Lev med det, eller skriv om fodring af aender istedet…

  Kommentar by krassisten — 5. februar 2021 @ 12:24

 22. Ha…pissemuslimerne tabte…og vi hvide var deres overmennesker…hahahahaha!
  Ta´ den mølgaard og hansen!

  Kommentar by Black Watch — 5. februar 2021 @ 12:49

 23. #Michael — 5. februar 2021 @ 11:17.
  Meteoren er smadret ind i jorden – astronomerne og næsten Allah andre betragter den som en langsomt dræbende earth-killer. Dog er den usynlig for gruppen af dummernikker, politikere og imamer.

  Kommentar by Gustav Jensen — 5. februar 2021 @ 15:50

 24. @ Amad — 5. februar 2021 @ 09:48

  De er 20 gange flere end Os og sjovt nok tjener hver Dasnsker ( gennemsnitligt ) 20 gange så meget som en egypter. Moské der er en sammenhæng, inshallah?

  En af de vigtigste faktorer til Europærerenes/Vesterlændinges “rigdom” er det simple at Vi holdt op med at få 6 – 8 – 10 børn.

  Kvalitet over kvantitet!

  Kommentar by Santor — 5. februar 2021 @ 17:35

 25. @ Santor — 5. februar 2021 @ 17:35 Skrevet af vores praktikant fra Dansk ordblinde samfund.

  Kommentar by Santor — 5. februar 2021 @ 17:37

 26. Per — 5. februar 2021 @ 03:07 skrev:

  “Mads olrik er definitionen på en racist, …”

  Synes du virkelig at det største problem ved ham er, at han er “raciiist”?

  Folk på højrefløjen må simpelthen holde op med at konkurrere med venstrefløjen om at være mindst “racistiske” fordi:

  1) vi kommer aldrig til at vinde den kamp. Ingen bliver højreorienterede for at være mindre “racistiske”.

  2) såkaldt “racisme” i virkeligheden blot er en sund og naturlig tendens til at foretrække sin egen etniske gruppe.

  3) Såkaldt “Anti-Racisme” er blot et kodeord for Anti-Hvid. Det er globalisternes Anti-Hvide retorik.

  Kommentar by Peter Nielsen — 5. februar 2021 @ 22:43

 27. Inshallah!

  Kommentar by Mufti Madsen — 6. februar 2021 @ 03:14

 28. 26) Venstrefløjen bruger blot ordet -Racisme – som en frase uden omtanke. De forholder sig ikke til Islam. De forholder sig ikke til alle erfaringer fra de steder, hvor Islam blander sig med andre kulturer. De løber bare rundt som selvretfærdige høns og hyler selvfrelst om alle de ting de ikke selv fatter eller tør forholde sig til, så lad være med at tage Deres syge moral alvorligt. Ingorer dem og Deres lige i sådan en debat. Det er yderst let at modsige dem.

  Kommentar by Michael Unna — 6. februar 2021 @ 09:23

 29. Den rødhårede chefredaktør Lea Korsgaard er dog stadig en MILF.

  Ku’ godt…

  Kommentar by Revisoren — 7. februar 2021 @ 10:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper