8. februar 2021

Politiken opdagede, at MIB ikke er højreorienterede: Udvikling mod ‘en folkelig bevægelse’ er i gang…

Medierne tog først notits af Men In Black efter dukkeafbrændingen, og narrativet var at ‘Sortklædt Modstand’ udsprang af ‘hooliganmiljøer’, underforstået, højreradikale. Politiken lod fænomenet beskrive af Alexander Sjöberg, der har en årelang fortid i antifa-miljøet, og var eksempelvis talsmand for Fynske Antifascister tilbage i 2007.

Det er svært at associere den gennemsnitlige apolitiske MIB-aktivist med højrefløjen, og det gør det ikke nemmere at organisationen som sådan undsiger Rasmus Paludan, mens centrale skikkelser har navnet som Ali Sufi og Shadi Chofani. Mere desorienteret end højreorienteret, tilsat hashrygende ACAB’ere samt indvandrere, hvis sorte økonomi, rammes ekstra hårdt af regeringens lockdown.

Hvad gør Politiken så, når nu der står klart for alle, at Men In Black ikke er højreradikale? Ja, de lancerer dem som folkelige. Alexander Sjöberg underholder hos Politiken – Men In Black håber at blive en folkelig bevægelse. Lørdagens demonstration i København viste, at den udvikling er i gang (kræver login).

“Men In Black er en løst sammensat gruppering uden en egentlig ledelse eller organisation. …

I miljøet omkring Men In Black er der stor irritation over sagen, fordi man her mener, at dukkeafbrændingen fjerner fokus fra demonstrationernes egentlige indhold. …

Over for Politiken har en fast deltager i manifestationerne, Christian Olesen, omtalt deltagere i bevægelsen som ‘frihedskæmpere’. ‘I virkeligheden er vi bare en meget blandet og broget skare borgere, som er trætte af at få indskrænket vores frihed… Vi er en blanding af akademikere, tømrere, bagere, selvstændige, som er gået konkurs, og politisk bevidste mennesker’, har Christian Olesen forklaret.

Med to fredelige demonstrationer i træk lader det foreløbig til, at Men In Black har fundet et nyt leje… Kilder med indsigt i miljøet har nu fokus på, om det er noget, der kan holde, og noterer sig, at sammensætningen ved lørdagens demonstration var væsentlig mere broget end ved tidligere sammenkomster.

Kilder i miljøet har samtidig fortalt Politiken, at de håber på, at Men In Black kan vokse sig større, for i sidste ende at blive en folkelig bevægelse. Den udvikling lader til at være i gang.

(Politiken, 8. februar 2021, s. 7)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/116837/trackback

12 Comments »

 1. Politiken er menighedsblad for en rabiat sekt. Sekten modtager over 64 millioner skattekroner i mediestøtte for alle sine udgivelser.
  I stedet for at modtage penge burde sekten i stedet betale for at få fjernet sit affald ligesom vi andre gør.

  Kommentar by bjarne binee — 8. februar 2021 @ 14:19

 2. 100 % enig, bjarne binee!

  Var det ikke hædersmanden Søren Krarup, der betegnede Politiken, Gyldendal og DDR som en “rød Bermuda-trekant”?

  Kommentar by Revisoren — 8. februar 2021 @ 14:33

 3. Nå, for Sørensen da, de dér mænd i sort er p**kere og en slags venstreorienterede? Jamen, så er de jo ikke specielt farlige. Men hvis de havde sagt noget pænt om Nye Borgerlige, ville Politikens forside have stået i flammer.

  Kommentar by Crass Børsting — 8. februar 2021 @ 14:39

 4. MIB er åbenbart slet ikke den national-populistiske opstand, som man kunne have håbet på.

  Det virker mere som en trist og uskøn blanding af etnisk fremmede, autonome og hippier, som alle keder sig under nedlukningen og savner noget “gang i gaden”.

  Kommentar by Peter Nielsen — 8. februar 2021 @ 14:47

 5. Kommentar by Peter Nielsen — 8. februar 2021 @ 14:47

  Det siger alligevel lidt om tilstanden hos nationalfløjen, når de ikke så dette fra start af :)

  Kommentar by KineserSnot — 8. februar 2021 @ 15:40

 6. At pakke fisk ind i Pølletiken vil være dyremishandling og en fornærmelse mod enhver fisk.

  Kommentar by BENT A — 8. februar 2021 @ 17:47

 7. MIB er måske det tætteste vi kommer på de gule veste i Frankrig. Den mere kontante udtryksform har givet omtale, men ender den i dialogpoliti og forvirrede hattedamer med grydelåg går den i sig selv igen.

  Og ja, der er AEH’ere iblandt. Og sikkert også venstreorienterede, Jordens Friheds Parti osv osv men de gør dog trods alt modstand ude i den virkelige verden, noget vi herinde godt kunne tage ved lære af

  Kommentar by redneck — 8. februar 2021 @ 20:06

 8. Orientering på P1 har også opdaget det, og forsøger at give dem medvind, men det er ingen smal sag :)

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 8. februar 2021 @ 20:06

 9. De får lov til at gøre modstand ude i den virkelige verden, fordi de er venstreorienterede.

  Højreorienterede får ikke samme bløde behandling af ordensmagten.

  Kommentar by redneck — 8. februar 2021 @ 20:30

 10. Endnu en gang klokkede de statsdrevne medier i det. FAKE-NEWS igen igen.

  Da Mette-dukken blev afbrændt var de helt oppe og ringe over de væmmelige højrerabiate. Havde de alternative medier på nettet ikke fortalt de statsansatte “journalister”, at deltagerne bestod af deres proselyttere, havde de sg’ aldrig opdaget sammenhængen. Men kørt hvidere med deres ønskedrømme.

  Og dem stopfodrer partierne med mediestøtte, hvorefter de kræver artiklerne betalt endnu en gang.

  Mon der kommer en modregning?

  Kommentar by tavsen — 8. februar 2021 @ 20:41

 11. Ja, udviklingen mod en folkelig bevægelse er igang, og den er selvfølgelig vensrorienteret.

  Kommentar by Johnson — 9. februar 2021 @ 05:53

 12. De burde skifte navn til “Men In Blackout”, hvilket synes at være en mere passende betegnelse for sindsforvirrede spassere med alternativ fornuft som kernekompetence.

  Kommentar by Gustav Jensen — 9. februar 2021 @ 08:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper