17. februar 2021

Ligestillingsnævnet gav mand medhold: Ikke rimeligt, at firma ‘kun ansætter kvindelige nissepiger’

BT fortæller, at Ligebehandlingsnævnet netop har besluttet, at der var tale om en ‘forskelsbehandling’, da et firma søgte ‘eventpiger’ i et stillingsopslag på Facebook. I opslaget fra ByLux, noteres det, at de forventer eventpigen er indstillet på at servere til julefrokoster i ‘nissepigekostumer’. Se evt. tidligere post om Tuborgs ‘unisex-nissekostumer’. Fra Retsinformation – Ligebehandlingsnævnets afgørelse om køn – stillingsopslag – medhold.

“J.nr. 19-51978
En mand klagede over forskelsbehandling på grund af køn i forbindelse med, at en virksomhed annoncerede efter eventpiger. Nævnet vurderede, at virksomheden ved at tilkendegive, at de søgte eventpiger, havde handlet i strid med forbuddet om annoncering efter personer med et bestemt køn. Manden fik derfor medhold i klagen.

Klager er tjener og har været det i syv år. Klager er derfor meget kvalificeret som eventperson og ville være en oplagt kandidat til jobbet som tjener hos indklagede. … Indklagedes offentlige erklæring om, at de kun ville ansætte kvindelige nissepiger, afholdt klager fra at indgive en ansøgning. Erklæringen hindrede dermed klagers og øvrige mandlige ansøgeres adgang til arbejdsmarkedet.

Klager mener ikke, at der er et legitimt formål med, at det kun er kvinder, der kan være eventpersoner. Mænd kan også klæde sig ud som nisser mv. og servere mad. Klager mener desuden ikke, at der er proportionalitet.

Det er ikke sagligt, at indklagede kun ansætter kvindelige nissepiger som tjenere. Det er chikanøst og stereotypiserende over for kvinder. Klager ser ingen grund til, at mænd ikke kan udklædes som nisser.

… Indklagedes ønske om at ansætte kvindelige eventpiger er direkte kønsdiskrimination.”

(Foto: Collage)

Oploadet Kl. 01:40 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/117057/trackback

19 Comments »

 1. lad dog denne tjenende ånd søge jobbet,
  men jeg håber dog at der hos event-bureauet vil være mulighed
  for at afkrydse køn ud for den “nissepige”;
  (DET BIOLOGISKE KROMOSOMBASEREDE KØN);
  som kunden ønsker at rekvirere til et sådant event…

  tak til Uriasposten :)

  Kommentar by konservativ — 17. februar 2021 @ 01:53

 2. Hvis manden FØLER at han er en nissepige i en mandekrop, ja, men så bør han naturligvis straks ansættes som nissepige.

  Ligestillingsnævnet består vel udelukkende af kvindesagskvinder og feminister. Eller er halvdelen af nævnet MÆND?

  Glemte firmaet at skrive nissepige m/K, bør det naturligvis have skæld ud og sættes i skammekrogen.

  Det med ligestilling er jo det allerstørste samfundsproblem i nutidens Danmark, hvor kvinderne undertrykkes med strukturel undertrykkelse og uophørlige krænkelser.

  DR kører nu en årelang kampagne mod alle disse mandesvin som konstant lægger hindringer og glaslofter i vejen for karrierekvinderne, kvotefeministerne og ligestillingskæmperne.

  Vi har haft ligestilling i 70 år, og kvinder kan opnå de højeste poster som dronningen, statsministeren, forsvarsministeren, indenrigsministeren, DRs generaldirektør, borgmestre, politimestre osv. er eksempler på.

  Men det er selvfølgelig slet ikke nok. Der mangler stadig kvoter, positiv særbehandling, ekstra hensyntagen og diverse særlige privillegier her og der. Og Rønn fra DR får kun små fire millioner i årsgage. Det er da klart for lidt.

  Først når Danmark er totalt feminiseret, og alle mænd nedværdiget og sat på plads, vil ligestillingens kampkvinder være tilfredse.

  Er der iøvrigt ikke noget galt, når ligestillingsnævnet som her holder med en mand? Hvis han altså er en mand? Bliver han ansat, spærrer han jo for at en “gammeldags” nissepige kan komme i gang med sin karriere som netop nissepige. Er det ikke patriarkalsk dominans, som nævnet ellers har pligt til at bekæmpe.

  Kommentar by Bent A — 17. februar 2021 @ 02:23

 3. Det hedder Julemænd. Nissemænd i december,…sidder imellem benene :-)……..Hold da kæft kan man gå op i sådant noget ævl i den slags sager:-) :-)????? Sålænge både mænd og kvinder er lige for loven, så er det da fuldstændigt mikro petitesse hysterisk flueknepperi at gå op i den slags vanvittige detaljer.

  Kommentar by Michael Unna — 17. februar 2021 @ 07:07

 4. Det næste de forlanger er at sne skal være sort

  Venner, kom og se
  nu springer hun ud
  hvid og smuk som sne
  oppe fra Gud

  Kommentar by k.m. — 17. februar 2021 @ 08:48

 5. NISSEPIGE-MANDEN bliver vel snart inviteret ind i DRs P1 serie om hvordan “krænkelser” hærger vores land fra kyst til kyst, fra bund til top. Nissepige-manden er jo blevet voldsomt krænket, han er om nogen et offer for diskrimination og strukturel undertrykkelse. Hvis han ikke kommer med i nogle timelange udsendelser i radio og tv, vil han sikkert blive ramt af traumer og depressioner. Og mange andre nissepige-mænd overalt i Danmark vil sikkert føle sig udsat for kønsracisme af værste slags.

  Det må være på tide at regeringen griber ind, og at folk demonstrerer i gaderne mod nissepige uretfærdighederne.

  Kommentar by Bent A — 17. februar 2021 @ 10:27

 6. Det maa da vaere loegn spild af tid og penge

  Kommentar by dunk — 17. februar 2021 @ 11:31

 7. Hvis man annoncerer i avisen efter en kvinde med henblik på evt. ægteskab er det vel også udtryk for kønsdiskrimination?

  Kommentar by Ole Madsen — 17. februar 2021 @ 11:55

 8. Danmark er blevet et meget meget sygt land befolket med meget syge mennesker.

  Kommentar by piphans — 17. februar 2021 @ 11:57

 9. At 7:

  Kun hvis det er en mand, der gør det 🤮

  Kommentar by Bastardo — 17. februar 2021 @ 12:37

 10. Da M/K loven blev vedtaget i 70’erne lød det tåbeligt. At søge en formand M/K. Hvad med en bagmand? En begmand?

  Kommentar by tavsen — 17. februar 2021 @ 13:40

 11. Som jeg har skrevet til amerikanske venner, det er lidt svært at tage amerikanske feminister alvorligt, så længe de ikke har skabt et selvstændigt ord som >kvinder<, men nøjes med at være halehæng til det mandlige.

  Man – woman
  Male – female

  Kommentar by tavsen — 17. februar 2021 @ 14:00

 12. Det er også snyd single kvinder kommer gratis i swingerklub imens single mænd og par betaler fuld pris

  Kommentar by redneck — 17. februar 2021 @ 14:10

 13. Det er godt nok mærkelige tider vi lever i!

  Kommentar by Den Nervøse — 17. februar 2021 @ 15:36

 14. Eer ligestillingsnævnet dér hvor Msrgrethe Pestager trådte sine studentersutter ud af form?

  Kommentar by Nielsen — 17. februar 2021 @ 15:47

 15. Er ligestillingsnævnet dér hvor Msrgrethe Pestager trådte sine studentersutter ud af form?

  Kommentar by Nielsen — 17. februar 2021 @ 15:48

 16. Michael Unna — 17. februar 2021 @ 07:07: Nej, der er kun en julemand (hvis han ellers var virkelig, men det er en anden snak), og han er ikke en nisse. Nisser er langt ældre i nordisk folketro end julemanden. Mandlige nisser kaldes også nissemænd.
  https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=nissemænd

  Kommentar by Odo — 17. februar 2021 @ 15:56

 17. Tid til et gensyn – https://www.youtube.com/watch?v=kntQNeSge5s

  Kommentar by Hansen — 17. februar 2021 @ 16:47

 18. Når man får dette vanvid lidt på afstand,ser det ud som om at klageren (jeg nægter at klikke på et Bullshit Tidende link) har ment klagen over den som har averteret efter nissepiger,som en happening eller noget som skal udstille galskaben i at man ikke må gøre forskel på mænd og kvinder.

  Kommentar by Nielsen — 17. februar 2021 @ 22:47

 19. @2 Bent A.

  Nu ikke for at fluekneppe, men ligestillingsnævnet består af 7 kvinder og 5 mænd, deraf formandinden (k), to <strong/næst formæns (m). https://ast.dk/naevn/ligebehandlingsnaevnet/om-ligebehandlingsnaevnet/ligebehandlingsnaevnets-medlemmer

  Sååehh, ikke fuld ligestilling, men der op ad.

  Men jeg tror ikke det har nogen videre betydning at næsten halvdelen er ‘mænd’, de er vel ligeså feminiserede som andre ‘politisk korrekte’ mænd… :-(

  Odd.

  Kommentar by Odd S. — 19. februar 2021 @ 13:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper