18. februar 2021

‘Velfærdschauvinisme’: Hele 80 pct. vil prioritere nyankomne muslimer på fuld niveau med danskere…

Hvis forskere opererer med et begreb som ‘velfærdschauvinisme’, så er der ingen grund til at tage dem seriøs. Det gør Dagbladet Information ikke desto mindre, og virkeligheden forsvandt under en sexet overskrift, der antyder at danskerne er racister. At prioritere egne borgere højere end tilfældige nyankomne er sund fornuft, og det skræmmende ved undersøgelsen er vel mere at 80 procent er uenig. At det ikke drejer sig om racisme, fremgår klart af grafikken sakset fra originalkilden. Personer født i Danmark med et muslimsk navn, bør ifølge de adspurgte prioriteres højere end personer med et dansk/nordisk navn, der kun har boet i Danmark et år.

Ingen forskere er nogensinde døde af sult, efter at have postuleret racisme, og når lektor Merlin Schaeffer ikke mener der ‘er grund til at tro, at muslimske indvandrere har bidraget mindre’ end ikkemuslimske’, så må man antage, at han angler efter et professorat. Akademisk danskerhetz sakset fra Information.dk – Ny undersøgelse: Knap hver femte mener, at nyligt indvandrede muslimer med corona skal bagerst i hospitalskøen.

“Deres studie, der netop er udkommet i Journal of Ethnic and Migrations Studies, viser, at knap 20 procent af de adspurgte i undersøgelsen mener, at behandlingskrævende COVID-19-patienter med et muslimskklingende navn, der er kommet til Danmark inden for det seneste år, bør komme bagerst i hospitalskøen, fortæller Mikkel Haderup Larsen.

‘Vi blev overraskede over, at så mange mener, at muslimske indvandrere ikke bør prioriteres lige så højt som andre, når nu forsøget omhandler et helt basalt behov for hospitalshjælp.’ …

Studiets resultater adskiller sig ikke mærkbart fra lignende undersøgelser fra andre lande. Alligevel troede Merlin Schaeffer, at COVID-19 ville gøre op med det, han betegner som velfærdschauvinisme. Velfærdschauvinisme er et sociologisk begreb, der beskriver, hvordan den etniske majoritetsbefolkning i et land føler sig mere berettiget til velfærdsgoder end indvandrere og deres efterkommere.

‘En anden faktor kan være racisme,’ vurderer Merlin Schaeffer. Studiet viser nemlig, at holdningen blandt de adspurgte ændrer sig, når der er tale om en person, hvis navn ikke er muslimskklingende. Kun syv procent mener, at denne gruppe bør komme bagerst i hospitalskøen.

Det viser en markant forskel i opfattelsen af indvandrere med muslimske navne og indvandrere med ikkemuslimske navne. En forskel, der bunder i diskrimination og stereotype opfattelser, mener Merlin Schaffer, da der ‘ikke er grund til at tro, at muslimske indvandrere har bidraget mindre’ end ikkemuslimske’.

(KU.dk. 17. februar 2021: Hver femte dansker vil sende indvandrere med COVID-19 bag i hospitalskøen

Herboende muslimer før danskere?

“Det vil være ret klogt at starte med de områder, hvor der er den højeste smittespredning, og det er for eksempelvis i de københavnske vestegnskommuner og i andre områder med meget socialt belastet boligbyggeri i storbyer som for eksempel København, Aarhus og Odense.” (Nils Strandberg, Statens Serum Institut, DR.dk, 11. februar 2021)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/117076/trackback

15 Comments »

 1. I England skulle der være en stor mistillid mod vaccine blandt mindretal selvom smitten og dødeligheden er højere der. Men det er sikkert fordi de har været udsat for strukturel racisme og hvide supremacister.

  Kommentar by CCC — 18. februar 2021 @ 01:12

 2. INFORMATION BURDE I DAG HEDDE MIS-INFORMATION. Den var engang frihedskæmpernes og de danskes avis. Ca. 1942 til 1955. I dag er det en kommunistisk tryksag magen til Politiken.

  Kommentar by Bent A — 18. februar 2021 @ 01:20

 3. “Information” artikel imorgen; “Forskning fra RUC; tilstedeværelsen af danskere i Danmark skader integration i Danmark”

  Kommentar by CCC — 18. februar 2021 @ 01:36

 4. Et besøg på Rigshospitalet i sidste århundrede var min kammerat blevet flyttet ud på gangen. Der lå syge danskere i lange rækker, men ingen indvandrere. Dem fandt jeg ved at gå forkert på 4-5 stuer, der tronede de i flertal. ÆKELT

  Mette Frederiksen var justitsminister under Helle, der fik Mettepigen lavet en brugerundersøgelse blandt indsatte i fængslerne. 60% var tilfredse med opholdet. Vel derfor udviste kriminelle altid kommer tilbage til slaraffenlandet.

  Men jeg har aldrig hørt om brugerundersøgelse på hospitalerne. Kun om lange ventelister og senge på gangene. Det viser, hvor lidt den røde fløj bekymrer sig om danskerne.

  Kommentar by tavsen — 18. februar 2021 @ 01:41

 5. # TAVSEN, 01.41: DE RØDE OG DE FALSKE BORGERLIGE ØNSKER AT UDSKIFTE OS med folk fra Afrika og Arabien. Som enhver selv kan se i gaderne at de er i fuld gang med. Vi er foreløbig kun 3. klasses borgere i vores eget land, men hen ad vejen vil vi blive gjort til 7. og 10. rangs ikke-mennesker, og derefter blive etnisk udrenset. Folketinget er blevet til et totalt forrykt foretagende.

  Igår jøderne. Imorgen jyderne osv.

  Kommentar by Bent A — 18. februar 2021 @ 01:57

 6. Såkaldt “racisme” er blot en naturlig tendens til at foretrække folk fra ens egen etniske gruppe.

  Det er kun i Vesten at folk er blevet hjernevaskede til at tro, at denne naturlige tendens er “ond”, “farlig” og “forkert”.

  Kommentar by Peter Nielsen — 18. februar 2021 @ 02:20

 7. Vel Idiotiet fortsætter. Rasmus og rasmine jagt i fraktale petitessedetaljer :-) :-) :-). Håber da så sandelig det hurtigst muligt slettes af offentlig budgetter. (En nyhed jeg læste i EB og JP, var at Kina får- såvidt jeg husker – 163 millioner i U-landsbistand, så desværre kan det offentlige vel også understøtte den slags idioti, som Information seriøst beskriver)

  Kommentar by Michael Unna — 18. februar 2021 @ 05:33

 8. “Akademisk danskerhetz” et rammende udtryk. Akademisk danskerhetz er forudsætningen for at gøre karriere indenfor samfundsforskning. Det er også det, der giver omtale i statsejede DR og Tv2 og i både de venstreorienterede og i de andre aviser.

  Ideologien bag “Akademisk danskerhetz” er meget enkel: Der er 8 mia mennesker i verden og de skal have muligheden for frit at rejse til Danmark og benytte vore sundheds-og velfærdsydelser på linje med danske statsborgere. Hvis de forhindres i det er det racisme.

  Kommentar by Amad — 18. februar 2021 @ 08:39

 9. FORTALERNE FOR AT DANMARK SKAL VÆRE REDNINGSBÅD for hele verden er verdensfjerne, tåbelige og marxistiske teoretikere. De er uvidende og historieløse, og er i skolerne og af tv-stationerne blevet hjernevasket med røde tankesæt. At redningsbåden når den bliver overfyldt, vil synke så snart det blæser op, falder dem ikke ind. At de ender med at drukne deres eget land og deres egne landsmænd og -kvinder fatter de ikke. Og den dag de får samme skæbne som venstrefløjserne i Iran og flere andre lande, (de røde fik i tusindvis et reb om halsen) vil de nok føle sig meget uretfærdigt behandlet.

  Efter at marxisterne har infiltreret skolerne, folkekirken, partierne og medierne mv., er det de blinde, døve og dumme som fører an i systemerne og på Christiansborg, og DR og TV2 er deres medsammensvorne.

  Det er på tide at de borgerlige og nationalkonservative genopfinder sig selv. Og det er på tide at V, K og DF får nye ledelser.

  Kommentar by Bent A — 18. februar 2021 @ 10:56

 10. Den undersøgelsesansvarlige er ph.d – stipendiat på KU.
  Man må håbe, at undersøgelsen er fritidsbeskæftigelse.

  Kommentar by Bastardo — 18. februar 2021 @ 11:37

 11. Man får svar som man spørger. De fleste er ikke interesseret i at blive udråbt som racister, etc, og de fleste vil gerne fremstille sig selv som gode rummelige mennesker. Nuvel, hvis du tegner det lidt hårde op for selvsamme, f.eks at de selv ville miste goder, ville de fleste sige: Not in my backyard! Det er derfor at indvandreproblemet( og ja..det er et problem og ikke en udfordring), har fået lov til at vokse sig kæmpe stort. Det såkaldte underdanmark som har måtte trækkes med lortet i årtier er jo bare underlødige, snævertsyndede kældermennsker …Hvis nogle skulle være i tvivl kan man jo bare kikke på hvor, de såkaldte moralsk ophøjede typer med midler bor eller hvordan de kæmper med hud og hår, hvis deres udsigt eller nabolag bliver forstyrret af samfundsudvikling eller sociale tilbud. Forbandede hyklere….

  Kommentar by Frafalden Moderat — 18. februar 2021 @ 15:09

 12. Hvis ikke Danskerne har første prioritet i Danmark, hvem skulle så have det?

  Intet odiøst, racistisk eller velfærdschauvinistisk i det. Når det er sagt så er det vel meget smart at vaccinere de mest udsatte først ei. ghetto-områderne men spørgsmålet der står tilbage er hvorfor importerede Vi en gruppe mennesker der så åbenlyst er uegnede til at indgå i et Dansk fællesskab?

  Kommentar by Santor — 18. februar 2021 @ 15:57

 13. “Vi blev overraskede over, at så mange mener, at muslimske indvandrere ikke bør prioriteres lige så højt som andre”. Jeg blev tværtimod overrasket over, hvor få, sølle 20 %.
  Muhamedanerne kommer for at snylte (de fleste). Det er derfor en skandale, at kun hver femte dansker ønsker at begrænse deres velfærdsforbrug og sende dem ned i bunden af velfærdskøen. Vor modpart indvandringsmafiaen bør gratulere sig selv med den enorme succes, det er, at det er lykkedes at indoktrinere danerne til at tilsidesætte hensynet til sig selv, egen familie og andre danere.
  Det er skræmmende, at over 80 procent danske (danske??) godtager, at de indtrængendes krav skal imødekommes på linje med den danske befolkning, som har betalt i dyre domme for velfærds-infrastrukturen gennem to-tre menneskealdre. Forrykt.
  Vi må genopfinde forsikringsprincippet: Forsikringen skal kun dække dem, der har tegnet policen og betalt præmien, ingen andre.

  Kommentar by Tommy Jørgart — 18. februar 2021 @ 21:03

 14. Hvorfor vil Nye Borgerlige ikke sende muslimerne hjem, blot de ikke er taget i noget kriminelt (endnu) eller på papiret har et job med en relativt lav løn, som de betaler returkommission af til menneskesmuglerne eller kriminellebander?

  Kommentar by Polka — 18. februar 2021 @ 22:45

 15. Santor — 18. februar 2021 @ 15:57 skrev:

  “hvorfor importerede Vi en gruppe mennesker der så åbenlyst er uegnede til at indgå i et Dansk fællesskab?”

  Selv hvis de var totalt egnede “til at indgå i et Dansk fællesskab” ville jeg STADIG være stærkt imod at danskerne blev udskiftet med fremmede folk …

  Kommentar by Peter Nielsen — 19. februar 2021 @ 00:27

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper