18. februar 2021

Datalog Mette M. Kowalski: Wikipedia er ikke demokratisk/objektiv, de fleste artikler skrives af mænd

Woke-pandemien muterer med jævne mellemrum, og her har vi så den datalogiske variant. Wikipedia er hverken ‘demokratisk’ eller ‘objektiv’, skriver Uniavisen, og bringer pointer fra Mette Marie Kowalskis datalogiske speciale. Fra Uniavisen.dk – Wikipedia er en mand – og han er lidt snæversynet.

“… når man sidder der og læser på Wikipedia, så føles det som om, man læser fakta. Men sådan er det ikke altid. Det siger datalog Mette Marie Kowalski, der netop har skrevet og afleveret et speciale om opslagsværket og den kønsulighed, der eksisterer på det. …

Kun 15 procent af de biografier, der findes på det engelske Wikipedia, handler om kvinder. Og langt, langt færre handler om personer af andet køn, for eksempel transkønnede. Og det er et problem, siger Mette Marie Kowalski.

… Mellem 13 og 16 procent af dem, der skriver artiklerne på den engelske udgave af Wikipedia, er kvinder. Der er også flest mænd blandt brugerne af Wikipedia. Det blev tydeligt, hvordan verdenssynet hos dem, der skriver Wikipedia-artiklerne, kan præge indholdet i august 2013. Her skiftede whistlebloweren Bradley Manning navn til Chelsea Manning og fortalte omverdenen, at hun er transkønnet.

Det udløste en kamp på Wikipedia, hvor nogle redaktører nægtede at ændre eller lade andre ændre Mannings side og pronominer, fordi de ikke anerkendte hendes kønsidentitet.”

(Bradley Manning, hvis ‘ kønsidentitet’ ikke anerkendes af mandlige Wikipedia-brugere)

Oploadet Kl. 01:13 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/117085/trackback

15 Comments »

 1. TYPISK

  I stedet for at bruge tid på at brokke sig for at være med på noderne, kunne Bette Mette have brugt tiden på at skrive noget af det manglende. Er Wikipedia ikke åben for alle?

  Kommentar by tavsen — 18. februar 2021 @ 01:28

 2. Mænd er til mere tekniske ting og faktuelle mens kvinder til mennesker og følelser. Det er forskelle som man kan finde ved nyfødte.

  Kommentar by CCC — 18. februar 2021 @ 01:34

 3. INDTIL DE RADIKALE fik ændret på diagnoserne, fordi de var klogere end lægerne, fik typer som Manning diagnosen kønsforvirret, paranoid, psykisk syg mv. Men de røde som vender alt på hovedet, mener at Manning skal belære de normale om hvad der er eller bør være normalt. Og give dem undervisning i at mænd fylder alt for meget, og at det i virkeligheden er kvinderne som fik menneskene væk fra jordhulerne og bragte dem frem til og op til den moderne civilisation med huse, biler, lægekunst og computere osv. Hvorfor det er uforskammet af mændene at de fylder mere end kvinderne på wikipedia, i historiebøgerne, i erhvervslivet osv.

  Mette Marie Kowalski er vel også en af de woke, mandsfjendske, rundtossede og kønsforvirrede feminister, som der synes at være mindst 10.000 af bare i Danmark.

  Kommentar by Bent A — 18. februar 2021 @ 01:45

 4. PS: Læs bogen eller nettet om dekan og medicinaldirektør Palle Juul Jensen og hans sammenstød med Chrborgs radikale, lesbiske og bøsser.

  Kommentar by Bent A — 18. februar 2021 @ 02:07

 5. Jeg er helt enig i at Wikipedia er ekstremt biased. Redaktørerne er således yderst anti-hvide, anti-vestlige, anti-maskuline, anti-normale.

  Enhver hvid person som tillader sig at stå op for sin egen etniske gruppe bliver massivt udskammet og tilsvinet som såkaldt “racist”, “white supremacist”, “anti-semite”, “islamophobe” etc.

  Wikipedia har ingen troværdighed.

  Kommentar by Peter Nielsen — 18. februar 2021 @ 02:25

 6. Han kalder sig Chelsee eller noget lignende Tjælsie Mannings efter hans selvmoderiske føste skridt ind i kvindeligheden. Jeg var lige ved at skrive første skidt,da jeg manglede et r.
  Men hun/han var i al fald en af fløjteblæserne,som afslørede nogle af USA’s krigsforbrydelser. Ed Snowden er en anden. Og de kan tælles i tusindvis. Men når de dukker op,bliver de straks fotiet af det samlede pressekorps.

  Kommentar by Nielsen — 18. februar 2021 @ 03:23

 7. Woke bevægelsen er en kvinde, og hun har knald i låget.

  Kommentar by Kimski — 18. februar 2021 @ 03:56

 8. Der synes være et marked for et transpedia.
  Et medie hvor er er to opdelinger: Et hvor der fremlægges belæg for verificerbare kønsskifter, dels andre der føler de den dag er noget andet end hvad de var i går. De to dele kan hver især endda rumme samme personer…

  Kommentar by Peter Buch — 18. februar 2021 @ 05:08

 9. Helledusseda.
  (Hun bliver nok snart professor og undervisningsminister).

  Kommentar by Bastardo — 18. februar 2021 @ 11:05

 10. kommentar afvist i off-topic
  https://www.document.no/2021/02/17/venn-av-radgiver-for-sveriges-statsminister-mistenkt-for-grove-voldtekter-av-barn/

  fra breitbart.com : President Joe Biden said during a CNN town hall on Tuesday night that “everybody knows I like kids better than people.”

  Nok derfor vi altid ser ham pille ved små piger, selv med alverdens mediekameraer tændt

  Kommentar by k.m. — 18. februar 2021 @ 13:01

 11. Hvis man går ud fra at et leksikon er og skal være faktuelt og uden meninger og holdninger så er wiki nok ikke det sted man skal lede efter noget som helst.

  Men, fakta er fakta og det er vel det vigtige, resten er ligegyldigt!

  Kommentar by Santor — 18. februar 2021 @ 16:18

 12. Det rigtigt at Wikipedia ikke er ‘demokratisk’, men man skal se på deres største donere. De nemlig årsag til det.

  Kommentar by KineserSnot — 18. februar 2021 @ 17:00

 13. KineserSnot — 18. februar 2021 @ 17:00 skrev:

  “man skal se på deres største donere”.

  Små Hatte?

  Kommentar by Peter Nielsen — 19. februar 2021 @ 00:28

 14. Mette M. Kowalski: “Kun 15 procent af de biografier, der findes på det engelske Wikipedia, handler om kvinder. Og langt, langt færre handler om personer af andet køn, for eksempel transkønnede. Og det er et problem,…”

  Øhh, hvor mange såkaldt transkønnede findes der, og hvorfor i alverden skal de overrepræsenteres i Wikipedia, eller nogen som helst andre steder?

  Mig bekendt udgør såkaldt transkønnede kun mellem 0,6% af befolkningen https://fyens.dk/artikel/fakta-3000-transk%C3%B8nnede-i-danmark, og helt op til 100.000 – 150.000 (1-2 %) af befolkningen.

  Jeg tør vædde på at mere end 0,6% til 2% af wikipedias indhold handler om, omtaler eller er skrevet af transkønnede eller andre unormalt/ubiologisk kønnede, sexuelt vildfarne…

  Odd.

  Kommentar by Odd S. — 19. februar 2021 @ 12:55

 15. Ups, jeg glemte link til “100.000-1150.000 (1-2%) transkønnede”, her kommer det: https://faktalink.dk/titelliste/transkonnede

  Odd.

  Kommentar by Odd S. — 19. februar 2021 @ 12:58

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper