20. februar 2021

“… why Antifa and others think they have license to behave like fascists in the name of fighting them”

Tilbage i starten af 10’erne, da jeg brugte mange timer på AFA og omegn, opdagede jeg også forbindelsen mellem Frankfurterskolen og nutidens venstreradikale. Det kan være svært at sætte ord på, men herunder en fremragende pædagogisk indføring i forholdet mellem Herbert Marcuse og Antifa. Kommunisten Jens Philip Yazdani citerer Marcuse, men woke-venstre har taget en overdosis. Fra Foundation of Economic Education – Herbert Marcuse: The Philosopher Behind the Ideology of Antifa.

“In our last article on fascism, we promised we would explore the philosophical roots of Antifa in order to better understand how they justify the use of fascist tactics in the name of fighting it. Antifa’s fascist tendencies are apparent by a simple surface diagnosis, but a deeper analysis reveals the bankrupt ideology that fuels the movement. …

Defining fascism is no simple task. In 2016, Merriam-Webster noted it was the most-searched term in its online dictionary. There’s a reason for this: nobody really knows what fascism is.

Even among academics, there is little consensus… On one point, however, scholars are united. A key component of fascism, one found in virtually every definition, is the idea that it involves suppression of political opposition and the use of ‘redemptive violence’ against ideological rivals to expand influence and power. Since Antifa routinely use violence and intimidation to prevent political opponents from assembling and publicly defend these tactics as a means to their ends, their fascist tendencies are self-evident.

To most, this connection is clear. To Antifa and some leftist scholars, it is not. The intellectual basis for those who reject Antifa’s fascist connection can be found in the writings of Herbert Marcuse, whose work is considered to be the root of neo-Marxist philosophy. …

Herbert Marcuse was a German-American philosopher, sociologist, and political theorist. … While at the Institute of Social Research—better known today as the Frankfurt School—Marcuse would publish several works on Marx that would abandon the Marxist focus on labor and class struggle and develop the controversial philosophy of critical theory.

Critical theory is defined as ‘a philosophical approach to culture, and especially to literature, that seeks to confront the social, historical, and ideological forces and structures that produce and constrain it.’

This might sound benign, but in practice, critical theory is the shallow analysis of politics, history, art, and society through the lens of power dynamics. It places the world into a box of oppressor vs. oppressed and insists that those who are oppressed are ‘good’ and those who are oppressors are ‘evil.’

Marcuse applies this theory in his 1965 essay ‘Repressive Tolerance’—a true example of doublespeak—wherein he argues that free speech and tolerance are only beneficial when they exist in conditions of absolute equality. When there are power differentials at play, which there most certainly always will be, then free speech and tolerance are only beneficial to the already powerful.

He calls tolerance in conditions of inequality ‘repressive’ and argues that it inhibits the political agenda and suppresses the less powerful. To account for this, Marcuse calls for a ‘liberating tolerance’ that represses the strong and empowers the weak. He explained that a liberating tolerance ‘would mean intolerance against movements from the Right, and toleration of movements from the Left.’

… Marcuse openly admits that his liberating tolerance might seem ‘apparently undemocratic’ but justifies using ‘repression and indoctrination’ to advance the agenda of a ’subversive majority.’

It becomes apparent that if one is an adherent of Marcuesean philosophy, then one could easily justify using fascist tactics in the name of fighting fascism. … if Antifa are truly representatives of the downtrodden and they use force to gain back their power, don’t they become the same type of evil they once fought? …

This is the root of the modern anti-fascist ideology, and understanding the philosophical foundations illuminates why Antifa and others think they have license to behave like fascists in the name of fighting them.”

(Collage: Herbert Marcuse, 1976 & Portland Antifa, 2020)

Oploadet Kl. 13:24 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/117158/trackback

14 Comments »

 1. https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-06524
  Sig nej til epedemiloven, den er et af venstrefløjens værste værktøjer til undertrykkelse af befolkninge

  Kommentar by k. m. — 20. februar 2021 @ 13:39

 2. Mere fra den klamme venstrefløj

  https://www.bt.dk/debat/ditte-okman-hvad-fanden-er-der-med-de-socialdemokrater-og-deres-slikkeri

  Kommentar by k. m. — 20. februar 2021 @ 13:48

 3. Og, venstrefløjen har ikke engang selv opdaget det endnu men almindelige mennesker har argumenteret, skrevet og råbt det til dem de sidste 30 – 40 år.

  De selvproklamerede anti-fascister er de eneste fascister der eksistere i dag. Det udspringer af deres egen selvglæde og fuldstændig manglende evne til at se indad.

  Kommentar by Santor — 20. februar 2021 @ 13:55

 4. Fjæsbog udelukker “systemkritikere”
  Skuespilleren Kevin Sorbo mister kontoen
  https://youtu.be/gzUnMtGdrV4

  Kommentar by k. m. — 20. februar 2021 @ 14:17

 5. # K.M. 13.39: Ja, det er rigtigt. Den ny epidemilov indeholder HISTORISK VIDTGÅENDE MAGTBEFØJELSER til Mette Fupsen og Heunicke mfl. Loven bringer vores demokrati til fald, og indskrænker den personlige frihed til nul og nix. Den ligner et forsøg på statskup og kan gøre Danmark til en mellemting mellem DDR og Nordkorea. Læs selv om de TOLV FORSKELLIGE NYE TVANGSFORANSTALTNINGER som regeringen vil påtvinge danskerne (180 grader)

  Kommentar by BENT A — 20. februar 2021 @ 14:33

 6. PS: Tilsyneladende er der noget blevet slettet eller flyttet om hos 180 gr., men prøv at skrive “Regeringen vil tvangsindespærre danskerne”. Eller se under indblik eller Newspeek, og find lille foto af Mette F. Igår var der ingen problemer med at finde artiklen. Har desværre ikke noget link. Men med en smule ihærdighed kan det ret hurtigt lykkes at finde oplysninger om den ny epidemi-lov som en 52-årig dansker kalder “noget af det mest skræmmende jeg nogensinde har set fra Chrborg.”

  Kommentar by BENT A — 20. februar 2021 @ 14:58

 7. Jeg har ikke noget problem med at bruge såkaldt “fascistiske” metoder, hvis det er nødvendigt for at forhindre Anti-Hvide Globalister i at undergrave, udskifte og ødelægge min familie, mit folk og mit land.

  Er det ikke vigtigere at redde nationen end at være “ikke-fascistisk”?

  Kommentar by Peter Nielsen — 20. februar 2021 @ 18:13

 8. Det på tide at der for alvor bliver talt om ophavsmændene bag tankerne til kulturmarxisme.

  Det er bekymrende at Henrik Dahl f.eks. udelukkende fokusere på Forfattere fra franking, når dette er foregået i forskellige former overalt.

  Kommentar by KineserSnot — 20. februar 2021 @ 19:21

 9. Henrik Dahl var på podcasten ligestillings debat, hvor de kom rundt om væsentlige emner.

  https://www.facebook.com/Ligestillingsdebat/videos/973181000154177

  Kommentar by KineserSnot — 20. februar 2021 @ 19:23

 10. Henrik Dahl er svær at forstå. Han virker umiddelbart begavet og fornuftig, men hvorfor stemte han ja til rigsretssagen mod Støjberg??
  Også de to andre fra LA, vanOpslagh og Ole Birk Olesen stemte ja. Er LA et skabsradikalt parti?

  Kommentar by BENT A — 20. februar 2021 @ 20:09

 11. DEN NYE EPIDEMI-LOV LIGNER ET FORSØG PÅ AT SKUBBE DEMOKRATIET UD I MØRKET. Og et forsøg på at køre oppositionen, FT og befolkningen ud på et sidespor, ud i afmagt og retsløshed.

  Aldrig før har man set så megen TVANG i et lovforslag. Her er de tolv nye TVANGSFORANSTALTNINGER som Mette ønsker at sætte i gang:

  TVANGS-UNDERSØGELSER

  TVANGS-INDLÆGGELSER

  TVANGS-ISOLERING

  TVANGS-BEHANDLING

  TVANGS-RENSNING

  TVANGS-PÅKLÆDNING

  TVANGS-INDESPÆRRING

  TVANGS-FASTHOLDELSE

  TVANGS-OBDUCERING

  TVANGS-LUKNINGER

  TVANGS-EKSPROPRIATIONER

  TVANGS-INDSAMLING AF PRIVATE OPLYSNINGER

  ………………

  Der er tale om historisk vidtgående magtbeføjelser. Alligevel får de øvrige partier først lovforslaget at se i sidste øjeblik, så de ikke kan nå at sætte sig ind i de mange og lange tekster, før afstemningen i FT. S har gjort sig umage for at undgå debat. Man har intet lært af mink-skandalen.

  Kommentar by BENT A — 20. februar 2021 @ 20:35

 12. Bent A
  Eller også har man lært at det lader sig gøre. Lader sig gøre uden grundigt videnskabeligt belæg eller forudsætninger for det i juridisk forstand, at ødelægge tusindvis af menneskers erhverv og lade regningen gå til skatteborgere.
  Jeg formoder, man tænker meget mere, mere omfattende og langt dyrere kan lade sig gøre.

  Kommentar by Peter Buch — 20. februar 2021 @ 22:28

 13. Skriver man: Regeringen vil TVANGSINDESPÆRRE danskerne, får man “Indblik” og “Historisk vidtgående magtbeføjelser”.

  Kommentar by BENT A — 20. februar 2021 @ 22:54

 14. LA er ligeså skabsradikale som Uffe Elbæk er skabsbøsse.

  Den selvfede Henrik Dahl passer lige ind i det selvfede egoistparti.

  Åbne kasser, kun for velfærdsmigranter og åbne grænser for selvsamme.

  Kommentar by Træt — 21. februar 2021 @ 00:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper