20. februar 2021

Migrationsforskere, 2021: “… hvordan man kan udøve antiracistiske strategier i uddannelsessystemet”

Tilbage i 2019 udstillede Søren K. Villemoes islamforskningens kulturrelativister i Weekendavisen, og nu har han overværet endnu en konference, denne gang organiseret af Nordic Migration Research. De danske medlemmer er Mikkel Rytter og Anika Liversage, og vi er således langt fra den sunde fornuft i et akademisk vacuum, hvor arrangerede ægteskaber blot er udtryk for at ‘mennesker er forskellige på samme måde’. Søren K. Villemoes refererer og kommenterer i Weekendavisen – Hvidensproduktion.

“… Årets tema er ‘Koloniale/raciale historier, nationale narrativer og transnational migration’. … ‘De nationale narrativer har indtil videre enten udelukket, bagatelliseret eller hvidvasket de nordiske landes medskyld og aktive deltagelse i det koloniale projekt samt i de raciale hierarkier, som vores samfund er bygget på,’ fortæller professor Keskinen, inden konferencens første key note speaker præsenteres. Det er den svenske professor Anders Neergaard fra Linköping Universitet.

Hans forelæsning, der skal kickstarte konferencen, bærer titlen ‘At udforske det svenske raciale regime: Teoretiske udfordringer og dilemmaer’. Den svenske lektor forklarer, at hans teoretiske udgangspunkt er strukturel racisme, hvor man ser racismen som indlejret i selve samfundsstrukturen. Han er dog også gennem sin baggrund i marxistisk og feministisk teori inspireret af et intersektionelt perspektiv og fremhæver forskeren Kimberlé Crenshaw, der er krediteret som ophavskvinden til intersektionel feminisme.

… Måske kan professor Neergaard give os et svar på, hvad der gik galt i den forbindelse? Neergaard fortsætter: ‘Vi ser det i tidens mobilisering af feministiske ideer fra nationalistiske partier og neoliberale regeringer i deres krig mod det, de opfatter som islams patriarkat i særdeleshed, og mod migranter fra det globale syd generelt. Nyere diskurser om multikulturalisme, migranter og integration, særligt i muslimers tilfælde, er præget af krav om, at de skal indoptage vestlig kultur og værdier. Her er kønslighed en essentiel del. …

Anders Neergaard forklarer efterfølgende, at den svenske regerings krav til indvandrere om, at de skal lære svensk for at få offentlig understøttelse, er en form for femonationalisme, da det blandt andet sigter mod at hjælpe indvandrerkvinder ud på arbejdsmarkedet, hvor de kan forsørge sig selv. Dette er ifølge Neergaard forfejlet, da indvandrerkvinder ifølge ham faktisk var dem, der banede vejen for de svenske kvinders indtræden på arbejdsmarkedet.

… Efter foredraget er det tid til workshops, hvor forskere fremlægger papers og giver hinanden feedback. Der er 54 forskellige workshops ved denne konference, så der er rigeligt at vælge mellem. … Der er dog ingen workshops, der handler om social kontrol. Kun et enkelt paper omtaler begrebet. Det er et ph. d.-projekt under udarbejdelse af en nordmand ved navn Rahma Vetlesdatter Søvik med arbejdstitlen: ‘Når de ser dig som en trussel mod dit eget barn’. I projektet foreslår Søvik et andet syn på genopdragelsesrejser, der ‘potentielt kan åbne op for et eventyr, en følelse af sikkerhed og lighed samt nye muligheder for både børn og forældre’. Det lyder interessant, men Weekendavisen vælger at deltage i workshoppen med flest danske forskere. Den bærer titlen ‘Statslig uddannelse. Mellem racialisering og mulighederne for antiracistisk strategi’. Her skal vi blive klogere på, hvordan man kan udøve antiracistiske strategier i uddannelsessystemet i et samfund præget af en tiltagende ‘moralsk panik over migranters integration’, der finder sted under ‘populismens og det radikale højres stigning’.

Eftermiddagen går med at problematisere begreber som ‘tredjegenerationsindvandrer’ og ‘tosproget’. Det første begreb er udviklet af det yderste højre, forklarer ph. d.-studerende Steffen Bering Kristensen, men siden er ordet blevet mainstream. … Asta Smedegaard Nielsen fra Aalborg Universitet anvender noget, hun kalder ‘queer-fænomenologi’ til at forklare, hvordan begrebet ‘tosproget’ indgår i en mediediskurs, der underbygger samfundets ‘racialiserede struktur’. Ordet ‘tosproget’ er med til at opretholde en ‘dansk hvidhed’ og er i virkeligheden en stedfortræder for ‘race’, forklarer hun.

… Det store tilløbsstykke onsdag er dog konferencens sidste key note speaker, professor Eduardo Bonilla-Silva fra Duke University. … Bonilla-Silva forklarer, at vi alle er meddelagtige i systemisk racisme, da racismen er indlejret i samfundets hvide grundstruktur ligesom kapitalismen. For at bekæmpe denne situation er det nødvendigt at indsamle data om de specifikke praksisser, der underbygger ens lands raciale orden. Han understreger, at det er vigtigt at studere hvide nationalister, men at de ikke er ene om at skabe den raciale orden, vi lever i. Det er nødvendigt at organisere sig i sociale bevægelser som eksempelvis Black Lives Matter, forklarer han i en slide og afslutter med en opfordring til sine forskerkolleger: ‘At ændre verden er politik, ikke blot information. Uddannelse er godt, men det er til for at producere kollektiv handlen og ændre systemer.’

(Colonial/Racial histories, National narratives and transnational narratives…, Helsinki, 2021)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/117175/trackback

34 Comments »

 1. Det er jo lige så sindssygt som Louise Lund Liebmann, der mener at ‘negativ social kontrol’ bekæmpes med koran-undervisning…

  ‘Når de ser dig som en trussel mod dit eget barn’. I projektet foreslår Søvik et andet syn på genopdragelsesrejser, der ‘potentielt kan åbne op for et eventyr, en følelse af sikkerhed og lighed samt nye muligheder for både børn og forældre’:

  “Datter blev kronraget, tævet med metalstang og sendt på genopdragelsesrejse med sin bror – nu er somalisk far idømt udvisning

  En 54-årig mand af somalisk herkomst skal udvises fra Danmark efter at have sendt to af sine børn på genopdragelsesrejse til sit hjemland. Samtidig er faren kendt skyldig i grov vold mod sin datter.”

  https://www.berlingske.dk/samfund/datter-blev-kronraget-taevet-med-metalstang-og-sendt-pa

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 20. februar 2021 @ 20:58

 2. Ja, for KULTUR-RELATIVISTERNE er alting ens og forskelligt på samme tid. Og alt i Vesten handler om racisme. Den kristne vesterlandske kultur og civilisation er nærmest ringere end den somaliske, nigerianske og saudi-arabiske kultur, som er fuld af strukturelle værdier, i modsætning til vores egen som kun er fuld af strukturel racisme og brutal hvid kvindeundertrykkelse.

  Er man hvid er man skyldig, racist og fascist, og bør stille sig selv hen i skammekrogen.

  Indvandringsindustriens agenter og feltmadrasser slår knuder på sig selv, når de skal finde ord til at beskrive den store berigelse vi kan se frem til ved at lade Europa oversvømme med kulturfremede og ædle vilde fra mellemøsten, nord- og centralafrika.

  Sverige viser os hvad der kommer til at ske, hvis de splittergale og de snotdumme, de uvidende og historieløse, de røde og de korrupte får gennemført deres planer. (herunder Marokko- og Kalergi-planerne) For det blå-gule land er nu et land i kaos og opløsning. Uroligheder, fattigdom, hjemløshed, kommune-konkurser, kæmpekriminalitet, bombeeksplosioner, skyderier og guerilla-krig hærger nu snesevis af byer.

  Og selv ude på landet foregår der overfald, hjemmerøverier og afbrændinger af huse, skoler og biler m.m.

  Et Europa i flammer og endeløs terror er den fremtid der venter os, hvis vi lader os bedøve eller manipulere af ord-jonglørernes tåbelige og falske snak.

  Kommentar by BENT A — 20. februar 2021 @ 21:33

 3. Det er da vist kultur-radikalisme på “eliteplan”?

  – ja, “eliten” forstår at føre sig frem, men magter end ikke at læse og forstå hvad der står skrevet i KOranen, skønt enhver analfabetisk “kurrekurredut”-unge kender den så godt, at den praktiseres både i børnehaver, skoler og på gader og stræder i dagens Danmark.

  Men i guder hvor er det dog skræmmende, igen at må konstatere, at “elitens” IQ nok kun lige tangerer (+/-) det som udefrakommende slæber med sig/avler sig til i Danmark fra iSlam-kulturer sydfra!

  iSlammet koster os, som bekendt, rumpetten ud af bukserne på alle negative parametre i samfundet, men mon ikke “eliten” i dagens Danmark også tangerer “kurrekurredutterne” på in-effektive samfundsudgifter?

  – Søren K. Villemoes (?) indslag fra Weekendavisen viser, efter min mening/analyse, at “eliten” kan junglere med til-lærdte ord, men deres “lærdom”/”arbejds”liv, på skatteydernes bekostning, har været total spild af gode skattekroner, når segmentet (“eliten”) ikke magter, BÅDE at læse og forstå, hvad det er de plæderer for (skønt de ikke er analfabeter):
  – Udstillingen af sig selv som “kultur-eliten”, der ikke har andet at byde på, end det der ligner m´Slimernes indoktrinerede fortale for iSammet “herligheder”.

  Når vi snakker om udgifter til grænseoverløbere fra MENAPT-landende, skal vi måske begynde, at lægge udgifter til “eliten”s folk oveni?

  Kommentar by M.S. Carstens — 20. februar 2021 @ 21:56

 4. Folk af europæisk afstamning må forstå, at dette stopper aldrig. De vil altid være racister sålænge de har en puls og set som årsag til denne verdens problemer. Det vi ser er reelt set en desperation for den fiasko multikulturen har været i vesten. Jeg forventer en desperation som kan blive meget radikal før man forkaster dette utopiske projekt.

  Kommentar by CCC — 20. februar 2021 @ 22:28

 5. Er der en voksen tilstede på AU eller VIVE?

  Bare een?

  Kommentar by Bastardo — 20. februar 2021 @ 22:38

 6. Absurd nonsens – og betaler vi for det cirkus???

  Kommentar by egon olsen — 20. februar 2021 @ 22:45

 7. Lidt morsom at tosserne har set sig gale på ordet “tosproget” al den stund det er dem selv der har opfundet lige netop det ord. Igen viser det sig at det er dem selv der er racisterne ;)

  Normale mennesker ville aldrig kalde dem tosprogede eftersom de fleste taler så dårligt Dansk at det ikke kan regnes for et sprog. Det er netop problemet. De mangler simpelhed den dybere forståelse af Dansk kultur.

  Kommentar by Santor — 20. februar 2021 @ 22:55

 8. OT: Skriv: Regeringen vil tvangsindespærre danskerne. Og læs om vidtgående magtbeføjelser, urent trav og en lang række nye tvangsforanstaltninger.

  Kommentar by BENT A — 20. februar 2021 @ 23:29

 9. Ganske enkelt! Send perkerne hjem hvor de høre til så vi danskere ikke længere behøver at leve i frygt i vores eget land.

  Kommentar by piphans — 21. februar 2021 @ 00:28

 10. Konklusionen er givet på forhånd; alt hvad hvide vestlige mennesker foretager sig er racistisk.. kritisk raceteori har stort set kun et spørgsmål; Hvordan er det racistisk/islamofobisk/transfobisk/sexistisk osv osv? PS: Rahma “Unit: Secton for Child Portection, ..” https://eng.inn.no/about-inn-university/employees/rahma-sovik

  Kommentar by anno — 21. februar 2021 @ 00:40

 11. Der er vel snart kun en lille højtråbende flok tosser der kommer med den slags absurde vrøvl der lyder som noget fra et festligt indslag til en julefrokost

  Før eller siden får de malet sig så langt op i et hjørne med deres ævl så bevilligerne ryger , de første tegn har man set da det snøvlende pigebarn (fysisk midt i 30erne…men mentalt??) smed en gipsbuste i havnen. Det blev hun fyret for og akademiet fik problemer med politikerne

  Kommentar by geden — 21. februar 2021 @ 01:42

 12. Undskyld udenfor traaden jeg er blevet fortalt The Guardian omtaler et lovforlsag om religioese tikendegivelser paa et fremmed sprog skal oversaettes til Dansk for god kendelse Er de nogen der kender til dette jeg kan ikke finde det,fremsat af hvem hvornaar.

  Kommentar by dunk — 21. februar 2021 @ 08:17

 13. DET MEST SKRÆMMENDE JEG I MITLIV HAR SET, skriver en 52-årig dansker efter at have læst udkastet til den ny epidemi-lov. (Kan findes ved at skrive: Regeringen vil tvangsindespærre danskerne) Lovforslaget indeholder paragraffer så skrappe, at det lyder som noget fra DDR eller Nordkorea.

  Er Mette Mink slet ikke socialdemokrat, men i virkeligheden en hårdkogt kommunist? Er socialdemokratiet blevet en blodrød modstander af demokrati? Mange ting tyder på det.

  I lovforslaget går man ind for ensretning og TVANG, TVANG OG ATTER TVANG, OG SÅ ENDNU MERE TVANG. Det ligner statstyranni.

  Det spændende er om oppositionen er blevet til en flok nokkefår der blindt adlyder, når Mette svinger taktstokken. Er eet-parti staten her allerede?

  Kommentar by BENT A — 21. februar 2021 @ 08:21

 14. I forlængelse af BENT A — 21. februar 2021 @ 08:21:

  Det danske folk blev forsøgt advaret mod Socialdemokratiet, og dets virke mod at ville umyndiggøre folket.

  Her er et link med en advarsel fra august 1978:
  https://fremskridtdk.wordpress.com/2011/08/18/socialdemokratiet-vil-umyndiggore-folket/

  Kommentar by Karsten Lund — 21. februar 2021 @ 08:41

 15. Santor — 20. februar 2021 @ 22:55

  Ja, det var hylende komisk i 80’erme, da alle de politisk korrekte fik et chok, da det kom frem, at børn født i Danmark mødte op på første skoledag og ikke kunne dansk. Derfor skulle de have modersmålsundervisning i stedet for danskundervisning !!!

  Men “journalisterne” klarede det hele ved at opfinde nonsensbetegnelsen “tosproget” hvad de beviseligt ikke var, men det blev gjort til en fremtidig styrke for NyDanmark. Medierne har altid været de største fortalere for fake-news.

  Kommentar by tavsen — 21. februar 2021 @ 09:15

 16. kommentar afvist i off-topic
  https://free21dk.org/2021/02/15/skamloese-eksperimenter-med-befolkningen/?fbclid=IwAR1cDzvPK0wwI_JT3-0brw0iObJ4YcCbNzTLsjHm8HCV3vQINac4YcriqQQ

  Det er sådan meget groft forklaret. En retrovirus er ligesom en gøgeunge, der lægger et æg i den lille havesangers rede. Det er faktisk det, den gør. Fordi gøgen kan jo ikke selv ruge æggene ud. Nej, det er selvfølgelig ikke helt det samme.

  Men altså, virussen hacker dit DNA. Og så kører den derfra.

  Det er dét, der er det katastrofale med de nye mRNA-vacciner fra Pfizer og Moderna. De kører nemlig på samme mekanisme. De sætter et nyt stykke kode ind i vores DNA.

  Derfor bliver man en génmodificeret organisme, når man bliver vaccineret med mRNA-vaccinerne.

  Vi bliver GMO’er, og det ved ”de” udmærket godt.

  For det er jo forbudt at introducere nye GMO’er iflg. EU-lovgivningen.

  Kommentar by k.m. — 21. februar 2021 @ 09:23

 17. Karsten Lund — 21. februar 2021 @ 08:41

  Er alle Fremskridtblade digitaliseret? Abonnerede på bladet i 70’erne. Det gik uventet stort set godt, ville næppe kunne praktiseres i nutidens NyDanmark.

  Kommentar by tavsen — 21. februar 2021 @ 09:28

 18. OK. Jeg har forstået. Kvinder skal bare holde Deres kæft, eller de ska ha nogen på hovedet eller andet, hvis De går oprør. Helst skal de totalt overtage ansvaret for mandens seksualitet, og Derfor skal de mummieficeres for ikke at friske andre mænd. For -ligesom at lettet “Integrationen”, så må Domstolene lige tage hensyn til kulturforskellen i Islam og sharialoven (og æresdrab etc) i særdeleshed for at undgå “Strukturel racisme”- så skide være med individet og de indfødte i Danmark (Det er kapitalismens skyld at der er Strukturel racisme)…..Hvis det ikke sker er det fordi hele bundet er racister uanset hudfarve.

  Håber Da bare ikke DER ER NOGLE POLITIKERE I VENSTRE,KONSERVATIVE, OG HOS SOSSERNE OG SF DER TAGER DET ØVERSTE ÆVL ALVORLIGT,OG SOM BEFINDER SIG NEDE PÅ JORDEN. Ved godt at Det 3 hovedet uhyre (Alternativet, Radikale, og De frie Grønne-radikale) ikke er det, og er totalt udenfor pædagogisk rækkevide…Enhedslisten er med på alt, fordi alt er ligegyldigt i Deres kamp imod vindmøller/Kapitalismen.

  Støt SIAD. http://www.siaddk.wordpress.com og http://www.frafald.dk . God søndag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 21. februar 2021 @ 09:30

 19. k.m. — 21. februar 2021 @ 09:23 >> kommentar afvist i off-topic”

  Nu er det gentaget der, er dine jævnlige afvisning en undskyldning for at afspore diverse tråde?

  Kommentar by tavsen — 21. februar 2021 @ 09:32

 20. tavsen
  jeg ved ikke hvem eller hvad der styrer off-topic, men jeg oplever hele tiden at trykke send på en kommentar, og alt forsvinder ud i den blå luft.

  Det er ikke min skyld teknikken afviser ting der hører til i off-topic

  Jeg holder mig så vidt mulig til emnet i Kims oplæg, så kom ikke her og beskyld mig for at afspore diverse tråde

  Kommentar by k.m. — 21. februar 2021 @ 09:49

 21. k.m. — https://www.youtube.com/watch?v=cHuJAC_XbhQ

  Kommentar by tavsen — 21. februar 2021 @ 10:11

 22. K.M. afsporer da ikke noget, men bringer væsentlige oplysninger frem. Det er da vigtigere end om emnet lige flugter med bloggens emne. Visse ting ville man skulle tilbageholde i måneder eller år, hvis der ikke var en vis ytringsfrihed. Man kan censurere under alle mulige påskud, men K.M. er da så seriøs, at Tavsen burde være i stand til at udvise lidt mere storsind overfor sin medblogger. Så længe der oplyses om vigtige samfundsforhold eller -ændringer, bør det være OK at skrive om det. Debatterne bliver både rigere og mere interessante/ afvekslende på den måde.

  Kommentar by BENT A — 21. februar 2021 @ 13:02

 23. # geden 01.42.
  “Der er vel snart kun en lille højtråbende flok tosser, der kommer med den slags absurde vrøvl”
  Tro du virkelig at det her er et problem der bliver mindre og mindre?
  Det er i hvert fald det du skriver.
  Er der gået ged i din tankevirksomhed?

  Kommentar by bjarne binee — 21. februar 2021 @ 13:02

 24. Bent a og km – hvorfor starter i ikke en off topic Corona blog? Så kan i skiftes til at afspore debatten.. det er ren vind vind.. jeg levere gerne links til kvalitets japansk kvinderock..

  Kommentar by anno — 21. februar 2021 @ 13:36

 25. “Den svenske lektor forklarer, at hans teoretiske udgangspunkt er strukturel racisme, hvor man ser racismen som indlejret i selve samfundsstrukturen.”

  Vestlige samfund BØR være struktureret således, at det er en fordel at være Vesterlænding, da Vesten TILHØRER Vesterlændinge.

  Kommentar by Peter Nielsen — 21. februar 2021 @ 13:54

 26. 18) My comment await moderation…står der….Det er en form for sort humor….Jeg håber da ikke man har taget min forståelse for de selvfrelste erklærede antiracister seriøst…. Kunne aldrig drømme om selv at tage det alvorligt.

  Kommentar by Michael Unna — 21. februar 2021 @ 18:22

 27. 18) Det er jo konsekvensen Islamisk moral og etik….og til en vis grad en del af Sharialoven.

  Kommentar by Michael Unna — 21. februar 2021 @ 18:28

 28. De skatteyder finansierede ‘forskere’ overser at masseindvandringen af muslimer har medført ekplosion i antallet af voldtægter og massevoldtægter og andre racistiske overfald af danskere, terrorhandlinger og terrodrab,’æresdrab’ osv.

  De skatteyder finansierede ‘forskere’ mener åbenbart, at alle de 8 mia mennesker, der pt er i verden, uden hindringer eller krav skal have ret til at rejse til Danmark og modtage offentlig understøttelse. Fagre Nye Verden. Man må knibe sig i armen og lige checke at man er vågen. Hvor idiotisk kan man blive, når staten betaler alle regningerne?

  Kommentar by Amad — 21. februar 2021 @ 20:04

 29. dunk — 21. februar 2021 @ 08:17:

  “lovforlsag om religioese tikendegivelser paa et fremmed sprog skal oversaettes til Dansk”

  se: https://ditsamfund.dk/lovforslag-om-praediken-pa-dansk-er-et-indgreb-i-religionsfriheden/

  Jeg mener også at den korte avis har belyst sagen, men jeg kan ikke lige finde det.

  Ps. se tillige en søgning på google: Lovforslag om oversættelse af prædikener
  De danske biskopper himler op!
  (selv mener jeg at lovforslaget er spil for galleriet, idet iSlammets “lærde” vil agerer præcis som de gør med KOranskoler under dække af dansk friskolelov)

  Kommentar by M.S. Carstens — 21. februar 2021 @ 21:46

 30. Kommentar by tavsen — 21. februar 2021 @ 09:28
  ” Er alle Fremskridtblade digitaliseret?”

  Svar: Nej.
  Mig bekendt findes der kun de digitaliserede artikler fra fremskridtsbladene, som jeg har genudgivet.
  Statsbiblioteket i Århus har alle papirudgaverne, som man kan kigge i hos dem.

  Kommentar by Karsten Lund — 22. februar 2021 @ 08:07

 31. Når moraldrømmende Akademikere med hovedet i himlen langt væk fra jorden mødes på Venstrefløjen og blandt kulturradikale, så opstår der den slags selvforståede wacuumer. Hvad andet er der at sige end Støt SIAD: http://www.siaddk.wordpress.com . og http://www.frafalden.dk.
  God mandag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 22. februar 2021 @ 08:43

 32. Karsten Lund — 22. februar 2021 @ 08:07

  Tak for info, men jeg bliver boende på Vestegnen, så er jeg nemlig på forkant med udviklingen ;-)

  Kommentar by tavsen — 22. februar 2021 @ 10:38

 33. For noget andet. Apropos uddannelse systemet. Der skrives om hvilken skole det drejer sig om I kolding med stort smittetal.
  Havde nu gættet på hvorfor.
  https://www.bt.dk/samfund/smitteudbrud-i-kolding-epicentrum-er-paa-skole-med-mange-indvandrere-og

  Kommentar by Anonym — 22. februar 2021 @ 12:05

 34. # 29 M.S.Carstens
  Tak for det , har fundet det.Spil for galleriet den tanke er naerliggende .Ih hvor vi strammer

  Kommentar by dunk — 22. februar 2021 @ 13:07

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper