23. februar 2021

Eva Selsing: “Kunstakademiet må rematerialiseres. Det kan ikke reddes i sin nuværende form.”

Eva Selsing har set nærmere på Kunstakademiets kursusudbud, og konkluderer at det eneste bevaringsværdige ved akademiet er bygningerne. Kommentar set i Berlingske – Vi bliver nødt til at rematerialisere Kunstakademiet (kræver login).

“En gennemkigning af kurser på institutionens bachelor- og masteruddannelse afslører hurtigt, at her, trods navnet, ikke er tale om et akademi eller et universitet. Kunstakademiet er i dag først og fremmest en ideologisk indoktrineringsanstalt. Overvældende meget af den teori, der står opført på uddannelsernes hjemmeside, er venstreradikal. Kurset ‘Teori’ byder således på læsning af Foucault, Marx, forskellige feminister og postkolonialister. Emnerne er blandt andet ‘kapitalismekritik’ , ‘hydrofeminisme’ og noget økologisme. Til en af timerne skal læses et enkelt kapitel i de vanvidsvenstreorienterede forfattere Deleuze og Guattaris ‘Tusind plateauer’ (vi vil jo ikke overbebyrde de tophuebærende genier med en hel bog).

Jeg kiggede ned af listen på både bachelor- og kandidatuddannelse, og hvis man ser bort fra de rene praksisfag, har de fleste kurser én eller anden venstreradikal vinkel. Et kursus skal vise ‘hvordan traditionel æstetik () er uløseligt forbundet med racialiseret, kønnet og klassemæssig undertrykkelse.’ Et handler om ‘queer radio’ . Et handler om ‘hvidhed’, og hvordan det ikke-hvide gør andre hudfarver til ‘andethed’. Et om, hvordan man ‘performer’ køn (ud fra tanken om, at køn er en social konstruktion) med læsning af forskellige queer-aktivistiske teoretikere. En forelæsning med en intersektionel økologist. Et kursus om ‘idealiseringen af den hvide marmorskulptur i relation til racetænkning’ og forbindelsen mellem hvide skulpturer og Black Lives Matter. Et om kvinders manglende repræsentation i museale udstillinger. Og så videre.

Men hvad er overhovedet meningen med at indpode de studerende på et kunstakademi med al den teori? Var kunsten ikke et håndværk? Og det, der undervises i på Kunstakademiet, er decideret antividenskabeligt. Der er ingen stræben efter sandhed, ingen reelt åbne spørgsmål. I stedet er der på forhånd givne, stærkt ideologiske svar: Vesten er undertrykkende og ond; hvide mennesker er bærere af uretmæssigt arvede privilegier; patriarkatet findes og skal destrueres; kvinder er systematisk forfordelte; køn er en konstruktion.

Det kommer der ikke kunstere ud af. Vi får i stedet håndværksmæssigt svage apparatjiks, der bevidstløst viderekolporterer ventreradikale budskaber. … Kunstakademiet må rematerialiseres. Det kan ikke reddes i sin nuværende form.

(“Inspireret af feministiske versioner af kvantemekanik…”; Foto: Kunstakademiet.dk)

Oploadet Kl. 01:14 af Kim Møller — Direkte link28 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/117222/trackback

28 Comments »

 1. KAN DANMARK REDDES I SIN NUVÆRENDE FORM?

  Ikke meget tyder på det, for Christiansborgs politik er mere fup og humbug end fornuft. Og Selsing har ret i alle sine betragtninger.

  Vi har ikke kunnet stole på de gamle partier de sidste 25-30 år, så hvorfor skulle vi kunne stole på dem fremover?

  Deres kulturpolitik er ude på overdrevet.

  Deres indvandringspolitik er hyklerisk, korrupt, landsskadelig og folkefjendsk.

  Deres co2 og klima-politik er på samme tid fladpandet og vanvittig. Og fup fra først til sidst. Klima-tosserne er præget af dyb uvidenhed om solens altafgørende indflydelse på atmosfærens temperaturer, vind og vejr.

  Vindmøllerne, el-bilerne, solcellerne mv. bidrager ikke til at skabe et bedre klima. Se Prager U.com.

  Den grønne omstilling er igen noget fup. Den er RØD omstilling forklædt i grønne gevanter.

  Ligestillings-kampen og feminismen er også baseret på kynisk hykleri og en masse fup og humbug.

  Rigsretssagen mod Støjberg er også en omgang fup, for der er ingen substans i sagen.

  Er S et socialt parti? Partiet har gennemført 35 skattestigninger siden det vandt valget, og alle er de til størst fordel for de rigeste. Som næppe er S vælgere. S har igen svigtet middelklassen og de svage.

  Danmarks statistik tal har ofte været mere fup end fakta.

  DRs påstande om “uledsagede børn” viste sig at handle om 17-40 årige mænd med langt sort skæg. DR forsøgte altså at fuppe os.

  DRs evindelige påstande om faldende kriminalitet er også fup.

  Påstande om “barnets tarv”, “familiens ret”, “hjemmets fred” og om skilsmisse-bureaukratiets retfærdige behandling af familier har været en tyk sort løgn i utallige tilfælde.

  Udslettelsen af mink-erhvervet byggede langt hen ad vejen på fup, ulovligheder og grundlovsbrud. Og corona-krisen er blevet forværret af panik, hysteri og talrige fejl fra Sundhedsstyrelsens side.

  Om EU fortælles der også meget der ikke er rigtigt.

  Dagligt fuppes vi af TV-stationerne og papiraviserne.

  Den ny epidemi-lov og måden den søges kuppet igennem på, afslører at også her foregår der noget som dårligt tåler dages lys.

  Man kunne blive ved. Christiansborgs samlede politik er så fuld af fup og bedrag, at danskerne har grund til at være dybt bekymrede for deres fremtid.

  Kommentar by BENT A — 23. februar 2021 @ 02:14

 2. PS: Glemte at få med at mee-too bevægelsen, BLM og DRs langvarige hetzkampagne mod danske mænd også mest bygger på meget tvivlsomme historier om 15-20 år gamle julefrokoster plus mandsfjensk feminist-snak. DRs kvindelige journalister skraber bunden for at holder den underlødige propaganda i gang.

  Kommentar by BENT A — 23. februar 2021 @ 02:23

 3. Kommentar by BENT A — 23. februar 2021 @ 02:14.

  ‘KAN DANMARK REDDES I SIN NUVÆRENDE FORM?’

  Nej. Og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, ud fra betragtningen om, at den eksisterende lov og orden jo altså beskytter de problematiske elementer iblandt os…

  Kommentar by Kimski — 23. februar 2021 @ 02:57

 4. Det er den rene galskab. En kollektiv psykose hærger den vestlige verden.

  Kommentar by Hansen — 23. februar 2021 @ 04:13

 5. Og hvor er det en sød galskab med Honey Biba Beckerlee. Hendes forskning glider nemt ned med en lille klat honning samlet af mandlige arbejderbier.

  Kommentar by Hansen — 23. februar 2021 @ 04:19

 6. Se lige Eva Agnete Selsing på Wikipedia.
  Er der ikke nogen, der kan redigere det?
  Det er sørgeligt, at “værdikrigen” skal forpeste Wikipedia, hvor man ellers kan finde megen god og sund oplysning – indtil videre.

  Kommentar by Hansen — 23. februar 2021 @ 04:59

 7. Storm P . To diskutere- Jeg forstår ikke kunst- kunst er ikke noget man skal forstå- Åh så forstår jeg bedre- :-) :-) :-)

  Kommentar by Michael Unna — 23. februar 2021 @ 07:15

 8. Det er paradoksalt nok de borgerliges skyld, at kunstakademiet er faldet til venstrefløjen. Der er behov for en reel højrefløj i dansk politik som ikke accepterer, at venstrefløjen sidder på: uddannelsessystemet, NGO’ere, statsmedierne, kulturlivet, ungdomstilbud, festivaler etc. Samtidigt med at alle disse områder er betalt af højrefløjens vælgere.

  Problemet er ikke at venstrefløjen grabser til sig og ændrer demokratiske grundinstitutioner til indoktrineringsanstalter -selvfølgeligt gør de det. Problemet er at de ikke møder modstand.

  Der er behov for en højrefløj, der lukker venstrefløjens projekter og bruger pengene på sine egne. Indeværende medie ville være et godt sted at starte.

  Kommentar by Marius — 23. februar 2021 @ 07:16

 9. En feministisk version af kvantemekanik?

  Lige på det felt tror jeg at at Max Planck og Niels Bohr ville være lidt uenige med Honey Bobo.

  It´s science Bitch!

  Kommentar by Santor — 23. februar 2021 @ 08:45

 10. kommentar 8, marius.
  du har helt ret. problemet er ikke alle de institutioner venstrefløjen sætter sig på og fordrejer, forringer og forvrider. problemet er den manglende modstand det møder.Jalving har talt om det i andre sammenhænge ,- at højrefløjen skal til at forholde sig til det jalving kalder “livsverdnen” altså undervisning, pædagoiske og kulturelle institutioner , hele det sociale system og den sikring det varetager mm.

  Kommentar by heisahero — 23. februar 2021 @ 08:58

 11. Jamen det er jo en sand perle, som Kim Møller har gravet frem her.

  Jeg tager et par stykker mere:

  og i sidste ende udryddelsen af råmaterialer”

  Udryddelsestruede råmaterialer :)

  “og det ikke-organiske som det atomare slægtskab mellem computere og mennesker”

  Så fik i den :) Læseren er i atomart slægtskab med den computer, som dette blogindlæg med kommentarer læses fra.

  HaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHa

  Tak for underholdningen.

  Kommentar by T. H. — 23. februar 2021 @ 09:46

 12. # 8 Marius og 10 heisahero
  Jeg er aldeles enig i jeres syn på behovet for en højrefløj der vil tage kampen op, men findes den og hvor er den? Bortset fra Uriasposten, Den Korte Avis og enkelte andre lyspunkter findes den ikke i medierne der totalt domineres af venstrefløjen. Højrefløjen er også en sjælden gæst på valgsteder. Ved seneste folketingsvalg stemte over 88% på partier der gladeligt skovler penge ud til venstreorienterede medier i form af skattepenge, licens og mediestøtte, skovler penge ud til en “kunstverden” der udelukkende består af venstreorienterede og kulturradikale og skovler penge ud til en undervisningsverden der ligeledes totalt domineres af venstreorienterede og kulturradikale.
  Hvor er den højrefløj vi tror eller håber der er? I det omfang de eksisterer er deres verden så begrænset til hvad der er i fjernsynet i aften?
  Gør det overhovedet noget at TV2 er venstreorienteret, kulturradikalt og politisk korrekt når det jo er dem der også sender Vild Med Dans, Lykkehjulet og X-faktor?

  Kommentar by bjarne binee — 23. februar 2021 @ 10:22

 13. Hvis unge mennesker i dag vil være kunstnere, må de selv lære sig håndværket og undervejs lade sig inspirere af svundne tiders kunstnere, der rent faktisk kunne noget. At “studere” på det såkaldte kunstakademi i København vil være spild af tid og forgiftning af sindet.

  Kommentar by Crass Børsting — 23. februar 2021 @ 11:09

 14. DET KAN LYDE HONNINGSØDT NÅR RØDSTRØMPERNE, feministerne, kvindesagskvinderne og ligestillingsfanatikerne fører sig frem med kvindesnak om at der er mangel på kvoter, ligestilling, retfærdighed til pigerne og på positiv særbehandling af alle de små, søde, kære og nuttede kvinder og deres importerede venner fra Mellemøsten og Afrika.

  Men sandheden er at den røde feminisme er den mest lumske, hykleriske, tåbeligste, grådigste og farligste ideologi i nutidens vestlige verden. Den har allerede ødelagt fantastisk meget i England, Sverige, Tyskland og Frankrig etc.

  Nu er den også ved at ødelægge Danmark indefra. Mændene på højrefløjen må til at tage sig alvorligt sammen hvis de vil overleve den samfunds-psykose og -nedtur som feministerne har skabt.

  Kommentar by BENT A — 23. februar 2021 @ 11:33

 15. HELT AKTUELT ARBEJDER RØDE FEMINISTER NETOP I DAG på at få vedtaget en epidemi-lov som kan føre Danmark tilbage til enevældens tid. Det er en lov som indeholder et hav af TVANGSFORANSTALTNINGER som vil gøre danskerne til retsløse undersåtter og som vil afskaffe demokratiet langt hen ad vejen.

  I forvejen har feministerne fået indført lovgivning og forvaltning der er til stor skade for mændene, familierne, børnene og landet.

  Epidemi-loven kan blive endnu en kniv i ryggen på danskerne. Men hvad siger “blå blok”? Siger den fra?

  Kommentar by BENT A — 23. februar 2021 @ 11:51

 16. datter af Franz Beckerlee

  De gamle gasolinere var vist politisk langt til venstre for midten så det passer jo meget godt, æblet falder ikke langt fra stammen

  Kommentar by k.m. — 23. februar 2021 @ 13:37

 17. Hansen — 23. februar 2021 @ 04:59 skrev:

  “Det er sørgeligt, at “værdikrigen” skal forpeste Wikipedia, hvor man ellers kan finde megen god og sund oplysning – indtil videre.”

  “God og sund oplysning”? Virkelig? Nu har jeg mest læst på den engelske Wikipedia og den har en ekstrem progressiv/”woke” bias.

  ALLE hvide personer som står (eller har stået) op for deres egen etniske gruppe, herunder nationalister og pro-White fortalere bliver svinet til og udskammet som “White Supremacist”, “Racist”, “Homophobic”, “Anti-Semites”, “Islamophobic” etc. Wikipedia har INGEN troværdighed.

  Kommentar by Peter Nielsen — 23. februar 2021 @ 13:40

 18. Kommentar by Hansen — 23. februar 2021 @ 04:59

  Wikipedia har aldrig været pålidelig, jeg vil nærmest sige at det blev oprettet med dette formål.

  Kommentar by KineserSnot — 23. februar 2021 @ 14:24

 19. 12). Der er da heldigvis en National Konservativ strøming på Græsrodsniveau (Generation Identitær. Stram Kurs.Den Danske Forening. DF og NB og SIAD). Det er den der skal forstærkes. Det er selvfølgelig Soleklart af Venstre og Konservative blot er siv der blæser i vinden, og kun vil gøre sig Populære på hvad de vindmæssigt opfatter. Det drejer sig om at NationalKonservative ikke på nogen måde længere falder for Dem, indtil Toppen og Grundlaget for de to Partier er skiftet helt ud….Det gælder ISÆR Venstre, hvis formanden meldte sig ud af Venstre og Ind i Radikale, inden han drev tilbage. Hvilket også fremvises på VU plan. Så Hold jer til NB eller DF, indtil der totalt er forekommet en udskiftning af personkredsene i cirka 2 generationer.

  Kommentar by Michael Unna — 23. februar 2021 @ 14:34

 20. Det 3 hovedet uhyre i eventyret i Folketinget er selvfølgelig Radikale, Alternativet og De Frie Grønne(????). SF (Syndig Forvirring) og enhedslisten siger sig selv. Sosserne har oppet sig en lille smule, men selvfølgelig langt fra nok.

  Kommentar by Michael Unna — 23. februar 2021 @ 14:37

 21. Kommentar by Michael Unna — 23. februar 2021 @ 14:37

  Venstre og Konservative er mere slemme, de forsøger konstant at tale uden om det væsentlige nemlig at folk skal sendes hjem og vi skal bryde med international jura.

  Kommentar by KineserSnot — 23. februar 2021 @ 14:58

 22. # 19 Michael Unna
  Jeg har stor respekt for og taknemmelighed over Generation Idenditær, Stram Kurs, Den Danske Forening, Uriasposten, Den Korte Avis, Snaphanen, NB, SIAD og til dels DF der i folketinget desværre stemte for at Danmarx Ramadanradio i fremtiden skal financieres over skatterne.
  Det gamle ordsprog: “Mange bække små gør en stor å” gælder desværre ikke på højrefløjen hvor mange bække små gør en ganske lille å.
  Jfr. folketingsvalget i 2019: DF 8,7%, NB 2,4%, Stram Kurs 1,8%
  Venstrefløjen, kulturradikale, ultraliberale, venligboere,
  hattedamer og øvrige politisk korrekte ialt 87,1%.
  Beskæmmende, men det skal jo ikke afholde vi andre fra at kæmpe videre.

  Kommentar by bjarne binee — 23. februar 2021 @ 15:38

 23. Marius — 23. februar 2021 @ 07:16:

  Enig. Vi har brug for en ægte patriotisk højrefløj, som tør og vil bruge alle midler for at bekæmpe globalisme, feminisme, multi-kulturalisme, den ikke-vestlige invasion, LGBTQ-agendaen og propagandaen/indoktrineringen i medier, uddannelsesinstitutioner, NGO’er, kulturinstitutioner etc.

  Kommentar by Peter Nielsen — 23. februar 2021 @ 16:00

 24. Det er en sjov verden vi lever i. Jeg har en LP med den klassiske komponist Niels Viggo Bentson, hvor han spiller sammen med altsaxofonisten Franz Beckerlee. Ja, han startede som jazzmusiker på saxofon!:-)

  Og nu læser hans datter(?) Honey Biba Ph.d. på Kunstakademiet og bliver “Inspireret af feministiske versioner af kvantemekanik”:-)

  Kommentar by Amad — 23. februar 2021 @ 17:29

 25. # Bjarne Binee 15.38: Ja, når man læser tallet 87.1% kan man jo godt få det indtryk at 87.1% af danske vælgere er selvmorderiske idioter. Men hvis DF-Tullesen ikke i den grad havde været en uduelig nar, fidusmager, lusepuster og vælgerbedrager, for ikke at sige forræder, så havde tallet været en del anderledes. Så havde DF i dag været Danmarks største eller næststørste parti. Allerede i 2015 var DF med 37 mandater jo større end Venstre.

  Nu er NB så i fremgang, men måske de er for bløde og liberale? Det vil nok være klogt at etablere endnu et dansksindet og nationalkonservativt parti. Så danskerne får fire ikke-røde partier at vælge imellem.

  Kommentar by BENT A — 23. februar 2021 @ 20:30

 26. Enig. Hvis Einheitslisten vil have en partiskole, så må de selv betale, i stedet for at bruge løs af mine skattekroner.
  Så fine centralt beliggende bygninger kan bruges til mange gode ting; de skal bare lige tømmes for venstretosser først.
  Og lad os ikke glemme at “rematerialiseres” på pseudoakademisk betyder “smides i havnen”. Sæt i gang!

  Kommentar by Hertz — 23. februar 2021 @ 21:19

 27. BENT A — 23. februar 2021 @ 20:30 skrev:

  “Nu er NB så i fremgang, men måske de er for bløde og liberale?”

  Ja, jeg hører fx aldrig NB tale om de helt nødvendige og yderst presserende masse-hjemsendelser af ikke-vestlige fremmede. På mig virker de nærmest som en slags “godkendt opposition”, der skal agere ventil for folks frustration uden reelt at true den liberale agenda.

  Kommentar by Peter Nielsen — 23. februar 2021 @ 23:15

 28. Ak ja, Franz Beckerlee blev for nogle år siden taget som en gemen butikstyv i et supermarked på Amager, og nu er hans datter endt som venstreradikal feminazi på livslang offentlig forsørgelse.

  Må dog rette en ofte udbredt misforståelse om Kim Larsen.
  Hr. Larsen var i modsætning til sin gamle ven Erik Clausen hverken socialist eller kommunist.
  Han betegnede sig selv som socialliberal, og stemte på Det Radikale Venstre…

  Kommentar by Revisoren — 24. februar 2021 @ 11:10

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper