16. marts 2021

Gymnasiebog tematiserer Lars Hedegaard: Lærer elever at ‘genkende og afvise en konspirationsteori’

En lærebog om konspirationsteorier lister Lars Hedegaards syn på islamisk indvandring på linje med Zions Vises Protokoller og Hitlers Mein Kampf. Bogen er fra 2019, og jeg har ikke hørt om den tidligere. Den slags ideologisk propanda er tilsyneladende helt uproblematisk i lærerværelset. Det er næsten det værste. Kommentar af Storm over Europa på Facebook.

“Jeg har fået følgende tilsendt fra en dansk gymnasieelev, der går i 3.G i Jylland. Han fortæller, at de for tiden har et overemne i historiefaget, der handler om ‘konspirationsteorier’. Her optræder Lars Hedegaard som en case, som det fremgår af vedhæftede screenshot.

Det er ikke noget den enkelte gymnasielærer selv har fundet på. Det stammer derimod fra bogen ‘Hvem stod bag? – Konspirationsteorier, skjulte magter og alternative forklaringer” skrevet af Christian Vollmond og Mads Aamand Hansen. Vi er naturligvis klar over, at det, at man forsøger at marginalisere kritiske synspunkter ved at omtale dem som ‘konspirationsteorier’ er normal praksis. Vi har set, hvordan DR Detektor fx har forsøgt at fremstille idéen om befolkningsudskiftning, som en konspirationsteori. Selv om det blot er en måde at sige at de demografiske forandringer, hvis de fortsætter som de gør, vil betyde at de tilvandrede en dag vil komme i overtal. Noget vi ser i mange områder i dag allerede.

Her er der altså tale om at man på ungdomsuddannelserne forsøger at fremstille Lars Hedegaards islamkritik som en konspirationsteori, og dermed vil man naturligvis også tage luften ud af kritikken. For hvem tager konspirationsteorier alvorligt?

Det er politiserende undervisning, for selve konteksten, hvor Lars Hedegaard anvendes som case er at det han siger ER en konspirationsteori. …”

(Christian Vollmond og Mads Aamand Hansen, Hvem stod bag?, Frydenlund, 2019; Mere: I & II)

“Vi bliver bombarderet med falske påstande og alternative forklaringer på nutidens problemer. Det kan føre til, at vi træffer valg på et forkert grundlag. Hvem stod bag? hjælper med at skelne sande nyheder fra falske konspirationsteorier.

Falske nyheder og konspirationsteorier fylder mere og mere i mediebilledet. De kan opildne til had og polarisering mellem befolkningsgrupper nationalt og internationalt.

Med Hvem stod bag? får eleverne redskaber til at genkende og afvise en konspirationsteori. For vil man bekæmpe konspirationsteorierne, må man først forstå dem. Bogen giver eleven indsigt i konspirationsteoriers opståen, konstruktion og funktion.” (Frydenlund.dk)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/117668/trackback

12 Comments »

 1. Formoder det var dele af USAs statsadministration herunder Pentagon, som stod bag 911, kan næsten ikke være anderledes :)

  Kommentar by Svend — 16. marts 2021 @ 00:34

 2. Når “Den Store Udskiftning” omtales som noget positivt, som vi skal glæde os over, så er den en statistisk realitet.

  Når “Den Store Udskiftning” omtales som noget problematisk, som skal bremses, så er den en “konspirations-teori”.

  Kommentar by Peter Nielsen — 16. marts 2021 @ 00:43

 3. EMU, demokratiundervisning henvendt 8-10. klasse.

  Facitsvar:
  Historie A er falsk, og stammer fra syrienblog.net

  https://emu.dk/sites/default/files/2018-12/S%C3%A5dan%20g%C3%B8r%20du3_1.pdf

  Kommentar by Syrienblog — 16. marts 2021 @ 00:51

 4. Her er der tale om en FEMTEKOLONNE-BOG skrevet af to fra femte-kolonnen, Vollmond og Aamand. Sandsynligvis tilhængere af Enhedslisten eller Marianne Helveds parti.

  Hvis man hører en udsendelse i DR, véd man at DR stod bag. Det betyder at det vil være klogt at være yderst skeptisk overfor budskabet, der som regel er en løgn, en manipuleret sandhed eller en sandhed kombineret med propaganda eller fortielser.

  Fake news m.m. kan man finde hver eneste dag i de etablerede medier. Og nok også i folkeskole- og gymnasie-undervisningen osv.

  Det er det samme med artikler i Pølletiken mv.

  Kommentar by BENT A — 16. marts 2021 @ 03:23

 5. Nu er det gymnasiet, og for gymnasielærer kender jeg ikke tallene, men i folkeskolen vil 80% af lærerne stemme på rød blok i følge lærernes egen organisation, der kom for skade at lave lige inden sidste folketingsvalg, så mon ikke gymnasielærer befinder dig på samme niveau? Og helt ærligt så er det svært at tage dem alvorligt! Det uhyggelige er bare at det er dem er sat til at forme vores børn’s holdninger!

  Kommentar by Den Nervøse — 16. marts 2021 @ 07:20

 6. Kvinde overfaldt i england af betjent. Øhh, kendes accinentet på denne betjent? Eller…..

  Kommentar by Islamarebad — 16. marts 2021 @ 07:38

 7. Hamas er lig “det palæstinensiske folk”. Alene overskriften borger for hvilken verden vi befinder os i. Og det er ikke kønt – ren og skær agitprop og lodret indoktrinering på skatteydernes bekostning. Selve det, at der skulle eksistere et “palæstinensisk folk” er historieforfalskning så det fløjter. Og myten om at der eksisterer “palæstinensiske folk” er i sig selv en konspiration skruet sammen af Yassir Arafat mv. og KGB/Sovjet i 1960erne.

  Kommentar by Limewoody — 16. marts 2021 @ 08:09

 8. Lars Hedegaard har fuldstændigt dokummenteret sine påstande i bog efter bog. IKKE EN ENESTE JOURNALIST DER HAR HØVLET HAM IGENNEM, HAR TAGET UDGANGSPUNKT I DET HAN HAR SKREVET, MEN KUN MANDEN. DET HAR DE NEMLIG IKKE KUNNET. Så man høvlede manden personligt igennem journalistisk, i et interview, hvor han muligvis -muligvis ikke- kunnet sigtes for paragraf 266B. Det er så pinligt så det går ondt, at opleve den helt blive nedsablet. Æret være ham og hans indsats.
  Støt SIAD.
  http://www.siaddk.wordpress.com , og http://www.frafalden.dk
  God tirsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 16. marts 2021 @ 08:17

 9. Måske er det en dual-use-bog: Sådan lærer du at genkende propaganda?

  Kommentar by Vagn Henning — 16. marts 2021 @ 09:23

 10. Fra definition på nettet:
  “Teorierne kan være med til at paralysere, altså lamme, fornuftig tænkning.
  1) Det gælder for eksempel en i Mellemøsten udbredt forestilling om, at der eksisterer en verdensomspændende jødisk sammensværgelse. Denne skulle have infiltreret alle organer i samfundet og være skyld i problemer i de arabiske lande.
  2) Eller det gælder en modsat vestlig forestilling om, at muslimer i det skjulte forsøger at overtage de vestlige samfund.”

  Teori 2) er ikke en konspirationsteori. Ved at observere virkeligheden, kan man konstatere, at muslimer i gigantisk omfang søger at kolonisere og dominere de fleste vestlige lande. Samtidig rummer islam et iboende had mod alle ‘vantro’, som kun kan stoppes ved at de ‘vantro’ konverterer. Effekten af islams dogmatiske had mod andre religioner kan umiddelbart observeres dagligt i stort og småt.

  Magthaverne i Vesten har egenrådigt besluttet, som officiel sandhed, at islam er fredens og kærlighedens religion. Se – her er den virkelige beskidte og umenneskelige konspirationsteori.

  Kommentar by Gustav Jensen — 16. marts 2021 @ 10:29

 11. Det er som jeg forestiller mig historieundervisningen var for Hitler-jugend?:-) Statens altdominerende tv-nyheder er som jeg forestiller mig nyhedsformidlingen i nazi-tyskland var vinklet. Lyt og se dem selv med den synsvinkel, så kan man se og høre det. Woke=nazi! Det er ikke til at tage fejl af!?:-) (Nazi-kort eller ikke nazi-kort? Måske snarere Radio Moscow igen-igen?:-)

  Kommentar by Amad — 16. marts 2021 @ 11:23

 12. Hvis man er faldet for CIA-strategien om at latterliggøre alle beskrivelser af magthaverkonspirationer, så undersøger man ikke spørgsmålene i alle detaljer.

  I diskussion med overfladiske danskere, som ikke ved at de amerikanske faktatjekkere er betalt for at vildlede må debatrådet være at give de autoritetstro propagandaofre dårlig samvittighed, f.eks. ved at nævne at det svarer til at tro på de officielle medier 1940-45 uden at læse alternative opfattelser i den illegale presse.

  Som folketingsmanden Søren Kjær i sin tid belærte en kollega:
  “Jo, hvis dét skal kaldes Fakta, saa benægter a Fakta!”

  Kommentar by perhag — 16. marts 2021 @ 20:27

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper