16. marts 2021

Magnus Ranstorp vil have IS-støttere hjem: “Det er nemmere at kontrollere dem, når de er i Danmark.”

Det er ikke kun ph.d. Tore Refslund Hamming, der mener Danmark vil blive et sikrere land, hvis fængslede Islamisk Stat-støttere repatrieres i en dansk kontekst. Magnus Ranstorp er på lidt på linje, og vurderer at repatrieringen ikke vil have ‘en signifikant indflydelse på sikkerhedsniveauet’, omend han dog erkender at de tilbagevendne terrorsympatisører selvfølgelig skal ‘overvåges’.

Det foregår således en prioritering, en prioritering, der sagens natur har meget lidt med videnskab at gøre. Fra Jyllands-Posten – Terrorekspert kommer med en klar anbefaling til den danske regering om de danske børn i Syrien: Få dem hjem.

“Lørdag skrev Ekstra Bladet om, hvordan den danske regering i september sidste år blev advaret af Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) om, at der er en risiko for, at de danske børn, der befinder sig i de to syriske fangelejre al-Hol og al-Roj, bliver smuglet ud af Islamisk Stat for at blive trænet til terror.

Magnus Ranstorp… vurderer, at det er sandsynligt, at udsmuglingen foregår: ‘Jeg har hørt om smugling af børn med deres forældre. Al-Hol har omtrent 400 vagter til 65.000 indsatte, så det er i hvert fald en mulighed. …’

Han kommer derfor med en klar anbefaling til den danske regering.

‘Jeg vil helt klart sige: Få dem hjem. Det er nemmere at kontrollere dem, når de er i Danmark. …,’ siger han.”

(Magnus Ranstorp, ‘en af nordens førende eksperter i radikalisering, islamisme og terror’; Foto: SR)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/117699/trackback

28 Comments »

 1. Det er noget sludder, at de “smugles ud og genrekrutteres af IS for at blive skolet til at begå terror i deres “hjemlande””. Rent, sensationelt vrøvl, brugt i manipulerende øjemed. Det er helt usandsynligt :) Vi er bedst tjent med, at de bliver, hvor de er.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 16. marts 2021 @ 11:45

 2. I Sverige får man kun en sådan “blomsterhat” på hvis man har sagt noget utopisk vrøvl som passer til den svenske statsutopi. Den har han sikkert fortjent.

  Kommentar by CCC — 16. marts 2021 @ 11:49

 3. Det er lettest at kontrollere mennesker som ikke er tilstede, Bare se uriasposten og lignende steder, hvor der f.eks. ikke er (ret mange) journalister fra Politikens rådne skur

  Kommentar by Svend — 16. marts 2021 @ 11:52

 4. Anført af den venstreorienterede del af medierne, og det tæller efterhånden dem alle, køres der en organiseret kampagne, der udøves for at få dette terroristyngel og deres forældre til Danmark.
  Kampagnen understøttes af “eksperter” og andet godfolk.
  Nick Hækkerup har fornylig været i samråd om emnet, og det klarede han egentlig godt, så derfor har samrådet ikke fået nogen videre mediebevågenhed.
  Han afviste PET’s pludselige kursskifte med en bemærkning om, at regeringen ikke var forpligtet til at følge PET’s anvisninger.
  Altså regeringen står fast, mens den formentlig med lys og lygte leder efter en eller anden konvektion, der muliggør, at de kan komme ud fælden uden at tabe ansigt.

  Kommentar by B. Christiansen — 16. marts 2021 @ 12:26

 5. Ok hvis vi henter dem til Danmark, så kommer som minimum deres mødre med, i værste fald også deres fædre! Forældrene kommer for en dommer, men bliver de dømt? Det vil være mere end vanskeligt at fører bevis for, at de har deltaget i IS’s uhyrligheder, og så går de fri eller får symbolske straffe! Og hvad så? De kommer ud fra fængslet igen og er de så pludselig fredelige borgere, afrettet af en mindre hær af kvindelige sagsbehandlere og psykologer? Næppe – Så må de observeres af PET og FET, det bliver dyrt, og som så ofte før, må de møde op på politistationen for at få et stempel. Undlader de det, så sker der intet! Man laver lidt stikprøvekontrol og kører forbi med en politibil fra tid til anden! Og vupti så kan danskerne være helt trygge! Sig mig tror de virkelig vi er så naive?

  Kommentar by Den Nervøse — 16. marts 2021 @ 12:48

 6. I det hele taget er situationen meget paradoksal. På den ene side for vi at vide, at “det er stor risiko for at børnene vil dø i lejrene” og på den anden side “er der stor risiko for, at børnene bliver radikaliserede og vil begå terror ude i fremtiden”. Begge dele kan vel ikke være rigtige?

  Kommentar by J — 16. marts 2021 @ 12:58

 7. En af de absolut mest komplekse problemstillinger:
  1) Børnene er IKKE skyld i deres forældres synder
  2) Forældrene bør fratages deres danske statsborgerskab
  3) skriver vi tiden 20 år frem, hvad forhindrer så børnene i at forlade lejren og tage til Danmark (med dansk pas) og begå terror.

  Kommentar by Morten — 16. marts 2021 @ 13:20

 8. https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/111-er-blevet-udvist-men-kan-ikke-sendes-hjem/8503884

  Kommentar by Islamarebad — 16. marts 2021 @ 14:04

 9. DET ENESTE RIGTIGE er at Danmark importerer alle børn som risikerer at blive radikaliseret af islamisterne. For i Danmark er det meget lettere for Fet og Pet at holde øje med dem.

  Det er Enhedslistens, Rosa Lunds, Pernille Skippers, Johanne Smith Nielsens og Marianne Jelveds uimodståelige logik. Og de har naturligvis som sædvanlig ret.

  Lad os derfor gøre klar til modtagelsen af tusinder og atter tusinder af børn, eller en million børn, og forældrene skal selvfølgelig følge med, for ellers krænkes barnets rettigheder, som Johanne fastslog.

  Danskernes tryghed og berigelse er jo noget meget vigtigt for de røde og for DR, og derfor bør vi nok overlade både vores sikkerhed og økonomi til det nævnte kvindelige firkløver. For deres logik kan man jo ikke argumentere imod.

  Det ER lettere for danskerne at holde øje med radikaliserede typer som er i Danmark. Hvis de er langt væk, er det jo en næsten umulig opgave.

  Hvor er det dog godt at vi har sådan nogle skarpsindige politik-damer til at tænke for os.

  Kommentar by BENT A — 16. marts 2021 @ 14:46

 10. * Morten 13:20
  Netop derfor skal forældrene og dermed deres børn fratages deres danske statsborgerskab og dermed deres pas, for så aldrig at rejse til Danmark! Forældrene har fravalgt dansk statsborgerskab og kæmpet mod den koalition, danske soldater deltog i !
  Hvis mine forældre rejste til f.eks Argentina med mig på slæb som 2-4 årig og søgte Argentinsk statsborgerskab, så ville jeg naturligvis også få Argentinsk statsborgerskab, og dermed miste mit danske!
  Vi har ganske enkelt ikke flere forpligtigelser overfor de tidligere danske børn end overfor alle andre børn i lejrene! At så det internationale samfund burde tage sig af de pågældende børn er så en anden sag, for børnene, tror jeg godt vi kan blive enige om, er helt uskyldige i deres forældres forbrydelser!

  Kommentar by Den Nervøse — 16. marts 2021 @ 14:49

 11. HVIS PLADDERHUMANISTERNE HAVDE DOMINERET i 1939 som de gør i dag, ville nazisterne have fået lov til at sejre uden skygge af modstand, og næsten alle franskmænd, englændere, polakker, russere, hollændere, belgiere, italienere, grækere osv. ville være blevet nazi-tysklands arbejdsslaver.

  Og millioner af “untermenchen” og ville være blevet udryddet. I nazi-planerne indgik f.eks. ordrer om at skolelærere, præster, læger, embedsmænd, professorer, intellektuelle, rektorer, adelige, firmachefer, fabriksejere, journalister, godsejere, opfindere, forfattere, butiksejere, patienter, børn og mange flere skulle henrettes.

  Læs selv “Djævelens Dagbog” og andre bøger om nazisternes/socialisternes ufattelige blodtørst og barbariske forbrydelser.

  Kommentar by BENT A — 16. marts 2021 @ 15:41

 12. Rettelse: Og millioner af “untermenchen” og fremtrædende personligheder og højtstående intellektuelle ville være blevet udryddet.

  Kommentar by BENT A — 16. marts 2021 @ 15:46

 13. Det er muligt at de “danske børn” er danske statsborgere, men de er ikke danskere … og bliver det heller aldrig.

  Kommentar by Peter Nielsen — 16. marts 2021 @ 15:49

 14. Det er nemmere at kontrollere dem, når de er i Danmark? Er manden debil? Intet er mere ressourcekrævende, end at kontrollere andre – spørg enhver arbejdsgiver, hvad kontrol koster af ressourcer. Hvorfor spilde danske politifolks arbejdsliv med at kontrollere mennesker, der allerede sidder i deres eget paradis på jorden – skabt af dem selv!!! Hvorfor tage risikoen?

  Kommentar by Migranter gider ikke telte — 16. marts 2021 @ 16:08

 15. Den gode Magnus Ranstorp har taget fejl før.

  “Således mente den svenske terrorekspert Magnus Ranstorp, at det sandsynligvis var al-Qaida, der stod bag terrorangrebet i Oslo.[64]

  “Svensk terrorekspert mener al-Qaida står bak”. Aftenposten. 22. juli 2011. (Den artikel er selvfølgelig forsvundet)

  På baggrund af skuddramaet i Utøya ændrede Magnus Ranstorp timer senere mening og angav nu, at det kunne være en enkelt galnings værk.[66]
  https://da.wikipedia.org/wiki/Terrorangrebene_i_Norge_22._juli_2011

  Kommentar by tavsen — 16. marts 2021 @ 16:24

 16. Det er jo skrigende morsomt at høre dem tale om frygten for at IS-terrorister bliver “kidnappet” af IS. Kommunisterne Tore Refslund Hamming og Magnus Ranstorp er nyttige pseudoforskere, som MSM-aktivister altid kan putte en mønt i. Kurderne har svigtet. Assad er den eneste løsning på IS og var det fra dag 1. Der er ingen strandede terrorister uden for kurdernes områder. De problemer er eksekveret for længst.

  Kommentar by Syrienblog — 16. marts 2021 @ 16:41

 17. Ok – tag dem til Danmark, men kun under forudsætning af bopæl på Magnus Ranstorps adresse. Magnus Ranstorp betaler også alle udgifter og erstatning for de skader, som ISidioterne forvolder i Danmark.
  Ellers kan vi tro på seriøsiteten af Magnus Ranstorps holdninger.
  Magnus Ranstorp bør selv betale alt eller også holde sin kæft. Det er for usselt, at lade fattige danskere betale for Magnus Ranstorps syge fantasier.

  Kommentar by Gustav Jensen — 16. marts 2021 @ 16:45

 18. Lettere at kontrollere dem i Danmark? Han er meget naiv. Med det blødsødne danske retsvæsen får forældrene nogle måneder i spjældet og kan derefter gå ud i samfundet som radikaliserede terrorister. Deres børn er allerede fyldt med had til det kristne Europa, og vil som teenagere være lette at rekrutere til terror. Hvem her i landet skulle forhindre en yderligere radikalisering, når først de er tilbage i deres islamistiske cirkler i Danmark?

  De såkaldte terroreksperter giver jeg ikke meget for. De er nærmest på terroristernes side, og betragter dem som ofre for vestens undertrykkelse og racisme. Tænk blot på hvad disse eksperter bildte befolkningen ind i 2015: Der er meget ringe sandsynlighed for at der er terrorister blandt flygtningene. Hvad var det så vi så i tiden derefter? De fleste kan huske det.

  Kommentar by JC — 16. marts 2021 @ 17:22

 19. PET er uenig med idioten:

  “Radikaliserede personer, der er eller har været udrejst til konfliktzoner som den i Syrien/Irak, adskiller sig efter CTA’s vurdering på en række måder fra andre radikaliserede personer.

  Udrejse til en konfliktzone demonstrerer en stærk vilje til at handle, selvom det kan indebære livsfare og betydelige afsavn.
  Opholdet i en konfliktzone kan have ført til en øget brutalisering og voldsparathed hos den enkelte og have medført, at denne kan have tilegnet sig en øget kapacitet til at udføre angreb.

  Udrejste personer kan herudover have skabt forbindelse til andre personer, grupper og netværk med hensigt om og kapacitet til at begå terror i Vesten.

  Den mulige trussel fra udrejste og hjemvendte personer er ikke begrænset til eventuel angrebsplanlægning, men vedrører også radikalisering af andre personer, propagandavirksomhed, logistisk støtte, terrorfinansiering eller anden terrorrelateret virksomhed”

  https://www.pet.dk/Center%20for%20Terroranalyse/~/media/VTD%202020/VTD2020DKMARTSpdf.ashx

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 16. marts 2021 @ 17:47

 20. Alt Vi behøver at gør er at opretholde en skarp bevogtning af Danske grænser og lade svinene dø i synden, så behøver Vi hverken FEs eller PETs velvilje hvad overvågning angår.

  Det ville samtidig virke mod dem der forsøger at trænge ind i Danmark på uretmæssig vis. Oven i ville Danskerne så kunne føle sig mere trygge i deres eget land.

  Vores militær ville få aktiv træning så de ikke behøvede at være i udlandet for at bevogte Danmark. Hvordan beskytter man Danmark ved at sende Danske soldater/kanonføde til irak eller afghanistan?

  Kommentar by Santor — 16. marts 2021 @ 18:41

 21. Send ham til Syrien på en enkeltbilet, så han kan hjælpe dem dernede. Dejligt når forskere kommer med totalt selvfrelste meninger på andre regning.

  Kommentar by Michael Unna — 16. marts 2021 @ 19:08

 22. Han er megaklam, og vi er trætte af vrøvlelogikken.

  Kommentar by Anonym — 16. marts 2021 @ 20:47

 23. https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/danske-boern-i-fare-islamisk-stat-har-udset-sig-350-boern/8505324

  Kommentar by P — 17. marts 2021 @ 05:46

 24. Det hænger jo ikke sammen. Så vidt jeg ved, var det IS, der stod bag, da et perker’postbud’på Frederiksberg skød mod Lars Hedegård. Han skød forbi, fordi Lars Hedegård, da han åbnede døren, resolut afværgede skuddet. Attentatmanden, der støttede IS, flygtede til den Islamiske Stat, hvor han senere døde som hellig kriger, hvor han myrdede et ukendt antal.

  Der er 6½ tusinde kilometer fra Danmark til de områder, hvor der er overlevende krigere fra den Islamiske Stats. Utilstrækkeligt, men dog en slags sikkerhedsafstand. Det er selvfølgelig ikke nogen god idé, at fjerne denne afstand, nu hvor nogle gale ‘forskere’ mener at IS-morderne skal bringes ‘hjem’ til DK. Islamisk stat krigere har myrdet adskillige i Europa til dato. Hvor mange? Deres hjem er i en islamisk stat, hvor de må dømmes efter islamiske love.

  Kommentar by Amad — 17. marts 2021 @ 08:41

 25. PS. De muslimer – hvad enten de var eller ikke var danske statsborgere m/u dobbelt statsborgerskab – der rejste fra DK til Islamisk Stat, blev de facto statsborgere i den hellige islamiske stat. Børn født i Islamisk Stat er pr definition statsborgere i den samme hellige islamiske stat. Den Islamiske Stat var et ulovligt kup mod den syriske stat og blev aldrig de facto en rigtig stat, derfor er de fortsat underlagt den syriske stats jurisdiktion og derfor er det selvfølgelig den syriske stat, der må dømme og straffe dem og tage sig af deres børn.

  Kommentar by Amad — 17. marts 2021 @ 09:18

 26. Her er jo ikke det store andet at sige end. Støt SIAD. http://www.siaddk.wordpress.com og http://www.frafalden.dk.
  God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 17. marts 2021 @ 09:49

 27. PPS. Som en good-will handling, der kan bidrage til løsning af ‘boligproblemet’ for de af Islamisk Stats ‘indbyggere’, der ikke skal fængsles eller henrettes, kan den danske stat kvit og frit forærere Syrien det Danske Hus i Damaskus?

  Det ejes af Danmark siden slutningen af forrige århundrede, hvor det blev oprettet mhp at fremme samarbejdet med Syrien og dets sækulære, socialistiske regering og dens ledere Hafez al-Assad og hans efterfølger, sønnen Bashar al-Assad.

  Det Danske Hus i Damaskus er vedligeholdt, men har været tomt og ubenyttet i en snes år nu. Det burde vi, som nævnt, som en uforpligtende good-will gave forærere Syrien, hvor nogle af IS-børnene og de af deres mødre, der bliver frikendt, kan bo. (Brugen af Det Danske Hus i Damaskus er selvfølgelig helt op til den syriske regering)

  Kommentar by Amad — 17. marts 2021 @ 09:56

 28. 27) Bravo Amad….Det kan netop bruges som -Dialogcenter- internt i Syrien….Da vi jo HAR hældt tilstrækkeligt med millioner i -Dialog- kritisk dialog – integrationsdialog- etc etc etc (mere vrøvl fra samme skuffe) etc etc.I det center og i et center i Cairo.

  Kommentar by Michael Unna — 17. marts 2021 @ 14:11

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper