18. marts 2021

RUC-lektor: Mit videnskabelige fokus er “… det antiracistiske, antikapitalistiske og antipatriarkalske.”

Jeg har tidligere blogget om Julia Suárez-Krabbe, men kronikken herunder er udenfor kategori. Hun mener ikke at Messerschmidt og Dahl er kompetente til at kritisere ‘postkolonial-, kritisk raceteori, hvidhedsstudier, migrations- og racismeforskning’, da de er henholdsvis jurist og sociolog. Hun indrømmer åbent, at hendes akademiske virke har et overordnet politisk mål, og ser intet odiøst i det. RUC er et venstreradikalt ekkokammer, og det ville være befriende hvis Julia Suárez-Krabbe & Co. fik den ultimative forskningsfrihed. Forsk endelig i ’statssanktioneret racisme’ og danske ‘deportationslejre’, men gør det før og efter din lørdagsvagt i Bilka Hundige.

Kronik af lektor Julia Suárez-Krabbe i Berlingske – Forsker svarer igen: Messerschmidt og Dahls kritik af min forskning er absurd.

“… offentlig kritik og diskussion er fint, når det sker på et velinformeret grundlag, der ikke drives af en politisk agenda. …

Jeg kommer fra en latinamerikansk videnskabelig tradition… I dag er den tradition mest kendt som den dekoloniale retning. Dens stamtræ rækker tilbage til den antikoloniale tænkning, der opstod under den tidlige kolonialisme, altså siden 1492. Lignende traditioner findes verden over.

Eftersom jeg arbejder i Danmark, bruger jeg indsigter fra den dekoloniale retning og mange andre videnskabelige bidrag fra nord og syd, øst og vest, til at forankre mit arbejde konkret i forhold til de problemer, vi står over for her. Så jeg har for eksempel arbejdet omkring statssanktioneret racisme, som den kommer til udtryk i den danske udlændingelovgivning og udøvelsen af den i deportationslejrene, af politikerne kaldet ‘udrejsecentre’. Jeg arbejder også meget omkring at bidrage med at finde veje ud af en fremtid dikteret af racistiske, kapitalistiske, naturødelæggende og patriarkalske strukturer.

… Som mange af de andre angrebne forskningsområder er mit forskningsfelt lødigt: den lever op til standarder for videnskabelig forskning, men er derfor nødvendigvis ulydigt overfor politisk pres. … Flere af de angrebne forskningsområder har som mit et afsæt i kendsgerningen om, at videnskaberne historisk har været vigtige i skabelsen, legitimeringen og opretholdelsen af racistiske, patriarkalske og kapitalistiske strukturer. Videnskaberne har altså været med til at frembringe de kriser, vi nu står i. Vi nægter at være med til at forevige dén grusomme fejl.

… i felter som mine udvides den videnskabelige samtale ofte til at inkludere de mennesker, som vores arbejde kredser om: de grupper, der historisk er blevet konstrueret som et problem. De tæller blandt andre den koloniseredes, den slavegjortes og heksens efterkommere. … Dermed modsætter vi os også den arbitrære hierarkisering af viden, der ofte ligger til grund for markeds- og politisk bestemte krav til forskningen.

Vi sætter os ikke op på en imaginær sky og lader som om, vi ikke er en aktiv del af verden. Vi ved, at vi er aktive medskabere af den, lige så meget som Messerschmidt og Dahl er det. Så når mit arbejde foregår i krydsfeltet mellem det antiracistiske, antikapitalistiske og antipatriarkalske, ligger der en stillingtagen. Men den er ikke politisk dikteret, den er videnskabeligt kvalificeret.

(Collage: Julia Suárez-Krabbe, lektor)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/117729/trackback

34 Comments »

 1. Der bliver delt alt for mange penge ud på idioti.

  Kommentar by Hul igennem? — 18. marts 2021 @ 01:33

 2. Undervisningen på Roskilde Teknisk Skole er højere niveau end hos naboen RUC. Der kan man både lære at spartle og bygge et tag.

  Kommentar by Ufrivillig skatteyder — 18. marts 2021 @ 01:35

 3. Ida Auken-typerne, med eller uden mæhskæg, er bare parasitter. Seriøst for dyr opvarmning af muggen luft.

  Kommentar by Hul igennem? — 18. marts 2021 @ 01:36

 4. Hvis Julia havde skrevet at hendes “videnskabelige” focus er at udsprede feministisk vås om racisme, kapitalisme og mænd, ville hun nok have været mere ærlig og præcis.

  Dæmoniseringen af danskerne, kapitalismen og mændene har intet med videnskab at gøre, men er marxisme eller medløberi i forhold til godheds- og indvandringsindustrien.

  Julia S-Krabbe kan nok betragtes som en nyttig idiot for både marxisterne, feministerne, feltmadrasserne og islamisterne. Det er vel derfor hun er udnævnt til lektor.

  Kommentar by BENT A — 18. marts 2021 @ 01:42

 5. Eftersom jeg arbejder i Danmark,”

  PRALHALS
  hun kender vist ikke noget til arbejde, og hvem der skaffer en høj løn til hendes venstrehånds “arbejde”. Som Ufrivillig skatteyder — 18. marts 2021 @ 01:35 antyder, så er mange forskere en flok nassere. Var det ikke bedre i disse coronatider, at de begyndte at forske i nutidens problemer?

  Den unge dame har ikke megen jordforbindelse, som hun slynger alle de velkendte fraser ud i en lind strøm. Kan der blive ved med at forskes i de samme klicheer? Navlestrengen til de offentlige kasse burde kappes.

  Fornylig var der en anden kvindelig forsker, der stiftede et nyt parti med de samme floskler. Søg optagelse der

  Kommentar by tavsen — 18. marts 2021 @ 01:59

 6. “Vi sætter os ikke op på en imaginær sky og lader som om, vi ikke er en aktiv del af verden.”

  Det er da netop i et matriarki, både et ægte- og vores nuværende pro forma udgave, at man finder en kvindelig figur i toppen. Og, jo, hun er oftere end det modsatte, netop den der lader som om, at hun ikke er en del af resten af verden.
  https://www.grimmstories.com/da/grimm_eventyr/fiskeren_og_hans_kone

  Som det så ofte er tilfældet med de ansvarssky, så har man også her vinklet tingene, så den uopmærksomme formodentligt overser at stille det ret nærliggende spørgsmål, at ‘hvis der bag ved enhver succesrig mand står en stærk kvinde’, er det så ikke også ret rimeligt at antage, at der bag enhver dybt korrupt og moralsk fordærvet mand, så nok også står en kvinde, der er endnu værre?

  Desuden er det jo altid en fornøjelse, at falde over kvinder der forstår at kradse hekseoffer-point til sig, her, 6-800 år efter at det var relevant.
  Her ligger det mest morsomme nok i det faktum, at ligesom man dengang fandt en måde at skaffe sig af med kvinder, der ikke lavede andet end så splid i datidens samfund, kan man samtidigt opleve deres senere sidestykker gøre alt hvad de i dag kan for, at deres dyre købte rettigheder bliver fjernet igen og gerne lidt tjept, åbenbart.

  Og ingen af dem er tilsyneladende i besiddelse af det nødvendige omfang af selvreflektering det kræves, for at undgå deres yderst forudsigelige fremtider.

  Kommentar by Kimski — 18. marts 2021 @ 03:57

 7. Kan vi ikke snart få lukket den møganstalt der kaldes ruc? Nedlæg det “universitet” (kan teknisk skole bruge lokalerne?).

  Kommentar by Heisahero — 18. marts 2021 @ 04:28

 8. Der må vel være grænser for hvad vores skattepenge går til! Jeg er egentligt overbevist om at ingen, naturligvis undtagen de ansatte og eleverne, ville opdage, hvis de humanistiske studier på RUC blev nedlagt! De naturvidenskabelige institutter kunne så passende lægges ind under Aalborg universitet og Syddansk universitet, det vil gøre de to mere levedygtige og vi ville slippe af med ubrugelige kandidater fra RUC.

  Kommentar by Den Nervøse — 18. marts 2021 @ 05:09

 9. Det er ikke forskning.

  Kommentar by Marius — 18. marts 2021 @ 06:33

 10. Man får den tanke, at hvis man graver i Julia Suárez-Krabbes stamtræ, nedstammer hun garanteret! ligesom Katrine Dirckinck-Holmfeld fra slavehandlere og slaveejere, og det sikkert både på familiens Suárez-gren og familiens Krabbe-gren.

  Nu er det så de moderne danske skatteslaver, der dårligt nok har fået rystet slægtens stavsbånd af sig, der finansierer familie Julia Suárez-Krabbes vellevned.

  Men hvis hun har så ondt i røven af ‘akademisk hvidhed’, ville hun gøre sig selv den tjeneste at afskedige/frigøre sig selv fra sin såkaldte ‘akademiske’ verden.

  Kommentar by traveler — 18. marts 2021 @ 07:28

 11. Lektor Julia Suárez-Krabbe er fra verdensrevolutionens fyrtårn RUC. De kæmper selvom det kommunistiske system brød endeligt sammen for mere end 30 år siden. Kapitalismen har i det sidst ½ hundrede år hevet milliarder i verden op af den yderste fattigdom og sult. Lektor Julia Suárez-Krabbe og hendes ligesindede fortidsøgler vil have dem ned igen, så fortidsøglerne kan lave revolution og de talentløse Erasmus Montanusser på RUC kan blive vores nye tyranner.

  Kommentar by Amad — 18. marts 2021 @ 08:19

 12. lektor Julia Suárez-Krabbe er en af de akademiske huleboere fra de venstreekstremes kloster på vestegnen – R.U.C. = “Rationalitetens Udelukkelses Central”.
  Over indgangen til den lukkede institution burde hænge et skilt med teksten bøjet i neon “Lasciate ogne speranza, voi ch’intrate”.
  Censeo RUC esse delendam.

  Kommentar by Gustav Jensen — 18. marts 2021 @ 09:02

 13. Ih dog hvor hun knokler higer og soeger,hvem betaler hende for dette?kan det bruges til noget?

  Kommentar by dunk — 18. marts 2021 @ 09:32

 14. Sludder og vrøvl. Den er Politisk og ensidig i sit syn….Den har intet med videnskab at gøre.

  Kommentar by Michael Unna — 18. marts 2021 @ 09:36

 15. Statsracisme-sludder og vrøvl- (Der er ingen love der direkte deler folk ind i racer) Alene hendes definition af Racisme beviser hendes fuldstændige uvidenskabelige ensidige politiske syn, så det er blot politisk propaganda pakket ind og betalt af staten, åbenbart i påstået videnskab, når det blot er politisk ensidigt propaganda.

  Kommentar by Michael Unna — 18. marts 2021 @ 09:42

 16. Oluf Krabbe. Kendt nazist, officer ved frikops Danmark og senere SS division Nordland 1944-45. Julia Suarez Krabbe har også sine slægtninge at forholde sig til.

  Kommentar by Morten Larsen — 18. marts 2021 @ 09:57

 17. Hun kan en masse frække ord. Og det er ikke hendes egne ord. Hun har lært dem. Fordi hun har været dygtig og ambitiøs – og har hørt efter i timerne.

  Kommentar by BE — 18. marts 2021 @ 10:05

 18. Hele hendes fejlslutning ligger i at hun ser sig selv som forsker. Det er hun ikke hun er aktivist, hverken mere eller mindre og hun bygger sin “forskning” på et eneste udsagn nemlig at “Hvide er racister”.

  Så derfor er det selvfølgelig mere end relevant at det netop er politikere der kritisere hendes aktivisme som hun på nederdrægtig vis kalder forskning.

  Kommentar by Santor — 18. marts 2021 @ 10:07

 19. Alle de gale kællinger i Danmark er her der og allevegne!

  Hvis vi som nation ikke får stoppet det her vanvid med kællinger, som i mange tilfælde, har deres virke på betydende områder med indflydelse i mange forhold og på højt niveau, så vil de kunne smadre hele vores liv og levned i Danmark…f.eks. uddannelsessektoren, familie- og menneskelivet, rets- og politiområdet, kommune-, region- og statsadministrationen osv.

  De er syge i hovedet…og de får sgu lov til at være det!

  Kommentar by Black Watch — 18. marts 2021 @ 10:23

 20. Jeg tror ikke på vores civilisation kan overleve.

  Vi betaler folk for at undergrave den og til at indoktrinere vores børn og unge med had imod vores kultur. Vi er dømt til at gå under.

  Kommentar by Vagn Henning — 18. marts 2021 @ 10:31

 21. Humaniora-forskning går ud på andægtigt at efterplapre en eller anden amerikansk guru. Kopieringen betyder, at man på danske universiteter plaprer løs i kontekster, der intet har med danske forhold at gøre.

  Det kan man kalde en dobbeltløgn: Først udgangsløgnen, som den amerikanske guru har produceret ud fra venstreradikale modenarrativer, idiosynkrasier og fordomme, og som ikke tåler en rationel kritisk eller statistisk afprøvning. Dernæst kopiløgnen, hvor udgangsløgnen kopierer over i en helt anden historisk kontekst.

  Hele ‘pakken’ holdes kørende vha. ekstrem aggression mod potentielle kritikere. Hadske shitstorme på social medier, krænkelsesanklager, trusler og fysiske overfald.

  Kommentar by traveler — 18. marts 2021 @ 10:41

 22. RUC er selvglad, RUC udbytter og udsuger jo bare det arbejdende folk.

  En ny form for intersektionel kolonialisme, hvor det arbejdende folk holdes nede med vanvids postulater med mange underlige nyopfundne ord, som giver sig ud for videnskab, men er det rene l…t

  Kommentar by Oppenheimer fan — 18. marts 2021 @ 11:09

 23. Hun mener selv at hendes forskning er lødig. Tænk, det havde jeg gættet. Hun har opfundet et nyt forskningsfelt: Dekolonial forskning.

  Hun er da et skoleeksempel på politisk pseudoforskning: Veje ud af racisme, kapitalisme, naturødelæggende, patriarkalske strukturer. Hun forklarer forskellene i levestandard på jorden med racisme, kapitalisme, patriarkalske strukturer. Det er verden beskrevet ud fra et forvrænget socialistisk verdensyn. Det har ikke noget med videnskab at gøre, da resultatet er givet på forhånd og forskningen baseres på en doktrinær forudsætning, ligesom muslimsk forskning er baseret på koranen.

  Kommentar by JC — 18. marts 2021 @ 11:10

 24. *Vagn Henning 10:31
  En meget vigtig pointe!
  Det værste i den sammenhæng er at vi er tvunget til at betale til det!

  Kommentar by Den Nervøse — 18. marts 2021 @ 11:42

 25. Kommentar by Den Nervøse — 18. marts 2021 @ 11:42

  Det værste er ikke at vi selv betaler for det!
  Det er dog slemt nok ingen tvivl om det!

  Det værste er at ødelæggelsen af vor vestlige civilisation, ser ud til at være så langt fremskreden, at udviklingen nu er irreversibel.

  Man kan vel ikke forestille sig at man udraderer alle vestlige universiteter, eliminerer vanvittige kvinder og alle deres skøre utopier og destruktive ideologier osv…?

  Det er vist lige stram nok kurs? Så jeg frygter at det bare bliver ved med at udvikle sig…som nazismen der udviklede sig overalt i Europa og med Tyskland som primus motor, uden at nogen virkeligt så skriften på væggen og handlede i tide. For mig at se er det det samme fjendegrundlag, som nu har frit spil på universiteter, medier og alle andre toneangivende steder.

  Kommentar by Black Watch — 18. marts 2021 @ 14:19

 26. “I anledning af FN’s internationale dag mod racisme afholder Black Lives Matter Danmark en panelsamtale om racisme i det danske asylsystem med fokus på Ellebæk deportationscenter.”

  “I anden del af panelet vil fire aktivister/forskere, AnneLise Marstrand, Jonas Eika, Khalid Alsubeihi og Julia Suarez-Krabbe, diskutere sammenhængen mellem racisme, lejrsystemet, torturrapporten og manglen på medmenneskelighed i dansk asylpolitik.

  Samtalen afholdes den 21. marts 2021 klokken 12:00-14:00 og vil blive livestreamet på Black Lives Matter Danmarks facebookside.”

  Og seancen bliver nok betalt af de væmmelige hvide kapitalister.

  Kommentar by tavsen — 18. marts 2021 @ 15:57

 27. I en sund og velfungerende mono-kultur, ville det få alvorlige konsekvenser for folk som Julia Suárez-Krabbe at udtrykke den slags anti-national, anti-vestlig, anti-hvid propaganda.

  Men i vores nuværende klovne-land bliver hun selvfølgelig belønnet med forskerstillinger og mediedækning.

  Kommentar by Peter Nielsen — 18. marts 2021 @ 16:34

 28. Julia Suárez-Krabbe, endnu en smatso som ville have været skaldet hvis hun havde levet for ca. 70-80 år siden.

  Kommentar by piphans — 18. marts 2021 @ 17:04

 29. Kommentar by tavsen — 18. marts 2021 @ 15:57

  Ellebæk deportationscenter? Det er den venstreradikale betegnelse.
  Elbæk Stemmekvægsimportcenter burde det nok nærmere hedde.

  Det mere høviske off navn er “Kriminalforsorgen, Udlændingecenter Ellebæk” :-)

  Kommentar by traveler — 18. marts 2021 @ 17:42

 30. Det burde snart stå klart for enhver, at dem der taler om racisme er de største racister, verden nogensinde har set, siden de bliver ved med at hævde en raceteori, som blev forladt tilbage i 1800-tallet

  Hvis man betragter det Demokratiske Partis historie med deres støtte til slaveri, KKK og segregation af hvide og sorte og ligeledes venstreideologiernes historie med masseudryddelser i kommunistiske lande og deres særlige gren af kollektivisme, den Nazistiske venstreorienterede socialisme i Tyskland under Adolf, så kan det vel ikke undgå, at stå lysende klart, hvorfor de stadig råber “racist”, som om de stadig er ved at udrydde nationalister i Sovjet, Jøder i Nazi-Tyskland eller akademikere i Cambodia

  Kommentar by Svend — 18. marts 2021 @ 18:21

 31. traveler — 18. marts 2021 @ 10:41: Hun er ikke humanist, men har en samfundsvidenskabelig baggrund. Der er endnu mere pseudoforskning i de bløde samfundsvidenskaber end blandt humanister, og den er generelt mere skadelig pga. emnevalget og tilknytningen til politisk aktivisme.

  Kommentar by Anonym — 18. marts 2021 @ 22:48

 32. Dekolonial forskning!?

  Siden hun udbytter danske skatteslaver for sin trygge lektorløn, kunne hun passende forske i og finde veje ud af den muslimske kolonisering af Danmark af MENAPT indtrængerne, der har langt større kontakttal og skade- og langtidsvirkninger end corona.

  Dekoloniser Danmark!

  Kommentar by egon olsen — 19. marts 2021 @ 01:49

 33. Kommentar by Anonym — 18. marts 2021 @ 22:48
  Tak – det er jeg ikke uenig i.

  Kommentar by egon olsen — 19. marts 2021 @ 01:49
  Nej. Man skal ikke stole på de begreber, hun bruger. For de betyder det stik modsatte.

  Når hun kalder sig dekolonial-forsker, så står hun i virkeligheden for kolonisering af Danmark fra Mellemøsten og Afrika.

  Når hun vi afløse universitetet af et »Pluriversitet«, så mener hun i virkeligheden et »Monoversitet«, hvor kun hendes egne rabiate holdninger er tilladt.

  Kommentar by traveler — 21. marts 2021 @ 12:51

 34. Den små Julia er sgu egentlig lidt smålækker – ku’ godt…

  Kommentar by Revisoren — 22. marts 2021 @ 13:33

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper