28. marts 2021

Henrik Kokborg, integrationsrådgiver: Man kan ikke afradikalisere Islamisk Stat-tilhængere ved tvang

Rosa Lund & Co. kræver at de her 19 ‘danske børn’ kommer hjem til Danmark, og agiterer nu åbent for at det naturligvis inkluderer børnenes mødre. TV2 sætter navn på 26-årig ‘Sara’, og nævner en passant, at hun sidste år fik frataget sit danske statsborgerskab. ‘Sara’ havde dobbelt statsborgerskab, men har det ikke mere: Hun er iraner. Halvdelen af mødrene er i øvrigt ikke danske statsborgere – hele 10 ud af de 19 børn er født i Syrien.

Politiken mfl. har gravet lidt i detaljerne. Det viser sig at fem af kvinderne i de syriske lejre ifølge efterretningstjenester ‘udgør en mulig terrortrussel mod Danmark’. To af syv kvinder har ‘modtaget våbentræning’. Nuanceret kommentar af integrationsrådgiver Henrik Kokborg på Integrationsinfo.dk – De 19 IS-børn og deres mødre i Syrien – mit dilemma.

“Hvis man spørger danskerne om IS-børnene, mener 34% i en nylig undersøgelse at børnene skal hjem og 49% siger nej. Hvis det drejer sig om både mødre og børn, er hele 65 procent uenige i at Danmark bør hjemtage de danske børn i Syrien. …

Jeg kan anskue sagen om disse 19 børn på mange måder. Hvis jeg forholder mig helt nøgtern, så har vi 19 uskyldige børn siddende i fangelejrene al-Hol og al-Roj i det kurdiske kontrolleret i Nordsyrien under kummerlige forhold. Hvis jeg udelukkende skal danne mig en mening ud fra det faktum, så skal de børn til Danmark hurtigst muligt. …

Det er min overbevisning at afradikaliseringen ikke kan foregå ved tvang. Det gælder både for børn og voksne. Hvis afradikaliserings programmerne skal virke, skal den radikaliserede have indset at det man var en del af, var noget rigtigt skidt. Og man skal have et brændende ønske om at forlade den ideologi man indtil da, har været en del af. I det hele taget har jeg endnu til gode, at se hårdkogte tilhængere af Islamisk Stat, som er blevet afradikaliseret.

… et liv uden for lejrene vil helt sikkert være bedst for børnene. Men om Danmark er det bedste sted for børnene, kan jeg af og til tvivle på. Og hvis jeg udelukkende tænker på barnets tarv, hælder jeg nok mest til at hjælpe dem til at få et liv i den del af verden, som de fleste er født ind i.

Jeg har arbejdet med flere forældre, hvis børn er radikaliseret og har været i Syrien og kæmpe for Islamisk stat. De er hverken blevet retsforfulgt eller kommet i afradikaliserings program da de kom hjem, da de har nægtet at samarbejde med de ‘vantro’ myndigheder. Derfor har de bare kunne vende tilbage til det samme radikaliserede miljø, de før var en del af. Jeg er bange for at det vil være nøjagtig det samme, der vil ske for IS-kvinderne og deres børn. Og det syntes jeg vil være en hån, mod alle Islamisk Stats ofre, og på de mange som stadig er tvunget til at leve under kummerlige forhold i flygtningelejre pga. Islamisk Start har gjort deres områder ubeboelige.”

(Koran-tro børn, al-Hol-lejren, november 2019; Foto: Skynews)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/117994/trackback

29 Comments »

 1. Danmark, mit fædrene land, du er fortabt. Takket være en flok uduelige redeskidere som kalder sig politikere.

  Kommentar by centerpoint — 28. marts 2021 @ 16:20

 2. DR’s propagandacenter kører ufortrødent i samme rille
  til målet er nået. Nu berettes der om, hvor farligt lejren er.

  BØGER // ANMELDELSE – Drama, svig, opofrelse, magtkampe, bagtalelse og løgne er ingredienser i Anna Elisabeth Jessens roman Huset, om liv og mennesker i Radiohuset og TV-Byen. En mediearbejdsplads med politiske dagsordner og ambitiøse mennesker gennem 50 år.

  Forfatteren kender sine lus på gangen, og har indsigt i detaljerne, skriver Monica Krog-Meyer. Hun ved det, for hun var der selv.
  https://pov.international/huset-en-roman-om-hele-danmarks-radio/

  Kommentar by tavsen — 28. marts 2021 @ 17:01

 3. Hvis der er danske børn, født i Danmark og med danske forældre, så lad de børn komme tilbage. Deres landsforrædderiske forældre må sejle deres egen sø, helst dømmes og sone i Mellemøsten, og kommer de af sig selv tilbage, så må de bures inde.

  Men børn født i udlandet, med udenlandske eller papirdanske forældre, for dem er Danmark ikke “hjem”, så de skal ikke hertil, men må alene være deres forældres ansvar og ikke Danmarks.

  IS har titusinder af børn og unge og andre muslimer at rekruttere hellige krigere og terrorister fra, så for dem gør det ingen forskel med et par håndfulde fra eller til.

  Men for os vil det være langt mere farligt at bringe de pågældende til Danmark og dermed med sikkerhed have denne trojanske hest som et IS-brohoved inde i vores land – i tillæg til de jihadister som IS så rekrutterer og uddanner alligevel.

  Kommentar by egon olsen — 28. marts 2021 @ 18:12

 4. I mellemtiden er der bamseaktivister på spil.

  https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/sender-bamser-til-boernenes-statsminister-i-protest/8516104

  Kommentar by BE — 28. marts 2021 @ 18:31

 5. Dansk Politisk perversitet. Selvfølgelig skal folk-mødre, under ingen omstændigheder hjem, når de frivilligt har tilsluttet sig noget af det mest ondskabsfulde regime denne verden kan tilbyde- og har kunnet tilbyde (Modbydeligheder som selv overgår nazismen og kommunismen, og i modsætning til dem så praler dette regime med sin ondskab), og som vi har sendt soldater ud for at bekæmpe. Hvordan kan man nogensinde tænke så perverst som at hjælpe disse mødre???? At tale om afradikalisering er som at ville gøre en til vegetar. Fuldstændigt polititsk perverst sindsygt at man politisk vil hjælpe nogensomhelst, som frivilligt har hjulpet ISIS (Min allerdybeste foragt til pressen og de politikere der støtter op om denne perversitet). Støt SIAD. http://www.siaddk.wordpress.com og http://www.frafald.dk- Der er millioner af andre børn, som vi skal hjælpe. De andre er spildplads i universet. Børnene burde være tvangsfjernet forlængst inden de kom derned.Nu er det forsent. Må de alle (desværre også børnene) dø hurtigst muligt. Danskere som frivilligt tog derned for at støtte isis -også. Det vil gøre verden til et sikrere og bedre sted.

  Kommentar by Michael Unna — 28. marts 2021 @ 18:48

 6. rettelse 5 linje: – At tale om afradikalisering er som at ville gøre en krokkedille til vegetar-

  Kommentar by Michael Unna — 28. marts 2021 @ 18:51

 7. TV2,s dækning har været enøjet perverst. Jeg har ikke set DR,s dækning, og p1 og Politiken siger sig selv….(vil ikke røre dem med en ildtang)

  Kommentar by Michael Unna — 28. marts 2021 @ 18:53

 8. Ellers ser det ud til henrik Kokborg siger det rigtige imod slutningen. Lidt ligesom da vi fik en Guantanamofange hjem……Perverst politisk at det i det hele taget skal diskuteres og at der er Politisk vilje til den slags perverse beslutninger. Lad dem dø…tak.

  Kommentar by Michael Unna — 28. marts 2021 @ 19:07

 9. Glem det.

  For størstedelens vedkommende eksisterer der simpelthen ikke det nødvendige kognitive fundament for en succesrig afradikalisering.

  Og ind i mellem må man tage sig til hovedet ved erkendelsen af, at det samme nok også er tilfældet med dem, der skal foretage denne afradikalisering, for de forstår tilsyneladende ikke helt, hvad det er de har med at gøre.

  Kommentar by Kimski — 28. marts 2021 @ 19:12

 10. PAPIR-DANSKERE FRA AFRIKA OG ARABIEN er ikke danskere, men afrikanere og arabere. Og Danmark er ikke deres hjemland. Og når Rosa Lund, Pernille Weiss og hele godheds- og indvandringsindustrien er så ivrige efter at få børnene til Danmark, er det fordi de véd at mange bække små gør en stor å.

  For efter børnene vil følge forældre, onkler og tanter, fætre og kusiner osv. Og med en udlændingestyrelse domineret af udlændige, skal det nok lykkes at udvide med venner og bekendte og fjerne slægtninge.

  Rosa Lund og lignende typer fra Enhedslisten, SF, de Radikale og DR/TV2 osv., er så underlige, mærkelige, skøre eller kyniske, at de synes at det er forfærdeligt hvis børn i fjerne lande får en mørk og dyster fremtid i møde, samtidig med at de er revnende ligeglade med om danske børn får deres fremtid forpestet, ødelagt og smadret til ukendelighed.

  De påstår dag ud og dag ind at fjerne landes problemer er Danmarks ansvar. Og de ofrer gerne alle danskeres børn og alle danskeres penge på at de fjerne landes befolkninger ikke selv skal have noget ansvar.

  Kommentar by BENT A — 28. marts 2021 @ 19:14

 11. C 15 000 danske kvinder fik sidste år aflivet deres døtre og sønner ved abort udført af langtidsuddannede højtlønnede landsmænd. Men det er jo bare pjaltedanskere. Og ikke guddommelige udlændinge.–Som sir Molesworth formulerede det i 1692.

  Kommentar by dansker — 28. marts 2021 @ 19:39

 12. # Dansker 19.39: Christiansborgs politik lægger op til at aflive samtlige danskere. Det vil ikke ske på een gang, men kan nok ikke undgå at blive slutresultatet. Bare se hvordan hundredtusinder eller millioner af kristne er blevet myrdet og udryddet af islamistiske bevægelser gennem de sidste 25 år, i lande i Afrika, Mellemøsten og Asien. National Geographic mfl. fortæller om terroren.

  Kommentar by BENT A — 28. marts 2021 @ 20:02

 13. Genindfør dødsstraf, så det ikke kun er for børn.
  Genindfør landsforvisning, så det reelt findes i virkelighedens verden.

  Kommentar by Peter Buch — 28. marts 2021 @ 21:23

 14. Husk, at de “danske” kommer fra Baghouz, der var den sidste by i Islamisk Stat – de er altså hardcore islamister, der har kæmpet til det allersidste.
  Det var i Baghouz man fandt over 50 halshuggede Yazidi sex-slaver – var det de “danske” kvinder, der førte kniven? – eller deres børn?

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-6738131/SAS-troops-severed-heads-50-Yazidi-sex-slaves-close-barbaric-ISIS.html

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 28. marts 2021 @ 22:14

 15. Den muslimske terrorist, Usman Khan, myrdede to i London 29. nov 2019.
  “Afradikalisering” min bare…
  Terrorsvinet benyttede sig af den muslimske løgn, Taqiya, til at fuppe myndighederne, så han kunne blive løsladt før tid fra tidligere dom…

  “Drabsmands advokat troede, at han havde lagt den islamiske ekstremisme bag sig.

  – I fængslet begyndte han at indse, at hans islamiske tænkning ikke var korrekt; det accepterede han. Han kritiserede al-Qaeda-ideologien og voldelig ekstremisme. Han anerkendte, at hans islamiske forståelse var ufuldstændig, siger advokat Vajahat Sharif.

  Under sin seks år lange fængsling tog han afstand fra den islamistiske ekstremisme.

  Usman Khan blev dræbt af politiet under angrebet. Hændelsen efterforskes som et terrorangreb.

  Som en del af betingelserne for sin tidlige løsladelse, deltog han dog i et rehabiliteringsprogram efter sin løsladelse.

  Den 28-åriges advokat fortæller, at han troede, at han havde ændret sig og var klar til at indgå i samfundet igen.

  – Han kritiserede Islamisk Stat inden sin frigivelse. Jeg troede, han var en reformeret karakter, siger Vajahat Sharif.”

  https://www.dr.dk/nyheder/udland/advokat-london-terrorist-bad-om-hjaelp-til-afradikalisering-i-faengslet

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 28. marts 2021 @ 22:51

 16. Rosa Lund er ikke nogen hyggelig type, tværtimod. Men skal man endelig hjælpe nogen af de af Rosa Lund udvalgte børn, skal det da ikke ske ved at flytte dem til Danmark, men ved at flytte dem til en separat lejr i et hjørne af et afrikansk eller arabisk land hvor der ikke er krig, f.eks. Tanzania, Mozambique, Namibia, Niger, Gabon, Ghana, Libyen eller Togo.

  Afrika er over 200 gange større end Danmark, så der er plads nok.

  Kommentar by BENT A — 29. marts 2021 @ 01:09

 17. de børn er hjemme. deres forældre tog tilbage til de geografiske , religiøse og på andre måder kultur områder de selv er udsprunget af. disse mennesker og deres børn er forbundet med den skæbne mødrene opsøgte da de tog tilbage dertil. de rejste hjem. de er taget hjem til den vanskæbne og egentlige hjemløshed på jord ,- som islam altid har skabt. de mennesker er hjemme nu. lad dem blive der.

  Kommentar by Tommy , Robin and son — 29. marts 2021 @ 03:52

 18. Hvad med at afradikalisere Rosa Lund?

  Kommentar by T. Flodur — 29. marts 2021 @ 06:38

 19. 9) Fuldstændig rigtigt set Kimski. På fyn har -hende der teltholderen, som var med i Enhedslisten, indtil -selv- de smed hende ud, fordi hun selvfølgelig advokerede for sharialov Asmad Ahmid et eller andet- klaget over kritik af hende, fordi Hun og hendes rygklapperere mener hun bekæmper ekstremisme- Krokkedilen bekæmper de andre krokkediler der vil æde kød…..Fuldstændigt sindsygt og underminerende for friheden at hun åbenbart er blevet offentlig ansat hos politiet…..for at hjælpe de stakkels kvinder der forsøger at flygte fra Familie og mulig -“Æresdrab”. Fuldstændigt vanvittigt.

  Kommentar by Michael Unna — 29. marts 2021 @ 09:07

 20. Støt SIAD. http://www.siaddk.wordpress.com og http://www.frafalden.dk

  God påske mandag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 29. marts 2021 @ 09:10

 21. De, der advokerer for hjemtagelse, overser sandsynligheden for, at muhamedanerne bliver dræbt i lejren, hvis de bliver.

  Kommentar by Bastardo — 29. marts 2021 @ 09:33

 22. Gang på gang oplever vi den naivitet, som præger de mennesker, der skal afradikaliserer de hellige krigere. De har gået mange år i skole, men har aldrig mødt den ondskab og fanatisme som præger jihadisterne, og de forstår dem ikke, og hvis de forstår dem, ønsker de ikke at forstå dem, først og fremmest fordi det ikke passer ind i den gode tone, at sige tingene som de er! Og fordi den politiske agenda er en anden!
  Jihadisterne kører om hjørner med dem, som terroristen fra Wien. Han havde været igennem et afradikaliseringsprogram og havde svaret rigtigt på de spørgsmål, der blev stillet, og vupti så var han en almindelig samfundsborger, arbejdsom og ufarlig!
  Sådan et afradikaliseringsprogram er lavet af højt uddannede mennesker præget af mange års politisk ensretning. Jihadisterne svarer på spørgsmålene, som de skal, og så jubles der i kaffestuen, for vi har afradikaliseret en hellig kriger! De hellige krigere griner af dem, for her som så mange andre steder i vores samfund, sidder venlige søde kvinder og sagsbehandler med små spørgeskemaer, og de er lette at snyde! Netop fordi de er søde, vil det bedste, men desværre også fordi de er bund naive, og fordi de med deres gode opdragelse ikke havde forestillet sig så megen brutalitet og ondskab, så megen løgn og eftersnakkeri! Jeg tror faktisk det kommer bag på dem at de hellige krigere ikke er blevet afradikaliserede for de svare jo som de skulle på de små skemaer!

  Kommentar by Den Nervøse — 29. marts 2021 @ 10:03

 23. Det lyder simpelthed så hyklerisk, når Martin Lidegaard og Rosa Lund taler om at det for dem drejer sig om Danmarks sikkerhed. De går i deres ekstreme humanisme så vidt, at de lader den omfatte samfundets fjender, frem for at beskytte de fredelige danskere. Som sædvanlig holder de hånden over de kriminelle.

  Enhver der har set reportager fra lejrene i Syrien, kan se og høre at både mødrede og deres børn er stålsatte islamister, der vil kæmpe mod de vantro. Børnene er allerede ødelagte. Hvis de overhovedet skulle kunne afradikaliseres, så skulle de fjernes fra både deres forældre og deres islamiske miljø. Det er utopi med alle de konventioner vi er underlagt.

  Nu bruger de propagandistiske medier som argument for en redning af “danske” børn, at sikkerhedssituationen i lejrene er blevet forværret. Mig forekommer det, at det lige er det modsatte der er sket, efter at kurdiske sikkerhedsstyrker er gået ind i lejrene for at konfiskere våben og arrestere voldelige islamister.

  Kommentar by JC — 29. marts 2021 @ 10:17

 24. Det er pinligt at se statsmedie propagandaen for at Islamisk Stat morderne og deres koner – heraf mange selv mordere – og deres børn skal bringes til DK. De har rituelt skåret halsen over på mange vantro. Det er vist på videoer, som IS selv har uploaded. Hvorfor viser man ikke disse videoptagelser i statens medier DR og Tv2, når man omtaler al-Hol-lejren?

  Islamisk Stat afholdt slavemarkeder, hvor vantro fanger blev solgt til Islamisk Stats borgere. IS-kvinderne benyttede disse slaver. Der findes videooptagelser af det. Hvorfor viser man ikke disse videoptagelser i statens medier DR og Tv2, når man omtaler al-Hol-lejren?

  Overlevende slavekvinder har berettet om de rædsler, de var udsat for. Beretninger der minder om overlevende jødiske kvinders beretninger om, hvad de var udsat for i kz-lejrene under Holocaust.

  Mange af de kvindelige sexslaver var yazidier. Flere, der overlevede slaveriet, har på video beretttet om hvad de blev udsat for. Også nogle der blev voldtaget og fik børn med IS-krigere, som solgte dem videre til andre IS-krigere. Også om hvordan IS-kvinderne og der børn behandlede dem, mens de var deres slaver.

  Jeg antager at det er forbudt og man er hjemfalden til straf, hvis man linker til disse forfærdelige videoer? Det vil jeg derfor ikke gøre her. Men jeg husker dem, jeg har set, selvom det var svært at holde ud at se dem.

  At de ikke bliver vist og indgår i statsmediernes propagandaen er helt indlysende en del af deres fake news strategi. Danskerne skal manipuleres systematisk af medierne og venstrefløjens politikere og selv nogle politikere, der ikke tilhører venstrefløjen, hopper med på den. Hvad skal det ende med?

  Kommentar by Amad — 29. marts 2021 @ 10:48

 25. Vil kvinderne i det hele taget hjem til danmark?
  Eller er det en syg tanke i en venstre orienteres hjerne!
  Lige nu går kurdere rundt for at finde isis tilhængere, eller er det for at finde de europæiske borgere.

  Kommentar by P — 29. marts 2021 @ 11:09

 26. PS. Statens tv-propaganda lyver også om juraen. Juridisk er der ikke en kurdisk stat, som den, de påstår, al-Hol-lejren ligger i. Statsmedierne omtaler fejlagtigt det kurdisk kontrollerede område, som om det er en stat. De vil have os til at holde med kurderne, men det har jo aldrig været en del af af de statsejede mediers ‘public service’ forpligtelse. Al-Hol-lejren ligger på Syrisk område, der er besat af kurdiske oprørere. Det er den syriske regrings pligt og opgave at straffe IS-stat medlemmerne og skille kurderne og fårene fra bukkene blandt disse forskellige oprørere.

  Kommentar by Amad — 29. marts 2021 @ 11:12

 27. 26) Godt set Amad. Jeg personligt ville intet have imod at det Syriske Alavi (Shia- islamisk variant) regime overtog ansvaret for de kvinder og børn, som sidder i isis lejrene. Gætter på de ikke ville overleve et retsopgør i syrien. Helt fint for mig.

  Kommentar by Michael Unna — 29. marts 2021 @ 14:44

 28. @Amad de danske medier er som udgangspunkt(oftest) flintrende ligeglade med virkeligheden. De har andre agendaer. De er oftest venstreorienterede og kæmper venstrefløjens mærkesager heriblandt at redde alverdens muslimer hen til Danmark. Uanset historik og uanset hvilken risiko de indebærer, uanset hvilket standpunkt de har ift vesten og Danmark og så videre.

  Politikerne er nok heller ikke HELT dumme, de ved godt hvor uhyrligt det har været under IS og hvordan de danske muslimer har kæmpet for kalifatet og for IS. Jeg har set talrige dokumentarer der viser alt der er foregået dernede, uden censur.

  Nu siger jeg det(du vidste det sikker godt i forvejen) Lidegaard, Lund og tonsvis af andre socialister er landsforrædere slet og ret.
  Svigter danskerne og Danmark og alt der er dansk, sælger landet til fremmede der vil os det værste. Hverken mere eller mindre.
  Ens kultur og ophav og ens race er noget af det vigtigste at beskytte og passe på. Man skal ikke blindt acceptere alt der foretages og sker indenfor ens egne rækker, men man skal satme være loyal og beskyttende overfor ens ophav. Er man mikset og er man feks sort eller muslim i Danmark, så udviser man 100% loyalitet overfor landet og dets oprindelige befolkning samtidig med at man også er loyal over for ens egne.

  Det Rosa Lund og alle de andre kollaboratører gør er at være illoyale og forræderiske overfor det land de bor i. Landsforrædere. Ligesom hvis man ønsker landet overtaget af fremmede fjender der vil ødelægge og erstatte det herboende folk med et andet. Det er hvad de er og hvad de gør.

  Tag det fra mig som ikke er af dansk oprindelse på nogen måde, men bliver så forbandet harm når man udviser landsforræderisk adfærd og mentalitet, det provokerer mig helt ind i min grundvold.

  Kommentar by Endnu en vantro — 30. marts 2021 @ 04:52

 29. egon olsen — 28. marts 2021 @ 18:12 skrev:
  “Hvis der er danske børn, født i Danmark og med danske forældre, så lad de børn komme tilbage.”

  Ja, HVIS de har Etnisk danske forældre.

  Kommentar by Peter Nielsen — 30. marts 2021 @ 13:10

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper