1. april 2021

Undertegnede i Berlingske: Billedet er en del af virkeligheden, “… og virkeligheden kan være voldsom.”

Var jeg lidt mere konfrontationssøgende så havde jeg illustreret denne her post med MSM-billeder af diverse Notre Dame-lignende billeder taget umiddelbart efter islamistiske terrorangreb i Skt. Petersborg (2007), Volvograd (2013) eller Istanbul (2017). På sin vis er det dog ligeså interessant, at se sagen fra modsatrettet vinkel. En amerikansk soldats likvidering af Vietcong-soldat i Saigon (1968) er helt okay, ligesom druknede arabiske flygtninge i Middelhavet (2015) eller latinamerikanske ditto i Rio Grande (2019) er helt uproblematiske. Billeder der viser vestlig brutalitet og druknede flygtninge giver priser og bliver ikoniske, hvorimod billeder der viser islams brutalitet tilsyneladende skal ske med gelinde. Or else…

Kontrast kom først. Her omtale af min sag i Berlingske – Politisk blogredaktør tiltalt for at dele et makabert billede

“Redaktør på bloggen Uriasposten Kim Møller er blevet tiltalt med påstand om fængselsstraf for at dele et usløret billede af et drabsoffer for et terrorangreb, der fandt sted i Nice i 29. oktober 2020.

Billedet, som Kim Møller lagde på bloggen dagen efter angrebet, viste en 60-årig kvinde liggende død på kirkegulvet med blod omkring sig. I alt tre personer blev knivdræbt ved angrebet, som blev udført af 21-årig islamist.

Den 49-årige blogger er sigtet efter straffelovens 264 d, der handler om uberettiget videregivelse af billeder. Som udgangspunkt er strafferammen op til et halvt års fængsel, men i Kim Møllers tilfælde går tiltalen på stk. 2, der handler om særligt skærpende omstændigheder. Her er strafferammen op til tre års fængsel. …

Hvorfor lagde du billedet op?

‘Jeg blogger om terror, og så er det oplagt at dokumentere. Og jeg går til grænsen, men ikke bevidst over den. Der er en grænse for, hvor brutale billeder og videoer jeg vil vise. Min opfattelse er, at man godt kan vise en død, udenlandsk person,’ siger Kim Møller. …

Som han selv gør opmærksom på, kan grænsen mellem det tilladte og det forbudte være hårfin. I 2016 blev den russiske ambassadør i Tyrkiet skudt og dræbt af en tyrkisk terrorist. Fotoet, der viste både gerningsmand og den dræbte, blev året efter kåret til verdens bedste pressefoto.”

(Anklageskriftet fra Østjyllands Politi, 15. februar 2021)

“Jeg ser, at der en masse blod på billedet, og jeg bruger normalt ikke sådanne billeder. Det er måske også noget af det groveste, jeg har lagt online usløret, men det er gået lidt stærkt. Men jeg tænker også, at billedet jo er en del af virkeligheden, og virkeligheden kan være voldsom.” (Undertegnede)

“Fordi det er helt grundlæggende for samfundsdebatten, at den tager udgangspunkt i virkeligheden, som den er. Billeder af sultende børn i Afrika er stærkere end tekst i en avis. Sådan er det også med terror. Derfor blev der også bragt billeder af en treårig druknet syrisk dreng, der blev samlet op ved kysten i Tyrkiet. Derfor ser vi billeder af krig, og derfor viser man stadig billeder af Holocaust-ofre.” (Peter Secher, undertegnedes advokat)

“Der er billeder, som kræver publikation, selv om vores eget verdensbillede og dets etik i teorien bør forhindre det. Debatten om disse ‘ikoniske’ billeder tjener måske mere som en slags selvbeskyttelse. Når de er brutale og viser, at krig faktisk dræber og lemlæster mennesker, bliver mange medier bange for reaktionen. Krigsførende stater censurerer faktisk den slags billeder af egne faldne. Officielt af hensyn til de pårørende, men i høj grad også af politiske grunde.” (Lasse Jensen, 2015)

Oploadet Kl. 12:29 af Kim Møller — Direkte link34 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/118115/trackback

34 Comments »

 1. Du vil ikke kunne dømmes. Hvis det er et offentlig sted, så må en offentlig person finde sig i at blive fotograferet.
  Kan huske en sag fra EB for lang lang lang tid siden, hvor Sanne Salmonsen fik anklagen imod sig, da hun tog topløs solbad et offentligt sted, imens en fotograf fik fotograferet hende. Man kan da heller ikke sige det er et privat forhold, når du ligger halshugget et offentligt sted…..
  Hader når Juraen prøver at spænde ben for ytringsfriheden, hvor det ikke angår direkte opfordring til mord og anden kriminalitet.

  Kommentar by Michael Unna — 1. april 2021 @ 12:56

 2. Det ville være noget andet, hvis det var et privat sted.

  Kommentar by Michael Unna — 1. april 2021 @ 12:56

 3. Or else…”

  Resourcemisbrug, at jagte petitesser når

  “På ti år er antallet af anmeldelser om økonomisk kriminalitet mere en femdoblet, lyder det i en ny analyse fra revisorforeningen FSR.”

  Et nyt lovforslag går ud på at stramme handler med kontanter, som bliver nedskåret fra 50.000kr til 20.000kr

  Det smukke multietniske samfund jeg er blevet lovet i over 35 år falder fra hinanden, inden det er startet.

  NIRVANA er AFLYST som Påsken nok også bliver, for at være inkluderende. NYD DEN, mens tid er

  Kommentar by tavsen — 1. april 2021 @ 13:10

 4. BILLEDET var ikke særlig slemt. Man kunne se en dræbt kvinde, men at hun havde fået halsen skåret over, var ikke specielt tydeligt. Men det er komplet latterligt at tale om særlig skærpende omstændigheder. Det er juridisk nonsens. Og der er næppe pårørende i Frankrig som har anmeldt at de føler sig krænket af UP.

  Det er også påfaldende at mens tv2 ikke får en politisag på halsen for at have bragt et bestemt billede frem til offentligheden, bliver en ung dame opsøgt i sit hjem og bliver slæbt med hen på Århus politistation, for at have brugt samme billede i en debat.

  Altså een lov for store medier, og en anden lov for private. Og så er der nu også to retssystemer, et for danskere og et andet for indvandrere. (30 dage for et fortovsmord, 730 dage for at sige nogle politisk ukorrekte ord)

  Er demokratiet og retfærdigheden i frit fald?

  Kommentar by BENT A — 1. april 2021 @ 13:24

 5. @ Kim.
  “En amerikansk soldats likvidering af Vietcong-soldat i Saigon (1968)”
  Hvis du tænker på situationen 01.feb 1968, hvor en Viet Cong, Nguyễn Văn Lém også kaldet “Bảy Lốp”, bliver skudt i hovedet på klods hold med en 0.38 S&W “bodyguard” revolver, så var det ikke en amerikansk soldat, men en Syd Vietnamesisk brigade general ved navn Nguyễn Ngọc Loan.
  Situationen blev filmet af NBC.

  Og ellers:
  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne …og ingen Syrien IS-unger i vores gader.

  Kommentar by Neuhammer — 1. april 2021 @ 13:32

 6. Hvad blev der af “Med lov skal man land bygge”, er det blevet til: “Med lov skal man knaegtes” ?
  Ubegribeligt at der satses paa en afskraekkende virkning, ved selektivt at rets(?)forfoelge bloggere og journalister, tilsyneladende helt uden tanke for den virkning det har paa respekten for, og tilliden til retsvaesenet…

  Kommentar by krassisten — 1. april 2021 @ 13:43

 7. Krig er krig og den der vinder skriver historien.

  Kommentar by Per K. — 1. april 2021 @ 14:09

 8. berlingske.dk d.d. (kræver login)
  “Sidste uge udspillede der sig et mindre drama i en lille engelsk provinsby, da en gruppe på omkring 50 muslimer samlede sig foran en lokal skole i protest. En ung lærer havde nemlig vist en satiretegning af profeten Muhammed i forbindelse med sin undervisning i blasfemi.

  Skræmt fra vid og sans gik rektor straks i gang med den store underkastelse. Læreren blev suspenderet, og rektor videofilmede en uforbeholden undskyldning til muslimerne, hvori han lovede, at der ville blive iværksat en undersøgelse af forløbet (!), og at det ikke ville ske igen.” citat slut

  Hvad siger politiet til at muslimer truer en lærer til tavshed, og opnår en undskyldning for at vise en tegning af Profeten Muhammed

  Kommentar by k.m. — 1. april 2021 @ 14:18

 9. Jeg mener nu at familien og pårørende burde tilskynde aviser, blade og blokkere at vise billeder af hvad der er sket.
  Ikke blot i disse tilfælde – men i alle…..

  @6:
  Og hvad blev der af “Frit at tænke, tro og tale” ?

  Kommentar by frosthansen — 1. april 2021 @ 14:19

 10. Der er forskel på folk. Om det handler om hvilken side af Middelhavet man kommer fra, eller om det er forskel mellem journos og almindelige dødelige, men der er åbentlyst forskel.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 1. april 2021 @ 14:20

 11. Held og lykke med retssagen.
  Har politiet angivet hvad de “særligt skærpende omstændigheder” er, der begrunder den højere straframme?

  Kommentar by MST — 1. april 2021 @ 14:51

 12. Hvad der ligger på hjemmesider bør i udgangspunktet, såfremt man ikke ønsker flere end de altid forekomne hysterikeres rablende himlen op og sigtelser end forventet, overholde det lands lov hvori hjemmesiden har juridisk hjemme.

  Uriasposten og Snaphanen med har juridisk base i USA, de bør derfor i udgangspunktet følge amerikansk lov om ytringsfrihed.

  Da amerikansk lov mig bekendt ikke har noget imod visen det hjemmesiderne er siget for kan sigtelsen i min tolken af korrekt opførsel ved henvendelse fra dansk juridisk myndigheds side afvises fra Uriasposten og Snaphanens side.
  At hr. Møller har valgt ikke at ville bringe trusler og ved henvendelse fra danskm politi har fjernet et par ting et par gange som jeg husker det skrevet ene er hr. Møllers valg.
  Juridisk mener jeg hr. Møllers holdning og handlinger på basis af hjemmesidens juridisk placering er unødvendige.
  Men hver har jo sit.

  Hvorfor en her i eksemplerne dansk ejer eller redaktør af et i udlandet befindende medie skulle overholde dansk lov bedes venligst søgt forklaret. Er der noget mere nævnt i sigtelsen jeg ikke kan se?
  https://www.law.cornell.edu/wex/first_amendment

  Kommentar by Peter Buch — 1. april 2021 @ 15:12

 13. # KRASSISTEN 13.43: Man føler sig nok sikker på at danskerne villigt og føjeligt lader sig undertrykke. Med racisme-kampagner og anden manipulation fik man jo skræmt og narret befolkningens flertal til at acceptere afskaffede grænser og masseindvandring/afrikanisering/ islamisering.

  Nu hvor en folkeudskiftning åbenlyst er i gang, tager man grovere metoder i brug.

  K.M. 14.18: Er der ikke noget med at det engelske politi af politikere og “systemet” bruges mod englænderne? Dele af politiet derovre er vist blevet en del af problemet, ved at det understøtter invasionen.

  Kommentar by BENT A — 1. april 2021 @ 15:16

 14. Den 25.december 1989 blev Rumæniens diktator Nicolae Ceausesco knaldet ned i en baggård i Bukarest. Seancen blev vist i TV. Diverse dokumentarfilm viser ofte brutale scener fra verdenshistorien. Kristne kirker har ofte en figur hængende i koret, som forestiller en mand under en grusom henrettelsesproces; med blodet sprøjtende ud af diverse sår på kroppen. Kristendommen dyrker den fysiske lidelse helt ud i perversionen.

  Kommentar by Gustav Jensen — 1. april 2021 @ 15:24

 15. Som eksempler på billeder af vestlig brutalitet kunne også nævnes videoerne af Rodney King eller George Floyd, som de fleste nok er stødt på i massemedierne. Helt aktuelt bliver der også vist en video af en hjemløs mand i New York, der sparker en asiatisk kvinde. Et eksempel på et billede af muhammedansk brutalitet kunne være billedet af manden der styrter mod jorden i sit fald fra WTC. Men det er på en måde en eufemisme, da det lige så meget er et billede af en mand, der selv har truffet et valg om, hvordan han vil dø.

  Kommentar by Peter Faber — 1. april 2021 @ 16:13

 16. Er demokratiet og retfærdigheden i frit fald?

  Ja…det har den været i flere år…og det bliver værre og værre!!

  Kommentar by Black Watch — 1. april 2021 @ 16:38

 17. Vi ser. Betragter. Tænker.

  Kommentar by Hul igennem? — 1. april 2021 @ 16:41

 18. Kommentar by frosthansen — 1. april 2021 @ 14:19

  Det gælder ikke mere…nogle udvalgte må det hele…andre udvalgte må ikke…så skal man nok kommer efter dem…man vil bøje al lovgivning fremover…så man kan ramme dem man ikke er enige med…først på ytringsfriheden, så på arbejdet/erhvervet, så på økonomien og til sidst retsforfølge og fængsle sine modstandere, de kritiske, dissidenterne…og når disse bliver mange nok sende dem til resocialisering, genopdragelse i lejre/Gulag…Vi har ikke set det værste endnu…Vores største og farligste fjender er politikerne i FT og medierne…de skal nok få ødelagt Danmark og Vesten…det skrider planmæssigt frem bevidst, med vilje og fuldt overlæg!!

  Kommentar by Black Watch — 1. april 2021 @ 16:45

 19. Ja. Det ser ikke godt ud.

  Kommentar by Hul igennem? — 1. april 2021 @ 16:53

 20. Hvis Kim havde kringkastet historien i dag, i stedet for i går ville ALLE skrige af grin og råbe “Aprilsnar”.

  Virkeligheden er blevet så bizar at den spejler satire!

  Kommentar by Santor — 1. april 2021 @ 16:59

 21. HAR RETSVÆSENET POLITISK OPBAKNING ? Det er folketinget og justitsministeren .der har ansvaret.

  Kommentar by dansker — 1. april 2021 @ 17:08

 22. Manglen på afrikansk svinepest i Dk er ekstrem.

  Kommentar by dansker — 1. april 2021 @ 17:10

 23. Og manglen på døde NYHIPOER er overekstrem.–

  Kommentar by dansker — 1. april 2021 @ 17:11

 24. OG DET ER HELLER IKKE EN APRILSNAR.-

  Kommentar by dansker — 1. april 2021 @ 17:12

 25. Makrelmutationen er slidt op. Men agurkekrumvarianten og asteroiden er på vej. Sølvpapir?

  Kommentar by Hul igennem? — 1. april 2021 @ 17:17

 26. I disse dage kan i på DR og Tv2 i statens tv-nyheder dagligt se videooptagelser af, at George Floyd dør under en anholdelse.

  De sendes også midt under retssagen, der transmitteres i tv. Sagen mod den hvide politimand, som – sammen med 3 andre ikke specielt hvide politifolk! – deltog i anholdelsen af den stærkt fentanyl og crystal meth påvirkede sorte George Floyd. GF blev kvalt af den mængde fentanyl og crystal meth han var påvirket af. Det viste obduktionen foretaget af retsmedicineren, såvidt jeg ved.

  Hvorfor viser statens tv-nyheder på DR og Tv2 så igen og igen denne video i deres nyheder? Er det for at opfylde deres public service forpligtelse overfor danskerne?:-)

  Kommentar by Amad — 1. april 2021 @ 17:27

 27. § 264 d Med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffes den, som uberettiget videregiver meddelelser eller billeder vedrørende en andens private forhold eller i øvrigt billeder af den pågældende under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget en bredere offentlighed. Bestemmelsen finder også anvendelse, hvor meddelelsen eller billedet vedrører en afdød person.
  – Stk. 2. Foreligger der under hensyn til oplysningernes eller videregivelsens karakter og omfang eller antallet af berørte personer særligt skærpende omstændigheder, kan straffen stige til fængsel indtil 3 år.

  Anklageren bør allerede fejle ved punkt 1. For her skal enten den afbillede person eller en pårørende af den afbillede person kunne hives frem som forurettiget.
  Hvis der ikke er nogen forurettiget kan der i sagens natur ikke være nogen sag.

  En eller anden islam-apologet der føler at billedet er pinligt for “Fredens Religion” kan IKKE tælle som “forurettiget”.

  Kommentar by Den Kutteklædte Hævner — 1. april 2021 @ 18:01

 28. Som Gorm Toftegaard Nielsen også anfører, er det ”urealistisk at hævde, at ethvert led på en hjemmeside skal opfylde lovgivningen i alle lande med internet-adgang.”
  p 21
  https://law.au.dk/fileadmin/Jura/dokumenter/forskning/rettid/2010/afh8-2010.pdf
  via kommentar på Hodja

  Kommentar by Peter Buch — 1. april 2021 @ 18:23

 29. https://fyens.dk/artikel/tiltalt-for-skud-mod-13-%C3%A5rig-pige-ville-forsvare-sig-mod-angreb-fra-somalisk-gruppe

  Kommentar by k. m. — 1. april 2021 @ 19:38

 30. Internettets internationale dimension har indflydelse på, i hvilket omfang national ret kan anven-des. Strfl har med § 9 a fået en fremtidssikret bestemmelse, der angiver, hvornår der er dansk straffemyndighed i forhold til overtrædelser, hvor tekst-, lyd- eller billedmateriale gøres alment tilgængeligt gennem internettet. Strfl § 9 a begrænser virkningsprincippets anvendelse, således at samtlige landes lovgivning ikke skal iagttages ved offentliggørelse af materiale på internettet. Pdl har også vist sig at kunne anvendes i international sammenhæng, men anvendelsen er ikke helt problemfri. Eksempelvis betragter Facebook ikke sine behandlinger af persondata som om-fattet af den danske lov.
  https://law.au.dk/fileadmin/Jura/dokumenter/forskning/rettid/2010/afh8-2010.pdf
  p 37

  …Det samme gælder Uriasposten og Snaphanen. Sigtede afviser dansk politis sigtelser da hjemmesiderne er juridisk oprindende i USA og derfor ikke underlagt dansk, men amerikansk lov.

  Kommentar by Peter Buch — 1. april 2021 @ 20:06

 31. Danske myndigheder er en flok usselrygge og svag pissere, og har gjort sig til løbedrenge for usselheden.

  Kommentar by der Adler — 1. april 2021 @ 20:38

 32. Går anklageren efter dobbelt-straf i henhold til coronaloven?

  Kommentar by redneck — 1. april 2021 @ 22:14

 33. Du har ret der Adler. De er nogle satans skiderikker. Nogle hængerøve og nogle røvhuller.

  Kommentar by Nielsen — 2. april 2021 @ 02:19

 34. Taberland er vokset voldsomt, især efter at perkerne kom, tabere trækker flere tabere, tabere ansætter tabere, tabere skider flere taber…
  Der er snart taberland over hele den danske statsadministration.
  Der er for få tabere der dør af fattigdom nu, men det vil vende!

  Kommentar by Hul igennem? — 2. april 2021 @ 06:54

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper