7. april 2021

Henrik Gade Jensen: Identitetspolitikken fører til ‘apati og resignation fra de bløde, borgerlige hjerter’

Socialdemokratisk realisme er bedre til at forsvare Danmark end borgerlige, der styres af frygten for at blive kaldt autoritære. Liberal behagesyge redder ikke Danmark. Skønt interview med sognepræst Henrik Gade Jensen i Kristeligt Dagblad, der desværre kræver login for at kunne læses i sin helhed – Mette Frederiksen er den bedste garant for Danmark som nationalstat.

“‘Den omsiggribende politiske korrekthed, som har fået ekstra vind i sejlene med identitetspolitikken, har indskrænket manøvrerummet i den politiske debat. Der skal næsten ingenting til at blive kaldt for nationalistisk, racistisk, stokkonservativ eller det, der er værre. Samlet set er der tale om en markant venstrehegemonisk tendens, som præger stort set alle samfundsinstitutioner, fra universiteter til skoler, organisationer, kirken og medierne. Og synes at blive statsbærende i EU. Det har gjort det sværere for borgerligheden at markere sig. Det borgerlige Danmark er sat skakmat – uden at det ved det.’

Men er det ikke muligt at gå kontra og udfordre den udvikling? Befolkningen som flest gider jo ikke identitetspolitisk halløj?

‘Jo, måske. Men der er alligevel en politisk afmagt over for venstredrejningen. Selvom man kan skrive kritisk om Kunstakademiet, universiteterne eller DR, så ændrer det ikke disse institutioners bias i stadigt mere venstreorienteret retning. Det er en ideologisk vind fra den identitetspolitiske venstrefløj, som er meget, meget kraftig, og som fører til en apati og resignation fra de bløde, borgerlige hjerter. Jeg oplever hegemonien på eksempelvis universiteterne som langt mere massiv, end den var i 1970’erne, hvor der rigtig nok var meget marxisme, men hvor der også var nogle fossiler, som tænkte dybere og ud fra et andet perspektiv. Det blev min redning dengang. De er væk i dag. Der er intet tilbage af det, der peger bagud på de substantielle klassiske værdier.’ …

‘… Ligesom de borgerlige partier følger den førhen borgerlige presse og tror, at kritisk journalistik er det samme som venstreorienteret. Det ser man blandt andet i tidligere borgerlige medier som Berlingske og Morgenavisen Jyllands-Posten, som også er præget af denne leflen for tidsånden…'”

(Sognepræst Henrik Gade Jensen foran Dannemare Kirke, 2021; Foto: Youtube)

“Borgerlige mennesker agerer som SF’ere i enkeltsager.” (Henrik Gade Jensen)

Oploadet Kl. 02:05 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/118258/trackback

22 Comments »

 1. Løsningen på den anti-vestlige “identitets-politik” er IKKE at forfalde til “boomer”-borgerlige ideer om “farveblindhed”, “meritokrati” og “lad-mig-være-i-fred”-fraser.

  Løsningen er at styrke, støtte og fremme en Pro-Vestlig “identitets-politik”, som fx “Generation Identitær” og lign. organisationer forsøger at gøre. Vi har brug for langt mere loyalitet/solidaritet med vores egen etniske gruppe.

  Kommentar by Peter Nielsen — 7. april 2021 @ 04:53

 2. Den politiske korrekthed, videreudviklet i woke og identitetspolitik, er alle et produkt af den fejlslagne multikulturalisme. Der går en lige linje fra at hylde diversitet til dagens woke-galskab.

  Kommentar by traveler — 7. april 2021 @ 06:53

 3. Det borgerlige Danmark har været uden betydning siden 1901.
  Det har de borgerlige vidst siden dengang.
  De små spjæt og udfoldelser borgerlig har og gør er ud over interessante for deltagende den driftsnødvendige energi og motor bag socialismens fejlslagne projekt, der uden brændstoffet helt ville gå i stå.

  Kommentar by Peter Buch — 7. april 2021 @ 07:20

 4. ALDRIG MERE EN 9. APRIL, var i årevis mottoet for forsvaret og hjemmeværnet. Nu er det den 9. april hver dag året rundt.

  Kommentar by BENT A — 7. april 2021 @ 08:15

 5. En paraply er når det regner.
  “…markant venstrehegemonisk tendens…” – er når de venstreekstreme danskerhadende tosser frådende af raseri overfalder anderledes tænkende psykisk og fysisk.

  Islamismen har giftet sig med Marxismen og frembragt et skrigende uhyre som frugten af unaturlig og sjofel politisk kopulation.

  Kommentar by Gustav Jensen — 7. april 2021 @ 08:52

 6. FØRST LEFLEDE MÆNDENE OG VÆLGERNE for de politiserende kvinder. Da de var kommet til fadet, leflede de for marxisterne og indvandringsindustrien. Derfor er Danmark på vej ned i afgrunden.

  Kommentar by BENT A — 7. april 2021 @ 08:53

 7. fine betragtninger

  Kommentar by konservativ — 7. april 2021 @ 09:07

 8. Identitetetspolitik har også givet kvindekønnet medvind i alle retninger, eller rettere ukritisk hyldest af ambitiøse magtkvinder på bekostning af bedre og mere erfarne magtmænd, der ikke detroniseres pga deres kompentencer, men ved metoo-skandaler/hetz. Med den ukritiske hyldest af kvinden i sig selv følger uundgåeligt femme fatale politique/gestion, altså kvinder med magt, der laver ødelæggende kapitalbrølere. Merkels hærgen er helt uden sidestykke, men mindre kan også gøre det: Antorinis smadringen af skolen, Mette Minks fjernelse af et af helt erhverv osv…

  Kommentar by traveler — 7. april 2021 @ 10:03

 9. # TRAVELER 10.03: Ja, Merkel har været en kæmpekatastrofe for Europa, Helle T-S og Christine Antorini smadrede løs på folkeskolen mv., og Rosa Lund, Sofie Carsten og Pernillerne osv. arbejder på at ruinere og afskaffe Danmark.

  Der er forlydender om at et dokument viser at serum-institutet meddelte regeringen at virus-mutationen hos mink ikke var farlig for mennesker. Alligevel meddelte Mette Mink et par dage senere i TV at nu skulle alle mink aflives. (måske efter pres fra EL og R?) Dokumentet skjules efter sigende for offentligheden.

  Ja, DRs politiserende feminister hetzer igen og igen, dag ud og dag ind, mod mændene, og hetzen bruges til at drive mænd væk fra deres positioner, så kvinder kan tage over.

  Kommentar by BENT A — 7. april 2021 @ 11:00

 10. #1 peter nielsen. jeg er helt enig. vi skal igang med at styrke og genopbygge den fælles identitet indenfor et nationalt fællesskab. kristendommen , salmebogen og det gode håndværk ,- kunne være noget af det. bygningerne ,- det der står tilbage fra forrige generationer – inddrager ikke alene historien og magtens mennesker , men binder også sammen på tværs af klasser. alle ved at det IKKE var Chr IV der byggede runde tårn ,- det var håndværkerne. alm. mennesker der var dygtige til deres virke, indsats og arbejde. Derfor står det endnu. og vi forbindes med det idag , fordi vi mærker deres forbundethed med arbejdet , materialerne mens de udførte det.De forbandt sig med deres tid. Vi forbindes med de mennesker idag ,- på tværs af tid. den tid vi har fra vorherre og aldrig kender varigheden af.

  Kommentar by Tommy , Robin and son — 7. april 2021 @ 11:25

 11. Han vil blive husket længere end løgnhalsen David Trads
  som er den nedre standard for statslønnede journalister

  ÆKLE TYPER der hylder løgnen burde diskvalificere sig selv, derfor skraber de bunden af troværdighedsskalaen sammen med politikere og brugtvognsforhandlere. Men danskere er glade for at betale skat. Den undersøgelse må snart opdateres.

  Kommentar by tavsen — 7. april 2021 @ 14:12

 12. DE ALT FOR BLØDE BORGERLIGE MÆND ligger lidt som de selv har redt. Politik-kvinderne har helt mistet respekten for mænd. Se hvordan Trine Bramsen fører sig frem mod forsvarschefen og forsvaret. Se hvordan kvinderne i DR afbryder mændene og tager ordet fra dem, eller hetzer dem med nedrakning og metoo udsendelser. Se hvordan skilsmisse-bureaukratiernes feminister pisser på mændene. Se hvordan TV stationer og diverse blade omtaler mænd med stor nedladenhed grænsende til hån.

  Kvinder holder sammen, det gør mænd oftest ikke. Lige på det ene punkt er kvinderne nok “klogere” end mændene…?

  Kommentar by BENT A — 7. april 2021 @ 17:46

 13. 11) Ja. Dengang han arbejdede for kirkeminister Tove Fergo, satte David Trads en løgnhistorie igang om at han skulle have eller have haft medlemskab af Nazipartiet. Davis Trads er vist stadigvæk i brug på Main Stream Medier (MSM). TV2 bruger ham såvidt jeg husker.

  Kommentar by Michael Unna — 7. april 2021 @ 19:03

 14. 11) Han blev på den baggrund fyret af Tove Fergo.
  Det såkaldte Borgerlige Danmark lefler blot med vinden i pressen, som er overtaget af Enhedslistens folk. Deres selvstændige meninger de står fast på, kan svæve i luften ud fra hvad Presse Pop er i tiden. (V og K). Måske man skulle starte et parti der hed: “Det national Konservative kristelige frihedsparti”….Spørgsmål og Svar -SP- SV-

  SP: Folk siger at i er antimuslimsk? SV: Jeg ved ikke hvad jeg skal lægge i det ord? Vi er jo ikke imod muslimen som menneske, men vi er imod muslimen som religiøs person.
  SP: Jamen er I antiislamisk? Ja det er vi vel. Islam er jo en modbydelig usekulær diktatorreligion med et Førerprofetideal, som ikke kan tolere den frihed alle andre lever under, og som ønsker at undertrykke alle andre, fordi de ikke selv kan tolere at leve så frie. Mænd og kvinder er jo ikke ligeværdige juridisk i Islam, som jo indeholder en lang række lovsæt, som bl.a stammer fra de mere drakonske straffe i Jødedommen. Det er jo ikke fordi de ligefrem fordømmer terroren, som udspringer af Deres religiøse idealer, som de ordfast henter fra en bog. Behøver vel ikke at komme med eksembler fra den virkelige verden?

  (Derfor Støt SIAD: http://www.siaddk.wordpress.com og http://www.frafalden.dk)

  Resten af det Nationalekonsevative kender i- Forældede Konventioner- ud af EU og dets direktiver- etc.

  God onsdag aften. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 7. april 2021 @ 19:17

 15. Rent religiøst kristeligt set kan man vel sige at kristendommen nedstammer fra fortællingen om Jesus ud fra De 4 evangelier.
  Man kan vel sige at, hvis man tror som Gud som altings skaber, så er vi vel alle indirekte Guds børn- Døtre og SØNNER. Lukas evg: Det de fleste kristne overser- hvis man ser bort fra Helligånden- så er Jesus undfanget udenfor den mere Farisæiske jødiske Lovreligion. Josef er jo ikke faderen- altså ifølge den drakoniske lovreligion, som islam har taget til sig, så skal hun vel stennes ihjel. Man må vel sige at det er Helligånden der får Josef til at gifte sig med hende (Voldtægt, hor etc…det er ligegyldigt i forhold til Jesus, som vel er ligeså meget Guds Søn som resten af de troende drenge.) En del drengebørn blev ofret til en halvgud kaldet Molok- Esajas.
  Men som Jesus siger Markus evg kap 2 imod slutningen- Loven (Sabbathen) blev til for menneskenes skyld. Menneskene ikke til for Lovens skyld.
  Han bliver søgt dødsdømt efter hans ødelæggelse for de handlende ved Templet (- I har gjort det til en røverkule-). Anklagen er Blasfemi for det hellige ord for Gud for Jøderne.
  Lukas EVG: Jesus: Du siger det selv- kaifas: I har hørt det, hvad mere kræves?…etc…Pilatus (Som ikke forstår det og ikke kan hebræisk). Jesus: Du siger det selv. ….hvad ondt har den mand da gjort?

  Dette er ikke skrevet for at anklage Jøderne for nogetsomhelst. Nogen har fulgt ham andre ikke. Jødedommen er langt mere Liberal og fri end Islam. Den kræver ikke dødstraf for at man ønsker at forlade den. Selvfølgelig må man så- ligesom jehovas Vidner- tage konsekvensen af social udfrosselse. Jødedommen har i forhold til dens størrelse været en kulturel og Videnskabelig berigelse. Den har forstået at værne om dens identitet og integritet, langt bedre end f.eks det Liberalistiske vesten. Som takket være Churchill overlevede kommunismens udfordring, men ikke Islam man lefler for (som forøvrigt minder en del om Nazismen i dens konstruktion og Jødehad). mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 7. april 2021 @ 19:39

 16. Kort og godt kan man sige_ jesus prøver at reformere Jødedommen væk fra dens lovreligiøsitet.

  Kommentar by Michael Unna — 7. april 2021 @ 21:01

 17. Han var ifølge nogle teorier med- eller kom ud fra en- Jødisk gruppering kaldet Esserene.

  Kommentar by Michael Unna — 7. april 2021 @ 21:02

 18. 14 -1917 Henrik Gade blev ikke fyret af Tove Fergo, men gik selv, fordi den snavsede anklage om nazisme kunne skade ministeren og Kirkeministeriet.
  På spørgsmålet “Hvem er du?” svarede Jesus altid “Jeg er” (græsk: egå eimi). Det forfærdede tilhørerne, fordi det er Guds uudsigelige navn, man aldrig tager i sin mund. En sådan blasfemi var der dødsstraf for. Derfor blev han korsfæstet. Det samme er tilfældet i islam. Mansur al-Halladj (858-922) sagde: “Ana ul-Haqq”. Det betyder “jeg er virkeligheden”, hvilket er forbudt og blasfemisk at sige, fordi Al-Lah er den eneste sandhed eller virkelighed der er (al-Haqq).

  Kommentar by Tim Pallis — 7. april 2021 @ 22:20

 19. 18) Det har været profant for Jøderne, og ordet var helligt, fordi man så kunne være sikker på loyalitet under fangeskab eller slaveri, hvis man forsøgsmæssigt brugte det om nogen man ikke var sikker på man kendte. Hvis man derimod lavede en statshue af Gud, ville religionen smulre (højst sandsynlig), når den blev ødelagt af ens fjender. Derfor dødsstraf for blasfemisk brug af ordet. Man kunne holde sammen under slaveri- I Egypten og andre steder.

  Svinet blev gjort urent fordi Jøderne ikke ville eller kunne under en Normadetilværelse blande sig med De fastboende, som de ofte lå i konflikt med om Græsgange. Svinet Duer ikke som normadedyr (ingen skind eller mælk. Kun kød) men kræver en del foder i fangenskab. De jødiske spiseregler er perfekte til en normadetilværelse i en ørkenområde.

  Beklager hvis jeg har taget fejl af, at han blev fyret. Og at han i stedet selv valgte er gå. Mit indtryk var at han var blevet fyret på David Trads løgn. (Nobodys perfect).

  God Torsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 8. april 2021 @ 10:13

 20. (Mange blev korsfæstet i sin tid. En almindelig afstraffelse for dem som satte sig op imod Romersk myndighed- f.eks Spartakus. En del bliver dødsdømt for blasfemi i Islams navn…især hvis man har nedværdiget Deres diktatorprofet)

  Kommentar by Michael Unna — 8. april 2021 @ 10:18

 21. 18) Jesus kunne ikke græsk…Lukas (evg)…har fået det fortalt af en anden- (Se Lukas evg indledning). Jesus har vel talt hebræisk/ Arameisk. Kaifas (Ypperste præst/rabbiner) kunne hebræisk- Du siger det selv (Hvem er blasfemisk?). Pilatus kunne ikke…Forstod det ikke/forstod ikke blasfemi udgangspunktet..(Du siger det selv).Lod folkemængden vælge imellem Barnabas og Jesus. Del og hersk- Romersk samarbejde med det erobredes filosofi.

  Kommentar by Michael Unna — 8. april 2021 @ 20:03

 22. Rettelse: Romersk erobrings magt filosofi :-). Del og hersk.

  Kommentar by Michael Unna — 8. april 2021 @ 20:11

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper