23. maj 2021

En weekend på Hotel Dagmar i Ribe: Domkirken, god mad, mikrobryg… og min første Hvidvinget terne

Ferien er overstået for mit vedkommende, og det blev nogle våde dage. Er weekendophold på Hotel Dagmar i Ribe, Danmarks ældste hotel, burde være afslappende, men vi ville naturligvis kombinere det med lidt natur. Det regnede alle tre dage stort set nonstop, og det klarede først lidt op, da vi kørte østpå for nogle timer siden.

Vi fik set Vadehavnscentret (igen), Ribe Domkirke inkl. Borgertårnet, fik lidt kromad på Restaurant Backhaus, og lidt finere i hotellets restaurant. Det blev også tid til et par specialøl i Porsborgs kælder, samt en øl med udsigt til kedlerne på Ribe Bryghus. Ribe er en skøn by, men vejret (og corona-restriktionerne) tog lidt af toppen. Corona smitter efter klokken 22.00, må man forstå.

(‘Rød stue’, Hotel Dagmar)

Den, der ikke har besøgt Ribe, sovet en nat på ‘Hotel Dagmar’ og hørt kvarterslagene fra domkirken, kender ikke Danmark…’ Således skrev engang den berømte journalist og forfatter Andreas Vinding. Og mange giver ham ret. ‘Hotel Dagmar’ – med den 900 år gamle domkirke som genbo og med sine røde mure og det røde tegltag, betragtes tillige som en historisk seværdighed i Danmarks ældste by.” (Hotel Dagmar)

Ribe Domkirke (og udsigten fra Borgertårnet mod Kammerslusen)

En redebyggende Tyrkerdue på Sortebrødregade, ved det gamle kloster.

Ja, og så prioriterede vi naturligvis også en solid gang birding trods slagregn.

(Trafikprop i Ribe; Instagram)

Det er svært at fotografere flyvende fugle i regnvejr, men det lykkedes os da at dokumentere den sjældne Hvidvinget terne, der i disse dage kan ses ved diget lidt syd for Ribe. En nyt kryds til listen.

Ved Klæggravene tæt på Kammerslusen, spejdede vi efter Mosehornugle. Den var ikke i luften, men til gengæld fandt vi en Rødrygget tornskade. Den poserede venligt. Klæggrave er huller, der opstod som en konsekvens af lergravning til digebyggeriet. Små søer med et rigt fugleliv.

I afmagt over vejret forsøgte jeg at fotografere flyvende Landsvaler på diget. En frustrerende oplevelse, men det kan lade sig gøre.

Diverse: Fiskehejre, Agerhøne, Brushøns.

Oploadet Kl. 18:59 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/119282/trackback

15 Comments »

 1. Det bliver flottere, for hver gang du laver et opslag med fugle
  Tak for super billeder

  Kommentar by k. m. — 23. maj 2021 @ 19:09

 2. Gode billeder.

  Kommentar by Flaskeposten — 23. maj 2021 @ 19:18

 3. Tillykke med Ferien. Du har fortjent den. Tak for billederne.

  Kommentar by Michael Unna — 23. maj 2021 @ 19:38

 4. Fine, fine billeder. Altid en fornøjelse at se.

  Håber I fik nogle hyggelige dage trods vejret.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 23. maj 2021 @ 20:32

 5. Spurven sidder stum bag kvist.

  Kommentar by Nielsen — 24. maj 2021 @ 00:59

 6. Nu du nævner corona, så sidder jeg lige og ser tucker carlson tonight på youtube, som interviewer en kinesisk virolog som arbejdede på det center hvor de udviklede virussen. Hun flygtede til usa, hvorfra hun forklarer at den er kunstigt skabt i deres laboratorium, og frigivet med vilje… Ifølge tucker carlson er flere venstreorienterede medier også igang med at skrive artikler om dette, nu hvor trump ikke længere kan risikere at få stemmer på at tale om det!

  Hvornår mon danskerne finder det interessant at tale om?

  Kommentar by Per — 24. maj 2021 @ 01:34

 7. Vores lille landområde kan altså ikke klare flere tilflyttere. Fat det dog! De fremmede må vises hjem. Vores land er som det er. Men hvis vi ikke sender herboende fremmedde UD,bliver vi en minoritet i vores land. -Som Sverige er lige nu.

  Kommentar by Nielsen — 24. maj 2021 @ 03:28

 8. Vores lille landområde kan altså ikke klare flere tilflyttere. Fat det dog! De fremmede må vises hjem. Vores land er som det er. Men hvis vi ikke sender herboende fremmedde UD,bliver vi en minoritet i vores land. -Som Sverige er lige nu.

  Kommentar by Nielsen — 24. maj 2021 @ 03:29

 9. > Per
  Screw Tube

  Kommentar by Nielsen — 24. maj 2021 @ 03:30

 10. 5) Lulu rokken går…(Kan huske den…smuk gammel dansk sang. Jeppe Åkjær?)…Der er også “Nu er det længe siden”…Det er med vemod jeg husker de smukke gamle Danske sange, som vel igen synger mere.

  Kommentar by Michael Unna — 24. maj 2021 @ 09:29

 11. Af nostalgiske årsager vil jeg da anbefale et weekendophold på Hotel Europa i Åbenrå. Der er Søfartsmuseet, og Kalvø i Gennerbugten, som mulig ornitologisk oplevelse (Sivene bag øen). Der er også Barsø. Derudover har de et kunstmuseum på Brundlund slot, og selve Åbenrås museer, som gammel Fisker og søfartsby kan være interessant.

  Så er der selvfølgelig Viborg med Domkirken, og Best Western Hotel, som vel også har et weekend tilbud. Dollerup Bakker og naturen deromkring.

  Min egen forkærlighed har været Silkeborg med Scandichotel (Før Corona Epidemien). Dels fordi de har et Fittnesscenter og Pool lige til at hoppe i bagefter. Kropsforkælelse :-). De fleste hoteller har weekendtilbud. Der er Naturmuseet til dem der ikke gider at rende rundt i naturen, men gerne vil opleve den (Vildsvin, Odder etc). Der er Asger Jorn Museet. (mener han var overvuderet, men kan man lide abstrakt kunst så…ok), og Papirfabrikken,……og naturen omkring Silkeborg! Behøver jeg at gå i detaljer? Fabelagtig balance imellem bykultur og natur tæt på. Fåes ikke smukkere i Danmark ifølge min smag.

  God sommerferie. :-) mvh Michael Unna

  God sommerferie

  Kommentar by Michael Unna — 24. maj 2021 @ 09:39

 12. Nu er jeg jæger med en anden tilgang , men glæder mig over de mange flotte billeder og svalen fanget i sin elegange flyvning. Jeg skal vise dig de små øer omkring Fyns Hoved når jeg kommer tilbage fra Grønland.

  Kommentar by Morten Larsen — 24. maj 2021 @ 11:31

 13. Hotal Dagmar er ret speciel. Der er ingen rette hjørner og gulvene skråner i hver deres retning. Ejendommeligt, men bestemt en oplevelse værd når man overnattede i brudesuitten med himmelseng.

  På et tidspunkt havde en hotelkæde købt hotellet og indsat en sand troende som direktør. Det gjorde at der i fælleslokaler blev indrette muslimske bederum. Og de sønderjyske egnsretter blev delvis udskiftet til mere eksotiske retter. Er det ændret nu ?

  Kommentar by Morten Dreyer — 24. maj 2021 @ 12:10

 14. Har lige overnattet på Hotel Falster i Nykøbing Falster.
  Hotellet har i en lang årrække været drevet af den samme familie, og er et glimrende udgangspunkt for ture rundt på Lolland og Falster.
  Restauranten på hotellet er fremragende, med den lokale øl fra Krenkerup Gods i hanen…

  Kommentar by Revisoren — 24. maj 2021 @ 12:33

 15. @ Michael Unna.

  Med din begejstring for Gjennerbugten og Kalvø synes jeg, at du skal have beretningen om dengang danske soldater kæmpede på Kalvø. Indsatsen var ikke speciel glorvædig, men det betyder ikke, at operationen ikke havde sine dramatiske elementer.

  Kort sagt drejer det sig om Kaptajn Aarøes Strejfkorps og den senere generalmajor N.C. Esmanns beretning om Strejfkorpsets ekspedition til Kalvø den 5. april 1864. På det efterfølgende link er der et uddrag af bogen om Strejfkorpset, og på side 23 begynder ekspeditionen til Kalvø: http://www.ellekar.dk/Media/20/Uddrag_20.pdf

  God fornøjelse

  Kommentar by Jens Ellekær — 24. maj 2021 @ 18:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper