2. juni 2021

Princeton nedtoner latin/græsk: ‘De klassiske studier er en del af den systemiske racismes lange arm’

Hvis ikke et Ivy League-universitet som Princeton kan stå imod, så er der ingen der kan. En dag kommer der forhåbentlig en tung modreaktion, som fjerner selvhadet engang for alle. White history month, hver måned, hele året. Fra Berlingske – Amerikansk eliteuniversitet dropper latin og græsk for at bekæmpe racisme.

“Præsident Woodrow Wilson anses normalt for at være en af USAs mest ‘progressive’ præsidenter, men han var ikke progressiv nok for Princeton University, så i 2020 besluttede universitetet at stryge hans navn fra bygninger på grund af hans angiveligt racistiske holdninger.

Universitetets næste trin på vejen i kampen mod racisme er at lette adgangen til klassiske studier for sorte og farvede ved ikke længere at have latin og græsk på de obligatoriske læseplaner for nye studerende. Universitetet meddeler ifølge tidsskriftet National Review, at disse sprog droppes for at skabe et mere inkluderende og retfærdigt studium. …

I en erklæring på fakultetets hjemmeside står der, at ‘vores fakultets historie viser, at de klassiske studier er en del af den systemiske racismes lange arm’.

Samtidig med at droppe latin og græsk for nye studerende på de klassiske studier, har fakultetet tilføjet et studieforløb i race og identitet.

Princeton University var i 1970erne centrum for nogle af de mest ekstreme marxistiske grupper, der aktionerede mod kapitalismen og Vietnamkrigen. I de sidste par år har der været flere sager, hvor videnskabeligt personale med holdninger, som ikke passede til den nye radikalisering, kendt som woke, er blevet forsøgt presset ud af universitetet.”

(Princeton University, New Jersey)

Oploadet Kl. 01:55 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/119510/trackback

22 Comments »

 1. Princeton er på RUC-kursen der vil ende med at ingen vil tage uddannelser derfra seriøst og de færdigt-uddannede vil få svært ved at få arbejde

  Pga USAs forholdsvist noget mindre offentlige sektor vil de få sværere ved at gemme sig i den offentlige sektor som RUC uudannede vistnok har hang til.
  Der er heller ikke generøs offentlig velfærd til en arbejdsløs akademiker derovre.
  Så ressourcestærke forældre vil efter nogen tid sikkert ikke have deres børn derind ,og derouten forstærkes.

  Kommentar by geden — 2. juni 2021 @ 02:08

 2. Endelig. Så kan USA måske begynde at stifte bekendtskab med den rige litterære kulturarv, der er nedfældet på swahili og wolof.

  Kommentar by sebastian — 2. juni 2021 @ 02:30

 3. TÅBERNE, DE UVIDENDE OG HISTORIELØSE udgør flertallet i dag, fordi de “borgerlige” lod kommunisterne infiltrere skolerne, universiteterne og medierne. De rødradikale mødte ingen modstand. Nu ser vi resultatet: fordummelse, løgn og hetz hele vejen igennem.

  Kommentar by BENT A — 2. juni 2021 @ 04:55

 4. latin og græsk behøver selvfølgelig ikke at være obligatorisk. De er gode fag til at forstå grammatik og oldtid, men hvad f….. har det med racisme at gøre? idiotbegrundelse.

  Kommentar by Michael Unna — 2. juni 2021 @ 07:26

 5. 2) :-) :-) :-)

  Kommentar by Michael Unna — 2. juni 2021 @ 07:26

 6. 53 år efter 68 er den lange march gennem institutionerne lykkedes. Det startede med at man afskaffede oldtidskundskab i gymnasiet. Dernæst fjernede man den obligatoriske filosofikum for førsteårs studerende. Så ødelagde man den historieundervisningen i skolerne, så der ikke blev meget andet tilbage end den franske revolution til ære for Jean Jacque Rousseaus minde. Børn må jo ikke opdrages vel? Marxismen og kulturradikalismen er krøbet ind i al pædagogik og humanistisk undervisning. Nu afskaffer man så al undervisving i vor vesterlandske kultur, som har noget at gøre med vor hellenistiske baggrund. Værk med alle græsk og latin studier på Einsteins gamle universitet Princeton. Det kommer også her er jeg vis på. Hvornår fjerner man også filosofistudiet på universiteterne? 15 tusind studerende går i demonstration for den marxistiske organisation Black Lives Matter. Og den neo-kommunistiske identitetspolitik tegner nu fremtiden. De fascistiske raceteorier er opstået igen i form af Critical Race Theori, som blot er en efterdønning af Frankfurtskolens Critical Theory. Vore biologiske køn er en løgnehistorie, fordi kønnet er en social konstruktion. Mennesket er et intersektionelt gruppevæsen uden individualitet, og matematikkens 2+2=4 er racistisk svindelnummer kun til ære for den hvide vesterlandske mand. Vi går sandelig en fin fremtid i møde.

  Kommentar by Tim Pallis — 2. juni 2021 @ 09:05

 7. Tim Pallis: Einstein arbejdede på Institute for Advanced Study i Princeton. IAS har ikke ret meget til fælles med Princeton University, udover at de begge ligger i den lille by Princeton. IAS samarbejder med Princeton University — men også med andre universiteter i nærheden.

  Michael Unna: det drejede sig specifikt om latin og græsk på “Classics” som drejer sig om romersk/græsk litteratur, historie og sprog. Det studie giver ikke ret meget mening hvis de studerende ikke kan bare en lille smule latin og græsk.

  Kommentar by Peter Lund — 2. juni 2021 @ 09:21

 8. At lære Latin kræver vedholdenhed, indsats og en hvis intelligens.
  At besidde disse evner viser åbenbart i USA, at man er en del af racistisk hvidt intelligens og overherredømme.
  (alle normale intelligenser kan lære latin, hvis de bare gider)

  Hilsen fra en bestået store 4 årige gymnasiale latinprøve.

  Kommentar by Oppenheimer fan — 2. juni 2021 @ 09:21

 9. Uha ja lad os endelig afskaffe den sidste dannelse, så vi kan få plads til Woke, identitetspolitik, BLM, rematerialisering, almindelig uopdragenhed, Islamisering, kommunisme, dominanskultur og dumhed!

  Kommentar by Den Nervøse — 2. juni 2021 @ 09:36

 10. Det græske ordsprog: “Skaf dig visdom; skaf dig forstand”, vil nu blive afløst af: “Fuck dig, din mor er en luder” eventuelt suppleret med: “Hold kæften fucking luder, du lugter af lort!”

  “Ut sementem feceris, ita metes” (You reap what you sow) – Perceived: You wise heads over there in Princeton?

  Kommentar by T. Flodur — 2. juni 2021 @ 10:19

 11. Oppenheimer fan — 2. juni 2021 @ 09:21 skrev:

  “At lære Latin kræver vedholdenhed, indsats og en hvis intelligens.”

  En “hvis” intelligens? Hehe :-) (laver bare sjov!)

  Kommentar by Peter Nielsen — 2. juni 2021 @ 11:45

 12. Det er logisk at folk fra primitive kulturer, der ikke har skabt ret meget selv, afskyr den succesfulde europæiske kultur, der blev grundlagt i oldtidens Grækenland og Rom. De vil godt rejse til vores del af verden for at nyde frugterne af vores kultur, men de kan ikke se forbindelsen mellem materiel velstand og et civiliseret samfund, baseret på den frie tanke. For at kompensere for deres mindreværdskomplekser, nedgør de vores historie og kultur og forlanger at vi skal optræde selvudslettende og skamfulde, og underkaste os deres barbariske kultur. De vil dog fortsat godt acceptere at vi er skaffedyr og financierer deres vellevned.

  Kommentar by JC — 2. juni 2021 @ 11:48

 13. HVORDAN KAN DET VÆRE at dem til venstre er aktivister, mens dem til højre er passive syvsovere. I årevis har højrefløjen snorksovet, mens de røde infiltrerede skolerne, folkekirken, partierne og medierne.

  Samfundet ender som en kommunistisk dårekiste og et brændende helvede, hvis dem til højre ikke tager sig gevaldig sammen. De må i gang med at uddele pjecer, løbesedler og bøger om net-aviserne og Danmarks situation. Og der bør advares mod at stemme på de gamle partier. Dog især mod de radikale, sf’erne og kommunisterne.

  Kommentar by BENT A — 2. juni 2021 @ 12:16

 14. PS: Se: “Orwells dystopi “1984” kan være en realitet om tre år”. Og: En covid-19 TANKEFORBRYDELSE”. (Document/hodja)

  Kommentar by BENT A — 2. juni 2021 @ 12:20

 15. Hvis man ser lidt evolutionært på det er det en udmærket begivenhed.

  Tænk som følger : Der vil opstå nye “gammeldags” universiteter, mere eller mindre private, der vil uddanne de folk der er nødvendige for at opretholde et Vestligt niveau og de gamle “progressive” universiteter vil stille og rolig miste deres betydning og dermed indflydelse.

  Problemet er at Os “højreorienterede” IKKE er super aktivistiske så Vores fremskridt er ganske langsomme, også hvad universiteter angår. Det Vi mangler er folk der kan inspirere Os langt over Vores egen evne og så selvfølgelig forståelsen af at det ikke er gratis og “staten” med garanti ikke vil skyde penge i sådan et projekt.

  Lidt trist for folk som mig, ateister, er det i nutiden “religiøse” universiteter der kommer til at være frontløbere hvad ordentlig uddannelse angår.

  Kommentar by Santor — 2. juni 2021 @ 12:27

 16. Dette viser jo bare at “socialisternes” og kommunisternes “fredelige revolution”, d.v.s. “den lange march” gennem kultur og undervisningsinstitutterne, ja helt op op til den politiske magt er lykkedes over al (deres egen) forventning!

  50 år tog det at indføre marxismen/trotskijtsen i hele undervisningssektoren OG at placeres deres meningsfæller (og/eller nyttige idioter) i Folketinget…

  Mon ikke der vil komme en kraftig modreaktion med tiden, efterhånden som vi ser resultaterne af dette “woke-hysteri”, klimahysteri, ultrafeminisme og ikke mindst den forholdsmæssige alt for store opmærksomhed på LBTQHJKLZXC++, der vel maks. er 5% af befolkningen? (Jeg er selv venstrehåndet, og vi er mere end 10% af befolkningen. Hvornar får vi særrettigheder og parader?)

  Men det kræver jo så at (national)konservative kræfter arbejder sammen, og fælles kommer med et modsvar mod idiotiet, i stedet for at splittes over små uenigheder…

  Nu er konservative kræfter jo ikke dem der arrangerer store demonstrationer med efterfølgende hærværk, brandstiftelse og generel plyndring. Det lader vi fascisterne i såkaldte antifascistiske organisation AFA om.

  Desuden så har de (nationalt)konservativt sindede hverken tid (da de tit har både karriere og familie/børn) til at demonstrere massivt, samt at voldstruslerne fra fascisterne på venstrefløjen rent faktisk virker!

  Det spiller selvfølgelig også en stor rolle at (national)konservative eller borgerlige NETOP er voksne mennesker som opfører sig anstændigt, hvor venstrefløjen mest består af voldsparate unge mennesker som “ved” at står for “de eneste gode og dermed rigtige meninger” og at det derfor er “legitimt” at udøve vold mod meningsmodstandere.

  Venstrefløjen er jo som bekendt ååh så tolerante, bare ikke over for meningsmodstandere (det er jo så synd for alle de mennesker som enten ikke gider/kan finde ud af at få et rigtigt arbejde som IKKE er statsfinancieret.

  Næh, så hellere “invitere” tusindvis af lige så voldsparate mest unge mænd fra midtøsten og omegn, som i den grad er opdraget til at være voldsparate gennem rligion og kultur.

  Højrefløjen er NØDT TIL samarbejde om at mindske/knuse (anti)fascisternes demonstrationsmonopol, og blive enig om en konstruktiv udlændingepolitik som betyder færre til ingen nye økonomiske migranter; “flygtninge”. Og få nu for helv… gang i hjemsendelserne, først af kriminelle. Og hvis de nægter, så udvis dem med tvang! Der er masser af muslimske lande hvor de kan få lov til at leve med den til Danmark “importerede (æres)kultur”. i stedet for at påtvinge os eurpæere deres middelalderlige forestilliger om hvordan man (alle) skal leve efter allahs bud og pædofilprofetens anvisninger.

  Så bare se at komme hjem. Kan man f.eks holde ferie i det land man er “flygtet” fra, kan man dæleme også bo der. JEG er 100% villig til over skatten at betale hjemflyttere et større beløb til udvisning og etablering i respektive hjemlande.

  Nå, dette skulle bare vær en kort kommentar til “woke-kultur i uddannelsescentrene, men det greb om sig- jeg undskulder det blev et lidt (for) langt indlæg, men pointen er da god nok… ;-)

  Odd.

  Kommentar by Odd S. — 2. juni 2021 @ 13:15

 17. Bolsjevikkerne har overtaget magten. Udryddelsen af alt europæisk fortsætter. Det bliver en meget mørk tid her på planeten hvis det lykkedes for dem.
  Presidenten for Princeton: Christopher L. Eisgruber
  https://en.wikipedia.org/wiki/Christopher_L._Eisgruber

  Læs og udbred Anthony Napoleon – start med
  A Look Inside the Playbook: How Marxists Plan to Destroy America
  https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00F8YPTDQ/ref=dbs_a_def_rwt_hsch_vapi_tkin_p1_i2

  Kommentar by John Sorensen — 2. juni 2021 @ 14:00

 18. Det måtte ende sådan. På grund af skattefinansieringen,er universiteterne,gymnasierne og skolerne reduceret til børnehaver. Halvdelen af skolernes afgangsklasser kan hverken skrive eller regne,halvdelen af gymnasieklassernes tredie klasser har intet lært om videnskaber og de universitetsuddannede er ganske røv og nøgler. Det er en uddvikling der har pågået gennem ganske mange år. Faktisk (måske) før introduktionen af marxisme på den politiske arena.

  -Tag den Bjarne Binee. Jeg giver ikke en skid for Martin Krasnik,som begik karaktermord på Lars Hedegaard. Og jeg er for længst holdt op med at følge med i Dhmmi Radioens propaganda og fordrejede beretninger om nutiden.

  Kommentar by Nielsen — 2. juni 2021 @ 15:13

 19. 7) Fair nok….hvis det er det man skal studere….Hvis det er noget andet. F.eks Jura eller Medicin (jeg ved det var et internationalt sprog på Medicinstudiet i forrige årtusind) eller Økonomi….Behøves det vel ikke. Også fint nok, hvis det er Teologi eller oldtidshistorie man vil studere. Så skal man selvfølgelig igennem det.
  Ja det er sikkert godt for hjernen at lære det, som et sprog til at forstå Europæisk historie og kultur fra oldtiden.

  Kommentar by Michael Unna — 2. juni 2021 @ 18:22

 20. ok. Klassiske studier. Hvad det så end dækker.

  Kommentar by Michael Unna — 2. juni 2021 @ 18:24

 21. Danmark nedtrapper faglige krav på alle uddannelsessteder, kun for at fedte for de lavintelligente stammefolk fra ikke-vestlige lande. Vi skal blive lige så dumme som dem, i stedet for at de skal stramme sig op eller nøjes med budtjans.
  NEJ – du er ikke racist fordi vestlige lande har et højere gennemsnitlig IQ end ikke-vestlige lande. Sådan er virkeligheden og det kan ikke snakkes væk med bløde følepornografiske argumenter.
  Forskelle i gennemsnitlig IQ har konsekvenser og har intet med racisme eller fascisme at gøre. At være åndeligt mindrebemidlet er en del af verdens diversitet. Fat det, onkel dum.

  Kommentar by Gustav Jensen — 2. juni 2021 @ 20:34

 22. Det handler i virkeligheden omkring kampen om metodedannelse; man vil have (de klassiske) filologer ud fordi de stykker tingene sammen, tag f.eks når man nævner “evolution” så nævnes aldrig “involution”. Vi bygger på grammatikken og dens erfaringer og afledninger.

  Kommentar by Moth — 3. juni 2021 @ 13:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper