6. juni 2021

Pungmejse (han), Skænken sø, 6. juni 2021

Der er uhørt mange sjældne fugle i landet lige nu, og vi valgte tidligt i morges at køre efter Rødhovedet tornskade (Aal plantage, Oksbøl), og Purpurhejre (Albæk fælled, Tarm). Vejret var ikke med os, og efter 8-10 kilometer i regnvejr med 15 kg kameraudstyr opgav vi den sjældne tornskade. Vi tog videre til Skænken sø (Skjern), og fandt hurtigt den lokale Pungmejse (han). Den hængende rede kunne ses fra stien.

“Pungmejsen… har sit navn efter sin store, kunstfærdige rede, der i sin form ligner en gammeldags snørepung. Den er ophængt i de yderste pile- eller birkekviste i moser, gerne over åbent vand. Reden er bygget af frøuld fra pil, dunhammer og tagrør, der holdes sammen af dyrehår og plantefibre. Når hannen har lokket en hun til, og hun har godkendt reden, bygger han et nedadhængende indgangsrør til reden. (Dofbasen)

Herfra lidt længere vestpå, og endnu et par timers våd vandring, før vi opgav dagens andet raritet. Ikke en uforglemmelig dag, men der kom trods alt lidt kilometer i benene, og forskelligt på ramkortet. Herunder Gul vipstjert, Sivsanger, Rørspurv, Rødrygget tornskade og Dobbeltbekkasin.

Flygtningekirkegården i Oksbøl

“Flygtningekirkegården i den østlige del af Aal Plantage ved Oksbøl på Præstegårdsvej blev anlagt i februar 1945. Kirkegården, hvor 1.796 ligger begravet, blev oprettet til flygtninge og soldater, der døde i flygtningelejren i Oksbøl. I maj 1945 overtog den danske regering Oksbøllejren. Fra 1945 til 1949 blev der begravet 1247 flygtninge fra Oksbøllejren på kirkegården.” (wiki)

Oploadet Kl. 21:20 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/119621/trackback

18 Comments »

 1. Hvorfor er alle tyske krigsgravpladser ikke forlængst sløjfet. Kirkegårdene fjerner på samlebånd danskernes. — Tilsidst er der kun tyske ,jødiske og muslimske gravpladser i Danmark. Iøvrigt. Manglen på døde nyhipoer er EKSTREM.

  Kommentar by dansker — 6. juni 2021 @ 22:41

 2. -Fordi vi giver tyskene,som søger efter savnede familiemedlemmer,mulighed for at finde dem. Muslimske gravpladser,moskéer og øvrige tiltag bør jævnes med jorden og forbandes til tid og evighed. Jeg tænker at hvis vi lader jøderne i fred,gør de det samme mod os. Hvis ikke kan de vel smides ud som andre fremmede?

  Kommentar by Nielsen — 6. juni 2021 @ 23:48

 3. Det blev jeg simpelthen lige nødt til at læse mere om, og hvis jeg har forstået det rigtig foregik det nogenlunde sådan her:

  2 verdenskrig raser, og nazister smadrer hele europa.
  Ved slutningen af krigen i 1945 rykker sovjet ind i tyskland, hvilket får almindelige civile tyskere til at søge til danmark som flygtninge, men OGSÅ NAZISTISKE SOLDATER, SOM DANMARK GIVER FLYGTNINGE STATUS!!!

  Og præsterne og “venligboerne” har ikke ændret sig en mm siden dengang: “I juni 1945 appellerede 60 danske præster at danskerne skulle se et medmenneske i tyskerne i stedet for et umenneske. Efter hjemsendelsen af de tyske flygtninge i Danmark var der også danskere der gav udtryk for stærk kritik, fordi landet gjorde flygtningene til “en slags fanger” bag pigtråd og under bevogtning.“

  Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Flygtningelejren_i_Oksbøl

  Dengang hjalp vi nazister med at få asyl i danmark fordi de var forfulgt (!!!) og i dag hjælper vi islamisk stat terrorister til danmark… Vi er seriøst verdens mest hjernedøde folkefærd.

  Kommentar by Per — 7. juni 2021 @ 03:40

 4. Det er en lang historie. Den korte version. Mens Danmark var besat af Tyskland indtil maj 1945, tog den tyske besættelsesmagt (der regerede i DK) sig efter bedste evne af de tyskere, der flygtede fra den røde hær.

  Efter befrielsen var der streng kontrol med disse flygtningelejre. Flygtningene måtte ikke komme ud og blande sig med den danske befolkning. Mange flygtninge, hvoraf næsten alle var civile tyskere, der var flygtet fra den røde hærs fremmarch i Østpreussen, døde under interneringen. Efter interneringen i DK tog de alle hjem til Tyskland.

  Hele østpreussen blev nærmest renset for tyskere og Sovjet og dens nye vasalstat, Polen, rykkede grænserne vestpå til Oderfloden. Det var – alt andet lige – én af verdenshistoriens største etniske udrensninger. Nazitysklands ugerninger retfærdiggjorde den. Alle var glade undtagen de tyskere, der havde mistet deres ‘heimat’ i Østprussen.

  Det var ikke med i den historieundervisning, jeg modtog i skolen nord for Kbh i 1960’erne, så det kom som noget af en overraskelse, da jeg i en skoleferie som 14-årig blaffede (rejste på tommelfingeren) med en skolekammerat igennem Vesttyskland, at der hang plakater mange steder plakater med tysklandskort med ordene: “Deutschland 3 geteilt? Niemals!
  Udover vesttyskland viste kortet påplakaten DDR, som vi jo kendte, men yderst mod øst viste kortet det tabte østpreussen, som vi ikke kendte. Til gengæld havde vi hørte meget om tysk revanchisme og neonazisme og den frygtelige Franz Josef Strauss fra Bayern. Vi var dengang som nu hjernevasket af DR’s og folkeskolens propaganda. Vi mente at det var dem der stod bag propagandaplakaterne.

  “Tyske flygtninge og danske læger i 1945
  Under de sidste måneder af 2. verdenskrig, fra februar til april måned i 1945, ankom over 200.000 tyske flygtninge til Danmark. Den tyske besættelsesmagt havde mere end svært ved at magte opgaven, og især utilstrækkelig lægehjælp til flygtningene var et eskalerende problem. De danske myndigheder og organisationer stod fast på, at opgaven helt og holdent lå hos de tyske instanser uden dansk medvirken. Både i modstandsbevægelsen og befolkningen generelt var der stor uvilje mod de tyske flygtninge, og de, som ydede hjælp til flygtningene, kunne risikere chikane og det, der var værre. Det har siden været diskuteret om de danske læger indirekte medvirkede til en humanitær katastrofe ved at afvise at hjælpe syge og svækkede flygtninge. Ved befrielsen den 4.-5. maj overtog Danmark ansvaret for flygtningenes ophold, forplejning og behandling, og de sidste tyske flygtninge forlod Danmark i 1949.” (klip fra danmarkshistorien.dk)

  Kommentar by Amad — 7. juni 2021 @ 09:13

 5. Tjah. Der er vist et mindesmærke imellem Tønder og Tinglev for døde tyske soldater…..men mener det er fra 1 verdenskrig. I århus er der en mindeplads for De danskere-sønderjyder der døde i Preussisk krigstjeneste under 1 verdenskrig. Jeg mener jeg har et familiemedlem der fra min Bedstemors (farmors) side.

  Støt SIAD: http://www.siaddk.wordpress.com og http://www.frafalden.dk

  God mandag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 7. juni 2021 @ 09:23

 6. Smukke billeder, nu kender vi årsagen til Skipper Skræk overarm – det er de 15 kg kameraudstyr

  Kommentar by k.m. — 7. juni 2021 @ 09:34

 7. Ein Unbekannter Deutscher soldat: Norbert Burg (4.6.24 – 13.8.45) – Unbekannter(?) Hvor er logikken i den oplysning?

  Kommentar by T. Flodur — 7. juni 2021 @ 10:22

 8. T. Flodur
  Der ligger 2 soldater begravet for hvert kors.

  Kommentar by Sømand — 7. juni 2021 @ 10:44

 9. Krigs- og flygtninge gravene er et sort kapitel i fortællingen om den anden verdenskrig og staklerne var bestemt ikke velkomne i DK, men omstændighederne gjorde, at at opgaven blev løst, alligevel.

  Her er der lidt baggrund for historien http://www.karup-by.dk/krigsgrave.htm

  Det var MEGET få, som blev her i DK, efter 1950 og den nyoprettede Vesttyske stat, gjorde et stort arbejde, for at få de overlevende indlemmet i den nye dagligdag.

  Kommentar by BMN — 7. juni 2021 @ 11:10

 10. Mærkeligt at tænke på de smukke fugle er efterkommere af dinosaurer. Godt naturen fik pyntet på dem.

  Kommentar by tavsen — 7. juni 2021 @ 12:12

 11. PS til Amad 09:13. Det kan ikke sammenlignes med masseindvandringen i dag fra Stormellemøsten og Afrika. Asylsøgere derfra i DK rejser tusinder af kilometer igennem flere sikre lande. De er heller ikke personligt, forfulgt, som de skal være for at være berettiget til asyl kun i det første sikre land på rejsen, de kommer til. Hvis de rejser videre derfra er de – hokus pokus filihankat – blot turister! (måske en slags illegale turister?:-)

  Inden 2. verdenskrigkrigs afslutning boede mere end 17 millioner tyskere i det, der nu er Polen, de baltiske stater, Ungarn, Tjekkiet, Slovakiet, Jugoslavien og Rumænien. De fleste havde boet der i århundreder, de var ikke nyligt indvandrede.

  3,3 millioner tyskere flygtede eller blev udvist fra Schlesien, Sudetenland i Tjekkoslovakiet (2,9 millioner), Østpreussen(2 millioner)

  Næsten alle tyske borgere i de (nu tidligere) tysk beboede områder f.eks i Østpreussen flygtede fra de folkedrab og voldtægter den røde hær foretog, da den rykkede frem mod Berlin. Deres ‘flygtningestatus’ var evident, selvom de vist ikke kunne henvise til en ‘FN-konvention’?

  Efter interneringslejrene f.eks i DK udrejste de ‘frivilligt’ igen. Ikke nødvendigvis hjem, men til de vestallieredes besættelseszone, det senere Vesttyskland. Nogle måske endog til den russiske besættelseszone, det senere DDR?

  Kommentar by Amad — 7. juni 2021 @ 17:24

 12. Sømand — 10:44

  Okay det giver mening – Kender du årsagen til dette lidt specielle begravelsesritual?

  Kommentar by T. Flodur — 7. juni 2021 @ 18:54

 13. 4 AMAD.— “Sovjet og den nye vasalstat rykkede grænsen mod vest” Ikke Sovjet. Det havde de ikke noget ønske om. I Moskvaforhandlingerne afviste de. men i Yalta blev det godkendt. Det var et krav fra Winston Churchil.Uden legitim dokumentation. Polen 1939 22 mill polske indb. 1946 c 24 mill.Under det kommunistiske ” åg ” voksede befolkningen til 38,5 mill i 1990. Under kapitalismen er demografien gået istå

  Kommentar by dansker — 7. juni 2021 @ 21:12

 14. ->dansker 21:12…rykkede grænserne mod vest? Det er en detalje. De BLEV rykket mod vest og millioner af tyskere mistede deres hjem dér. Som sagt:”alt andet lige – én af verdenshistoriens største etniske udrensninger. Nazitysklands ugerninger retfærdiggjorde den. Alle var glade undtagen de tyskere, der havde mistet deres ‘heimat’ i Østprussen.”

  PS. “Under kapitalismen er demografien gået istå.” Ja, som vi sagde i gamle dage: “Det er samfundets skyld!” Demografi er skæbne.

  Kommentar by Amad — 8. juni 2021 @ 09:18

 15. PS til Amad 09:18. 1. september 1939. Efter fælles aftale begyndte Tyskland sammen med Sovjetunionen 2. verdenskrig ved at invaderede Polen. Sovjets invasion startede kun 17 dage efter den tyske invasion. Sovjet annekterde de østlige regioner i Polen på i alt 201.015 kvadratkilometer med en befolkning på 13.299.000. Sovjetunionen (nu Rusland) har beholdt nogle af de områder de annekterede efter invasionen af Polen 17 September 1939.

  Kommentar by Amad — 8. juni 2021 @ 15:57

 16. 15 AMAD.– Nej, ingen af de områder er russiske. Området var polskbesatte områder af Litauen, Hviderusland og Ukraine med c 12 mill litauer, hviderussere, ukrainere og jøder som indb Samt c 1,2 mill polakker..Jøderne c 1,4 mill. I selve Polen 1,3 mill. Det kan dokumenteres at 400,000 polske jøder i 1945-47 blev flyttet til Isreal. Ud fra europæiske førkrigsfolketællinger er antal dræbte jøder højt sat c 3 mill.Sovjet flyttede flere 100,000 jøder fra deres besatte område øst for Moskva og Sibirien. Hvilket nogle nu danske jøder stadigvæk beklager sig over , fordi de skulle udføre manuelt arbejde

  Kommentar by dansker — 8. juni 2021 @ 22:43

 17. Det var jo grænseændringer, der lod Sovjet beholde noget af det, de erobrede af Polen, da de efter aftale sammen med Tyskland invaderede Polen den 17. september 1939. Der var mindst én polak, der med et trylleslag blev sovjetborger og som måske lever lykkeligt som borger i dag i Putins Rusland? Det var de, der blev sovjetborgere måske glade for? Hvem ved?(Jeg undlader at nævne Katynmassakren i denne forbindelse. Det er på sin vis sagen uvedkommende!:-)

  Kommentar by Amad — 9. juni 2021 @ 14:05

 18. Rachlin familien. Rusland har c 33% af det tidligere østprøjsen. Den almindelige polske førkrigsbefolkning hadede den arrogante,priviligerede overklasse, som blev likvideret ved Katyn. Flertallet af polakker var parate til at blive folketyskere. Mange 100 000 trak i tysk uniform. Flere ledende officerer i SS og værnemagten tog tyske navne bl.a. Von Mannstein.

  Kommentar by dansker — 9. juni 2021 @ 22:43

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper