10. juni 2021

Rune Selsing hudfletter lektoralt studie i racisme: “… en antagelse, der er identisk med konklusionen.”

Michael Nebeling Petersen og Mons Bissenbakker er aktivister, og det må de for min skyld godt være. Det ville bare være rart, hvis de ikke brugte mine skattekroner til den absurde Islam/terror-apologi. Velskrevet kronik i Berlingske af Rune Selsing – Sådan når to pseudoforskere frem til, at moralsk afstandtagen til terror er racisme (kræver login).

“… lad mig denne gang fremhæve to lektorer, Michael Nebeling Petersen og Mons Bissenbakker.

For et par år siden udgav de artiklen, ‘Sorgens hvide telt: Racialiserede betingelser for offentlig sorg i Danmark’. Med en påstand om danskernes racisme konkluderede de to forfattere, at muslimers sorg ikke bliver anerkendt som sorg, fordi ‘hvide liv opfattes som begrædelige på bekostning af ikkehvide liv’. Som bevisførelse bruger forskerne terrorsagen fra 2015, hvor der ved terroristen Omar El-Husseins drabssted blev efterladt blomster, hvilket blev skarpt fordømt af danske politikere. …

Hvad har det med racisme og Omar El-Hussein at gøre? Jo, ifølge forfatterne har ‘kritisk raceteori, sort teori, og antiracistisk aktivisme vist, at forskellen mellem begrædelige og ikke-begrædelige liv har en stærk sammenhæng med racisme’. Kort sagt deler racismen mennesker op i dem, det er værd at sørge over, og dem, det ikke er. …

Men hvordan springer forfatterne fra den islamistiske terrorist til race og hvidhed? Her henviser de til en tysk professor, der har konkluderet, at religiøse forskelle er blevet til ‘racialiserede markører’ – altså at forskellene bunder i race. I en dansk kontekst betyder det, at vi har ‘racialiserede muslimer’ over for ‘racialiserede danskere’ med ‘hvide privilegier’. …

Hvad er den videnskabelige metode i artiklen? Det er en diskursanalyse, hvor en konkret begivenhed bliver tolket igennem en teori om hvidhed og racisme. Der er ingen mulighed for at nå en anden konklusion. Danskernes fordømmelse af blomsterne handler om racisme og ikke om terroristens handlinger. De aggressive, ‘Allahu Akbar’-råbende blomsterfjernere er ikke antisemitiske islamister, men sørgende muslimer, der reagerer på danskerne racistiske hvidhed. Fortolkningerne følger alene af teorien, som er givet i begyndelsen af artiklen. Her antog de to forskere eksistensen af racistiske strukturer, der gør at ikkehvide muslimske liv bliver opfattet som nogen, der ikke er værd at sørge over. Altså en antagelse, der er identisk med konklusionen. Som det så ofte gælder for pseudoforskning antager artiklen simpelthen, hvad den vil bevise.

Når forskerne i den gennemgåede artikel sætter sig for at ‘undersøge’ sorgen over henholdsvis terroristen og hans ofre, har de på forhånd etableret, at det skyldes racisme. Det er ikke tilvejebringelse af (ny) viden, men ideologi baseret på en fordom. Det er netop symptomatisk for den identitetspolitiske forskning. Feminisme, postkolonialisme, intersektionalisme, diversitet, hvidhedstudier osv. er ikke forskningsfelter. Det er ideologier. Konklusionerne er givet på forhånd. Der er intet videnskabeligt forsøg på at efterprøve, om det ekstreme verdensbillede er sandt.

Det er ikke disse forskeres skyld. De er blot aktivister. Svigtet kommer fra universitetet som institution.”

(Collage: Omar El-Hussein, skuddræbt af politiet på Svanevej, Nørrebro, 15. februar 2015)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/119684/trackback

30 Comments »

 1. Nu regner jeg ikke med at Michael Nebeling Petersen og Mons Bissenbakker har kærester/koner, men hvis de har, og disse en dag blev voldtaget af muslimer som råbte “danskerluder” af dem imens, så håber jeg at de to herrer husker på ikke at udtale sig racistisk bagefter.

  I er komplet syge i hovedet michael og mons, og jeg overvejer helt seriøst om jeg skal melde jer for terrorstøtte. For i er i den grad på det forkerte hold.

  Kommentar by Per — 10. juni 2021 @ 02:55

 2. Hvis der er en generel kritik får man at vide, at det ikke er konkret nok. Hvis der er konkrete eksempler får man at vide, at det ikke nødvendigvis er et tegn på et generelt problem.

  Det er som at slå i en dyne. Det er som at kritisere islam. Intern selvkritik er stort set ikke-eksisterende blandt de troende. Kritikken kommer udefra – fra frafaldnne og vantro. Reaktionen på kritikken er at rykke sammen og danne fælles front mod fælles fjender. Og underskrive fælleserklæringer.

  Hvilke sociale og karrieremæssige konsekvenser kan det få, hvis man nægter at skrive under? Rip-Rap-Rup-effekten er mange gange blevet nævnt som et problem i erhvervslivet. Hvorfor kan den samme effekt ikke være gældende i akademiske miljøer? At man bemærker, belønner og forfremmer personer, som ligner og tænker som én selv?

  De seneste ugers reaktioner kan kun betegnes som hysteriske. For mig ser det ud som om, at en skade allerede er sket. Vi har nogle akademiske miljøer, som virkelig ikke er i stand til at ændre kurs på egen hånd. Og som tiden går vil de tiltrække mennesker, som har det fint med tingenes tilstand – eller er for naive til at fatte hvad der foregår. Andre vil beslutte sig for at holde sig helt væk. Den sidste effekt er den værste og mest ødelæggende.

  Kommentar by BE — 10. juni 2021 @ 04:55

 3. Fuldstændig syg Rasmus og Rasmussine psykose. Terror mod mennesker er terror imod mennesker totalt udenom hudfarve. Hvad fanden bilder disse to subjekter sig egentlig ind? Forhåbentlig er der ikke skattekroner der er spildt på dette makværk af løgnfulde påstande. – Kejserens nye klæder- (H. C . Andersen).
  Støt SIAD.
  http://www.siaddk.wordpress.com og http://www.frafalden.dk
  God torsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 10. juni 2021 @ 05:04

 4. PS: Godt skrevet af Rune Selsing. :-)

  Kommentar by Michael Unna — 10. juni 2021 @ 05:06

 5. Jeg har kun en sang til morderen og terroristen omar el-hussein!

  https://www.youtube.com/watch?v=GsbbpyxCi0k

  Kommentar by Santor — 10. juni 2021 @ 05:58

 6. “Svigtet kommer fra universitetet som institution.”
  Korrekt.
  Og hvis universiteterne ikke forstår det, så opdager de det hurtigt, når de “uddanner forskere”, som ikke kan finde ansættelse, men alene ender som et nyt, uanvendeligt proletariat.
  At staten stadig ansætter finansierer undervisere på højere læreanstalter af sådan kvalitet, er en gåde.

  Kommentar by T. Snorrason — 10. juni 2021 @ 06:34

 7. Gak gak studier

  Kommentar by Jp — 10. juni 2021 @ 07:30

 8. Apropos pseudo-forskning. Denne dokumentar er udgivet for ganske nylig og giver et spændende indblik i en noget alternativ virkelighedsopfattelse.

  Blandt andet kan den berette, at skandinaviske lande op til i dag har love, der tillader seksuelt samkvem med geder. (6:20-6:35)

  Den bliver formentlig snart pillet ned, så navnet er Buck Breaking (2021)

  https://www.youtube.com/watch?v=o1bw1oNF0Q0

  Kommentar by Kommunisten — 10. juni 2021 @ 07:44

 9. Så meget nonsens, så meget spild af tid på skatteydernes regning. Fuldstændig planløst nonsens er det dog ikke. Der er altid en anti-national, anti-vestlig mening med disse lallehoveders aktivitet.

  Universiteterne godkender det, og den utroligt tålmodige jævne dansker betaler.

  Kommentar by Crass Børsting — 10. juni 2021 @ 09:06

 10. Skuddene mod terroristen Omar må vist nok nærmest klassificeres som skadedyrsbekæmpelse. Hold kaje, hvor må ‘humanisterne’ ude på RUC dog kede sig grusomt i deres narcissistiske lilleverden. RUC burde forske mere i “navlepilleri som beskæftigelsesterapi”, det er de jo eksperter i.

  Kommentar by Gustav Jensen — 10. juni 2021 @ 09:06

 11. VAR DET IKKE Omar El-Husseins tilhængere og venner som havde anbragt blomsterne? Hvem var de Allahu akbar råbende blomsterfjernere?

  At nogle politikere, 2-20 styks, siger noget, kan da ikke udlægges som at “danskerne” siger det samme. Politikerne udgør jo efterhånden en særlig sekt som stort set fungerer langt udenfor og nærmest modsat det folkelige danske fællesskab. Dog bortset fra at tossede og anti-danske politikere igen og igen bakkes op af visse grupper af tåbelige, uvidende og overnaive vælgere.

  Det begynder at blive indviklet. Mon ikke de røde pseudoforskere er både forvirrede, rundtossede og lidende af diverse psykiske handicaps?
  Normale personer kan da blive helt svimle og stressede, bare ved at læse deres “videnskabelige” akademiske udgydelser, der ikke er andet end en blanding af løgn, nonsens og sindssyge marxistiske teorier.

  Som tilsyneladende har opbakning fra 3-5000 forskere/fuskere og universitetsstuderende samt woke feminister og feltmadrasser mv….?

  Kommentar by BENT A — 10. juni 2021 @ 09:15

 12. @1 Per

  Michael Nebeling Petersen er homosexuel og gift med en mand. Han vil gerne adoptere et barn men det kan godt blive et problem fordi stort set alle donorlande har lukket for adoption lande som vil børn gå til homoseksuelle par.

  Michael Nebeling Petersen har skrevet denne “videnskablige” artikel om folk i samme sitation.
  “Becoming Gay fathers though transnational commercial surrogacy”. Her er lidt fra abstract

  ;”I show that gay men engaged in surrogacy must be understood as more flexible and differentiated. Second, I show how kinship as synonymous with biogenetic relatedness is supplemented by notions of kinship as devotion, individual will and determination, and reproductive desire in order to strengthen the men’s affinity to their children. Last, I examine how the men negotiate and work within the given structures of heteronormativity and Whiteness and rework notions of parenthood while at the same time …”

  Kommentar by CCC — 10. juni 2021 @ 09:34

 13. Går man ind på nettet, kan man finde følgende om Michael Nebeling Petersen. Det siger jo alt om pudderkvasten:

  Michael Nebeling Petersen – Ansattehttps://nors.ku.dk › ansatte › michael-nebeling-petersen…

  Michael Nebeling Petersen er ansvarhavende redaktør for Kvinder, Køn og Forskning. Han er bestyrelsesmedlem hos KVINFO, LGBT Asylum og Foreningen for …

  Michael Nebeling Petersen – Staff – Københavns Universitethttps://nors.ku.dk › english › staff › persons
  Michael Nebeling Petersen is editor-in-chief of the Danish academic journal of Gender Studies Kvinder, Køn og Forskning. He serves as member of Boards at …

  Michael Nebeling Petersen — Syddansk Universitethttps://portal.findresearcher.sdu.dk › persons › nebeling…
  Michael Nebeling Petersen · Telefon nr.65508361, 26277147 · E-mailnebeling@​sdu.dk …

  Michael Nebeling Petersen — University of Southern Denmarkhttps://portal.findresearcher.sdu.dk › …
  Oversæt denne side

  Michael Nebeling Petersen. PhD. Part-time Lecturer, Department for the Study of Culture; Part-time Lecturer, Kulturstudier; Part-time Lecturer, DVIP.

  Kommentar by der Adler — 10. juni 2021 @ 10:14

 14. Hvilke ceremonier får dræbte, ikke-muslimske terrorister da? Bliver disse mere “anerkendt af deres egne” end Omar El-Hussein af sine? Ville tusinder have fulgt Breivik til graven? Og ville samfundet have fundet det acceptabelt?

  Ja, det må jo være påstanden.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 10. juni 2021 @ 10:39

 15. Alle fag som på engelsk sproget universiteter ender på “studies” kan typisk regnes for, at være rene aktivistiske fag. Dertil skulle engelsk, antropologi og dele af psykologi også være hårdt ramt.

  Kommentar by CCC — 10. juni 2021 @ 11:09

 16. Kommentar by der Adler — 10. juni 2021 @ 10:14.

  Hvis et stort antal mennesker søger ind på psykolog uddannelsen, fordi de selv har mentale problemer, som de så fejlagtigt tror, at de kan erhverve sig værktøjerne til at kurere, hvad siger det så om folk der søger ind på kønsstudierne?

  Hvis man anbringer en hane udelukkende i selskab med høns, fra det øjeblik den kommer ud af ægget, ender den så op med at tænke som en høne, lige som det er sket for Michael Nebeling Petersen?

  Guderne må vide, hvor mange hønehaner der egentligt går rundt derude, efter 70 år med stadigt mere radikaliseret feminisme, og et stadigt stigende antal enlige mødre og kvindelige undervisere?

  ‘How to Build A Male Neutron Bomb, 101’; husk at få instruktionsmanualen med når de går, den ligger på bordet lige ved siden af udgangen…

  Kommentar by Kimski — 10. juni 2021 @ 11:15

 17. Når man nu ikke kan finde racisme, så kan man da altid inddrage religion under race og vupti, så er religionkritik racisme! Smart ikke.
  Se nu kunne danskernes raseri, over blomster hvor terroristen blev skudt, jo være fordi vi her i landet har nogle værdsatte værdier, som terroristen angreb, og som har været under pres som følge af 38 års katastrofal indvandring af den mellemøstlige kultur, som vi dybest set ikke bryder os om! Værdierne under pres er ytringsfriheden, samhørigheden og sikkerheden. Tidligere ville voldsmanden straks blive kørt ud på et sidespor, i dag har voldsmanden vetoret! Det bryder danskerne sig ikke om! Ved begravelsen af terroristen var der en ond anti dansk stemning, som bare viste at samhørigheden er væk. Vi betaler stadig skat pga. af en unedskrevet samfundskontrakt, hvor yderen, kan se fornuften i at hjælpe modtageren, men hvis modtageren hader sin godtgøre, så brydes denne kontrakt. Endelig er sikkerheden forsvundet, det er ikke sikkert for ældre damer at færdes uden risiko for at blive røvet eller bare slået ned. Unge piger har en betragtelig øget risiko for at blive voldtaget på gaden og unge mænd risikerer at blive banket ned af indvandredrenge, altid i flok.

  Dagens pseudoforskning er åbenbart foretaget af en generation, som ikke mener at deres forskning skal kunne kritiseres! Nu er det naturligvis også første gang de møder kritik, som ikke kommer fra ligesindede venstreradikale vejledere. Men alle bør kunne kritiserer forskning, også folketingsmedlemmer, for eller kan forskningen kører helt i selvsving og vi oplever vanvittige tiltag som at sunke buster i havnen, eller forskere som pludselig ikke tør fremlægge deres forskning fordi de er bange for kritik! Men de må aldrig være således at forskeren kan smide offerkortet for at undgå kritik, som man kan læse om i Politiken i disse dage. Det må aldrig være således at forskning bliver så indforstået at den ene venstreradikale hænger akademiske titler på den anden venstreradikale, for så bliver det bare en spiral af rygklappere, som bevæger sig ind i himmelen, og hvor almindelige normale mennesker står måbende og ser på elfenbentårnet, hvor kejserne render rundt splitternøgne! Kort sagt – Kan du ikke forsvare din forskning, så er du ikke værdig som forsker!

  Kommentar by Den Nervøse — 10. juni 2021 @ 11:27

 18. @ 14 Kimski

  Jeg tror vi er ret enige.
  Naivitetens og løgnens brede vej er tankeløst blevet betrådt i alt for mange år. Frontkæmperne for løgnen og usselheden, har været de statsfinianserede medier, løgne-pressen, diverse politiske partier samt sammenrendet af gutmenschen, storbytosserne og diverse lektorer fra diverse uddannelsessteder, samt andre svage sjæle, der ikke har fundet et ståsted i tilværelsen, og nu skal realisere sig selv, med diverse tosserier.

  Fint nok, hver sin smag, nogle kan lide moderen, nogle datteren, nogle begge to. Men hvorfor skal man høre den ene tosse efter den anden udtale sig til løgnepressen?
  Gang på gang skal man lægge øre til sleske interviews, hetzkampagner og evigt kværnende propaganda.
  Forskellen på viden og visdom er, at man kan vide noget om verden, men hvad er det værd, hvis man ikke ved noget om sig selv?

  Tidligere profilerede man sig ved at prale med sin rigdom, nu praler man med sin ”godhed” eller sin normløshed, der åbenbart ikke kender sine grænser.
  Det er vel efterhånden alment kendt, at et lang liv på Campus ikke nødvendigvis giver stor indsigt i samfundet udenfor, men ofte fører til en art politisk selvbestøvning og selvbedrag.

  Kommentar by der Adler — 10. juni 2021 @ 11:35

 19. “Der er intet videnskabeligt forsøg på at efterprøve, om det ekstreme verdensbillede er sandt.”

  Personligt er jeg ret ligeglad med, om noget skyldes “racisme” eller ej.

  Vi bør gøre, hvad der er til GAVN for etniske danskere, UANSET om det kan opfattes som “racistisk”, “xenofobisk”, “anti-semitisk”, “islamofobisk” etc.

  Kommentar by Peter Nielsen — 10. juni 2021 @ 13:30

 20. Glimrende og velskrevet kronik af Rune Selsing om hvor langt ude de er på de ‘centre, der beskæftiger sig med køn, race, postkolonialisme osv. på universiteterne i København, Aarhus, Aalborg og Roskilde og netop i maj har Syddansk Universitet annonceret, at de åbner et Center for Køn og Diversitet’. Hvor mange forsker pampere er der efterhånden? F.eks DUPI har f.eks mere end 100 ansatte. Er der i alt 1.000, 5.000, 10.000 eller flere? Og hvor kommer de fra?:-)

  De er efter min mening ‘kollaboratører’, som ifølge Den Danske Ordbog er ‘personer som samarbejder med fjenden, især en fremmed besættelsesmagt’

  Kommentar by Amad — 10. juni 2021 @ 13:30

 21. 3.241 forskere/fuskere har nu i deres talerør Politiken lovet at holde sig væk fra den offentlige debat. Dette vidunderlige løfte er formodentlig for godt til at være sandt, men skulle det teoretisk være sandt, så vil jeg hellere betale dem for at de holde kæft end for at de forurener debatten med deres såkaldte forskning, selv om det isoleret set er vanvittigt at de betales af skatteyderne.

  Kommentar by bjarne binee — 10. juni 2021 @ 13:52

 22. Allerede Lenin sagde: “De intellektuelle er nationens lort”.
  Kunne RUC’s æggeskalshoveder venligst foretage en diskursanalytisk forskning af disse venstreekstreme guldkorn; gerne med hovedet trukket ud fra ballerne først. Det får alle 3 celler i omdrejninger; den i venstre side, den i midten og den i højre side af hovedet.

  Kommentar by Gustav Jensen — 10. juni 2021 @ 15:56

 23. Parasittisme studies?
  Ja der er jo nogen der gennem deres produktionsarbejde fodrer på parasitterne… De suger jo ikke penge ud af et hul i himlen?

  Kommentar by Hul igennem? — 10. juni 2021 @ 16:26

 24. Hvad foretager Udvalget for Videnskabelig Uredelighed sig egentlig. De snorksover åbenbart, og vågner kun op når en forsker som Helmuth Nyborg præsenterer redelig og lødig forskning baseret på faktuelle data, men når til en konklusion, der ikke er i overensstemmelse med den vanemæssige politiske korrekthed.

  Men hvorfor er der ikke nogen der rejser sager om videnskabelig uredelighed mod disse åbentlyse pseudoforskere? Man må kunne klage over dem, når de ikke baserer deres forskning på data, men på forudfattede holdninger. Man burde have en form for kvalitetssikringsorgan, som man kunne klage til i de mange tilfælde hvor forskning erstattes af politisk aktivisme. Udvalget for Videnskabelig Uredelighed burde reorganiseres og afpolitiseres, og få en langt mere aktiv rolle som led i generel forskningsmæssig kvalitetskontrol.

  Kommentar by JC — 10. juni 2021 @ 16:42

 25. Islamforskning har været totalt spild af penge i Danmark. Har denne forskning på nogen måde været til gavn for samfundet. Har den kunnet rådgive politikerne om problemerne med at integrere muslimer? Nej, islamforskerne har været i lommen på islamisterne og har fyldt befolkningen og politikerne med islam propaganda.

  Kommentar by JC — 10. juni 2021 @ 16:47

 26. Uanset hvor mange gange de her mennesker bliver afsløret så bruger NGOer, Regeringer og Medier dem stadig som eksperter.

  Så det altså ikke kun på Universitetet der skal tages et opgør.

  Kommentar by KineserSnot — 10. juni 2021 @ 16:54

 27. Udvalget for Videnskabelig Uredelighed er bare endnu en sugeklub for fætter/kusine sugerørene.

  Kommentar by Hul igennem? — 10. juni 2021 @ 17:44

 28. Måske lidt OT , men er der nogen i dette forum, der kan forklare, hvordan der år efter år kan optages ca. 90.000 personer på videregående uddannelser, når den årlige børnefødsel i mange år har ligget på 55.000 – 65.000 ?

  Kommentar by Sussi — 10. juni 2021 @ 21:53

 29. Godt spørgsmål Sussi- er tallene rigtige, eller oplyser “uddannelserne” falske tal for at få flere skatteyderpenge? Eller er der 25.000 ældre daskere- det er nok flere dovne islamister der er løbet færdig i gondandhjælpkarussellen, så nu er de startet på en “uddannelse” for at få SU, mens de bor i SUhoteller med de andre islamister…

  Kommentar by Hul igennem? — 11. juni 2021 @ 08:44

 30. Har hende eller ham Mons Bissenbakker tidligere været en sindsforvirret kvinde kaldet Maja?:
  https://www.google.com/search?q=Mons+Bissenbakker&client=opera&hs=kB6&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwipr-75uI3xAhUS5uAKHVrmCM4Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1280&bih=649#imgrc=AVNDyCCipRTGLM

  Kommentar by Thomas M. — 11. juni 2021 @ 22:53

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper