13. juni 2021

Professor om radikale venstreorienterede krav: ‘Det samlede forskningsmiljø har været ganske tavst’

Jeg er ikke helt enig med professor Asmus Leth Olsen, og mener ret beset at folkestyret også skal have lidt styr på forskningen. Det er ikke naturgivet at skatteyderne skal finansiere venstrefløjens aktivistiske overdrev, og selvom det kan være svært at sætte grænserne i praksis, så skal de sættes. Indspiste venstrefløjsmiljøer fremmer ikke den ideologisk balance, og havde universiteterne været helt almindelige private virksomheder, så havde venstrefløjen krævet nationaliseringer for at undgå karteldannelse.

Den hykleriske kritik af Henrik Dahl og Morten Messerschmidt udstilles dog fint af den nævnte professor i en kommentar i Berlingske – Hvor var protesterne, da venstrefløjen krævede opgør med ‘neoliberal’ økonomisk teori og lukning af DTUs Center for Olie og Gas?

“‘Regnearkshåndværk.’ Sådan var karakteristikken af studiet af økonomi på danske universiteter fra Christian Poll, forhenværende medlem af Folketinget for Alternativet, da han i 2019 havde indkaldt forskningsministeren i samråd med afsæt i spørgsmålet: ‘Hvad vil ministeren gøre for at sikre et åbent og frit forskningsmiljø på økonomistudierne?’.

Poll går meget op i klimakampen, og mener ikke, at den økonomiske videnskab, der bedrives på danske universiteter er nok optaget af det spørgsmål, fordi ‘man lærer et håndværk inden for en bestemt teori … den neoliberale model’.

På samrådet spørger Poll igen og igen til, hvordan ministeren vil gribe ind i den økonomiske videnskab på universiteterne: ‘Hvad ministeren vil gøre, vil man appellere eller simpelthen gå ind og ændre de her forhold?’

Selv ikke det mest fine måleinstrument fra DTU ville kunne kende forskel på Polls kritik, og så de generelle kritikpunkter af for eksempel kønsstudier, som de lyder fra DF og LA. Men Polls intervention blev ikke mødt med ramaskrig og underskriftindsamling blandt alle forskere.

‘Lukning af Center for Olie og Gas’. Sådan lyder et af fem simple krav, som en række studenterorganisationer samlede underskrifter for i 2019. Kravene var stillet af en bred vifte af studenterorganisationer som Den Grønne Studenterbevægelse og Studenterrådet ved Københavns Universitet. Det er ikke perifere grupper, men derimod helt centrale aktører i det studenterpolitiske miljø på KU.

Ledelsen på KU tolkede (korrekt) initiativet som et meget direkte angreb på forskningsfriheden. Men ellers blev det meget radikale krav mødt med tavshed fra den samlede danske forskningsverden.

Kontrasten til denne uges reaktioner er slående, og det er svært ikke at tænke, at forskerne reagerer mere på, hvilke fag der kritiseres, og hvem der står som afsender for kritikken, end de går i brechen for akademisk frihed for alle til alle tider. Dermed vinder kritikerne en halv sejr.”

(En af underskriverne diskuterer på Reddit, 10. juni 2021; Fotos: Tilsendt)

“As someone who signed the letter, I can’t see there’s anything wrong with it as it is… How many excuses can Berlingske make for the far-right pushing this anti-research ideology here in Denmark? … I write in English, but don’t think I don’t understand anything of Danish politics. I strongly disagree with your definition of far-right. DF is definitely far-right, as they have particular views on immigration and racism which are authoritarian, ultranationalist, and nativist. This also has impact on their approach to research, which reflects these views.” (Anonym forsker)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/119730/trackback

31 Comments »

 1. STOPDETNU, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by Jens-Erik Andersson — 13. juni 2021 @ 11:41

 2. Problemet er, at det meste skatteyderbetalte samfundsforskning bedrives af ‘indspiste venstrefløjsmiljøer’. De har en skjult dagsorden der går i retning af samfundsomvæltning og indførelse af et socialistisk samfund, der skal afløse ‘det borgerlige demokrati, som de foragter. Problemet bliver kun større af at de altdominerende, statsejede, elektroniske massemedier, DR&Tv2, har den samme (slet) skjulte dagsorden.

  Socialisterne er mere eller mindre åbent enig i Vladimir Lenins bonmot: ”Kapitalisterne vil sælge det reb, som vi vil hænge dem med.”

  Kommentar by Amad — 13. juni 2021 @ 12:16

 3. Måske alle neomaxisterne skulle tage på studietur øst for det gamle jerntæppe og researce lidt på hvordan deres tankegang udspillede sig der, i virkeligheden. Og kender godt deres argument med at :”Det var jo ikke rigtig kommunisme, bare vent til jeg kommer til…” Højrøvede halvhjerner!!!

  Kommentar by Frafalden Moderat — 13. juni 2021 @ 12:28

 4. I SOVJET-UNIONEN LEVEDEDE BORGERNE I ET SAMFUND GENNEMSYRET AF HYKLERI OG FALSKHED. Der var et parlament, der var en forfatning (grundlov) spækket med menneske- og borgerrettigheder. Officielt og udadtil var Sovjet-unionen et perfekt demokrati med masser af humanisme, ytringsfrihed, ligestilling og velfærd.

  Men det var facaden. Parlamentet (det russiske folketing) betød ingenting, MR betød ingenting, demokratiet betød ingenting. For Stalin og centralkomiteen ignorerede alle tre fænomener. De var kun kulisser. Som blev suppleret med massiv propaganda/hjernevask.

  Bag kulisserne var der et rædselsregime uden lige. Og fordi russerne dels blev narret og vildledt, dels ikke vidste hvad der egentlig foregik, lykkedes det kommunisterne at tilrive sig mere og mere magt, så de fik mulighed for at iværksætte deres terror-krig mod befolkningen.

  Slutresultatet var statsterror, 20 millioner myrdede og 100 millioner kvæstede, fattige og forpinte mænd, kvinder og børn. For utallige sagesløse familier i byerne og ude på landet blev det røde samfund et ubeskriveligt mareridt.

  I Sverige har Olof Palme og hans social-akrobatiske efterfølgere haft Sovjet-kommunisme som forbillede. Den blev videreudviklet og fulgt op med tilsætning af feministisk pladderhumanisme. Derfor vakler det blå-gule land nu på afgrundens rand.

  Kommentar by BENT A — 13. juni 2021 @ 12:30

 5. # BENT A 12.30
  Olof Palme? Er det ham jeg husker som Olof Kvalme? Ham der har givet navn til Olof Kvalme-prisen, der yderst passende i 2010 blev givet til den ligeså kvalmende Carsten Jensen.

  Kommentar by bjarne binee — 13. juni 2021 @ 12:54

 6. PS: Den fuldstændig tåbelige “forskning” der bedrives af røde betonhoveder der mere er fuskere end forskere, og som resulterer i latterlige teorier om 735 forskellige køn…..

  i forrykt nonsens om at kønnet er en politisk/social konstruktion (hvad med hænder og fødder eller havvandet og månen, er de så også socialpolitiske konstruktioner??)…..

  i skøre påstande om at det ikke er solen, men nogle co2 molekyler som bestemmer klimaet…..

  i løgne og tåbesnak om at hvide menneskers hvidhed beviser at de er racister og kvindeundertrykkere…..

  i alenlange “videnskabelige” afhandlinger om at det er bedst for Europa at begå kulturelt og økonomisk selvmord ved at lade Afrikas og Mellemøstens folkemasser slå sig ned i vores lande…..

  denne idiotiske røde forskning må sandelig ikke kritiseres, selvom den er komplet vanvittig. Det er hvad 3200 røde forskere/fuskere og woke universitetsstuderende mener. De er nemlig nyopvågnede tilhængere af marxistisk ideologi og teori.

  Det har siden 1917 været fast praksis at kommunister aldrig indrømmer at de har taget fejl, eller kan tage fejl. Så heller smæde og hetze alle dem som er uenige i at kommunisme og pladderhumanisme er svaret på alt.

  Kommentar by BENT A — 13. juni 2021 @ 12:55

 7. Ærø bør være det næste udrejse center

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 13. juni 2021 @ 13:06

 8. Der er udkommet en bog om den femte kolonne og den 4. statsmagt. En bog om “Ugræs og Stasi-kontakter”. Bogen afslører mange ting, men blev i første omgang stort set tiet ihjel af medierne.

  Kommentar by BENT A — 13. juni 2021 @ 13:59

 9. Kommentar by Amad — 13. juni 2021 @ 12:16

  Flot og velskrevet indlæg.

  Kommentar by Thomas M. — 13. juni 2021 @ 14:52

 10. Kommentar by bjarne binee — 13. juni 2021 @ 12:54

  Dagens griner :-)

  Kommentar by Thomas M. — 13. juni 2021 @ 14:55

 11. DØDENS PARTIER: DE RADIKALE OG ENHEDSLISTEN!

  De har aldrig gidet bruge det danske forsvar til at forsvare Danmark. De har aldrig villet bevilge penge til et forsvar der var OK og på højde med mulige angribere. Selv i den kolde krigs tid, skulle forsvaret være i ringe stand.

  Men DØDENS PARTIER ER DE, allermest er det radikale parti allieret med døden, endda helt bogstaveligt. De har jo længe været tilhængere af at danske soldater skulle sendes i krig i fjerne lande. Over 50 danske soldater har mistet livet i kampe i Irak, på Balkan og i Afghanistan. Og flere hundreder er blevet invalideret. Og her i 2021 ville de Radikale også have at Danmark skulle gå i krig i Mali.

  Forsvaret af Danmark har haft trange vilkår i årtier, og er nu så reduceret i kampkraft, at det knapt kan forsvare sig selv mod et angreb ude fra. Der er mangel på droner, udstyr og mandskab. Og meget af hærens, flådens og flyvevåbnets materiel er forældet eller findes kun i så lille mængde, at det ligner en parodi. Sammenlign med Israels
  forsvar.

  Og så har vi en metoo forsvarsminister, frk./fru Trine B., som mener at forsvarets største problem er at der er blevet sagt vittigheder om kvindelige soldater, uden at de vittige er blevet dømt til tyve år i vagtarrest på vand og brød.

  De Radikale har sendt død, sorg og lemlæstelse ind i hundreder af danske hjem, til ingen verdens nytte. Gennem deres hang til krig har de ødelagt livet for hundredvis af unge danskere.

  Oveni kommer så de utallige andre røde tåbeligheder og forbrydelser som de Radikale ivrigt har medvirket til. Fra masseindvandringen til familie-politikken, DRs hetzkampagner og den økonomiske politik osv.

  Det Radikale parti og Enhedslisten er nok de allermest dumstædige partier i Folkemordstinget. De har påført titusindvis af danskere ulykker og tragedier. De vil fremture til Danmark og danskerne er sendt ud på historiens losseplads.

  Kommentar by BENT A — 13. juni 2021 @ 15:41

 12. “DF is definitely far-right”

  Jeg ville ønske, at de var “far-right”, men DF og NB ønsker desværre kun at katastrofen fortsætter i et lidt lavere tempo …

  Kommentar by Peter Nielsen — 13. juni 2021 @ 15:47

 13. Konklusion: Hvis kritik af den fri forskning kommer fra socialisterne, så er det ok, men hvis kritikken kommer fra borgerlig side så er det ikke ok!
  Måske er det lige så meget et spørgsmål om hvem der kritiseres! Det beviser kun at kunstakademiet og humaniora er mere ømskindet end de naturvidenskabelige fakulteter!
  Egentligt er det samfundet i en nøddeskal for, de naturvidenskabelige fakulteter uddanner kandidater, der kommer til at tjene penge til landet, som så kandidaterne på kunstakademiet og humaniora kan bruge, og dem der bruger penge er åbenbart mere venstreorienterede og ømskindet end dem der skal tjene pengene!
  Overrasket? Egentligt ikke!

  Kommentar by Den Nervøse — 13. juni 2021 @ 15:58

 14. # Amad kl. 12.16: “Kapitalisterne vil sælge os det reb som vi vil hænge dem i”, fik jo Lenin til at lyde som en smart fyr. Men det var igen en tricky kommunistisk løgn. For der var ikke megen kapitalisme i Rusland i 1917 og flere år frem. Og den der var levede mest af at forsyne russerne med fornødenheder og goder. Kapitalisme er jo ingen ideologi, men handel, opfindelser, produktion, marked, efterspørgsel, køb og salg.

  Men med udgangspunkt i bl.a. løgnepropaganda om kapitalister, udplyndrede og myrdede kommunisterne løs på bønder, fabriksejere, butiksejere og mange andre i middelklassen som ikke var totalt fattige.

  Lenin var psykopat, røver og lystmorder. Et veltalende, karismatisk og ambitiøst uhyre ligesom Stalin.

  Lenin gav bl.a. ordre til et nedskyde nogle hundrede af kvinder som i en gade fredeligt demonstrerede pga. sult.

  Kommentar by BENT A — 13. juni 2021 @ 16:13

 15. CHRISTIAN POLL ER VIST LIGESÅ SKØR som alle de andre fra “Alternativet”. Var der en eneste bare nogenlunde normal person i det parti?

  Påstanden om at DF er et langt ude højreparti, kan man kun grine af. DF toppen, består den af andet end et bundt vælgerbedragere og levebrødspolitikere med smag for SF-politik, globalisering og Marokko-traktater…?

  Er DF-Tullesen ikke en af de største katastrofer på to ben NOGENSINDE i dansk politik…?

  Det er bittert at tænke på at Tullesen og Pia K. endte med at slå endnu nogle søm i Danmarks ligkiste.

  Havde de ikke svigtet så groft, kunne TITANIC-DANMARK i dag have været i tørdok på vej mod fuld istandsættelse. Nu tyder alt på at folkeskibet i stedet synker ned til havets bund.

  Kommentar by BENT A — 13. juni 2021 @ 16:41

 16. “DF is definitely far-right”

  Jeg ville ønske, at de var “far-right”, men DF og NB ønsker desværre kun at katastrofen fortsætter i et lidt lavere tempo …

  Kommentar by Peter Nielsen — 13. juni 2021 @ 15:47

  Selveste Pia Kærgaard bekendtgjorde allerede 2. februar 2009 inde på Dansk Folkepartis hjemmeside, at DF er et midterparti.

  Se: midten-er-jo-lige-her

  Overskriften er den samme og længere nede kan man læse:

  “”Midterpartiet” hedder ikke længere Det Radikale Venstre. I dag hedder det Dansk Folkeparti. Og nu bliver alle forvirrede, for hvordan i alverden kan et parti på den ”yderste højrefløj” dog være et midterparti? Ja, det kan det altså! Det kan det, fordi Dansk Folkeparti ikke er hjemmehørende på nogen fløj og ikke kender andre ideologier end den sunde fornuft. Sund fornuft var grunden til, at vi bremsede tilstrømningen af udlændinge til Danmark. Sund fornuft har præget vores tilgang til skattestop og tilslutningen til otte finanslove. Sund fornuft er grunden til, at vi arbejder for at bevare og udbygge det danske velfærdssamfund. Sund fornuft er svaret på, hvorfor det er vores ønske at bevare sammenhængskraften i det danske samfund, så landet også bliver værd at leve i for kommende generationer. Sund fornuft kender ingen fløje.”

  Sun fornuft ? :)

  Kommentar by T. H. — 13. juni 2021 @ 16:45

 17. DF definitely far right? Aldrig i livet, DF er socialdemokratisk, så det efterhånden er svært at se forskel på dem og S!

  Kommentar by Den Nervøse — 13. juni 2021 @ 17:15

 18. #12 by peter nielsen.12.47. nej det er rigtigt . der er ikke et ønske om at STOPPE katastrofen OG vende situationen. det er en del af debatten det er vigtigt , at blive ved at holde oppe og igang. man skal aldrig flette ben med islam. heller den søde del af islam ,- for islam er ikke sød.islam skal aldrig vinde indpas, plads eller indflydelse i danmark eller europa. det skal stoppes ,- det skal vendes.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn — 13. juni 2021 @ 17:15

 19. #2 Amad – Dagsordenen er ikke så skjult, så det gør noget.

  Alt følger Frankfurterskolens dogmer. Som mange kender.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 13. juni 2021 @ 18:16

 20. Tiden til diskussion er vist ved at være forbi. Det eneste politikerne forstår er den metode som venstrefløjen bruger nemlig truslen om at blive hængt ud i en eller anden bizar metoo forbindelse eller direkte dødstrusler.

  Almindelig sund fornuft siger at tåbelige “forskningsprojekter” som køn, kultur og klima er så afsindige venstresnoede at man uden forbehold kan kalde de studerende for mentale fanger. Ve den der træder udenfor den vedtagne sti og rent faktisk ønsker at bedrive lødig forskning. Resultatet er en flok hjernevaskede sjæleløse zombier der i kor råber de samme mantraer igen og igen.

  Hvad værre er at det er ved at flyde over til de rigtige universitets uddannelser hvor det ender med at 2+2=5 og de broer og veje der bliver bygget ender som en god bid af de kinesiske bygningsværker de sidste år er ramlet sammen NETOP for det er konstrueret af en tro parti-soldat og ikke en uddannet ingeniør.

  Os der fortsat tror på et politisk system hvor alle har lov til at have en mening og give udtryk for den er bagud med mindst 10 år. Vi må insistere på at Vores penge bliver administreret ansvarligt i forståelse med god forskerskik og ikke en del af en langhåret venstredrejet politisk agenda.

  Kommentar by Santor — 13. juni 2021 @ 18:34

 21. Sund fornuft kender ingen fløje.”

  Kommentar by T. H. — 13. juni 2021 @ 16:45

  Smuk formulering, som alle Rødgardister og “forskere” næppe er enige i.

  Når der skal spares, kan der sagtens laves nedskæringer på den enorme svulst kaldet forskning. Ingen grund til at 100 mennesker sidder og “forsker” i det samme pseudoemne, bare for at beskæftigelsesterapi skal nedbringe arbejdsløshed.

  CENTRALISERING må være muligt

  Kommentar by tavsen — 13. juni 2021 @ 19:09

 22. Ja det ernemlig det værre Santor og Wegmann. Universiteterne bliver til børnehaver og gymnasierne bliver til vuggestuer.
  Problemet er at disse skoler ikke bliver betalt af eleverne,men af staten.
  Og hvis jeg ikke har sagt det før,er staten din værste fjende.

  Kommentar by Nielsen — 13. juni 2021 @ 19:37

 23. #22 Nielsen

  På amerikanske universiteter betaler man som bekendt selv for sin uddannelse, og de er alligevel lige så horrible som de danske. Faktisk værre. Og det er ikke noget tilfælde.

  Frankfurterskolen fik tidligt et meget solidt fodfæste på de amerikanske universiteter.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 13. juni 2021 @ 20:21

 24. Polariseret venstre-højre narrativ inde i det sædvanlige venstre-højre narrativ, som altsammen selvfølgelig bare er det sædvanlige oprindelige narrativ på de steroider den eksponerede svindel har affødt som reaktion fra svindlernes side, som forklaring for deres komplette kollaps under Vestens sammenbrud

  Kommentar by Svend — 13. juni 2021 @ 20:39

 25. # T.H. 16.45: DET SOM DU CITERER fra en DF-hjemmeside fra 2009, viser vel at DFs Pia og især DF-Tullesen senest fra 2015 har levet i en drømme- og fantasi-verden. I dag ligner teksten noget der måske var OK dengang, men i lyset af de kolossale svigt 2015-2019 virker ordene som politisk bedrageri og humbug.

  I 2015-19 var mængden af sund fornuft minimal, man fedtede og smiskede for Lars Quisling, og gjorde intet for at stoppe underskrivelsen af Marrakech-traktaten. Det var et åndsfraværende eller kynisk forræderi overfor vælgerne og landet.

  Og et parti som går ind for indvandring og islamisering, er et parti som undergraver vores økonomi, velfærd, kultur, frihed og sikkerhed. Det kan selv tykke lag af hykleri og valgflæsk ikke skjule.

  DF må i dag betragtes som et parti hvor toppen består af tumper og hyklere.

  Kommentar by Jens P Jensen — 13. juni 2021 @ 20:49

 26. Det er mest interessant, hvem der skal betale for parasitternes vellevned.

  Kommentar by Hul igennem? — 13. juni 2021 @ 21:38

 27. #22/23 – https://www.usnews.com/news/education-news/articles/2020-02-13/colleges-and-universities-fail-to-report-billions-from-china-qatar-saudi-arabia-and-others England har det samme problem.. Australien har mange betalende kinesiske studerende. Privatisering og (betalende eller ikke betalende) udenlandske studerende er noget fanden har skabt..

  Kommentar by anno — 13. juni 2021 @ 23:09

 28. “Tucker Carlson video som censur-svinene (hos you tube) selvfølgelig fjernede”….. ang. Pfizer vaccinen m.m.)

  Kommentar by BENT A — 14. juni 2021 @ 05:37

 29. Jens P Jensen — 13. juni 2021 @ 20:49

  Problemet med DF har altid været deres søgen efter kompromiser. Hvis de have været virkelig oprigtige i deres udmeldinger om at vende indvandringen, så kunne de med fordel have afsløret de løgne, som flygtninge/indvandrer politikken altid har hvilet på. Allerede i 0’erne skete der et skifte i udmeldingerne til nødvendigheden af integration. Når det sker, så er det omgåelse af, hvad vi tidligere blev fortalt om flygtninge, altså de skulle kun være her indtil der blev fred igen i deres hjemlande.

  Angående DF toppen og “tumper og hyklere” så tænker jeg ofte på Disney figurerne Fedtmule og Fætter Guf, når jeg tænker på Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup.

  Strategien var succesfuld op til 2015, hvor DF fik et forklaringsproblem mht. at flygtninge væltede ind i Europa og dermed også Danmark. For så skulle de til at forholde sig til udmeldingerne om at begrænse indvandringen. De ville ikke vælte den borgerlige regering og en meget sandsynlig grund er, at så ville Pia Kærsgaard miste det meget fede ben som folketingets formand.

  Endelig – Selv om der skete en opbremsning i midten af nul årtiet, så skete der en kraftig stigning i tildeling af statsborgerskaber.

  Kommentar by T. H. — 14. juni 2021 @ 12:07

 30. #27 Tak. Ret interessant.

  Kinesiske påvirkningsagenter supplerer åbenbart nu de, som Sovjet skabte – og som stadig er særdeles aktive mere end 30 år efter murens fald.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 14. juni 2021 @ 12:19

 31. T. H. — 14. juni 2021 @ 12:07

  Enig i kritikken af DF. Men desværre er NB ikke meget bedre. De mener tilsyneladende, at en ikke-vestlig fremmed person kan “blive dansker” ved at være selvforsørgende og have de rigige papirer og “værdier”.

  De ønsker således ikke at stoppe/reversere den store befolkningsudskiftning. De ønsker blot at den skal foregå i et anelse langsommere tempo.

  Kommentar by Peter Nielsen — 14. juni 2021 @ 14:16

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper