26. juni 2021

Mikael Jalving om kønsforskere, der vil dekonstruere familien: “Den er allevegne… Idealet må knuses.”

KU-projektet ‘The Future of Family Relationships’ er støttet af VELUX Fonden med seks millioner kroner, og de får virkelig filosofisk indsigt for pengene. Jeg overså artiklen på Uniavisen, men Mikael Jalving sætter skabet på plads i denne her kommentar på JP.dk – Død over kernefamilien.

“Kønnet og familien er noget af det mest naturlige i verden. Derfor kan det heller ikke undre, at køns- og familieforskere har sat sig for at dekonstruere begge dele. … Lad mig give et dugfrisk eksempel.

… Andrea Bidoli, Ezio Di Nucci, Ji-Young Lee og Rikke Friis Bentzon er bioetikere og vil gerne udfordre kernefamilien, som tiden åbenbart er løbet noget så frygteligt fra. Hvad værre er: Den er direkte skadelig.

Som den ene bioetiker siger til den anden: ‘Jeg er sikker på, at hvis du googler ‘familie’, så får du et billede af et gift, heteroseksuelt, hvidt par med børn.’ De har sikkert ret. Det er forfærdeligt. Nogen må gøre noget.

Heldigvis mener de fire unge, smukke mennesker at vide, at den omsiggribende digitale cyberteknologi snart vil afløse kernefamilien, f.eks. ved at gøre det muligt for kvinder at erstatte den biologiske graviditet med kunstige livmodere uden for kroppen. Det lyder godt. …

De fire bioetikere ønsker at dekonstruere familien. Den er allevegne, og den er et ideal. Idealet må knuses. Som Ezio Di Nucci uddyber: ‘Vi siger, at familien måske nok kan give nogle meningsfulde relationer, men på den anden side kan de være et undertrykkende system med patriarkalske strukturer’.

Åh, ja. Kunne man bare slippe af med alt det, man er født ind i. Kernefamilien er, som Rikke Friis Bentzon siger, ‘et levn fra en anden tid’, og hendes ’største mål i livet’ er at få sine søstre fra sammenbragte familier til at acceptere, hvad de er hinsides biologi: hendes søstre. …”

(Uniavisen, 21. juni 2021: Et internationalt forskerteam vil genopfinde familien)

Selv om vi som samfund prøver at være progressive, er der en tendens til at se de biologiske bånd som de mest naturlige. Det er bygget ind i vores kultur. Det er meget subtilt. … Bare det, at vi stadig siger halv-, pap-, eller stedsøster om søstre, vi ikke er blodsbeslægtede med antyder, at man kun kan have en hel søster, hvis man deler biologisk baggrund. … Man siger lidt, ja hun er min søster, men ikke helt. Den her terminologi får os til at acceptere den traditionelle familie som standarden uden at tænke over det. Det er svært at aflære sig igen..” (Ji-Young Lee, Københavns Universitet)

Oploadet Kl. 10:33 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/120005/trackback

14 Comments »

 1. Helledusseda. 6 millioner. Endnu et firma vi skal huske at boycotte:
  VELUX.

  Kommentar by Bastardo — 26. juni 2021 @ 10:53

 2. Endnu et firma vi skal huske at boycotte:
  VELUX.

  Kommentar by Bastardo — 26. juni 2021 @ 10:53

  Jeg kan ikke få mit liv til at fungere normalt med alle de crazy woke virksomheder, jeg skal boycotte af rent ideologiske grunde, så jeg har rent faktisk opgivet ævred, da de firmaer er i flertal og vi er en lille minoritet, og de virksomheder vil da skide os og vores boycot en lang march, desværre, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by Jens-Erik Andersson — 26. juni 2021 @ 11:13

 3. Idioterne kæmper mod naturen. Hold sikkerhedsafstand og hav bajere og popcorn parat. Det bliver spektakulært.

  Kommentar by Lider af danskhed — 26. juni 2021 @ 11:41

 4. NU MÅ I ALTSÅ TAGE JER SAMMEN! Som enhver véd er kønnet en social-politisk konstruktion. Det har nogle meget dygtige svenske forskere og feminister fundet ud af.

  Og siden hen har indtil flere universiteter i England, USA og Canada gennem avancerede videnskabelige studier fundet frem til at vejret, co2-molekylerne, træerne, hvalerne, polerne, jordkloden, solen og hele universet også er social-politiske konstruktioner. Altsammen skabt af nogle geniale kvinder i før-stenalderen. Men på grund af at det er så længe siden, var det bare gået i glemmebogen.

  Men nu er det blevet genopdaget at det faktisk var kloge kvinder der konstruerede det hele, og så har de vel også ret til at dekonstruere det hele. Og da familier og hvide mænd er noget af det mest irriterende man kan tænke sig, er det helt naturligt at starte med at banlyse og udslette alt dette familie-gøgl.

  Både familierne og mændene er jo overflødige og værdiløse, når man nu kan klare alting med politik og kunstige apparater. Så fat det dog!

  Skal vi have et ordentligt og bæredygtigt samfund er det nødvendigt med store forandringer og forbud mod al vanetænkning. Det er bare sådan det er.

  Kommentar by BENT A — 26. juni 2021 @ 12:26

 5. Vil de mon også “genopfinde familien” i Mellemøsten, Afrika og Asien eller er det KUN her i Vesten at den naturlige sunde kernefamilie skal nedbrydes og undermineres?

  Kommentar by Peter Nielsen — 26. juni 2021 @ 12:31

 6. Vi har mange tumpede forskere i Danmark; så hvorfor skal vi importere udenlandske tumper?

  Kommentar by Rinus — 26. juni 2021 @ 12:39

 7. UNI-AVISEN BURDE HAVE SKREVET: Et anti-nationalt sammenrend af diverse kulturfremmede skøre kugler og radigale LGBTQP-typer har fået den marxistiske og menneskefjendske idé at familieværdierne bør destrueres.

  Så havde uni-avisen undgået at være en del af løgnepressen.

  “Genopfindelsen” af familien er blot endnu et kommunistisk fremstød for at underminere den vestlige civilisation. Det man går efter er opsplitning og opløsning af familierne, efterfulgt af rødfeministiske perversiteter og bureaukratisk terror mod mændene og børnene.

  De røde bruger en masse fine ord som dække over deres ondskab og vanvid. Men deres endemål er en kafkask terror-stat.

  Kommentar by BENT A — 26. juni 2021 @ 15:01

 8. Rikke Friis Bentzon tager fejl! Så simpelt er det.
  Næsten alle unge mennesker vil, selvom de siger noget andet, stræbe efter kernefamilien, det er kernefamilien der er målet, det er der det lykkelige liv findes, og de fleste vil betragte det, som et nederlag når og hvis parforholdet/familien mislykkes. Ganske enkelt fordi det er sådan mennesker er! Familien er samfundets fundament, alt andet er noget konstrueret og vil kun i et fåtal ef situationer fungerer. F.eks. er et kollektiv noget man bor i mens man er ung, indtil man har fundet sin familie! Sådan er det for langt de fleste, naturligvis vil nogle kunne leve i kollektiv det meste af livet! Og de fleste mennesker der bor alene hele livet, vil betragte dig selv som mislykkede.
  Ganske vist er samfundet og samhørigheden danskere imellem stærk, men familien er samfundets hjerte!

  Kommentar by Den Nervøse — 26. juni 2021 @ 17:15

 9. JALVING HAR RET I SIN KRITIK AF DE FIRE BIO-ETIKERE, som i virkeligheden er fire forskruede, overspændte og halvgale feminister/ kommunister/ LGBTPQ-afvigere. Det som de disker op med er smart, men sygelig ordjonglering.

  Jalving har også ret i at visse kliker ønsker at undergrave familierne. Det er foregået i årtier, og først med netaviserne begynder det at komme en smule frem hvor perverst og umenneskeligt systemets bureaukrater, der mest er kvindesagskvinder, behandler børn og forældre.

  Kommentar by BENT A — 26. juni 2021 @ 23:57

 10. > Peter Nielsen 12:31
  “eller er det KUN her i Vesten at den naturlige sunde kernefamilie skal nedbrydes”
  Du burde nok have skrevet: eller er det også (i stedet for kun) her i vesten
  Jeg har aldrig set- eller hørt om en naturlig sund kernefamilie i Barbarien og omegn.

  Kommentar by Nielsen — 27. juni 2021 @ 04:02

 11. I de israelske kibbutzer brugte man i mange årtier at anbringe børn i børnehuse fra 2-3 års alderen. Børnene levede der til de selv blev voksne omgivet af andre børn og nogle få voksne til at passe dem. Forældrene havde besøgstider.

  Det gav en form for mening i kibbutzernes begyndelse, hvor forældrene skulle være fri til at arbejde 12-15 timer dagligt, men op igennem 70,erne begyndte børnehusene at blive nedlagt. Forældrene kunne ikke tolerere det længere, børnene var kede af det og børnene voksede op og blev rodløse forvirrede voksne. Det er meget sigende, at kibbutzerne med 3 procent af befolkningen i årtier leverede op mod 80 procent af elitestyrkerne til den israelske hær. De var vokset op i en kaserne, levede deres liv i kaserner og havde deres fysiske og åndelige ar til at bevise det.

  Børnehusene blev nedlagt. De kommunistiske kibbutz førte krig mod biologien, og tabte.

  Kommentar by Mackety — 27. juni 2021 @ 09:01

 12. I Polen gjorde de noget lignende, forældrene havde ekstremt lange arbejdsdage, ofte en dagsrejse eller mere væk, mens børnene blev passet , dvs. de gik for lud og koldt vand, af bedsteforældrene, der havde nok i deres eget, efter selv at have knoklet og opfostret en stor børneflok.

  Kommentar by Træt — 27. juni 2021 @ 12:45

 13. Spot on af Mikael Jalving: “Kønnet og familien er noget af det mest naturlige i verden”. Jeg har beskæftiget mig en del med opinionsundersøgelser om køn og familie.

  Det er altid medierne med de altdominerende statsejede massemedier, DR og Tv2, der jubler over opløsningen af køn og familie. Empiriske videnskabelige opinions og holdnings interview undersøgelser viser altid en meget stor tilslutning til de ‘gamle’ køns-og familieopfattelser. (spørg f.eks Liberal Alliances folketingsmedlem, sociolog Henrik Dahl, det ved han alt om!)

  Fagre nye verden. Den socialistiske ideologi vil afskaffe for at gennemføre revolutionen af skaffe forældrenes opdragelse af deres børn og den private ejendomsret. Staten skal overtage både opdragelsen af børnene og ejerskab og drift af virksomhederne for at det socialistiske tusindårsrige kan realiseres.

  Kommentar by Amad — 28. juni 2021 @ 11:09

 14. Den socialistiske ideologi vil for at gennemføre revolutionen afskaffe forældrenes opdragelse af deres børn og den private ejendomsret. Staten skal overtage både opdragelsen af børnene og ejerskab og drift af virksomhederne for at det socialistiske tusindårsrige kan realiseres.

  Det er den nye marxistiske verdensreligion, som til dato har medført socialistiske folkedrab af mere end 100 mio af deres medborgere, der blev afsløret som ikke-troende.

  Kommentar by Amad — 28. juni 2021 @ 11:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper