26. juni 2021

Åge Hareide i citat: Fodbolden skal være helt fri ‘for politikk og andre propagandasaker, som Pride er’

Jeg hørte historien om tidligere landstræner Åge Hareides kritik af regnbue-happeningen, mens jeg var på arbejde, og da jeg endelig ramte en pc, var han efter en samtale med sin Pride-støttende arbejdsgiver ‘på linje med sin klub’. Han ville dog ikke undskylde, som norges pakistanske kulturminister Abid Qayyum Raja havde krævet, da han mente Adresseavisen havde opstrammet hans udtagelser. Historien fra Adresseavisen.no, her citeret fra Stavanger Aftenblad – Hareide ut mot markeringer i idretten.

“Det har stormet rundt UEFAs avgjørelse om å nekte bruk av regnbuelys på Allianz Arena, i forbindelse med onsdagens kamp mellom Tyskland og Ungarn.

– Idretten er en plass for alle mennesker, jeg har aldri hatt noe problem med det. Folk som går inn i en garderobe, om du er fattig eller rik, mørk eller lys, hvilken legning du har. Det er det ingen som spør om når du kommer inn. Vi spør om du er glad i å spille fotball, sier en engasjert Åge Hareide til Adresseavisen etter torsdagens trening. …

Akkurat den avgjørelsen kan Hareide stille seg bak, han mener idretten bør bli helt ren fra politikk.

Man bør holde idretten og fotballen helt fri for politikk og andre propagandasaker, som Pride er. Pride er på mange måter en propaganda for at folk skal være glad i hverandre. Det er okei, men ikke bruk idretten til det, forklarer RBK-sjefen.

– De trenger ikke gå inn på vår arena. Det er ikke nødvendig, hos oss har det aldri vært en diskusjon, legger han til.”

(Collage: Åge Hareide, tidligere dansk landstræner)

“Det giver overhovedet ingen mening at gå imod Pride. Jeg støtter det, de står for, siger Hareide, der nu vil tage kontakt til Adresseavisen. Overfor avisen VG undskylder Hareide sin brug af betegnelsen ‘propaganda’ om Pride-bevægelsen. – Det var en fejl fra min side at kalde det propaganda, og det undskylder jeg. Selve bevægelsen er rigtig god. Det var ikke noget i den retning, som var tænkt i interviewet, siger 67-årige Hareide.” (Tipsbladet, 24. juni 2021 Kl. 17.31)

Oploadet Kl. 11:10 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/120011/trackback

12 Comments »

 1. 🖕🏻🏳️‍🌈

  Kommentar by Jens-Erik Andersson — 26. juni 2021 @ 11:14

 2. Hvis man i dag lyttede til DRs “BAGKLOG” MED ESBEN KJÆR og Per Stig Møller, blev man udsat for så meget løgn og nonsens, at det var tæt på direkte hjernevask, ihvertfald i det afsnit der handlede om EU og Ungarn/Polen. De to lød som renlivede kommunister fra enhedslisten, som europater eller som fanatiske radikale.

  De var begge næsegruse beundrere af “tolerance”, diversitet, regnbueflaget, bøsseparader, LGBTPQ-optog, EUs “superdemokratiske værdier” og “alle er velkomne”. (især dem fra junglerne og ørkenerne) At EU ikke er noget demokrati, har de aldrig forstået eller observeret. DR er blevet eet langt propagandabrøl. For DRs røde kvinder kan det ikke gå hurtigt nok med Danmarks og danskernes afskaffelse.

  Kommentar by BENT A — 26. juni 2021 @ 11:54

 3. Det er langt VÆRRE at sige noget rimelig fornuftigt OG senere UNDSKYLDE det end IKKE at sige noget.

  Jeg absolut hader og foragter kendte menneskers ynkelige og klamme undskyldninger. Stå ved dine ord eller ti stille!

  Kommentar by Peter Nielsen — 26. juni 2021 @ 12:01

 4. og henret alle journalister

  Kommentar by Svend — 26. juni 2021 @ 12:29

  Unødvendigt, mediestøtten skal nok kvæle dem alle til Rødgrød

  Kommentar by tavsen — 26. juni 2021 @ 12:32

 5. Svend, 12.29: Vi skal lige huske på at 10% af dem nok er OK. :)

  Kommentar by BENT A — 26. juni 2021 @ 12:50

 6. Hvis ungarnske forældre selv synes, at deres børn skal opdrages efter EUs såkaldte værdier, så kan de frit gøre det. EU skal bare ikke blande sig i folks opdragelse af deres børn. Det er det, som den ungarnske lov sikrer.

  Iøvrigt er det morsomt at se, at Europa deler sig i to på disse værdiladede emner: Østeuropa mod Vesteuropa. Så der findes altså mindst to forskellige EU-værdisæt.

  Hvem har egentlig givet EU-kommissionen ret til at håndhæve det ene værdisæt (venstreradikal nihilisme) og bekæmpe den andet værdisæt (traditionelle kristne europæiske værdier)?

  Kommentar by traveler — 26. juni 2021 @ 13:12

 7. Gør fodbolden ’superelliptisk’, dvs. midt imellem kugleformet og terningformet.
  Så vil fodboldkampe blive meget mere underholdende og krævende for spillerne.
  Det vil også gøre Piet Heins og Danmarks verdensberømmelse endnu større.
  Den, som kun tar spøg for spøg og alvor kun alvorligt, han og hun har faktisk fattet begge dele dårligt.

  Kommentar by Gustav Jensen — 27. juni 2021 @ 10:37

 8. Lad dog være med at se fordummende fodbold. Spil det selv, eller se nogen lave noget interessant på Youtube.
  Husk at bruge Brave Browser eller lignende, for at undgå reklamer.

  Kommentar by Træt — 27. juni 2021 @ 12:42

 9. Regnbue mig her og regnbue mig der. OK Jeg har forstået. Fodbold er et spil for Homoseksuelle og andre mærkelige seksuelle minoriteter. Familieværdier og Heteroseksuelle skal holde sig væk…Jeg har forstået det. Jeg har forstået det .:-) :-) :-)

  Kommentar by Michael Unna — 27. juni 2021 @ 21:11

 10. Åge Hareide, den største idiot i Muhammedansk fodbold næst efter knaldperlen peter møller.

  Kommentar by piphans — 28. juni 2021 @ 00:28

 11. Man skal altid vurdere om påstande kan stå for en logisk afprøvning, og det kan Harreides udsagn.

  Derimod er ønsket om at fodboldspillere skal propagandere for regnbuefarvede personer det glade vanvid. Kun logisk konsistent, hvis de seksuelle afvigere så også skal tvinges til at lovprise fodboldspillere, selv når de hader fodbold.

  Kommentar by perhag — 28. juni 2021 @ 22:43

 12. Nu bliver det pludselig meget tydeligt, hvorfor DBU ville af med ham og få pladderhumanisterne Hjulmand og Møller ind. Jeg har droppet det hold, indtil de to og visse tåbelige spillere er væk.

  Kommentar by LarsB — 29. juni 2021 @ 23:56

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper