6. juli 2021

Set i Politiken: ‘Dannebrog er farvet rødt af de fremmedes blod, og hvidt af vores egen påtagne renhed’

Jeg bloggede om venstreradikale Harald Toksværd sidste år. En ung forfatterspire, der som søn af skuespiller Andrea Vagn Jensen indirekte har levet af statens filmstøtte. Det gør ham dog ikke venligt stemt overfor nationalstaten, og det gør næsten ondt på ham, at danskerne i disse dage giver den som stolte nationalister. Rød-hvide farver i det offentlige rum redder ikke Danmark, men en følelse af nationalt sammenhold blandt unge danskere, er ikke desto mindre en start. ‘Vi er danskerne – Vi er danskerne!’, lød det taktfast på torvet i Middelfart, lørdag aften. Det kunne være meget værre.

Venstreloonistisk kommentar af Harald Toksværd i Politiken – Ung forfatter: Dannebrog er et forpestet symbol på en ekstremistisk ideologi.

Der lader til at florere en mere eller mindre alment accepteret tese om, at nationalismens spøgelse opløses, når der er landskamp. Det er det ene tidspunkt, hvor der ingen grænser eksisterer for, hvor brændende intenst man kan identificere sig med et æterisk nationalgespenst i stedet for sig selv som menneske i verden, for nu handler det sgu om vores drenge.

Det er dog ikke kun til EM, man skal møde den dagligdags, banale nationalisme. I Danmark er vi glade for vores magiske stykke farvet sejldug i en sådan grad, at end ikke hyperpatriotiske forbilleder som USA kan følge med. Vi plastrer det på fødselsdagskager, studenterfester, nytårsfejringer og juletræer. Det rød-hvide korsmotiv er ætset ind i vores kranier fra den dag, vi lærer at kende ét billede fra et andet.

Det er definitionen på Noam Chomskys konstruerede samtykke – ingen fejring, ingen mærkedag kan slippe fra at skulle legitimere nationalstaten med al den bagage, der dertil hører. Fra fødslen indskrives man ufrivilligt i det kunstige, reaktionære fællesskab, man så kan bruge resten af livet på at kæmpe sig fri af.

Og nu går diskussionen så igen på, om ikke danerfanen kan vristes ud af den spirende etnonationalismes (læs: nyfascismes) slimede kløer. Om ikke det kan blive et fælles pejlemærke i stedet for endnu en splittende faktor i vort håbløst polariserede samfund. Er der dog intet, vi kan være sammen om længere? Svaret er jo, måske. Det bliver bare aldrig Dannebrog.

et symbol kan aldrig endegyldigt renses, hverken fra dets kontekst eller historie. … Det repræsenterer stagnering og entropi, og for stadig flere den afsky og umenneskelighed, der altid vil være indlejret i nationalismens dna. Dannebrog er farvet rødt af de fremmedes blod, og hvidt af vores egen påtagne renhed.

(Danmark-Tjekkiet på storskærm, Middelfart, 2. juli 2021)

Oploadet Kl. 01:17 af Kim Møller — Direkte link42 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/120156/trackback

42 Comments »

 1. Piv piv, klynk klynk, det sædvanlige med overklassebørn. Det er svært at løsrive sig fra den moderbinding.

  Mon han også irettesætter Kristian Hegaard og Karsten Hønge for deres pludselig nationalisme / populisme?

  Sjovt med de totalitære, der må ingen glæde være, uden at det er først er legaliseret af de aner-kendte.

  Kommentar by tavsen — 6. juli 2021 @ 01:53

 2. Hvem kunne dog finde på at læse Politiken? Vor herre bevares. Læser altså hverken propaganda eller syg kommunisme

  Kommentar by Svend — 6. juli 2021 @ 01:57

 3. DER KAN HOS TÆNKENDE, VIDENDE OG FORNUFTIGE MENNESKER ikke være skygge af tvivl om at vi her står overfor et af talrige eksempler på at totalitær ideologi plus hjernevask/indoktrinering kan gøre personer klinisk sindssyge, gøre dem virkelighedsfjerne og få dem til at leve i en robotagtig fantasi-verden.

  Harald Toksværd påstand om at Dannebrog er farvet rødt af de fremmedes blod (går ud fra at han her sigter til især muslimske indvandrere), og hvidt af vores egne påtagne renhed……… er en så hysterisk, skinger, latterlig, historieløs og samtidig forrykt påstand, at man må tro at Harald er kommet i kløerne på en eller anden fanatisk sekt, at han indtager stoffer eller at han vitterlig ikke er helt rask. Mildt sagt.

  Den måde hvorpå han omtaler sit eget land, sine egne landsmænd, sin egen kultur, viser at han er gennem-manipuleret og har robothovedet fyldt med marxisme, politisk korrekthed og vanvittige tankesæt.

  Oveni en uhyggelig og hadefuld foragt for alt hvad der er dansk. Han synes at være grebet af et ideologisk raseri der har meget til fælles med amokløb og hundegalskab.

  Han er et rystende eksempel på en forskruet pseudo-intellektuel som er helt uden jordforbindelse.

  Men Pølletikens og DRs woke journalister ser ham vel som en overordentlig velbegavet ung mand som bestemt bør tilbydes en stor karriere i medieverdenen. Hans ord-orgier er egentlig uden mening, ren nihilisme og åndelig og moralsk fattigdom, men set fra et woke synspunkt er han jo et pragteksemplar.

  At kommunisme er vejen til idioti og endeløse rædsler fatter de jo ikke en lyd af i venstrefascisternes rækker.

  Kommentar by BENT A — 6. juli 2021 @ 02:08

 4. Hvis man googler Harald Toksværd, er det første forslag Mor, men det bragte mig også frem til
  https://www.dr.dk/drtv/se/deadline_-debat-om-dannebrog_261444

  Han er så overstylet og feminiseret, ikke noget at sige til politisk korrekte knuselsker ham. Næste skridt, en kønsoperation, så håret, ørenringe, højkælede støvler kan komme til sin ret.

  Hans arbitrære syn på Dannebrog er ekstremt gammeldags. Selv Tarek Hussein er kommet hvidere. INGEN kan tage patent på et flag, det tilhører folket. danerne. Pia K. svarede godt for sig, men hun burde have fortalt, at Dannebrog er taget væk fra folketinget.

  Kommentar by tavsen — 6. juli 2021 @ 04:02

 5. Hard Line har brug for din vælgererklæring!
  Nej til islam i Danmark.

  Kommentar by Nielsen — 6. juli 2021 @ 04:43

 6. Begrebet -anarkistiske studerende” dækker over en flok langt ude venstrefløjsere der drømmer om kommunist revolution.

  Han dør af sult hvis hans model bliver virkelighed. De røde kan ikke klare sig uden nogen at snylte på.

  Kommentar by k.m. — 6. juli 2021 @ 06:29

 7. Et resultat af indoktrinering af 80 procent røde pædagoger og 80 procent røde folkeskolelærere og 80 procent røde gymnasielærere og 95 procent røde universitetslærere !!OG 80 PROCENT RØDE”JOURNALISTER”!!!

  De politiske totalitære slagside i pædagok og undervisningssektoren og medieverden kan alle finde på nettet.

  Er de helt blanke???

  Kommentar by H. Nielsen — 6. juli 2021 @ 06:38

 8. Hvordan kan han dog leve med sit navn?
  Harald = dansk konge.
  Toksværd = dansk landsby

  Han burde øjeblikkeligt skifte navn til noget totalt anonymt.
  Noget som millioner af mennesker hedder.
  Så ville han også få lov til at arbejde for en evt. ‘anerkendelse’.

  Men tak for at gøre opmærksom på ham, så jeg ved, hvad jeg ikke skal spilde tid på.

  Kommentar by Hema — 6. juli 2021 @ 07:00

 9. Harald’s meningsfæller er islamisterne:

  “Terrortiltalt brændte side i sit danske pas: Jeg hader kors”
  “Jeg hader kors. De er overalt i det her land, fordi deres flag er på alle deres produkter nærmest”

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 6. juli 2021 @ 07:06

 10. Helledusseda.

  Kommentar by Bastardo — 6. juli 2021 @ 07:14

 11. Idiotiske Mette Østergaard fra “borgerlige” Berlingske er på linje med venstreekstremisterne og islamisterne:

  “DF har ikke længere patent på Dannebrog”
  “For nogle af os har EM forandret vores forhold til Dannebrog. Fra et ekskluderende symbol til et inkluderende.

  Kloge Pia Kjærsgaard giver svar på tiltale:

  “Pia Kjærsgaard: Eliten tog Dannebrog som gidsel i kampen mod DF”

  “Dannebrog blev udstillet og latterliggjort. Ja, det var nærmest dårlig smag at vise flaget. Meningen var naturligvis ren hån. Man kan faktisk gå så langt som til at sige, at det var Dansk Folkepartis modstandere, der bevidst valgte at lægge afstand til flaget for derigennem at lægge afstand til Dansk Folkeparti”

  “Mette Østergaard evner slet ikke at anskue flaget som et neutralt og upolitisk symbol for alle danskere, men har travlt med at trække ideologiske konstruktioner ned over det”

  https://www.berlingske.dk/laesere/pia-kjaersgaard-eliten-tog-dannebrog-som-gidsel-i-kampen-mod-df

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 6. juli 2021 @ 07:19

 12. Kommentar by Jørgen Nielsen — 6. juli 2021 @ 07:19

  Venstrefløjes egocentriske adfærd skinner igennem. Folk er da fløjtende ligeglade med hvad de føler.

  Kommentar by KineserSnot — 6. juli 2021 @ 07:24

 13. Tænkte om ikke Andrea Vagn ikke havde 2 børn der var noget galt med…

  https://www.alt.dk/artikler/det-var-svart-at-erkende-at-mit-barn-ikke-er-som-de-andre-born

  Kommentar by Jp — 6. juli 2021 @ 08:05

 14. DR Deadline gav ham rigeligt ned opmærksomhed i går, da de satte ham og den langskæggede islamist Tarek Hussain til at debattere mod Pia Kjærsgaard. Det var en god reklame for den opmærksomhedssøgende unge forfattertåbe. Og typisk DR debatteknik: 3 (inklusive den “upartiske” studievært) mod 1. At de i det hele tage kan tage hans udgydelser alvorligt, om at Dannebrog er facistisk og har blod på samvittigheden, siger meget om DR.

  Dannebrog er et symbol på et af verdens allerbedste lande, hvad angår udvikling, velstand, velfærd, lykke for befolkningen, fredelig sameksistens med nabolande, hjælpsomhed mod ringere stillede lande. Det er der vel grund til at vi danske kan være stolte af. Det er synd for de indvandrere, der ikke ønsker at være en del af det danske fællesskab og hader korsbanneret, at de har så mange mindreværdskomplekser. De har selv måttet flygte fra deres egne fallitstater, men forstår ikke at disse landes mangel på succes skyldes deres egen undertrykkende og menneskefjendske religion.

  Kommentar by JC — 6. juli 2021 @ 08:22

 15. En underlig androgyn fremtoning af meget ungdommeligt tilsnit, gjorde sig selv godt og grundigt til grin under Deadline i TV i går. Individet med navnet Toxværd blev godt imødegået af Pia Kjærsgård.
  Han burde sættes tilbage til 1G i gymnasiet, hvor han hører hjemme. Hans primitive attituder og påklædning var vistnok til benefice for hans eget opblæste ego med den buldrende tomhed i ord og blik.

  Kommentar by Gustav Jensen — 6. juli 2021 @ 08:38

 16. jamen det er Pøletikken. Alle andre er så rene og uskyldige. Det ved vi godt :-) :-) :-)

  Kommentar by Michael Unna — 6. juli 2021 @ 09:19

 17. JA, ET AF DE BEDSTE LANDE, men ikke ret meget længere hvis det står til venstrefascisterne. De har besluttet at Danmark skal være en humanistisk stormagt ligesom Sverige. Om få år er Danmark en ruineret, afrikaniseret og islamisk stat, en fejlslagen stat præget af kaos, hverdagsterror og meget uhyggelige kafkaske tilstande.

  Allerede nu er Danmark et land fyldt med skandaler, tosserier og christianborgsk undertrykkelse af danskerne. Og hver dag sker der vold, overfald og mord/mordforsøg osv. i et aldrig før set omfang.

  Kommentar by BENT A — 6. juli 2021 @ 09:19

 18. Det er ikke første gang, at jeg er ude for mennesker der tror at de nu ved alt hvad der er værd at vide, fordi de har læst Noam Chomskys bøger.

  De havde alle det til fælles, at så kom de ud i virkeligheden, og så blev de voksne.

  Kommentar by Kimski — 6. juli 2021 @ 09:21

 19. 09:19 Det er Pølle-tik-tok

  Kommentar by Svend — 6. juli 2021 @ 10:10

 20. Husker kun mor Andrea som ok halvafklædt sild i “Strisser på Samsø”, og at hun derefter sprang ud som afskyvækkende glødende kommunist, som de fleste gøglere desværre er.

  Kommentar by Træt — 6. juli 2021 @ 10:11

 21. Hans mor er også latterlig og ulidelig, lader til, at æblet ikke falder langt stammen, når Harald Æterisk Nationalgespenst, Spirende Etnonationalisme Toksværd slår en pseudointellektuel brain fart, ham skal vi desværre nok komme til at høre en masse til i Lamestream medierne fremover, en ny kæledægge, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by Jens-Erik Andersson — 6. juli 2021 @ 10:25

 22. Dannebrog er taget væk fra folketinget.
  Kommentar by tavsen — 6. juli 2021 @ 04:02

  Notar!usUmul!us F A K T A T J E K

  Dannebrog er IKKE taget væk fra Folketinget men placeret helt til venstre på en indendørs flagstang:

  https://www.ft.dk/da/billeder_fra_christiansborg/folketingssalen/01, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by Jens-Erik Andersson — 6. juli 2021 @ 10:48

 23. Harald Toksværd fik selvfølgelig masser af taletid i P1 12.15 til 13. Som bøsse, anarkist, feminist, nihilist og perverteret anti-nationalist har han jo automatisk krav på mikrofonholderi fra DRs side.

  Kommentar by BENT A — 6. juli 2021 @ 12:36

 24. Dannebrog er IKKE taget væk fra Folketinget men placeret helt til venstre på en indendørs flagstang:

  https://www.ft.dk/da/billeder_fra_christiansborg/folketingssalen/01, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by Jens-Erik Andersson — 6. juli 2021 @ 10:48

  PRØV at downloade det billede, du henviser til. Sgutte ret meget Dannebrog at se, når det hænger ned. Flaget var sat op bag ved talerstolen, det naturlige sted, men det er det sædvanlige, når rød fløj kommer til magten, så tilbagerulles de få blå landvindinger

  indendørs flagstang”

  Et flag er smukkest i modvind, så kan man se det bedst.

  indendørs flagstang

  Kommentar by tavsen — 6. juli 2021 @ 13:34

 25. indendørs flagstang GRINAGTIGT kom igen YOU CAN DO BETTER

  Kommentar by tavsen — 6. juli 2021 @ 13:35

 26. Det nuværende “folketing” har sat Dannebrog i skammekrogen…

  Kommentar by BENT A — 6. juli 2021 @ 13:51

 27. Når afrikanere (med fransk statsborgerskab) spiller imod afrikanere (med engelsk statsborgerskab), så kalder man det en “landskamp” imellem Frankrig og England, det giver selvfølgelig ingen mening.

  Så længe at der er ikke-europæiske fremmede på de såkaldte “landshold”, så giver denne type turneringer ingen mening.

  Kommentar by Peter Nielsen — 6. juli 2021 @ 14:10

 28. Det nuværende “folketing” har sat Dannebrog i skammekrogen…

  Kommentar by BENT A — 6. juli 2021 @ 13:51

  BINGO, du kan jo godt formulere dig kort og præcist, men hvorfor er politikerne skrækslagne for at tale med Dannebrog som baggrund?

  Kommentar by tavsen — 6. juli 2021 @ 14:13

 29. Kommentar by Peter Nielsen — 6. juli 2021 @ 14:10

  Sidst jeg tjekkede, var det ca. 20% af europæiske storklubber, der var kommet under fremmed økonomi, derfor blev Manchester City pludselig mestre. Mon klubånden kan bevares?

  Kommentar by tavsen — 6. juli 2021 @ 14:16

 30. Martin Henriksen: Er Dannebrog et forpestet flag, eller er det et positivt symbol på det nationale fællesskab, som vi danskere har med hinanden? Jeg mener det sidste 👍 Det diskuterede jeg i dag i P1 Debat med Pernille Vermund, Samira Nawa og anarkisten Harald Toksværd.

  Måske I har lyst til at lytte med, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by Jens-Erik Andersson — 6. juli 2021 @ 15:44

 31. “et symbol kan aldrig endegyldigt renses, hverken fra dets kontekst eller historie.”

  Tjeck lige om han ikke har et hammer og segl symbol på sin facebookprofil eller andre steder, det ville være temmeligt ironisk efter den kommentar.

  Kommentar by Per — 6. juli 2021 @ 16:00

 32. Selv islamiske lande har nationalflag. United Nations er baseret på nationalt uafhængige lande. EU er en klub af nationalstater.
  Pudsigt nok har “hele verden” ikke noget flag – så hvis/når vi får besøg af ‘aliens’ fra det ydre rum, kan vi ikke vise global enighed,
  som udmøntet i et flag.
  Harald Toxværd og ligesindede globalister må i gang med at designe et ‘verdensflag’. Et sådant flag kunne eksempelvis bestå i et verdensatlas, med civiliserede lande i hvid farve og muslimske lande i kulsort.

  Kommentar by Gustav Jensen — 6. juli 2021 @ 16:01

 33. Kommentar by Per — 6. juli 2021 @ 16:00

  Sjovt, som de altid udtaler sig med boomerangeffekt, men studieværter skal nok holde mund

  https://www.dr.dk/drtv/se/deadline_-debat-om-dannebrog_261444

  Kommentar by tavsen — 6. juli 2021 @ 16:28

 34. Oikofob!

  Kommentar by Den Nervøse — 6. juli 2021 @ 17:13

 35. Pudsigt nok har “hele verden” ikke noget flag – så hvis/når vi får besøg af ‘aliens’ fra det ydre rum, kan vi ikke vise global enighed, som udmøntet i et flag.

  Kommentar by Gustav Jensen — 6. juli 2021 @ 16:01

  FN flaget er hele verdens flag. Det hævdes over alle nationale flag, når eksempelvis FN fredsbevarende styrker udsendes i verden, så FN flaget er det, verden vil repræsenteres under ved næste alien invasion, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by Jens-Erik Andersson — 6. juli 2021 @ 17:52

 36. Kommentar by Jens-Erik Andersson — 6. juli 2021 @ 17:52
  FN har 193 medlemsstater.
  Vil globalisterne reducere dem til regioner med hver sin regionsformand?
  Skal civiliserede mennesker nu til at kramme muslimer som landsmænd, når mange af dem gerne vil slå dig ihjel?

  Følgende områder er ikke (fuldgyldige) medlemmer af FN:
  Kosovo,
  Taiwan,
  Palæstinensiske selvstyre,
  Vatikanstaten,
  Cookøerne og Niue, som er afhængige af New Zealand.
  Macao, der hører under Kina.
  Aruba, Curacao, Sint Maarten, som er hollandske besiddelser i Caribien.
  Tokelaui i Stillehavet, Britiske Jomfruøer, Caymanøerne, alle britiske besiddelser.
  Færøerne, som hører under Danmark.

  Nogle af dem har formentlig et nationalt flag.

  Kommentar by Gustav Jensen — 6. juli 2021 @ 20:04

 37. FN i dag er et ret skummelt foretagende, hvor f.eks. Afghanistan er valgt til at bestyre kvinderettighederne. Mens Saudi-Arabien forvalter menneske-rettighederne. Kina har også stor indflydelse, både på FN og WHO.

  Kommentar by BENT A — 6. juli 2021 @ 23:54

 38. Det er så smukt skrevet Tavsen (1) at det burrde stå alene.

  Kommentar by Anonym — 7. juli 2021 @ 00:32

 39. FN er et redskab for den globalistiske agenda,som folk af Bill Gates Slags fremføreer. Og Finland har faktisk en nationalsindet politiker: https://www.bitchute.com/video/VjBzcJZfncce/

  Kommentar by Nielsen — 7. juli 2021 @ 07:26

 40. > Tavsen (14:13)
  …men hvorfor er politikerne skrækslagne for at tale med Dannebrog som baggrund? Det er svært at svare på,men mit bud vil være at de betragter nationale symboler med samme foragt som Angela Märkelig udviste ved at vriste Det tyske flag ud af hånden på en af de andre dukker i det tyske dukketeater Bundestag eller måske var det i Bryssel. I hvert fald er nationalisme et fyord med stort F. Sjovt nok er de svenske rigsdagsdukker vilde med det svenske flag. Nok fordi det deler farver med nEUropa flaget. Som næsten altid står ved siden af Sveas flag.

  Kommentar by Nielsen — 7. juli 2021 @ 09:30

 41. Carsten Jensen er blevet lidt tandløs og vi hører ikke så tit hans skingre udgydelser. Efterfølgeren er fundet.
  DR følger bare det normale skema: 2 mod en og med studieværten som opbakning af de 2.

  Kommentar by John Jensen — 7. juli 2021 @ 10:07

 42. Anonym — 7. juli 2021 @ 00:32

  TAK.

  Det har alle dage undret mig, at overklassebørn bliver så ekstreme. Er det misundelse over de ægte arbejderklasses børn? Som de så føler sig berettiget til at skulle være anfører for. Arbejderklassen SKAL ledes, ellers er de hjælpeløse ifølge de højt uddannede, der i sagens natur skulle være de klogeste. Men en høj uddannelse er IKKE garanti for klogskab. Men lad dem blive i troen.

  “betragter nationale symboler med samme foragt som Angela Märkelig udviste ved at vriste Det tyske flag ud af hånden”

  Ja, det var deprimerende at se, men så længe MSM er af samme støbning som Merkel, så vil der altid fokuseres på noget teoretisk. Men hvor mange af de kommende katastrofer i medierne er blevet konkrete hændelser? DET burde der forskes i.

  Kommentar by tavsen — 7. juli 2021 @ 12:13

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper