19. juli 2021

The Economist associerer Italien med racisme efter EM-guld: “Only some of the Italian players knelt…”

The Economist har forlængst bekendt kulør, men den her artikel om de italienske europamesters manglende sorthed er lige en tand for bizar. Selv hvis monokultur gav et dårligt fodboldlandshold, så ville jeg foretrække at bo i et land hvor man ikke tildeler ‘indfødsret’ til kulturfremmede. Fra The Economist – Italy’s government basks in the glow of footballing success (kræver login, se evt. her).

“To the extent that any sporting event can have an impact on politics, this one unquestionably favoured the right—and not just the League, but the even harder-right Brothers of Italy party, which is in opposition. The most striking aspect of Italy’s 26-man squad before it took to the pitch was that, alone among the main contenders,it did not include a single player considered as being of colour (Although three were born in Brazil, they are of Italian descent). The publication of the team photograph prompted a slew of criticism on social media, particularly in France. And there was further criticism of the squad’s ambivalent approach to ‘taking a knee’ as a gesture of opposition to racism. Only some of the Italian players knelt before the game against Wales. They subsequently took the odd decision that they should all do so, but only if the opposing team did too.

Almost every country has learned that, in sport, diversity brings dividends—and indeed medals and cups. Italy, although it has a smaller and more recently acquired immigrant population than either France or Britain, is no exception. Fiona May, a British-born long-jumper of Jamaican extraction who became Italian by marriage, twice won gold for Italy in the world athletics championships. Mario Balotelli, born in Italy of Ghanaian parents, won 36 caps as a striker in the national football squad between 2010 and 2018.

But one reason why talented young sports people of colour in Italy are not nurtured through junior national teams in the early parts of their careers is that they are not Italians. And that is the way that Mr Salvini and the Brothers of Italy’s leader, Giorgia Meloni, want it to stay.

Italy’s citizenship law is a modified form of jus sanguinis, whereby the right to nationality is inherited. Children born in Italy to immigrant parents cannot usually apply to become Italian until they reach the age of 18, and only then if they have lived in Italy continuously since birth. Some never do. Around 5m people who speak Italian as their dominant language, often with the accents and inflections typical of Italian regions, continue to be considered foreigners.”

(The Economist på Twitter, 14. juli 2021)

“The most striking aspect of Italy’s 26-man squad before it took to the pitch was that, alone among the main contenders, it did not include a single player considered as being of colour (The Economist)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/120420/trackback

22 Comments »

 1. Hvor er det dog dybt latterligt og debilt alt, hvad der fremkommer i massemediernes løgne-spalter og i mediebilledet i det hele taget!

  Voksne, FRIE mænd og kvinder knæler ikke for nogen….det være sig kongelige eller politikere!

  Slet ikke pga en dybt kriminel narko-neger fra USA!

  Kommentar by Ole Mejlstrøm — 19. juli 2021 @ 13:23

 2. For at citere en meget vis og meget klog mand, der for syv dage siden på Uriasposten skrev:

  FUCK THE ECONOMIST

  http://www.uriasposten.net/archives/120313#comment-5481893, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by Jens-Erik Andersson — 19. juli 2021 @ 13:28

 3. “Almost every country has learned that, in sport, diversity brings dividends—and indeed medals and cups”

  Er de bare dumme eller hvad? – Det afrikanske landshold fra England tabte til Italien?!

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 19. juli 2021 @ 13:34

 4. Det her galskab som er oppe i tiden…mon ikke det ebber ud, når folk bliver så trætte af at høre om det og bare gør som de har lyst til – en modreaktion vil komme fra neden og stige op gennem systemet, da der så ikke er penge og magt forbundet med at have de holdninger, som er fremherskende lige nu!

  Historisk vil fremtiden undres og trække på skuldrene og de lavere klasser vil grine og håne alt og alle…som de altid har gjort…end of story.

  Kommentar by Black Watch — 19. juli 2021 @ 13:39

 5. Ja, logisk set burde det snart ebbe ud, for debilt og imbecilt er det, men massemediernes massive manipulation af folkemasserne synes at være yderst effektiv. Fordummelsen, hysteriet og fjolleriet breder sig, endda ind på universiteterne hvor “intelligensen” plejer at holde til. Men det er vist også ved at være fortid. Så “end of story” risikerer måske at blive at Europas lande og demokratier går i opløsning, så vores fremtid bliver et kaos uden lige.

  Kommentar by BENT A — 19. juli 2021 @ 14:53

 6. “(Although three were born in Brazil, they are of Italian descent).”

  Meget interessant tilføjelse. “The Economist” siger jo nærmest, at man selvfølgelig ikke bliver rigtig “brasilianer” af at være født i Brasilien og dermed indrømmer de jo indirekte, at man selvfølgelig HELLER IKKE bliver rigtig “italiener” at være født i Italien …

  … ligesom man selvfølgelig heller ikke bliver rigtig “dansker” af at være født i Danmark … eller med andre ord:

  En hund, som er født i en hestestald er selvfølgelig stadig en hund!

  Kommentar by Peter Nielsen — 19. juli 2021 @ 14:54

 7. En bekendt havde ved sidste EM i 2016 besøg fra Kina. Da hun så kampen mellem Frankrig og Island troede hun det var en kamp mellem Europa og Afrika,- Frankrig var Afrika. Hun fik, at vide det var Frankrig som rystede hende en del. Hun holdte med Island. På twitter var der mange afrikanske konti som havde samme opfattelse. Det er var et mesterskab mellem Europa og Afrika,- Frankrig var Afrika.

  Kommentar by CCC — 19. juli 2021 @ 15:37

 8. Kampen mellem Spanien og Italien var en fornøjelse at se, for der var ikke en eneste neger med. Men jeg tænker at EM 2040 bliver et rent neger opgør, med mindre det bliver aflyst pga borgerkrige.

  Kommentar by kartoffeldansker — 19. juli 2021 @ 15:57

 9. Hverken Frankrig eller England er jo franske eller engelske landshold, kun på papiret. Reelt er det i dag afrikanske hold, bizart, i 70’erne var der ikke en eneste sort på disse hold eller i klubberne.

  Kommentar by LarsB — 19. juli 2021 @ 16:58

 10. Kommentar by LarsB — 19. juli 2021 @ 16:58

  Jeg tror det handler om penge og profit…

  Negerne kan erhverves billigt og måske holdes lidt billigere på kontrakten end de andre hvide spillere…og de er jo også dygtige…sådan er det jo med al forretning…køb ind billigst muligt og sælg dyrest muligt.

  Kommentar by Black Watch — 19. juli 2021 @ 17:09

 11. Og, de Italienere der knælede spiller sikkert til dagligt i ligaer der er tvunget til at knæle. Penge er et stærkt motiv.

  Kommentar by Santor — 19. juli 2021 @ 19:01

 12. At knæle er associeret med BLM og det er dybest set en racistisk fascistisk bevægelse!
  Så Economist har fået det galt i halsen!

  Kommentar by Den Nervøse — 19. juli 2021 @ 23:15

 13. Economist-artiklen uden paywall:

  https://archive.md/Qx4vk

  Kommentar by Felix Krull — 19. juli 2021 @ 23:40

 14. Det var heldigt for dem at Kroatien (m 4 mio indbyggere) tabte til afro-frankrig i 2018…i finalen.
  Efter at Kroatien bla havde slået England og Nigeria
  Pyhh den havde været svær at forklare

  Kommentar by anonym2 — 20. juli 2021 @ 01:04

 15. Artiklen indleder med: THE EURO 2020 final…was a victory for Europeanism. Selvom det er nonsens, kan man tænke over, hvad journalisten vil med det.

  En europæisk (vesterlandsk) værdi er, at enhver bedømmes på personlige kvaliteter uanset hudfarve. Men det har The Economists forladt: “Almost every country has learned that, in sport, diversity brings dividends…”

  Det er altså diversiteten og ikke kvaliteten, der i dag er ‘læren’ eller rettere værdien, og den er ikke europæisk, men anti-europæisk.

  Og her menes den form for ‘diversitet’, at jo flere farvede spillere, jo bedre, jo mere af den ønskede diversitet. Og 100% negere på et europæisk hold repræsenterer den maksimale diversitet, selvom det i virkeligheden er det stik modsatte.

  Den rette konklusion er, at EURO 2020 var et forsøg på at kuppe sporten med giftig politisk wokisme, men at Italiens sejr ødelagde sejren for wokismen.

  Kommentar by traveler — 20. juli 2021 @ 04:44

 16. Det er racisme at knæle….

  Kommentar by H.nielsen — 20. juli 2021 @ 07:04

 17. Den turnering var en stor fiasko for de multietniske “landshold”. Og OL tyder på det samme. Mon muslimer overhovedet deltager i noget som helst?

  https://da.wikipedia.org/wiki/Kategori:Deltagere_for_Danmark_ved_sommer-OL_2020

  Kommentar by tavsen — 20. juli 2021 @ 09:45

 18. The Economist var en gang et respekteret blad. I dag er bladet kun skrevet af og for venstreorienterede, kulturradikale, politiske korrekte, venligboere og hattedamer.

  Kommentar by bjarne binee — 20. juli 2021 @ 10:57

 19. traveler — 20. juli 2021 @ 04:44:

  Jep! Begreber som “diversitet”, “inklusion”, “tolerance” etc. er kode for FÆRRE HVIDE MENNESKER, helt ingen hvide mennesker.

  Kommentar by Peter Nielsen — 20. juli 2021 @ 13:11

 20. kommentar afvist i off-topic

  Diktaturers bedste våben er er at lukke for internet og medier, så befolkningen holdes i uvidenhed.
  https://www.wsj.com/articles/censorship-coordination-deepens-11626474643?mod=opinion_lead_pos3&fbclid=IwAR0sFEfwxeKjcpuvO22HFRrQyWxMDCqhVNSCKwHwnDDXyipnw1Cj1F4Nd2g

  In response to the July 11 uprising in Cuba, President Miguel Diaz-Canel initiated an internet blackout to prevent anti-government protestors use of social media to energize the people.

  Kommentar by k.m. — 20. juli 2021 @ 13:31

 21. bjarne binee — 20. juli 2021 @ 10:57

  JA, når først medier er blevet overtaget af Rødgardister bliver det hele konformt. Og når de alle gjalder det samme budskab bliver det utroværdigt. De bliver næppe trætte af at gentage det hele for den samme indspiste skare.

  Respekten for den slags “journalister” kan aflæses på troværdighedsskalaen

  Kommentar by tavsen — 20. juli 2021 @ 15:54

 22. NB til 20. juli 2021 @ 09:45

  he he, det er allerede startet

  https://ekstrabladet.dk/sport/ol/forsvunden-ol-atlet-fundet-af-politi/8706580
  Julius Ssekitoleko, som var udtaget til Ugandas OL-hold i vægtløftning, stak i fredags af for at søge arbejde i Japan

  Kommentar by tavsen — 20. juli 2021 @ 16:03

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper