22. juli 2021

Bent Blüdnikow om Sune Haugbølle mfl.: ‘RUC-forskeres aktivisme ligner statsstøttet pseudoforskning’

Adskillige statslige institutioner fungerer som kamporganer for den yderste venstrefløj, og i de her år, hvor den højreorienterede fjende inkluderer Socialdemokraterne, er Mette Frederiksen-regeringen måske mere lydhør. Man finder næppe flertal for at ‘defunde’ RUC og DR, men alene debatten har en positiv effekt. Fremtidens Haugbøller er måske nok glade for marxisme, Hamas og Palæstina, men de er formentligt mere glade for deres gode faste løn.

Kronik af Bent Blüdnikow på B.dk – RUC-forskeres aktivisme ligner statsstøttet pseudoforskning (kræver login).

“Sune Haugbølle lagde erklæringen fra Politiken på RUCs hjemmeside og udtalte til Berlingske, at det var fra RUCs mellemøstforskere, at initiativet til erklæringen kom. …

Sune Haugbølle fik i 2019 cirka seks millioner kroner af Danmarks Frie Forskningsfond til et projekt med titlen ‘Entangled Histories of Palestine and the Global New Left’, som kan oversættes med ‘Den indviklede historie om Palæstina og den globale nye venstrefløj’. På Sune Haugbølles side på universitetets hjemmeside optræder følgende projektbeskrivelse: ‘Det er afgørende for at evaluere, hvorfor det Nye Venstre gik fra at være en revolutionær bevægelse med stor opbakning til at blive marginaliseret mange steder. Muligheden for global politisk aktivisme bliver aktualiseret af protestbevægelser i nutiden, der har været med til at genoplive historikernes interesse i ungdomsoprør og revolution.’

Bemærk, at projektbeskrivelsen definerer projektet som ‘muligheden’ for global politisk aktivisme. Ved at bruge ordet ‘muligheden’ vedkender Sune Haugbølle sig til en aktivistisk forskning. Det understøttes af et interview, Sune Haugbølle gav i 2019 til RUC-bladet Tæt på Videnskaben efter at have fået de seks millioner kroner:

‘Jeg synes ikke, vi hidtil har været i dybden med det, der skete i den periode. Det er nok fordi, vi har være så fokuserede på Blekingegadebanden, men det er jo kun en lille del af historien. Alle vidste, hvem de var, men hele ideen om, at de skulle repræsentere hele venstrefløjen, er enormt skadelig, for der var en stor principiel diskussion af, hvor langt man skulle gå.’ Og Haugbølle citeres videre: ‘Hvor langt vil vi gå for at støtte revolutionære bevægelser, hvornår er det nødvendigt, og hvornår er det kriminelt, som det for eksempel er blevet for danske frivillige i Kurdistan?’ Sune Haugbølle gør fælles sag med den danske venstrefløj ved at bruge ordet ‘vi’. Det er vel ikke en forskers opgave at tale om et aktivistisk ‘vi’.

På Sune Haugbølles webside om projektet kan man læse de første artikler, som en af hans medarbejdere, ph.d. Sorcha Thomson, har skrevet: ‘A Cosmovisión of Solidarity: Anticolonial Worldmaking in Havana, Palestine and the Politics of Possibility’ Altså noget i retning af ‘En kosmopolitisk vision af solidaritet: Antikolonial verdensskabelse i Havana, Palæstina og mulighedernes politik’.

Artiklen beskriver det nære samarbejde mellem palæstinensiske aktivister og Cubas kommunister fra 1960erne (min oversættelse): ‘For palæstinenserne var det et sted, hvor forbindelser blev skabt, forbindelser der støttede bevægelsens vej til den globale scene og fortsatte som en vedvarende model for solidaritet mellem antiimperialistiske kampe (…) Udforskningen af denne historie, at genfinde dets tradition og spore dens efterliv af samarbejde, venskab og gensidige forbindelser, giver en lektie for betydningen af verdensskabelse (worldmaking) i dag, som en kollektiv praksis for en forandringssolidaritet, der har rødder i en fælles tro på muligheden af en alternativ fremtid.’

Artiklen lægger ikke skjul på forfatterens aktivisme og håbet om en revolutionær aktivisme.

(Professor Sune Haugbølle i debat om syriske flygtninge på tyrkiske TRT, 2021; Foto: YT)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/120495/trackback

20 Comments »

 1. Jeg vil gerne, filantropisk, betale for alle flybilletter inkl. skatter til Sune Haugbølle, så han han rejse til Syrien via Istanbul og Bagdad, så han kan være sammen med sine kælemuslimer i deres rette habitat, indtil dhimmi Sune dør og bliver begravet i det syriske ørkensand, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by Jens-Erik Andersson — 22. juli 2021 @ 13:30

 2. Mon man kunne finde en historiker der vil forske, uvildigt, i venstrefløjens ekstravagante tildeling af forskningsmidler til – TaDaaaa – venstrefløjen?

  Jeg har svært ved at se at Danske forskningsmidler fordeles ud fra et andet synspunkt en venstrefløjens.

  Kommentar by Santor — 22. juli 2021 @ 14:34

 3. Revolutionær rød aktivisme går nu om dage ikke ud på at skabe velfærd eller retfærdighed, men går kun ud på at oprette et kommunistisk eller islamistisk vanvids-diktatur hvor 97-99% af danskerne vil blive tabere.

  Kommentar by BENT A — 22. juli 2021 @ 14:35

 4. Lad os være opmærksom på at en stille rød “revolution” allerede er begyndt. Christiansborgs flertal er ved at forandre Danmark til ukendelighed. En invasion og besættelse er i gang, ødelæggelsen af familieværdierne og borgerrettighederne skrider fremad, udhulingen af demokratiet og ytringsfriheden fortsætter, retsstaten og infrastrukturen smuldrer, og en blodig kæmpekatastrofe er ved at tårne sig op foran os.

  Kommentar by BENT A — 22. juli 2021 @ 14:41

 5. Fri os fra røde mediekvinder
  https://www.altinget.dk/artikel/lisbeth-knudsen-10-aar-efter-utoeya-hadet-og-ekstremismen-er-kun-vokset

  Kommentar by k. m. — 22. juli 2021 @ 14:48

 6. Santor — 22. juli 2021 @ 14:34

  Det var dog noget væmmeligt noget, du spørger om ;-)

  Der kunne også forskes i, hvornår skæringspunktet rammes. Hvor der er for få privat ansatte til at betale al den beskæftigelses mani, altså at betale til pseudoforskning

  Kommentar by tavsen — 22. juli 2021 @ 14:55

 7. Hvordan kan en drengerøv være “professor”?

  Kommentar by Hul igennem? — 22. juli 2021 @ 15:06

 8. Sune Haugbølle minder mig om den middelalder munk, der gav grizzly bjørnen dens latinske navn Ursus arctors horribilis, uden nogen sinde at have set en af slagsen.

  Når han engang har tilbragt et par år sammen med sine studie-objekter, på deres hjemmebane og meget langt fra turistfælderne, hvor taqyyia er deres sekundære sprog ligesom her i Vesten, så lover jeg at tage hans “forskning” alvorligt.

  Men det er så også et løfte, som det er meget nemt at aflægge, for så længe overlever Sune simpelthen ikke.

  Kommentar by Kimski — 22. juli 2021 @ 16:02

 9. Sune ligner en Signe

  Kommentar by Hagmann — 22. juli 2021 @ 16:05

 10. @ Kimski — 22. juli 2021 @ 16:02

  Præcist.

  Han kunne så starte med en valfart gennem div. islamiske kulture iført brudekjole, jeg har hørt at det engang var på mode blandt de velmenende.

  Kommentar by Santor — 22. juli 2021 @ 16:25

 11. At RUC er en venstreekstrem islamistisk rotterede er velkendt af alle. RUC producerer desuden en tsunami af kandidater i såkaldt kommunikationsrådgivning, som ikke engang jobcentrene kan finde stilling til.
  I dag er ‘kommunikationsrådgiver’ nærmest kontorbud med marxistisk certificering, med indavlet ret til at fise den af på et eller andet rådhuskontor – lige indtil pensionen.

  Kommentar by Gustav Jensen — 22. juli 2021 @ 17:08

 12. Gustav Jensen — 22. juli 2021 @ 17:08

  Som du dog kan formulere. Tak for mange herlige grin

  Kommentar by tavsen — 22. juli 2021 @ 17:44

 13. Gad vide om De lider at Tykfobi? (Forskning fra Teologisk fakultet) :-)

  Kommentar by Michael Unna — 22. juli 2021 @ 19:06

 14. Nedlæg RUC som såkaldt universitet og omdan det straks til “Roskilde Udrejse Center” til erstatning for Kærshovedgård i Jylland.
  Men omgiv det først med en voldgrav, overvågning og elektrisk hegn. Anlæg endvidere en hemmelig tunnel fra det nye RUC til Roskilde Lufthavn. Så bliver det lettere at flyve de islamiske udrejsende hjem til kamelerne i deres vemodige ørkener.
  For at få gang i sagerne, fortæller man de udrejsende, at de skal til et sted med 70 jomfruer og masser af sprut – så bliver der eddermame trængsel i den tunnel.

  Kommentar by Gustav Jensen — 22. juli 2021 @ 19:47

 15. @14 nedlæg RUC osv. jeg kan rigtigt godt lide dit forslag.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn — 22. juli 2021 @ 23:24

 16. Al forskning, som modarbejder etniske danskere og deres interesser/trivsel burde forbydes.

  Kommentar by Peter Nielsen — 23. juli 2021 @ 01:45

 17. Citat fra Politiken: “Som akademikere, forskere, og undervisere med speciale i Mellemøsten er vi solidariske med palæstinenserne i Gaza” – Solidariske med palæstinenserne i Gaza – Gosh!

  Kan I – såkaldte akademikere, forskere, og undervisere – selv høre at jeres ageren ikke drejer sig om seriøs forskning. I skamrider, egenmægtigt, vores universiteter og gør dem til arnesteder for jeres egen (private) politiske agenda – Ville I finde jer i at andre politiske grupperinger tillod sig samme fordærvede opførsel?

  NB: Gad vide hvor længe hædersmanden Bent Blüdnikow (i Tanten) får lov til at afsløre disse, i forsknings- og undervisningssammenhæng, groteske politiske forbrydere!?

  Kommentar by T. Flodur — 23. juli 2021 @ 10:24

 18. Ved en gennemgang af de mulige kandidatuddannelser på RUC er det tydeligt at Danmark ville være et lykkeligere sted hvis ca. halvdelen af dem blev nedlagt!
  RUC vil så være for lille til at overleve som universitet, og uddannelserne kunne i så fald spredes på de svageste universiteter, som så blev mere levedygtige. Det kunne være Aalborg og Syddansk!

  Kommentar by Den Nervøse — 23. juli 2021 @ 10:39

 19. De 2 eneste kandidatuddannelse som RUC vil kunne klare er:

  1) Kandidat i “Lydighedstræning for venstresnoede båthorn fra Hellerup”.
  2) Kandidat i “Anvendt islamisk Rhinotillexomani med Epitaxis”.

  Kommentar by Gustav Jensen — 23. juli 2021 @ 19:48

 20. Luk RUC. Ryd op i moradset af aktivistuddannelser på de andre universiteter.
  Luk DR.
  Væk med al mediestøtte…

  Kommentar by Jern Henrik — 28. juli 2021 @ 11:57

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper