19. august 2004

Trafikforsker Flyvbjerg revser DF og Haarder, og ønsker mere indvandring – hvorfra monstro?

Dagens kronik i Politiken er sjov på sin egen kejtede facon. Trafikforsker Bent Flyvbjerg påstår først at indvandring er et gode for Danmark, revser Dansk Folkeparti og Bertel Haarder og giver herefter nogle eksempler på fag hvor indvandring er en økonomisk nettogevinst for Danmark. Ikke et eneste af de nævnte eksempler omhandler indvandrere fra islamiske lande, hvad lige præcis er omdrejningspunktet for Dansk Folkepartis kritik og Haarders lovgivning.

Her en række citater fra kronikken, det ene mere skinger end det andet:

“Nøglen ligger i udlændingepolitikken, ikke i uddannelsespolitikken. Hvis vi skal finde de færdigheder og den arbejdskraft, som kan sikre Danmarks fremtid som højteknologisk velfærdssamfund, så skal udlændingepolitikken ændres radikalt. Udlændinge skal have lettere ved at arbejde og læse i Danmark. Desuden skal vi have en ny sprogpolitik, så Danmark med sprogene dansk og engelsk officielt bliver tosproget.

“Manglen på unge ingeniører, videnskabsfolk og iværksættere er ikke et problem, vi er alene om i Danmark. Det er fælles for de fleste rige lande… Andre steder, for eksempel i Storbritannien og Nordamerika, klarer man problemet ved hjælp af indvandring. Det gør vi ikke i Danmark. Vi har indrettet os så bagvendt, at indvandring er blevet et problem i stedet for en løsning. Det er nok den største enkeltforhindring for, at Danmark fremover fortsat kan være blandt verdens bedste, hvad angår velstand og velfærd. Det er derfor også det problem, vi må løse først.

“Når man mangler unge på ingeniørstudier og inden for naturvidenskab i Nordamerika – og det gør man – så fylder man simpelthen studiepladserne op med udlændinge. På mange uddannelser udgør udlændinge op mod halvdelen af de studerende. De er ofte indere og kinesere, som har vist sig at være særligt interesserede i hightech og videnskab. Den slags studerende skal vi have flere af i Danmark. Mange flere.

Det at forlade sit hjemland og satse på et nyt liv i et andet land er i sig selv risikovillighed og gåpåmod af højeste karat. Der sker en positiv selektion af risikovillighed alene gennem indvandringsprocessen.”

“Det gælder desuden, at amerikanske byer med en høj andel af indvandrere er byer med høj vækst. Dette skyldes ikke indvandringen alene, men også at byer med stor indvandring ofte har et tolerant miljø, og at tolerante miljøer viser sig at tiltrække individer og virksomheder, der skaber høj værditilvækst.” (Richard Floridas tvangstanke, utopisk i en dansk kontekst)

“Vi har altså hårdt brug for flere indvandrere i Danmark – ikke for at pleje vores selvopfattelse som dem, der hjælper andre, men af egoistiske, økonomiske grunde. Vi har brug for den hjælp, som indvandrerne kan give os. Og hvordan er det så, vi har det med indvandrere?”

“Jeg har arbejdet nogle år i Nordamerika, og det har slået mig, hvor anderledes stemningen er dér mellem lokale og indvandrere sammenlignet med Danmark. I Danmark gør vi langt hen ad vejen indvandrere til et socialt problem, når de krydser landegrænsen, i stedet for til et økonomisk aktiv. Desuden er der mange steder i Danmark en udpræget og ubehagelig ‘os kontra dem’-stemning, et klasseskel, som ikke mindst Dansk Folkeparti har pustet liv i.

“Det er Danmarks plads blandt verdens rigeste samfund, som står på spil, og dermed grundlaget for den velfærdsmodel, mange danskere er glade for… Hvis vi stivner i forrige århundredes fremmedfrygt og velfærdsmodel, så er slaget tabt på forhånd. Det er vores valg at træffe.

Oploadet Kl. 19:57 af — Direkte linkSkriv!

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper