31. juli 2021

Tiefenböck: Ungarn blev lagt for had af EU-lande pga. grænsehegn, Litauen hyldes nu for det samme…

Freelancejournalist Ota Tiefenböck er chefredaktør for det udmærkede Mr. East, der ofte udstiller massemediernes blinde vinkler. Her en fin kommentar fra Kontrast.dk – De europæiske værdier under forandring.

“… Lukasjenko har foreløbigt sendt omkring 1.500 migranter til Litauen, men har i sin plan glemt en vigtig ting: Nemlig at et grænsehegn ikke længere er i strid med de europæiske værdier. Et grænsehegn mod illegal migration er nemlig blevet helt legitimt, viser bl.a. et billede af EU-præsident Charles Michel (formand for Det Europæiske Råd, red.), som for nylig besøgte Litauen og blandt andet inspicerede det grænsehegn, Litauen er i fuld gang med at bygge på grænsen til Hviderusland.

Sådan har det ikke altid været. Det vil det europæiske enfant terrible, Ungarns premierminister og initiativtager til det første europæiske grænsehegn, Viktor Orbán, med sikkerhed kunne fortælle en del om. Ungarn byggede det første europæiske grænsehegn mod migration i 2015 og kom i en sand storm af kritik fra de vesteuropæiske ledere og medier.

Nogle af dem, som f.eks. den daværende østrigske premierminister Werner Faymann, sammenlignede endda Ungarn og Viktor Orbán med fascisme og tyskernes hærgen under 2. verdenskrig. Diverse NGO’er fordømte dengang Ungarn og arrangerede underskriftsindsamlinger imod hegnet, flere diverse bevægelser som Refugees Welcome så dengang dagens lys. Hvad sker der i dag? Intet!

Flere lande har i dag et grænsehegn, selv Østrig… Et grænsehegn symboliserer ikke længere xenofobi og fremmedhad, men er tværtimod et udtryk for demokrati og en del af de europæiske værdier. … De samme ledere, som efter at have kritiseret Ungarn i 2015 nu har skiftet holdning og pludselig ikke ser et grænsehegn som et problem.

(Formand Charles Michel ved Litauens Hviderusland-grænse, 5.-6. juli 2021; Fotos: Europa.EU)

(Charles Michel til præmierminister Ingrida Simonyte)

(Officielt pressefoto: PEC visits Padvarionys border crossing point, 6. juli 2021)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/120613/trackback

16 Comments »

 1. Mr. East er et rigtig godt dansk alternativt medie med gode nyheder fra østeuropa. Man kan bl.a. læse en del nyheder fra det centraleuropæiske paradis Tjekkiet, hvor indkomstskatten er 15 procent, hvor der ingen flygtninge og hættemåger er i gaderne, og hvor der ingen bandekrig er på trods af at skydevåben sælges i butikker og kan bæres lovligt bag jakken med en simpel tilladelse fra politiet, der blot kræver ren straffeattest og våbenkendskab. Generelt et oplagt bud på en asyldestination for danskere og svenskere, når vi bliver smidt ud af skandinavien inden for 30 år.

  Kommentar by Ufrivillig skatteyder — 31. juli 2021 @ 17:35

 2. HAR EU skiftet holdning til nationale grænser? Det kan der vist godt være tvivl om. Er det ikke snarere sådan at man har een holdning til de Baltiske lande, og en anden holdning til de vesteuropæiske lande. Så vidt vides er det fy-fy hvis lande som Italien, Grækenland, Spanien, Frankrig, England og Danmark osv. spærrer deres grænser for masseindvandring. Selvom det nok er den eneste måde de kan overleve på!

  Kommentar by BENT A — 31. juli 2021 @ 17:45

 3. Ja ja, Moral (på andres vegne)er godt. At ændre holdning er udmærket. Naturligvis skal grænserne markeres og gerne på en måde så man ikke længere ser en hoben af velfærds asylanter drage hærgende op gennem Europa med kaos til følge. Et kaos som de med de rigtige meninger kalder berigelse. Hurra til Ungarn med flere.

  Kommentar by NED MED ALTING — 31. juli 2021 @ 18:03

 4. Hviderusland har de senere år modtaget o 300 000 immigranter fra den gangsterstyrede on fejlslagne stat Litauen. Man møder dem overalt.– Vores vurdering er , at han vandt valget sidste år. Men tabte opbakning på sin useriøse måde at håndtere covod 19 .Folk ønskede faktisk en skrap kurs. – I Polotsk, Vitebsk, Pinsk, Gomel o.m.a. steder er der meget solid opbakning til partiet.Som den eneste tidligere sovjetrepublik er levestandarden steget konstant siden 1991.Det er nok det land ,der kører flest volvo 4 hjulstrækkere rundt i.Sundhedsvæsenet standard er som i Dk.Chancen for at overleve kræft er større.Lægerne er bare dygtige. Og udstyret med sidste nyt udstyr fra Svejts.

  Kommentar by dansker — 31. juli 2021 @ 18:34

 5. For godt et par uger siden skrev jeg om det samme, dog med den drejning, at det litauiske hegn faktisk bekræfter de velkendte EU-værdier ved at være et værn imod hadeobjektet Lukasjenkos politik, mens hegn ved andre grænser stadig er odiøse. Overtager De Grønne magten i Tyskland og åbner sluserne, vil EU jo nok ikke støtte Danmark i at opføre et lignende hegn… https://tv.frihedensstemme.dk/2021/07/14/et-hegn-er-ikke-bare-et-hegn/

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 31. juli 2021 @ 18:55

 6. For globalisterne er grænsehegn “gode” eller “onde” afhængig af hvem, som sætter dem op og hvem de skal holde ude/inde.

  Kommentar by Peter Nielsen — 31. juli 2021 @ 20:01

 7. Kommentar by dansker — 31. juli 2021 @ 18:34

  Kan vores lille familie leve hele livet i Hviderusland med engelsk som eneste sprog overfor de lokale?, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by Jens-Erik Andersson — 31. juli 2021 @ 20:03

 8. Begrebet værdier vidner om noget vedholdende og forankret, om integritet og respektfuldt, der er værd at værne om.

  Men når EU bruger begrebet “de europæiske værdier” så er det tale om, at EU foregiver forbilledlig elitisme som modsætning til den udskældte “populisme” (som også kaldes “højreekstremisme”). Men “de europæiske værdier” er ren fup og fidus, for de eksisterer politisk set slet ikke på den måde, som de europæiske politikere gerne vil jonglere med dem.

  Så derfor kommer “de europæiske værdier” til at betyde hvad som helst alt efter, hvad der er politisk opportunt. Det er ikke kønt at se på.

  Kommentar by traveler — 31. juli 2021 @ 21:12

 9. En af vanvidsrepræsentanterne fra Menap-elskende EU. Jeg er sikker på, at de mennesker om 80-100 år, vil fremstå i historien, som vi husker visse mennesker fra 30-40’erne, der var tæt på at knuse Europa.

  Kommentar by Revser — 1. august 2021 @ 03:21

 10. Gør grænsehegnet elektrisk og lad Charles Michel afprøve om det virker.
  EU elsker Tyrkiets eksport af muslimer til EU, men hader Belarus’s. Er EU tosserne mere bange for Erdogal end for Lukasjenkp?
  EU er et skizofrent galehus styret af blinde og døve åndspygmæer, finansgnomer og banksvin.

  Kommentar by Gustav Jensen — 1. august 2021 @ 09:16

 11. Vedr. 2. billede
  Charles Michel is a Belgian politician serving as President of the European Council since 2019 -wikipedia

  Kommentar by Nielsen — 1. august 2021 @ 11:17

 12. Jeg er led og ked af de Europæiske ledere, de bruger venstrefløjens våben – Udskamning! Det er på tide at konfronterer dem, som er kommet med de voldsomme udskamninger, med deres egne udtalelser og det både på Europæisk plan og på Dansk plan! Hvem husker ikke at P.C. Mattiasen og Eyvind Vesselbo blev voldsomt udskammet for de fremskrivninger af antallet af indvandere i Danmark, de kom med for omkring 20-25 år siden? Fremskrivninger og prognoser der viste sig st ramme overraskende nøjagtigt. Ingen journalister tør i dag konfronterer udskammerne, fordi journalisterne selv var blandt dem! I virkeligheden en kojonagtig tendentiøs journaliststand!

  Kommentar by Den Nervøse — 1. august 2021 @ 11:53

 13. @6 Peter Nielsen kl.20.01 ……Gode og onde grænsebyen….lol, lol det kan der være noget om.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 1. august 2021 @ 12:24

 14. – Nielsen

  ?

  Kommentar by Kim Møller — 1. august 2021 @ 16:08

 15. Charles Michel er kun i Litauen for at sikre muslimernes uhindrede adgang til de tyske og svenske socialkontorer – det er helt hen i hegnet.
  Better islamofobia than islamofuckia.

  Kommentar by Gustav Jensen — 2. august 2021 @ 08:41

 16. Hvor man dog bare hader det forræderiske fascistiske monster EU, engang startet for at beskytte kontinentet, i dag selve årsagen til alle ulykkerne. Når selv Enhedslisten flirter med unionen, så ved man hvor slemt det står til.

  Kommentar by LarsB — 2. august 2021 @ 18:19

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper