3. august 2021

Marianne Stidsen om kultursociologi: “Alle var temmelig langt ude på det venstreradikale overdrev.”

Interessant portræt af Marianne Stidsen, som understreger, at det kræver en særlig støbning at stå imod den universitære venstrefløj. De fleste holder kæft, retter ind og reproducerer problemet. Hun er for Dagbladet Information, hvad Mørk er for Twitter-feministerne, og kampen foregår på alle niveauer. Sidste år bragte avisen eksempelvis en ‘brevkasse’, hvor en læser spurgte, hvorvidt det var en borgerpligt at forholde sig til Stidsens idioti. Anna von Sperling beroligede læseren på avisens vegne, at Stidsens ytringer blot var krusninger, der ikke kunne stoppe udviklingen. Hun er datter af journalist Vibeke Sperling, der med henvisning til RAF-terror, pointerede at den danske venstrefløj nu måtte give ’startskuddet til åbning af fronten’. Blodrød ideologi i en ny indpakning.

Interview med lektor Marianne Stidsen i Weekendavisen – Skriget (ved Poul Pilgaard Johnsen).

“Marianne Stidsen forlod Herning med en HF-eksamen… Faget var kultursociologi i København, og det gik galt lige fra begyndelsen.

Alle var temmelig langt ude på det venstreradikale overdrev. Hvis faget sociologi altid havde gået for at være ultrasocialistisk, kunne man snildt lægge 75 procent til, hvis man skulle give en karakteristik af lillesøsterfaget. Jeg havde ikke spor lyst til at blive indrulleret i dette klistrede, altgennemtrængende fællesskab, hvor selv den mindste lille flig af én skulle kværnes igennem den fælles ideologiske gruppemølle.’

Hverken hos sine medstuderende eller lærerne var Marianne Stidsen i kridthuset. Det kulminerede, da de skulle lave deres første større projekt:

Det var ikke, fordi jeg partout ikke ville arbejde sammen med nogen. Der var bare ikke nogen, der ville arbejde sammen med mig om det projekt om punkkultur, jeg havde udtænkt. … ingen af lærerne på faget ville være min vejleder.’

Til sidst var der dog en lærer, der blev tvunget til det, fordi Marianne Stidsen blev ved med at insistere på, at der ikke stod noget i reglerne om, at det var forbudt at lave projekter på egen hånd.

‘Men hvad hjalp det at have reglerne på sin side, når den lærer, der var sat til at vejlede, simpelthen var som sunket i jorden? Som kronen på værket blev jeg kaldt op til den øverstkommanderende på instituttet og fik at vide, at jeg jo måtte forstå, at når vi kom ind ad døren, var mange af os så ideologisk afsporede, at vi først måtte rettes ind, før man kunne ’slække på tøjlerne’. Det var faktisk det udtryk, der blev brugt. Mit første møde med universitetet var kort sagt en afsindig stor skuffelse. Slet ikke som jeg havde forestillet mig og drømt om, med højt til loftet og vigtige diskussioner fra morgen til aften.’ …

Hjemkommet fra USA skiftede Marianne Stidsen fra kultursociologi til litteraturvidenskab, og her gik det bedre:

Også det studie var munkemarxistisk, men…’

Venner, som hun havde haft i 30 år, forsvandt i takt med skærpelsen af hendes tone i den offentlige debat.”

(Dagbladet Information, 23. maj 2020,: Er det en borgerpligt at forstå Marianne Stidsen?)

“Det er også mit eget pædagogiske ideal, for nu ikke at sige min livsfilosofi. Vi kan kalde det unsafetyisme som en omvending af det begreb – safetyisme – der er blevet en samlebetegnelse for alle de woke social justice-bevægelser, der tegner nutidens samfund, og som jeg har sat mig for at kritisere.” (Marianne Stidsen)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/120686/trackback

23 Comments »

 1. Kvinder ødelægger Danmark, bid for bid, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by Jens-Erik Andersson — 3. august 2021 @ 14:53

 2. Fantastisk, man kan stadig opleve genialiteter fra folk på venstrefløjen:

  “hun opfandt et ord for matriarkalsk socialisme: mazisme.”

  Jeg forstår godt at hun er blevet upopulær blandt sine egne, når hun på denne vis kan spidde dem.

  Kommentar by Allan — 3. august 2021 @ 16:02

 3. DE NYOPVÅGNEDE KVINDERS UVIDENHED, IDIOTI OG FANATISME har nået et uhyggeligt omfang. Og deres gennemslagskraft i partierne, medierne og rundt omkring er uhyggelig.

  Hjernevaskede, historieløse, tåbelige og navlepillende som de er, kan kommunister og andre bagmænd spænde dem for enhver vogn, fra afrikanisering og folkeudskiftning til klima-hysteri, co2 nonsens, statsterror mod familier og favorisering og forkælelse af tilvandrende fjender og kriminelle.

  Men mange mænd er også selvmorderisk tåbelige. De accepterer at overlade magten til unormale, rabiate, ekstreme og mandsfjendske kvinder der ønsker at oprette en rødsort BIG MOTHER STAT, en afrikansk og arabisk stat hvor den danske/vestlige kultur er udslettet, hvor danske mænd er gjort til slaver, trælle og 5. klasses borgere, og hvor danskernes familier, børn og unge er udleveret til undertrykkelse, fordrivelse eller udryddelse.

  Er det alt for hårde ord? Så se til Sverige som nu er et land i frit fald.

  Kommentar by BENT A — 3. august 2021 @ 16:04

 4. Marianne S., Eva Selsing og IES m.fl. er så de behagelige eksempler som viser at det heldigvis ikke er alle kvinder som har ladet sig smitte af den rødfascistiske galskab.

  Kommentar by BENT A — 3. august 2021 @ 16:13

 5. Marianne S er formentlig for anstændig til at hun vil gøre det rigtige.

  Hun burde støtter partier der ønsker en kontra kultur imod det her.

  Kommentar by KineserSnot — 3. august 2021 @ 16:15

 6. Kommentar by BENT A — 3. august 2021 @ 16:04

  Hvem giver kvinderne disse tanker og manifisteret dem i film, tv, musik, litteratur, undervisning og offentlige institutioner og lovgivningen?

  Hvem råber Holocaust og Nazisme hvergang man vil gøre tiltag imod den her undergravende adfærd.

  Hvem står bag kritisk teori, cultural studies, post-modernisme osv.?

  Hvis du vil vide mere så få fat i bogen “Culture of Critique”

  Kommentar by KineserSnot — 3. august 2021 @ 16:21

 7. Kommentar by BENT A — 3. august 2021 @ 16:04

  Hven sørger for at kvinder bliver sat op på en piedestal som en slags demokratiske helte, der sørger for at mænd ikke er patriarkater?

  Kommentar by KineserSnot — 3. august 2021 @ 16:22

 8. Hvis jeg var diktator ville snakke-føle-fag som sociologi blive nedlagt og kandidaterne fra disse vrøvlefag frataget deres titler, så de officielt aldrig havde gennemført en udannelse over gymnasieniveau.

  Kommentar by Træt — 3. august 2021 @ 17:20

 9. Sådan var det desværre mange steder i halvfjerdserne. Trykket fra de venstreorienterede,som Erhard Jakobsen talte meget om. Var ikke en fis i en hornlygte,som folk som Jesper Klein forsøgte (med held) at indgyde os. Stort set alt i DR var med socialistisk slagside. Marx og andre venstrefløjsideologer var højt besungne og der var nærmest ingen konservative,som ikke på et eller andet plan blev sammenlignet med nazister.

  Kommentar by Nielsen — 3. august 2021 @ 17:22

 10. Hvor’n fa’en kan en datter af en journalist som Vibeke Sperling mase sig frem til en skyhøj gage på bekostning af forældre til gymnasieelever?

  Kommentar by Nielsen — 3. august 2021 @ 17:35

 11. Opmærksomheden bør rettes mod det faktum at det problem Marianne Stidsen beskriver ikke er fra sidste år men allerede var aktuelt i midten af firserne.

  Og, det er det samme, moské en hel del værre, som Vi skal trækkes med i dagens Danmark. Alle studerende blev tvunget, truet eller hypnotiseret til at “se tingene” fra et udpræget terroristisk rødt synspunkt. Det er det Vi skal knække og fjerne fra Vores umiddelbare nærhed for det er absolut dræbende.

  Kommentar by Santor — 3. august 2021 @ 18:12

 12. Den yderste venstrefløj er en sekt på linie med Jehovas Vidner. Følger man ikke sektens regler og normer, udstødes man og alle vender en ryggen.

  Kommentar by Revser — 3. august 2021 @ 20:33

 13. KineserSnot — 3. august 2021 @ 16:21 skrev:

  “Hvis du vil vide mere så få fat i bogen “Culture of Critique””

  Jeg kan absolut tilslutte mig denne anbefaling. Bogen indeholder faktisk så mange ubekvemme sandheder, at den blev fjernet fra Amazon.

  Kommentar by Peter Nielsen — 3. august 2021 @ 22:16

 14. Vedr. de tre antisemitiske bøger Culture of Critique af jødehaderen, antisemitten, den hvide supremacist Kevin B. MacDonald:

  Daniel Kriegman, an evolutionary psychologist, produced a 50-page analysis criticizing MacDonald’s work as “pseudo-scientific theorizing.” He wrote that MacDonald “believes his own nonsense.” Kriegman remarked in an email, “MacDonald is not the first person to avoid the narcissistic injury of having his ideas rejected by concluding that there was a conspiracy against him rather than becoming aware of the substandard nature [as evidenced in his trilogy] of his thinking.”

  A history professor at MacDonald’s university, Don Schwarz, called MacDonald’s claims about Jewish history “unsupportable.” Philosophy Professor Warren Weinstein said that MacDonald’s work was not science at all, but “something else, masquerading as science”: and that “It is in the great tradition of Nazi and Stalinist science which clearly and scientifically proved that their respective insanities were objectively true and defensible.”

  John Hartung, the former associate editor of the Journal of Neurosurgical Anesthesiology and an associate professor of anesthesiology at the State University of New York, said that MacDonald’s The Culture of Critique was “quite disturbing, seriously misinformed about evolutionary genetics, and suffering from a huge blind spot about the nature of Christianity.”

  In a 2000 review in the journal Shofar, reviewer Jefferson A. Singer wrote that he considered the book to be “written out of a deep and destructive hatred for Jews,” and questioned the editorial policy of the books’ publisher, Praeger, in “bringing a book of such dubious scientific merit to a larger audience and in giving it an air of legitimacy it does not deserve,” forbyd jødehad, antisemitisme og forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by Jens-Erik Andersson — 3. august 2021 @ 22:56

 15. Man kan sige meget om det Marianne Stidsen skriver, men uanset hvordan man vender og drejer det, så er der ikke højt til loftet på danske universiteter! Der er i alle tilfælde ikke en videnskabelig tilgang til tingene! Man kunne også vende spørgsmålet lidt, ville de danskere, der betaler for gildet betale, hvis de vidste hvad der foregik?
  Universiteterne dækker sig unde, at den frie forskning er truet, fordi politikere blander sig, bare fordi politikerne gør dem opmærksom på at de skal opfylde kriterierne for meningernes mangfoldighed! Alle som har øjne i hovedet kan se, at de vi overværer på humaniora, er stort set det samme, som vi så på Tvin Skolernes fællesmøder. Det er når venstrefløjen kipper over i diktatur og ren Stalinisme!

  Kommentar by Den Nervøse — 4. august 2021 @ 05:02

 16. Synd og skam, hvis Uriasposten skal synke helt ned og drukne i antisemitismens og jødehadets sorteste dynd på nettet, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by Jens-Erik Andersson — 4. august 2021 @ 08:47

 17. Som teenager abonnerede jeg på Information (dengang Danmarks største skoleblad). Da marxismen blev dominerende, sagde jeg mit abonnement op.

  Jeg begyndte på sociologi. Min daværende kæreste læste også sociologi. Hun stratede et par år før mig og hun havde forladt ruskurset sammen med en anden, der også havde fået nok. De skred i en rekvireret taxa med beskyldningerne haglende ned over sig for at være klasseforrædere.
  (I parentes bemærket havde min kærestes far i sin tid startet en lokalafdeling af Slagteriarbejdernes fagforening:-).

  Jeg kan huske hun fortalte, at den øverstkommanderende på Sociologisk Instituttet, Kurt Ågård, på ruskurset pralede med, at han til en fest havde brækket sig ud over altanen. Hans studenterpolitiske meritter var af samme art so to speak. Marxisterne der regerede på sociologi ville udrydde deres modstandere givetvis også fysisk. Det var vi et mindretal, der indså. Vi blev derfor kaldt “højrejuntaen” og vi blev ved flere lejligheder lovet tæsk. Det blev dog, såvidt jeg ved ved, truslerne. På Kultursociologi var det endnu værre, hørte jeg fra venner dér, som også. Kurt Ågård blev som flere af de andre studenterforbrydere professor på RUC, men han døde for nogle år siden vistnok af kræft. RIP. Han ligger i eller i nærheden af Det Røde Hav på Vestre Kirkegård*.

  *Det Røde Hav
  Omkring søen på Vestre Kirkegård (ofte kaldet for Det Røde Hav) ligger en række fremtrædenden politikere for arbejderbevægelsen og andre kulturpersonligheder. Her ligger bl.a. begravet Louis Pio, der var stifter for socialdemokratiet. Han døde i USA, men hans legeme blev hentet til Danmark.
  Andre kendte socialdemokrater er bl.a. H.C. Hansen, Jens Otto Krag, Hans Hedtoft, Per Hækkerup, Anker Jørgensen, Buhl, Thorvald Stauning og andre. (kulturensvenner.dk/vestre-kirkegaard)

  Kommentar by Amad — 4. august 2021 @ 09:57

 18. At 16:

  Selv i døden er de røde flokdyr.

  Kommentar by Bastardo — 4. august 2021 @ 10:27

 19. Kommentar by Peter Nielsen — 3. august 2021 @ 22:16

  Saxo har den.

  Kommentar by KineserSnot — 4. august 2021 @ 11:54

 20. STOP.JERES.ANTISEMITISME, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by Jens-Erik Andersson — 4. august 2021 @ 12:31

 21. Sperling er aldeles uspiselig, det er en såkaldt skidtfisk der i stedet bruges til fiskemel.

  Kommentar by bjarne binee — 4. august 2021 @ 19:12

 22. KineserSnot — 4. august 2021 @ 11:54:

  Cool. Læg mærke til den fuldstændig hysteriske reaktion fra Jens-Erik Andersson, som kommer HVER eneste gang nogen nævner det mindste kritiske om dem samtidig med at han åbent erkender sig had til muslimer.

  Der kan næppe længere være meget tvivl om, at han arbejder for zionisterne.

  Kommentar by Peter Nielsen — 4. august 2021 @ 19:15

 23. Jens-Erik Andersson — 3. august 2021 @ 22:56:

  Den citerede fuldstændig hysteriske reaktion bekræfter jo kun, at MacDonald er lige over målet.

  Kommentar by Peter Nielsen — 4. august 2021 @ 19:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper