11. august 2021

Sørine Gotfredsen: “… der er brug for en stoisk maskulinitet som modvægt til vor tids feminisering”

Gennemsnitsmanden ‘græder stadig mindre end kvinder’, skrev Sarah Iben Almbjerg problematiserende i mandagens Berlingske, og pointerede, at ‘det mandlige kønshormon, testosteron, hæmmer gråd’. Solid kommentar af Sørine Gotfredsen i dagens Berlingske – Den grædende mand er ikke et godt tegn.

Gråd er barnets spontane reaktion, når verden føles overvældende, og gråd er forbundet med afmagt. Derfor lærer man som voksen at bremse sine tårer, da det er anmassende og næsten lidt hensynsløst at græde for øjnene af andre.

Hvad de end siger, er det ikke tegn på maskulin styrke jævnligt at bryde ud i gråd. Det er snarere tegn på en kultur, hvor manderollen har mistet stamina og karakter, og man kan finde gode råd hos den canadiske psykolog, Jordan B. Peterson, der i sin bog ’12 regler for livet’ opfordrer til at rette ryggen og inddæmme sin sårbarhed. Fordi man i længden bliver stærkere af det. Han skriver: ‘At rette ryggen er det samme som at acceptere livets tyngende ansvar med vidtåbne øjne. Det betyder, at man positivt beslutter sig for at transformere potentialernes kaos til en håndterbar og reel orden. Det betyder, at man må bære den byrde, det er at være bevidst om egen sårbarhed, og at man accepterer afslutningen på barndommens paradis …’

Med det spontane følelsesmenneske som ideal er vi i færd med at fastholde dette ‘barndommens paradis’

… Kald mig bare reaktionær. Jeg tror ikke, at det ideal gavner et samfund, hvor den grædende bløde mand for det første næppe i længden vil fascinere ret mange kvinder, og hvor der er brug for en stoisk maskulinitet som modvægt til vor tids feminisering af alt lige fra folkekirken til fodboldlandsholdet.

Vores kultur er for alvor nået til grådens rand, til individets selvudlevering, og det er en illusion at tro, at det blot er tegn på styrke. Vi græder naturligvis alle af og til, kvinder som mænd, men når andre kigger, bør man som det første beslutte sig til at rette ryggen. For man spreder styrke ved selv at være kontrolleret og stærk. Og omvendt. Man appellerer til endnu flere afmægtige tårer, når man mister sin selvbeherskelse og græder.

Oploadet Kl. 02:27 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/120924/trackback

22 Comments »

 1. Ja, de fleste kvinder er nok mest tiltrukket af mænd, som viser styrke, mod og lederskab, ikke svaghed og sårbarhed.

  Vestens krise er nok også i høj grad et resultat af mangel på stærke, maskuline mænd, som tør sige og gøre det rigtige, selvom det er upopulært.

  Kommentar by Peter Nielsen — 11. august 2021 @ 03:07

 2. Der er i allerhøjeste grad brug for et oprør mod den åndløse feminisme som i både Norge, Sverige og Danmark, England og hele EU har vist sig at kunne virke som en ALTØDELÆGGENDE kraft. Fordi den gør alt til vås, vrøvl, løgn, navlepilleri og kortsynet idioti.

  Nutidens nyopvågnede feminisme fører til had og hetz mod mænd, og til organiseret og systematisk nedbrydning af familierne, lov og orden, frihed og sikkerhed. Feminisme og civilisation er hinandens modsætninger. Hvor feminismen går frem, følger barbari, tyranni og kollektiv sindssyge med.

  Bemærk hvor ynkelige og latterlige feminiserede mænd oftest er. Intet samfund, ingen kultur, ingen nation kan bestå, hvis disse kagekoner, halvkvinder og tøsedrenge bliver de toneangivende i samfundet.

  Pt. har kvinde-radioen, der kalder sig DR, en slags evighedsprogrammer der hetzer mænd og udstiller dem som tarvelige, værdiløse og overflødige. Det handler om “Mænd der knækker” og bryder sammen, mænd der er tarvelige, underlødige, ubegavede, sølle og latterlige og som ikke forstår at opføre sig ordentligt. I modsætning til de stolte, kloge og fejlfri kvinder.

  DR er blevet til kvindesnak, kvindesnak og atter kvindesnak. Oveni endeløst vrøvl om berigelse, integration, co2, EU, fjerne landes problemer og Danmark som forbillede for hele verden.

  Feminisme er lig med kommunisme, pladderhumanisme, økonomiske amokløb og enorme ødelæggelser.

  Få km fra København ser vi nu hvordan feminisme på få år har omskabt et af verdens bedste, rigeste og fredeligste samfund til en jungle, fattiggård og terror-stat.

  Kommentar by BENT A — 11. august 2021 @ 03:25

 3. Enig, jeg bryder mig heller ikke om tudende mænd!
  Vi ser et samfund med kontroltab, folk tuder offentligt, og så æder de sig ihjel! De er fede og dovne. Der er brug for en maskulin renæssance, styrke og kontrol!
  Jeg vil hilse stoicismens genkomst velkommen!

  Kommentar by Den Nervøse — 11. august 2021 @ 03:33

 4. Diskussionen om den grædende mand blev udløst af, at Viktor Axelsen brød grædende sammen foran rullende kameraer på en måske lidt ucharmerende måde, da han vandt OL.

  At han burde beherske sig af hensyn til tiden behov for den stoiske maskulinitet har næppe været noget, som han overhovedet har tænkt på i dette afgørende sportshistoriske moment.

  Hans rationale er ligetil: Han har sin kvinde og har ingen ambitioner om at være en maskulin rockstjerne omgivet af sukkende og dånende kvinder og kan være så pisseligeglad med, om folk ikke bryder sig om, at han græder som pisket – ikke en emotionel kvindelig hverdagståre – men fordi han når sit livs højdepunkt efter årevis med hård træning og afsavn.

  Kommentar by traveler — 11. august 2021 @ 06:08

 5. https://www.bt.dk/samfund/flere-sager-i-storbritannien-rapport-opruller-pakistaneres-misbrug-af-hvide-piger

  Kommentar by P — 11. august 2021 @ 06:37

 6. “‘At rette ryggen er det samme som at acceptere livets tyngende ansvar med vidtåbne øjne. ”
  Præcist udtrykt.
  Alle disse kvinder af begge køn er jo små børn der nægter at acceptere og påtage sig livets ansvar.

  Kommentar by Danskeren — 11. august 2021 @ 06:59

 7. Det er for drenge det er for piger.
  Alting koster som vi siger.

  Det hænder jeg ser Sørine Gotfredsen i dagligdagen, når jeg er ude at handle og sådan Jeg har endda købt en eller et par stykker aviser for at se fortsættelser på artikler hun skrev jeg synes lød interessante.

  Kort fortalt var der gået testetoron i den sidste forår, internet, betalingskort, bank stopper brug af kort. Nyt kort må skaffes. Diverse firmaer hævder jeg er abonnent, jeg går i bank udfylder blanketter og betaler.
  Søger at få ophævet abonnement hvilket indtil videre er umuligt.
  Opsiger kirketjenerfagforeningen for at søge nogenlunde lighed på kontoen.
  Forholdsvis ny mobiltelefon gået ned.
  Ellers går det vel.

  Kommentar by Peter Buch — 11. august 2021 @ 07:23

 8. Ja tiden er til at græde over med alt det LGBT :-) :-) :-) :-).
  You Jane …me ladyboy… :-) :-) :-).

  Kommentar by Michael Unna — 11. august 2021 @ 07:54

 9. Jeg har ikke noget imod, at en mandlig kammerat niver en tåre, når problemerne er store. Det gør ham ikke mindre mand i min verden og jeg kan også stikke ham et knus og nogle opløftende ord. “Du er god nok min ven, og husk, at jeg er her”.
  Det store problem er, at man nu ikke er en ordentlig mand, hvis ikke man tuder konstant eller konverterer store følelser til gråd. Sådan er jeg ikke, og bliver det nok aldrig.
  Men det hele handler vel om, at nogle mennesker ønsker at lade køn flyde sammen og ja, opfinde en masse nye køn.

  Kommentar by Jeppe — 11. august 2021 @ 09:03

 10. Vestlige mænds testosteronniveau er faldet ca 25-30 over den sidste generation. Se selv undersøgelser udført på center for reproduktion på Rigshospitalet. Mænd bliver BIOLOGISK feminiseret. Udviklingen er en del af folkemordet på europæere. Kemikalier der sænker testosteronniveauet bliver promoveret, desuden er der nok også psykosociale årsager til faldet. F. Eks. At kvinder klæder sig tøj der giver anledning til seksuel aversion.

  Kommentar by John Sorensen — 11. august 2021 @ 09:53

 11. *25-30 procent

  Kommentar by John Sorensen — 11. august 2021 @ 09:53

 12. Feminister er indirekte terrorister.

  Journalister er indirekte terrorister.

  Politikere er indirekte terrorister.

  Skilsmisse-kvinder kan være indirekte og direkte terrorister.

  Kvinder med bureaukratisk eller politisk magt kan være direkte terrorister.

  Feminiserede mænd er feminismens medløbere, slaskedukker og korrumperede lakajer.

  Kommentar by BENT A — 11. august 2021 @ 10:09

 13. Drenge idag bliver passer af kvinder i børnehave, nok efterhånden flest lærer der er kvinder, solomødre, o.s.v, drenge får ikke lov til at være drenge. Vi får en flok tudehoveder istedet.
  Helt ening med Sørine Gotfredsen.

  Kommentar by IES — 11. august 2021 @ 10:36

 14. Stoisk mandighed kommer ikke gennem villethed, men gennem selvberoenhed, livsduelighed – og deraf følgende hævd og sindsro.

  Vi står foran en proces. Det du’r ikke at efterligne idealet.

  Og så, Sørine: Hvad med om kvinderne understøttede det mandsideal, de påstår, de ønsker sig, gennem tydelige præferencer? Jeg ser de fertile kvinder især få deres børn med holdningsløse og hjælpeløse venstrefløjsfiduser. Der til gengæld får flere kuld børn, og dermed optager de fertile kvinders livmødre. Skal mænd ignorere, at de bliver sporet til at gå i Venstrefløjens retning? Med barnløshed og isolation som overhængende konsekvens. Efterspørgslen påvirker udbuddet. Der er flere traditionelle mænd, end der er kvinder til. Ikke?

  Så er problemet egentlig især mænd? Eller kan kvinder tilvælge at løfte en del af ansvaret for det klima, de beder mænd blive mere mænd i?

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 11. august 2021 @ 12:01

 15. # JOHN SORENSEN 09.53: Du har ihvertfald ret i at et folkemord ser ud til at være under opsejling. Og i en vis forstand er det allerede godt i gang, omend endnu mest i det skjulte. Men nogen vil helst vide så lidt som muligt. De afviser på forhånd at modtage oplysninger og viden om hvad der foregår bag kulisserne og den søde politiker-snak. Derfor tror de på diverse myter, og afviser f.eks. store mængder af nye oplysninger om vacciner m.m. Det er for dem kun konspirations-teorier m.m., selvom det er nogle af verdens førende virologer som oplyser om tingene. Selv Michael Yeadon fra Pfizer vil de ikke høre på. De minder om folk der forfulgte og myrdede dem som fandt frem til at jorden flyver rundt om solen.

  Kommentar by BENT A — 11. august 2021 @ 15:05

 16. 15:05 Ordren er gået ud til etablissementet, at de skal slå folk ihjel med disse genterapier, og så gør de selvfølgelig det, og dem der ikke medvirker, siger ingenting, da de er en del af kabalen

  Hvor mange ansatte har vi i den sataniske stat?, kan snart ikke huske det ..

  Kommentar by Svend — 11. august 2021 @ 15:37

 17. 15:37 Dog kan jeg huske, at det stort set er kvindernes virksomhed, den der stat. Vist nok nærmest udelukkende kvinder, som arbejder i de der offentlige forvaltninger

  Kommentar by Svend — 11. august 2021 @ 15:39

 18. Kan huske en parodi på Anne Linnets – Shit og Jaloux (eller hvad de nu hed)- “Smuk og dejlig” . Den var i Radion for mange årtier tid siden, men den fik mig til at hulke af grin. Musikken må i lige huske, og se om I kan få til at passe til ordene. Nogenlunde således:-

  Jeg gik ned til byen for at kigge efter dig. Pludselig stod du der i mængden og smilede til mig…Ja alle folk kan se det straks. Du er så blød og slatten. Dine øjne skinner. Du må hellere passe på. Passe på at ilden i dig ikke bliver tændt. vi kunne måske begge to blive forbrændt. …Alle folk kan se det straks…etc

  Du er lidt forvirret. Siger du og leer. Smiler lidt vemodigt på mig, når du spørg mig, -hvad er det der skeeer. Men der sker jo ik en skid, for du er så blød og slatten. Du kigger lige nedad, tag og kig den anden vej.:-) :-) :-). Nej det er ikke let for Du er så blød og slatten etc etc etc.

  //(Og så imod slutningen) hvor solo til koret…er // Det er ikke let. Det er ikke let. :-) :-) :-) :-)

  Kommentar by Michael Unna — 11. august 2021 @ 16:03

 19. Haha, ligegyldigheder i klovneverdenen.

  Kommentar by Maestro — 11. august 2021 @ 16:19

 20. Teksten på billedet er fin, jeg har gjort den bedre:
  A harmless man is not a good man. A good man is a dangerous man who has his dangerous skills under control.
  På dansk:
  En harmløs mand er ikke nogen god mand. En god mand er en farlig mand, der har sine faretruende færdigheder under kontrol.
  Hjælp med at gøre sætningen populær. Vi trænger til farlige mænd, der vil rydde op i sumpen.

  Kommentar by Tommy Jørgart — 11. august 2021 @ 21:28

 21. Det er naturligvis ingen tilfældighed at såvel feminismen som materialismen, hedonismen, promoveringen af homofili en, indvandringen og marxismen etc. har samme ophav.

  – Hint, “Karl Marx” blev født “Moses Mordecai Levy”…

  Kommentar by Jens Jensen — 12. august 2021 @ 11:09

 22. Jens Jensen — 12. august 2021 @ 11:09: Oy Vey!

  Kommentar by Peter Nielsen — 12. august 2021 @ 20:42

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper