14. februar 2010

Anders ‘Anden’ Matthesen: “Jeg elsker mit land. Jeg elsker mit flag. Og den er ikke længere.”

Anders ‘Anden’ Matthesens 2008-show udkom fornyligt på DVD. Herunder lidt fra Anders Matthesen… vender tilbage.

“Jeg er så pissetræt, at jeg skal gå rundt på listetå, fordi jeg født som hvid. Det er altså ikke noget som jeg selv har valgt. Jeg er supertræt af, at jeg skal have dårlig samvittighed over en farve. Jeg er blevet hvid, bevares, jeg har ikke selv valgt det, og det er jo en fucking farve. Vi har forskellige farver alle sammen, og hvad så. Vi er vel mennesker alligevel. Men jeg har ikke de samme rettigheder, jeg må ikke sige de samme ting, fordi jeg er hvid – så skal jeg holde lidt igen – gu’ fanden vil jeg ej. Hvis du er en sort mand, så må du gerne rejse dig, og stille dig op på bordet, og sige ‘I am black, and I am proud’. Det er der ingen der tager anstød af – tværtimod, så sidder alle de hvide og klapper i hænderne: ’sådan skal det lyde – rigtigt flot, ja, op og dans, sådan skal det være, slå på tromme -selvforståelse er rigtigt flot’.

Men hvis jeg nu gik ind og startede mit show med ‘God aften – jeg er stolt af at være hvid’, så har det lidt en anden klang over sig. Men hvorfor? Jeg har ikke sagt, jeg synes jeg var hævet over andre. Jeg er altså nu, bare nu engang tilfældigvis ved fødslen gået hen og blevet hvid. Skal jeg så skamme mig resten af livet, eller må jeg også have lov til at være stolt af hvad fanden jeg er? Jeg har haft akne i krydderen siden jeg var atten år, nu er jeg omsider ved at være hvid – må jeg have lov at fejre det. Må jeg lige være her. Jeg er psyko-træt af, at jeg skal have dårlig samvittighed over noget jeg ikke har gjort. Mit eget Dannebrogsflag har fået et dårligt ry rundt om i verden, sikkert på grund af de der Muhammedtegninger. Jeg vil skide på de der Muhammedtegninger, jeg synes de var latterlige, men du må godt brænde mit flag – jeg er pisseligeglad, jeg har et nyt lige her – vupti. Brænd det – super, men du får ikke mig til at lægge flaget fra mig. Jeg vil skide på, at du tror jeg sympatiserer – fuck hvad du tror, jeg ved hvad jeg mener. Så jeg er ikke sådan en af de der svagpissere, der lægger mit flag på hylden, og finder det frem når vi vinder EM i fodbold – uha, så bliver der ballade, så må det ind under sengen. Ikke mig. Jeg går med rød/hvide farver hver eneste dag et eller andet sted på kroppen, og hvis i ikke tror mig kan i komme op og pille det her af.

Det er ikke noget folk plejer at klappe af – folk plejer at blive forskrækket. Er han nazist?, fordi jeg står heroppe, og siger jeg godt kan lide et land, jeg kan godt lide at være dansker. Jeg kan godt lide mit flag – det er ikke på mode at sige det. Og folk siger – hvad kan det være du mener? Præcis hvad jeg siger: jeg elsker mit land. Jeg elsker mit flag. Og den er ikke længere.

Via 180 Grader.

Oploadet Kl. 23:53 af Kim Møller — Direkte link36 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/12115/trackback

36 Comments »

 1. “Jeg har haft akne i krydderen siden jeg var atten år, nu er jeg omsider ved at være hvid – må jeg have lov at fejre det. Må jeg lige være her.”

  Storartet.

  Kommentar by Knute — 15. februar 2010 @ 02:52

 2. Hvis han virkelig har det sådan, så siger det næsten noget mere interessant om de mennesker han omgås, hans generation eller hvad ved jeg. Minder mig lidt om de “mænd”, hvis mandighed er så anfægtet at de er nødt til at overkompensere hele tiden.

  Kommentar by wied — 15. februar 2010 @ 03:06

 3. Matthesens udsagn kan læses som en undren over den kollektive skam, der er skabt af venstrefløjen/godhedsindustrien: Disse har i dén grad iscenesat og italesat hele Vesten som ond (vi er jo kapitalister/imperialister), og ulandene som de uskyldige ofre (og dermed pr. definition gode).

  Og da Vesten (endnu) overvejende bebos af hvide mennesker, ja, så disse hvide dermed også onde… Derfor skal vi skamme os !!

  Kommentar by Gert Madsen — 15. februar 2010 @ 05:47

 4. @ Wied

  Det siger netop en hel masse om de mennesker han omgås.

  Jeg er gennem een bestemt dansk celebrity bekendt med en del fra den danske medie- og performance kunst verden, altså skuespillere, komikere, journalister og nogle musikere. De er alle som een helt eensrettede, altså ikke med nogen materiel politiske sammenhængende opfattelse, men en hel masse anti-teser; Regering, borgerlighed, minimalstat, skattestop, udlændingpolitik og ikke mindst DF.

  Det bekræfter de hinanden I når de mødes hos deres revisior for at få saneret deres personlige virksomhedsordning og tunet deres skattestunts, når de sammen står beskyttet bag dørmænd på barer med elitær selektionspolitik og sipper Dom Perignon, når de sammen er på 3 dages tour de force druk i Roskilde Festivals hedengange Tuborg Zone (et free for all druk, musik, mad område backstage specielt for kunstere og ikke mindst cirka 200-250 journalister og ret og kravl fra DR og TV2) samt når de er på ekslusiv-ferier (nogle på DR’s regning) i Avoriaz.

  Med andre ord, folk der bor på Frederiksberg, Øbro, den pæne del af bryggen og i Frederiksstaden men stemmer mere indvandrerballade i Tingbjerg, Nørrebro og i provinsen – Folk der påberåber sig tolerance og mangfoldighed imens de kræver natklubber kun for hinanden – Folk der med knyttet næve råber på Villy og endda Kaffe-Johanne, imens deres revisor fifler med virksomhedsregnskabet og deres mekaniker snyder bagsæder ind i deres gulplade-Porsche Cayenne.

  I min optik helt overflødige mennesker, med andre ord. Hils den kreative klasse i Sverige, sinker

  Kommentar by DaLi — 15. februar 2010 @ 07:54

 5. HURRA-HURRA-HURRA for Anders Matthesen !

  Jeg elsker dig for det du der siger !

  Du er IKKE, som så mange andre, blevet til en bange oikofob – og hvor det er befriende at høre dig åbenlyst erklære din kærlighed til dit land og dit flag!

  Kommentar by Vivi Andersen — 15. februar 2010 @ 08:07

 6. 4.DaLi

  Det du skriver er såmænd en bekræftigelse på de tanker jeg, og sikkert også mange andre, har omkring de mennesker !

  En af der har medvirket til dette tilhører ganske vist de politiske cirkler, nemlig Margrethe Vestager, med hendes stunt omkring hvad almindelige danere bør – og hvad hun absolut ikke har tænkt sig selv at medvirke til !

  Efterhånden ligner mange af disse mennesker med deres adfærd noget forhenværende og ubehageligt, nemlig herremænd der tamper og tramper løs på deres hovbønder.

  De tamper verbalt løs på deres lidet glamourøse landsmænd og de tramper på samme ved at udnytte vores fælles samfunds skattemæssige opbygning og det alt hvad deres remmer og tøj kan holde til.

  Anstændighed skråler de op om er hvad danerne mangler !

  Set i lyset af hvad DE foretager sig er det temmelig utroligt at de tør kalde andre for uanstændige og ikke-stuerene.

  Man skulle gå skrålhalsene efter med en tættekam !

  Kommentar by Vivi Andersen — 15. februar 2010 @ 08:29

 7. Endelig en frisk vind i debatten. Ingen grund til at luske rundt i tusmørket langs husmurene!

  Kommentar by Purellif — 15. februar 2010 @ 09:18

 8. 1

  Den grinte jeg også af. Hahahah… :) Han har en fed humor. Og en skøn og meget klædelig selvdistance.

  Skønt at se en modig stand-up’er for en gang skyld. Ja, desværre skal man være meget modig i dag for åbent at erkende at man kommer fra et bestemt sted, en bestemt kultur og en bestemt baggrund – og at man sgu’ holder af det. Altså hvis det er dansk/vestligt. Anden laver vist en ny udgave af “Kys det hele fra mig”.

  http://www.youtube.com/watch?v=-CpZ6KzW5zU

  Anden er vel også nået der til at nu orker vi ikke mere at gøre Vesten og Danmark til lorteland. Vi gider ikke mere. Det er kedeligt og selvhadende. Vi vil hellere holde af. Vi vil hellere sende kys.

  Kommentar by Liva — 15. februar 2010 @ 09:50

 9. Den gode Anders hat ret.
  Har aldrig forstået det der med, at udlændinge er (kun) gode mennesker.
  I 80-erne blev det religion for de gode her i landet, men sandt er det ikke.
  Kendte udlændige: Stalin, Hitler, Mao, Idi Amin, Generaler her og der,
  Listen bare for det 20 årh. er lang.
  Og hvad havde vi i vores land: H.C.Hansen, Anker Jørgensen og Poul Hartling. F.eks.
  Som alle kan læse ud af disse lister, så driver ondskaben gennem DK.
  Er venstrfløjen faste mening. Den fløj får en mening, og så er det slut med at tænke tingene igennem.

  Kommentar by pk — 15. februar 2010 @ 10:10

 10. Gu`har Anden ret,men det er nu noget farligt,at sige disse sandheder.Den gode mand risikerer at miste sit livsgrundlag.Vi har jo set disse standuppere,det er simpelt hen obligatorisk,hvis man skal have engachement,så SKAL man helst starte med at svine Danmark og Danskerne til.Hvis man så også sviner DF og regeringen ja så er man sikret livsvarigt!

  Kommentar by karl3447 — 15. februar 2010 @ 11:18

 11. @karl3447

  Nej han mister ingen ting , de sutter så meget røv på ham at de ikke engang opdager hvad der kommer ud af den anden ende .

  Kommentar by Bufast — 15. februar 2010 @ 11:59

 12. Jeg tror lige jeg skal se “Terkel i Knibe” igen :-D

  Kommentar by Anna Lyttiger — 15. februar 2010 @ 12:30

 13. Det er ikke kun Anden der er glad for Danmark – og vælger at vise det forhold i sin kunst:

  http://www.youtube.com/watch?v=04mCFLX0VsY&feature=related

  Kommentar by Liva — 15. februar 2010 @ 13:34

 14. Fedt. Anden er Manden! :-)

  Kommentar by Svend P — 15. februar 2010 @ 15:19

 15. Der er nogen mennesker, som får dårlig samvittighed for noget de ikke er skyldige i, bare de får skæld ud for det. Mattesen er tilsyneladende ikke en af dem, når han ikke er hoppet på ideen om “den hvide mands byrde.”

  I USA er diskrimineringen gået helt grassat. Man har simpelthen kvoter, som siger at et bestemt antal personer skal tilhøre en bestemt “minoritet.”Derfor bliver bedre kvalificerede hvide vraget til fordel for “minoriteter” i visse jobs og uddannelser.

  http://www.usatoday.com/news/politics/election2008/2008-07-27-mccain_N.htm
  [b]In 1998, McCain described an anti-affirmative action effort in his home state as “divisive.” On Sunday, McCain backed a proposed amendment to the Arizona Constitution that would ban “preferential treatment” on the basis of “race, sex, color, ethnicity or national origin.”

  “I do not believe in quotas,” McCain said on ABC’s This Week With George Stephanopoulos. “But I have not seen the details of some of these proposals. But I’ve always opposed quotas.”

  When the Arizona Legislature considered a similar plan 10 years ago, McCain told a Hispanic group that “rather than engage in divisive ballot initiatives, we must have a dialogue and cooperation and mutual efforts together to provide for every child in America to fulfill their expectations.” McCain also said he opposed race-based hiring quotas.

  Campaign spokesman Tucker Bounds said McCain “has long stood for the protection of civil rights and equal opportunity for all Americans,” while opposing “mandatory” hiring quotas.[/b]

  Kommentar by Anonym — 15. februar 2010 @ 15:48

 16. WOW. Det var ikke lige hvad man forventede fra den kant.
  Godt sagt, Matthesen.

  Kommentar by Holme — 15. februar 2010 @ 15:52

 17. Endnu engang tak til 4.DaLi for den skarpe og morsomme analyse! De kredse,du beskriver, kan imidlertid vende på en tallerken! Overvurdér dem ikke, men vent bare. De samme kredse gik ufortrødent ind i den nationalsocialistike bevægelse, da de opdagede, det var opportunt i Tyskland i 20-erne og trediverne. Riefenstahl, Jûnger, Heidegger, Grass m.fl. Især skribenter, journalister og skuespillere gik let og elegant over til “fjenden”. På den anden side bliver det ikke behageligt for undertegnede, at skulle være i stue med Carsten Jensen. Så det sker forhåbentlig ikke.

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 15. februar 2010 @ 17:13

 18. #17, Anti-Marx “På den anden side bliver det ikke behageligt for undertegnede, at skulle være i stue med Carsten Jensen”

  Skulle der ikke have stået ” … bliver det ikke behageligt for Carsten Jensen, at skulle være i stue med undertegnede …

  hahah ;-)

  Kommentar by Peter R — 15. februar 2010 @ 18:36

 19. den mand er IKKE gal..

  Kommentar by ivan johansen — 15. februar 2010 @ 19:54

 20. Jul på Vesterbro, den havde nogle gode karikaturer. Jeg så også det meste af den, da den blev genudsendt december 2009.

  Kommentar by Menig 442 — 15. februar 2010 @ 20:31

 21. >Peter R. Du har sikkert ret, men jeg kan jo kun tale for migselv. Jeg får det dårligt, hvergang jeg ser hans sure ansigt. Jeg er åbenbart ikke den eneste jvfr Ekstra Bladet 15.02.2010 Side 36:
  “En humanist af første rang
  Af Ole Hyltoft, forfatter
  ……MAN MÅ nok også sige, at hvis Carsten Jensen havde levet i 1600-tallet, var han sikkert blevet halshugget, da han vendte hjem med sine 400.000 judas-kroner. Men som landet ligger nu, krummer ingen et hår på hans hoved. For selv om Carsten Ulfeldt Jensen er humanist, er han ingen provokerende humanist. Hans meninger ligger altid i tråd med de meninger, som kulturlivets magthavere, Carsten Jensens arbejdsgivere, har…..” (Ja, der er noget om snakken, der er sjovere på bakken end i selskab med Sure-Jensen?
  Og jeg kan så iøvrigt kun tilslutte mig 19.ivan johansens bemærkning…..

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 15. februar 2010 @ 20:38

 22. Har lige set showet, og manden er jo stadigvæk sjov…

  Han siger i samme show at fædrelandskærlighed ikke er nationalisme, og at han ikke har et problem med muslimske tørklæder og – uden at sige det direkte – ikke har et problem med indvandring og multikultur.

  Kommentar by WilliamJansen — 15. februar 2010 @ 23:05

 23. 22.Jansen

  De fleste af dem jeg kender har heller ikke problemer med indvandringen, men med islam !

  Tørklædet som beklædning, ingen problemer. Men det islamiske tørklæde som er et signal til omverdenen om, at bæreren er den Rene, det 1. klasses mennesker og jeg, uden det islamiske tørklæde er den Urene, det 2. klasses mennesker, DET har jeg et problem med at anerkende !

  Multikulturen, den tager jeg roligt, da den er en dødssejler som aldrig komme i havn !

  For øvrigt er det heller ikke multikultur Europas lande er udsatte for, men en tilførelse af en temmlig meget anderledes MONOKULTUR, nemlig den arabisk-islamiske.

  Nationalisme og fædrelandskærlighed er ikke et og samme.

  At nære fædrelandskærlighed og kærlighed til landets flag handler om at man føler et inderligt tilhørsforhold til lige præcist dette omtalte land og dets flag.

  Og til den natur der er særegen for landet, til dets vejrlig osv..

  Kommentar by Vivi Andersen — 16. februar 2010 @ 01:52

 24. Anden tager selv afstand fra den nationalistiske brug af hans show, som Kim Møller lægger op til:

  “I showet beklager Anders Matthesen sig bl.a. over, at det ikke regnes for stuerent at sige, at man er stolt af være hvid, når man gerne må sige, at man er stolt af at være sort. Og han fortæller, at han glad og gerne går med dannebrogsflag, fordi han er stolt af at være dansk, selvom Muhammed-tegninger har gjort det upopulært i især den muslimske verden.

  Det har ført til, at en racistisk gruppe, der kalder sig “Danmarks Nationale Front”, på nettet har lagt et videoklip fra showet, som i slutningen er tilsat en opfordring om at benytte gruppens hjemmeside.

  “Det er enormt frustrerende og beklageligt, at folk misbruger tingene på den måde. Det er i øvrigt også taget fuldstændig ud af en sammenhæng for hele pointen i showet er jo præcist omvendt. Anders ærgrer sig over, at danskheden og det danske flag er blevet noget, som man skal skamme sig over, fordi nationalister tager patent på danskheden og det danske flag,” siger Anders Matthesens manager, Cemille Rosenberg, til 180Grader.dk.”

  http://www.180grader.dk/Krimi/anders-matthesen-misbruges-af-racister

  Kommentar by raapil — 16. februar 2010 @ 03:13

 25. 23

  Det er godt sagt/skrevet, Vivi.

  Her er endnu en lille vise om et lille og dejligt land:

  http://www.youtube.com/watch?v=Rmt7gS0N5Fo

  Kommentar by Liva — 16. februar 2010 @ 09:21

 26. Der fik raapil lige lavet et associationstrick mellem Danmarks Nationele Front og Uriasposten

  *teaterklapper*

  Det er ikke studenterhuen der trykker i Danmarks anti-semitiske højborg.

  Kommentar by DaLi — 16. februar 2010 @ 10:31

 27. Det er netop studenterhuen der trykker Lauritz Pilegaard. Den motivpåduttende socialkonstruktivistiske studenterhue, der har rod i 70ernes afvikling af almindelig anstændighed og sund fornuft.

  Kommentar by Kimpo — 16. februar 2010 @ 11:24

 28. Anden er über-cool…

  Kommentar by Jern-Henrik — 16. februar 2010 @ 15:51

 29. Jeg viderebringer hvad Andens promotor siger, og det er en klar afstandtagen til nationalisme. Det er i nationalistisk øjemed Kim Møller bringer citatet, så det er helt relevant at gøre Møller og hans læsere opmærksomme på diskrepansen ml. Møllers og Andens intentioner.

  Men jeg er da udmærket klar over, at Møller ikke er nationalfronter.

  Kommentar by raapil — 16. februar 2010 @ 18:00

 30. Den venstre-radikale annonceblad for massage og escort skriver i en af deres sjældne ikke ritzau artikler om dette websted.

  Kommentar by FriKapitalist — 17. februar 2010 @ 15:58

 31. “Anden ufrivillig ambassadør for højreradikale”

  http://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/article1300920.ece

  Pyha, det må være slemt…

  Kommentar by Svend P — 17. februar 2010 @ 16:44

 32. #31
  skulle lige til at link til den artikel men den er blevet spotted ;)

  EB fungerer i mange henseender som de autonomes ukritiske talerør og nogle gange som en slags Redox på steorider, så deres vinkling med udhængning af Uriasposten som “højreradikal” kan vel ikke undre nogen mere.

  Kommentar by J B — 17. februar 2010 @ 16:48

 33. Og selvfølgelig skal Anden også lige hænges lidt ud for at have sagt noget der kunne bruges på “ekstremisternes” bål, og deres AFA venner får så væsentlige mere “exposure” end de ville kunne få på deres normale “medier”.
  Man kan samlet set ikke beskylde EB for overordnet set at være “venstreradikal”, men deres massive hetz mod alle nationalt sindede danskere, DF, de borgerlige generelt og glorificeringen af deres kilderi det venstre ekstreme miljø og deres ukritiske formidling af disses budskaber gør ivertilfælde at man ikke længere bør have mange tanker om den forløjede lorte sprøjtes integritet

  Kommentar by J B — 17. februar 2010 @ 16:55

 34. […] Møller offentliggjorde et indlæg, hvor han citerede Anden for en længere smøre om at være glad for Dannebrog, og stolt over at […]

  Pingback by Hvad sagde Anders “Anden” Matthesen egentlig om Dannebrog? « Bohemian Rhapsody — 17. februar 2010 @ 18:51

 35. […] Nu kender jeg godt nok ikke  Anders ‘Anden’ Matthesen, hvad er nok skyldes jeg ikke ser TV. Men jeg kender til hans miljø af “kändissar”, hvor det blandt andet gælder, at det ikke er hvad man siger, men hvem der siger det, der tæller. Han vil ikke citeres for dette, og slet ikke på Uriasposten:  “Jeg elsker mit land. Jeg elsker mit flag. Og den er ikke længere.”. […]

  Pingback by Den gode og den onde « Snaphanen — 17. februar 2010 @ 20:04

 36. […] Jeg vil skide på, at du tror jeg sympatiserer – fuck hvad du tror, jeg ved hvad jeg mener. Så jeg er ikke sådan en af de der svagpissere Citatet stammer fra Anders (Anden) Matthesen, via Dansk borger (angiveligt medlem af Danmarks Nationale Front), via 180 grader, via Uriasposten. […]

  Pingback by Jeg vil skide på, at du tror jeg sympatiserer – fuck hvad du tror, jeg ved hvad jeg mener. Så jeg er ikke sådan en af de der svagpissere « Generaliseringer — 17. februar 2010 @ 22:30

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper