22. august 2021

Om Journalistforbundets MeToo-guide: “… man kan lade være med at tage debattører på hver sin fløj”

Den yderste venstrefløj har altid kæmpet imod dissidens, og det ser ud til at de har fundet en strategi der virker. Med plusord er det muligt at presse politiske modstandere væk fra spalterne, og det undrer ikke at Dansk Journalistforbund er med på ideen. Morten Okkels kommenterer en ny journalistisk MeToo-guide på Kontrast.dk – Kønspolitik forklæder sig som journalistiske dyder.

“Jeg havde ellers lovet mig selv, at der skulle gå længere tid, inden jeg igen skulle kæmpe mod vrøvlet om, at det er en journalistisk dyd at arbejde for identitetspolitiske mærkesager. Men det nyeste indslag af denne type er desværre blåstemplet af Dansk Journalistforbund og skal derfor ikke siddes overhørig.

Det drejer sig om forbundets nye guide til journalistisk dækning af #MeToo og sexisme og dens dækning i fagbladet Journalisten, der har interviewet en af forfatterne, Lotte Rosdahl. Den erklærede målsætning er at sikre en ‘nuanceret’ og ‘kvalificeret’ debat. ‘Vi skal informere,’ lyder det noble budskab om guiden. Sådan en guide kan ingen være imod, vel? …

Som så ofte, når ingen kan være uenig i de fluffy officielle formål, lurer en kerne af identitetspolitik lige under overfladen. En ‘nuanceret’ og ‘kvalificeret’ debat betyder naturligvis en debat, hvor modparter af tidens kønsaktivisme ikke bliver profileret. Vil de ikke holde kæft, kan man i det mindste holde dem ude af spalterne. Fagbladets journalist har forstået budskabet, som hun demonstrerer i rubrikken: ‘Stop sensationsvinkler med Brian Mørk’.

Det havde været prisværdigt ærligt, hvis Rosdahl var lige så direkte, men det går indlysende ikke. …

‘Det handler om at gå ned ad konflikttrappen ved at give mindre plads til ekstremerne, der ikke kan forsones,’ siger Lotte Rosdahl til Journalisten og foreslår, at ‘man kan lade være med at tage debattører på hver sin fløj’.

Nu lyder det mere tilforladeligt, at vi skal lukke for folk som ham Mørk. For ekstreme, må vi forstå. Lad os for diskussionens skyld antage, at det er sandt. Hvem er i givet fald hans modstykke på den anden fløj, som journalisterne ligeledes skal undgå ifølge rapportskribenten?

Det kan næppe være Everyday Sexism Project, Kvinfo eller Dansk Kvindesamfund, for disse kilder har Rosdahl selv citeret i den omtalte rapport. Jamen hvem pokker er så kønsaktivisterne, hvor medierne skal ‘tænke over, hvor meget plads de får’? Det får vi ikke at vide, for fagbladet spørger naturligvis ikke. I de kredse er de farlige ekstremer, der skal begrænses, kun interessante, når de agerer på politisk ukorrekt side.”

(Lene Rimestad og Lotte Rosdahl, 2021, Guide: Bedre dækning af MeToo og sexisme)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/121172/trackback

9 Comments »

 1. Luk de såkaldte journalistuddannelser. Det kan kun gå for langsomt.

  Kommentar by Bastardo — 22. august 2021 @ 20:49

 2. STØN OG SUK. DE WOKE, NYOPVÅGNEDE OG KRÆNKELSESPARATE KVINDERS VRØVL OG VÅS fylder efterhånden så meget i medierne, specielt i Pølletiken og DR, at kvalmen melder sig når de tager fat på deres hetz og propagandahyl rettet mod mænd, normer og traditioner.

  Metoo, sexisme, LGBTQ, julefrokoster……. løse rygter og oldgamle sager, anklager og beskyldninger……. fylder efterhånden så meget i medierne, at de skygger for orientering og oplysning om landets reelle problemer.

  De woke kvinders plidder-pladder bør henvises til bagsiderne og bittesmå notitser hver 14. dag. Den stopfodring DR og aviser udsætter os for, er en fornærmelse og spild af tid, og medvirker kun til yderligere fordummelse af MSMs publikum.

  Kommentar by BENT A — 22. august 2021 @ 20:55

 3. PS: Kvindesagskvindernes kamp for “ligestilling”, “kvoter” og “positiv særbehandling” bygger bevisligt ikke på ret meget andet end løgn, hykleri, flæberi, grådighed, marxisme og mandsfjendsk politik.

  Stik dem en tudekiks næste gang de vræler løs om kvindeundertrykkelse.

  Kommentar by BENT A — 22. august 2021 @ 21:11

 4. Det er altså journalistforbundet der skal bestemme hvad der er hvad?

  Enhver kan vel se at især journalister har tiltusket sig en hel del mere magt end de kan håndtere i et frit samfund. Ingen tvivl om at de ville have gjort det godt under sovjet-regimet.

  Desværre for Os almindelige borgere, som jo angiveligt lever i et frit samfund, er det den slags stasi-journalister Vi er belemrede med. Intet under at netop journalister ligger i bunden af befolkningens tillids-skalaen.

  Kommentar by Santor — 22. august 2021 @ 21:38

 5. Wow! Det er intet mindre end en indrømmelse af et grundlovsbrud!
  Grundlovens §77 M Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende foranstaltninger kan ingensinde påny indføres! Og her kan man så tilføje, med mindre dansk journalist forbund mener, det strider mod hvad de mener! Dansk journalistforbund mener at have monopol på ar bide hvad der er rigtigt! Hvem sagde Kim Jong – Un?
  På helt lignende vis kunne man argumenterer med at Enhedslisten ikke skulle deltage i debatter, fordi det de mener er helt åbenlyst hul i hovedet!

  Kommentar by Den Nervøse — 22. august 2021 @ 22:28

 6. …den nervøse ,- men det enhedslisten mener ER hul i hovedet. Pernille har fundet et velbetalt job.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn — 23. august 2021 @ 04:45

 7. …Pernille Skipper ,- forstås

  Kommentar by Tommy , Robin & søn — 23. august 2021 @ 04:45

 8. Så ved vi da, hvem der enfoldigt er imod ytringsfriheden, og objektiv nyhedsformidling.

  Kommentar by Michael Unna — 23. august 2021 @ 11:21

 9. Tja som Trump udtalte forleden ved et rally – frit oversat – Woke-bevægelsen og dens følgere er tabere. Alt hvad de rører ved bliver til lort/shit.

  Kommentar by Erik Øhle — 23. august 2021 @ 11:33

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper