26. august 2021

Reel Ligestilling: ITU-forskeres liste over hadefulde ord, inkluderer udtryk hentet fra Olsen-Banden…

Jeg har tidligere omtalt ITU-forskernes sindrige algoritme, der skulle gøre det nemmere for moderatorer at bortcensurere anti-feministisk argumentation. Tobias Petersen fra Reel Ligestilling er gået et spadestik dybere, og det er ikke småting der dukker op. Fra Reel Ligestilling – Olsen Bandens allersidste kup: Tog røven på ITU-forskere.

“Da ITU-forskerne Gudbjartur Ingi Sigurbergsson og Leon Derczynski i 2019 ville skabe et værktøj, der kunne detektere dansksproget ‘hate speech’ – hadefuld tale – på sociale medier, skulle de bruge eksempler fra den virkelige verden.

I den forbindelse spurgte forskerne danske brugere af Reddit om hjælp til at skabe en liste med hadefulde, racistiske, sexistiske udtryk på dansk. En Reddit-bruger skrev tilbage til forskerne, at han havde en nærmest komplet liste, de kunne få. Det var forskerne, som ikke taler dansk, glade for.

Hvad de dog ikke vidste var, at listen var fuld af eder fra Olsen Banden-filmene såsom ‘hundehoveder’, ‘hængerøve’ og ‘elendige socialdemokrater’.

De opdagede det heller ikke, for ordene indgik i den endelige liste, forskerne lagde til grund for udviklingen af hate speech-værktøjet. Og der stopper det ikke.

Den Egon Olsen-inspirerede ordliste indgår også som en del af grundlaget for den ’sexismealgoritme’, Leon Derczynski for nylig har udviklet i samarbejde med to andre ITU-forskere. En algoritme, som blandt andet kan opspore ‘neosexisme’, og som DR har udvist interesse for.”

(Forskernes Reddit-forespørgsel, 2019: Hate/Racist/Sexist/etc. Terms in Danish)

Ekspert? Elendige amatører, klamhuggere.” (‘Egon Olsen’)

(Ove Sprogø som Egon Olsen i Olsen-Banden, udat.; Foto: Youtube)

Oploadet Kl. 00:31 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/121270/trackback

20 Comments »

 1. Som een skriver.: Kuppet over alle kup

  Utroligt, “forskere” (på statsstøtte?) uden danskkundskaber, er nemme at narre.

  Men hvem har så skrevet Leon Derczynski danske indlæg på Reel Ligestilling?

  Kommentar by tavsen — 26. august 2021 @ 00:51

 2. I DE SIDSTE 40-50 ÅR HAR LIGESTILLINGEN IKKE drejet sig om ligestilling, og da slet ikke reel ligestilling. Kvindesagskvinderne har de sidste mange år har kun haft eet tema og kun eet mål: Op med kvinderne, ned med mændene.

  Kvindesagen er en marxistisk opfindelse og en egoistisk, mandsfjendsk og familiefjendsk bevægelse. Den går kun ud på at rage magt, fordele og privillegier til sig. Der stilles krav om alle mulige hensyn, man jamrer løs og vil have positiv særbehandling, forkælelse, kvoter, særlige ordninger og negativ særbehandling af mænd.

  Beviset for det sidste finder man bl.a. i familie- og skilsmisse-bureaukratierne mv. hvor feministerne dominerer, og hvor de i årtier har brugt deres magt til ondskabsfuldt at tryne og nedgøre mændene og gøre dem retsløse. Kvinderne gøres til dronninger, og mændene til vagabonder og ikke-mennesker i langt de fleste sager. Børnene er også retsløse og udsættes tit for umenneskelig behandling.

  Renser man nutidens kvindesag for hykleri, løgn, svindel, tom snak og kynisk beregning……… er der intet tilbage.

  Det som ITU-forskerne har gang i er grundlovsstridig og marxistisk eller fascistisk forhåndscensur. Deres projekt går kun ud på at kvæle ytringsfriheden. De vil ganske enkelt forsøge om de kan forbyde eller blokere hundredvis af bestemte ord. Så der til sidst kun er et “1984” nysprog tilbage.

  At DR har udvist interesse kan ikke undre. Danmarks radio er i dag et foretagende som arbejder på at afskaffe Danmark.

  Kommentar by BENT A — 26. august 2021 @ 01:57

 3. Skidegodt, Egon! Taenk hvilke epokegoerende forskningsresultater Kapt. Haddock’s ordforaad kunne give anledning til…

  Kommentar by krassisten — 26. august 2021 @ 02:36

 4. Hvad med algoritmer som kan opspore “idioti” hos idiotiske censorer.
  Grundlovens § 77:
  Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres.
  De omtalte algoritmer er ikke andet en almindelig fascistisk ‘censur’, maskeret som privatfirmaers lovfæstede ret til samme.
  Lad de sociale medier betale en kæmpeafgift til staten, hver gang nogen dansker rammes af algoritmerne – plus erstatning for tort og svie til ofrene for deres censur.

  Kommentar by Gustav Jensen — 26. august 2021 @ 08:39

 5. DET VAR SMART af regeringen Helle T-S at smadre postvæsnet, for at spare porto. (som stort set gik tilbage til statskassen) For nu hvor tvangsdigitaliseringen er gennemført, kan man om kort tid styre den demokratiske debat efter forgodtbefindende.

  Tusindvis af ord kan blokeres med elektroniske filtre. Historieløsheden kan udbredes yderligere, og befolkningen kan ensrettes og fordummes endnu mere. Der kommer nok snart et direktiv om at mange emner og ord skal bandlyses, fordi de er “racistiske”, “nationalistiske”, ukorrekte, uhøflige, asociale eller u-europæiske osv.

  Skulle nogle små pip eller noget ironi eller satire slippe igennem, har man jo den feministiske løgnefabrik DR til at rette op på det.

  Al kritik vil blive klassificeret som “had-tale”. Hvorefter demokratiet er fortid, og diktaturet og ministeriet for sandhed og næstekærlighed er kommet på plads.

  Husk Nanna Skov Høpner som fik en dom på to års fængsel af Københavns byret for to “forkerte” ord. Det selvom Nanna havde opfordret til at man ikke kastede med noget, og ikke begik hærværk. En rigtig gak-gak dom.

  Læs bogen “1984” inden den bliver forbudt. Læs også Ole Hasselbalch og Klaus Ewald.

  Kommentar by BENT A — 26. august 2021 @ 08:42

 6. Forskerne får sikkert skatterabat under “forskerordningen” for at hjælpe os dumme danskere….

  Listen kunne for øvrigt suppleres med Mette Frederiksens guldkorn fra diverse corona pressemøder… så ville den være komplet

  Kommentar by redneck — 26. august 2021 @ 08:44

 7. Hvd med Antimaskuline kommentarer? Skal de ikke også cencureres ? :-). Eller er kønsdiskriminering (Kaldet psitiv særbehandling :-)) iorden? :-)

  Kommentar by Michael Unna — 26. august 2021 @ 08:46

 8. Vi har en “algoritme” mod hadetale, den injurie-lovgivningen!

  Kommentar by Santor — 26. august 2021 @ 09:56

 9. Hverdagsterror i Sverige ?
  Få nu gang i noget forskning

  https://www.msn.com/da-dk/nyheder/udland/200-biler-g%c3%a5r-til-grunde-i-brand-nord-for-stockholm/ar-AANL5SI?ocid=msedgntp

  Kommentar by k.m. — 26. august 2021 @ 10:28

 10. Det her beskrevne viser at idiotien har tager over.
  Jeg er ret sikker på at Egon Olsen, i sin filmhimmel og sammen med Balling og de andre, skriger af grin.

  Kommentar by NED MED ALTING — 26. august 2021 @ 10:35

 11. Taget over – undskyld.

  Kommentar by NED MED ALTING — 26. august 2021 @ 10:36

 12. Ifølge en kommentar på /r/Scandinavia. Så har en højreorienteret troll skrevet følgende ord, der er blevet tag med i deres ‘forskning’.

  https://www.reddit.com/r/scandinavia/comments/pbhpit/mfw_min_ven_hjalp_med_at_bidrage_til_hate_speech/

  Kommentar by KineserSnot — 26. august 2021 @ 10:55

 13. @KineserSnot

  Hold da kæ.. en liste, det var dagens gode grin!

  Der er godt nok mange der kommer i klemme bl.a. forskere, arkæologer, læger, fiskere, bønder, politikere m.m.fl., ja selv journalister, hvis man ikke kan bruge ord som ‘bekvem’, ‘middelalderlig’, ‘torsk’, ‘pigebarn’, hjerneblødning, symbolpolitik, kolort, våben o.s.v.

  Tillægene var til gængæld meget fine, nogle ligefrem morsomme, som ‘kartoffel’, ‘ny bruger’ og ‘hvid’ (stakkels bønder, fødevareforbrugere og malere). Jeg har dog et par tilføjelser; ‘antifascist’ og ‘antiracist’.

  I kan sikkert selv finde på flere gode eksempler som burde være på listen.

  fortsat god dag fra Odd. (Halvt ‘fjeldabe’ og halvt ‘kartoffeldansker).

  Kommentar by Odd S. — 26. august 2021 @ 11:28

 14. Forskerne kan blot læse Carsten Jensens indlæg i Politiken.
  Han har vist brugt alle de hadefulde ord og vendinger, der findes på Dansk.

  Kommentar by Bastardo — 26. august 2021 @ 12:03

 15. KineserSnot — 26. august 2021 @ 10:55:

  Han er måske en “troll”, men mange af hans tilføjede ord er absolut relevante som “hade-ord”.

  I øvrigt er jeg ret vild med det der “Pride Swastika”, som man også kan se derinde, virkelig sjovt :-)

  Kommentar by Peter Nielsen — 26. august 2021 @ 12:31

 16. Leon Derczynsk fremstår ret totalitær

  https://www.complidia.com/privacy/artikel/ekspert-lovgiv-mod-fake-news

  Kommentar by KineserSnot — 26. august 2021 @ 14:19

 17. Kan det snart blive mere absurd og forrykt, galskaben vil jo ingen ende tage. Europa; det ny Kina hvor alle fremover har mundkurv på, det er man jo nu vænnet til fysisk via mundbind. Hvordan er det nu den går; de binder os på mund og hånd…

  Kommentar by LarsB — 26. august 2021 @ 18:08

 18. Odd S. — 26. august 2021 @ 11:28.
  ‘Kartoffeldansker’ er perkernes og radikales skældsord for danskerne.
  I Norge kaldes danskerne korrekt for ‘fladlandslus’.
  I øvrigt, hvis alle områder med over 20 graders hældning er ubeboeligt, så er Danmark større end det beboelige Norge;-)
  Hvis du vil se rigtige fjeldaber, så tag til Gibraltar. Har Gibraltars berberaber være på tyvekursus hos de norske fjeldaber, siden de stjæler så fermt fra turisterne ?

  Kommentar by Gustav Jensen — 26. august 2021 @ 20:55

 19. Er det en fucking joke? hverken Gudbjartur Ingi Sigurbergsson eller Leon Derczynski er danskere, så lad os sende lortet hjem.

  Kommentar by piphans — 26. august 2021 @ 22:49

 20. Kommentar by KineserSnot — 26. august 2021 @ 10:55

  Tak for linket til censurerende algoritmeliste. Dette er måske en af årets vigtigste, morsomste og tåbelige historier. Altså nogle udenlandske forskere som ikke taler eller forstår dansk, men som henter en liste med ukvemsord fra Reddit til at censurere verden. Flere firmaer har vidst interesse.

  Ud over Egon Olsen’s bandeord findes også et par andre gemte perler: “Støjbergsk”, “symbolpolitik”, “kolibriafføring”, “papmor”, “ny bruger”, “hvid”, “kristen”, mv.

  Gad vide hvad der slipper igennem forskernes filter i andre lande?

  Kommentar by Thomas M. — 26. august 2021 @ 23:04

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper