28. august 2021

Poul Erik Rohde, tidligere udsendt: “Den største trussel mod Afghanistan kommer fra afghanerne selv.”

Tjekdet! har faktatjekket en Søren Espersen-kommentar om Afghanistan, og konkluderer at selvom de fleste afghanere støtter sharia-lovgivning, har Khaterah Parwani ret i, at de fleste afghanere ikke støtter Taliban. Der citeres eksperter såsom Jakob Skovgaard-Petersen, Mona Sheikh og Tore Hamming. Forskere vil altid nuancere, så ingen uden en ph.d. kan sige noget om noget, men for de fleste danskere, så er det ligegyldigt hvilken brutal islamisk milits, der har magten i fjerntliggende lande. Taliban er ikke problemets kerne, men blot et symptom.

Her en kommentar af den tidligere militærmand Poul Erik Rohde, der stiller op for Nye Borgerlige i Silkeborg. Sakset fra Facebook.

“I september 2014 skrev jeg en artikel om mine oplevelser i Afghanistan. Her er et lille uddrag af artiklen:

‘Jeg blev i november 2013 år ‘prikket ud’ til at skulle være chef for 5 danske majorer i et nyt ‘Multi Functional Assessment Team’ (MFAT) under ‘Unified Training Assistant Group’ (UTAG) som en del af International Security Assistant Force (ISAF). Udsendelsesperioden var fra januar til ultimo august 2014, dvs. næsten 7½ måned.

I løbet af min periode i Qargha forlod de sidste danske kamptropper Helmand-provinsen i maj 2014 efter 8 års indsats. … Når de sidste styrker trækkes tilbage, og pengekassen smækker i ultimo 2016, vil tavsheden formentligt sænke sig over Afghanistan, og der er risiko for, at det vil gå som i efterspillet til Irakkrigen. Vi vil derefter hverken forstå eller vide, hvad der foregår, alt imens endnu et land, der blev et offer for vores blodtørstige gode vilje, måske går i opløsning for øjnene af os, mens vi tæller de daglige bombebrag, indtil vi ikke længere gider høre om det.

Afghanistan er en usammenhængende, feudal statsdannelse, der næppe nogensinde bliver en sammenhængende nation med et fælles værdigrundlag. I 1800-tallet måtte briterne bide i græsset. I 1980’erne var det russernes tur til at opgive, og nu er det USA & Co., der har måttet lære lektien: Afghanistan kan ikke ‘tæmmes’, endsige konverteres til noget, der ligner demokrati.

Det er selvfølgeligt ikke acceptabelt, at der findes samfund, hvor korrupte despoter udnytter befolkningen, hvor menneskerettighederne ikke gælder, hvor kvinder undertrykkes, hvor børn ikke kommer i skole, og hvor fattigdom og sygdom er udbredt. Altså samfund, der er på samme stade som de europæiske lande var det i 16- og 1700-tallet. Men som europæerne ved egen kraft og gennem krige og ufred måtte kæmpe sig frem til det, de har i dag, bliver vi nødt til at se i øjnene, at det ikke nytter at ‘missionere demokrati’ til underudviklede stammefolk, der ikke har en egen vilje til at komme opad og fremad. Afghanistan vil formentligt snart atter være tilbage til et feudalt middelaldersamfund svarende til det aktuelle årstal i den afghanske kalender (1393), og vi kan ikke gøre en pind ved det. Det kan kun afghanerne selv, men forudsætningerne herfor er en total ændring af landets hidtidige kultur og samfundsstruktur, hvilket ikke forekommer at være en sandsynlig mulighed.

Den største trussel mod Afghanistan kommer fra afghanerne selv. Magthaverne i såvel militæret som i den civile administration skamrider dagligt deres egen befolkning. Den afghanske ‘nationalsport’ er korruption og nepotisme, og enhver søger at rage mest muligt til sig selv og sine egne på bekostning af samfundet. Der er postet milliarder af dollars ind i Afghanistan, og ufatteligt mange af disse er af uofficielle kanaler igen ledt andre steder hen end dertil, hvor de oprindeligt var tiltænkt. Det er ikke uden grund, at man siger, at den afghanske flåde ligger i Dubai og Monaco. …”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/121356/trackback

79 Comments »

 1. Gensyn med Fremtiden
  – et Essay om den nye Verdensorden
  (Kasper Støvring)

  Bogen er ikke perfekt skrevet, fremstår som en række fragmenter,
  der er gentagelser og der er overlap, læs den alligevel!

  Kommentar by konservativ — 28. august 2021 @ 13:15

 2. I BARBARISTAN ER BARBARIET OG KORRUPTIONEN KOMMET OP TIL OVERFLADEN, og endda et stort stykke ovenfor, samtidig med at hele “samfundet”/alle egne af landet er gennemsyret af barbari, korruption, tortur, kvindemishandling, børnemishandling, vold og mord.

  Men så er det at EL, R, V og SF osv. siger: lad os flytte barbarerne til Danmark, så de kan lære af “den danske model”, så vil alt blive godt, og snart vil de rejse tilbage til Barbarien og oprette et perfekt demokrati og en ægte velfærdsstat. Keine hexerei, nur behändikeit.

  Kommentar by BENT A — 28. august 2021 @ 13:39

 3. Spot on. Helt enig. Godt vi har folk som Poul Erik Rohde og partier som Nye Borgerlige.

  USA og de øvrige Nato-lande i alliancen har brugt mere end 1000 mia dollars(!) på krigen i afghanistan ifølge BBC NEWS 16 August 2021.

  Mange af pengene er gået i lommerne på folk i det gennemkorrupte afghanske samfund, men nu er pengekassen smækker i. De er nu økonomisk kommet på ‘en kold tyrker’. Det bliver måske det største problem?

  Jeg var overrasket, da jeg på tv fra Kabul så, hvor velklædte de var og at der var billeder af myldretidstrafik med mange nye, dyre biler. Selvom det sikkert ikke er sådan i resten af landet, viser det, at mange er blevet rigere af de mange US-milliarder, der er pumpet ind i landet.

  En person med indsigt (også historisk), der ikke er bange for at sige sandheden (vistnok Asger Aamund?), så jeg skrev, at Afghanistan ikke er og aldrig har været og aldrig bliver en nation. Det er et lovløst område med forskellige muslimske klaner, der med våbenmagt hersker alt efter hvem, der er de for tiden sejrende i de stammekrige, som altid præger dagligdagen i landet.
  (Det samme gælder såvidt jeg ved i større eller minde udstrækning for de andre ‘-stans’ f.eks Kazakhstan, Kyrgyzstan, Pakistan, Tajikistan, Turkmenistan, Kurdistan og Uzbekistan:-)

  Kommentar by Amad — 28. august 2021 @ 13:45

 4. “Afghanistan vil formentligt snart atter være tilbage til et feudalt middelaldersamfund svarende til det aktuelle årstal i den afghanske kalender (1393), og vi kan ikke gøre en pind ved det.”

  Jep. Vi hverken kan eller skal gøre “en pind ved det”. Det er ikke vores problem. Vi skal ikke blande os. Vi har ansvar for vores egen befolkning, ikke for fremmede befolkninger.

  Kommentar by Peter Nielsen — 28. august 2021 @ 13:54

 5. Jeg gætter på en masse narko fra Afghanistan ender i USA, ligesom der flyder narko ind over grænsen fra Syd Amerika.

  Defind the police og overlad befolkningen i utryghed fra kriminelle af enhver slags, det er venstrefløjens politik i USA.

  Venstrefløjen æder alle samfund op indefra, og det går hurtig lige nu.

  Kommentar by k.m. — 28. august 2021 @ 13:59

 6. undskyld trykfejl – defund police

  Kommentar by k.m. — 28. august 2021 @ 14:00

 7. Jeg tror på følgende mønster:

  Der har vist altid være et dilemma mellem et oprindeligt lokalt forankret klansamfund og rendyrket islam, der er en internationalisering af klanideen i den islamiske ummah. I de lande (områder), hvor islam har fået magten, er man lokalt på forskellige trin i udviklingen fra lokalt forankret klanstruktur til rendyrket islam. Voldsdyrkelsen i koranen sanktioneret af guddommen himself baner helt sikkert vejen for den process.

  Man siger således, at Taliban er koranstuderende pashtunere fra de religiøse skoler (madrassaer) i Pakistan, der ikke er vokset op i de lokale pashtunske klansamfund og derfor ikke er integreret i den lokale klanstruktur. Talibans magt ligger i at have alliereret sig med eller elimineret de lokale stammeledere og sat islamfanatiske mullaer ind som over-bosser.

  Talibanerne er skolet på madrassaer til den mere radikale wahhabisme gennem støtte fra Saudi Arabien og gennem en geopolitisk støtte fra Pakistan, der foretrækker islamisk kontrol over pashtunere frem for en mulig nationalistisk bevægelse blandt pashtunere, der vil kunne true med at opløse Pakistan, hvor der bor mange pashtunere.

  Denne udvikling fra lokalt forankret klanstruktur til rendyrket korantro islam ser man også blandt muslimske migranter i Vesten. Det skyldes at den oprindelige klanmagt svækkes, når migranter rejser langt væk fra hjemegnen, og i stedet bliver de opfanget af den internationale islamiske ummah i sin værste rendyrkede konrantro udgave.

  Vestens venstrefløjs rablende kulturrelativisme og kulturelt selvhad er helt sikkert en stor bidragyder til, at migranterne foretrækker den islamiske ummah frem for at lade sig lokke af Vestens værdier.

  Kommentar by traveler — 28. august 2021 @ 14:02

 8. Justin Trudeau er ikke nem at blive klog på. Ønsker han at gøre Canada til et tabersamfund, uden borgerrettigheder og frihed ?
  https://www.document.no/2021/08/28/statsrad-i-canada-kalte-taliban-vare-brodre/

  rebelnews(dot)com skriver This is the worst time to live in Canada since the Second World War

  Kommentar by k.m. — 28. august 2021 @ 14:08

 9. @Aman

  Prisen for Afganistan på 1000.mia dollars er for lav. Prisen ligger mere på 2300.mia dollars når man også indregner udgifter til pension til soldater som har fået fysiske og psykiske skader.
  https://www.forbes.com/sites/hanktucker/2021/08/16/the-war-in-afghanistan-cost-america-300-million-per-day-for-20-years-with-big-bills-yet-to-come/?sh=440b94b27f8d

  Kommentar by CCC — 28. august 2021 @ 14:14

 10. Vi har også på de vestlige universiteter set de mest radikalerede og fanatiske udgaver af marxismen blive modnet. For tiden plages vi af wokismen. Man kan ikke lade være med at tænke på visse ligheder til de islamiske madrassaer, der producerer fanatiske islamister.

  Kommentar by traveler — 28. august 2021 @ 14:14

 11. Den største trussel mod Vesten kommer fra vestlige ledere.

  https://www.document.no/2021/08/28/statsrad-i-canada-kalte-taliban-vare-brodre/
  Maryam Monsef er Canadas minister for likestilling og internasjonal utvikling. Nylig refererte hun til Taliban som «våre brødre» under en pressekonferanse om sikkerhetssituasjonen i Afghanistan.

  Monsef har selv afghansk bakgrunn. I 2017 var lønna hennes, som betales av skattebetalerne, 255.300 CAD. Det tilsvarer nesten 1,8 millioner norske kroner.

  «I want to take this opportunity to speak to our brothers the Taliban; we call on you to ensure the safe and secure passage of any individual in Afghanistan out of the country. We call on you to immediately stop the violence, the genocide, the femicide, the destruction of infrastructure, including heritage buildings.»

  heritage buildings? Mon der tænkes på de gigantiske Buddha statuer i Bamyian?

  NÆPPE, for muslimer eksisterer der kun noget fra deres egen tidsregning. Besynderligt, der aldrig er udstedt en fatwa mod pyramiderne. Derimod dræbte de Sadat, een af de få statsmænd islam har haft. Han turde give asyl til Shahen, som vestlige medier fik afsat pga 6.000 politiske fanger. Gad vide, hvor mange Sovjet havde?

  Kommentar by tavsen — 28. august 2021 @ 14:20

 12. Kritikere af Biden får fyreseddel

  fra infowars
  Though there are abundant examples of retired and former military officers publicly demanding accountability of the Biden administration over how the horribly bungled and now utterly tragic Afghan draw down and evacuation is going, it’s incredibly rare and almost unheard of to see an active duty officer voice criticisms directed at top Pentagon brass on a public level.

  But one high ranking Marine officer has done just that in a now viral video. Lt. Col. Stuart Scheller until Friday was a sitting Marine infantry battalion commander in good standing, but late in the day it’s been confirmed he was promptly relieved of his command over his statements. “I am willing to throw it all away to say to my senior leaders, ‘I demand accountability,’” the Lieutenant colonel said in the Facebook video which already racked up millions of views across various platforms.

  Kommentar by k.m. — 28. august 2021 @ 14:38

 13. 1000 AFGHANERE ER NETOP LANDET I DANMARK. De vil hver især komme til at koste SKATTEYDERNE mindst 100.000 kr. pr. år i boligudgifter, møbler, forsørgelse, beklædning, transport, skolegang, jobtilskud, lægehjælp, tolkehjælp, advokater, administration, politi, domstole, fængsler, taxakørsel og meget andet. Det bliver altså 100 millioner kr. om året. Lavt sat. I forvejen er der næsten 1.5 millioner kulturfremmede i landet. Hvad mon de så koster om året? Nogle mener at udgiften i snit er 200.000 om året. Så er vi over 200 MILLIARDER kr. pr. år.

  Det er logisk at alt med velfærd og sundhed til danskerne er blevet løbende forringet gennem adskellige år.

  Kommentar by BENT A — 28. august 2021 @ 14:40

 14. PIA DYHR, PERNILLE SKIPPER, ROSA LUND, MAI VILLADSEN, EVA FLYVSK, JELVED OG ZENIA er eksempler på dyre politik-damer. Måske bør vi stemme flere af samme slags ind i folkemordstinget. For jo hurtigere Danmark går fallit, jo kortere bliver pinen. Og desto hurtigere vil vi kunne opnå de samme lyksalige tilstande som i Libanon og Venezuela hvor der ingen problemer er med overforbrug, fedme, bilkøer eller skatteopkrævere. For ingen har penge, eller hvis de har nogen er de intet værd. Alle butikker er tomme, der mangler benzin, lys og varme, mad og vand osv. Derfor er livet blevet dejligt enkelt, og man kan koncentrere sig om at nyde solen, udsigten og cikadernes sang.

  Kommentar by BENT A — 28. august 2021 @ 14:55

 15. – Bent A

  Ingen hele sætninger med store bogstaver. Tak.

  Kommentar by Kim Møller — 28. august 2021 @ 15:10

 16. Utrolig flot billede, som illustrerer islam. Medierne og alle andre islamofile ser kun toppen. Heldigvis er de stoppet for mange år siden med deres daglige løgnehistorier om, at det skulle være fredens religion.

  NB. Og tak for, at du bruger Andy Ngô tweets.

  Kommentar by tavsen — 28. august 2021 @ 15:23

 17. Det, vi (heller ikke) taler om er Australien, som er tæt på at ligne Afghanistan. Ikke pga. af religion men følgerne af covid-19.
  Jeg kan se tendensen fra Australien breder sig til andre vestlige lande. Måske et spørgsmål om tid før vores frihed også ryger.
  Islam kommer med hverdagsterror, regeringen kommer med loven i hånd, og det kan vise sig endnu farligere i længden.
  Borgere i Australien sender SOS ud i verden. Den smule smitte der er dernede retfærdiggør ikke regeringens tiltag, så det må være et eksperiment for at se hvor langt man kan presse befolkningen, og hvor meget politi og militær der skal på gaden for at håndhæve nedlukninger, der fører til fødevaremangel.

  https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/Wj6lJg/dystopia-kommer-naermere kræver login
  Australia ble grunnlagt som et fengsel. Landet vender tilbake til røttene nå.

  Kenguruøya har henfalt til uthenging av koronasyndere. Med den siste nedstengningen følger utbredte politikontroller. Folks bevegelsesfrihet er kraftig innskrenket.

  Kommentar by k.m. — 28. august 2021 @ 16:10

 18. tavsen — 28. august 2021 @ 15:23.
  Det eneste, som mangler på det fine billede for at fuldende symbolikken, er et stort skib susende ind fra højre, med det hæderkronede navn “SS United States” – med kaptajn Joe Biden.

  Kommentar by Gustav Jensen — 28. august 2021 @ 16:22

 19. En klog mand! En mand vores politikere burde lytte til! Det kommer nok ikke til at ske, for han opstiller for NB. og så lytter ingen andre!
  Man kunne tilføje, at ved at importerer Mellemøsten og Centralasiet hertil, så får vi Mellemøstlige og Centralasiatiske tilstande, vi skal huske at mange af vores lokale medarbejdere, tolke ol. ikke nødvendigvis sympatiserer med os og det vi kom med, men arbejdede for os fordi de fik en god løn.
  Vi ser allerede klansamfund i form af bander, flere steder i Danmark og vi kan være temmelig sikre at det kun bliver værre! Vi er godt på vej til at ødelægge vores trygge tillidssamfund! Trist men vores politikere er helt klart ikke opgaven voksent! De rider med på en det synd for dem bølge! Og det er synd for dem, men vi bør ikke ødelægge vores samfund for at rede lande, som ikke kan og vil redes!

  Kommentar by Den Nervøse — 28. august 2021 @ 16:42

 20. Som taleban og islam kan sammenlignes regering og socialisme
  Same shit. So to speak.

  Kommentar by Nielsen — 28. august 2021 @ 16:57

 21. Afganistan er ikke på niveau med i Europa i det 16 og 17.århundrede. På mange parametre er det langt mere tillbagestånde. Europa har ikke haft klaner og stammer siden det 6-7.århunderede. De første universiteter kom i Europa i det 11-12.århundrede.

  Kommentar by CCC — 28. august 2021 @ 17:19

 22. Gustav Jensen — 28. august 2021 @ 16:22

  Jeg er bange for Joe Biden har lige så lidt kendskab til militær som vor forsvarsminister. Forstår stadig ikke Nato slet ikke stillede spørgsmål ved at udnævne en ung spejlblank pige på den post.

  Det isbjerg bliver nok Titanic for den vestlige verden. Skam få alle de partier (kun FRP stemte imod med den begrundelse, at den lov ville skabe en enorm tilstrømning), som stemte for Udlændingeloven i 1983, der åbnede for den muslimske invasion.

  I de sidste 5 år i firserne fik vi over 20.000 hjælpeløse muslimer, om året. Og det blev kaldt en berigelse. Efter 1990 ophørte jeg at følge med. Løbet var kørt. Og “berigelsen” blev til fattiggørelse, der krævede konstante besparelser og nedskæringer

  Kommentar by tavsen — 28. august 2021 @ 17:34

 23. De RADIKALE og ENHEDSLISTEN er nok de to partier der har mest travlt med at ruinere og ødelægge Danmark. Men også V, K, DF og SF mv. trækker i retning af at gøre Danmark til en afrikansk-arabisk islamisk stat. Man kan undre sig over at de tør. Trods utallige advarsler fremturer de.

  Det har allerede resulteret i økonomiske ulykker for mange firmaer, butikker og erhvervsdrivende, i udbredelse af fattigdom og i livsfarlige forringelser af velfærd, sundhed og almindelige danskeres tryghed og sikkerhed når de færdes ude. Og selv hjemme er man ikke i sikkerhed for indbrudstyve, voldsmænd, hjemmerøvere og voldtægtsforbrydere. Eller for negative og nævenyttige statslige krænkelser af familierne og hjemmets fred.

  Den anti-danske borg er i de sidste ti år sammen med MSM gået amok i sin foragt og kynisme overfor danskernes ret til frihed, sikkerhed og menneskeværdige tilstande.

  Danskerne bliver et folk uden land, uden rettigheder, uden fremtid.

  Kommentar by BENT A — 28. august 2021 @ 18:39

 24. Vi får det lort vi stemmer på, og alle ved at problemet i verden er islam.

  Kommentar by piphans — 28. august 2021 @ 21:01

 25. De sidste dage har 34-årige Ahmad befundet sig på Asylcenter Thyregod i Midtjylland. Han var på ferie i Afghanistan, da Taliban overtog landet, men fordi han er dansk statsborger og stod på danskerlisten, blev han evakueret.

  Med sig hjem lykkedes det ham at få hele syv familiemedlemmer – kone, tre søstre, to brødre og en fætter, der alle IKKE var på danskerlisten.

  På ferie?!?!?

  Kommentar by Saul — 28. august 2021 @ 21:35

 26. Jamen, netop derfor må vi evakuere alle de stakkels afghanere fra det skrækkelige sted. Alle mennesker fortjener at leve i et demokrati med rettigheder og kollektiv velstand. Ikke kun de hvide !

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 28. august 2021 @ 22:56

 27. Jeg vil meget gerne have mig frabedt ENHVER afghaner, som ikke er velkommen i Danmark og som ikke er kompatibel med det danske samfund. RAUS! UD MED DEM.

  Kommentar by Saul — 28. august 2021 @ 23:09

 28. Netop nu udstilles Bidens og democrats TOTALE UDUELIGHED på nettet. Den valgsvindel der bragte Joe Biden, Kamela Harris, Nancy Pelosi og democrats til magten, er en katastrofe for USA og hele den vestlige verden. Illustreret af den utroligt dårligt planlagte tilbagetrækning fra Afghanistan, som har efterladt over 1500 amerikanere og militært udstyr og militære hemmeligheder for milliarder af dollars. Men inkompetancen og den democratske marxismes og feminismes skøre idéer rammer også millioner af amerikanere i deres eget land.

  Også mange danskere er ofre for skøre og uduelige politikere. Et eksempel er masseimporten af kulturfremmede, som udgør en yderst alvorlig trussel mod dansk kultur, økonomi, fred og sikkerhed. Et andet eksempel er krigen mod co2 som koster milliarder, men aldrig bliver andet end et slag i luften og en økonomisk plage. Et tredje eksempel er den dilettantiske håndtering af corona-virussen. Japan har nu konstateret at dødeligheden i lande der IKKE bruger Ivermectin, er cirka 15 gange højere end i lande som bruger denne medicin. (eller hydroxyklorokin)

  Bliver danskerne snydt for den bedst mulige behandling? Hvor megen inkompetance er der samlet i S-S? (Sundheds-Styrelsen)

  Kommentar by BENT A — 28. august 2021 @ 23:50

 29. Er det forkortelsen for Sundheds-Styrelsen der blokeres for 23.50??

  Kommentar by BENT A — 28. august 2021 @ 23:52

 30. Trænger filtret ikke til en rensning eller justering?

  Kommentar by BENT A — 28. august 2021 @ 23:55

 31. Haaber Rhode kommer i Folketinget,maaske, et forsigtigt eet, kan han raabe nogle af de besynderlige typer, der sidder derm, op til daad

  Kommentar by dunk — 29. august 2021 @ 03:06

 32. >5 k.m. 13:59
  Så prøv at gætte på at CIA er den stærste narkohandler. Eller synes du det er for konspirationsteoretisk? Der har været mange udtalelser fra folk på censurtuben gennem tiden,som flest har virket troværdige,som har afsløret dette forhold.
  Jvorfor skulle staten ellers med sådan overbevisning have forbud mod narkotika,når folk sagtens selv kunne regulere et sådant marked.
  Der handler om kontrol. Og de vil helst kontrolle alle individer på hele kloden.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 29. august 2021 @ 07:46

 33. > 07:46
  Største

  Kommentar by Hr. Naturli' — 29. august 2021 @ 07:47

 34. ISBJERGET på fotoet kan jo også få en til at tænke på det isbjerg som TITANIC ramte, med forlis til følge. Hundreder af passagerer omkom i det iskolde vand.

  Årsagen til katastrofen var især, at syv telegrafiske advarsler mod isbjerge blev ignoreret. Men at ignorere advarsler ligger i den menneskelige natur. Det har Rasmus Dahlberg skrevet nogle spændende bøger om. Der påviser hvordan ren tåbelighed var årsag til nogle af historiens værste katastrofer, med grufulde rædsler og enorme tab af menneskeliv til følge.

  Det er også tåbelighed, døvhed og blindhed når de Radikale, Enhedslisten, SF, DF, V og DR osv. ignorerer alle advarsler mod at fortsætte masseindvandringen. Den kan ende med at passagerskibet Danmark synker.

  M/S Danmark ligger allerede dybt i vandet.

  Kommentar by BENT A — 29. august 2021 @ 08:33

 35. kommentar afvist i off-topic

  Journalist i Australien: “hvad sker der med det her land”?
  Demonstrant : “det ryger ud i toilettet”

  Danske medier jamrer over Afghanistan, og alle dem der er forhindret i at komme til Danmark = manglende kunder i godhedsindustrien.

  Imens synker det vi regnede for et demokrati, Australien ned i politibrutalitet, indespærring af borgere, forbud mod at demonstrere, kæmpebøder for at bryde regeringens vanvittige coronaregler.

  Medierne viser kun det de mener befolkningen har brug for at se, mens medicindiktaturer pibler frem overalt i verden.

  Borgere i Sydney demonstrerer ikke alene fordi de er utilfreds, de er desperate – og danske medier er åbenbart ligeglad.

  Det er umulig at sige hvem der først skyller Danmark ud i toilettet,
  muslimer eller kommunister. De trykker nok på knappen i fællesskab.

  Kommentar by k.m. — 29. august 2021 @ 08:36

 36. Filtret lever vist sit eget liv? Mit indlæg 23.50 er awaiting moderation, mens 08.33 slap igennem??

  Kommentar by BENT A — 29. august 2021 @ 08:41

 37. #21 Kommentar by CCC
  Ja det ærgrer ohså mig hvergang der er nogen der taler om “den mørke middelalder” eller som det citerede i indlæg nr. 4 af Peter Nielsen, som jeg ellers er helt på linie med.
  Middelalderen var Europas opgangstid hvor der blev bygget storslåede katedraler og grundlagt universiteter, for slet ikke at tale om alle de store kunstnere og tænkere fra den tid.
  Islam derimod befinder sig nøjagtig der hvor islam altid har befundet sig , nemlig i år 400 !!

  Kommentar by Danskeren — 29. august 2021 @ 08:48

 38. Enig med K.M. 08.36. Det er uhyggeligt hvad der foregår i Australien. Og det står også slemt til i Canada. Vanvid og ondskab breder sig i en række lande i denne tid. I alle tilfælde synes det at være fortielser og løgnepropaganda der baner vejen for forrykt politik.

  Kommentar by BENT A — 29. august 2021 @ 08:54

 39. Middlalderen var så at sige både mørk og lys på samme tid. Bl.a. var der også fanatismen der gav anledning til tortur og nedslagtninger af skiftevis katolikker og protestanter. Og der var hekseprocesserne.

  Kommentar by BENT A — 29. august 2021 @ 08:58

 40. Selvfølgelig skal han hjem imod rød stemme.
  https://www.bt.dk/krimi/jamil-blev-udvist-og-fik-taesk-af-taleban-nu-vil-han-tilbage-til-danmark

  Kommentar by P — 29. august 2021 @ 09:39

 41. Jeg ved det her er off-topic men vi kommer ikke udenom

  Medier sætter hellere en knældende Søren Brostrøm på forsiden, end fortælle om borgere der begår selvmord pga vanvittige coronanedlukninger. Sådan grusomme fakta forstyrrer jo glansbilledet af medicineksperimentet.

  Husk hvad Mette Frederiksen sagde i starten : “Der er én ting der virker mod smitten. Og det er at vi mennesker ikke omgås hinanden for meget”.

  Hver uge demonstrerer flere hundrede tusind franskmænd i protest mod vaccinetvang og restriktioner. Som om eliten ønsker verden omdannet til eet stort åbent fængsel, kontrolleret og overvåget døgnet rundt.

  “Ikke omgås hinanden, og da slet ingen kontakt med ikke-vaccinerede”

  Det er blevet normen i dag, snart to år efter patient 0.

  Læg mærke til Nick Hækkerups planer om yderligere overvågning og indskrænkinger af vores frihed. Nu vil man også bestemme hvem der har adgang til bestemte bilmærker. For helvede da, det er jo de 1600 kg metal der er problemet, men den der sidder bag rattet.

  Jeg kan køre rådden i min lille sparebil hvis jeg vil, også overskride hastighedsgrænsen med 100% i byen.

  Hvad gør Nick Hækkerup så ved de ny el-biler? der matcher flere muskelbiler i motorydelse? må vi heller ikke køre i dem ?

  Nej, kære venner – problemet er ikke den interne muslimkonflikt i Afghanistan, men vores egne folkevalgte politikere.

  De har efter min mening vendt sig mod os, nogen af dem har gjort det i årtier, men nu stikker det helt af.

  Kommentar by k.m. — 29. august 2021 @ 09:44

 42. Problemet er ganske rigtig HVEM der sidder bag rattet i muskelbilerne, og uden flexleasing ville bandeperkerne aldrig kunne gøre det.

  Hvis de kunne lave loven, så den løbende registreringsafgift skulle betales i 2 år efter forseelsen, samt krav om større bankgarantier for at oprette leasingselskaber, så ville intet selskab lease biler til bandeperkere.

  Hvordan kan en dømt kriminel perker på 19 år køre Mercedes AMG, når en hjemmeboende pige på 18 år skal give 12000 kr i ansvarsforsikring på sin fars aflagte Toyota Yaris?

  Kommentar by Træt — 29. august 2021 @ 10:18

 43. INGEN ville have NOGET med perkere at gøre, Hvis ikke de blev tvungne til det af SOCIALDEMOKRATIET og de øvrige forbrydere på tinge.

  Kommentar by Nielsen — 29. august 2021 @ 10:35

 44. Regeringen uddeler kollektiv straf.
  En hånfuld idioter ødelægger det for resten af befolkningen, der ikke har problem med at køre pænt i en såkaldt muskelbil.

  Man indførte knivloven, der også kom til at gå ud over fredelige håndværkere med værktøj i firmabilen. Statistik over sårede og dræbte efter knivstikkeri viser at de kriminelle er ligeglade med loven.

  Kommentar by k.m. — 29. august 2021 @ 11:11

 45. @43 by Nielsen kl. 10.35 ingen goder have med perkerne at gøre med mindre de tvinges til det af sov.dem.
  Nej , det er jo sagen i en nøddeskal.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 29. august 2021 @ 12:06

 46. Enig CCC 14:14. Jeg tror regningen – som du nævner Forbes har beregnet – er på “2300 mia dollars, når man også indregner udgifter til pension til soldater som har fået fysiske og psykiske skader.”(for slet ikke at tale om omkostningerne ved ‘integration’ og/eller livslang forsørgelse af alle de afghanere, der får asyl i vesten i anledning af ‘tilbagetrækningen’ i disse dage fra Afghanistan)

  Jeg prøvede at beregne omkostningen for USA og de øvrige Nato-landes krig pr indbygger i Afghanistan med den af BBC angivne samlede omkostning på 1000 mia dollars, men min lommeregne kunne desværre ikke klare de mange nuller….

  Også interessant at beregne omkostningen pr indbygger ved den af Forbes angivne omkostning på 2300 mia dollars!:-)

  Måske er du eller en anden Uriasposten læser bedre på lommeregneren end undertegnede?:-)

  Kommentar by Amad — 29. august 2021 @ 12:12

 47. PS. til Amad 12:12. USA-præsident Biden har forpligtet sig til at genbosætte op til 125.000 ‘flygtninge’ fra Afghanistan i regnskabsåret 2022!

  Såvidt jeg ved, er der i de seneste par dage ankommet over 1000 Afghanere, som vil få asyl i Danmark. Der vil sikkert komme mange flere, hvis det står til den røde taberregering!:-)

  Kommentar by Amad — 29. august 2021 @ 12:21

 48. *43 Nielsen 10:35
  Nuvel jeg havde nok udtrykt mig lidt pænere, men fakta er at de unge taler for multikulturalisme, men deres fødder taler imod! Socialdemokratiet mener at hvis man blander folk, så vi de forstå hinanden og respekterer hinanden. Det forsøger man så ved at lægge socialt boligbyggeri midt i pæne villakvarterer og man vil tvangsfordele skoleelever og nu også gymnasieelever, for at udligne ikke så meget de økonomiske forskelle som tidligere, men for at udligne de etniske og kulturelle forskelle og ligesom den økonomiske udligning er mislykket, så er den etniske/kulturelle udligning dømt til at mislykkes! Når man besøger et gymnasium, så ser man dansker borde i kaffestuen, man ser araberborde og man ser afrikanerborde! De klumper sig sammen efter etnicitet og de klumper sig sammen efter kultur! Det er menneskers natur og det kan ideologiske tanker skabt i socialistiske hjerner ikke lave om på!
  Man ser at den store omfordeling gælder folk, men ikke socialisterne selv, for de skal nok sørge for at sende deres børn på etniske og kulturelle danske privatskoler! Vi behøver bare at se vores Statsminister! Hvem hører Kammerat Napoleon i baggrunden: Alle dyr er lige, men nogle dyr er mere lige end andre!

  Kommentar by Den Nervøse — 29. august 2021 @ 12:23

 49. »Jeg tænkte på min familie i Danmark. Om jeg nogen sinde ville komme til at se dem igen. Jeg tænkte ‘fuck Danmark’. Hvordan kan man være så umenneskelig at sende folk til sådan noget her. Det er ligesom at sende folk i døden,« siger Jamil over en telefonforbindelse fra Kabul.

  Jamil blev udsendt fra Danmark, fordi han havde flere domme for blandt andet voldtægt og våbenbesiddelse bag sig og var dømt til udvisning.

  Lad dog den våbenlovs- og voldtægtsdømte Jamil blive i Afghanistan, hvad fuck tror livet i Danmark er? En leg med lidt vejledende regler?!?!

  Kommentar by Saul — 29. august 2021 @ 12:30

 50. Scenerne med mentalt helt anderledes afghanere, der med store forventninger og tillid til deres gud og med ok-tegnet kravede op uden på et fly for at flyve med til Vesten, er i medierne blevet tolket til: “Nogle var endda så panikslagne og fortvivlede, at de kravlede op på et lettende fly for at komme væk fra de frygtede Taliban-styrker.”

  Suk. Det viser desværre så tydeligt, at vestlige journalister rammer helt ved siden af skiven, når de tror. at de kan projicere vestlig tankegang ind i disse faktisk primitive mennesker set ud fra vores helt anderledes erfaringsunivers. Med andre ord: Disse afghanerne troede rent faktisk at det var helt smart og ok at sætte sig uden på et fly for at komme til det forjættede Velstandsvesten.

  Taget herfra:
  https://jyllands-posten.dk/indland/ECE13225248/et-hemmeligt-tegn-i-haandfladen-gav-adgang-til-danmark/

  Kommentar by traveler — 29. august 2021 @ 12:56

 51. Vi skal hverken have muslimen Jamil eller udenbords, blinde, muslimske passagerer ind i Danmark.

  Det, jeg er mest ked af, er, at regeringen nu stopper med at udsende dømte og uønskede muslimer tilbage til Afghanistan.

  Kommentar by Saul — 29. august 2021 @ 13:05

 52. Kommentar by BENT A — 28. august 2021
  PIA DYHR, PERNILLE SKIPPER, ROSA LUND, MAI VILLADSEN, EVA FLYVSK, JELVED OG ZENIA. – Du behøver ikke remse dem op hver gang. Katerina Janouch har den rette betegnelse: De samfundsødelæggende tanter (de samhällsdestruktiva tanterna).
  https://katerinamagasin.se/sjalvklart-ar-statsjournalisten-carina-bergfeldts-klaggande-med-politiker-ett-jatteproblem/

  Kommentar by Hansen — 29. august 2021 @ 13:53

 53. BENT A — 29. august 2021 @ 08:33.
  Det fine blåhvide fotografi er i virkeligheden et nærbillede af et stort cocktailglas indeholdende amerikansk sprut med en stor isterning i.
  Cocktailglasset bliver tømt af en CEO for stort firma i det amerikanske “military-industrial complex”, som fejrer at store lagre af US våben er blevet foræret til Talebanderne i Afghanistan Dermed er disse våben afsat og leveret til fjenden, bestilt og betalt af den menige amerikanske skatteborger. Jeeps, helikoptere, kanoner, tanks og håndvåben i store våben.

  Kommentar by Gustav Jensen — 29. august 2021 @ 14:18

 54. #39 Kommentar by BENT A
  Middelalderen var ubetinget en fremgangstid. Hvordan var forholdene før middelalderen ? Tingene bliver ikke bare bedre over en nat, ting tager tid. Det er hævet over enhver tvivl at middelalderen var en fremgangstid.

  Kommentar by Danskeren — 29. august 2021 @ 14:37

 55. > Saul 28. aug. 23:09
  Helt enig med store bogstaver: UD MED DEM. Som mange med os skriver: De har aldrig været velkomne og de vil aldrig nogensinde være velkomne i vores land.
  Uanset hvor mange politifolk konverterer til deres djævlekult.

  Kommentar by Nielsen — 29. august 2021 @ 14:51

 56. Hvorfor har vi muslimer i Danmark?

  De gider os jo ikke, og jeg her IKKE inviteret dem til Danmark, hverken direkte eller ved min stemmeafgivelse til valg.

  Er det nu igen umuligt at udvise disse uønskede skadedyr, ham brandstifteren, der under våbenmagt blev sendt i Afghanistan i juli 2021 er jo allerede tilbage i Danmark, fordi dansk varetægtsfængsel er bedre end frihed i Kabul.

  Kommentar by Saul — 29. august 2021 @ 14:58

 57. “Den største trussel mod Afghanistan kommer fra afghanerne selv”.

  Ja, og DEN STØRSTE TRUSSEL mod Danmark kommer fra danskerne selv.

  De mange uvidende, historieløse og godtroende vælgere bliver næsten med sikkerhed Danmarks undergang. Og næsten alle danskere vil blive revet med i faldet.

  Kommentar by BENT A — 29. august 2021 @ 15:20

 58. Kommentar by Amad — 29. august 2021 @ 12:12

  Jeg prøvede i en tidligere tråd at regne på omkostningerne. Forbes og Brown University anslår 2,3 (danske) billioner dollars, men i samme Forbes artikel anslås der også udgifter til rehabilitering på 0,5 billioner dollars (frem mod år 2050).

  BBB anslår 300 millioner om dagen. Antal dage fra ca. 1/10-2001 til 1/9-2021 er ca. 7200 dage, hvilket giver 2,2 (danske) billioner dollars. Tallene må dække over større variationer, da de amerikanske styrker varierede med mellem 10.000 og 110.000 mand over årene.

  Til disse tal er formentligt ikke indregnet militærudgifterne for de 46 andre lande i koalitionsstyrken (inkl. Danmark) samt alle de fremtidige udgifter til afghanske flygtninge (socialbistand, politi, retssager, fængsel, hospitalsudgifter mv.)

  Så mit slag på tasken er mindst 3 (danske) billioner dollars “kontant” – altså lig mindst 20 billioner i danske kroner.

  Men da store dele af krigsudgifterne er finansieret via statsobligationer – så ender den samlede regning nok med at blive mindst 3 gange dyrere – altså mindst 10 billioner dollars “afbetalt”.

  Antal indbyggere i Afghanistan er ca. 38 millioner og da hver familie i snit består af far, mor og 5 børn – svarer dette til ca. 5,4 millioner familier. I danske kroner svarer militærudgifterne altså til mindst 4-12 millioner kroner per afghansk familie.

  Konklusionen må være, at hvis USA i stedet havde tæppebombet afghanerne med dollarsedler – så havde alle afghanere kunne åbne en fabrik eller stor butik. I stedet blev alle pengene trukket ud i lokummet.

  I regnestykket er i øvrigt ikke medregnet de 400 millioner kroner som USA’s tidligere vicepræsident Dick Cheney (via Halliburton) selv lavede på krigene.
  https://www.youtube.com/watch?v=K1H0mB0eK78

  Kommentar by Thomas M. — 29. august 2021 @ 15:32

 59. Jeg burde have skrevet, at pengene blev skyllet ud i et hul i jorden (og ikke et lokum):
  https://www.google.dk/search?q=afghan+toilet&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjUs6D1rtbyAhXD26QKHcC9BacQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1348&bih=709

  Kommentar by Thomas M. — 29. august 2021 @ 15:50

 60. @52 by Hansen kl 13.53.
  “De samfundsnebrydende tanter”. Det er et godt begreb.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 29. august 2021 @ 16:00

 61. > Den Nervøse
  Tak for at forståeliggøre mine tanker.

  Kommentar by Nielsen — 29. august 2021 @ 17:33

 62. https://www.document.no/2021/08/29/usa-har-evakuert-117-000-bare-5-000-av-dem-amerikanere/

  Kommentar by k. m. — 29. august 2021 @ 18:07

 63. Mächtig gewaltig, tak Thomas M. 15:32. “I danske kroner svarer militærudgifterne altså til mindst 4-12 millioner kroner per afghansk familie.” Utroligt, men tak for beregningerne. Mon det kommer i statsradiofonien i DK og i CNN i USA? Næppe. Men de korrupte afghanere går sikkert amok, når de opdager at pengestrømmen ned i deres lommer er stoppet. Hvad gør de så?

  Kommentar by Amad — 29. august 2021 @ 18:30

 64. Kommentar by Amad — 29. august 2021 @ 18:30

  Bitte Amad. Forskellen på hvad afghanerne har raget til sig i smørelse og korruption svinger nok fra nogle få tusind kroner til utallige millioner for klanlederne.

  Hvad gør de så? Jo, opiumsproduktionen er steget med over 1000% – for den store islamiske plan er selvfølgelig, at oversvømme Europa’s unge med billig heroin. Endvidere er Taliban nu udrustet med moderne vestlige våben og helikoptere til 300.000 mand som Taliban nu kan begynde at sælge ud af til Nordkorea og Kina.

  Kommentar by Thomas M. — 29. august 2021 @ 19:04

 65. Italiensk politi beslaglagde sidste sommer en narkofangst på næsten 10 milliarder kroner fra Islamisk Stat:
  https://www.theguardian.com/world/video/2020/jul/01/italian-police-seize-900m-of-isis-drug-fenethylline-en-route-from-syria-video

  Kommentar by Thomas M. — 29. august 2021 @ 19:10

 66. JOE BIDEN, Kamela Harris, Nancy Pelosi, Merkel og Ylva osv. er strålende eksempler på at hvis korrupte idioter kommer til magten, kan det blive helvedes ubehageligt for undersåtterne. Det burde mange danske vælgere nok tænke dybt og længe over.

  Kommentar by BENT A — 29. august 2021 @ 20:34

 67. Tullesen, Peter Skaarup, Lars Ulykke, Jacob Sprællemand, Pia dyr og ødsel, Eva Flyvsk, Rosa Lund og rødstrømpe-Villadsen er nok oplagte kandidater til at man for alt i verden IKKE stemmer på dem.

  Kommentar by BENT A — 29. august 2021 @ 20:40

 68. “VORES blodtørstige gode vilje”, er det KMs næste oplæg? (Så den på document)

  Kommentar by BENT A — 29. august 2021 @ 23:06

 69. Dansk-afghansk kvinde ser afghanere i Danmark bakke op om Taleban på Facebook:

  https://www.berlingske.dk/kommentarer/dansk-afghansk-kvinde-ser-afghanere-i-danmark-bakke-op-om-taleban-paa

  Det må være ideelt for dem at rejse hjem nu.

  Kommentar by traveler — 30. august 2021 @ 04:22

 70. »Den her person [Jamil] er dømt og har udstået sin straf. Det, vi har gjort nu, er, at vi har sendt ham i døden. I Danmark har vi altså ikke dødsstraf,« siger Rosa Lund.

  Nogle vil mene, at han ligger, som han har redt. Hvorfor mener du, at Danmark skal hjælpe ham?

  »Fordi han har udstået sin straf,« siger Rosa Lund.

  En del af hans straf var netop udvisning?

  »Ja, men ikke udvisning til døden. Det var ikke det, domstolene idømte ham,« siger Rosa Lund.

  Kommentar by Saul — 30. august 2021 @ 09:43

 71. Pensionerede Amerikanske professionelle soldater er gået bag ryggen på den senile børneslikker Joe Biden og demokraterne, og er selv taget til det muslimske Shithole land Afghanistan for at redde folk fra taliban.

  Kommentar by piphans — 30. august 2021 @ 09:56

 72. Islam er og bliver-En usekulær diktatorreligion med en Førerprfet ideal-. Du kan ikke demokratisere såadn en religion, som ikke kan tolere den frihed der er en forudsætning for Demokrati og som deler alle mennesker op i -Rettroende- og -Vantro-, hvoraf man overhovedet ikke må falde i hardkorn med de sidste, og derfor skaber en mental spændetrøje med Social kontrol til følge (og alt dets væsen med ære og skam etc). Kunne blive ved, men
  Støt SIAD:
  http://www.siaddk.wordpress.com og http://www.frafafalden.dk
  God mandag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 30. august 2021 @ 10:45

 73. @71piphans. Det lyder godt. At selv tage affære , sætte foden ned hvor det så tydeligt er påkrævet , det bli’r vejen frem.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 30. august 2021 @ 11:09

 74. Thomas M. — 29. august 2021 @ 15:50

  he he, den søgning fik mig til at tænke på et toilet i Kabul i 70’erne.

  Der hang et skilt

  Don’t throw paper in the toilet. (Der stod en spand ved siden af)

  And don’t wipe your ass in our curtains

  Og jeg tror næppe kloaksystemet er blevet udbygget siden da. Muslimer er mest optaget af at tilbede deres allah

  Men forunderligt, at medierne udråber IS og talibanden som dødsfjender. Amerikansk militær har været i landet i 20 år, UDEN at adskille dødsfjenderne :-D

  Kommentar by tavsen — 30. august 2021 @ 11:29

 75. tavsen, her er den: https://www.vice.com/amp/en/article/vdp838/how-clean-is-your-arse

  Kommentar by Saul — 30. august 2021 @ 11:42

 76. Saul — 30. august 2021 @ 11:42

  Den privilegerede muslimske kvinde på Vice glemmer, hvor stort Afghanistan er. Der er uhyggelige mange landsbyer, som ikke har strøm (aftenbelysning foregik med kerosenelamper) eller indlagt vand. Så den urene hånd, den venstre bruges flittigt. De bruger ikke toiletpapir på deres karavaner. Læs bogen Den evige Karavane af den fantastiske forfatter James Michener.

  Den rene hånd, den højre bruges til at spise med. Derfor er shariastraffen med afhugning af højre hånd ved f. eks tyveri så udspekuleret ond. Jeg så 2 forskellige mænd spise med venstre hånd. Det var sørgeligt at se.

  Kommentar by tavsen — 30. august 2021 @ 12:41

 77. PS. til Amad 18:30. Jeg så en kommentar af Asger Aamund:”I sit daglige talk show i FOX NEWS nævner Sean Hannity, at Biden efterlader våben til Taleban til en samlet værdi på 90 miliarder USD, hvilket også bekræftes i en artikel i den britiske avis Telegraph.”

  Kommentar by Amad — 30. august 2021 @ 13:43

 78. PPS. Præsident Biden og hans militære rådgiver, general Mark A. Milley, efterlod en hel palle med 100 dollar sedler til Taliban foruden det militære grej!:-)

  https://hodjasblog.one/biden-og-woke-general-vatpik-milley-i-gavehumoer-efterlod-en-hel-palle-med-100-sedler-til-taliban-foruden-at-det-militaere-udstyr/

  Kommentar by Amad — 30. august 2021 @ 13:57

 79. Jeg har sådan set ikke et problem med, at Afghanistan nu falder ned i Talibans fundamentalistiske sunniislamiske shariastyre, kun ærgrer det mig helt vildt sindssygt, at Danmark nu ikke længere kommer til at tvangsudsende dømte, afghanske muslimer tilbage til Afghanistan, når de er dømt for voldtægt, brandstiftelse, drab, grov vold, pædofili og narkokriminalitet.

  Kommentar by Saul — 30. august 2021 @ 14:57

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper