10. september 2021

Farvelfærd: Mathias, kandidat i interaktive digitale medier, “… jobs, som slet ikke er relevante for mig”

Jeg arbejder sammen med en pilot, som pandemien gjorde arbejdsløs. Han håber en dag at vende tilbage, men foreløbigt er han timelønnet i produktionen, og kaptajnsuniformen er på ubestemt tid erstattet af anonymt arbejdstøj, helt som hos de øvrige ufaglærte. Han piver ikke. Måske skulle arbejdsløse kandidater pive lidt mindre.

Mathias Andreasen blev kandidat i interaktive digitale medier tilbage i 2019, og er siden gået arbejdsløs. Det er en lidt søgt overskrift, for ifølge loven skal han søge to jobs om ugen, og efter to års ledighed må han nødvendigvis have søgt ‘over 200 stillinger’. Bemærk argumentationen nederst: De ufaglærte jobs er til udlændinge. Fra Nordjyske.dk – Mathias har forgæves søgt over 200 stillinger: Nu bliver han presset til at tage et job.

“-Det kan betyde, at jeg vil se mig nødsaget til at søge jobs, som slet ikke er relevante for mig. …

– Men jeg tror, de opnår det, de gerne vil. De presser folk ud i jobs, der ikke er relevante for dem. Og i et land som Danmark er det lidt spøjst, at man skal arbejde som kasseassistent eller servicemedarbejder, i det øjeblik man træder ud af universitetet. …

-Jeg har det lidt svært med den tankegang, for jeg er ikke uddannet til de jobs. Og virksomhederne ved også, at jeg smutter hurtigt igen, hvis der kommer noget mere relevant på bordet.”

(Jens Galschiøts ‘Survival of the Fattest’, Ringkøbing Havn; Foto: Maps)

… samtidig har vi som samfund også gjort en del for at afvise folk, der med glæde vil tage de ufaglærte stillinger. Her tænker jeg for eksempel på udenlandske studerende, der har fået mindsket deres muligheder for at finde arbejde i Danmark – og generelt på udlændinge, der har svært ved at komme i beskæftigelse.” (Mathias Andreasen)

Oploadet Kl. 18:33 af Kim Møller — Direkte link38 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/121631/trackback

38 Comments »

 1. Afskaf SU, kontanthjælp, bolig(cigaret)støtte og “gratis” a-kasser til studerende. Så skal de nok arbejde – ligesom alle andre i hele resten verden. Langt de fleste arbejder ikke, fordi de ikke skal. Resten skulle have tegnet en syge- og ulykkesforsikring.

  Kommentar by Ufrivillig skatteyder — 10. september 2021 @ 18:37

 2. Der burde være en uddannelse, som hedder cand. asyl. Studiets formål er gøre den studerende i stand til blive accepteret af de danske myndigheder, som legal udenlandsk asylansøger – udelukkende for at nyde godt af alle de luksuriøse begunstigelser, som det kgl. danske bureaukrati overdænger godkendte asylanter med.
  1. år indlæring af Farsi, Urdu, Pashto, arabisk eller somalisk.
  2. år indlæring islamiske sæder og skikke med obligatoriske våbenøvelser.
  3. år Operationsindgreb for at fremtræde som brun ulærd stakkel.
  Eksamensprojekt som asylant ved grænsen til Sverige; id papirer ikke påkrævet.

  Kommentar by Gustav Jensen — 10. september 2021 @ 19:20

 3. Mathias har været omtalt tidligere, hvor husker jeg ikke. En tydeligvis plat doven type.
  # 2.
  Fed humor. Desværre tæt på at være sandheden. Cand Asyl – hi hi.
  Hvad er adgangsbetingelserne? Stud Asyl, = at være ved Sverige´s, Danmark´s og lign. grænser. Censor er EU og Merkel. Her til lands ses at betingelserne til studieadgangen er mindsket, også på de højere uddannelser. Vi skal aller være lige dumme. Hvem mon det går ud over?

  Kommentar by NED MED ALTING — 10. september 2021 @ 19:26

 4. Den skulptur viser sandheden. ME TO og lign “sidder tungt” på mændene eller platuglerne “sidder tungt” på de der betaler festen.

  Kommentar by NED MED ALTING — 10. september 2021 @ 19:28

 5. Være nødsaget til!!! I guder en platugle.

  Kommentar by NED MED ALTING — 10. september 2021 @ 19:31

 6. MÆNGDEN AF TVANG overfor danskerne, øges mere og mere. Alt sammen kommer det af de gamle partiers foragt for og hadefulde nedladenhed overfor deres eget land og deres eget folk, de modbydelige danskere. Som er så kedelige, underlødige og racistiske, at det er på tide at de UDSKIFTES med mere spændende og exotiske typer.

  At arbejdsløse danskere skal sende et hav af ansøgninger afsted til arbejdssteder og firmaer hvor brevene ofte kun er til besvær, så de ryger direkte i papirkurven, og at de ledige skal lade sig herse med af jobcentrenes bureaukrater, at understøttelsen/ velfærden er langt ringere end tidligere…….. er altsammen et resultat af hovedløs import af tæt på 1.5 millioner kulturfremmede, plus diverse projekter med frås, tosserier og pengesvineri ud over alle grænser.

  For 50 år siden var vores samfund rart, hyggeligt, trygt, sundt, rigt, frit og velfungerende. Idag er det på dødskurs mod gangstervælde, tyranni, fattigdom og et påtvunget kollektivt selvmord magen til det i østlandet overfor København.

  Se hvad der foregår i Malmø, Gøteborg og Stockholm.

  Kommentar by BENT A — 10. september 2021 @ 19:50

 7. PS: Altså for 50 år siden kunne danske ledige selv finde ud af tingene,
  og der var job til alle. Det var helt overflødigt med tvang, kontrol, regler, sanktioner, trusler og overvågning i lang baner. Nu fylder love og regler vist noget med 38.000 sider. Og bureaukratiet koster milliarder.

  Kommentar by BENT A — 10. september 2021 @ 19:56

 8. PS: Nu er det endda blevet sådan at staten/systemet/partierne hellere vil hjælpe indvandrere end danskere. Vi er nu kun mindreværdige borgere i vores eget land.

  Kommentar by BENT A — 10. september 2021 @ 20:31

 9. PS: For at det ikke skal være løgn, puttes nu tusindvis af evighedsturister ind til jobs i hospitalerne, kommunerne, ældreforsorgen, hjemmeplejen, vuggestuerne, børnehaverne, skolerne, politiet, fængselsvæsnet, forsvaret, råd, domstole og styrelser. De fremmede får ofte job, bolig og penge forud for danskerne.

  En afrikaner som ydmygede og nedgjorde en patient, er blevet genansat.

  Her går det godt, fru kammerherreinde.

  Kommentar by BENT A — 10. september 2021 @ 20:38

 10. Han skader da sikkert sine chancer for at få et rigtigt venstrefløjsjob, hvis han udfører reelt arbejde. Det kan være svært at komme fra kasselinjen til et pseudoarbejde på grund af prestigetabet. Så ser arbejdsløs trods alt bedre ud på CV’et.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 10. september 2021 @ 20:46

 11. Det eneste gode argument han kommer med er

  “Og virksomhederne ved også, at jeg smutter hurtigt igen, hvis der kommer noget mere relevant på bordet.”

  Argumentet er godt for nyuddannede, men når man har gået ledig i over et år, ved virksomhederne også godt at han næppe finder arbejde indenfor sit uddannelsesområde lige med det samme, så der er ikke større fare for at han smutter end ved så mange andre.

  Kommentar by Allan — 10. september 2021 @ 22:08

 12. Morten fra en tidligere blogpost fik tilbudt job som enten receptionist eller indenfor rengøring. “Jeg kom til at grine hende fra jobcentret lige op i ansigtet.”, fortæller han. Jeg er delvis enig med ham og de andre, der klager over absurditeten i jobtilbud. Så’n var det også i 80’erne og 90’erne. Kandidater og magistre i f.eks. indianske sprog eller klassisk arkæologi kunne blive sendt i “jobtræning” som pedelmedhjælpere eller ledvogterassistenter. Det er og bliver ressourcespild. I dag kan man studere mange tåbelige ting, men ligegyldigt hvad, så må man formode, at de universitetsuddannede trods alt har lært at læse bøger og bruge hovedet. Giv dem et arbejde, der kræver en smule intelligens, og en minimumsløn, de kan leve af, så vil de fleste nok blive glade. Det er og var som om de ansatte i jobcentrene har en sadistisk fornøjelse ved at tilbyde højtuddannede ydmyge jobs. Vi har importeret rigeligt med analfabeter og næsten-analfabeter til den slags jobs, og de kønne piger vil sikkert gerne være receptionistinder.

  Kommentar by Hansen — 10. september 2021 @ 22:55

 13. Man har i nærmest et årti vidst af mediebranchen var på vej ned af bakke.
  Mathias har altså uddannet sig til noget, hvor man vidste det ville være svært at finde arbejde.

  Men Generation-Curling, er blevet lovet guld og grønne skove. Så det ikke forbavsende, at de har svært ved at forholde sig til virkeligheden. Og Generation-Curling, mener jo også at grænserne skal være piv-åbne, de ønsker selv den store konkurrence.

  Jeg fryder mig, når jeg ser Generation-Curling tude. Når man snakker til dem vil de ikke forstå, da gammeklogskab ikke er noget de respektere. Også de må jo lære det på den hårde måde.

  Kommentar by KineserSnot — 10. september 2021 @ 23:16

 14. Interaktiv: når en meddelelse er relateret til et antal tidligere meddelelser og til sammenhængen mellem dem….. med andre ord er han uddannet i at lave absolut intet af værdi, fra morgen til aften. De fjolser er der så mange af at man kan fodre grise med dem.

  Kommentar by Flaskeposten — 11. september 2021 @ 06:04

 15. Du har ganske ret Flaskeposten og Jeg synes fjolsets sammenstilling med statuen på Ringkøbing Havn er lidt uretfærdig mod Galchiøts statue. Selvom kunstneren kunne have valgt en bedre placering og især have holdt sig for god til at handle med statens kunststøttemorads som sikkert har trukket havnevæsenet ind i det. Han kunne f.eks. have placeret den i hans egen have.

  Kommentar by Nielsen — 11. september 2021 @ 08:02

 16. Hvis manden ikke vil tage et job der svarer til sin uddannelse, hvorfor skaber han så ikke sin egen private virksomhed? Hvis hans uddannelse har givet ham de nødvendige kompetencer og kvalifikationer, så må det vel muligt for ham at starte en selvstændig privat virksomhed? Det problematiske er at uddannelsessystemet i høj grad uddanner de studerende til lønarbejde(-re) (…og især til den stadigt voksende offentlige sektor) og ikke til et liv som selvstændigt erhvervsdrivende.

  Kommentar by Limewoody — 11. september 2021 @ 08:38

 17. Limewoody: De rødes politik overfor iværksættere og nyopstartede små firmaer er temmelig negativ. Danmark ligger vistnok i bund hvad angår antallet af selvstændige iværksættere, set i forhold til resten af Europa. JP og Børsen har skrevet om det.

  Kommentar by BENT A — 11. september 2021 @ 09:28

 18. Kommentar by Limewoody — 11. september 2021 @ 08:38

  Tror ikke der er plads til endnu et venstreorienteret ungdoms medie Danmark, ikke engang Disneys Vice var der plads til.

  Kommentar by KineserSnot — 11. september 2021 @ 09:36

 19. OT: En lidt mystisk sag ang. “velfærdspartiet” som alligevel ikke forsvarede danskernes velfærd, nemlig DF. Som jo tværtimod godkendte Merkels og Lars Buksetrolds Marokko-traktat. Måske fordi DF-toppen har knald i låget eller er uden jordforbindelse? Måske fordi de alle har levet hele deres liv som kontorfolk og teoretikere?

  Søren Krarup gav et interview i DR hvor han kritiserede DF for svag ledelse. Ingen i DR mente at Krarup lod til at være syg. Har nogen her hos UP hørt den direkte udsendelse med Krarup? Hvorfor ønskede man i DF genudsendelsen stoppet? Var kritikken for afslørende for DFs top? Hvad mener dem som har hørt hvad der blev sagt?

  Kommentar by BENT A — 11. september 2021 @ 09:41

 20. Kommentar by BENT A — 11. september 2021 @ 09:41

  Det var åbenlyst at Krarup ikke var ved sig selv. Han gentog bare de samme floskler igen og igen. At DR producerede et program på baggrund af dette interview er dybt forkasteligt.

  Stop nu med at se konspirationer alle vegne…

  Kommentar by KineserSnot — 11. september 2021 @ 09:52

 21. @Bent A
  God pointe med Søren Krarup…han har alle dage talt direkte ud af posen, måske det ikke tolereres i den politisk korrekte udgave af fortidens Fremskridtsparti?

  Totalitære stater har en tradition med at erklære kritikere for psykisk syge….så tanken er da nærliggende, for lige meget hvad Søren Krarup vil sige i fremtiden viæ “diagnosen” for altid hænge over ham

  Kommentar by redneck — 11. september 2021 @ 09:59

 22. Ak ja, prekariatet vokser – få dem dog til at vælge nogle ordentlige uddannelser fra start; hvor det faglige niveau ikke er banket i bund for at få så mange som muligt igennem.

  Kommentar by Cebber Jensen — 11. september 2021 @ 10:28

 23. Alle kommunist- humanistiske uddannelser( indoktrinering)er fem potter pis værd. Den færdige kandidat kan ikke engang grave et hul i jorden bagefter.

  Kommentar by Jp — 11. september 2021 @ 10:32

 24. > Ufrivillig Skatteyder 18:37
  Kan man tegne en forsikring mod regeringens forbrydelser?
  Så som at hævde at vi behøver nogen til at lede os. Og at alle skal betale skat?

  Kommentar by Nielsen — 11. september 2021 @ 11:26

 25. Mon ikke arbejdsmarkedet er bedre tjent med at vegeterende Mathias holder sig væk?

  Piloten er temmelig sikkert en bedre kollega end Mathias nogensinde ville kunne blive.

  Kommentar by tavsen — 11. september 2021 @ 12:43

 26. Mathias holdning gør det legitimt at snyde i skat!
  Helt ærligt hvis han har gået i 2 år uden at arbejde, og fået lov til det, så kan jeg ikke se at det offentlige længere har nogen moralsk begrundelse for at plyndre ærlige og hårdtarbejdende mennesker til den sidste krone!

  Kommentar by Den Nervøse — 11. september 2021 @ 13:23

 27. ot: Det naturlige immunsystem giver op mod 27 gange bedre beskyttelse mod corona mv. end de hasteudviklede “vacciner”, og der er derfor absolut ingen grund til at vaccinere børn mod corona, fortæller hodja. Og så har EU vedtaget et nyt system til skarp og totalitær overvågning af borgernes meninger, breve, mails og mobilsamtaler mv. Svenske Ylva Johansson og Mikkel-Mus-parlamentet påstår at det er et godt og borgervenligt system.

  Kommentar by BENT A — 11. september 2021 @ 14:04

 28. ot: Fruerne A. Merkel, Ursula Leyen og Ylva Johansson har nu fået igennem at politiet skal have fuld adgang til alle breve, emails og tlfsms’er mv., også uden dommerkendelse og uden mistanke. Oplyser hodja. Lidt som det system de havde i DDR og Sovjet, hvor AL kommunikation søgtes underlagt politisk politi-kontrol. Det næste kan blive at “ukorrekte” meninger og demokratisk debat bliver forbudt. Tankepolitiet kan blive den største og travleste afdeling indenfor politiet og overvågnings-systemerne.

  Europa som eet stort totalitært diktatur og eet stort “afghansk” kalifat kan blive fremtiden. Eller siger franskmændene, tyskerne og danskerne osv. fra overfor galskaben?

  Kommentar by BENT A — 11. september 2021 @ 17:23

 29. Så en opgørelse vistnok af Asger Aamund, der viste at der var ca. 1 mio i den arbejdsdygtige alder 20-60 år der ikke arbejder. Næsten alle er ‘på støtten’. Flertallet er indvandrede muslimer og heraf er der flest kvindelige indvandrede muslimer, der ikke ønsker at arbejde, men har været fredet i årtier selvom de skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet som forudsætning for at få understøttelse. Den regel ses der gennem fingre med fordi de er muslimer.
  Den røde regering omtaler slet ikke den ca. 1 mio i den arbejdsdygtige alder 20-60 år der ikke arbejder. Ønsker at presse mere arbejde ud af danskerne til finansiering af de kæmpe offentlige omkostninger ved især masseindvandringen af muslimer.

  Kommentar by Amad — 11. september 2021 @ 18:27

 30. # 26.
  Du har ret, en type som ham den arbejdssky Mathias, for arbejdssky, det er hvad han er, burde som utallige andre igennem årene er blevet, “tvinges” i job eller “tvinges” ud i de utallige kurser hvor man lærer at skrive jobansøgning(er). Jeg har fuld forståelse for de der evt. ikke har udpræget lyst til at svare skat af egen indtægt. Det værste er vel at Mathias ikke selv kan se han er en platugle. Hans “fine” uddannelse bidrager mig bekendt ikke med noget som helst til det danske samfund.

  Kommentar by NED MED ALTING — 11. september 2021 @ 18:41

 31. MANGEL PÅ ARBEJDSKRAFT? DET MÅ VÆRE EN VITS
  I disse dage flyder medierne over med desperate opråb fra virksomheder, der ikke kan skaffe arbejdskraft. De hårdest ramte er rengøringsselskaber, restauranter og hoteller, som ikke kan opdrive ekstra hænder. Det lyder jo mærkeligt, når halvdelen af befolkningen lever af overførselsindkomst. Vi er 4,2 millioner stemmeberettigede vælgere, hvoraf 2,1 million er offentligt forsørget. Fraregner vi pensionisterne, er der stadig over en million personer i den arbejdsdygtige alder, der ikke er i beskæftigelse. Mon ikke de kunne tage et nap med?
  (Klip fra Asger Aamund 31/08/2021)
  http://aamund.dk/?p=429

  Kommentar by Amad — 11. september 2021 @ 18:46

 32. # 31.
  Asger Aamund er altid god at få forstand af. Han er knivskarp. Bloggen om Inger Støjberg er endnu en perle. Det er pinligt at så få skal knokle hhv. betale til så mange raketforskere, hjertelæger, ingeniører – eller hvad? Utroligt så veluddannede berigere ikke er i job. Nå, vi stemmer selv på Chr. Borg partier der er årsag til dette morads.

  Kommentar by NED MED ALTING — 11. september 2021 @ 19:14

 33. # Diverse kommentarer ovenfor.

  ALLE disse problemer med ledige/ikke-ledige er skabt af de hovedløses højborg. Som “bevist” eller påvist i kommentar nr. 5 kl. 02.44 under “Arbejdsløs DPU-kandidat”………. (9. sept.)

  De hovedløse har skabt nedture i både Danmarks økonomi, velfærd, frihed og sikkerhed.

  Det største og mest giftige problem de har skabt er dog masseindvandringen, som er ved at udvikle sig til en samfundsopløsning og statsbankerot plus folkeudskiftning/ etnisk udrensning/ folkemord.

  Syv-tolv lande er i de senere år brudt sammen. Danmark kan blive et af de næste lande der rammes af samme skæbne.

  Kommentar by BENT A — 11. september 2021 @ 19:35

 34. Hvis vi medregner lande som er halvvejs eller trekvartvejs brudt sammen, er vi nok oppe på 30-50 lande. Demokrati, fred, velstand og høj livskvalitet er sandelig ingen selvfølge.

  Hvornår vågner vælgerne op og kasserer alle de gamle partiers fordærvede valgflæsk mv…..?

  Kommentar by BENT A — 11. september 2021 @ 19:41

 35. Lad os ikke glemme at i dag for 20 år siden slog muslimer fra ‘fredens religion’ op mod 10.000 uskyldige mennesker ihjel i deres terrorangreb mod USA.

  Kommentar by piphans — 11. september 2021 @ 19:49

 36. Kommentar by Saul — 11. september 2021 @ 22:10

  Jens, træk lige vejret ned i maven. Pust ud. Jeg ved godt, at ugen igen er gået med mange overfald på danskere og du heraf forståeligt udviser vrede. Men skru ned for retorikken hvis du vil vores fælles sag det bedste. Folk på Uriasposten bruger hjertet, men selvfølgelig også hjernen, og den kræver altså lidt ilt en gang imellem.

  God weekend

  Kommentar by Thomas M. — 12. september 2021 @ 02:04

 37. “Ansat overfaldet på udlændingecenter – Ekstra Bladet” https://ekstrabladet.dk/krimi/ansat-overfaldet-paa-udlaendingecenter/8847771

  Kommentar by Islamarebad — 12. september 2021 @ 07:05

 38. Der er mange slags ‘kriminelle netværk’:-)
  Forfatterne Ahmad Mahmoud og Ali Aminali, der selv har indvandrerbaggrund, skildrer i deres erindringsbøger, hvordan kvinder i indvandrermiljøerne samler sig i erfaringsgrupper, der træner sig i, hvad man skal sige og gøre for at blive offentligt forsørget uden at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. De mest populære nøgler til en arbejdsfri tilværelse skulle være PTSD eller en uspecificeret ryglidelse samt arbejdsvægring af religiøse grunde: ”Jeg må ikke arbejde på et hotel. Der kommer jo folk, der drikker alkohol!”.
  (Klip fra Asger Aamund 31/08/2021)

  Kommentar by Amad — 13. september 2021 @ 08:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper