17. september 2021

Egander Skov om MeToo-debatten: Man forsøger at “… hegne sine synspunkter ind i uangribelighed’

Sidste år hyldede MSM/venstrefløjen Sofie Linde, fordi hun gav sin personlige historie under TV2 Zulu Awards. En fortælling, der siden er blevet brugt til at mistænkeliggøre mænd en bloc. Årets udgave nævnte ikke Sofie Linde, men her kunne man se Nikolaj Stokholm iført en læder-dildojakke – en slet skjult henvisning til Lindes stunt. Det går naturligvis ikke. Efter optrædener af (brune) Mahamed Habane og ‘Jalal’ (transseksuel muslim), “… kommer så en hvid, heteroseksuel, ciskønnet, mandlig vært iført en masse pikkemænd. Det synes jeg falder lidt fladt.”

Det er et svært emne som Christian Egander Skov skriver om herunder, og kronikken fremstår noget skarpere i sin trykte helhed. Kronik i Weekendavisen – Metro: Jeg føler, ergo har jeg ret (kræver login).

“Da tv-værten Sofie Linde indledte MeToo-debatten herhjemme, var det netop med en personlig beretning. Da enkelte stillede spørgsmål til historien – blandt andet fordi den var uden nogen detaljeringsgrad – faldt modsvaret prompte: ‘Believe all women.’ Man måtte ikke mistænkeliggøre ofrene.

Bekendelsen er altid sand. Problemet blev aktuelt igen med debatten om Naser Khaders påståede overgreb på en række kvinder. Her er der flere konkrete detaljer at knytte anklagerne op på, men alligevel var reaktionen ufortyndet forargelse, da Weekendavisen bragte en artikel, der førte disse detaljer frem i offentligheden. Ved at fokusere på detaljer tog man jo netop ikke de personlige vidnesbyrd på ordet, lød kritikken.

… Hvad gør det ved samtalen, når alt er bekendelse? Bekendelser forudsætter, at der er nogen, der bekender noget til nogen. I bekendelsen reduceres den kritiske offentlighed til denne nogen, der blot skal tage imod.

De personlige vidnesbyrd kræver altså, at vi forholder os til dem på en bestemt måde. Den, der bekender, hævder, at han ikke argumenterer, men derimod ‘deler’. Et af tidens modeord. Et andet modeord er at hylde eller på engelsk ‘celebrate’. … Det sker også herhjemme nu. Hvor man engang blot skulle ‘tolerere’ forskelle, skal man i dag ‘hylde’ dem – eller ‘celebrer’, som nogen sagde i radioen forleden.

Ved at forvandle det politiske til det personlige forsøger man at kuppe samtalen og hegne sine synspunkter ind i uangribelighed. Det bringer samtalen til ophør. Den offentlige debat hviler på en anden kontrakt. Her kan man ikke forvente, at de personlige bekendelser står uimodsagte. Den magt kan vi ikke tillade.

Når det personlige instrumentaliseres politisk, ophæver det intimitetens krav. Vi skal mistænkeliggøre såvel mænd som kvinder. Den gyselige sandhed er jo, at mennesket er svigefuldt og løgnagtigt, også når det fromt går på knæ, deler og bekender. Vi har brug for mistro og mistillid. Derfor må det politiske aldrig blive det personlige.”

Mere

“Jeg har tidligere her på Indblik.net beskrevet den såkaldte motte-and-bailey-doktrin. På dansk kunne vi kalde det for den dobbelte dagsordens teknik. Kort sagt går det ud på, at i medvind, i situationer uden kritisk modspil, arbejder identitetspolitikerne naturligt for deres radikale dagsordener. Når nogen imidlertid kritiserer, slår de over i en defensiv taktik, hvor deres dagsorden forekommer som noget, som nærmest alle er enige i (f.eks. at kvinder, sorte og bøsser også er mennesker og skal have rettigheder).” (Morten Okkels om ‘motte-and-bailey’-doktrinet, 2020)

Oploadet Kl. 11:02 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/121804/trackback

12 Comments »

 1. Ville det ikke vaedre rart hvis nogle segmenter for en tid kunne glemme underlivet og foretage sig noget nyttigt

  Kommentar by dunk — 17. september 2021 @ 11:07

 2. Sådan skåret helt ned til benet, så har Sofie Linde ikke skyggen af bevis på, at det hun siger er rigtigt! Alligevel tror jeg hende, for læg lige mærke til, at de fleste af disse sager foregår i venstreorienterede kredse!
  Man skal altid være skeptisk, for med MeToo har kvinder fået det ultimative våben mod mænd, de kan bare “afslører” noget, sandt eller ej, og ofte er det umuligt at bevise! Hvor ofte har det ikke vist sig at en voldtægtsanklage i virkeligheden dækker over at kvinden bare har fortrudt dagen efter? Omvendt er der også et stort mørketal hvor voldtægter ikke anmeldes, fordi kvinden ikke orker at gå gennem retsmaskineriet!
  Nuvel voldtægt er en meget alvorlig forbrydelse, men falsk anklage om voldtægt er lige så alvorlig en forbrydelse!

  Kommentar by Den Nervøse — 17. september 2021 @ 12:18

 3. STÆRKE og sindsforvirrede kræfter ønsker at opløse samfundet og tage magten. De arbejder på at mistænkeliggøre, destruere og ødelægge alle normer, værdier og traditioner, og de ønsker at smadre mændene, familierne, nationerne og demokratierne. Deres galskab og ondskab er syg, uden hæmninger og uden grænser.

  Kommentar by BENT A — 17. september 2021 @ 12:19

 4. Og SFs ligestillingspris som er opkladt efter Ebba Strange der ville normalisere pædofili, tog Sofie Linde selvfølgelig imod.

  Kommentar by KineserSnot — 17. september 2021 @ 13:11

 5. Det er så nemt at slynge beskyldninger ud nu om dage, folk tænker sig knapt nok om. Enten er det dumhed eller også er det ondskabsfuldhed.

  Tag bare den her kommentar :
  Carbo Glen — 14. september 2021 @ 12:08

  fra 3 dage siden i posten : http://www.uriasposten.net/archives/121732#comments.

  Fuldstændig ud af det blå kommer Garbo Glen med beskyldninger mod mig som Jeg overhovedet intet aner om. Jeg burde vel egentlig indstævne ham for injurier men til hvad nytte. Det eneste Jeg kan opnå er en beskeden bøde til GG og i det større perspektiv ville han og andre der af den ene eller anden grund interessere sig for sagen have personlige oplysninger på mig, hvilket ikke er det værd.

  Tilbage er at andre i fremtiden kan komme med slet skjulte henvisninger til GGs anklager og derved så tvivl om mine argumenter og integritet.

  Det er sgu for nemt. Så derfor Garbo Glen, enten indgiver du en anmeldelse på mine påståede forbrydelser eller også giver du mig en skriftlig undskyldning her på Uriasposten.

  Kommentar by Santor — 17. september 2021 @ 13:52

 6. Christian Egander Skov er en af de relativt få “borgerlige” debattører, som faktisk er værd at læse/lytte til.

  “Nej til Nyt”, https://kontrast.dk/skribent/nnyt er en af mine foretrukne (danske) podcasts.

  Kommentar by Peter Nielsen — 17. september 2021 @ 14:58

 7. Meget tyder på at Garbo Glen er en trold.

  Hvad Sofie Linde angår, handler sagen kun om 5-10 ord udtalt ved en julefrokost med en beruset flok omkring bordet. Der skete ingenting.
  Der var nogle lyde. Var Sofie selv ædru? Hvad opfattede hun egentlig, og hvad husker hun efter 10-15 år? Er der overhovedet noget reelt i sagen, eller ville Sofie og andre feminister og metoo typer bare gøre sig interessante, eller svine mænd til?

  På dette tynde, tynde og yderst tvivlsomme grundlag har DR og andre MSM startet en stor hetzkampagne mod de danske mænd. I daglige udsendelser er mændene blevet nedgjort, hånet, mistænkeliggjort og overdænget med anklager og beskyldninger. Op til fem gange i døgnet har der været hetz-udsendelser.

  Iflg. DR-kvinderne og metoo mv. er danske mænd dumme, overflødige og værdiløse. Mens kvinderne er kloge, fejlfrie og superdygtige. Og alle EU-direktiver, indvandrere og co2-aktivister er berigende og uundværlige.

  Jo før DR lukkes, jo bedre og billigere. Men årligt poster de gamle partier med glæde over fire milliarder kroner i DR.

  Kommentar by BENT A — 17. september 2021 @ 16:09

 8. BENT A — 17. september 2021 @ 16:09:

  Jeg tror nu at han kaldte sig “Carbo Glen” (med “c” og “g”), men er ellers enig i at han opførte sig som en troll.

  Kommentar by Peter Nielsen — 17. september 2021 @ 16:41

 9. Santor — 17. september 2021 @ 13:52

  Nej, det er infamt at opdigte beskyldninger for at få det til at passe ind i deres agenda. Men det er set så mange gange før.

  “David Trads og Rasmus Lindboe får ikke held med deres løgne. Men Henrik Gade Jensen (foto) fik de afskediget, skriver Søren Krarup.”

  “Løgnen dementeret. Claus Hjort har efterfølgende afvist Davis Trads’ påstand på Altinget.dk, og David Trads har også ‘beklaget’ fejlen”

  “David Trads har spist den journalistiske skovsnegl. … Og dertil kommer, at den bevidste løgn fremdeles er det vigtigste våben i hans”

  “David Trads undskylder nu, at han takkede nej til en invitation om at … at han havde smadret en mands liv med en løgnagtig historie.”

  “David Trads Lyver – Selv i overskriften på sin artikel overdriver og … selv fremmer en dæmoniserende og løgnagtig afsporing af debatten”

  Men np alias Garbo Glen skal nok komme igen, og igen igen vil han aldrig deltage med saglige indlæg. Kun løgn og personfnidder. På Nationen kunne han heller ikke bidrage med andet. Så løgnhalsen David Trads er måske incognito mange steder

  Kommentar by tavsen — 17. september 2021 @ 16:59

 10. Kommentar by Peter Nielsen — 17. september 2021 @ 14:58

  De tør ikke gå hele vejen og de forholder sig til Eric Kaufmanns teorier om racemixing.

  Men ja det da bedre end de døgenigte der har været fremme siden Camre, Krarup osv stopp de med at udtale sig i medierne jævnligt for 15 år siden.

  Kommentar by Kinesersnot — 17. september 2021 @ 18:12

 11. Kinesersnot — 17. september 2021 @ 18:12:

  Nej, det er ikke “FTN” eller lign. De er vel nærmest “national-konservative”. Men det er stadig en af de bedste dansk-sprogede podcasts, som jeg kender til … kender du andre?

  Kommentar by Peter Nielsen — 17. september 2021 @ 20:32

 12. Om ikke andet har den fedladne og kvabsede Sofie Linde nu sikret sin fremtid i dansk MSM.
  Ingen mand i branchen vil overleve at fyre eller blot kritisere den “krænkede” ko…

  Kommentar by Revisoren — 18. september 2021 @ 17:08

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper