27. september 2021

Politiken problematiserer ytringsfrihed på Facebook: ‘Et kæmpe problem, og vi er nødt til at fikse det’

Wall Street Journals afsløringer om Facebook inkluderer (det man kunne kalde) ‘øget ytringsfrihed for kendisser’, og den manglende censur blev MSM-vinklen. Herunder lidt fra Politikens opkog, der fokuserer på at Zuckerbergs kamp for at ‘tjene menneskeheden’ ikke er god nok, da meningspluralismen stadig råder eksempelvis i forhold til coronavirus – Interne notater: Zuckerberg har mistet kontrollen (kræver login). Artiklen er i øvrigt skrevet af journalist Jens Bostrup, der tilbage i 2017 fik skridttæsk af Lomborg for tendentiøs klimajournalistik.

“Mark Zuckerberg, Facebooks grundlægger, tog i marts det usædvanlige skridt at engagere sig med åben pande i en politisk kamp og sågar bruge sin magt som chef for verdens største sociale medieplatform til at overbevise sine brugere. Han satte sig som mål, at Facebook skulle omvende 50 millioner amerikanere til at lade sig vaccinere mod corona – et kontroversielt politisk spørgsmål i USA.

Interne dokumenter, som The Wall Street Journal har fået adgang til, viser imidlertid, at hans magt til at styre brugerne er begrænset. Facebooks forskere, der fulgte udviklingen, kunne se, at de opslag, der skulle promovere vaccinerne, blev oversvømmet med kommentarer, der talte i modsat retning.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) og Unicef, der fik gratis annoncer for at promovere budskabet, var bekymrede for ’sværmen af antivaccinekommentatorer’, der forsøgte at undergrave deres budskaber.

Facebooks egne forskere kunne kun give dem ret. Stikprøver viste, at 41 procent af kommentarfeltet ved engelsksprogede opslag var egnet til at afskrække brugerne fra vaccination. De afskrækkende kommentarer blev set 775 millioner gange om dagen, viser et internt notat.

Facebooks forskere konkluderede, at den store andel af negative kommentarer kunne ændre brugernes opfattelse af vaccinens sikkerhed.

‘Det her er et kæmpe problem, og vi er nødt til at fikse det’, konkluderer notatet.

(Politikens vinkel: Trods gode intentioner, så lader Zuckerberg stadig meningspluralismen råde)

Oploadet Kl. 11:54 af Kim Møller — Direkte link32 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/121966/trackback

32 Comments »

 1. De moderne socialister og liberale ønsker at omdanne vores samfund til en politistat med tankekontrol.

  Kommentar by KineserSnot — 27. september 2021 @ 12:03

 2. Politikerne i USA burde tvinge Facebook (og andre store sociale medier) til at vælge om de vil være:

  1) en Neutral PLATFORM uden censur eller redigeringsret, men som IKKE kan sagsøges for brugernes indhold

  eller

  2) et MEDIE med redigeringsret og censureret, som er ansvarligt for alt indhold og derfor KAN sagsøges for indholdet

  Lige nu virker det som om, at de slipper afsted med både at have MEDIETS redigeringsret og PLATFORMENS beskyttelse. Det er helt uholdbart.

  Kommentar by Peter Nielsen — 27. september 2021 @ 12:05

 3. SITUATIONEN her i år 2021 svarer nok for Europa ret nøjagtigt til hvad situationen var i 1933 eller 1937, da ekstremister og fanatikere var kommet til magten og bestemte den videre udvikling. Vi ser ind i en skræmmende og vanvidspræget fremtid.

  De fleste har nok glemt rædslerne 1914-18 og 1939-45, men det vil måske være smart at genopfriske hukommelsen. Dem der ikke lærer af frygtelige erfaringer og ulykker, kan nemt komme til at opleve dem forfra. Vil man ikke gå så langt tilbage i tid, kan man lære meget af galskaben i ISIS- og Taliban områderne i Syrien og Sverige.

  Den politiske agenda for Danmark anno 2021 har Klaus Ewald nogle kloge ord om.

  Kommentar by BENT A — 27. september 2021 @ 14:49

 4. Kommentar by BENT A — 27. september 2021 @ 14:49

  Jeg tror efterhånden du en shill, konstant spammer du det samme idiotiske narrativ.

  Kommentar by KineserSnot — 27. september 2021 @ 14:52

 5. PS: Pølletikens mål er et marxistisk samfund med censur og tankepoliti i første omgang, og et afrikaniseret og islamiseret Danmark i 2.omgang.

  Avisens journalister og redaktører synes alle at være kloner af Rosa Lund, Eva Flyvsk eller Stine Bosse.

  Kommentar by BENT A — 27. september 2021 @ 14:56

 6. Kinesersnot: Jeg begynder at tro at du er lidt af en idiot, spammer eller trold, selvom du skriver fornuftige ting ind i mellem. At du har et par løse skruer er ret klart.

  Kommentar by BENT A — 27. september 2021 @ 14:59

 7. Kommentar by BENT A — 27. september 2021 @ 14:59

  Du enten zionistisk shill eller en dum boomer.

  Din “Alle jeg ikke kan lide er nazister”-tilgang er belastende.

  Kommentar by KineserSnot — 27. september 2021 @ 15:20

 8. Er næsten overbevist om du en af dem her.

  https://www.berlingske.dk/samfund/danskere-skal-reklamere-israel

  Kommentar by KineserSnot — 27. september 2021 @ 15:22

 9. Dine konstante referencer til PragerU og andre neokonservative/zionistiske “tænkere” er afslørende.

  Du bevæger dig også udenom visse spørgsmål og lader som om du ikke ser dem.

  Kommentar by KineserSnot — 27. september 2021 @ 15:24

 10. Kommentar by BENT A — 27. september 2021 @ 14:49

  Alt vi ser idag er mere sammenlignelig med hvad der skete i Rusland og i Tyskland i 1920erne.

  Begge perioder krævede en stærk mand til at rydde op efterfølgende.

  Kommentar by KineserSnot — 27. september 2021 @ 15:30

 11. Kommentar by BENT A — 27. september 2021 @ 14:49

  Det ikke Nazister der lukker ned for alt i øjeblikket og arbejder henimod en Politistat. Det er Troskister der kalder sig Socialister og Social-Progressive Liberale.

  Kommentar by KineserSnot — 27. september 2021 @ 15:40

 12. Jeg er lidt i tvivl om hvorvidt Facebook er mere kvalmende end Danmarks Radio – Facebook kan du jo fravælge, men det kan du praktisk talt ikke når det gælder DR; du er under alle omstændigheder tvunget til at betale for skidtet!

  Pligtopfyldende læsere af UP, kender (eller burde kende) mit slogan hvad anbelanger Facebook: “Jeg stirrer ikke ind i det røvhul som kaldes Facebook” Her suppleret med en spritny variant: jeg stirrer ikke ind i røvhullet på Mark Zuckerberg!

  Og som, The Cherry on top of the Sundae, kunne man udvide menageriet til også at omfatte personalet i DR; foreløbig således: “Jeg stirrer ikke ind i røvhullet på Maria Rørbye Rønn” – Lidt plat, okay – Men på en regnfuld eftermiddag går det vel an!?

  Kommentar by T. Flodur — 27. september 2021 @ 15:43

 13. Dagbladene mister hele tiden læsere.
  Ja men så må de jo oppe sig; fx holde sig til virkeligheden, skære ned på lønningerne, glemme alt om at de skal “opdrage” på os, interessere sig lidt mere for almindelige mennesker og droppe den venstreekstremistiske shariaslikken.

  Kommentar by Hul igennem? — 27. september 2021 @ 16:11

 14. Kommentar by BENT A — 27. september 2021 @ 14:49

  Det sådan noget her vi oppe imod, ikke Nazisme. Og det foregik altså i 1920erne.

  https://www.information.dk/indland/2016/05/skipper-laengere-organiseret-trotskist

  Kommentar by KineserSnot — 27. september 2021 @ 16:23

 15. Dagbladene mister hele tiden læsere. Hul igennem? — 27. september 2021 @ 16:11

  Det ender nok med højere mediestøtte i stedet for dine logiske forslag. Symbiosen medier & politikere fungerer fint

  Kommentar by tavsen — 27. september 2021 @ 16:26

 16. Hvis man kan tro et hav af OPLYSNINGER og afsløringer som er bragt frem af medier der ikke er politiker- og statsbetalte, hvorfor deres troværdighed nok er højere end de købte og korrumperede mediers, er der mange uafklarede spørgsmål vedrørende de hastegodkendte corona-vacciner. Nogle virologer, læger og eksperter advarer endda i skarpe vendinger imod dem, og kritiserer at man ikke har valgt medicinsk behandling fremfor vaccinering.

  Noget tyder altså på at Pølletiken er en dybt uansvarlig og utroværdig avis. Så meget desto mere som den har været meget eensidig i sin dækning af problemerne. Og den holder sig jo heller ikke tilbage med tynd og tendentiøs journalistik på andre områder. (co2 kan blive menneskehedens undergang og dommedag, indvandring er berigelse, der er 1000 køn, danskernes racisme er et kæmpeproblem osv.)

  BT følger trop med hånlig omtale af Ivermectin som en hestemedicin og efterligninger af Pølletikens woke og vildledende artikler.

  Kommentar by BENT A — 27. september 2021 @ 16:37

 17. Ud over at vacciner helt igennem er en god ide, så var det måske på din plads at Politiken selv undlod at komme med fake news!
  Der er en politisk og journalistisk konsensus omkring at de globale klimaforandringer stort set udelukkende er menneskabte, problemet er at det er der ikke videnskabelig belæg for at sige. Hvis vi skal tage udgangspunkt i de 11944 videnskabelige artikler, den australske forsker John Cook’ har samlet til og som IPCC FN’s klimapanel bruger som begrundelse for deres påstand, så kan man ganske enkelt ikke drage den konklusion, ud fra artiklerne. Kun 38% af de videnskabelige artikler beskæftiger sig med menneskets indflydelse, og af dem er det stort set kun 3%, som angiver at menneskets indflydelse er afgørende, de resterende angiver at menneskelig indflydelse har i varierende grad har indflydelse. Hvis man skal drage nogen konklusion af John Cook’s arbejde, så er det at man ikke kan sige noget om årsagen til klimaforandringerne! Men det passer ikke ind i Politikens agenda!
  Nu er Politiken ikke noget videnskabeligt tidsskrift, men det fritager dem ikke for at undersøge sagen, og det giver dem ikke ret til at agerer propagandatidsskrift og udbrede klimareligiøse synspunkter, på fejlagtigt grundlag!

  Kommentar by Den Nervøse — 27. september 2021 @ 17:10

 18. Winston Churchill’s jerntæppetale falder mig i hu. “From Stettin in the Baltic to Trieste in the Adriatic an iron curtain has descended across the Continent.”
  Et nyt jerntæppe er ved at sænke sig over verden. Online censuren kvæler nu ytringsfriheden. Jagtsæsonen på dissidenter er begyndt og som sædvanlig ønsker dagbladet Politiken censur.
  Den 28. april 1940 bragte Politiken en leder, hvori Winston Churchill blev kaldt “en farlig mand”. Det stod at læse et par uger efter den nazistiske besættelse af Danmark.
  Politiken støtter igen censur og myndighedernes forfølgelse af dissidenters ytringer. Det er ikke nogen overraskelse.

  Kommentar by Amad — 27. september 2021 @ 17:38

 19. Meningspluralisme må være et meget grimt ord, når man nu vil bekæmpe ytringsfrihed…..Ytringsfrihed og Facebook????? Tommy Robinson, Tommy Robinson, Tommy Robinson.!!!!!!

  Kommentar by Michael Unna — 27. september 2021 @ 18:05

 20. Jeg troede ellers- ord som -mangfoldighed- var et positivt ord hos antimeningspluralisterne.?????. Vi skal bare mene det samme….så kan vi godt have ytringsfrihed????? Eller hva? :-)

  Kommentar by Michael Unna — 27. september 2021 @ 18:07

 21. #20 – Unna

  “Vi skal bare mene det samme….så kan vi godt have ytringsfrihed?????”

  Ja, naturligvis. Vi skal da også huske, at Grundloven end ikke antydningsvis giver borgerne ret til ytre sig frit. Forhåndscensur er ganske vist forbudt – officielt, men man kan efterfølgende blive straffet for at have ytret hvad som helst, som det danske Folketing måtte have besluttet er forbudt.

  I øvrigt er der ikke mange borgerrettigheder at finde i Grundloven, og de få, der er, bliver groft tilsidesat.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 27. september 2021 @ 18:33

 22. Facebooks ejere må gøre med Facebook hvad de vil.

  Det er brugerne, der er problemet.

  Og ja, flertallet er dumme – som den midlertidige evighedsflygtning Nikoline fra Jugoslavien sang engang, selvom der for længst er fred i Bosnien.

  Kommentar by Ufrivillig skatteyder — 27. september 2021 @ 19:17

 23. Jeg er også bange for at der bare bliver frådset flere skatteyderpenge på propagandaen.

  Kommentar by Hul igennem? — 27. september 2021 @ 19:38

 24. Nej, fjæsbogen er blevet til et monopol uden for demokratisk kontrol, og det dur bare ikke, slet ikke når der censureres på totalitær vis til fordel for borgerfjendsk politik. Et demokrati er i sin fulde ret til at gribe ind overfor monopoler. (Men i USA er demokratiet godt nok udskiftet med valgsvindel, iflg. talrige kilder)

  Politiken er også blevet et monster der har vokset sig helt ud af kontrol. Og gamle woke papiraviser bør nok ikke have tilskud, når deres artikler er blevet til propaganda og luderjournalistik.

  Kommentar by BENT A — 27. september 2021 @ 20:17

 25. ot: THE TIMES og en anden berømt, stor og seriøs avis meddeler nu at Biden ikke blev valgt, men blev “installeret”, og at der uden tvivl er tale om valgsvindel. (Mon det vil give DR og de danske MSM noget at tænke over?)

  Kommentar by BENT A — 27. september 2021 @ 21:48

 26. ot: Under et sovjetisk hammer og segl billede i rødt og gult, hvor hammeren er udskiftet med en injektions-sprøjte, er der nu en video og tekst som enhver bør bruge et par minutter på. I egen interesse.

  Kommentar by BENT A — 27. september 2021 @ 22:50

 27. ot:

  Kan afleveres lige nedenunder eller her http://www.uriasposten.net/nye-tips

  Hvor svært kan det være?????????????????

  Kommentar by tavsen — 27. september 2021 @ 23:27

 28. Amad — 27. september 2021 @ 17:38

  Ja, den leder har Politiken været inde og ændre 2 gange på Wiki. Men i dag er internettet heldigvis blevet så udbredt, at de har opgivet det.

  Aviserne kom først på nettet i sidste halvdel af 90’erne. Og de havde travlt med at skræmme mennesker fra at bruge “dybe links”. Fandt aldrig ud af, hvad de mente med det udtryk.

  Kommentar by tavsen — 27. september 2021 @ 23:33

 29. Fra de franske plebejere,som guillotinerede de adelige (p.gr.a. misundelse) over Lenin, Stalim, Hitler, Hoenecker, Mao og Pol Pot -Alle tyranniske regimer har begrundet deres overgreb mod individerr med at det er til samfundets bedste og at de tjener menneskeheden.
  De er så fulde af løgn og bedrag,at man tror det umuligt,at så mange hopper på globalisterness og kollektivisternes limpind. Vi bør da snart få ind i vores hoveder,at magthavere aldrig har anden begrundelse for at udøve mat,end at berige dem selv.
  De fjolser der sidder på den politiske magt i Danmark nægter konsekvent,at erkende,at islam er et tyrannisk tankesæt af værste skuffe. Det bliver enden på Danmark,som det nu har vist sig at være (tæt på) enden på Svea.

  Kommentar by Nielsen — 28. september 2021 @ 00:00

 30. Ja, når floder af løgn skyller gennem gaderne, når kæmpemæssige løgnemasser oversvømmer og trænger ind i husene, så ender det med enorme ødelæggelser og druknedød.

  Videoer påviser nu at klima-bevægelsen er blevet kult for den snakkende, skaltende og valtende klasse, og at co2 hysteriet er blevet en alvorlig trussel mod liv og ejendom.

  Andre videoer viser at den snakkende, kortsynede og tåbelige klasses skøre idéer om masseindvandring, berigelse og multi-kulti……. om ligestilling, åbne grænser og “grøn” omstilling mv. ……. bygger på uvidenhed, humbug, korruption, fanatisme og rendyrket idioti.

  Kommentar by BENT A — 28. september 2021 @ 05:50

 31. KinerserSnot kan vist hverken lide jøder eller BENT A.
  Det må være meget slemt for såvel jøder som BENT A at skulle leve med dette.

  Kommentar by bjarne Binee — 28. september 2021 @ 10:22

 32. “Organet for den højeste oplysning.”

  Jeg brækker mig…

  Kommentar by Revisoren — 28. september 2021 @ 16:49

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper